Telemagazin – 14 octombrie 2021, partea a 2-a

Canal2, 14 octombrie 2021 15:20

Post-ul Telemagazin – 14 octombrie 2021, partea a 2-a apare prima dată în CANAL 2.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Canal2

Acum 12 ore
20:10
Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Valeriu Frumusachi, 26 Octombrie 2021 – 19:00 apare prima dată în CANAL 2.
Acum 24 ore
15:30
După anuntul Gazprom-ului de a sista livrările de gaze către ţara noastră, daca nu vor fi plătite restanţele, Ion Chicu a făcut o analiză a datoriilor invocate. Astfel, fostul premier a constatat, că cele mai multe datorii au fost acumulate in perioada anilor 2011 – 2015, cand la Guvernare erau mai mulţi membri PAS. Guvernul […] Post-ul Chicu: Cele mai multe datorii ale Moldovei față de Gazprom au fost acumulate în anii 2011 – 2015, când la Guvernare era PAS apare prima dată în CANAL 2.
15:30
În cel mult două săptămâni Moldova riscă să înregistreze zilnic circa 5 mii de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Este opinia experţilor în sănătate, care declară că pentru autorităţi criza pandemică nu este prioritară. Restricţii mai dure trebuiau impuse încă săptămâna trecută, dar acestea întârzie să apară. Experţii apreciaza, că din şirul de […] Post-ul PROGNOZE: În cel mult două săptămâni Moldova riscă să înregistreze zilnic circa 5 mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus apare prima dată în CANAL 2.
15:20
Proteste de amploare la Bucureşti faţă de noile restricţii anti-COVID-19, care au intrat în vigoare azi.. Manifestanţii au mers în marş la Ministerul Sănătăţii dupa care la Guvern. Potrivit noilor prevederi, purtarea măştii este obligatorie în toate spaţiile publice, accesul în magazinele ne-esențiale se face doar în baza certificatului verde, evenimentele private sunt interzise, şi […] Post-ul Proteste de amploare la Bucureşti. Oamenii, nemulţumiţi de noile restricţii anti-COVID-19: „Nu vrem să fim o naţie de sclavi!” apare prima dată în CANAL 2.
15:20
Comisia municipala extraordinară pentru sănătate publică ar putea impune noi restricţii impotriva răspândirii Covid 19. Anunţul a fost făcut de către primarul Ion Ceban, care a precizat, că municipalitatea îşi va asuma responsabilitatea pentru restricţii, deoarece situaţia poate iesi de sub control. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Anastasia Taburceanu, ne-a spus că nu va comenta […] Post-ul În Capitală ar putea fi impuse restricţii noi pentru prevenirea răspândirii rapide a noului coronavirus apare prima dată în CANAL 2.
15:20
Doar o treime dintre blocurile locative din capitala au fost conectate la agent termic. Primarulu Capitalei, Ion Ceban, a anunţat, că Termoelectrica nu are suficientă materie primă pentru a conecta intregul oraş şi acuză guvernarea, că nu a oferit o claritate privind posibile scenarii de soluționare a crizei gazelor. Edilul Capitalei, Ion Ceban, a declarat […] Post-ul Doar o treime dintre blocurile locative din Capitală au căldură. Termoelectrica nu are suficientă materie primă pentru a conecta intregul oraş apare prima dată în CANAL 2.
15:10
O femeie de 47 de ani din satul Iurceni, raionul Nisporeni a fost împuşcată de concubin. Victima a fost transportată la spital şi operată, dar starea ei de sănătate ramăne gravă, întrucât i-au fost afectate mai multe organe. În casa agresorului a fost găsit un adevărat arsenal de arme, deţinute ilegal. Tragedia s-a produs duminică. […] Post-ul O femeie din Nisporeni se zbate între viață și moarte, după ce a fost împușcată în abdomen de concubinul ei apare prima dată în CANAL 2.
15:10
Contractul dintre Moldova Gaz şi Gazprom expiră în mai puţin de o săptămână, dar autorităţile nu au ajuns inca la o înţelegere. Vicepremierul Andrei Spînu a anunţat, că va merge miercuri la Sankt Petersburg pentru a discuta cu Alexei Miller, președintele consiliului de administrație al concernului rus. Săptămâna trecută, Spânu a discutat aceasta problema la […] Post-ul Vicepremierul, Andrei Spînu, pleacă din nou în Rusia pentru a negocia contractul de livrare a gazelor naturale apare prima dată în CANAL 2.
15:10
Primăria Capitalei va acorda ajutor material familiilor, care au rămas fără apartamente în urma incendiului din mansarda unui bloc locativ din sectorul Buiucani. Primarul Ion Ceban a anunţat, că mansarda nu va fi reabilitată. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, care a avut loc în această dimineaţă. Mansarda unui bloc […] Post-ul Sinistrații incendiului de la Buiucani vor primi ajutor financiar din partea Primăriei Capitalei apare prima dată în CANAL 2.
11:50
Interviu cu două surori moldovence care au plecat în SUA cu ani în urmă, au muncit, şi-au deschis o afacere cu camioane, iar în curând deschid şi un restaurant în Las Vegas. Află de la Marina şi Axenia Cobzac cum le-a reuşit să-şi realizeze visul American, departe de casă, de Porumbrei, raionul Cimişlia. Post-ul Surorile Cobzac – afacere cu tiruri în SUA, peripeţii şi deschiderea unui restaurant în Las Vegas apare prima dată în CANAL 2.
11:30
Interviu cu Paula Seling, cântăreaţa din România care a scos prima sa piesă în limba rusă, realizată în colaborare cu textiera Radmila Popovici, compozitorul Sandu Gorgos şi Sergiu Teacă – mix şi master. Post-ul Paula Seling, despre noua sa piesă în limba rusă apare prima dată în CANAL 2.
11:20
Post-ul Telemagazin – 26 octombrie 2021, partea 1 apare prima dată în CANAL 2.
11:10
Post-ul Telemagazin – 26 octombrie 2021, partea a 2-a apare prima dată în CANAL 2.
Ieri
21:30
Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Valeriu Frumusachi, 25 Octombrie 2021 – 19:00 apare prima dată în CANAL 2.
16:10
Odată cu introducerea stării de urgenţă, Comisia pentru Situații Excepționale capătă mai multe împuterniciri. Ea va fi responsabilă de emiterea dispoziţiilor pentru executarea anumitor măsuri şi pentru a evita un eventual colaps naţional. Pe perioada stării de urgenţă, Comisia pentru Situații Excepționale va fi responsabilă de instituirea unui regim special de procurare a gazelor naturale […] Post-ul CSE ar putea raționaliza consumul de gaze. Vezi ce atribuții are Comisia pentru Situații Excepționale apare prima dată în CANAL 2.
16:10
„Termoelectrica” a primit 16.500 de tone de păcură din rezerva de stat, pentru a putea în continuare să producă energie electrică şi termică. Decizia a fost luată astăzi de Guvern, după ce întreprinderea a epuizat stocurile proprii încă din data de 15 octombrie. Conducerea „Termoelectrica” afirmă că, din lipsă de gaze naturale, cele 16.500 de […] Post-ul „Termoelectrica” a trecut la păcură. Din rezerva de stat au fost scoase 16.500 de tone apare prima dată în CANAL 2.
16:10
Criza energetică din ţară a ajuns şi la focul veşnic. Ministerul Apărării a decis întreruperea alimentării cu gaze naturale a instalației de la Complexul Memorial „Eternitate”. Potrivit ofiţerului de presă al ministerului, este o acţiune temporară, până la remedierea sistemului de injecție a gazelor. „Măsura a fost luată în contextul scăderii presiunii gazelor în ţevile […] Post-ul Efectele crizei gazelor. S-a stins focul vesnic de la Complexul Memorial „Eternitate” din Capitală apare prima dată în CANAL 2.
16:00
Nicio persoană şi niciun sector al economiei nu va avea de suferit după declararea stării de urgență în sectorul gazelor naturale. Declaraţia a fost făcută de mai mulţi miniştri pentru postul nostru de televiziune. După ședința Comisiei pentru Situații Excepționale membrii cabinetului de miniştri au precizat că situația nu este simplă, dar Guvernul este optimist. […] Post-ul Guvernul vine cu precizări după declararea Stării de Urgență în sectorul gazelor: ”Nimeni nu va avea de suferit” apare prima dată în CANAL 2.
16:00
Mai mulţi angajaţi ai unei uzine din Taraclia au ieşit astăzi la protest după ce au aflat că întreprinderea ar putea fi deconectată de la alimentarea cu gaze. Administraţia companiei susţine că în aceste condiţii, 200 de oameni rămân fără loc de muncă şi că odată cu stoparea producerii, va acumula mari datorii. De cealaltă […] Post-ul Protest la o uzină din Taraclia. Angajați, îngrijorați că ar putea rămâne fără un loc de muncă din cauza crizei gazelor apare prima dată în CANAL 2.
15:50
Zeci de copii români au fost exploataţi şi obligaţi în Spania să-i jefuiască pe bătrânii care scoteau bani din bancomate. Printre cei care îi puneau să comită furturi erau inclusiv părinţii minorilor. În ultimele luni, aproape 200 de oameni au devenit victimele acestei reţele. Furturile au fost comise în numeroase oraşe turistice din Spania: Barcelona, […] Post-ul Schemă amplă de furt în Spania! Zeci de copii români, exploataţi şi obligaţi să jefuiască bătrâni apare prima dată în CANAL 2.
15:40
Cum criza gazelor va afecta economia şi cetăţenii? Cum este gestionată situaţia? Și ce soluţii există ca să nu îngheţăm la iarnă? Ne explică expertul invitat în studio, Sergiu Ungureanu. Post-ul Sergiu Ungureanu, expert în energetică, despre criza gazelor naturale în Moldova apare prima dată în CANAL 2.
15:40
Aflat sub cod roşu de alertă epidemiologică, în municipiul Bălţi mor pe capete bolnavii de COVID-19. La cel mai mare spital din nordul ţării, câte 60 de oameni sunt răpuşi de boală în fiecare lună. În spatele cifrelor sumbre sunt poveştile unor oameni care au dus o luptă inegală şi nu au reuşit să înfrunte […] Post-ul Spitalul din Bălți nu mai face față numărului mare de bolnavi de COVID-19. Medicii abia mai rezistă, pacienții mor pe capete apare prima dată în CANAL 2.
15:30
Moldova a intrat în stare de urgenţă până în 20 noiembrie, din cauza crizei de gaze naturale. 55 de deputaţi din Partidul Acţiune şi Solidaritate au aprobat propunerea Guvernului. Premierul Natalia Gavriliţa a explicat că presiunea în sistemul de alimentare cu gaze a scăzut la limita critică, iar țara noastră trebuie urgent să caute surse […] Post-ul Moldova a intrat în Stare de Urgenţă din cauza crizei de gaze naturale apare prima dată în CANAL 2.
12:30
Valeria Ţurcan, food blogger popular din ţara noastră, a fost invitata Samantei Aram la InfluencerOffline. A făcut dezvăluiri despre cea mai scumpă reţetă filmată, urmările COVID-ului şi prima sa emisiune culinară. Post-ul #INFLUENCER OFFLINE cu Valeria Ţurcan. Cea mai scumpă reţetă filmată, urmările COVID-ului şi prima sa emisiune culinară apare prima dată în CANAL 2.
10:20
Post-ul Telemagazin – 25 octombrie 2021, partea 1 apare prima dată în CANAL 2.
10:10
Post-ul Telemagazin – 25 octombrie 2021, partea a 2-a apare prima dată în CANAL 2.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:30
Foto: canal2.md Post-ul Reporter Special cu Rita Ursalovschi, 22 Octombrie 2021 – 19:00 apare prima dată în CANAL 2.
15:30
Partidul „ŞOR” cere compensaţii pentru gaz şi energie electrică pentru toată populaţia, indiferent de statutul social. Deputatul Marina Tauber a solicitat Parlamentuli ca un proiect de lege în acest sens să fie dezbătut în şedinţa de joi a Parlamentului. Propunerea însă nu a fost supusă votului, pe motiv că proiectul nu a fost discutat în […] Post-ul Partidul „ȘOR” cere compensații pentru gaz și energie electrică pentru toate categoriile de cetățeni apare prima dată în CANAL 2.
15:20
Fostul premier, Ion Chicu se arată dezamăgit de felul în care actuala guvernare gestionează criza gazelor. El acuză guvernarea de iresponsabilitate, iar pe președintele Maia Sandu – de lipsă de implicare în procesul de negocieri cu partenerii ruşi. Chicu îi aduce aminte preşedintelui Sandu şi despre declaraţiile din campania electorală, care erau mult mai promiţătoare. […] Post-ul Fostul premier, Ion Chicu, acuză actuala guvernare de iresponsabilitate în gestionarea crizei gazelor apare prima dată în CANAL 2.
15:20
În ultimele două săptămâni, zilnic, un procuror a decis să plece din sistem. Potrivit Procuraturii Generale, în această perioadă, au fost înregistrate 11 cereri de demisie, dintre care 9 au fost deja acceptate. Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, susţine, că majoritatea din cei plecati au o experienţă bogata şi sunt competenți în domeniu. […] Post-ul Procurorii pleacă din sistem. Timp de 2 săptămâni au fost înregistrate 11 cereri de demisie apare prima dată în CANAL 2.
15:20
Republica Moldova este în pragul unei crize sanitare, provocată de creşterea numărului de bolnavi de COVID-19. Potrivit Ministerului Sănătăţii în ultima săptămână numărul cazurilor noi a crescut cu 5 procente, comparativ cu săptămâna anterioară, iar al deceselor cu peste 27 la sută. Potrivit cifrelor oferite de Ministerul Sănătăţii, în ultimele şapte zile Moldova s-a apropiat […] Post-ul Moldova, în pragul unei crize sanitare. Numărul deceselor provocate de COVID-19 a crescut cu peste 27 la sută apare prima dată în CANAL 2.
15:10
Un pacient de 83 de ani, internat la Centrul Covid de la Moldexpo, şi-a pus capăt zilelor. Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de directorul Spitalului „Sfânta Treime”, Oleg Crudu. Poliţia a deschis un proces penal pentru a stabili toate circumstanţele în care s-a produs tragedia. Medicii afirmă că bărbatul a fost […] Post-ul Gest disperat la Centrul COVID de la Moldexpo. Un pacient de 83 de ani s-a sinucis apare prima dată în CANAL 2.
15:10
Moțiunea simplă împotriva politicilor Ministerului Justiției, a fost respinsă de Parlament. Documentul a fost susţinut de numai 28 de deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Aceştia i-au reproşat ministrului Sergiu Litvinenco, că guvernarea încearcă să controleze politic justiţia. Litvinenco a respins acuzaţiile, şi i-a învinuit pe comunişti şi socialişti, că au votat anterior legi, care […] Post-ul Moţiunea simplă, împotriva politicilor Ministerului Justiţiei, a fost respinsă în Parlament apare prima dată în CANAL 2.
15:10
Guvernul a finalizat negocierile cu Fondul Monetar Internațional în vederea lansării unui nou program economic pentru țara noastră. Astfel, Republica Moldova urmează să primească de la FMI, în următorii 3 ani şi 4 luni, 564 de milioane de dolari. Decizia finală va fi luată de bordul FMI în luna decembrie, iar prima tranşă de 80 […] Post-ul Republica Moldova va primi 564 de milione de dolari din partea Fondului Monetar Internaţional apare prima dată în CANAL 2.
15:10
Rusia nu este interesată în creșterea prețului gazelor naturale în Europa. Preşedintele Vladimir Putin declară că acest lucru ar putea afecta Compania ”Gazprom” şi ar genera scumpiri în lanţ, inclusiv în Federaţia Rusă. Pe de altă parte, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, recomandă ţărilor membre să renunţe la gazele naturale pentru a accelera […] Post-ul Vladimir Putin a declarat că ţara sa nu este interesată în creşterea preţului gazelor naturale pentru Europa apare prima dată în CANAL 2.
13:40
Interviu cu cântăreaţa Geta Burlacu despre plecările sale frecvente la Londra, acolo unde studiază cei doi copii ai săi, ce-i place în capitala Marii Britanii şi ce ar prelua în Republica Moldova. Post-ul Cu ce se ocupă Geta Burlacu la Londra şi ce îi place să urmărească artista ore în şir în metropolă apare prima dată în CANAL 2.
13:30
Post-ul „E timpul”. Geta Burlacu, interpretare de excepţie la Telemagazin apare prima dată în CANAL 2.
10:10
Ruslan Nercaş, directorul MoldRec Group, a explicat la Telemagazin cât de periculoase sunt deşeurile electronice şi ce efect grav poate avea pentru sol o singură baterie. Post-ul Cât de periculoase sunt deşeurile electronice şi ce efect grav are o singură baterie pentru sol apare prima dată în CANAL 2.
10:00
Post-ul Chişinăul, în cifre. Căsătorii înregistrate în 2020, naşteri şi număr de călători cu troleibuzul apare prima dată în CANAL 2.
09:50
Post-ul Telemagazin – 22 octombrie 2021, partea a 2-a apare prima dată în CANAL 2.
09:50
Post-ul Telemagazin – 22 octombrie 2021, partea 1 apare prima dată în CANAL 2.
21 octombrie 2021
20:40
Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Valeriu Frumusachi, 21 Octombrie 2021 – 19:00 apare prima dată în CANAL 2.
16:30
Deșeurile electronice, se știe, au un nivel înalt de substanțe toxice precum zinc, nichel, bariu, crom și multe altele. Dacă le depozităm acasă – dăunează sănătății noastre, aruncate în natură – aduc pagube solului și mediului ambiant. În lipsa unei fabrici de prelucrare, soluția este să le ducem la tomberoanele de colectarea a acestora. Câți […] Post-ul Ce fac moldovenii cu deşeurile electronice şi ce ştiu despre pericolul acestora apare prima dată în CANAL 2.
16:20
Post-ul Telemagazin – 21 octombrie 2021, partea a 2-a apare prima dată în CANAL 2.
16:20
Post-ul Telemagazin – 21 octombrie 2021, partea 1 apare prima dată în CANAL 2.
16:00
Medicii de la Spitalul Raional Glodeni cer redeschiderea secţiei cu profil COVID 19. Aceştia îşi motivează cererea prin creşterea alarmantă a numărului de bolnavi. Autorităţile ezită să dea curs solicitării, pe motiv că spitalul nu dispune de echipamentele necesare. Astfel, pacienţii din regiunea de nord sunt internaţi în spitalele din Bălţi, Ungheni şi Rîşcani. Directorul […] Post-ul Medicii din Glodeni cer redeschiderea secţiei COVID, din cauza numărului mare de infectări. Ce spun autoritățile apare prima dată în CANAL 2.
16:00
Fostul preşedinte al Comisiei Parlamentare Cultură şi Mass-Media, Adrian Lebedinschi, susţine că proiectul de lege, care prevede modificarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale, propus de majoritatea parlamentară, va duce la acapararea politică a Consiliului Audiovizualului şi a Companiei „Teleradio-Moldova”. Mai mult, în opinia lui, după numirea în funcţie, noua componenţa a Consiliului Audiovizualului va vota pentru […] Post-ul Codul audiovizualului, criticat. Lebedinschi susține că modificările propuse de PAS vor duce la acapararea politică a CA apare prima dată în CANAL 2.
16:00
Cazul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a ajuns şi în atenţia Comisiei de la Veneţia. Preşedintele Comisiei, Gianni Buquicchio, aflat în vizită la Chişinău, a menţionat că s-a acţionat destul de rapid. „- Cum aţi văzut dumneavostră schimbările la Legea Procuraturii şi ulterior acea reţinere a procurorului general? – Într-adevăr, viteza cu care s-a acţionat […] Post-ul Președintele Comisiei de la Veneția a criticat viteza cu care s-a acționat în cazul lui Stoianoglo apare prima dată în CANAL 2.
16:00
Ministerul Sănătăţii propune testarea angajaţilor Agenţiei Servicii Publice, care nu s-au vaccinat. Testele vor fi efectuate din bani proprii o data la doua saptamani.. Autorităţile consideră, că astfel se va reduce numărul de infectări în instituţiile publice. În cadrul unei emisiuni televizate, ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, a precizat că şi angajaţii altor instituţii ar putea […] Post-ul Nemerenco propune ca angajații nevaccinați ai ASP să fie obligați să se testeze la COVID-19 din banii proprii apare prima dată în CANAL 2.
16:00
Doar 20 de procente din populaţia raionului Taraclia este imunizată. Procesul de vaccinare anti Covid decurge lent, iar responsabilii de la Consiliul Raional încearcă să motiveze populaţia să se vaccineze. Mai mult, autorităţile raionale au anunţat că persoanele imunizate pot participa la o loterie, cu premii în valoare de 400 de mii de lei. În […] Post-ul Loteria vaccinării la Taraclia: Marele premiu valorează zeci de mii de lei apare prima dată în CANAL 2.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.