Întrevederea șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, cu omologul său ucrainean, Serhii Deineko

Telegraph, 25 noiembrie 2021 12:30

În perioada 23-24 noiembrie curent, șeful Poliţiei de Frontiera Rosian Vasiloi s-a aflat într-o vizită de lucru la Kiev, Ucraina, în cadrul căreia a avut loc întrevederea anuală a conducătorilor autorităților de frontieră ale Republicii Moldova și Ucrainei. Discuţiile cu omologul ucrainean au avut loc într-un spirit pragmatic şi constructiv, cu axarea pe principalele subiecte [...] Articolul Întrevederea șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, cu omologul său ucrainean, Serhii Deineko apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Telegraph

Acum 10 minute
21:00
Barbados a devenit marţi o nouă republică, cu primul preşedinte, rupând ultimele legături coloniale rămase, la aproape 400 de ani de la sosirea primelor nave engleze pe insula din Caraibe, scrie Reuters, sură cotată de alephnews.ro La miezul nopţii, noua republică s-a născut în uralele oamenilor care se aflau pe podul Chamberlain din capitala Bridgetown. [...] Articolul Barbados a devenit marţi o nouă republică apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Acum 30 minute
20:50
Peste 3,3 mii de copii s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19. În niciunul dintre cazuri nu au fost raportate efecte adverse, susține secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Svetlana Nicolăescu. Referindu-se la unele neconformități depistate, oficialul a precizat, într-o conferință de presă, că în unele cazuri s-a administrat alt vaccin decât Pfizer, care este recomandat. [...] Articolul Peste 3,3 mii de copii s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19. În niciunul dintre cazuri nu au fost raportate efecte adverse apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Acum 2 ore
19:40
Refuzul Guvernului Gavrilița de a aloca 4 miliarde de lei pentru a compensa majorarea tarifului la gaz pentru toți consumatorii în proporții de 100% ne va costa și mai mult. Declarația a fost făcută de către liderul PSRM, Igor Dodon, la postul de televiziune Primul în Moldova. „Era nevoie de 4 mlrd de lei, pentru a compensa integral majorarea tarifului la gaz [...] Articolul Igor Dodon spune că refuzul Guvernului de a compensa scumpirea gazului în proporții de 100% ne va costa și mai mult apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
19:30
Liderul PSRM, Igor Dodon, a povestit despre ce a discutat cu vicepremierul Andrei Spînu, în sala de ședințe a Parlamentului, acolo unde au fost surprinși de către jurnaliști. În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Primul în Moldova, Dodon a declarat că i-a propus lui Spînu o mână de ajutor în negocierile cu Rusia, privind obținerea unui contract mai avantajos pentru [...] Articolul Igor Dodon a povestit despre ce a discutat cu Andrei Spînu apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
19:20
„Să coboare cu picioarele pe pământ”, cu acest sfat a venit liderul PSRM Igor Dodon către partidul de guvernare PAS și președintele țării, Maia Sandu. În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Primul în Moldova, președintele socialiștilor a spus că partidul de la guvernare repetă, astăzi, greșelile PLDM, din 2010.   “Eu de parcă trăiesc [...] Articolul PAS merge pe urmele PLDM și se va prăbuși exact ca fostele AIE, spune Dodon  apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Acum 4 ore
17:50
Avocatul Violeta Gașițoi îi întreabă pe deputații PAS, care unanim au votat pentru candidatura Nataliei Moloșag la funcția de avocat al poporului, dacă așa au văzut respectarea Drepturilor și Libertăților fundamentale ale omului. Într-un comentariu lăsat pe Facebook, Gașițoi a criticat scandalul în care este implicată Natalia Moloșag. „Eu nu am întrebări la această instituție [...] Articolul Un avocat, către PAS: Cum vă uitați în fața organizațiilor internaționale când avocatul poporului poartă din urma ei un proxenet? apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Acum 6 ore
16:40
În zilele de luni-miercuri, o delegație comună a Procuraturii Generale și a Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale participă la discuții cu bilateralii din Paris, Franța. Subiectul discuțiilor ține de investigarea comună a infracțiunilor de comitere a traficului de ființe umane, inclusiv a faptelor de exploatare prin muncă a persoanelor din Moldova în [...] Articolul Mai mulți procurori din cadrul PG și PCCOCS sunt la Paris apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:30
Declarația privind informațiile apărute în spațiul public privind situația din cadrul Oficiului Avocatului Poporului: Organizațiile membre ale Platformei Naționale din Moldova a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic se arată extrem de îngrijorate de situația descrisă de unele surse media privind încălcările admise de către Avocata Poporului. În acest context, cerem în regim de urgență [...] Articolul ULTIMA ORĂ // 351 de ONG-uri cer explicații sau demisia imediată a Nataliei Moloșag apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:50
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a emis astăzi o hotărâre în cauza Mătăsaru vs. Republica Moldova în care a constatat violarea articolelor 10 (dreptul la libera exprimare) şi 5 § 1 (dreptul la libertate şi siguranţă) şi a dispus încasarea din contul Guvernului Republicii Moldova în beneficiul reclamantului a sumei de 7.650 de euro, [...] Articolul CEDO a condamnat Moldova pentru reprimarea protestului lui Mătăsaru apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:50
Comisia Electorală Centrală a stabilit organizarea, pe 15 mai 2022, a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în satul Zastânca, raionul Soroca și satul Moara de Piatră, raionul Drochia. În satul Zastânca, raionul Soroca, încetarea înainte de termen a mandatului de primar a survenit în legătură cu decesul acestuia, iar în satul Moara de [...] Articolul CEC anunță alegeri locale noi în două localități din țară apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:40
O nouă lovitură pentru buzunarele moldovenilor. Guvernarea PAS/Maia Sandu pregătește noi majorări de impozite pentru cetățeni. Deputatul PAS, Sergiu Lazarencu, a declarat că în Moldova urmează să fie majorat impozitul funciar și cel pe bunurile imobiliare, scrie ntv.md Parlamentarul a menționat că deja au fost elaborate proiectele de lege, iar din partea Guvernului Gavrilița există [...] Articolul Guvernarea Maiei Sandu pregătește noi majorări de impozite apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:40
Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a recunoscut că guvernarea nu-și va onora promisiunile făcute agenților economici în campania electorală. Președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe a declarat, marți, în cadrul audierilor asupra politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, că acele angajamente pentru care au obținut vot de la mediul de afaceri în vară nu pot fi [...] Articolul Guvernarea nu-și va onora promisiunile făcute agenților economici, spune Dumitru Alaiba apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:40
Politica bugetar-fiscală pentru anul viitor promovată de actuala guvernare va duce la dispariția întreprinderilor locale moldovenești. Îngrijorarea a fost expusă de directorul ”Tutun CTC”, Vladimir Capcelea. ”În forma bugetară acum care e propusă, întreprinderile autohtone vor dispărea. Pur și simplu, într-un an vor dispărea. Plată în buget nu va fi și vor dispărea”, a declarat [...] Articolul Mediul de afaceri avertizează guvernarea că politica fiscală va distruge întreprinderile moldovenești apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Acum 8 ore
15:00
Cristian Rizea, ex-deputatul român stabilit în Republica Moldova cu puţin timp înainte de a fi condamnat definitiv în România la închisoare pentru infracţiuni de corupţie, a trecut nu demult cu familia în casă nouă. Penalul Rizea, aşa cum îi place să se numească singur, şi-a procurat o casă de peste 450.000 de euro, avându-i ca [...] Articolul VIDEO // Cum arată casa ”penalului” Cristian Rizea / Imagini din interior și exterior apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:10
Meteorologii prognozează răcirea timpului, în perioada 4-6 decembrie, iar odată cu aceasta vor cădea și primele ninsori. Ghenadii Roșca, șeful Direcției prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a specificat pentru IPN că răcirea vremii și precipitațiile vor fi cauzate de un ciclon care se îndreaptă dinspre Oceanul Atlantic și va traversa partea de [...] Articolul Iată când va ninge și pe teritoriul Republicii Moldova apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:10
Consiliul Superior al Magistraturii a dat curs demersului procurorului general interimar, Dumitru Robu, și a dispus suspendarea din funcție a unui judecător. Până acum, șeful interimar al Procuraturii a solicitat acordul CSM pentru pornirea urmăririi penale și efectuarea percheziției în cazul a doi magistrați, inclusiv în privința judecătorului suspendat astăzi, 30 noiembrie, transmite IPN. Contactată [...] Articolul La cererea procurorului general interimar, un judecător a fost suspendat din funcție apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:00
Conferință de presă susținută de Sîrbuleț Ștefan cu tema „Noi detalii în cazul tinerei decedate la clinica medicală Terramed în urma unei proceduri de IVF. Concluziile raportului de expertiză medico-legală” Articolul LIVE // Noi detalii în cazul tinerei decedate la clinica medicală Terramed apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:00
Președintele PSRM, Igor Dodon, a convocat o ședință de lucru cu deputații socialiști, în cadrul căreia au fost analizate detaliat principalele proiecte de legi ce urmează a fi aprobate în lectură finală, în perioada următoare. Este vorba despre politica fiscală, bugetul de stat și alte legi cu impact social major. S-a constatat, cu regret, că [...] Articolul Igor Dodon i-a convocat pe deputații socialiști apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:50
Natalia Moloșag, Avocata Poporului, ex-avocata Maiei Sandu, a fost surprinsă de mai multe ori, în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog, un cetățean pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism în anul 2017 la 4 ani închisoare, [...] Articolul CONFIRMAT! Avocata Poporului este „asistată” de un fost client, condamnat penal pentru proxenetism apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Acum 12 ore
12:00
Un ministru antisocial și antiuman. Așa au apreciat deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor activitatea ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, care a afirmat că în Moldova concediile de maternitate sunt ”atipic de lungi”. Deputatul socialist, Alla Darovannaia, a criticat dur aceste declarații, numindu-le șocante și orientate împotriva oamenilor. Parlamentarul susține că paralel cu majorarea [...] Articolul Opoziția: După majorarea vârstei de pensionare, PAS și-a fixat o altă țintă socială apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:50
Spre Moldova se îndreaptă un calvar social. Din 1 ianuarie 2022, 60 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova nu vor putea ieși la pensie, iar datorită acestui fapt guvernarea PAS va economisi 1,5 miliarde de lei. Declarația a fost făcută de către deputatul socialist Vladimir Odnostalco, în cadrul unui briefing de presă. „Zilnic, miniștrii [...] Articolul Deputat: Ne așteaptă un calvar social apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:30
Procurorii anticorupție care instrumentează cauza penală privind învinuirea adjunctului Procurorului General suspendat, Ruslan Popov, informează opinia publică referitor la ultimele acțiuni de urmărire penală efectuate pe caz. Ținem cont în continuare de interesul social sporit asupra cauzei penale ce îl vizează pe adjunctul Procurorului General suspendat, Ruslan Popov, și menționăm că, în continuare activitatea de [...] Articolul Noi detalii despre dosarul în care este cercetat Ruslan Popov, adjunctul procurorului general apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:20
Adunarea generală extraordinară a acționarilor SA „Moldovagaz” a aprobat componența reînnoită a Consiliului de Observatori al întreprinderii. Printre membrii acestuia sunt Elena Burmistrova, Vicepreședintele Consiliului de administrație al SAP „Gazprom”, directorul general al SRL „Gazprom Export”, Serghei Kuzneț, membrul Consiliului de Administrație și șef al Departamentului SAP „Gazprom”, Dmitri Handoga, șeful de Departament SAP „Gazprom”, [...] Articolul BREAKING NEWS // Consilierul Maiei Sandu a fost confirmat în componența conducerii Moldovagaz apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:50
Un funcționar din Edineț este cercetat penal de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție pentru trafic de influență. Acesta ar fi “aranjat” eliberarea unui permis de conducere, iar pentru serviciile sale ar fi pretins și primit 900 de euro mită. Potrivit datelor anchetei, în acțiunile sale infracționale, bărbatul ar fi susținut că are [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Mită de 900 de euro pentru un permis de conducere la Nord. Un funcționar a fost reținut de CNA apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:00
Ca urmare a expertizării mărfurilor introduse în țară ilegal, dispuse de procurorii PCCOCS, rezultatele au relevat și faptul că substanța solidă, cu aspect de praf, este heroină. Pe piața neagră, costul acesteia ar cifra aproximativ 200.000 lei. Prin urmare, ofițerii Serviciului Vamal s-au autosesizat și au pornit urmărirea penală pentru contrabandă și pentru păstrarea și [...] Articolul Noi detalii despre angajații MAI, reținuți pentru contrabandă cu mărfuri de 1,5 milioane lei apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
09:40
Pretinse acțiuni de corupere electorală ar fi avut loc în timpul primului tur al alegerilor locale din municipiul Bălți. Ministrul de Interne, Ana Revenco, spune că poliția a expediat Comisiei Electorale Centrale mai multe sesizări în acest sens, iar instituția electorală urmează să verifice informațiile furnizate de poliție, notează IPN. Ministrul de Interne, Ana Revenco, [...] Articolul Pretinse acțiuni de corupere electorală ar fi avut loc în timpul primului tur al alegerilor locale din municipiul Bălți apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
09:20
Jurnalistul Arcadie Gherasim, redactorul șef al ziarului PAS, este noul preşedinte al Consiliului de Supraveghere şi Dezvoltare (CSD) al IP Compania „Teleradio-Moldova”. Decizia a fost luată, cu unanimitate de voturi, de membrii CSD, reuniţi ieri în prima şedinţă. În anul 2017, Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat că va avea propria publicație periodică, iar ziarul [...] Articolul Redactorul-șef al ziarului de partid al PAS, pus șef la TRM apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Acum 24 ore
00:50
Jurnalistul Vlad Ţurcanu este propus Parlamentului pentru funcţia de director general al IP Compania „Teleradio-Moldova” (TRM). Pentru candidatura lui au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de Supraveghere şi Dezvoltare (CSD) al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de Sergiu Stanciu, membru al CSD. Potrivit lui Stanciu, [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Jurnalistul Vlad Ţurcanu este propus Parlamentului pentru funcţia de director general al TRM apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Ieri
18:40
Jurnalistul Vlad Ţurcanu este propus Parlamentului pentru funcţia de director general al IP Compania „Teleradio-Moldova” (TRM). Pentru candidatura lui au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de Supraveghere şi Dezvoltare (CSD) al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de Sergiu Stanciu, membru al CSD. Potrivit lui Stanciu, [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Jurnalistul Vlad Ţurcanu este propus Parlamentului pentru funcţia de director general al TRM apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:40
Președintele țării, Maia Sandu, susține că nu cunoaște nimic despre creșterea de salarii pentru deputați. În cadrul unui eveniment, la Edineț, șeful statului a declarat că nu a văzut o astfel de decizie. „Nu cred că salariile deputaților cresc. Nu am văzut această lege (…) În momentul în care o să pornim economia, o săp [...] Articolul Maia Sandu susține că nu cunoaște nimic despre majorarea salariilor deputaților apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:20
Președintele țării, Maia Sandu, spune că reducerea vârstei de pensionare în Moldova ar însemna o povară mare pentru cetățeni. Declarația a fost făcută în cadrul unui eveniment, la Edineț. „Micșorarea este o acțiune populistă luată de socialiști în momentul în care au înțeles că pierd puterea. (…) Cea mai mare problemă pe care o avem [...] Articolul Pensionarii sunt o povară pentru cetățeni? Vezi ce spune Maia Sandu despre creșterea vârstei de pensionare apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:00
Șeful statului, Maia Sandu, spune că bugetul Președinției va crește în 2022 pentru a acoperi majorările de salarii ale angajaților instituției. Declarația a fost făcută în cadrul unui eveniment, la Edineț, unde Sandu a răspuns la întrebările jurnaliștilor. „Bugetul Președinției a crescut doar în măsura în care să asigure creșterea salariilor pentru anumite categorii de [...] Articolul Cum explică Maia Sandu faptul că bugetul Președinției va crește cu aproape 3 milioane lei apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:40
Ion Ștefăniță a fost eliberat din funcția de director interimar al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor. El a scris pe pagina sa de Facebook că a primit un mesaj de la Ministerul Culturii să se prezinte la Serviciul resurse umane de la minister pentru a lua cunoștință, sub semnătură, cu ordinul emis. „După [...] Articolul După 12 ani de mandat, șeful interimar al unei Agenții de Stat a fost destituit din funcție apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:30
Procurorul desemnat de CSP pe cazul Stoianoglo, informează opinia publică despre terminarea urmăririi penale pe un capăt de acuzare ce îl privește pe Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, căruia îi este imputată comiterea infracțiunii prevăzute de art. 328 alin. (3) lit.b) Cod penal (Depășirea atribuțiilor de serviciu). Pe acest capăt de acuzare, lui Alexandr Stoianoglo [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Urmărirea penală terminată pe un capăt de acuzare în privința lui Alexandr Stoianoglo apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:30
Jurnalistul Arcadie Gherasim este noul preşedinte al Consiliului de Observare şi Dezvoltare (COD) al IP Compania „Teleradio-Moldova”. Decizia a fost luată, cu unanimitate de voturi, de membrii COD, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de Cristian Jardan, membru al acestui consiliu, scrie trm.md Tot în şedinţa de astăzi, 29 noiembrie, [...] Articolul Jurnalistul Arcadie Gherasim este noul preşedinte al Consiliului de Observare şi Dezvoltare al TRM apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:20
În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, premierul Natalia Gavrilița se află într-o vizită oficială la Bruxelles. Pe 30 noiembrie, prim-ministrul Republicii Moldova se va întâlni cu premierii Ucrainei și Georgiei, Denis Șmihal și, respectiv, Irakli Garibașvili, în așa-numitul format „Trio asociat al prim-miniștrilor”. În cadrul evenimentului vor fi discutate oportunitățile de dezvoltare a relațiilor [...] Articolul Natalia Gavrilița efectuează o vizită oficială la Bruxelles apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la Edineț, la inaugurarea oficială a lucrărilor de modernizare și de extindere a rețelei de aprovizionare cu apă a acestui oraș, proiect finanțat din fonduri europene. Rețeaua modernizată va aduce apă potabilă de calitate în locuințele, școlile, grădinițele, spitalele și instituțiile din Edineț. Astfel, peste 18 mii [...] Articolul Maia Sandu a participat la inaugurarea unui proiect realizat din banii UE apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:00
Partidul Liberal Democrat (PLDM) și-a amânat Congresul formațiunii, programat pentru 5 decembrie. Decizia a fost luată la ședința Consiliului Național Politic al liberal-democraților, transmite IPN. Data la care va fi desfășurat Congresul extraordinar va fi stabilită mai târziu. Decizia de a organiza congresul pe 5 decembrie a fost luată la începutul lunii august. Tot atunci, [...] Articolul Decizia PLDM cu privire la Congresul din 5 decembrie 2021 apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:50
Procuratura Anticorupție informează, despre rezultatele obținute în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate la ex-directorul SA „Moldtelecom”, vice-ministru al Economiei care este vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită. În urma celor 7 percheziții efectuate la data de 26 noiembrie 2021 de către procurorii anticorupție în comun cu angajații SPIA a MAI la ex-directorul SA [...] Articolul VIDEO // Detalii noi despre perchezițiile efectuate la ex-directorul SA „Moldtelecom” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:40
Ministrul Muncii, Marcel Spatari, este de părerea că în Republica Moldova concediul care este acordat unei mame pentru îngrijirea copilului nou-născut este „atipic de lung”. În cadrul unui interviu pentru Radio Sputnik, oficialul a declarat că achitarea din bugetul de stat a indemnizațiilor pentru perioada concediului de maternitate nu este sustenabilă. „Republica Moldova deține recordul [...] Articolul VIDEO // Ministrul Maiei Sandu: Concediul pentru îngrijirea copilului nou-născut este „atipic de lung” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:10
Ion Stuza, despre care se spune că este un alt consilier din umbră al Maiei Sandu, propune să fie restabilită legea lui Plahotniuc cu privire la amnistierea averilor care nu pot fi justificate, pentru a fi identificat un punct ”0” în lupta cu corupția. Pe Facebook, Sturza spune că noua guvernare trebuie să aibă un [...] Articolul Ion Sturza propune restabilirea legii lui Plahotniuc: ”Să anunțăm o amnistie a averilor care nu pot justificate” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:10
Andrei Năstase, președintele în demisie al PPDA: Duș rece pentru moldoveni. 1.3 miliarde de lei PUBLICI vor merge către Gazprom, din considerente „nobile”, în stil Plahotniuc și, evident, sub atenta supraveghere și pază a torționarilor, a slugoilor săi, procurorii din umbră și judecătorii recent promovați, cei ce au ținut „de șase” în atacurile raider, furtul [...] Articolul Răbufnirea lui Andrei Năstase: ”Duș rece pentru moldoveni” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:30
Ieșirea anticipată la pensie pentru carieră lungă propusă de majoritatea PAS, paralel cu majorarea vârstei de pensionare, este o înșelătorie crasă a cetățenilor. De această părere sunt deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Deputatul Elena Bodnarenco a explicat, luni, în cadrul unui briefing, că în realitate de acest drept se vor bucura un număr extrem de [...] Articolul BREAKING NEWS // Legea PAS prin care a fost majorată vârsta de pensionare este îndreptată împotriva oamenilor apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:30
Președintele raionului Drochia a fost sancționat contravențional de către instanța de judecată într-un dosar de exces de putere, aflat în gestiunea CNA. Potrivit actului de constatare, funcționarul și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu prin executarea incorectă a unei decizii a Consiliului raional Drochia. CNA a întocmit proces contravențional în privința acestuia, prin care s-a constatat [...] Articolul Președintele raionului Drochia, amendat cu 3 500 de lei pentru exces de putere și lipsit de dreptul de a ocupa funcții apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:30
Dulapuri, tumbe, dar și climatizatoare pentru deputați. Secretariatul Parlamentului a anunțat licitație pentru a procura 20 de tumbe, 10 dulapuri pentru haine și 5 pentru documente. Achiziția va costa în jur de 50 de mii de lei. Totodată, Parlamentul planifică să procure și două aparate de aer condiționat, pentru care a alocat aproape 25 de [...] Articolul Vremuri bune // Grosu procură mobilier nou și climatizatoare pentru parlamentari apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:20
Direcția securitate corporativă SA „Moldovagaz” a dezvăluit numeroase fapte de supraevaluare artificială a consumului de gaze naturale în luna octombrie a anului curent, prevenind astfel pierderi financiare semnificative pentru companie pe fundalul majorării tarifelor în noiembrie. În timpul auditului s-a dovedit că unii dintre angajații întreprinderilor de distribuție a gazelor, folosindu-și statutul de serviciu, în [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Anunțul Moldovagaz cu privire la raportarea incorectă a consumului de gaze naturale apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:40
Autoritățile austriece au anunțat despre anihilarea unui grup de contrabandiști, compus din 15 cetățeni moldoveni, ucraineni și uzbeci, învinuiți de trafic de persoane. Potrivit știrii Associated Press, preluate de Washington Post, grupul ar fi introdus în țară migranți sirieni, libanezi și egipteni. În cadrul aceleiași operațiuni, au fost confiscate 14 vehicule folosite în scopuri criminale. Infracțiunea [...] Articolul Presa străină: Moldoveni arestați în Austria, pentru trafic de persoane apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:30
Cinci judecători, doi de la Bălți și trei din Capitală au renunțat la activitatea lor în sistemul judecătoresc. Consiliul Superior al Magistraturii (CMC) a aprobat, astăzi, cererile lor de demisie, care au fost depuse din proprie inițiativă, informează tv8.md Este vorba despre Eduard Rățoi de la Curtea de Apel Bălți, Boris Bârcă de la Curtea [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Cinci magistrați au plecat din sistemul judecătoresc apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:30
Adunarea Generală a Judecătorilor, planificată pentru data de 3 decembrie, se amână. O hotărâre în acest sens a fost adoptată luni, 29 noiembrie, de către Consiliul Superior al Magistraturii, transmite IPN. Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a făcut trimitere la un răspuns al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în care se spune că rămân [...] Articolul BREAKING NEWS // Adunarea Generală a Judecătorilor, planificată pentru data de 3 decembrie, se amână apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:10
Conferință de presă susținută de ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco, cu tema „Evaluarea activității MAI: realizări, priorități și perspective” Articolul LIVE // Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, susține o conferință de presă apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.