Un nor de dioxid de sulf emanat de vulcanul de pe insula La Palma a ajuns în Portugalia

UNIMEDIA, 14 octombrie 2021 15:20

Un nor de dioxid de sulf provenit din erupţia vulcanului Cumbre Vieja de pe insula spaniolă La Palma a ajuns miercuri în Portugalia, a anunţat Institutul Portughez pentru Mare şi Atmosferă (IPMA), care precizează că specialiştii monitorizează permanent evoluția situației, informează Digi24.ro. 

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 2 ore
22:20
Mitropolia Moldovei se declară împotriva ratificării Convenției de la Istanbul și face un apel către actuala conducere. „Într-o astfel de situație critică, este cu totul inadmisibilă promovarea și adoptarea unor legi ce vin în contradicție cu istoria, credința ortodoxă, cultura și moralitatea, dar și tradițiile bimilenare ale poporului nostru”, se arată într-o declarație a Mitropolitului Vladimir.
Acum 4 ore
21:30
O fetiță de doar 10 ani a fost tamponată de o mașină, pe o stradă din Tighina. Din imaginile video, care au surprins momentul impactului, se vede cum minora aleargă de după o mașină parcată fără a se asigura.
21:10
Republica Moldova deocamdată nu va iniția procedura de vaccinare împotriva Covid-19 cu doza a treia. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a precizat că instituția pe care o conduce a expediat o solicitare către Comitetul care coordonează procesul de imunizare pentru a afla când ar trebui să fie administrată doza 3 în Moldova. Precizările au fost făcute în această seară la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova.
20:30
Ministerul Sănătății anunță despre decesul altor 36 de moldoveni din cauza Covid-19. Bilanțul total a ajuns la 7309.
20:20
Alte 1715 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de Covid-19 în țara noastră a ajuns la 319.614.
20:10
Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a avut o discuție telefonică cu prim-ministra, Natalia Gavrilița. Potrivit unui comunicat emis de Guvern, Vadim Krasnoselski a dat asigurări că centrala de la Cuciurgan va îndeplini toate obligațiile contractuale pentru furnizarea în continuare a energiei electrice pentru partea dreaptă a Nistrului.
Acum 6 ore
19:40
Începe lupta pentru șefia Moldsilva. Ministerul Mediului a făcut publică lista celor 7 candidați care au fost admiși la concursul pentru ocuparea acestei funcții.
19:10
Administrația Națională a Penitenciarelor are un nou director. Ministerul Justiției anunță că Falca Anatolie este cel care a câștigat concursul pentru ocuparea acestei funcții.
18:50
Un bărbat de 35 de ani este cercetat penal pentru denunțarea falsă sau plângerea falsă. Potrivit comunicatului emis de oamenii legii acesta a recunoscut că uitând unde și-a parcat mașina a sesizat poliția că i-ar fi fost furată.
18:50
Avocații Aureliu Colenco și Calaida Denis, care apără interesele lui Ilan Șor, au fost amendați astăzi pentru absența la cea de-a 4 ședință în dosarul Șor, care urma să se desfășoare astăzi. Magistrații au decis și repartizarea cauzei unui apărător din oficiu, dacă ultimii vor mai lipsi de la ședințe.
18:50
Decizia Curții de Apel Chișinău, de a amenda avocații pentru că nu s-au prezentat la ședința instanței de judecată, este una ilegală, care are scopul de a continua intimidările la adresa liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.
18:40
Ruslan Popov, adjunctul Procurorului General suspendat Alexandr Stoianoglo, va fi plasat în izolatorul CNA pentru 20 de zile. Magistrații Curții de Apel au admis parțial demersul procurorilor. Informația a fost confirmată de avocatul Igor Hlopețchi.
18:20
Vacanța prelungită în va costa pe elevi. Acești vor trebui să recupereze cele două zile libere, „cadou” de la minister. Este vorba despre zilele de 25 și 26 octombrie, potrivit ordinului semnat de ministrul Educației, Anatol Topală.
Acum 8 ore
17:50
Moldovagaz a venit cu o reacție, după ce în spațiul public au apărut copiile scrisorilor adresate autorităților locale cu avertismente cu privire la posibila deconectare a locurilor de consum de gaze naturale, în cazul refuzului acestora de a trece la consum econom. Totodată, furnizorul a reiterat îndemnul  de a optimiza consumul de gaze, adresat atât consumatorilor casnici, cât și întreprinderilor industriale.
17:50
Un cetățean din Republica Moldova a fost oprit la frontieră, încercând să intre ilegal în România. Traversând înot râul Prut, cu intenţia de a ajunge în Austria.
17:40
Ministerul Educației și Cercetării prezintă situația epidemiologică în sistemul de învățământ atestată la data de 15 octombrie curent. Conform datelor prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului, 538 de clase se aflau în carantină, comparativ cu 490 de clase închise în carantină în săptămâna precedentă.
17:40
Serviciul Fiscal de Stat informează că, la data de 30 iunie 2021 a expirat termenul pentru achitarea impozitului pe bunurile imobiliare și/sau impozitului funciar în cazul bunurilor imobiliare şi a terenurilor persoanelor fizice – cetăţeni subiecți ai impunerii, existente și/sau dobândite pînă la 31 martie inclusiv a anului curent.
17:30
Vicepreședintele Consiliului Raional, Tudor Tutunaru, a anunțat într-o postare „graficul de conectare a instalațiilor de gaz” pentru grădinițe, școli, spitale centre și alte instituții din Sîngerei. Potrivit acestui căldura nu va fi conectată pe tot parcursul zilei, dar într-un anumit interval. Această măsură este explicată prin instituirea stării de urgență în domeniul energetic din țară.
17:10
Deputații urmează să examineze moțiunea simplă inițiată de Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor împotriva ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, arată comunicatul emis. Biroul permanent al Legislativului a aprobat, în ședința de astăzi, data și ordinea de zi a următoarei ședințe plenare.
17:10
Comisia Electorală Centrală a aprobat, astăzi, cu votul a 6 membri, bugetul CEC pentru anul 2022, care prevede cheltuieli în sumă de peste 133 milioane lei, cei mai mulți bani fiind direcționați spre finanțarea partidelor politice. Șefa CEC, Angela Caraman, a venit cu mai multe precizări cu privire la modul în care ar urma să fie cheltuiți banii.
16:40
Un tânăr din Bălți riscă până la 7 ani de închisoare pentru privarea de libertate a unei persoane. Acesta ar fi urcat forțat victima în automobil ducându-l acasă, a aplicat violența, cerându-i să-și sune rudele pentru a-i răscumpăra libertatea.
16:40
Igor Dodon a anunțat astăzi că pleacă în vizită de lucru la Moscova, în calitate de președinte al Asociației Obștești „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”. „Pentru următoarele zile deja am planificate mai multe întrevederi importante cu șefii unor companii mari”, scrie în postarea sa liderul PSRM, Igor Dodon.
16:30
Morga spitalului Universitar din București este arhiplină. Corpurile celor decedați din cauza Covid-19 nu mai au loc în frigidere, informează Digi24.ro.
16:00
Președintele de onoare al Partidului Democrat, fostul deputat Dumitru Diacov susține că ultimele manevre ale socialiștilor pun bazele unor schimbări de mesaje, comportament și poate chiar și de viziuni. „Cred că ei au analizat ce se întâmplă în jurul PSRM, ei se gândesc să transmită mesaje de schimbare internă și au luat această decizie, nu ușoară, presupun”, a declarat Diacov la „Cutia Neagră” de la TV8.
Acum 12 ore
15:50
Membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, raportul pentru votarea în prima lectură a unui proiect de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale. Deputații BCS susțin că acest proiect de lege „intenționează să subordoneze politic audiovizualul din țară”.
15:50
Situația critică provocată de criza din sectorul energetic a fost abordată în cadrul Consiliului Municipal Bălți. Instituțiile preșcolare și școlare din oraș nu au fost conectat la căldură, pe motiv că presiunea gazului în țeavă a scăzut drastic, scrie esp.md.
15:30
Haz de necaz la ședința CMC înainte ca șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA) a Consiliului municipal Chișinău, Ion Burdiumov să prezinte informația privind pregătirea orașului către sezonul rece. Consilierii municipali „s-au amuzat” pe seama subiectului privind gazele naturale.
15:20
Din 22 octombrie va fi dat startul sezonului termic 2021-2022 pentru toți consumatorii din municipiul Chişinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi, în condițiile în care pe parcursul a trei zile consecutiv, în intervalul orelor 18:00-06:00, valorile de temperatură înregistrate se mențin la limita de +10 grade.
15:10
Ministrul desemnat la Ministerul Afacerilor Externe, Dan Barna, a afirmat, la audierea din comisiile parlamentare, că Republica Moldova mai are rezerve de gaz pentru câteva zile și că acesta este un moment în care România trebuie să intervină, transmite news.ro.
15:10
Un bărbat în vârstă de 36 de ani, originar din Drochia, a fost reținut de oamenii legii pentru că ar fi transmis ilegal droguri și cartele telefonice pe teritoriul penitenciarului.
14:50
Un bărbat în vârstă de 58 de ani, locuitor al satului Măcărești, raionul Ungheni, a decedat după ce și-a incendiat intenționat locuința.
14:30
Prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat, astăzi, că autoritățile încearcă să negocieze cu Gazpromul un preț mai bun decât cel de pe piață, care oscilează, la moment, între 600 și 650 dolari pentru mia de metri cubi de gaze naturale pentru un an calendaristic. Totuși, șefa Guvernului a refuzat să dezvăluie detalii despre mersul negocierilor. 
14:30
Judecătoarea Ana Cucerescu a depus astăzi o Declarație de abținere de la judecarea cauzei inițiată de omul de afaceri Veaceslav Platon împotriva fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Magistrata denunță intimidări la adresa sa și limitări în drepturi, motiv pentru care nu „poate adopta o soluție pe speța în cauză”.
14:10
Comisia Electorală Centrală s-a întrunit în ședință, la această oră. Pe ordinea de zi figurează mai multe subiecte, printre care și cel cu privire la aprobarea bugetului Comisiei Electorale Centrale pentru anul 2022.
13:50
Scumpirile la carburanți continuă. Astfel, pentru un litru de benzină șoferii vor plăti cu 5 bănuți mai mult, tot cu 5 bănuți s-a scumpit și motorina, potrivit noilor prețuri afișate astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
13:40
O nouă promisiune îndeplinită de echipa Partidului „Șor” din raionul Orhei. Comuna Cucuruzeni, din care face parte satul-reședință cu același nume și Ocnița-Răzeși, a fost complet iluminată, la 30 de ani de la destrămarea Uniunii Sovietice. Datorită acestui proiect, cei peste 1700 de locuitori ai comunei se simt în siguranță noaptea pe străzi.
12:50
Deputații BSC Grigore Novac și Vasile Bolea au depus o sesizare la Curtea Constituțională pentru controlul constituționalității Legii nr. 144 din 14 octombrie curent, cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei, cunoscută și drept Convenția de la Istanbul. Despre acest fapt Novac a anunțat pe pagina sa de Facebook.
12:50
Un taximetru s-a răsturnat pe o stradă din capitală. Accidentul a avut loc la intersecția străzilor Uzinelor cu Maria Drăgan.
12:50
Un bărbat de 35 de ani este cercetat penal pentru denunțarea falsă sau plângerea falsă. Potrivit comunicatului emis de oamenii legii acesta a recunoscut că uitând unde și-a parcat mașina a sesizat poliția că i-ar fi fost furată.
12:50
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele primarului orașului Rezina, Simion Tatarov. Acesta a fost stabilit cu un conflict de interese în funcția de demnitate publică.
12:40
Cum crezi, care-i cea mai mare frică atunci când vine vorba de un credit? Cauza numărul unu de ce oamenii se tem de credite este că nu vor putea achita la timp sau că vor avea de plătit mai mult, fără vreo explicație și vor cădea în gaura „neagră” a datoriilor. 
12:30
Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița va avea o discuție telefonică cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski pentru a discuta despre criza cu gaze naturale. Anunțul a fost făcut de către aceasta în cadrul unei conferințe de presă. 
12:00
Prim-ministra Natalia Gavrilița confirmă: consumatorii finali vor plăti mai mult pentru metrul cub de gaz natural, în acest an. Care va fi noul tarif nu se cunoaște, însă, așa cum autoritățile nu au ajuns la un numitor comun cu Gazprom, pentru semnarea unui nou contract. Mai mul, Guvernul inițiază procesul de achiziționare a gazului din surse alternative, prin compania Energocom. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă pe subiectul aprovizionării cu gaze naturale a țării.
11:50
Vicepriemierul pentru reintegrare, Vladislav Kulminski va pleca joi, la Moscova pentru a purta negocieri privind livrarea de gaze naturale. Acesta va avea întrevederi cu reprezentanţii administraţiei prezidenţiale ruse. Anunțul a fost făcut de către prim-ministra Natalia Gavrilița. 
11:30
Guvernul începe procesul de achiziționare a gazului din surse alternative, prin compania Energocom. Anunțul a fost făcut astăzi, de prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul unei conferințe de presă pe subiectul aprovizionării cu gaze naturale a țării.
11:20
Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) aduce la cunoștință că ședința ordinară a Comitetului Executiv s-a desfășurat recent la Chișinău. Primul punct de pe ordinea de zi s-a referit la darea de seamă a activității jurnaliștilor noștri sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, stârnind dezbateri aprinse, prezintă comunicatul emis. „În urma dezbaterilor, toți membrii Comitetului Executiv al APSM au căzut de acord că distribuirea acreditărilor olimpice de CNOS a fost realizată cu grave încălcări ale art.48 din Carta Olimpică”.
11:10
37 de Organizații non-guvernamentale, membre ale Platformei Naționale a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic, consideră „inadmisibilă tergiversarea procesului de negociere din partea Gazprom și perpetuarea intenționată a incertitudinii cu privire la livrarea gazelor naturale” și fac apel către guvernarea RM să nu accepte nicio condiționalitate politică cu partea rusească. „În cazul care nu va fi acceptată livrarea gazelor de către Gazprom la condițiile precedente, să dinamizeze procesul de identificare a surselor alternative prin intermediul Energocom de la traderi care operează la bursele internaționale”, se arată în declarație.
11:10
Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița susține o conferință de presă pe subiectul aprovizionării cu gaze naturale a țării.
11:00
Dauna țigărilor este mai mare decât ne-am putea imagina, în condițiile în care fumatul nu face victime doar printre cei dependenți de acest viciu. La nivel mondial, țigările provoacă 10% din incendii, fiind responsabile pentru circa 30 de mii de decese anual. Victime ale fumatului devin și peste 1 milion de fumătorii pasivi care mor anual, din motiv că dezvoltă boli grave în urma expunerii la fumul toxic de țigară, relatează nordnews.md.
Acum 24 ore
10:50
Controlul fitosanitar al producție vegetală va fi efectuat, începând cu data de 20 octombrie, la terminale vamale interne ale Federației Ruse.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.