(foto) Au fost lansate pe rută nouă autobuze noi. Acestea vor circula pe străzile Capitalei și suburbii

#diez, 14 octombrie 2021 18:15

Au fost puse în circulație nouă autobuze noi, de model ISUZU, din lotul celor 100 de unități achiziționate recent de municipalitate. Articolul (foto) Au fost lansate pe rută nouă autobuze noi. Acestea vor circula pe străzile Capitalei și suburbii apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 2 ore
00:00
Astăzi, 19 octombrie pe legendarul stadion San Siro din Milano, Sheriff Tiraspol a jucat împotriva echipei gazdă – Inter Milano, în fața căreia a suferit o înfrângere, scor 3-1. Articolul Sheriff Tiraspol a suferit prima înfrângere în grupele Champions League, scor 3-1 apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
21:00
Alte 1 715 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, cinci cazuri asociate cu contact în afara țării: 1-România, 1-Franța, 1-Irlanda, 1-Olanda, 1-Egipt. Numărul total de teste efectuate – 9 407. Articolul Încă 1 715 cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
17:30
Așa arată datele statistice înregistrate în 9 luni ale anului, mai exact, 349 de accidente rutiere, soldate cu 21 de persoane decedate și 354 traumatizate. Astfel, începând cu ziua de astăzi și până la finele lunii, INSP intensifică operațiunea „Pietonul”. Articolul Poliția: „Zilnic, în municipiul Chișinău, are loc cel puțin un accident rutier cu implicarea unui pieton” apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
17:00
Conform datelor prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), la data de 15 octombrie, 538 de clase se aflau în carantină, comparativ cu 490 de clase închise în carantină în săptămâna precedentă (08 octombrie). Articolul Situația epidemiologică în sistemul de învățământ din Moldova. Câți elevi și profesori sunt bolnavi de COVID-19 apare prima dată în #diez.
16:45
Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale vor recupera cele două zile în plus din vacanța de toamnă (25 și 26 octombrie). Orarul recuperărilor va fi stabilit de conducerea instituției de învățământ până la sfârșitul semestrului I (anul de studii 2021/2022). Articolul (doc) Elevii din Moldova vor trebui să recupereze cele două zile suplimentare din vacanța de toamnă apare prima dată în #diez.
16:30
„Intră și plânge”, le comunică o inscripție vizitatorilor. „Și eu am anxietate”, strălucește o altă notă în roz. Tot aici, există numere de telefoane la care poți apela atunci când te simți prost. Vorbim despre „La Lloreria”, ceea ce înseamnă „Camera Plânsului”. Aceasta a fost deschisă în Spania, iar inițiativa aparține unui tânăr student suedez care locuiește în Madrid. Articolul (foto) În Spania a fost deschisă „camera plânsului”. Scopul acesteia este se înlăture prejudecățile legate de sănătatea mintală apare prima dată în #diez.
15:15
Primăria municipiului Chișinău informează că de vineri, 22 octombrie 2021, în capitală va fi dat startul sezonului termic 2021-2021 pentru toți consumatorii, având în vedere că în intervalul de timp cuprins între orele: 18.00-06.00, temperatura aerului în atmosferă înregistrează valori medii și/sau scăzute (+10 ˚C), pe parcursul a trei zile consecutiv. Articolul Din 22 octombrie, va fi dat startul sezonului de încălzire pentru locuințele din Capitală apare prima dată în #diez.
15:15
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, bugetul instituției pentru anul 2022, în sumă de 133,4 milioane de lei. Articolul 41,7 milioane de lei pentru finanțarea partidelor politice. CEC a aprobat bugetul instituției pentru anul 2022 apare prima dată în #diez.
14:45
Ana Vizitiv este o tânără de 18 ani din Republica Moldova, care a fost pasionată de domeniul științelor exacte (STEM) încă din copilărie. Ea a participat în numeroase olimpiade și a fost câștigătoarea competiției internaționale de Științe și Inginerie, Regeneron ISEF 2021. Tânăra promovează activitatea fetelor în domeniul STEM și le încurajează să își urmeze pasiunea indiferent de stereotipurile de gen cu care se întâlnesc. Articolul Povestea Anei Vizitiv, o tânără activistă de 18 ani care promovează activitatea fetelor în domeniul STEM apare prima dată în #diez.
14:30
Cum crezi, care-i cea mai mare frică atunci când vine vorba de un credit? Cauza numărul unu de ce oamenii se tem de credite este că nu vor putea achita la timp sau că vor avea de plătit mai mult, fără vreo explicație și vor cădea în gaura „neagră” a datoriilor. Articolul Un credit responsabil înseamnă echilibru, pentru evitarea supraîndatorării apare prima dată în #diez.
13:30
Primarul orașului Rezina, Tatarov Simion, riscă să rămână fără mandat, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI), a constatat că și-a închiriat automobilul de la propria firmă. Acesta a fost stabilit cu un conflict de interese în funcția de demnitate publică. Articolul Primarul orașului Rezina riscă să rămână fără mandat după ce și-a închiriat automobilul de la propria firmă apare prima dată în #diez.
13:30
Vă invităm să citiți un interviu cu directoarea Teatrului Republican „Luceafărul”, Vitalia Grigoriu, în care veți afla mai multe detalii despre viața sa de actriță, cât și despre cum e să conduci o instituție teatrală în Moldova. Articolul (foto) A fi sau nu a fi. Dialog cu directoarea Teatrului Republican „Luceafărul”, Vitalia Grigoriu apare prima dată în #diez.
13:00
Romanul Ard pădurile, de Paula Erizanu, apărut la Editura Cartier, în colecția Rotonda, e nominalizat, alături de alte cinci debuturi, la ediția a XXXV-a a prestigiosului Festival du Premier Roman din Chambery, Franța, care va avea loc între 19 și 22 mai 2022. Articolul Romanul Ard pădurile, de Paula Erizanu, a fost nominalizat la Festival du Premier Roman din Chambery, Franța apare prima dată în #diez.
12:30
Polițiștii au desfășurat acțiuni de identificare a localurilor unde sunt încălcate prevederile hotărârilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică .Inspectoratul național de investigații, împreună cu cei ai BPDS „Fulger”, au verificat 182 de agenți economici, fiind documentate încălcări la 28 dintre aceștia. Articolul (video) Încălcări depistate la mai multe localuri din capitală: fără măști, fără certificate COVID-19, pe ring de dans apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
12:00
Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) a devenit nefuncțional și și-a suspendat activitatea, după ce, în data de 30 septembrie 2021, a expirat mandatul membrului Consiliului de Integritate desemnat de către Congresul Autorităților Locale din Moldova. Articolul Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) și-a suspendat activitatea  apare prima dată în #diez.
11:45
Primăria municipiului Chișinău a primit ca donație două ambulanțe la mâna a doua și o mașină funerară din partea asociațiilor de caritate „Arciconfraternita Di Misericordia” din comunele Certaldo și Gambassi Terme, regiunea Toscana, Italia. Articolul O fundație de caritate din Italia a donat municipiului Chișinău două ambulanțe și o mașină funerară apare prima dată în #diez.
11:30
Prim-ministra Natalia Gavrilița a ieșit astăzi, 19 octombrie, într-o conferință de presă în care a declarat că Moldova va avea gaz natural, însă cu un tarif majorat. Totodată, aceasta a anunțat că guvernul lucrează la un proiect de compensare a cheltuielilor pentru persoanele din păturile vulnerabile. Articolul Prim-ministra a declarat că tariful gazului va crește: „Guvernul pregătește un mecanism de compensare” apare prima dată în #diez.
11:00
Industria Fintech a devenit, fără doar și poate, noua realitate pentru ecosistemul financiar. Domeniul Fintech contribuie și la incluziunea financiară a milioane de oameni din întreaga lume, dar și a micilor companii, tot mai deschise pentru noile tehnologii, care, de altfel, au devenit „early adopters” ai schimbărilor. Articolul „Fintech Moldova Conference 2021” va pune în discuție transformările digitale ale ecosistemului financiar apare prima dată în #diez.
10:45
La propunerea Comisiei Electorale Centrale (CEC), Curtea Constituțională a validat mandatul deputatului Gavrouc Vitali de pe lista Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”.  Articolul Curtea Constituțională a validat mandatul unui deputat de la PAS în Parlamentul Republicii Moldova apare prima dată în #diez.
10:30
Pe pagina Primăriei Chișinău au fost publicate 11 proiecte cu soluții arhitecturale pentru cele două parcuri din centrul orașului: Grădina Publică și Parcul Catedralei. Proiectele sunt supuse votului public. Articolul (foto) Cum ar putea arăta Grădina Publică și Parcul Catedralei din Capitală. 11 proiecte sunt puse la vot apare prima dată în #diez.
10:15
În data de 20 octombrie, la Chișinău, va avea loc spectacolul „Pe treptele succesului”. Este vorba despre o prestație cu muzică live care va fi realizată de peste 30 de copii de la Școala Internațională de performanță în domeniul artei vocale „Talents by Rodica Roșioru”. Articolul Peste 30 de copii talentați din Moldova te invită la spectacolul „Pe treptele succesului” apare prima dată în #diez.
10:15
Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea Coimbra din Portugalia și-au consolidat relațiile de colaborare în domeniul științific și educațional prin semnarea unui acord de colaborare. Articolul Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea Coimbra din Portugalia au semnat un acord de colaborare apare prima dată în #diez.
10:00
Pe 19 octombrie, în intervalul orelor 10.00-18.00, cele două puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Centru, str. Miorița/șos. Hâncești, adiacent complexului locativ Miorița, iar autobuzul se va deplasa în comuna Ciorescu, str. Alexandru cel Bun, 11, adiacent Centrului de Sănătate. Articolul Astăzi, găsiți cele două puncte mobile pentru vaccinarea anti-COVID-19 în sectorul Centru și comuna Ciorești apare prima dată în #diez.
09:45
Eroii poveștilor tradiționale moldovenești au prins din nou viață, una în format 2D. Studioul de producție animată Kreyon a obținut sprijin financiar de la Uniunea Europeană pentru a anima mai multe povești din Moldova. Articolul (video) Eroii poveștilor tradiționale prind din nou viață. Vizionează povestea „Busuioc Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana Sora Soarelui” în format 2D apare prima dată în #diez.
09:00
Începând de cu anul viitor, elevii din România vor avea încă o disciplină obligatorie – Educația antreprenorială, financiară și juridică. O decizie în acest sens a fost luată de Parlamentul României ieri, 18 octombrie. Articolul Educația antreprenorială, financiară și juridică devine disciplină obligatorie pentru elevii din România apare prima dată în #diez.
08:30
Regia Transport Electric anunță că troleibuzele din capitală înregistrează întârzieri de până la 20 de minute de la orarul stabilit. Cauza acestor rețineri sunt ambuteiajele formate pe mai multe străzi ale orașului. Articolul Troleibuzele atestă întârzieri de până la 20 de minute din cauza ambuteiajelor. Lista străzilor unde traficul este îngreunat apare prima dată în #diez.
08:30
În cadrul Săptămânii limbii italiene în lume, ediția a XXI-a, la Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova a avut loc, sub genericul Limba latină – limbă vie, un eveniment consacrat unei limbi clasice care mai bine de două milenii își păstrează vitalitatea. Pentru că limba italiană, asemeni limbii române, este legată prin rădăcinile sale de limba latină, întâlnirea a fost, întâi de toate, un prilej de a vorbi despre rolul limbii latine în cultura celor două popoare. Articolul Cum s-a desfășurat „Săptămâna limbii italiene în lume” la Universitatea de Stat din Moldova apare prima dată în #diez.
Ieri
20:45
Alte 1370 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 9 cazuri asociate cu contact în afara țării: 2- Germania, 1-România, 1-Belgia, 1-Cipru, 1-Italia, 1-Malta, 1-Marea Britanie, 1-Rusia. Numărul total de teste efectuate –5874. Articolul Încă 1 370 de cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore apare prima dată în #diez.
19:15
Fostul deputat român al PSD, Cristian Rizea, a depus luni, 18 octombrie, actele la consiliul electoral de circumscripție Bălți pentru a fi înregistrat în calitate de candidat al Partidului NOI la funcția de primar al municipiului la alegerile locale. Articolul (video) Cristian Rizea, condamnat penal în România, și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al orașului Bălți apare prima dată în #diez.
18:30
Proiectul Tekwill s-a angajat în promovarea utilizării și aplicării tehnologiilor trans-industriale bazate pe potențialul și domeniile strategice ale Moldovei precum FinTech, AgTech, PowerTech și MedTech. Articolul (video) Energie Regenerabilă Și Soluții Inovatoare: Verticala PowerTech Dezvoltată Cu Ajutorul Tekwill apare prima dată în #diez.
18:30
Unii dintre voi deja ați cunoscut-o pe Mihaela Alaiba prin intermediul fotografiilor ei care ne bucură de fiecare dată ochii cu noi peisaje panoramice din Moldova. Felul în care Mihaela alege să vadă lumea este unul molipsitor; începem să căutăm și noi frumosul meleagurilor noastre alături de ea. Articolul (video) Mihaela Alaiba, tânăra pasionată de fotografie care ne ajută să descoperim frumusețile Moldovei apare prima dată în #diez.
18:15
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 21-22 octombrie o vizită oficială la Viena, la invitația omologului său austriac. Articolul Președinta Maia Sandu va efectua o vizită oficială în Austria. Care este programul întrevederilor apare prima dată în #diez.
17:45
În cadrul primului episod din al treilea sezon de podcast, ne-am propus să vorbim despre vizitele la ginecolog. Am discutat cu medica ginecologă din cadrul centrelor prietenoase tinerilor Neovita, Galina Leșco. Am vorbit despre prima vizită la ginecolog, vizitele ordinare, ce se întâmplă la cabinet și ce trebuie să știe tinerele atunci când planifică o investigație, scrie sexplicatii.md. Articolul (podcast) Vizitele la ginecolog. Ce se întâmplă în cabinet și lista întrebărilor la care ar fi bine să pregătești răspunsuri apare prima dată în #diez.
17:30
În perioada 11-15 octombrie, cu suportul proiectului ERASMUS+, COMPASS, reprezentanții a cinci universități din Moldova (ASEM, AMTAP, UPSC, USEFS, UCCM) și a Ministerului Educației și Științei au participat la o vizită de studiu la Universitatea Turku, Finlanda. Articolul Cadrele didactice din cinci universități din Moldova au participat la vizita de studiu la Universitatea Turku, Finlanda apare prima dată în #diez.
17:00
Duetul dansatorilor moldoveni Vladislav Untu și Polina Baryshnikova a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial U-21 care s-a desfășurat în Țările de Jos. Articolul Doi dansatori din Moldova au cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din Țările de Jos apare prima dată în #diez.
16:45
Municipiul Comrat, centrul administrativ al UTA Găgăuzia din Republica Moldova, a fost desemnat capitală culturală a Comunității Statelor Independente (CSI) pentru anul 2023. Decizia a fost luată la şedinţa şefilor de stat din CSI, desfăşurată la finele săptămânii trecute în regim online, transmite MOLDPRES. Articolul Orașul Comrat a fost desemnat capitala culturală a Comunității Statelor Independente pentru anul 2023 apare prima dată în #diez.
16:45
Polițiștii de frontieră ai SPF Olănești au fost antrenați weekend-ul trecut în acțiuni de prevenire și combatere a acțiunilor ilegale desfășurate pe sectorul de responsabilitate. Ca urmare a patrulării pe sectorul acvatic s-au depistat ustensile destinate prinderii animalelor vertebrate și crustaceelor în cantități mari, interzise de altfel pentru pescuitul în apele de frontieră. Articolul Zeci de plase au fost scoase din râul Nistru. În acestea erau diverse specii de pești, inclusiv specii rare apare prima dată în #diez.
16:45
Două posturi noi de televiziune ar putea să apară în curând în Republica Moldova – Premiera TV și Next TV, unul fiind axat pe divertisment, iar altul pe știri. Consiliul Audiovizualului (CA) a acordat licențele de emisie companiei Binamex-M, proprietara ambelor canale TV. Articolul În Moldova ar putea apărea două posturi noi de TV. Unul va fi de divertisment, iar altul de știri apare prima dată în #diez.
16:30
Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP a publicat o informație prin care explică câteva aspecte legate de deținerea legală a armelor în Republica Moldova. Articolul Precizări de la poliție: câte arme poate deține legal o persoană în Moldova și în ce condiții apare prima dată în #diez.
16:30
AVI Moldova, împreună cu Kaufland Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, în contextul Zilei Mondiale a Curățeniei, a lansat un concurs de desene „3R Talents (Reduce, Reuse, Recycle)” care are drept scop sensibilizarea locuitorilor municipiului Chișinău cu privire la protecția mediului și promovarea bunelor practici privind minimizarea consumului hârtiei. Concursul este parte a campaniei „Implicarea prin reciclare” menite să aducă mai aproape de fiecare dintre noi conceptul de reciclare și utilizare responsabilă a resurselor. Articolul La Kaufland Moldova s-a lansat expoziția de desene „3R Talents (Reduce, Reuse, Recycle)” apare prima dată în #diez.
16:15
Rusia a anunţat luni suspendarea misiunii sale de reprezentare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi a misiunii NATO la Moscova, după ce Alianţa Nord-Atlantică a retras acreditarea a opt membri ai misiunii ruse la sediul Alianţei, acuzaţi de spionaj, informează AFP, citată de AGERPRES. Articolul Rusia suspendă misiunea sa la NATO şi pe cea a Alianţei la Moscova, după opt acuzații noi de spionaj apare prima dată în #diez.
16:00
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunță că în Moldova sunt peste 10 000 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe joburi se propun la Chișinău, iar pe locul doi se află municipiul Bălți.  Articolul (doc) Peste 10 000 de locuri de muncă vacante în întreaga țară. Unde te poți adresa dacă vrei să obții un job apare prima dată în #diez.
15:15
Frunzele au devenit aurii, căldura soarelui tot mai îndepărtată, iar priveliștile asupra Moldovei continuă să fie la fel de frumoase, doar că în straie și culori diferite. Această frumusețe a fost surprinsă de către Mihaela Alaiba în raioanele Călărași și Nisporeni Articolul (foto) Poveste, dar nu toamnă. Cum se văd covoarele pământului moldovenesc de la înălțime apare prima dată în #diez.
14:45
Eroii poveștilor tradiționale moldovenești au prins din nou viață, una în format 2D. Studioul de producție animată Kreyon a obținut sprijin financiar de la Uniunea Europeană pentru a anima mai multe povești din Moldova. Articolul (video) Eroii poveștilor tradiționale prind din nou viață. Vizionează povestea „Cremene voinicul” în format 2D apare prima dată în #diez.
14:00
13 terenuri agricole și pentru construcții, un autoturism de model Mazda din 2015 și numerar, în valoare totală de 1 360 456 de lei, au fost puse sub sechestru, săptămâna trecută, de către Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI), din cadrul CNA. Sunt bunuri indisponibilizate în cadrul a trei delegații care vizează cauze penale, pornite pe trafic de influență, abuz în serviciu și trafic de ființe umane. Articolul 13 terenuri agricole și o mașină. Bunuri în valoare de 1,4 milioane de lei au fost sechestrate de CNA  apare prima dată în #diez.
13:30
În ultimii cinci ani, aproximativ 1 300 de victime ale traficului de ființe umane au fost identificate la nivel național. Cercetările arată că numărul real al acestora ar fi de peste 20 de ori mai mare. Copiii reprezintă 30 % din victimele identificate, cei mai mulți dintre ei au fost exploatați prin implicare în prostituție. Articolul Circa 1 300 de victime ale traficului de ființe umane au fost identificate la nivel național în ultimii cinci ani apare prima dată în #diez.
13:30
Visezi să studiezi într-una din școlile private de top din Marea Britanie sau SUA? ISCEO anunță programul de burse internaționale pentru elevi HMC și ASSIST, pentru anul academic 2022-2023. Articolul Elevii din Moldova pot obține o bursă de studii la una dintre școlile private de top din Marea Britanie sau SUA apare prima dată în #diez.
13:30
Pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19 și pentru asigurarea profilaxiei și securității în instituțiile de învățământ primar, gimnazial şi liceal, Ministerul Educației și Cercetării a decis prelungirea vacanței de toamnă a elevilor. Articolul Vacanța de toamnă a elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal va fi prelungită apare prima dată în #diez.
13:15
În cadrul proiectului, în care ASEM este partener, „Enhancement of Quality Assurance in Higher Education System in Moldova - QFORTE”, număr de referință: 617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP, a fost desfășurat workshop-ul „Dialog privind politica națională și dezvoltarea sistemului instituțional de asigurare a calității”. Articolul ASEM a participat la workshop-ul „Dialog privind politica națională și dezvoltarea sistemului instituțional de asigurare a calității” apare prima dată în #diez.
13:15
Igor Dodon a anunțat astăzi, 18 octombrie, că renunță la funcția de deputat. În total, Blocului Comuniștilor și Socialiștilor are 32 de deputați în acest parlament, iar al 33-lea pe listă este Adrian Lebedinschi. Articolul Cine îi va lua locul lui Igor Dodon în Parlamentul Republicii Moldova apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.