Parlamentul a decis limitarea accesului la produsele din tutun încălzit și țigări electronice

Zugo.md, 14 octombrie 2021 15:20

Accesului la produsele din tutun încălzit și țigările electronice va fi limitat. Legislativul a aprobat joi, 14 octombrie, în lectură finală, modificările la Legea privind controlul tutunului. Astfel, documentul interzice expunerea vizibilă a produselor de tutun, a dispozitivelor și a accesoriilor de utilizare, reîncărcare sau încălzire a produselor din tutun și a produselor conexe. Aceasta … Articolul Parlamentul a decis limitarea accesului la produsele din tutun încălzit și țigări electronice apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 15 minute
09:10
Decizia primarului de Chișinău, Ion Ceban, de a-l face viceprimar pe Fadei Nagacevschi, ex-ministrul Justiției, a indignat-o și surprins-o pe activista Maia Laguta, care face trimitere la mai multe cazuri controversate în care a fost implicat anterior Nagacevschi pe vremea când era avocat. Într-o postare pe Facebook, ea a amintit că acesta a reprezentat interesele … Articolul „Ceban îl aduce la Primărie pe avocatul lui Plahotniuc și Platon”. Acuzații la adresa lui Fadei Nagacevschi din partea activistei Maia Laguta apare prima dată în ZUGO.
Acum 12 ore
21:00
În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1505 cazuri de COVID-19. Totodată, alte 41 de persoane și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de infecție. În total au fost efectuate 7917 teste, dintre care 5251 – teste Antigen. Bilanțul cazurilor COVID a ajuns la 330.799. Din numărul total de cazuri confirmate azi, 11 sunt … Articolul Încă 1505 infectări și 41 de decese, confirmate în ultimele 24 de ore. Bilanțul cazurilor COVID – 330.799 apare prima dată în ZUGO.
21:00
Fosta prezentatoare de la ProTv, Sorina Obreja, este implicată într-un proiect european în cadrul căruia ar urma să fie prezentate istorii ale unor oameni din R. Moldova. Anunțul a fost făcut chiar de ea, pe pagina de Facebook. „Azi am început filmările într-un proiect european pe care îl realizăm împreună cu minunata echipă de la … Articolul foto | Sorina Obreja, implicată într-un proiect european: „Vor urma istorii despre oameni din Moldova” apare prima dată în ZUGO.
20:50
Elon Musk a demonstrat că are puterea să influențeze prețurile criptomonedelor printr-un simplu cuvânt postat pe Twitter. Însă, spre surprinderea unora, miliardarul nu deține unele dintre monedele virtuale pe care pare să le susțină la un moment dat. Cel mai bogat om din lume a confirmat că nu deține shiba inu (SHIB), o criptomonedă din … Articolul Ce criptomonede deține Elon Musk și de ce are o afinitate pentru dogecoin apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
20:20
China a înregistrat în acest an o creștere a persoanelor infectate cu gripă aviară, ceea ce provoacă îngrijorări legate de apariția unei mutații a tulpinei care circula până în prezent și care a făcut ca virusul să fi devenit mai contagios, informează Reuters. Oficial, guvernul chinez a raportat către Organizația Mondială a Sănătății un număr … Articolul China: Cresc cazurile de gripă aviară la oameni. Experții, îngrijorați de apariția unei mutații care face virusul mai contagios apare prima dată în ZUGO.
19:40
Compania olandeză Vitol, unul dintre primii trei transportatori mondiali de produse petroliere, a câștigat tenderul lansat de Energocom. Anunțul a fost făcut de Agenția Proprietății Publice. Potrivit contractului, pe parcursul zilei de mâine, 27 octombrie, compania va livra un milion de metri cub de gaze naturale Republicii Moldova. Amintim că luni, 25 octombrie, compania de … Articolul R. Moldova va primi gaz și de la olandezi. Compania Vitol a câștigat tenderul lansat de Energocom apare prima dată în ZUGO.
19:10
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susține că Uniunea Europeană analizează măsuri suplimentare de sprijin în contextul crizei gazelor în R. Moldova. Aceasta a avut o convorbire telefonică cu Maia Sandu. Cele două au discutat despre problema aprovizionării cu gaze a țării noastre. Președinta Comisiei Europene a asigurat-o pe Maia Sandu că R. Moldova … Articolul „UE analizează măsuri suplimentare de sprijin”. Ursula von der Leyen o asigură pe Maia Sandu că R. Moldova nu va rămâne fără gaz apare prima dată în ZUGO.
19:10
Monumentul lui Ștefan cel Mare a fost vandalizat astăzi, 26 octombrie, cu verde de briliant. Indivizii au stropit monumentul și au fugit de la fața locului într-o direcție necunoscută, scrie deschide.md. Potrivit sursei citate, polițiștii de patrulare au fost cei care au stabilit la fața locului că postamentul monumentului a fost stropit cu verde de … Articolul foto | Monumentul lui Ștefan cel Mare, vandalizat cu verde de briliant. Reacția Poliției apare prima dată în ZUGO.
18:50
Combinatul de panificație „Franzeluța” are un nou director general interimar. Este vorba despre Victor Matcov, care are 15 ani de experiență în industria alimentară. Anterior, acesta a deținut funcția de director de Fabrică, director al Departamentului de achiziție și șef al Departamentului de vânzări. Noul director interimar a fost prezentat colectivului de către Eugeniu Cozonac, … Articolul Are 15 ani de experiență în industria alimentară. Cine este noul director interimar al S.A Franzeluța apare prima dată în ZUGO.
18:40
Fracțiunea Partidului Șor insistă asupra modificării Constituției, astfel încât articolul care se referă la imunitatea parlamentară a deputaților să fie eliminat definitiv. Solicitarea repetată vine în contextul în care Curtea Constituțională (CC) a dat aviz pozitiv unei inițiative a deputaților PAS, potrivit căreia parlamentarii își păstrează imunitatea, doar că aceasta va fi limitată. Mai exact, … Articolul video | Partidul Șor insistă asupra anulării imunității parlamentare a tuturor deputaților. Ulanov: Proiectul PAS nu va soluționa problema apare prima dată în ZUGO.
18:20
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susține că Uniunea Europeană analizează măsuri suplimentare de sprijin în contextul crizei gazelor în R. Moldova. Aceasta a avut o convorbire telefonică cu Maia Sandu. Cele două au discutat despre problema aprovizionării cu gaze a țării noastre. Președinta Comisiei Europene a asigurat-o pe Maia Sandu că R. Moldova … Articolul „UE analizează măsuri suplimentare de sprijin”. Ursula von der Leyen o asigură pe Maia Sandu să R. Moldova nu va rămâne fără gaz apare prima dată în ZUGO.
18:10
Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani va fi la discreția părinților. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unui briefing de presă. Potrivit ministrei, imunizarea copiilor ține doar de decizia părinților și dorința lor de a-și vaccina copiii. „Nu ține de politicile Ministerului Sănătății de a o … Articolul În R. Moldova, vaccinarea copiilor cu vârsta între 12 și 18 ani nu va fi obligatorie. Nemerenco: „Ține doar de decizia părinților” apare prima dată în ZUGO.
17:50
Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a emis o nouă hotărâre. În acest context, a fost reiterată lipsa de locuri în spitale, de paturi la terapie intensivă și de echipamentele medicale necesare în tratarea pacienților de COVID-19. În hotărâre este menționat că spitalele semnalează insuficiența ventilatoarelor, medicamentelor și a echipamentelor de protecție. De … Articolul doc | Capitala se menține sub Cod roșu de alertă epidemiologică. Criză de paturi la terapie intensivă și echipamente medicale apare prima dată în ZUGO.
17:30
Deputații Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Angela Munteanu-Pojoga și Eugeniu Sinchevic, au prezentat un nou proiect de lege privind modificarea Codului Educației. Acesta prevede introducerea unoi principii fundamentale noi și recunoașterea noțiunii de bullying drept o formă de violență. Potrivit deputaților PAS, această modificare ar facilita stabilirea unor reguli clare de intervenție în instituțiile de … Articolul video | Noțiunea de bullying ar putea fi recunoscută drept formă de violență. Un nou proiect de lege, prezentat de PAS apare prima dată în ZUGO.
16:50
Până în dimineața zilei de marți, 26 octombrie, toate biletele la meciul din faza grupelor Ligii Campionilor dintre Sheriff și Inter Milano au fost vândute. Biletele au fost scoase în vânzare luni, 25 octombrie, în jurul orei 14.00. Prețul acestora variază între 250 de ruble (278 de lei) și 1100 de ruble (1200 de lei), … Articolul Toate biletele la meciul Sheriff – Inter Milano, vândute în mai puţin de 24 de ore apare prima dată în ZUGO.
16:30
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a acordat luni, 25 octombrie, cetăţenia rusă cântăreţei şi actriţei uruguayene Natalia Oreiro, foarte populară în această ţară pentru rolurile sale în numeroase telenovele, relatează Agerpres, cu referire la EFE. Natalia Oreiro, care vizitează periodic Rusia, a prezentat o cerere pentru primirea cetăţeniei în iunie 2016, potrivit portalului Gazeta.ru. Artista de … Articolul Actrița Natalia Oreiro a primit cetățenia rusă din partea lui Vladimir Putin apare prima dată în ZUGO.
16:20
O femeie din Spania și-a înscenat propria răpire și a folosit banii de răscumpărare de la soțul ei pentru a juca bingo, informează Digi24. Poliția a arestat-o pe femeia care și-ar fi înscenat propria răpire și a folosit o parte din banii din răscumpărarea de 6000 de euro plătită de soțul ei îngrozit pentru a … Articolul O femeie și-a înscenat răpirea, iar cu banii primiți drept răscumpărare de la soț s-a dus la cazino apare prima dată în ZUGO.
16:10
Consiliul Suprem de Securitate (CSS) va avea o nouă componență. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de aprobare. Semnarea decretului privind noua componență a CSS derivă din necesitatea de a include noi membri din oficiu ai CSS ca urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Mai jos puteți accesa documentul, … Articolul doc | Consiliului Suprem de Securitate va avea o nouă componență. Maia Sandu a semnat decretul de aprobare apare prima dată în ZUGO.
15:50
Candidatele din partea Partidului Politic Șor și Partidul „Ai Noștri”, Marina Tauber și Daria Fidorovna, au fost înregistrate în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Marți, 26 octombrie, urmează a fi examinat și setul de documente al lui Vladimir Dachi, din partea Partidului Politic „Noi”. Amintim că Arina Spătaru nu a fost … Articolul Alți doi candidați au fost înregistrați în cursa pentru fotoliul de primar al Bălțiului apare prima dată în ZUGO.
15:20
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marţi, 26 octombrie ca fiind „discriminatorie” atribuirea automată unui copil, în cazul unui dezacord între părinţi, a numelui tatălui urmat de cel al mamei, apreciind că „imposibilitatea de a se deroga” de la această regulă este „excesiv de rigidă”, relatează Digi24, cu referire la AFP. Instanţa a … Articolul CtEDO consideră că atribuirea automată unui copil a numelui tatălui, urmat de cel al mamei, este „discriminatorie” apare prima dată în ZUGO.
15:10
Un tânăr de 18 ani din Afganistan a fost găsit de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să intre în România pe la frontiera Giurgiu, fiind ascuns pe osia unei semiremorci a unui camion, care transporta fructe din Turcia pentru Republica Moldova. Potrivit Poliției Frontiere Române, în noaptea zilei de luni spre marți, 26 … Articolul Un afgan a călătorit din Turcia pe osia unui TIR din R. Moldova. Voia să ajungă în Marea Britanie, dar a fost prins în România apare prima dată în ZUGO.
14:50
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a pronunțat marți, 26 octombrie, o hotărâre prin care a condamnat Republica Moldova pentru omisiunea de a desfășura o investigație eficientă în cauza unui minor agresat și abuzat sexual. Curtea a obligat autoritățile Republicii Moldova să achite suma de 7500 de euro în calitate de prejudiciu moral și suma … Articolul R. Moldova, condamnată de CtEDO pentru urmărire penală ineficientă în cazul unui minor agresat și abuzat sexual apare prima dată în ZUGO.
14:30
Averea antreprenorului Elon Musk a crescut luni cu 36,2 miliarde de dolari după ce compania de închiriat maşini Hertz a comandat 100.000 de automobile Tesla, scrie Bloomberg. Evenimentul marchează cea mai mare creştere zilnică din istoria indicelui Bloomberg Billionaires, depăşind cei 32 de miliarde de dolari câştigaţi de magnatul chinez Zhong Shanshan când compania sa, … Articolul Elon Musk s-a îmbogățit într-o singură zi cu zeci de miliarde de dolari apare prima dată în ZUGO.
14:10
Serialul „Squid Game” se bucură de un succes răsunător, ajungând să fie în trend nu numai pe Netflix, ci și pe alte platforme precum TikTok sau Twitter. Știai însă că o moldoveancă poate fi văzută în unul din episoade? Este vorba despre Anastasia Semanina. Se pare că Netflix a cumpărat fotografia de pe o aplicație … Articolul foto, video | Cum o moldoveancă a ajuns „să joace” în serialul momentului „Squid Game” apare prima dată în ZUGO.
13:50
Bulgaria a raportat, marţi, 26 octombrie un număr record de decese și de infectări cu COVID-19, în contextul în care al patrulea val al pandemiei supune unor provocări imense sistemul de sănătate din ţara cu cea mai mică rată a vaccinării din Uniunea Europeană, relatează Reuters. La rândul său, Ucraina a înregistrat un record al … Articolul Record de infectări și decese provocate de COVID-19 în Bulgaria și Ucraina apare prima dată în ZUGO.
13:40
Facebook dă în judecată un programator ucrainean care a vândut pe piața neagră date despre 178 milioane de utilizatori Facebook, obținute prin exploatarea unei vulnerabilități ușor accesibilă a platformei de socializare, informează g4media.ro. Acuzând furtul de informație la scară largă, Facebook dă în judecată un programator ucrainean pe nume Alexander Solonchenko, pentru colectarea datelor sensibile … Articolul Datele a 178 de milioane de utilizatori Facebook au ajuns pe internet. Cum a fost posibil apare prima dată în ZUGO.
13:30
Criza aprovizionării cu gaze din Republica Moldova a devenit subiect de discuție pentru presa internațională. Este și cazul cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) care face o analiză a acestei probleme, transmite g4media.ro. Frankfurter Allgemeine Zeitung: După ce vinerea trecută Parlamentul de la Chişinău a aprobat, ţinând seama de o apropiată lipsă de gaz metan, … Articolul „Gazprom ar profita de prilejul de a cere un preţ cât mai ridicat”. Cum este văzută criza gazelor din R. Moldova în presa germană apare prima dată în ZUGO.
13:10
Primăria municipiului Chișinău informează că din 1 noiembrie curent va fi redeschisă ruta de autobuz nr. 37 „str. Vasile Alecsandri – comuna Stăuceni”. Potrivit municipalității, măsura are ca scop eficientizarea serviciilor de transportare a călătorilor și deservirea calitativă a locuitorilor comunei Stăuceni cu transport public. În zilele de lucru, pe linie vor activa 3 autobuze, … Articolul O rută de autobuz revine din 1 noiembrie pe străzile din Chișinău apare prima dată în ZUGO.
13:00
Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a decis astăzi, 25 octombrie, să permită vaccinarea copiilor de la 12 ani cu serul anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech. Astfel, membrii Comisiei Medicamentului au aprobat extinderea indicației pentru vaccinul Pfizer-BioNTech, pentru a include utilizarea vaccinului la copiii cu vârste peste 12 ani. „Modificările propuse sunt evaluate … Articolul Important! Agenția Medicamentului dă undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani cu serul Pfizer apare prima dată în ZUGO.
12:50
Curtea Constituțională (CC) a avizat pozitiv proiectul PAS de modificare a articolului 70 din Constituție privind ridicarea imunității, reținerea deputaților și investigarea penală a acestora fără acordul Parlamentului, în cazul în care legislatorii sunt bănuiți de comiterea unor infracțiuni. Este vorba despre acte de corupție, trafic de influență, abuz de putere, spălare de bani sau … Articolul Aviz de la CC pentru modificarea Constituției în sensul în care deputații să fie lipsiți de imunitate și investigați penal fără acordul Parlamentului apare prima dată în ZUGO.
12:30
În contextul crizei energetice, se vede din nou dorința României și a Uniunii Europene de a ajuta Republica Moldova – susține europarlamentarul român, Siegfried Mureșan. Potrivit lui, se mai vede din nou cum Rusia, care ar fi putut să ajute Republica Moldova în această situație, nu o face. „Se vede din nou cine este prietenul … Articolul Europarlamentar: UE va sprijini financiar R. Moldova pentru a depăși criza energetică, iar România va găsi soluții pentru livrarea de gaze apare prima dată în ZUGO.
12:10
Secțiile COVID-19 din Chișinău şi Bălţi, unde sunt trataţi copiii infectaţi cu SARS-CoV-2 din toată republica, sunt pline. Potrivit medicilor, citați de publika.md, în ultima perioadă ajung să fie internate familii întregi, inclusiv bebeluşi de până la o lună. Cadrele medicale trag un semnal de alarmă şi avertizează oamenii să nu se joace cu sănătatea … Articolul Situație critică la secţiile COVID din Chișinău și Bălţi, pline cu copii infectaţi cu SARS-CoV-2 apare prima dată în ZUGO.
11:50
Activitatea directorului companiei Moldovagaz, Vadim Ceban, ar putea fi evaluată de către autorități, susține deputatul Radu Marian de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), formațiune care deține majoritatea în Parlament. Citește și: Gavrilița: Prețul pentru gazele naturale din Polonia e de circa 1000 de dolari pentru mia de metri cubi Invitat la emisiunea „Ora Expertizei” … Articolul Activitatea șefului Moldovagaz ar putea fi evaluată. Deputat PAS: Sunt mai multe întrebări apare prima dată în ZUGO.
11:20
În cazul în care autoritățile de la Chișinău vor asigura cu gaze naturale, din surse alternative, doar teritoriul din dreapta Nistrului, există riscul sistării energiei electrice. Este atenționarea experților în domeniul energetic, potrivit cărora chiar dacă Republica Moldova va procura energie electrică doar din Ucraina, Tiraspolul ar putea boicota acest proces. În aceleași timp, reprezentanții … Articolul Expert: Există riscul sistării energiei electrice dacă aprovizionarea cu gaze naturale din surse alternative se va face doar pentru dreapta Nistrului apare prima dată în ZUGO.
10:40
Roman Melenciuc, tânărul care a decedat ieri noaptea, lovit de tren în raionul Dondușeni, a lăsat în urmă rude îndurerate și o soție însărcinată în luna a șasea. Poliția nu a venit încă cu declarații. Consătenii tânărului dau vina pe băutură și spun că victima obișnuia să consume alcool, se arată într-un reportaj nordnews.md. Tânărul … Articolul video | Văduvă la nici 18 ani. Tânărul lovit de tren la Dondușeni urma să devină tată peste trei luni apare prima dată în ZUGO.
10:20
Prim-ministra Natalia Gavrilița afirmă că informația precum că Ucraina ar fi dispusă să ofere 700 milioane de metri cubi de gaze naturale Republicii Moldova este falsă. Citește și: Prima achiziție din surse alternative! R. Moldova a semnat un acord pentru un milion de metri cubi de gaze naturale cu o companie poloneză Declarația a fost … Articolul „Este o știre falsă”. Gavrilița neagă că Energocom s-a înțeles cu Naftogaz despre livrarea de gaze în R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
10:00
Prețul de achiziție a gazelor naturale de către Energocom de la compania poloneză PGNiG este unul de piață, fiind în jur de 1000 de dolari pentru mia de metri cubi. Afirmația îi aparține prim-ministrei Nataliei Gavrilița și a fost făcută luni, 25 octombrie, în cadrul emisiunii În Profunzime de la Pro TV Chișinău. Șefa Guvernului … Articolul Gavrilița: Prețul pentru gazele naturale din Polonia e de circa 1000 de dolari pentru mia de metri cubi apare prima dată în ZUGO.
09:30
În conformitate cu ordonanța Ministrului italian al sănătății din 22 octombrie curent, începând cu 26 octombrie Republica Moldova este exclusă din „lista D”, ceea ce înseamnă că persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în Republica Moldova vor putea intra în Italia doar pentru motive de muncă, urgență absolută, nevoile de sănătate, nevoile de … Articolul Important! Italia schimbă condițiile de călătorie din Republica Moldova apare prima dată în ZUGO.
Ieri
09:20
Primăria mun. Chișinău informează că astăzi, 26 octombrie, în intervalul orelor 10:00-18:00, cele două puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Botanica, bd. Decebal, adiacent Centrul Comercial „VARNA”, iar autobuzul se va deplasa în comuna Ghidighici, str. Victoriei 10, intrarea în sat. Cetățenii au posibilitatea de a … Articolul Unde se vor afla troleibuzul și autobuzul vaccinări marți, 26 octombrie apare prima dată în ZUGO.
00:10
Are 26 de ani și predă matematică într-o școală din Drochia. Pe lângă asta mai administrează un cont de Instagram, frecventează sala de sport și încearcă zi de zi să le inspire elevilor dragostea pentru matematică. Este vorba despre Mihaela Rotari, o profesoară care nu și-a dorit inițial să devină pedagog, dar care a descoperit … Articolul foto | „Adesea vreau să abandonez”. O profesoară din Drochia, despre matematică online, Instagram, salariu și generația tânără apare prima dată în ZUGO.
25 octombrie 2021
21:00
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) prezintă situația epidemiologică în sistemul de învățământ atestată la data de 22 octombrie curent. Conform datelor prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), la data de 22 octombrie, 497 de clase se aflau în carantină, comparativ cu 538 de clase închise în carantină în săptămâna precedentă (15 … Articolul Situația epidemiologică în învățământ: 817 elevi infectați și peste 13.000 în izolare apare prima dată în ZUGO.
20:40
În ultimele 24 de ore, în R. Moldova au fost confirmate 1294 de cazuri de coronavirus. Potrivit Ministerului Sănătății, 38 de persoane bolnave au pierdut lupta împotriva virusului. Din numărul total de cazuri, 36 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (5-medici, 21-asistenți medicali, 10-personal auxiliar). Bilanțul total al cazurilor de COVID în țara noastră a ajuns … Articolul 38 de persoane au decedat, iar aproape 1300 au fost testate pozitiv. Ultimele date privind infecția cu COVID în R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
20:20
Comisia Europeană stabileşte luni o listă cu zece mijloace terapeutice potenţial eficace împotriva COVID-19, portofoliu alcătuit pe baza unor avize ştiinţifice independente. Acesta cuprinde în principal mijloacele terapeutice potenţial eficace împotriva COVID-19, care au şanse mari să fie autorizate şi, prin urmare, să fie disponibile curând pe piaţa europeană, conform unui comunicat publicat pe site-ul … Articolul Listă celor 10 medicamente pentru tratarea COVID, stabilită de Comisia Europeană apare prima dată în ZUGO.
19:40
Republica Moldova a efectuat prima achiziție de gaze naturale din surse alternative. Compania Energocom a semnat un acord cu compania poloneză PGNiG. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. „Este prima achiziție de gaz din surse alternative din istoria Republicii Moldova. La tenderul anunțat, Energocom a primit șapte oferte. Achiziția … Articolul Prima achiziție din surse alternative! R. Moldova a semnat un acord pentru un milion de metri cubi de gaze naturale cu o companie poloneză apare prima dată în ZUGO.
19:20
Ministerul Sănătății în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF Moldova, Banca Mondială și alți parteneri lansează astăzi, 25 octombrie, Săptămâna Imunizării, care se va desfășura până pe 31 octombrie. În această perioadă, vor fi organizate mai multe acțiuni de intensificare a procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și de informare a populației despre beneficiile vaccinurilor … Articolul Ministerul Sănătății lansează Săptămâna Imunizării. Ce evenimente vor fi organizate apare prima dată în ZUGO.
19:10
Compania moldovenească Energocom și compania ucraineană Naftogaz ar fi semnat un acord, care presupune „posibilitatea furnizării de până la 700 mil. de metri cubi de gaze către Republica Moldova”. Potrivit agenției INFOTAG, despre acest lucru a scris, luni, presa ucraineană, făcând referire la surse de încredere din Cabinetul de miniștri al Ucrainei. În articolele publicate … Articolul Energocom și Naftogaz ar fi semnat un acord. R. Moldova ar urma să primească până la 700 mil. de metri cubi de gaze apare prima dată în ZUGO.
18:50
Arina Spătaru nu a fost înregistrată în cursa electorală pentru funcția de primar la Bălți. Anunțul a fost făcut de fosta deputată pe pagina sa de Facebook. „Am fost refuzată. Nu sunt înregistrată în calitate de candidat neafiliat politic la alegerile din Bălți. Au venit vremurile când sunt scoși din alegeri candidații incomozi guvernării?”, a … Articolul Arina Spătaru nu a fost înregistrată în cursa electorală pentru funcția de primar la Bălți apare prima dată în ZUGO.
18:20
Boris Andros, directorul întreprinderii Franzeluta S. A., a demisionat din funcție. Acesta s-a aflat la cârma întreprinderii din 2016 până în prezent. Astăzi, 25 octombrie, colectivul întreprinderii i-a mulțumit lui Boris Andros pentru mandatul de succes avut la cârma întreprinderii, exprimând aprecieri și gratitudine pentru munca prodigioasă și rezultatele obținute. Angajații au avut doar cuvinte … Articolul Directorul întreprinderii Franzeluta S. A. a demisionat din funcție apare prima dată în ZUGO.
18:10
Are 26 de ani și predă matematică într-o școală din Drochia. Pe lângă asta mai administrează un cont de Instagram, frecventează sala de sport și încearcă zi de zi să le inspire elevilor dragostea pentru matematică. Este vorba despre Mihaela Rotari, o profesoară care nu și-a dorit inițial să devină pedagog, dar care a descoperit … Articolul foto | „Adesea vreau să abandonez”. O profesoară din Drochia, despre matematică online, Instagram, salariu și generația tânără apare prima dată în ZUGO.
17:30
Ține sau nu apărarea doar de competența Armatei Naționale și a Ministerului Apărării? A fi neutru înseamnă a fi izolat și lipsit de amenințări? La aceste întrebări, dar și la altele ne răspunde Centrul de Informare și Documentare privind NATO (CID NATO), care a lansat recent broșura „Securitatea între stereotipuri și realități”. Materialul cuprinde mai … Articolul infografic, doc | Broșura pe care trebuie să o citești! Dezminte zece stereotipuri privind securitatea și apărarea R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.