Politologul Dionis Cenușă, despre respingerea propunerii Partidului „Șor” de audiere a premierului în problema gazelor: PAS știe că Guvernul nu are răspuns la întrebări

Politics, 14 octombrie 2021 15:30

Politologul Dionis Cenușă critică dur respingerea de către PAS a propunerii Partidului „Șor” de audiere a premierului Natalia Gavriliță în problema gazelor. Potrivit lui, majoritatea PAS știe că Guvernul nu are răspuns la întrebările legate de negocierile pe marginea achiziției de gaze, subiect care a fost trecut cu vederea de guvernare, deși trebuia să fie [...] The post Politologul Dionis Cenușă, despre respingerea propunerii Partidului „Șor” de audiere a premierului în problema gazelor: PAS știe că Guvernul nu are răspuns la întrebări appeared first on politics.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum 4 ore
08:30
A renunțat la profituri și la alte beneficii comerciale pentru a furniza Ministerului Educației un lot important de notebookuri, iar până la urmă s-a pomenit că este numit ”omul lui Plahotniuc”. Este cazul omului de afaceri Vladimir Russu, proprietarul Accent Electronic, care susține că el și compania sa sunt țintele unor atacuri cu falsuri. Printr-un [...] The post Aflat la Londra, Platon lansează falsuri împotriva Accent Electronic. Compania transmite că este supusă unor atacuri fără precedent appeared first on politics.md.
Acum 24 ore
19:50
În calitate de vicepreședinte al CALM, primarul general Ion Ceban a participat la lucrările Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale ale Consiliului Europei, care se desfăşoară la Strasbourg. Tot astăzi, acesta avut o întrevedere cu conducerea Congresului unde a abordat mai multe subiecte necesare de a fi implementate pentru dezvoltarea comunităților din țara noastră. „În discursul [...] The post Ceban, în calitate de vicepreședinte al CALM, la Strasbourg: Migrația este strâns legată de creșterea economică a fiecărei localități, dar și prin descentralizarea şi consolidarea democrației locale appeared first on politics.md.
16:40
Mai multe formațiuni politice care participă la alegerile locale noi din data de 21 noiembrie nu au prezentat Comisiei Electorale Centrale rapoartele privind finanțarea campaniei electorale, transmite MOLDPRES. Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC), întruniți astăzi în ședință, au luat act de informațiile prezentate de zece formațiuni politice angajate în cursa electorală care se desfășoară în [...] The post Mai multe partide au întârziat să prezinte rapoartele financiare către CEC appeared first on politics.md.
16:30
Membrii Consiliului Municipal Chișinău (CMC) se vor întâlni joi, 28 octombrie, în ședință pentru a examina candidatura fostului ministru al Justiției Fadei Nagacevschi, la funcția de viceprimar al Capitalei. Acesta este și primul subiect de pe ordinea de zi a ședinței. Amintim că Fadei Nagacevschi a fost ministrul Justiției în perioada noiembrie 2019 – august [...] The post Când va fi examinată candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar al Capitalei appeared first on politics.md.
16:20
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de aprobare a unei noi componențe a Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Potrivit unui comunicat al Președinției, semnarea decretului privind noua componență a CSS derivă din necesitatea de a include noi membri din oficiu ai CSS ca urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. [...] The post Maia Sandu a semnat decretul de aprobare a unei noi componențe a Consiliului Suprem de Securitate appeared first on politics.md.
12:40
Ministerul Justiției a anunțat concurs pentru selectarea șefilor a nouă penitenciare. Mai exact, în conformitate cu Regulamentul cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor publice cu statut special din cadrul sistemului administrației penitenciare, Ministerul Justiției anunță concurs pentru ocuparea următoarelor funcții publice cu statut special vacante: Director al Penitenciarului nr.2-Lipcani; Director al [...] The post Ministerul Justiției a anunțat concurs pentru selectarea directorilor a 9 penitenciare appeared first on politics.md.
12:30
Cetățenii Republicii Moldova nu au dreptul să cunoască prețul la gaz, pe care Guvernul l-a procurat din banii publici de la o companie poloneză. Despre aceasta premierul Natalia Gavrilița a declarat la PRO TV. „Nu putem spune prețul, în contractele de acest tip pe piața europeană prețul nu este indicat, este considerat un secret comercial”, [...] The post Gavrilița: Prețul la care am cumpărat gaz din Polonia este SECRET appeared first on politics.md.
12:20
Perspectivele colaborării Republicii Moldova cu Ucraina și Georgia în formatul Trio Asociat și agendele celor trei state pentru Summitului Parteneriatului Estic (PaE) au fost discutate astăzi, 26 octombrie, în cadrul unei ședințe online, de Natalia Gavrilița și omologii săi – premierul Ucrainei, Denis Șmihal și prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili. Despre asta au anunțat reprezentanții Guvernului [...] The post Premierul Gavrilița în dialog cu omologii săi din Ucraina și Georgia – în formatul Trio Asociat appeared first on politics.md.
12:00
Politologul Dionis Cenușă acuză guvernarea de lipsă de transparență în procesul de achiziționare a gazelor. Într-o postare pe rețelele de socializare, expertul spune că există mai multe întrebări la acest subiect. „- De ce s-a achizițonat doar un milion de metri cubi? Adică, nu sunt bani pentru un volum mai mare sau nu există volume [...] The post Politologul Cenușă: Autoritățile sunt obligate să comunice care este prețul pentru gazul cumpărat din bani publici appeared first on politics.md.
12:00
Judecătorii constituționali au examinat astăzi sesizarea depusă de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate cu privire la anularea imunității deputaților în cazul săvârșirii infracțiunilor de corupție și au hotărât că articolul 70 din Constituție poate fi modificat. Potrivit hotărârii, inițiativa legislativă poate fi votată de către deputați la șase luni de la pronunțarea dispozitivului Curții Constituționale, [...] The post Deputații din R. Moldova ar putea rămâne fără imunitate parlamentară appeared first on politics.md.
Ieri
17:40
Subiecte legate de cooperarea în domeniul social și umanitar dintre Republica Moldova și Federația Rusă au fost analizate în cadrul unei întrevederi, la Moscova, dintre președintele PSRM, Igor Dodon, și directorul Rossotrudnicestvo, Evghenii Primakov. Igor Dodon anunță pe canalul său de Telegram că a vorbit cu Primakov ”despre necesitatea fortificării legăturilor culturale dintre popoarele noastre [...] The post Igor Dodon a vorbit cu oficiali din Moscova despre necesitatea consolidării legăturilor culturale dintre Moldova și Rusia appeared first on politics.md.
16:10
Deconectarea Focului Veșnic este o acțiune foarte rușinoasă, iar justificarea celor de la Guvernare a fost mai penibilă decât acțiunea. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, în contextul Stării de Urgență în energetică. „Focul veșnic nu este despre mofturi, este despre sacrificii. Iar pentru ei, cei de la conducere, aceste detalii vitale sunt [...] The post Deconectarea Focului Veșnic este o acțiune foarte rușinoasă, iar justificarea celor de la Guvernare a fost mai penibilă decât acțiunea, susține Ceban appeared first on politics.md.
14:50
O nouă promisiune îndeplinită de echipa Partidului „ȘOR” din Orhei. Drumul Susleni-Jora de Mijloc, cel mai mare proiect de infrastructură de la destrămarea Uniunii Sovietice încoace, a fost dat în exploatare după o reabilitare completă. Construirea acestui tronson de drum, care are o lungime de aproape 10 kilometri, este prima promisiune făcută de liderul Partidului [...] The post FOTO // Cel mai mare proiect de construcție a drumurilor din raionul Orhei a fost inaugurat de echipa Partidului „ȘOR” appeared first on politics.md.
13:50
Viziunile politice diferite nu sunt un impediment pentru a face afaceri în comun, uneori. Un consilier municipal, votat pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și unul – pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate, ar fi găsit lozul de aur, scrie Punctul.md. Este vorba despre Dinari Cojocaru, consilier PSRM, și Roman Cojuhari, consilier PAS. Problemele de [...] The post FOTO // Viziunile politice diferite nu sunt un impediment pentru a face afaceri în comun. Un consilier socialist, în parteneriat cu unul de la PAS appeared first on politics.md.
13:40
Primarul general Ion Ceban a propus candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar. Anunțul a fost făcut în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook. „Este un specialist foarte bun și competent, care va continua activitatea în domeniul juridic și agenda anticorupție în Primăria Chișinău. Candidatura o voi propune și la următoarea ședință [...] The post Ceban a propus candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar: Este un specialist foarte bun și competent appeared first on politics.md.
13:10
Conferinţă de presă susţinută de ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, cu privire la vizita recentă la Moscova, Federaţia Rusă. The post LIVE // Conferinţă de presă susţinută de ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu appeared first on politics.md.
13:00
14 procurori s-au înscris la concurs pentru a fi aleși în calitate de membri ai Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Astfel, din cadrul Procuraturii Generale candidează următorii procurori: – Vladimir Adam, procuror-șef al Secției unificare a practicii în domeniul reprezentării învinuirii în instanțele de judecată din cadrul Direcției judiciare a Procuraturii Generale; – Gheorghe Borș, [...] The post Cine sunt procurorii care candidează pentru scaunul de membru al CSP appeared first on politics.md.
13:00
Guvernul Gavrilița a transferat pe contul companiei „Energocom” 1,7 miliarde de lei pentru majorarea capitalului social. Decizia a fost luată de către autorități, pentru a procura gaz natural din surse alternative. Banii au fost alocați din bugetul de stat prin dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale din 22 octombrie. Potrivit documentului, Energocom va încheia cu SRL [...] The post Aproape 2 miliarde de lei, scoși din bugetul de stat prin decizia Comisiei Situații Excepționale appeared first on politics.md.
12:50
Primarul general Ion Ceban a venit cu critici dure către autoritățile centrale, despre care spune că nu au niciun plan în gestionarea pandemiei Covid-19. Edilul spune că la nivel de municipalitate s-a făcut mult mai mult decât a făcut guvernarea pentru toate spitalele din țară. Ba mai mult, Ceban afirmă că instituțiile medicale din capitală [...] The post Ceban, către Guvern, în contextul pandemiei: Ar putea fi situații când nu vom mai putea primi pacienți din Republică, deoarece nu vom avea locuri pentru cei din Chișinău appeared first on politics.md.
12:50
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, a comentat situația legată de problema datoriei malului drept al Nistrului pentru gazele livrate de Gazprom. Pe canalul său de pe rețeaua Telegram, Ion Chicu a scris că „cea mai mare parte a datoriilor malului drept al Nistrului au fost acumulate pe când la guvernare se aflau demnitari, [...] The post Ion Chicu pune responsabilitatea pentru datoria istorică la gaze pe actuala guvernare appeared first on politics.md.
12:50
Potrivit informațiilor din Sudan, majoritatea miniștrilor din guvernul de tranziție, ca și lideri ai partidelor politice, au fost arestați. La primele ore ale dimineții, soldații au încercuit reședința premierului civil Abdalla Hamdok și acum acesta se află în arest la domiciliu. Capitala Khartoum pare să fie complet izolată și telecomunicațiile cu restul Sudanului au fost [...] The post Majoritatea miniștrilor și a liderilor politici din Sudan au fost arestați appeared first on politics.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:10
Lucrările de reabilitare a 5 scuaruri mici din sectorul Botanica – pe lângă curțile de blocuri, sunt în plină desfăşurare. Primarul general Ion Ceban afirmă că actualmente sunt amenajate aleile pietonale în zona verde din preajma blocului Cuza Vodă 14. „Urmează instalarea mobilierului urban şi amenajarea zonei verzi. În paralel se lucrează şi pe alte [...] The post În sectorul Botanica sunt în plină desfășurare reabilitarea a 5 scuaruri mici appeared first on politics.md.
22 octombrie 2021
18:20
Primăria Chişinău susţine Întreprinderile Mici și Mijlocii. Astfel, Primarul general Ion Ceban a premiat astăzi 10 agenţi economici din sectorul ÎMM, câştigători ai concursului local ,,Cel mai bun antreprenor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii”, pentru anul 2020. „Astfel, au fost nominalizaţi: ,,Cel mai bun antreprenor în sfera de producție”, ,,Cel mai bun antreprenor în [...] The post Ceban a premiat astăzi mai mulți agenţi economici din sectorul ÎMM appeared first on politics.md.
15:50
Ce zice primarul general Ion Ceban Studiul de oportunitate privind implementarea sistemului de management al parcărilor auto din municipiul Chișinău a fost prezentat astăzi Primăriei Chișinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, este o viziune a specialiștilor Companiei MTD SRL, care au analizat situația în perioada 28 mai-9 iunie anul curent. Potrivit primarului general Ion Ceban, [...] The post A fost prezentat studiul de oportunitate privind implementarea sistemului de management al parcărilor auto din municipiul Chișinău appeared first on politics.md.
15:40
Oamenii care circulă cu transportul public vor ajunge de 3 ori mai repede la destinație, când se vor introduce benzile de dedicate pentru transport. Despre acesta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul prezentării studiului de oportunitate privind implementarea sistemului de management al parcărilor auto din municipiul Chișinău. Ceban spune că în pofida faptului [...] The post Ion Ceban: Benzile de dedicate pentru transport va permite ca oamenii care circulă cu transportul public să ajungă mai repede la destinație appeared first on politics.md.
21 octombrie 2021
17:00
În ograda din str. Pandurilor 68, 70/1, 70/2, din sectorul Botanica, lucrările de asfaltare au fost finalizate. Potrivit primarului general Ion Ceban, au fost amenajate locurile de parcare și a fost modernizat iluminatul stradal. „În scurt timp vor fi instalate elementele pentru terenul de fitness și workout. Este una din cele 7 curți de blocuri [...] The post Ion Ceban a anunțat despre finalizarea lucrărilor de asfaltare a unei ogrăzi din sectorul Buiucani appeared first on politics.md.
16:10
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, rămâne în funcție. Moțiunea simplă înaintată de parlamentarii din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.Foto: știri.md Deputații din fracțiunea Partidului Șor nu au participat la vot, transmite IPN. În plenul Parlamentului, ministrul Justiției a declarat că moțiunea este plină de falsuri. I se impută că nu [...] The post Moțiunea simplă împotriva ministrului justiției a picat appeared first on politics.md.
13:30
În Chișinău sunt înregistrate 21 de Asociații obștești etnoculturale cu statut local, astfel, anual din bugetul municipal sunt finanțate proiecte pentru susținerea acestor organizații. Primarul general Ion Ceban, de această dată Primăria Chișinău lansează proiectul-pilot televizat cu genericul „Bucătăria Dialogului Interetnic”, cu participarea reprezentanților asociațiilor etnoculturale cu statut local. „În cadrul a 10 emisiuni difuzate [...] The post Ion Ceban: Primăria Chișinău lansează proiectul-pilot televizat cu genericul „Bucătăria Dialogului Interetnic”, cu participarea reprezentanților asociațiilor etnoculturale cu statut local appeared first on politics.md.
12:40
Majoritatea parlamentară PAS a inclus în ordinea de zi a ședinței Parlamentului de astăzi, 21 octombrie, a proiectului de lege, care oferă majorității legislative să schimbe componența actuală a Consiliului Audiovizualului, dar și conducerea Companiei Publice Teleradio Moldova. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut amânarea proiectului pentru discuții publice și expertiză internațională, dar PAS [...] The post PAS vrea să-și subordoneze CA și Teleradio Moldova appeared first on politics.md.
12:30
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a început vizita în Republica Elena, prilejuită de participarea la Conferința europeană a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei. Ajuns în seara zile de ieri la Atena, Igor Grosu s-a întâlnit cu cetățenii moldoveni stabiliți în Grecia. Speakerul le-a mulțumit concetățenilor noștri pentru implicare – atât la alegerile [...] The post Igor Grosu s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești din Grecia appeared first on politics.md.
12:20
The post LIVE // Deputații s-au întrunit în ședință plenară appeared first on politics.md.
12:10
În cadrul ședinței cu responsabilii din cadrul preturii Buiucani primarul general Ion Ceban a discutat pe marginea  proiectelor ce urmează a fi realizate în sector începând cu anul 2022. Potrivit edilului, reparația drumurilor și trotuarelor, reabilitarea zonelor verzi și modernizarea pasajului subteran din preajma pieței Dimitrie Cantemir, care este una din cele mai mari din [...] The post Ceban, la Pretura Buiucani: Ce proiecte urmează să fie realizate anul viitor appeared first on politics.md.
20 octombrie 2021
16:20
Parlamentul României nu a dat vot de încredere pentru guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș. În aceste condiții, procedura instituirii unui nou guvern va fi reluată. .Astăzi, 20 octombrie 2021, Parlamentul României s-a reunit pentru votul de învestire a Guvernului propus de către premierul desemnat Dacian Cioloș.Însă, Guvernul Cioloș a înregistrat un vot de [...] The post Guvernul propus de Dacian Cioloș a fost respins de Parlament appeared first on politics.md.
16:20
Șefa Direcției politică internă a Aparatului Președintelui R. Moldova, Svetlana Țurcanu a fost numită, astăzi, prin detașare, în postul de secretar general adjunct al Guvernului. Svetlana Țurcanu va exercita funcția de secretar general adjunct al Guvernului din 25 octombrie până la 28 februarie 2022. Ea este licențiată în economie și are o experiență bogată de muncă [...] The post Președinția a detașat temporar un secretar general adjunct al Guvernului appeared first on politics.md.
12:30
O investigație a Congresului din Brazilia urmează să definitiveze un raport asupra gestionării din partea guvernului a pandemiei de coronavirus. Conform corespondentului BBC, o versiune divulgată neoficial sugerează că acesta va recomanda acuzarea președintelui Bolsonaro să fie acuzat de omucidere, pentru presupuse erori guvernamentale, care au dus la sute de mii de decese.  Raportul este [...] The post Președintele Braziliei ar putea fi pus sub acuzare pentru omucidere appeared first on politics.md.
12:20
Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 21 octombrie, cu începere de la ora 11:00. Biroul permanent al Legislativului a aprobat data și ordinea de zi a următoarei ședințe plenare. Deputații urmează să examineze moțiunea simplă inițiată de Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor asupra politicilor Ministerului Justiției în domeniul justiției. De asemenea, [...] The post Parlamentul se va convoca mâine în ședință plenară appeared first on politics.md.
12:10
Ca parte a procesului de pregătire a celei de-a 6-a reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova – UE, Comisia Europeană a publicat raportul de implementare a Acordului de Asociere ce conține evaluarea progresului înregistrat pentru perioada a doi ani: septembrie 2019 – octombrie 2021, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE. Constatările raportului referitoare [...] The post Comisia Europeană a publicat raportul de implementare a Acordului de Asociere RM – UE appeared first on politics.md.
12:10
Guvernul Republicii Moldova a lansat concursul pentru angajarea secretarilor generali în mai multe ministere.În premieră, candidații pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere de nivel superior vor prezenta conceptul de dezvoltare instituțională, care reflectă viziunea acestora asupra priorităților și direcțiilor principale de dezvoltare ale autorității publice, menționează instituția.  Detalii despre sarcinile de bază ale funcției și [...] The post Șapte ministere sunt în căutare de secretari generali de stat appeared first on politics.md.
19 octombrie 2021
17:00
În această săptămână primarul general Ion Ceban și-a propus să evalueze proiectele ce vor fi iniţiate în toate sectoarele capitalei. Astfel, astăzi a organizat o şedinţă de lucru cu pretorul, vice-pretorii şi alţi responsabili la pretura Rîşcani. „Am solicitat ca până la aprobarea bugetului municipal pentru anul viitor, să fie estimate toate cheltuielile şi volumul [...] The post Ion Ceban și-a propus să evalueze proiectele ce vor fi iniţiate în toate sectoarele capitalei appeared first on politics.md.
15:40
Vicepremierul pentru reintegrare, Vlad Kulminski, și Ruslan Bolboceanu, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, vor întreprinde o vizită de lucru la Moscova pe 21 octombrie, anunță Guvernul. Oficialii se vor întâlni cu șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak. Părțile vor discuta mai multe subiecte de pe agenda bilaterală. The post Vlad Kulminski va întreprinde o vizită de lucru la Moscova unde se va întâlni cu Dmitrii Kozak appeared first on politics.md.
15:30
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cere controlul constituționalității legii prin care a fost ratificată Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, cunoscută și sub numele de Convenția de la Istanbul. Depunerea sesizării la Curtea Constituțională a fost confirmată pentru IPN de către Stanislav Pavlovschi, responsabil de relațiile cu presa [...] The post BCS cere controlul constituționalității legii de ratificare a Convenției de la Istanbul appeared first on politics.md.
15:20
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 21-22 octombrie o vizită oficială la Viena, la invitația omologului său austriac. Despre asta au anunțat reprezentanții Președinției, într-un comunicat de presă. Pe 21 octombrie, președinta Maia Sandu va avea o întrevedere cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, după care cei doi lideri vor [...] The post Președinta R. Moldova, Maia Sandu, va efectua o vizită oficială în Austria appeared first on politics.md.
12:10
Preşedintele României, Klaus Iohannis a solicitat sprijinirea R. Moldova pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale și energie electrică, în contextul crizei energetice actuale, în cadrul unei videoconferințe cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și alți lideri europeni, în pregătirea reuniunii Consiliului European din 21-22 octombrie. În perspectiva Summitului Parteneriatului Estic, care va avea loc în luna [...] The post Iohannis cere ajutor pentru Moldova de la UE în contextul crizei gazelor appeared first on politics.md.
11:20
Curtea Constituțională a validat mandatul deputatului Vitalie Gavrouc de pe lista PAS. La ședința Curții a participat Angelica Caraman, președinta CEC. Menționăm că mandatul de deputat a devenit vacant în legătură cu demisia deputatului Igor Talmazan din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. În septembrie, Talmazan a fost numit director al Serviciului Vamal. The post Curtea Constituțională a validat un mandat de deputat în Parlament appeared first on politics.md.
11:10
Prim-ministrul Natalia Gavrilița va susține o conferință de presă pe subiectul aprovizionării cu gaze naturale a țării. The post LIVE // Natalia Gavrilița susține o conferință de presă pe subiectul aprovizionării cu gaze naturale a țării appeared first on politics.md.
11:00
Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Bălţi l-a înregistrat pe Alexandr Nesterovschi în calitate de candidat la funcţia de primar al municipiului Bălţi, din partea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor. Alexandr Nesterovschi va fi cu numărul cinci în buletinul de vot. Viorica Cemîrtan, secretarul CECE Bălţi, a precizat pentru IPN că tot luni, 18 octombrie, la [...] The post Încă un candidat s-a înregistrat în cursa electorală pentru fotoliul de primar la Bălţi appeared first on politics.md.
18 octombrie 2021
14:20
Toate spitalele municipale strategice au fost reactivate ca instituții cu profil COVID-19. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi dimineață de la Primărie. Edilul spune că actualmente, capacitatea totală de internare în spitalele municipale a fost extinsă la maximul posibil – 1353 paturi. „Locurile pentru bolnavii COVID pozitivi sunt [...] The post Situație critică în spitalele din capitală. Ceban: Locurile pentru bolnavii COVID pozitivi sunt la limită. Spitalele municipale preiau 50% din numărul total de pacienţi la nivel naţional appeared first on politics.md.
14:00
Andrei Spînu, vicepremierul şi ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale din R. Moldova, va efectua o vizită de lucru în Polonia. Spînu urmează să aibă întrevederi cu mai mulţi demnitarii de la Varşovia, unde va aborda subiectul privind livrarea gazelor naturale în R.Moldova. „În perioada 18-19 octombrie efectuez o vizită de lucru în Polonia. În cadrul [...] The post Vicepremierul Andrei Spînu pleacă în Polonia pentru a discuta posibilitatea furnizării gazelor naturale în R. Moldova appeared first on politics.md.
14:00
Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, va participa la Conferinţa europeană a Preşedinţilor de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei, care va avea loc pe 21-22 octombrie, la Atena. Temele care urmează a fi abordate în cadrul conferinţei vizează criza de sănătate publică COVID-19 şi schimbul de experienţă între state, rolul parlamentelor naţionale în [...] The post Igor Grosu va participa la Conferinţa europeană a Preşedinţilor de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei appeared first on politics.md.
13:40
În doi ani s-au produs schimbări la care nimeni nu spera vreodată că vor fi. Cel puțin asta a declarat Primarul general Ion Ceban în debutul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi dimineața. Edilul afirmă că a văzut multe critici pe rețelele de socializare, pe la unele evenimente, din partea unor persoane, care de fapt, pot [...] The post Ceban vs. criticii de pe rețelele sociale: Am făcut zeci de proiecte, la care oamenii nici nu sperau că vor fi realizate vreodată appeared first on politics.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.