De Hramul Chișinăului au fost lansate la linie nouă autobuze noi. Pe ce rute vor circula

Zugo.md, 14 octombrie 2021 18:00

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, de Hramul orașului, au fost puse în circulație 9 autobuze noi, de model ISUZU, din lotul celor 100 de unități achiziționate recent de municipalitate. Astfel, Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” a recepționat în total 41 autobuze noi ISUZU, dintre care 34 de unități sunt emise deja la linie, iar … Articolul De Hramul Chișinăului au fost lansate la linie nouă autobuze noi. Pe ce rute vor circula apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 6 ore
20:00
Un operator de drone din Spania a primit permisiunea de a încerca să salveze trei câini rămaşi captivi în apropierea vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare. Animalele ar urma să fie prinse cu o plasă controlată de la distanţă şi apoi transportate peste râurile de lavă. Cei trei câini sunt blocaţi de mai multe săptămâni … Articolul Erupția vulcanică de pe insula la Palma: Ar putea sau nu să fie evacuați câinii rămaşi blocaţi în râurile de lavă apare prima dată în ZUGO.
20:00
Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a avut astăzi, 19 octombrie, o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski. În cadrul discuției au fost abordate subiecte ce vizează interesele cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Prim-ministra a solicitat informații despre livrarea de electricitate prin centrala de la Cuciurgan, în condițiile în care volumele de gaze livrate de … Articolul Natalia Gavrilița a avut marți o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski. Ce subiecte au fost abordate apare prima dată în ZUGO.
19:40
Autoritățile din Moscova au anunțat marți introducerea unor noi restricții împotriva COVID-19, începând din 25 octombrie, după ce numărul de infectări a explodat în toată Rusia, ducând la noi recorduri negative. Autorităţile au ordonat vaccinarea obligatorie a 80% dintre angajaţii serviciilor publice, faţă de 60% în prezent, până la 1 ianuarie 2022, scrie digi24.ro. De … Articolul A cincea zi consecutivă cu record de infectări. Moscova introduce noi restricții anti-COVID apare prima dată în ZUGO.
19:20
Anatolie Falca, fost angajat în cadrul Agenției Naționale a Penitenciarelor, a câștigat concursul la șefia instituției cu același nume. Informația a fost confirmată astăzi pentru Jurnal TV de către Anatolie Falca. La funcția de șef al Agenției Naționale a Penitenciarelor au fost trei pretendenți, primul în fața membrilor comisiei s-a prezentat Anatolie Falca, fost angajat … Articolul Cine este noul șef al Agenției Naționale a Penitenciarelor apare prima dată în ZUGO.
19:20
Centrul de Informare și Documentare privind NATO (CID NATO) a organizat marți, 19 octombrie, masa rotundă „Impactul dezinformării asupra securității și importanța promovării culturii de securitate”. În cadrul evenimentului a fost lansată broșura „Securitatea între stereotipuri și realități”.  Broșura a fost realizată în cadrul proiectului „Suport pentru presa independentă și consolidarea rezilienței față de dezinformare”, … Articolul „Securitatea între stereotipuri și realități”. CID NATO a lansat o broșură ce dezminte zece preconcepții despre securitate și apărare apare prima dată în ZUGO.
19:10
Procurorul general adjunct suspendat, Ruslan Popov, va fi plasat în izolatorul CNA pentru 20 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Chișinău. Astăzi, 19 octombrie, magistrații CA Chișinău au examinat demersurile cu privire la schimbarea măsurii de arest pentru Popov. Procurorul general adjunct suspendat a calificat decizia instanței drept una „ilegală”. … Articolul Ruslan Popov, procurorul general adjunct suspendat, plasat în izolatorul CNA pentru 20 de zile apare prima dată în ZUGO.
19:10
Judecătorii Curții de Apel (CA) Chișinău i-au amendat pe avocații lui Ilan Șor și au dispus desemnarea unui apărător din oficiu, după ce apărătorii nu s-au prezentat la ședința de judecată de astăzi. Ședința a fost în cele din urmă amânată. Potrivit avocaților lui Șor, decizia e una ilegală și are scopul de a continua … Articolul doc | CA Chișinău i-a amendat pe avocații lui Șor pentru neparticipare la ședință. Decizia e abuzivă, susțin ei apare prima dată în ZUGO.
Acum 8 ore
18:40
În inima orașului spaniol Madrid a fost deschisă „La Lloreria”, în traducere – „Camera Plânsului”. Aceasta reprezintă o încăpere care are ca scop diminuarea prejudecăților legate de sănătatea mintală a oamenilor. Ușile camerei sunt deschise pentru toți doritorii. În interiorul camerei sunt diverse mesaje precum „Intră și plângi” sau „Și eu am anxietate”. De asemenea, … Articolul foto | „Intră și plângi. Și eu am anxietate”. Unde a fost deschisă „Camera Plânsului” și care este scopul ei apare prima dată în ZUGO.
18:40
Morga spitalului Universitar din București este arhiplină. Corpurile celor decedați din cauza COVID nu mai au loc în frigidere. La Spitalul Universitar de Ugență București se înregistrează 45 de decedați pe zi – COVID și non-COVID. De regulă, necesarul lunar de saci este de 100. Numărul sacilor a fost suplimentat la 500. 45 de decese … Articolul video | Imagini dramatice de la o morgă din București: A fost suplimentat necesarul de saci pentru cadavre. Frigiderele – arhipline apare prima dată în ZUGO.
17:50
Un medic român critică refuzul oamenilor de a se vaccina anti-COVID. Potrivit lui, Organizația Mondială a Sănătății „a intrat în panică”, iar „România îşi va strica imaginea dacă prin refuzul românilor de a se vaccina o să apară o nouă mutaţie a virusului SARS CoV-2. Medicul chirurg Paul Ichim, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă … Articolul Un medic român critică refuzul oamenilor de a se vaccina: „OMS a intrat în panică. Clocim o tulpină autohtonă” apare prima dată în ZUGO.
17:10
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) prezintă situația epidemiologică în sistemul de învățământ atestată la data de 15 octombrie curent. Conform datelor prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), la data de 15 octombrie, 538 de clase se aflau în carantină, comparativ cu 490 de clase închise în carantină în săptămâna precedentă (08 … Articolul 751 de copii infectați și peste 12.000 în izolare. Cifrele privind situația epidemiologică în învățământ sunt în creștere apare prima dată în ZUGO.
Acum 12 ore
17:00
Vicepremierul pentru reintegrare, Vlad Kulminski și Ruslan Bolboceanu, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, vor întreprinde o vizită de lucru la Moscova. Guvernul a anunțat că aceștia vor pleca pe 21 octombrie. Oficialii se vor întâlni cu șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak. Părțile vor discuta mai multe subiecte de … Articolul Viceprim-ministrul Vlad Kulminski, în vizită de lucru la Moscova. Se va vedea cu Dmitrii Kozak apare prima dată în ZUGO.
16:50
Din 22 octombrie va fi dat startul sezonului termic 2021-2022 pentru toți consumatorii din municipiul Chişinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi, 19 octombrie, iar anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban. Decizia a fost luată în contextul în care pe parcursul a trei zile consecutiv, în intervalul orelor 18:00 … Articolul Când va fi dat startul sezonului termic 2021-2022 apare prima dată în ZUGO.
16:40
Deputatul în Parlamentul European, Eugen Tomac a lansat un concurs pentru tinerii din România și Republica Moldova. Câștigătorii au șansa de a participa la o Conferință privind viitorul Europei, la Bruxelles, dar și alte premii. Pentru prima dată, concursul este deschis și tinerilor de peste Prut. „Mi se pare firesc ca și românii de peste … Articolul Fii tu „Viitorul Europei”! Înscrie-te la concurs și câștigă șansa de participa la o conferință de la Bruxelles apare prima dată în ZUGO.
16:30
Persoanele cu vârsta cuprinsă între 60 și 69 de ani sunt cei mai afectați de virusul COVID-19. Potrivit datelor oficiale, circa 67.019 de persoane din această categorie de vârstă s-au îmbolnăvit, iar 2603 au decedat. Printre copiii cu vârsta de până la un an s-au confirmat 1223 de cazuri de infectare, pe când în rândul … Articolul R. Moldova: Distribuția cazurilor de infectare cu COVID-19 pe vârste. Peste 4000 sunt copii sub 5 ani apare prima dată în ZUGO.
16:20
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele primarului orașului Rezina. Acesta a fost stabilit cu un conflict de interese în funcția de demnitate publică. Potrivit materialelor din dosar, subiectul se află la al doilea mandat de primar, pe care la obținut în rezultatul alegerilor locale din 2019. Acesta deține și … Articolul Edilul de la Rezina riscă să rămână fără mandat. Primăria a închiriat o mașină de la propria lui firmă apare prima dată în ZUGO.
15:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat marți, 19 octombrie, noile prețuri maxime de referință ale carburanților. Astfel, un litru de benzină A95 ajunge să coste până la 21 de lei și 55 de bani (cu 5 bani mai mult decât ieri), în timp ce un litru de motorină are un preț maxim … Articolul Cât ajunge să coste un litru de benzină și motorină? ANRE afișează noi prețuri apare prima dată în ZUGO.
14:40
Când oficialii din domeniul sănătății publice vorbesc despre variantele COVID-19, oamenii sunt atenți. Exact asta s-a întâmplat după ce expertul Scott Gottlieb a transmis un mesaj pe Twitter în care atrage atenția asupra unei noi variante Delta, cunoscută ca Delta Plus, informează Digi24. Mesajul său a venit în contextul în care Marea Britanie, acolo unde … Articolul COVID-19 ar avea o nouă mutație! Se crede că Delta Plus ar fi dus la creșterea infectărilor din Marea Britanie apare prima dată în ZUGO.
14:20
Mitropolitul Vladimir se adresează guvernării cu un mesaj prin care critică ratificarea de către Parlament a Convenției de la Istanbul. În mesaj se evidențiază faptul că „biserica este separată de stat, însă aceasta nu este separată de societate”. Astfel, biserica ortodoxă nu poate să se izoleze de societate și de procesele sociale. „Biserica este separată … Articolul Mitropolia Moldovei lansează un apel către guvernare: „Biserica este separată de stat, însă aceasta nu este separată de societate” apare prima dată în ZUGO.
14:00
De râs și de plâns! Un bărbat din Chișinău a sesizat Poliția cum că i-ar fi fost furată mașina, dar de fapt acesta uitase unde o parcase. Camere de supraveghere l-au dat de gol. Potrivit Direcției de Poliție Chișinău, bărbatul a informat Poliția despre presupusul furt vineri, 8 octombrie, comunicând că pe parcursul nopții i-a … Articolul video | A uitat unde și-a parcat mașina, dar a zis Poliției că i-a fost furată. Ce pedeapsă riscă bărbatul apare prima dată în ZUGO.
13:30
Dacă școlile vor trece la învățământul în regim online, părinții vor putea cere zile libere de la muncă, primind doar 50% din salariu. Decizia a fost aprobată în lectură finală de Parlament, aceasta fiind una din măsurile prevăzute în proiectul de susținere a angajaților în perioada pandemiei de COVID-19. Documentul prevede că, în cazul în … Articolul Părinții ai căror copii vor învăța online, vor putea cere zile libere, primind doar jumătate de salariu apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
12:00
Curtea Constituțională a validat un mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba despre Vitali Gavrouc, de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Accederea acestuia în Parlament are loc după ce Igor Talmazan a renunța la mandatul de deputat în favoarea funcției de director al Serviciului Vamal. Curtea Constituțională nu a stabilit circumstanțe … Articolul Majoritatea parlamentară are un nou deputat. Curtea Constituțională i-a validat mandatul apare prima dată în ZUGO.
11:50
Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs marţi pe insula greacă Karpathos şi a fost resimţit inclusiv în Creta, unde activitatea seismică din ultimele săptămâni a produs numeroase pagube materiale. Potrivit Institutului de Geodinamică al Observatorului din Atena, epicentrul seismului, care a avut loc la ora locală 08:32 (05:32 GMT), s-a situat în largul mării, … Articolul Cutremur cu magnitudinea 6,1 în Grecia, resimțit și pe insula Creta apare prima dată în ZUGO.
11:40
Republica Moldova va avea gaz natural, însă nota de plată pentru acesta va fi mai mare. Despre asta a sugerat prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă susținute la Guvern. „Întrebarea pe care trebuie să o decidem: La ce preț? Negocierile nu sunt simple. Intenția noastră e să ducem la bun sfârșit negocierile … Articolul video | Gavrilița, despre criza energetică: Vom avea gaz, doar că mai scump. Inițiem procurarea gazului din surse alternativ apare prima dată în ZUGO.
09:50
Tribunele unui stadion din Olanda s-au prăbușit chiar la finalul unui meci de fotbal în timp ce suporterii sărbătoreau victoria echipei lor. Nu au fost victime în urma incidentului, iar imaginile cu tribuna care se rupe au devenit virale pe Twitter. Incidentul a avut loc duminică pe Goffertstadion din Nijnegen, Olanda, scrie Digi24. La finalul … Articolul video | Tribunele unui stadion s-au prăbușit cu tot cu suporteri în Olanda apare prima dată în ZUGO.
09:40
Luni, 18 octombrie, grupul de urmărire penală condus de Victor Furtună, procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor pentru efectuarea urmăririi penale în cazul Alexandr Stoianoglo, a efectuat percheziții în biroul a doi procurori din Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Potrivit Procuraturii Generale, necesitatea efectuării perchezițiilor a fost determinată de … Articolul Percheziții în biroul a doi procurori de la PCCOCS. Cum explică Procuratura necesitatea acestora apare prima dată în ZUGO.
09:30
Datoriile Republicii Moldova față de Gazprom și implementarea prevederilor pachetului energetic III sunt principalele probleme cu care se confruntă echipa de negociatori moldoveni în discuțiile cu reprezentanții concernului rus. În același timp, criza energetică cu care ne confruntăm nu este determinată de prețul de achiziție, ci de posibilitatea de a asigura volumul de gaz necesar … Articolul Șeful Moldovagaz: Problema nu e în prețul gazului, ci în asigurarea volumelor necesare apare prima dată în ZUGO.
09:20
Iuri Vernidub, tehnicianul lui Sheriff, îi avertizează pe cei de la Inter înaintea turului de la Milano și crede că le-a descoperit punctele slabe: „Vom încerca să producem daune pe contraatac”. După ce s-a calificat în premieră în grupele Ligii Campionilor, apoi le-a învins pe Șahtior și pe Real, chiar la Madrid, Sheriff visează să … Articolul Sheriff joacă cu Inter la Milano. Antrenorul și-a pregătit strategia și nu se teme de campioana Italiei: „Are puncte slabe” apare prima dată în ZUGO.
Ieri
20:40
Trotinetele electrice reintră în legalitate în Copenhaga, la un an după ce au fost interzise. Municipalitatea din Copenhaga, care a interzis anul trecut trotinetele electrice folosite în regim de gratuitate, va reintroduce aceste mijloace de transport cu condiţia respectării unor reguli stricte, au precizat luni reprezentanţii unor servicii din cadrul primăriei locale. „Primele trotinete sunt … Articolul Trotinetele electrice au devenit din nou legale în Copenhaga. Noile reguli care trebuie respectate apare prima dată în ZUGO.
20:20
Alte 1370 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 9 cazuri asociate cu contact în afara țării: 2- Germania, 1-România, 1-Belgia, 1-Cipru, 1-Italia, 1-Malta, 1-Marea Britanie, 1-Rusia. Numărul total de teste efectuate –5874. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la … Articolul Încă 1370 de cazuri de COVID-19, confirmate în R. Moldova. Printre decedați, un medic și un bărbat de 37 de ani apare prima dată în ZUGO.
19:50
Judecătoria Chișinău a respins cererea jurnalistei Natalia Morari de a fi restabilită la conducerea postului de televiziune TV8. Anunțul a fost făcut de instituția în cauză, astăzi, 18 octombrie. Amintim că Natalia Morari a acționat în judecată Asociația Obștească Media Alternativă, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8. Aceasta dorește să fie restabilită în calitate … Articolul Judecătoria Chișinău a respins cererea Nataliei Morari de a fi restabilită la conducerea televiziunii TV8 apare prima dată în ZUGO.
19:30
Averea lui Elon Musk a ajuns la 230 de miliarde de dolari după ce a crescut cu aproape 60 de miliarde în acest an, scrie Daily Mail. Astfel, fondatorul Tesla este cel mai bogat cel mai bogat om de pe planetă, acesta detronându-l pe rivalul său, Jeff Bezos. Potrivit sursei citate, fondatorul Tesla este acum … Articolul Elon Musk a devenit cel mai bogat om de pe planetă. Averea lui, mai mare decât a lui Bill Gates și a lui Warren Buffett la un loc apare prima dată în ZUGO.
19:00
Un bărbat de 21 ani este învinuit că și-ar fi violat surorile minore timp de cinci ani. Procuratura Generală a expediat în instanța de judecată cauza penală. Bărbatul este învinuit pe mai multe capete de acuzare pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.171 alin.(3) (Violul) și 172 alin.(3) (Acțiuni violente cu caracter sexual) din Codul penal. … Articolul Un bărbat, suspectat că și-ar fi violat surorile minore timp de cinci ani apare prima dată în ZUGO.
18:40
Medicii bulgari vor măsuri dure. Asociația Spitalelor a lansat o dezbatere în care cere practic ca bolnavii de COVD-19 care nu sunt vaccinați să suporte costurile spitalizării. Reprezentanții asociației susțin că numărul tot mai mare de infectări sufocă sistemul sanitar, în condițiile în care 90% dintre pacienți nu au făcut niciun vaccin anti-COVID, scrie digi24.ro. … Articolul Bulgaria: Pacienții infectați cu COVID și nevaccinați ar putea să suporte costurile spitalizării apare prima dată în ZUGO.
18:30
Fostul secretar american de stat Colin Powell, prima persoană de culoare care a deținut această funcție, a murit din cauza complicațiilor date de COVID, a anunțat familia sa, potrivit CNN. Colin Powell avea 84 de ani. El a fost șeful diplomației americane pe parcursul mai multor administrații republicane în ultimii ani ai secolului trecut și primii … Articolul Colin Powell, fostul secretar american de stat, a decedat din cauza COVID-19 apare prima dată în ZUGO.
18:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 21 – 22 octombrie o vizită oficială la Viena, la invitația omologului său austriac. Pe 21 octombrie, Președintele Maia Sandu va avea o întrevedere cu Președintele Austriei, domnul Alexander Van der Bellen, după care cei doi lideri vor susține o conferință de presă comună. Doamna … Articolul Maia Sandu va efectua o vizită oficială în Austria. Care este scopul și cu cine se va întâlni președinta apare prima dată în ZUGO.
18:00
Căderea părului este o problemă cu care se confruntă atât bărbații, cât și femeile. De cele mai multe ori, de vină este factorul ereditar, vârsta sau îngrijirea necorespunzătoare. Însă, când acești factori ies din discuție, căderea parului poate indica anumite probleme de sănătate. Conform Academiei Americane de Dermatologie, oamenii pierd în medie în jur de … Articolul Căderea excesivă a părului: Cum o poți opri și ce probleme de sănătate reprezintă apare prima dată în ZUGO.
17:50
Două posturi noi de televiziune ar putea să apară în curând în Republica Moldova – Premiera TV și Next TV, unul fiind axat pe divertisment, iar altul pe știri. Consiliul Audiovizualului (CA) a acordat licențele de emisie companiei Binamex-M, proprietara ambelor canale TV, scrie media-azi.md. Reprezentantul Binamex-M, Artur Verstiuc, a menționat că are o experiență … Articolul Știri, divertisment sau politică? În R. Moldova ar putea fi lansate două posturi de televiziune noi apare prima dată în ZUGO.
17:30
Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS) propune ca Teleradio-Moldova să treacă sub control parlamentar, iar membrii Consiliului de Supraveghere și cei ai Consiliului Audiovizualului să fie aleși după un nou mecanism. Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat pe 18 octombrie, în cadrul unui briefing de presă. Potrivit PAS, în spațiul public au … Articolul Inițiative PAS: Teleradio-Moldova sub control parlamentar și un nou mecanism de alegere a membrilor Consiliului de Supraveghere apare prima dată în ZUGO.
17:10
Fostul deputat român, Cristian Mihai Rizea, se vrea primar de Bălți. Acesta și-a depus candidatura pentru alegerile locale din 21 noiembrie. Anunțul a fost făcut luni, 18 octombrie. „Dragi prieteni, continuăm lupta cu sistemul mafiot din Moldova și aici în orașul Bălți ! Astăzi mi-am depus candidatura pentru funcția de primar al orașului Bălți pentru … Articolul video | Cristian Rizea se vrea primar de Bălți. Ex-deputatul român și-a depus candidatura apare prima dată în ZUGO.
17:00
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a identificat patru conflicte de interese. Acestea au fost admise de către un fost director al Î.S Rezervația Naturală „Prutul de Jos” și primarii localităților Micăuți din raionul Strășeni, Băxani din raionul Soroca și Băiuș din raionul Leova. Procedurile de control au fost inițiate în urma unor petiții venite din … Articolul Un fost director al unei rezervației naturale și trei primari au fost luați la ochi de ANI. Riscă interdicții apare prima dată în ZUGO.
16:30
Două tinere surori din Republica Moldova trăiesc visul american!  Pentru ele succesul a venit pe 18 roți – câte are primul camion greu pe care au învățat să-l conducă. După câțiva ani, au deja o mică flotă de transport auto, iar acum se pregătesc să deschidă un restaurant, transmite ProTV România. Șoferița este Marina Cobzac, … Articolul video | Două moldovence trăiesc visul american! Cum au ajuns să aibă o afacere cu TIR-uri în SUA apare prima dată în ZUGO.
16:00
Natalia Morari a acționat în judecată Asociația Obștească Media Alternativă, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8. Aceasta dorește să fie restabilită în calitate de membră. Pe 20 septembrie, drept urmare a unei discuții interne, Natalia Morari a semnat o cerere de retragere din Asociație, începând cu data de 30 septembrie. Ulterior, peste o săptămână, … Articolul doc | Natalia Morari a dat în judecată TV8. Pretinde că a scris cererea de retragere sub presiune psihologică și șantaj apare prima dată în ZUGO.
15:40
Un grup de 22 de medici și 10 paramedici din Republica Moldova au plecat luni, 18 octombrie, în România, pentru a oferi suport în lupta cu pandemia COVID-19. Misiunea umanitară se va desfășura  până pe 31 octombrie, la spitalul modular COVID-19 de la Lețcani, județul Iași, acolo unde se vor alătura echipei medicale locale. În … Articolul foto | Echipa de medici și paramedici din R. Moldova a plecat în România pentru a oferi sprijin în lupta cu COVID-19 apare prima dată în ZUGO.
15:30
Mircea Roșior, unul din cei trei adjuncți suspendați ai procurorului general, Alexandr Stoianoglo, și-a dat demisia luni, 18 octombrie. Potrivit Ziarului de Gardă, cererea de demisie a fost depusă din proprie inițiativă. „Am depus astăzi la prima oră cerere de demisie. Se vrea o schimbare și eu nu pot să împiedic lucrul ăsta să se … Articolul Mircea Roșioru, unul dintre adjuncții suspendați ai lui Stoianoglo, și-a dat demisia apare prima dată în ZUGO.
15:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat luni, 18 octombrie, noile prețuri maxime de referință ale carburanților. Astfel, un litru de benzină A95 ajunge să coste până la 21 de lei și 50 de bani (cu 5 bani mai mult decât ieri), în timp ce un litru de motorină are un preț maxim … Articolul Nu mai este o surpriză! Motorina și benzina se scumpesc. Care sunt noile prețuri ale carburanților apare prima dată în ZUGO.
14:50
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a decis prelungirea vacanței de toamnă a elevilor, pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 și pentru asigurarea profilaxiei și securității în instituțiile de învățământ primar, gimnazial şi liceal. Conform Ordinului semnat de către ministrul Anatolie Topală, vacanța va dura nouă zile, de pe 23 octombrie, până pe 31 octombrie. Totodată, … Articolul Vacanță mai lungă pentru elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale. Explicația Ministerului Educației apare prima dată în ZUGO.
14:30
Serialul „Squid Game” se bucură de un succes răsunător, ajungând să fie în trend nu numai pe Netflix, ci și pe alte platforme precum TikTok sau Twitter. Însă pentru că jocurile din serial ar putea fi imitate, școlile au început să trimită scrisori de avertizare. Astfel, un consiliu din sudul Angliei sfătuiește părinții să nu-și … Articolul Cel mai în vogă serial provoacă îngrijorări în rândul părinților. De ce „Squid Game” nu trebuie să fie urmărit de copii apare prima dată în ZUGO.
14:20
Adrian Lebedinschi este cel care ar putea lua locul lui Igor Dodon în Parlament, în fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Socialistul este următorul, al 33 – lea pe lista electorală a celor de la BCS pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În componența blocului sunt 33 de deputați. Adrian Lebedinschi, de profesie jurist, … Articolul Cine ar urma să-l înlocuiască pe Igor Dodon în Parlament, după ce socialistul a renunțat la mandatul de deputat apare prima dată în ZUGO.
14:00
Din cauza neaplicării procedurii și recomandărilor expertizei anticorupție, efectuate de Centrul Naţional Anticorupţie (CNA), proiectele de acte legislative și normative promovate şi aprobate de politicieni în perioada anilor 2019-2020 au prejudiciat bugetul public național, estimativ, cu circa 2,5 miliarde de lei. La această concluzie au ajuns autorii studiului „Expertiza anticorupție 2019-2020: eficiență, costuri, impact”, elaborat … Articolul Cum au prejudiciat politicienii şi Guvernul, în doi ani, bugetul public cu circa 2,5 miliarde de lei apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.