Personalul din spitale va beneficia de o majorare cu 57 la sută a salariilor din 1 noiembrie

Jurnal TV, 14 octombrie 2021 20:10

Personalul din instituțiile medico-sanitare va beneficia, începând cu 1 noiembrie, de o majorare cu 57 la sută a salariilor. Lefurile angajaților vor crește de la 2.470 de lei la 3.840 de lei, potrivit unei legi adoptate astăzi de Parlament. Deputații au votat în lectură finală și alte proiecte, care presupun sprijin pentru angajați în perioada stării de urgență în sănătate publică. În unele documente sunt vizați părinții copiilor de până la 12 ani.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 6 ore
20:20
Anatolie Falca a câștigat concursul pentru funcția de șef al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Urmează formalitățile obligatorii pentru a prelua instituția, ne-a declarat Anatolie Falca.
20:20
În Republica Moldova, peste 70 la sută dintre femei au suferit pe parcursul vieții cel puțin o formă de violență. Situația s-a agravat odată cu declanșarea pandemiei de coronavirs, afirmă experții. Potrivit acestora, ratificarea Conventiei de la Istanbul, privind combaterea violenței, este un pas important, însă mai e mult de lucru. Problema a fost abordată astăzi la prima Conferință Internațională în domeniul prevenirii violenței față de fete și femei.
20:10
Vineri va fi dat start sezonului de încălzire pentru toți consumatorii din municipiul Chișinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi.
20:10
Scandal în primăria orașului Cimișlia. Consilierii au votat un proiect, privind reparația unui segment de drum în preajma unui bloc, dar banii s-au terminat și aleșii i-au cerut primarului încă 30 de mii de lei. Acesta însă nu vrea să mai semneze niciun proiect de alocare a surselor suplimentare. Oamenii care locuiesc în zona respectivă spun că drumul nu a fost reparat de zeci de ani. Urmează un reportaj semnat de Călin Jucovschi.
19:50
Introducerea unui moratoriu asupra construcției de noi benzinării și interzicerea revânzării carburanților angro - sunt doar câteva dintre amendamentele discutate astăzi, la Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului, la Legea privind piața produselor petroliere. Legislatorii încearcă astfel să oprească scumpirea continuă a benzinei și motorinei - majorare înregistrată, de altfel, și astăzi. Litrul de benzină s-a scumpit cu încă cinci bani, iar cel al motorinei - cu nouă bani. S-a scumpit și gazul lichefiat - cu 14 bani.
19:40
La o zi după ce a anunțat că renunță la mandatul de deputat și la șefia PSRM, Igor Dodon a plecat la Moscova. Susține însă, că merge într-o vizită de lucru în calitate de șef al asociației pe care a preluat-o. El a precizat că pleacă la Moscova „pentru o perioadă nedeterminată”. Întâmplător sau nu, aproximativ în același interval, la Aeroport l-am surprins astăzi și pe comunistul Vladimir Voronin. Sursele Jurnal TV susțin că acesta din urmă ar fi plecat la sanatoriu.
19:10
Prezentat de Adrian Prodan
19:10
Prezentat de Vasile Luchianu
Acum 8 ore
18:30
Ministrul desemnat la Ministerul român de Externe, Dan Barna, a afirmat astăzi, la audierea din comisiile parlamentare, că Republica Moldova are rezerve de gaz pentru câteva zile. Este un moment, în care Guvernul de la București trebuie să intervină, a declarat Dan Barna, citat de news.ro
17:50
Produsul Intern Brut a înregistrat, în prima jumătate a acestui an, o creștere de 11,7% față de perioada similară a anului trecut, când economia a fost puternic afectată de restricțiile anti-COVID. Creșterea din acest an a depășit și indicatorii economici din 2019, când Moldova încă nu fusese lovită de pandemie.
17:50
Minus o pârghie de tergiversare a dosarului Șor! Deoarece avocații inculpatului au lipsit de la ședința de astăzi de la Curtea de Apel, instanța i-a sancționat și a dispus repartizarea unui avocat din oficiu, care îl va reprezenta pe Șor, dacă apărătorii vor mai lipsi de la audieri. Fugarul Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de pușcărie pentru escrocherie și spălare de bani.
17:50
Un tânăr de 21 de ani din Bălți riscă până la șapte ani de pușcărie pentru șantaj. Individul l-ar fi constrâns pe un bărbat să-și răscumpere libertatea. Bănuitul a fost reținut în timp ce primea prima tranșă, de două mii de lei, transmisă de către sora victimei.
17:40
Adjunctul procurorului general suspendat, Ruslan Popov, cercetat pentru îmbogățire ilicită a ajuns la Curtea de Apel.
Acum 12 ore
15:50
Letonia, una dintre ţările cu cel mai scăzut număr de persoane vaccinate anti-COVID-19 din Uniunea Europeană, a anunţat un lockdown în perioada 21 octombrie - 15 noiembrie, pentru a încerca să încetinească creşterea ritmului infectării, transmite AFP. Magazinele, restaurantele, şcolile şi instituţiile de divertisment vor fi închise.
15:40
Un bărbat din Chișinău riscă până la doi ani de închisoare pentru denunț fals. Individul în vârstă de 35 de ani a sunat la poliție, afirmând că noaptea i-a fost furată mașina ”Toyota Prius”, care era parcată în curtea blocului.
15:40
A închiriat automobil de serviciu de la propria firmă! Este vorba despre primarul orașului Rezina, Simion Tatarov. Acesta riscă acum să-și piardă funcția, fiind cercetat de ANI pentru conflict de interese. Primarul vizat susține că mașina a fost închiriată pentru doi specialiști din primărie și a utilizat firma sa pentru a nu admite cheltuieli suplimentare din bugetul instituției.
15:40
Poliția anunță că i-a amendat pe 28 de antreprenori din Chișinău, în ale căror localuri erau ignorate măsurile stabilite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Clienții nu respectau distanța socială, erau nevaccinați sau fără teste PCR. În total au fost verificate peste 180 de localuri.
15:30
Cercetat penal pentru abuz în serviciu în interesul unui grup criminal specializat în sustragerea banilor de pe carduri bancare și având interdicție de a părăsi țara, Serghei Demcenco a demisionat din funcția de șef-adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Informația a fost confirmată pentru Jurnal TT de purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiției.
15:30
Din cauza deficitului de gaze, autoritățile de la Chișinău au declanșat procedura de cumpărare a gazelor naturale din resurse alternative prin Energocom. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul, Natalia Gavrilița, în cadrul unei conferințe de presă. Premierul a evitat să ofere detalii despre procesul de negocieri cu Gazprom și despre prețuri, dar a precizat că Moldova insistă ca negocierile să fie strict economice. Gavrilița a avertizat că o creștere a tarifelor este inevitabilă, dar a dat asigurări că Guvernul va compensa majorările pentru consumatorii defavorizați.
15:30
Perchezițiile făcute aseară în birourile a doi procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au fost determinate de probatoriul administrat în dosarul Stoianoglo. Cei doi procurori vizați ar fi Dumitru Răileanu și Elena Ceruța, dar anchetatorii nu confirmă, invocând prezumția nevinovăției. Perchezițiile au fost necesare, anunță Procuratura Generală într-un comunicat.
Ieri
22:30
Prezentat de Daniela Vizitiu
22:20
Prezentat de Vasile Luchianu
22:20
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:30
Cele 127 de grădinițe din Chișinău au căldură, anunță șeful interimar al Direcției educație, tineret și sport, Adrian Pavaloi. El a precizat astăzi la ședința Primăriei că în suburbiile orașului procesul de conectare este mai dificil.
20:30
Procurorii anticorupție ar efectua percheziții în birourile a doi procurori de la Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.
20:20
Azerii din întreaga lume au celebrat astăzi 30 de ani de la proclamarea independenței față de Uniunea Sovietică. Cu această ocazie, ambasada Azerbaidjanului la Chişinău a organizat o ceremonie, la care au participat reprezentanții mai multor misiuni diplomatice.
20:10
Rusia a anunţat suspendarea misiunii sale de reprezentare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a anunţat că de asemenea, se pune capăt activităţii biroului de informaţii al NATO la Moscova. Anterior, Alianţa Nord-Atlantică a retras acreditarea a opt membri ai misiunii ruse la sediul NATO, acuzaţi de spionaj, informează AFP.
20:10
Un nou vaccin anti-COVID ar putea fi aprobat în Europa. Serul Valneva, produs cu virus întreg, a obținut rezultate ”impresionante” în testele clinice. Potrivit ultimelor date, acesta a avut mai puține efecte secundare și a provocat dezvoltarea mai multor anticorpi participanților la studiu. Compania a anunțat că, în curând, va cere autorizarea în Uniunea Europeană.
20:00
Toți adjuncții procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, au fost fie suspendați, fie au demisionat. Ultimul - Mircea Roșioru - și-a anunțat astăzi demisia.
20:00
În această seară vă invităm să cunoașteți o femeie ambițioasă și curajoasă. În aproximativ trei decenii de muncă, a trecut prin multe, dar s-a descurcat de minune ca... însoțitor de vagon! Pasagerii sunt cei, care știu prețul măiestriei, iar Maia Chirica îi face pe toți să aibă o călătorie agreabilă.
19:30
Prezentat de Vasile Luchianu
18:50
Prezentat de Eugenia Apostu
18:40
Ministrul interimar al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat că îi va informa pe şefii diplomaţiilor europene, reuniţi astăzi la Luxemburg, despre criza alimentării cu gaze naturale din Republica Moldova şi îi va ruga să ajute Chişinăul să depăşească această situaţie.
17:50
Aproximativ 98 la sută dintre bolnavii din secțiile COVID din Chișinău nu sunt vaccinați. În cazul în care ajung la terapie intensivă, șansele lor la viață se reduc cu 50 la sută, iar dacă sunt intubați - la 5-10 la sută. Despre aceasta a anunțat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei, șeful interimar al Direcției sănătate. Boris Gâlcă a precizat că locuri libere la terapie intensivă, în Chișinău, nu mai sunt. Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, susține că „deocamdată nu s-a ajuns situația critică în care să nu mai avem paturi”.
17:50
Republica Moldova nu îndeplinește standardele minime privind combaterea traficului de persoane, semnalează specialiștii. În ultimii cinci ani, aproximativ 1300 de persoane din Moldova au fost identificate ca victime ale acestui fenomen. Numărul real însă, ar fi de 20 de ori mai mare. Mai grav, Republica Moldova a devenit nu doar țară de origine din care sunt racolate victimele, dar și țară de destinație. Asta s-ar explica prin faptul că suntem tot mai atractivi pentru străinii aflați în căutarea unui loc de muncă.
17:50
Ministrul interimar al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat că îi va informa pe şefii diplomaţiilor europene, reuniţi astăzi la Luxemburg, despre criza alimentării cu gaze naturale din Republica Moldova şi îi va ruga să ajute Chişinăul să depăşească această situaţie.
17:50
Emisiunea ”Fii Sănătos” revine la Jurnal TV cu Maria Marian și Bogdan Dascăl. Veți avea parte de povești cutremurătoare de viață, care au zguduit societatea. În fiecare seară de luni, de la 17.30, fiți alături de noi! În platou vom invita și experți, care se vor pronunța pe marginea unor subiecte importante. Iată ce vă așteaptă în această ediție.
17:50
Criza energetică, ce ar putea genera o creștere a prețului la gazele naturale, provoacă agitație la Chișinău și nu doar. Vicepremierul, Andrei Spânu, a plecat într-o vizită oficială de două zile în Polonia, unde urmează să discute despre furnizarea gazului natural în Republica Moldova. La rândul său, șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak, ar urma să revină la Chişinău în zilele următoare, pentru a discuta despre semnarea contractului cu Gazprom.
17:20
În această ediție vă invităm să cunoașteți o femeie ambițioasă și curajoasă. În aproximativ trei decenii de muncă, a trecut prin multe, dar s-a descurcat de minune ca însoțitor de vagon! Pasagerii sunt cei, care știu prețul măiestriei, iar Maia Chirica îi face pe toți să aibă o călătorie agreabilă.
16:10
Procurorul general interimar Dumitru Robu a rămas fără adjuncți. Mircea Roșioru a demisionat astăzi, după ce, pe 11 octombrie, a renunțat la funcție un alt adjunct al procurorului general, Iurie Perevoznic.
16:10
Vacanța de toamnă a elevilor va fi prelungită. Aceasta începe pe 23 octombrie și va dura nouă zile, cu două mai mult decât era planificat anterior.
16:10
Agricultura este o muncă extrem de grea, iar atunci când vine vorba de produse ecologice, lucrul este și mai migălos. O spun mai mulți locuitori din satul Râșcova, raionul Criuleni, care cresc cartofi. Oamenii i-au sădit, prășit și curățat de gândaci - cu mâinile.
16:00
Un grup de 32 de lucrători medicali și paramedici din Republica Moldova a plecat astăzi în județul Iași, unde vor da o mână de ajutor frățesc. Medicii de aici sunt programați să lucreze zece zile în spitalul din localitatea Lețcani, însă termenul ar putea fi extins. România se confruntă cu un val mare de infectări, ajungând pe primul loc în lume la rata deceselor de Covid.
15:50
Aproximativ 98 la sută dintre bolnavii din secțiile COVID din Chișinău nu sunt vaccinați. În cazul în care ajung la terapie intensivă, șansele lor la viață se reduc cu 50 la sută, iar dacă sunt intubați - la 5-10 la sută. Despre aceasta a anunțat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei, șeful interimar al Direcției sănătate. Boris Gâlcă a precizat că locuri libere la terapie intensivă, în Chișinău, nu mai sunt. Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, susține că „deocamdată nu s-a ajuns situația critică în care să nu mai avem paturi”.
15:50
Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a sosit luni în Georgia, prima etapă a turneului său în regiunea Mării Negre. După Georgia, Austin se va deplasa în Ucraina şi România. Scopul ministrul american al apărării este să consolideze alianţele cu ţările supuse presiunii Rusiei. Austin va sublinia atât în Georgia, cât și în Ucraina, că există o ușă deschisă către NATO și va încuraja națiunile să facă schimbările necesare, pentru a deveni membre ale alianței defensive, transmite France Presse.
15:40
Igor Dodon a anunțat că renunță la mandatul de deputat. Mai mult, socialistul spune că le-a propus colegilor săi de partid ca funcția de președinte al PSRM să nu mai existe, iar formațiunea să fie condusă de un așa-numit ”organ colegial”. Astfel, socialiștii nu vor mai avea, de facto, un lider. Decizia urmează să fie luată peste două luni la congresul extraordinar al partidului.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:20
Prezentat de Felicia Jenunchi
15 octombrie 2021
00:00
Prezentat de Sofia Obadă
00:00
Prezentat de Daniela Vizitiu
15 octombrie 2021
20:20
La mai puțin de o săptămână de la startul campaniei ''Loteria Vaccinării'' în raionul Taraclia, numărul persoanelor care au venit să se imunizeze la Centrele de Sănătate practic s-a triplat. Inițiativa vine din partea autorităților locale, alarmate de rata scăzută a celor vaccinați, de numai 3%. Pentru a-i stimula pe oameni, președintele raionului s-a gândit să recurgă la o metodă care și-a demonstrat eficacitatea - este vorba de ''Loteria Vaccinarii''.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.