FESTIS înseamnă rezistență prin teatru

Gazeta de Chișinău, 14 octombrie 2021 15:10

Ediția a V-a a Festivalului Internațional FESTIS organizat de Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” are genericul „Rezistăm prin teatru”. Programul festivalului (11-21 octombrie 2021) include 26 de spectacole, prezentate de 21 de trupe de teatru din Republica Moldova, România, Franța, Bulgaria. Se desfășoară, de asemenea, și o serie de evenimente adiacente: lansări de carte, […] Articolul FESTIS înseamnă rezistență prin teatru apare prima dată în Gazeta de Chișinău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Gazeta de Chișinău

Acum 12 ore
21:40
Situația din audiovizualul public în R.Moldova este în prezent cu adevărat proastă, însă există riscul ca amendamentele la Codul Audiovizualului, promovate de PAS, să rezolve problemele din domeniu doar pe termen scurt, generând totodată efecte ce ar trebui evitate pe termen lung. De această părere sunt mai mulți experți din media, precum și reprezentanți ai […] Articolul Opinii: Tentativa PAS de a readuce TRM sub control parlamentar poate avea efecte pe termen scurt, dar efecte imprevizibile pe termen lung apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Acum 24 ore
13:30
Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel IONIȚĂ, a participat în data de 25 octombrie 2021 la o serie de evenimente dedicate Zilei Armatei Române. Primul eveniment a fost organizat în localitatea Sofia, raionul Hâncești, și a constat într-o ceremonie de reinaugurare și sfințire a cimitirului Eroilor Armatei Române. La această acțiune, au participat: atașatul […] Articolul Marcarea în Republica Moldova a Zilei Armatei Române (FOTO) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Ieri
18:10
Reportera Natalia Munteanu de la „Gazeta de Chișinău” a devenit laureată a concursului „Jurnaliștii – pentru cetățeni și comunități active”, organizat de Asociația Presei Independente (API). Colega noastră a primit luni, 25 octombrie, premiul III la categoria presa scrisă și online, pentru o serie de articole, printre care și un reportaj despre cum „Locuitorii din […] Articolul Jurnalistă de la „Gazeta de Chișinău”, premiată pentru fotografii și articole despre implicarea cetățenilor în soluționarea problemelor comunitare apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:50
Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Teritoriului, va merge din nou în Rusia, pentru a continua discuțiile privind un nou contract de livrare a gazelor în R.Moldova. Anunțul a fost făcut de acesta luni, 25 octombrie, într-o conferință de presă, în care a precizat că pe 27 octombrie are programate discuții cu șeful […] Articolul Criza gazelor: Vicepremierul Andrei Spînu va face o nouă vizită în Rusia, de această dată pentru a discuta cu șeful Gazprom apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:50
Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, proprietate a grupului rusesc „Inter RAO”, a redus începând de luni, 25 octombrie, volumul de energie electrică livrat din Transnistria pe malul drept al Nistrului. Anunțul a fost făcut de fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, care spune că, în aceste condiții, R.Moldova s-a văzut obligată să suplinească deficitul cu […] Articolul Centrala de la Cuciurgan a redus livrările de energie electrică pentru malul drept. Deficitul este suplinit din Ucraina apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:00
Epigrame Doar mintea de pe urmă Doamne, m-aș fi rupt de turmă Și altfel aș fi votat, Dacă mintea de pe urmă Mi-o dădeai anticipat.   În pas cu vremurile Această divă nu-n zadar Are-un concept ce nu dă greș: Se-mbracă doar cu card bancar Și se dezbracă pe bani cash.   Singurul vinovat Nevastă-mea, […] Articolul Cu(cu)iul lui Pepelea apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
23 octombrie 2021
12:10
Negocierile cu privire la livrările de gaze din Federația Rusă, pe care le-au purtat timp de două zile la Moscova vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, au eșuat, transmite Kommersant. Surse ale publicației rusești sugerează că, în aceste condiții, Rusia ar putea sista integral livrările în R.Moldova, începând […] Articolul Negocierile pentru gaze la Moscova au eșuat. Ucraina promite ajutor R.Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
22 octombrie 2021
21:00
Parlamentul a instituit vineri, 22 octombrie, stare de urgență pe întreg teritoriul R.Moldova, în legătură cu situația excepțională privind aprovizionarea țării cu gaze naturale. Decizia a fost luată cu votul a 55 de deputați ai PAS, la numai câteva ore după ce Guvernul a propus această soluție ca fiind una necesară pentru a asigura achizițiile […] Articolul Parlamentul a decis: Stare de urgență în R.Moldova în legătură cu criza gazelor apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:50
Un grup de oameni din satul Ivancea, raionul Orhei, sunt nevoiți să sterilizeze și să adopte câinii și pisicile lăsate de oameni din alte localități. Problema poate fi soluționată ușor dacă sunt întreprinse măsurile necesare, susține veterinarul Grădinii Zoologice din Chișinău, Iuri Panarin, care merge în sat și face sterilizarea animalelor la solicitarea locuitorilor. Menționăm […] Articolul Cum soluționează problema câinilor vagabonzi locuitorii din Ivancea apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:50
La Muzeul Oului din Vama județului Suceava, Bucovina, ar trebui numaidecât să-și găsească timp și să poposească fiecare om, pentru că este cel mai mare muzeu de acest gen din România, fiind unic prin modul de organizare şi prin valoarea exponatelor. Muzeul, renovat și extins, cu o suprafață de 800 de metri pătrați reuneşte peste […] Articolul Muzeul Oului, o bijuterie bucovineană (FOTO) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:50
Scopul acestui material este de a dovedi prin intermediul documentelor nişte adevăruri puse pe trunchiul ghilotinei bolşevice şi îngropate adânc. Fără mari eforturi voi izbuti să readuc cititorului nostru convingerea că românii basarabeni în 1940 aveau de toate: şi pământuri mănoase, cu lanuri, vii şi livezi, şi drumuri şi şosele, şi comunicaţie telefonică, şi curent […] Articolul 1940: anul în care au năvălit „eliberatorii” (I) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:40
Interviu cu Emilia Plugaru, scriitoare – Dragă Emilia Plugaru, ce jocuri din copilărie îți amintești? Unde vă adunați ca să vă jucați? M-am născut în satul Cetireni, Ungheni. Locul unde a decurs copilăria mea și a altor copii, se numea „Șchele”, era o livadă enormă de nuci, dincolo de casele mahalei. Eu inventam povești și […] Articolul „Nu ne naștem pentru chin, ci pentru Fericire” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:40
Autoritățile Republicii Moldova au instituit miercuri, 13 octombrie, stare de alertă în sectorul energetic în legătură cu deficitul de gaze și tergiversarea încheierii unui nou contract dintre Moldovagaz și concernul rus Gazprom, ca urmare a condițiilor inacceptabile înaintate de partea rusă. Săptămâna aceasta toate primăriile și consiliile raionale au primit demersuri din partea distribuitorilor de […] Articolul RM, între criza pandemică și cea energetică apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
21 octombrie 2021
18:00
Chestiunea aprovizionării cu gaze a Republicii Moldova a intrat în vizorul opiniei publice la finele lunii septembrie, atunci când, deși era așteptat un acord nou cu Gazprom-ul, acesta a admis doar prelungirea contractului vechi, semnat încă în 2006, cu doar o lună. Și chiar cu încălcarea clauzelor introduse în contract în luna ianuarie prin modificarea […] Articolul Presiunea Gazprom-ului apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:00
Încercarea șefului de la MoldovaGaz, Vadim Ceban, de a pune responsabilitatea pentru criza gazelor pe seama Guvernului ascunde de fapt o simplă realitate: Rusia refuză deocamdată să livreze în R.Moldova cantitatea necesară de gaze. De această părere este expertul în energetică Victor Parlicov, fost director al ANRE, care califică aceste acțiuni ca pe un șantaj. […] Articolul INTERVIU / Victor Parlicov: Rusia refuză, deocamdată, să livreze volumul necesar de gaze în R.Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:30
După ce a părăsit fotoliul de deputat și a plecat în Federația Rusă cu treburi de afaceri, zvonul că Igor Dodon nu se mai întoarce în Moldova, care circulă inclusiv în cadrul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, este din ce în ce mai alimentat. Purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu, a spus reporterului „Gazetei de […] Articolul Mai vine Dodon? apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:10
Pentru specialiști e o adevărată provocare să poată măsura gradul de civilizație al unei țări sau al unui popor. Acum, în era corectitudinii, problema nu se mai pune deschis, dar evident că subzistă în mintea tuturor oamenilor cu simțul observației nealterat de „judecăți pozitive“. E limpede că nu toate națiile sunt la fel de civilizate, […] Articolul Paharul gradat al civilizației apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:00
De la 1 octombrie a fost majorată pensia minimă pentru limita de vârstă. Am solicitat părerea câtorva beneficiari despre majorarea făcută. Trei pensionari, un veteran de război și o persoană cu grad sever de dizabilitate ne-au spus că sunt nemulțumiți de majorare. Pensionarii mai spun că repartizarea în funcție de vechimea de muncă a fost […] Articolul „Am lucrat cu copeici și primim tot copeici” (VOX POPULI) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:50
Când totu-i pierdut, încă nu-i totul pierdut. Când se pare că nimic nu te mai ajută și chiar ai risipit totul, pe un capăt, vezi că la celălalt capăt ai acumulat, proporțional, o avere: o experiență. Nu o ignora. Rusul îți dă doi nebătuți pe unul bătut, iar el ştie ce ştie. Tocmai despre ei, […] Articolul Agenții străini apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:50
Articolul Cardiograma apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:20
Doar 24% din populația Republicii Moldova este vaccinată împotriva Covid-19. Carantină deocamdată nu va fi, chiar dacă situația epidemiologică se înrăutățește de la o zi la alta. Rămâne în vigoare obligația de a prezenta certificatul de vaccinare sau rezultatul negativ al testului Covid-19 la restaurante. Am experimentat eficacitatea prezentării certificatului Covid-19. Suntem două persoane, ambele […] Articolul Care sunt lacunele certificatului Covid și ce riscă persoanele care trișează apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
20 octombrie 2021
21:40
Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, i-a reproșat șefei Guvernului de la Chișinău, Natalia Gavrilița, faptul că FC Sheriff nu poate încasa banii ce i se cuvin din participarea clubului transnistrean de fotbal în faza grupelor Ligii Campionilor. Subiectul ar fi fost abordat, potrivit agenției „Novosti PMR”, în cadrul discuției telefonice pe care cei […] Articolul Krasnoselski vrea conturi în băncile din R.Moldova, pentru banii câștigați de FC Sheriff în Liga Campionilor apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:50
R.Moldova a depășit pragul roșu de incidență a infectărilor cu COVID-19. Astfel, conform datelor prezentate de Svetlana Nicolaescu, secretară de stat la Ministerul Sănătății, săptămâna trecută a fost înregistrată o incidență de 265 de cazuri, raportată la 100 de mii de persoane. Toate acestea, deoarece procesul de imunizare stagnează, doar 24% dintre locuitorii R.Moldova fiind […] Articolul COVID-19: R.Moldova a depășit pragul roșu, imunizarea stagnează, dar lockdown deocamdată nu va fi apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:30
Deputatul în Parlamentul European, Eugen Tomac a lansat un concurs pentru tinerii din România și Republica Moldova. Câștigătorii au șansa de a participa la o Conferință privind viitorul Europei, la Bruxelles, dar și alte premii. Pentru prima dată, concursul este deschis și tinerilor de peste Prut. „Mi se pare firesc ca și românii de peste […] Articolul Concurs anunțat de Eugen Tomac pentru tinerii basarabeni apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:50
Uniunea Europeană salută angajamentul reînnoit al R.Moldova de a realiza reformele asumate în domeniile cheie. Conform unui raport privind implementarea Acordului de Asociere UE – R.Moldova, publicat în ajunul celui de-al 6-lea Consiliu de Asociere UE-Moldova, chiar dacă a doua jumătate a anului 2020 s-a soldat cu degradarea standardelor și reformelor statului de drept, alegerile […] Articolul UE salută angajamentul reînnoit al R.Moldova pentru reforme, dar accentuează lipsa progreselor în investigarea jafului bancar apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
19 octombrie 2021
15:10
R.Moldova va achiziționa gaze din „surse alternative”, prin intermediul companiei Energocom, a anunțat marți, 19 octombrie, prim-ministra Natalia Gavrilița. Ea dă asigurări că țara nu va rămâne fără gaze în prag de iarnă, însă recunoaște că problema este prețul acestora. „Prețul de achiziționare va crește și va crește și tariful (pentru consumatorii finali – n.red.). […] Articolul R.Moldova va cumpăra gaze din „surse alternative”. Prețul va crește, vor crește și tarifele, recunoaște Natalia Gavrilița apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18 octombrie 2021
21:50
Ministrul interimar al Externelor de la București, Bogdan Aurescu, a anunțat că-i va informa pe șefii diplomațiilor europene, reuniți la Luxemburg, despre criza alimentării cu gaze naturale din R.Moldova și îi va ruga să ajute Chișinăul să depășească această situație. Declarația sa vine în contextul unei situații tensionate, în care autoritățile de la Chișinău nu […] Articolul Criza gazelor: România intervine în sprijinul R.Moldova pe lângă șefii diplomațiilor din UE apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
20:50
Am primit în după-amiaza zilei de astăzi, 18 octombrie, răspuns la Memoriul adresat la 8 septembrie de „Gazeta de Chișinău” Consiliului de Presă din Republica Moldova. Amintim că îi ceream Consiliului de Presă „să ia atitudine în scandalul legat de cazul Natalia Morari/TV8/7 aprilie 2009/TV7/Europa Liberă și premiile acordate acesteia de către organizații media naționale […] Articolul Consiliul de Presă din Republica Moldova răspunde la Memoriul adresat de „Gazeta de Chișinău” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:30
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, renunță la mandatul de deputat în Parlamentul R.Moldova. Anunțul a fost făcut de fostul șef al statului luni, 18 octombrie, într-o conferință de presă, în care a mai declarat că, de acum încolo, el va conduce o „Uniune moldo-rusă a oamenilor de afaceri”, organizație înființată cu doar câteva luni mai devreme. […] Articolul „Președintele” nu mai răspunde: Dodon renunță la deputăție, pentru a conduce o uniune a afaceriștilor moldo-ruși apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:30
32 de medici, paramedici și asistenți medicali din R.Moldova au plecat luni, 18 octombrie, spre județul Iași din România, pentru a-i ajuta pe colegii de acolo în lupta cu COVID-19. Lucrătorii medicali moldoveni vor interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular de la Lețcani, pentru care este critic necesar personal medical, în […] Articolul „Sângele apă nu se face”: Medicii moldoveni merg în România ca să-și ajute colegii în lupta cu COVID-19 apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:00
În ultimele două săptămâni Ministerul Sănătății a anunțat despre cel puțin opt cazuri de deces al pacienților de COVID-19 care au refuzat să se interneze. Printre ele – cazul unei tinere de 30 de ani care s-a stins acasă, refuzând să meargă la spital. Mulți moldoveni refuză să ceară ajutor medical la timp deoarece nu […] Articolul Încep să „creadă în COVID” abia când ajung la reanimare. Unii nici atunci. Medicii povestesc despre efectele dezinformării apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16 octombrie 2021
17:50
După ce a fost eliminat de la guvernare, dar și din Parlament, PDM a rămas din nou fără lider. Fostul premier, Pavel Filip, cel care a preluat conducerea partidului în septembrie 2019, la numai două luni după ce predecesorul său, oligarhul Vladimir Plahotniuc, a fugit din țară, a renunțat la funcția de președinte al democraților. […] Articolul PDM, în continuă derivă: Filip a plecat de la conducerea formațiunii apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15 octombrie 2021
10:10
Fenomenul colectării diferitor taxe în școlile și grădinițele din Republica Moldova nu este o noutate, iar de la an la an, acestea devin tot mai mari și se colectează prin constrângere, se plâng mulți părinți. Fundația liceului, gimnaziului sau a grădiniței este o taxă lunară „benevolă”, de la 50 la 280 de lei, pe care […] Articolul Taxele „benevole”, tot mai forțate apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:10
Satele Moldovei încă mai au străjeri ai autenticului, promotori de valori și meșteri populari înzestrați. Cu fir gros de ață și-a cusut destinul de meșteșugărit Lidia Obleac din satul Negrea, raionul Hâncești. Femeia are 66 de ani, iar jumătate din ei i-a dedicat țesutului, croșetatului și brodatului. Protagonista articolului nostru a contribuit la formarea unui […] Articolul ,,Când îmbrac cămașa națională mă simt împlinită”. De trei decenii, Lidia Obleac meșteșugărește cu iscusință apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:50
Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a acuzat miercuri Washingtonul și Bruxellesul că „îi interzic direct” președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, să aibă „relații normale” cu Federația Rusă. Această declarație a fost făcută de șeful diplomației de la Kremlin în cadrul unei reuniuni a șefilor de servicii de informații din statele CSI. „Avem […] Articolul Frumoasa adormită – Federația Rusă vrea să transforme Republica Moldova „în stomacul moale” al relației Tbilisi–Kiev–Chișinău apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:50
Atelierul de scriere creativă „Vlad Ioviță” din cadrul Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” a fost înființat de Dumitru Crudu în 2009. Tinerii care îl frecventează consideră că e o adevărată școală pentru ei, anume aici s-a produs inițierea lor în ale scrisului, mulți dintre ei reușind să scrie texte competitive și chiar să-și editeze volumele de […] Articolul Poezie tânără la Atelierul „Vlad Ioviță” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14 octombrie 2021
21:20
Ediția a V-a a Festivalului Internațional FESTIS organizat de Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” are genericul „Rezistăm prin teatru”. Programul festivalului (11-21 octombrie 2021) include 26 de spectacole, prezentate de 21 de trupe de teatru din Republica Moldova, România, Franța, Bulgaria. Se desfășoară, de asemenea, și o serie de evenimente adiacente: lansări de carte, […] Articolul FESTIS înseamnă rezistență prin teatru apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:50
Furtună perfectă, astfel a calificat expertul economic Veaceslav Ioniță situația pe piața monetară, dar și acumularea de alți factori ce sunt de natură să conducă la o inflație de peste două cifre. În primul rând, contextul internațional este favorabil unei creșteri însemnate a prețurilor la nivel global. Statisticile Organizației pentru Agricultură și Alimentație a Națiunilor […] Articolul În așteptarea furtunii perfecte apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:50
Magistratul Victor Sandu de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, este cel care a pronunțat în prima instanță decizia împotriva RISE Moldova și a jurnalistului de investigație Iurie Sanduța, în cazul anchetei cu privire la finanțarea ilegală a PSRM din Federația Rusă, prin intermediul unui offshore din Bahamas. În legătură cu această hotărâre, luată la cererea […] Articolul Jurnaliștii de la RISE Moldova l-au biruit pe Dodon la CtEDO: Cine este judecătorul care a fost forțat să decidă împotriva RISE și ce urmează apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:50
O dovadă a inconsistenței statului pe nume Republica Moldova este nepotismul funciar. Nu neapărat nociv, nu neapărat criminal, dar aproape inevitabil. Ne sufocă nu numai rezolvarea problemelor în folosul rudelor, prietenilor, colegilor etc., ci și eterna suspiciune că toate se întâmplă din cauza (sau datorită, după caz) unor legături foarte personale, extraprofesionale. Orice opinie, orice […] Articolul Neamul și neamurile apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:10
Ediția a V-a a Festivalului Internațional FESTIS organizat de Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” are genericul „Rezistăm prin teatru”. Programul festivalului (11-21 octombrie 2021) include 26 de spectacole, prezentate de 21 de trupe de teatru din Republica Moldova, România, Franța, Bulgaria. Se desfășoară, de asemenea, și o serie de evenimente adiacente: lansări de carte, […] Articolul FESTIS înseamnă rezistență prin teatru apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:40
Basarabeanca Ecaterina Doroș i-a surprins, zilele acestea, cu vocea ei pe membrii juriului, dar și publicul de pe ambele maluri ale Prutului, la emisiunea SuperStar România. Vine din R. Moldova. Până la 15 ani a locuit la Chișinău, dar s-a născut la Orhei, bunicii fiind din Trebujeni. Face muzică de la șapte ani. A învățat […] Articolul Ecaterina Doroș: „Muzica și pianul sunt viața mea” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:40
„Pandora Papers“ a fost o știre care nu a stârnit apetitul pentru comentarii în RM, dar care nu devine mai puțin importantă din această cauză. Ar fi păcat să o trecem cu vederea, căci ne învață multe lucruri despre lumea în care trăim, mai multe chiar decât ne-am putea închipui. Pe 3 octombrie a.c., ICIJ […] Articolul Cutia cu nestemate a Pandorei apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:30
Nu am intenţia să identific neapărat în subiectul la care voi face referire pe cineva „Platon”. Scopul pe care mi l-am propus este de a elucida așa-numitele „capete de acuzare”, prin prisma obiectivismului, abordării echidistante, în temeiul datelor probante, în calitate de angajat al Agenției Naționale a Arhivelor (ANA), asupra informației din investigația jurnalistică, „Asociaţia […] Articolul Dreptul la replică: „Amicus Plato sed magis amica veritas” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:20
După strălucitul succes de săptămâna trecută al luptătoarei Irina Rîngaci, care a escaladat piscul performanței, devenind primul reprezentant al Republicii Moldova ce s-a învrednicit de titlul mondial suprem, iată că veni și rândul băieților să ne uimească. De această dată, trofeul principal al Mondialelor, competiție ce a întrunit 650 de sportivi din peste 66 de […] Articolul Victor Ciobanu – un campion mondial fără cusur într-un stat fără rușine apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:10
Articolul Justiția apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:00
Actorul, regizorul și dramaturgul Ion Sapdaru, cu numele său din buletin Ivan Sapojnic, s-a născut în satul Doroțcaia, în stânga Nistrului. A absolvit Institutul de Teatru din Chişinău în 1983, şi Institutul de Cinematografie VGIK din Moscova în 1989, pentru ca, în 1990, să devină actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, România. Invitat […] Articolul Ion Sapdaru: „La Ploiești, am jurat că mă voi întoarce în România și voi fi aici actor” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:40
Actorul, regizorul și dramaturgul Ion Sapdaru, cu numele său din buletin Ivan Sapojnic, s-a născut în satul Doroțcaia, în stânga Nistrului. A absolvit Institutul de Teatru din Chişinău în 1983, şi Institutul de Cinematografie VGIK din Moscova în 1989, pentru ca, în 1990, să devină actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, România. Invitat […] Articolul Ion Sapdaru: „La Ploiești, am jurat că mă voi întoarce aici și voi fi actor” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:30
Actorul, regizorul și dramaturgul Ion Sapdaru, cu numele său din buletin Ivan Sapojnic, s-a născut în satul Doroțcaia, în stânga Nistrului. A absolvit Institutul de Teatru din Chişinău în 1983, şi Institutul de Cinematografie VGIK din Moscova în 1989, pentru ca, în 1990, să devină actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, România. Invitat […] Articolul „La Ploiești, am jurat că mă voi întoarce aici și voi fi actor”. Ion Sapdaru, despre regiunea transnistreană, pandemie, teatru și cum a ajuns să joace pe scenele din România apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13 octombrie 2021
11:20
Legislația cu privire la Autoritatea Națională de Integritate trebuie modificată odată cu normele ce vizează și activitatea altor instituții de stat, care permit înregistrarea unor bunuri la prețuri derizorii, a subliniat judecătorul Ion Chirtoacă, într-un interviu pentru MoldovaCurata.md. El a atras atenția asupra mai multor lacune în proiectul de lege, votat în două lecturi de […] Articolul Judecătorul Ion Chirtoacă: „Atât timp cât vom admite ca automobile de lux, de 50-70 de mii de euro, să fie înregistrate la valoarea de 10-15 mii de lei, responsabilitatea și rușinea este a autorităților de stat pentru că acceptă acest fals vădit” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.