(video/foto) De Hramul Orașului, Kaufland deschide al treilea magazin în Chișinău

UNIMEDIA, 14 octombrie 2021 15:30

De Hramul Orașului, Kaufland Moldova deschide cel de-al treilea magazin în Municipiul Chișinău, pe strada Nicolae Testemițanu 3, care va genera peste 130 de locuri de muncă. În acest fel, compania își continuă investițiile în dezvoltarea rețelei la nivel național. 

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 5 minute
09:20
Grupul Legrand, specialistul global în infrastructuri electrice și digitale, împreună cu Odeskabel-Moldova, reprezentantul său în Republica Moldova, anunță lansarea Valena Life/Allure with Netatmo, continuarea gamei Valena, recunoscută pentru mecanismul inovator In'Matic, rezultat al multor ani de cercetări, studii de piață și teste reale pentru a face instalarea și întreținerea mai ușoare și mai confortabile, precum și pentru a optimiza performanța electrică.
09:20
Milionul de metri cubi de gaz procurat de la o companie din Polonia ne ajunge pe 5-6 ore, afirmă fostul premier Ion Chicu. Potrivit acestuia, consumul zilnic este de circa 3-4 mil. cuburi.
Acum 30 minute
09:00
Astrologii le recomandă nativilor să se lase ghidați de instinct și să nu se lase copleșiți de micile neplăceri ale vieții de zi cu zi. Unele zodii vor găsi resursele și puterea pentru a-și îndeplini vise mai vechi, iar norocul le va surâde, spun astrele.
08:50
O porțiune de carosabil risca să se prăbușească din cauza rețelelor subterane defecte. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.
Acum 2 ore
08:00
Președintele american Joe Biden se va întâlni cu omologul său francez Emmanuel Macron vineri la Roma, a anunțat marți consilierul de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan. Este prima întâlnire față în față a celor doi lideri de la începutul crizei privind livrarea de submarine Australiei, transmite digi24.ro.
07:40
Banca Națională a stabilit pentru astăzi, 27 octombrie, un curs de 17,51 lei pentru un dolar, iar pentru un euro - 20,36 lei.
07:30
Meteorologii anunță pentru astăzi cer predominant senin, fără precipitații, pe întreg teritoriul țării. Maximele zilei vor oscila între +17 și +18 grade Celsius, iar pe timp de noapte temperatura variază între -2 și +3 grade. Presiunea atmosferică va fi ridicată.
Acum 12 ore
22:10
Începerea imunizării cu doza a 3 de vaccin anti-Covid a fost discutată și la Comisia locală, care astăzi o emis o nouă hotărâre. Potrivit documentului, aceștia cer opinia responsabililor din Sănătate asupra acestui subiect.
21:50
Lidera Partidului Legii și Dreptății, Mariana Durleșteanu spune că „are suspiciuni rezonabile că autoritățile intenționează să pună pe ghebul moldovenilor încă un miliard de lei datorie la gaze”. Asta după ce Guvernul și Parlamentul au decis alocarea a 1,7 mlrd de lei pentru creșterea capitalului statutar al companiei Energocom și achiziționarea la 1 mln.m3 de gaz de la compania poloneză PGNiG, cu implicarea partenerului ucrainean ERU Group. În opinia acesteia, tranzacția trezește mai multe întrebări.
21:30
Cântăreața şi actriţa Natalia Oreiro, foarte populară în Rusia pentru rolurile sale în numeroase telenovele, a venit cu un mesaj de mulțumire după ce i-a fost acordată cetăţenia rusă. Aceasta a vorbit în limba rusă.
21:10
O femeie făcut un adevărat scandal astăzi la ușa unui troleibuz, după ce pasagerii i-au solicitat să poarte masca de protecție ori să coboare din transport. La fața locului au fost solicitați carabinierii care au somat femeia să poarte masca, iar în timpul discuției, femeia ar fi reacționat negativ și la un moment dat și-a pierdut cunoștința.
21:00
Ministerul Sănătății anunță despre decesul altor 41 moldoveni din cauza Covid-19. Bilanțul total ajunge la 7576.
20:50
1505 moldoveni au fost testați pozitiv astăzi la Covid-19, anunță ministerul Sănătății. Potrivit datelor oficiale, bilanțul total ajunge la 330 799.
20:40
Ministerul Justiției anunță concurs pentru ocuparea mai multor funcții publice cu statut special din cadrul sistemului administrației penitenciare. Mai exact, este vorba despre funcția de director la 8 penitenciar din țară.
20:30
Serviciul Vamal al Republicii Moldova anunță că are în derulare o investigație, după ce în presă română au apărut informații despre ancheta efectuată de procurorii DIICOT într-un dosar de contrabandă cu țigări din Republica Moldova în valoare de peste 1,8 milioane de euro.
Acum 24 ore
20:00
Filaje și interceptări telefonice într-unul dintre cele mai complexe dosare de contrabandă în care sunt implicați vameși și polițiști de frontieră din Iași. TIR-uri ticsite cu țigări de contrabandă a reușit să treacă prin vamă și punctul de trecere a frontierei Sculeni numai cu complicitatea polițiștilor și a vameșilor. Nu mai puțin de 11 de transporturi cu țigări de contrabandă care au tranzitat Vama Sculeni au fost filate de polițiștii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism. O bună parte din dosarul în care se estimează ca prejudiciul adus bugetului statului este de cel puțin 1,8 milioane euro a fost declinat recent de DIICOT către DNA Iași, scrie presa română. Datele concid cu unele informațiile pe care le prezenta Gheorghe Cavcaliuc în vara acestui an.
19:20
Compania olandeză Vitol, unul dintre primii trei transportatori mondiali de produse petroliere, a câștigat tenderul lansat de Energocom. Anunțul a fost făcut în această seară de Agenția Proprietăți Publice.
19:10
Scandal la ședința de astăzi a Comisiei Electorale Centrale, în cadrul căreia a fost examinată contestația depusă de Vladimir Dachi, președintele Partidului Politic Noi, și Mihai Cristian Rizea prin care solicită anularea hotărârii Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Bălți și înregistrarea ultimului în calitate de concurent electoral pentru funcția de primar al mun. Bălți, la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021. Rizea, prezent la ședință, s-a arătat total nemulțumit de faptul că membrul CEC Alexandr Berlinschi a fost ales să îi examineze dosarul și a lansat o serie de acuzații și injurii la adresa acestuia. S-a calmat abia după ce a ost avertizat, de mai multe ori, de către președinta CEC, Angela Caraman.
19:10
Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV) are un nou director interimar. Este vorba despre Elizaveta Breahnă, care va ocupa funcția până la organizarea concursului pentru selectarea directorului general.
19:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi la telefon cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Subiectul discuției s-a axat pe problema aprovizionării cu gaze naturale cu care se confruntă Republica Moldova.
19:00
Fracțiunea Partidului „Șor” insistă asupra modificării Constituției, astfel încât articolul care se referă la imunitatea parlamentară a deputaților să fie eliminat definitiv. Solicitarea repetată vine în contextul în care Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv unei inițiative a deputaților PAS, potrivit căreia parlamentarii își păstrează imunitatea, doar că aceasta va fi limitată. Mai exact, potrivit proiectului PAS, deputații ar putea fi lipsiți de imunitate și reținuți fără încuviințarea Parlamentului, în cazul comiterii a doar câteva tipuri de infracțiuni.
18:40
Municipiul Chișinău se află în continuare sub codu roșu, potrivit ultimei hotărâri a Comisiei municipale de Sănătate Publică. Potrivit documentului, mai multe instituții spitalicești duc lipsă de echipamente medicale esențiale pentru tratarea pacienților cu Covid-19, iar în terapia intensivă există o criză de locuri, fapt care în dificultate sistemul de sănătate.
18:10
O urmărire penală a fost inițiată pe cauza unei tentativei de contrabandă. Cauza penală se află în gestiunea PCCOCS.
18:00
Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost găsit strangulat în pădurea de pe strada Dealul Cucului.
18:00
Monumentul „Ștefan cel Mare” din capitală a fost vandalizat cu verde de briliant de persoane necunoscute. Totul s-a întâmplat astăzi, în jurul orelor 13:35.
17:40
Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a anunţat că va fi ridicată starea de urgenţă instituită în ţară în urmă în urmă cu patru ani, scrie digi24.ro.
17:20
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu unele precizări referitor la vaccinarea copiilor de la 12 ani. „Ministerul Sănătății se va întruni și va lua o decizie vizavi de aceasta, pe care o veți cunoaște în timpul apropiat”, a precizat ministra la finalul conferinței de presă desfășurate astăzi.
17:10
Comisiei Europene, la presiunea statelor membre, a început să adune dovezi pentru a vedea dacă furnizorii de gaze naturale manipulează piața europeană. În același timp, miniştrii europeni ai Energiei, reuniţi marţi la Luxemburg, şi-au exprimat divergenţele lor profunde cu privire la răspunsurile necesare la creşterea explozivă a preţurilor la electricitate, dar şi referitor la ideea lansată de Franţa și Spania privind o reformă a pieţelor energetice, informează Digi24.ro.
17:00
Un bărbat în vârstă de 35 de ani locuitor a capitalei, a fost plasat în arest pentru 30 de zile, după ce la începutul lunii august în mod deschis a sustras două perechi de ochelari dintr-un magazin amplasat pe bulevardul Decebal și a amenințat agentul de pază.
16:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi, data desfășurării alegerilor locale noi pentru funcția de primar al comunei Horodiște, raionul Rezina pentru 15 mai 2022. Asta după ce edilul actual, Dorel Iurcu, a preluat mandatul de deputat pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate. Anterior, în 213, Moldova Curată scria despre un conflict de interese la Primăria Horodiște, condusă de același Dorel Iurcu. Soția sa, Vera Iurcu, era secretara consiliului local, ambii având statut de funcţionari public.
16:40
Drumul Chișinău-Comrat a fost blocat în preajma satului Ciucur Mingir din raionul Cimișlia din cauza unui camion cuprins de flăcări, scrie gagauzinfo.
16:10
Un agent economic, care deține o construcție a tăiat 30 de arbori de pe partea stângă a drumului R4 Goian – Criuleni – M1, km 0+700. Administrația de Stat a Drumurilor, în a cărei gestiune se află drumurile publice naționale, solicită organelor competente să se autosesizeze pe marginea acestui caz.
15:40
Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost ucis în bătaie și lăsat să zacă într-o casă părăsită din localitatea Parcova, raionul Edineț.
15:30
Au trecut 3 săptămâni de la reținerea Procurorului General,Alexandr Stoianoglo, iar lipsa informației pe acest caz „alimenteazăsuspiciunile că tot procesul nu este altceva decât "razborci"între două clanuri din Procuratură, precum și încercarea de a-limpune pe Stoianoglo să demisioneze, în schimbul închideriidosarelor penale”. Declarația aparține fostului deputat dinPartea Platformei DA, Alexandr Slusari, care mai susține că laconducerea instituției ar putea să „revină oamenii lui ViorelMorari”.
15:20
Procuratura Generală a terminat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul de învinuire a unui cetățean moldovean, care a falsificat cel puțin 500 de acte, inclusiv cărți de identitate și permise de conducere românești, folosite ulterior în scopul exploatării prin muncă, în Franța, a persoanelor venite preponderent din Moldova.
15:00
Ministerul Sănătății susține o conferință de presă. Discuția vizează accesul populației la medicamente.
14:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de aprobare a unei noi componențe a Consiliului Suprem de Securitate. 
14:30
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat, în perioada 18-22 octombrie, controlul averii pe numele unui procuror Anticorupție, unui primar din suburbia capitalei și a unui primar din raionul Orhei.
14:30
Pornind de la informațiile apărute în presa din Federația Rusă, despre faptul că un grup de deputați socialiști a purtat discuții, la Moscova, pe subiectul asigurării Republicii Moldova cu gaze naturale, PSRM vine cu mai multe precizări.
14:20
Doi cetățeni moldoveni sunt cercetați pentru faptul că au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare neveridice. Aceștia s-au legitimat în baza pașapoartelor valabile, iar pentru a fi scutiți de regimul de autoizolare au prezentat certificate de vaccinare în format tipărit.
14:10
Combinatul de panificație „Franzeluța” are un nou director general interimar. Este vorba despre Victor Matcov, care a fost prezentat colectivului de către Eugeniu Cozonac, șeful Agenției Proprietății Publice, care i-a urat o activitate productivă și l-a îndemnat să muncească alături de echipă, pentru a obține rezultate fructuoase.
14:10
Membrii echipei de filmare de la „Rust” au folosit arme cu muniție reală într-un joc numit „plinking”, cu câteva ore înainte ca Halyna Hutchins să fie ucisă, a declarat pentru CNN fondatoarea și CEO-ul The Wrap, Sharon Waxman, citând surse apropiate incidentului, informează Digi24.ru.
14:00
Angajații SMURD IGSU din Republica Moldova continuă misiunea de acordarea suportului sistemului medical din România în lupta cu Covid-19. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, cei 10 paremedici SMURD din Republica Moldova asistă 22 de medici din cadrul Ministerului Sănătății din Republica Moldova. Aceștia au acordat suportul pacienților din România. 
13:30
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) este „alarmată de recentele evoluții de pe piața resurselor energetice din țară, instituirea în legătură cu aceasta a stării de urgență în sectorul energetic și impactul pe care îl pot avea acestea asupra populației în perioada rece de toamnă și iarnă a anilor 2021-2022”. „Criza energetică în niciun fel nu trebuie să aibă influență asupra nivelului de trai al populației și trebuie abordată, inclusiv din punct de vedere al impactului social”, arată în declarația CNSM expediată Guvernului Republicii Moldova.
13:30
Un nou proiect de mare anvergură este realizat, la Orhei, la inițiativa echipei Partidului „Șor”. Grădinița-creșă „Curcubeu” nr. 12, din sectorul Lupoaica, este renovată integral. În prezent, la această instituție preșcolară, au loc ample lucrări de reparație, care sunt pe ultima sută de metri. Autoritățile municipale și raionale, dar și reprezentanții Partidului „Șor” susțin că grădinița modernizată își va deschide ușile pentru copii, în luna noiembrie.
13:30
Imaginează-ți că îi spui ceva foarte valoros pentru tine unui prieten și el alege pur și simplu să se „împartă” cu secretele tale cu toți oamenii din jur. Te simți trădat și trist, nu-i așa? La fel e și cu datele personale. Fie că semnezi un contract sau ai nevoie de o consultație, companiile cu care alegi să colaborezi trebuie să fie corecte cu tine și să-ți prelucreze datele cât mai obiectiv. Asta e regulă de bază ca relația dintre voi să nu aibă „crăpături” de neîncredere și frustrare.
13:10
Curtea Europeană a condamnat Republica Moldova pentru omisiunea de a desfășura o investigație eficientă în cauza unui minor agresat și abuzat sexual. Astfel, Moldova este obligată să achite suma de 7 500 de Euro în calitate de prejudiciu moral și suma de 3 360 de Euro în calitate de costuri și cheltuieli, care urmează să fie achitate direct reprezentaților acesteia. Decizia a fost pronunțată astăzi, 26 octombrie.
13:10
Candidatul desemnat de Partidul „Șor” pentru funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber, a fost înregistrată oficial în cursa electorală pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie. În această dimineață, Marina Tauber a mers la Consiliul electoral de circumscripție din Bălți, pentru a-și ridica legitimația de candidat. Ulterior, a făcut declarații pentru presă și s-a arătat încrezătoare că va câștiga fotoliul de primar de Bălți.
13:00
Un tânăr în vârstă de 22 de ani, locuitor a capitalei, a fost reținut de oamenii legii pentru comiterea unui furt de telefon mobil.
12:40
Președinta Curții Constituționale susține un briefing de presă, la această oră. Domnica Manole prezintă motivele care au stat la baza deciziei CC privind excepția de neconstituționalitate a articolului 17 aliniatele (1), (2) și (3) din Codul vamal, dar și avizul oferit de Înalta Curte pentru proiectul de lege pentru modificarea articolului 70 din Constituție.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.