Deputații au votat pentru modificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021

Deschide.md, 14 octombrie 2021 19:40

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, deputații au adoptat, în lectură finală, proiectul de modificare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021. Documentul prevede că veniturile și cheltuielile bugetului asigurărilor sociale de stat vor fi majorate cu 1089549,1 mii lei și vor constitui 27490068,2 mii lei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 2 ore
22:40
Guvernul Letoniei a extins starea de urgenţă la frontiera cu Belarus în condiţiile în care migranţii încearcă în continuare să intre pe teritoriul leton, relatează dpa.
Acum 4 ore
21:40
FBI derulează "activităţi de aplicare a legii" la locuinţa oligarhului rus Oleg Deripaska de la Washington, informează marţi NBC News, citând un purtător de cuvânt al agenţiei, relatează Reuters.
21:30
Un bărbat a murit, după ce a fost lovit mortal de un automobil, la volanul căruia se afla un șofer în stare de ebrietate. Tragedia a avut loc în această seară, în jurul orei 20:00, în localitatea Petrești, din raionul Ungheni.
21:10
Vaticanul a lansat marţi cea mai recentă aplicaţie a sa, ''Click to Pray'', oferind un planificator personal printre noile funcţii pentru ceea ce se speră că va fi o ''experienţă de rugăciune'' îmbunătăţită în contextul unei lumi în continuă mişcare, relatează Reuters.
21:10
Salvatorii, geniștii și polițiștii au fost puși pe jar, după ce noaptea trecută a avut loc cu o alertă cu bombă la Penitenciarul Lipcani.
20:50
Cadavrul unui bărbat a fost găsit zăcând într-o baltă de sânge în curtea casei sale. Descoperirea macabră a avut loc ieri-dimineață, în localitatea Corjăuți, din raionul Briceni, iar până la această ore poliția așa și nu a identificat niciun suspect, susțin sursele Deschide.MD din teritoriu.
20:30
Alte 1715 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri asociate cu contact în afara țării: 1-România, 1-Franța, 1-Irlanda, 1-Olanda, 1-Egipt.
20:10
Cinci persoane au murit, marți, într-un accident în care au fost implicate un microbuz românesc şi alte câteva vehicule pe autostrada M1 din Ungaria, potrivit agenţiei maghiare de presă MTI, citate de Mediafax.
Acum 6 ore
19:50
Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut astăzi o discuție telefonică cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul creia au fost abordate subiecte ce vizează interesele cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
19:40
Autoritățile din Moscova au anunțat marți introducerea unor noi restricții împotriva COVID-19, începând din 25 octombrie, după ce numărul de infectări a explodat în toată Rusia, ducând la noi recorduri negative.
19:40
Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut astăzi o discuție telefonică cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul căreia au fost abordate  subiecte ce vizează interesele cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Premierul a solicitat informații despre livrarea de electricitate prin centrala de la Cuciurgan, în condițiile în care volumele de gaze livrate de Moldovagaz s-au redus,  despre rezervele de cărbune existente. Vadim Krasnoselski a dat asigurări că centrala de la Cuciurgan...
19:20
Anatolie Falca ar urma să fie numit în funcția de director al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Ministerul Justiției a publicat rezultatele concursului pentru ocuparea funcției vacante.
19:20
Schiorii pot folosi în această iarnă, în Elveţia, teleschiuri - fără certificat sanitar -, cu condiţia să poarte o mască de protecţie, la fel ca în mijloacele de transport publice, a anunţat marţi asociaţia operatorilor, relatează AFP.
19:10
Șeful Inspectoratului General al IP, Iurie Podarilov, a numit astăzi doi șefi noi la Inspectoratul de Poliției Soroca și la Inspectoratul de Poliției.
19:10
Uniunea Europeană a publicat un raport privind implementarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova. Raportul este publicat înainte de cel de-al 6-lea Consiliu de Asociere UE-Moldova din 28 octombrie. Acesta conchide că, în timp ce a doua jumătate a anului 2020 s-a soldat cu retrogradarea standardelor și reformelor statului de drept, alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 au acordat un mandat clar și puternic forțelor pro-reformă pentru a urmări o agendă ambițioasă privind antic...
19:00
În primele opt luni ale anului curent, întreprinderile de transport feroviar, rutier, fluvial şi aerian au transportat 11,3 mil. tone de mărfuri, cu 11,4% mai mult decât în perioada similară din anul 2020, iar parcursul mărfurilor a constituit 3227,8 mil. tone-km, cu 9,8% mai mult comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, potrivit datelor publicate de Biroul Național de Statistică.
18:30
Bucăți uriașe de grindină, de peste 16 centimetri, au căzut în Queensland, Australia, potrivit agenției meteorologice din această țară. Pe rețelele sociale au fost postate imagini cu bulgări de gheață care abia putea fi ținuți în mâna unui adult.
18:30
Procurorul general adjunct suspendat, Ruslan Popov, va fi plasat în izolatorul Centrului Național Anticorupție pentru următoarele 20 de zile. Judecătorii din cadrul Curții de Apel Chișinău au admis astăzi parțial demersurile procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție privind modificarea măsurii preventive. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Mariana Cherpec, procurorul responsabil pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media din cadrul Procuraturii Generale.
18:20
Proiectul de lege cu privire la publicitate a a fost examinat, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media. A fost aprobat coraportul la proiectul de lege, pentru prima lectură.
18:20
Ceea ce face Republica Moldova pe segmentul promovării culturii de securitate este foarte important, spune ambasadorul Republicii Lituania la Chișinău, Kestutis Kudzmanas. Într-un discurs susținut la o masă rotundă desfășurată de Centrul de Informare și Documentare privind NATO, diplomatul lituanian a menționat că același lucru îl face și Lituania, și Uniunea Europeană, și NATO. „Scopurile noastre sunt aceleași: lupta cu dezinformarea, corupția, rezolvarea problemelor ecologice – eliminarea pest...
18:00
Patriarhul ecumenic Bartolomeu a emis o enciclică în ziua în care bisericile ortodoxe îi sărbătoresc pe Sfinții doctori fără de arginți, enciclică în care a lăudat eforturile cadrelor medicale și a spus că Biserica trebuie să coopereze cu știința, în aceste vremuri.
Acum 8 ore
17:50
Nicio ţară terţă nu are drept de veto asupra aspiraţiei Ucrainei de a se alătura NATO, a declarat secretarul american al apărării, Lloyd Austin, aflat într-o vizită la Kiev, răspunzând la o întrebare despre obiecţiile Rusiei faţă de integrarea Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică, potrivit Reuters şi Interfax-Ukraina.
17:50
„În pofida deficitului de gaze naturale, problema deconectării consumatorilor de la rețea, în special a celor din categoria protejată, nu ar trebui considerată ca un scenariu realist”. Un anunț în acest sens a fost făcut de către compania „Moldovagaz”.
17:40
O nouă promisiune îndeplinită de echipa Partidului „ȘOR” din raionul Orhei. Comuna Cucuruzeni, din care face parte satul-reședință cu același nume și Ocnița-Răzeși, a fost complet iluminată, la 30 de ani de la destrămarea Uniunii Sovietice. Datorită acestui proiect, cei peste 1700 de locuitori ai comunei se simt în siguranță noaptea pe străzi.
17:40
Cetățenii R. Moldova au ocazia să voteze pentru cel mai bun concept de reamenajare a teritoriului Grădinii Publice Ștefan cel Mare și Sfânt și a Scuarului Catedralei din municipiul Chișinău. În concursul pentru cel mai bun concept au fost înscrise 11 lucrări. Procesul de votare va avea loc până pe data de 31 octombrie 2021, la ora 23:59.
17:40
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Rusia pentru încălcarea dreptului la viaţă şi absenţa unei anchete efective după uciderea a trei tineri musulmani de către agenţi ai Serviciului Federal de Securitate rus (FSB) în 2012, potrivit AFP.
16:50
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) prezintă situația epidemiologică în sistemul de învățământ atestată la data de 15 octombrie curent.
16:40
Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 21 octombrie, cu începere de la ora 11:00. Biroul permanent al Legislativului a aprobat, în ședința astăzi, data și ordinea de zi a următoarei ședințe plenare.
16:30
Igor Dodon a decis să plece în Rusia în calitate de președinte al Asociației Obștești „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”. Acesta precizează că va avea mai multe întrevederi cu reprezentanții mediului de afaceri în vederea „stabilirii unor contacte”.
16:20
Pe 15 mai anul viitor vor avea loc alegeri locale noi în comuna Ghetlova, raionul Orhei, potrivit unei hotărâri aprobate marți, 19 octombrie, de către Comisia Electorală Centrală.
Acum 12 ore
15:40
PAS propune revenirea Companiei publice „Teleradio-Moldova” sub control parlamentar, așa cum a fost până în anul 2019. Prevederea se conține într-un proiect de lege pentru modificarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale, avizat în comisia parlamentară de profil. Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor susțin că Partidul Acțiune și Solidaritate, care deține majoritatea parlamentară, intenționează să subordoneze politic audiovizualul din țară, în special, compania publică, transformând-o în „unealtă a guvernării”, transmite IPN.
15:30
Angajații medicali detașați în România pentru acordarea suportului sistemului medical în lupta cu COVID 19 și-au început misiunea.
15:20
Un tânăr din Bălți riscă până la 7 ani de închisoare pentru privarea de libertate a unui bărbat. Acesta l-ar fi urcat forțat în automobil ducându-l acasă unde, aplicând violența, i-a cerut să-și sune rudele pentru a-i răscumpăra libertatea.
15:20
Când oficialii din domeniul sănătății publice vorbesc despre variantele COVID-19, oamenii sunt atenți. Exact asta s-a întâmplat după ce expertul Scott Gottlieb a transmis un mesaj pe Twitter în care atrage atenția asupra unei noi variante Delta, cunoscută ca Delta Plus.
15:10
Din 22 octombrie va fi dat startul sezonului termic 2021-2022 pentru toți consumatorii din municipiul Chişinău, anunță primarul general al capitalei Ion Ceban. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi, în condițiile în care pe parcursul a trei zile consecutiv, în intervalul orelor 18:00-06:00, valorile de temperatură înregistrate se mențin la limita de +10 grade.
14:50
La data de 16 octombrie a fost reținut un bărbat de 36 de ani din Drochia care ar fi transmis ilegal droguri și cartele telefonice în penitenciarul Nr. 6 din Soroca.
14:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, bugetul instituției pentru anul 2022, în sumă de 133,4 mln. lei.
14:40
Actuala conducere a statului trebuie să conștientizeze pe deplin marea încredere acordată de alegători în speranța unui viitor mai bun și mai luminat și să-și asume toată responsabilitatea privind luarea deciziilor și consecințele acestora, privind acțiunile și inacțiunile dânșilor. De această părere este Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir.
14:10
Prima ediție a Conferinței Internaționale în domeniul prevenirii și combaterii violenței față de fete și femei și violenței în familie a fost deschisă, astăzi, de președinta Republicii Moldova, Maia SANDU. Cu mesaje de sprijin și încurajare, la eveniment participă mai mulți invitați și invitate de onoare din cadrul corpului diplomatic străin, reprezentând suportul ferm al partenerilor internaționali de dezvoltare ai țării noastre în domeniul combaterii violenței în bază de gen. „Violența împotri...
14:00
R. Moldova ar urma să renunțe la schimbarea sezonieră a orei. O hotărâre în acest sens ar urma să fie aprobată în cadrul ședinței de mâine, 20 octombrie 2021, a Guvernului.
14:00
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele primarului orașului Rezina, Simion Tatarov. Acesta a fost stabilit cu un conflict de interese în funcția de demnitate publică.
14:00
În ultimele 24 de ore au fost 18.863 de cazuri noi de COVID-19. Este cel mai mare număr de infectări zilnice de la începutul pandemie. De asemenea, un record negativ a fost înregistrat și în ceea ce privește decesele cauzate de boala COVID-19. Autoritățile au raportat un număr de 574 de morți. La ATI sunt 1.805 pacienți în stare gravă.
13:40
Un tânăr a căzut dintr-un balon cu aer cald și a murit, într-un accident bizar care s-a petrecut marți dimineață în nordul Israelului.
13:40
Până când Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) nu va renunţa la strategia sa de descurajare a Rusiei, orice dialog între cele două părţi va fi dificil de purtat, a declarat luni seara şeful adjunct al delegaţiei ruse în Comisia I (securitate şi dezarmare) a Adunării Generale a ONU, Andrei Belousov, pentru agenţia de presă oficială RIA Novosti.
13:30
Două automobile s-au răsturnat, în rezultatul a două accidente rutiere care a uavut loc astăzi pe străzile capitalei. Din fericire nu au fost înregistrate victime.
13:10
Biroul Permanent al Parlamentului se convoacă în ședință pentru a fixa data dezbaterii moțiunii simple împotriva activității ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.
13:10
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, afirmă că Republica Moldova nu este singură în fața crizei energetice fără precedent cu care se confruntă în acest moment mai multe țări europene. • Autoritățile de la Chișinău, atât Președinția cât și Guvernul, continuă, inclusiv prin canale diplomatice să asigure soluții responsabile în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova de căutare a unor modalități pentru o aprovizionare sigură și durabilă cu energie.Continuăm dialogul...
13:00
Niciun dosar de participare nu a fost înregistrat la Concursul pentru ocuparea unei funcții vacante de membru al Consiliului de Supraveghere al furnizorului public național de servicii media Compania „Teleradio-Moldova”. Despre aceasta informează Consiliul Audiovizualului, care precizează că la data de 18 octombrie 2021 a expirat perioada de depunere a dosarelor la concurs.
12:50
12:40
Consiliul de Integritate anunță că își suspendă orice activitate după ce în componența sa au rămas doar 4 membri din cei 7, prevăzuți în legislație.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.