Banca Mondială va oferi R. Moldova un credit de 24,8 mil. de euro pentru imunizarea populației împotriva infecției COVID-19

Agora.md, 14 octombrie 2021 15:10

Parlamentul a ratificat, astăzi, Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19 – finanțare adițională”. Drept urmare, RepubliciaMoldova va obține o finanțare adițională, în valoare de 24,8 milioane de euro de la Banca Mondială, sub formă de credit, pentru imunizarea populației împotriva infecției COVID-19, la nivel național.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 4 ore
22:30
Cel puţin patru lideri din cadrul Grupului ţărilor dezvoltate şi emergente G20, printre care preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul japonez Fumio Kishida, nu vor fi prezenţi la summitul programat la Roma la sfârşitul lunii octombrie transmite Reuters, citat de Digi24.ro.
21:40
Campania de recoltare a strugurilor este în plină desfășurare, în raioanele țării fiind recoltate circa 65% din suprafețele totale de viță de vie. Datele Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare arată că întreprinderile vinicole au procesat până în prezent peste 110.000 tone de struguri pentru vin. În regiunea vitivinicolă Sud au fost recoltate circa 70% din suprafețele de struguri pentru vin, iar în regiunea de Centru – circa 60% din podgorii, scrie Mold-Street.
21:00
Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o discutție liderul separatist Vadim Krasnoselski. Șefa Guvernului a solicitat informații despre livrarea de electricitate prin centrala de la Cuciurgan, în condițiile în care volumele de gaze livrate de Moldovagaz s-au redus. La rîndul său Krasnoselski a dat asigurări că centrala de la Cuciurgan va îndeplini toate obligațiile contractuale pentru furnizarea în continuare a energiei electrice pentru partea dreaptă a Nistrului.
Acum 6 ore
20:30
În ultimele 24 de ore 1715 de persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. Cinci dintre cazuri asociate cu contact în afara țării, câte unul cu România, Franța, Irlanda, Olanda și Egipt. În total s-au efectuat 9.407 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 319.614.
20:10
În spațiul public au ajuns mai multe documente, potrivit cărora, consumatorii sunt îndemnați să economisească gaz sau, în unele cazuri, au fost elaborate grafice, conform cărora va fi livrat agentul termic în instituțiile de învățământ și spitale.
20:00
În spațiul public au ajuns mai multe documente, potrivit cărora, consumatorii sunt îndemnați să economisească gaz sau, în unele cazuri, au fost elaborate grafice, conform cărora va fi livrat agentul termic în instituțiile de învățământ și spitale.
19:10
De nouă ani, Nicolae Dunas își începe ziua în sunetul mașinăriilor și în miros de lemn. A renunțat la meseria de antrenor în arte marțiale și a deschis la Roșu, raionul Cahul, o fabrică de mobilă. Acum ajunge la volumul anual de activitate de 3 milioane de lei, dar începutul n-a fost deloc ușor.
Acum 8 ore
18:10
Igor Dodon a plecat într-o vizită de lucru la Moscova în calitate de președinte al Asociației Obștești „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”. Asta la o zi după ce socialistul a anunțat că renunță la mandatul său de deputat în Parlamentul R. Moldova.
17:40
Turcia a fost condamnată la CtEDO petnru legea privind insultarea președintelui, magistrații europeni solicitând guvernului de la Ankara să modifice acest act normativ. Aproape 13.000 de turci au fost condamnați că l-au insultat pe Recep Tayyip Erdogan de când e președinte, scrie Digi24.
17:30
MoldovaGaz declară că avertismentele unor autorități locale precum că ar urma să fie deconectați consumatorii de la consum de gaze naturale în cazul refuzului acestora de a trece la consum econom nu reflectă poziția întreprinderii. Totodată, reprezentanții companiei, anunță că nu se ia în calcul deconectarea consumatorilor de la rețea, în special a celor din categoriile vulnerabile.
17:10
Incidentul care a avut loc la finele săptămânii trecute în Parcul de la Valea Morilor a divizat opinia publică. Poliția capitalei a inițiat un proces penal, dar anchetatorii spun că se afla abia la faza de acumulare de informații și ezită să dea verdicte despre cât de corect sau nu au procedat cei doi stăpâni de animale. În același timp, reprezentanții societății civile au venit deja cu sesizări, iar oamenii de rând s-au dedat în comentarii, acuzații și verdicte.
Acum 12 ore
16:50
751 de elevi sunt testați pozitiv la COVID-19 iar aproape 13.000 se află în regim de autoizolare, anunță Ministerul Educației și Cercetării. A crescut și numărul claselor aflate în carantină, de la 490, câte erau săptămâna trecută, la 538 în prezent.
16:20
Vicepremierul, ministrul afacerilor externe, Nicu Popescu a declarat că Republica Moldova nu este singură în fața crizei energetice. Acesta susține că în ultimele zile guvernarea poartă discuții cu mai mulți parteneri externi, în vederea soluționării crizei din sectorul energetic.
15:50
Vicepremierul pentru reintegrare, Vlad Kulminski, și Ruslan Bolboceanu, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, vor întreprinde o vizită de lucru la Moscova pe 21 octombrie. Oficialii se vor întâlni cu șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak.
15:30
Membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, raportul pentru votarea în prima lectură a unui proiect de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale. Obiectivul primordial al acestei propuneri legislative este de a responsabiliza furnizorul public național, Compania „Teleradio-Moldova”.
15:30
Miniștrii urmează să decidă în ședința de mâine, 20 octombrie, dacă R. Moldova va mai schimba ora de două ori pe an sau nu. Avizul la proiectul de lege privind renunțarea la schimbarea sezonieră a orei a fost înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de deputatul fracțiunii parlamentare ȘOR Denis Ulanov.
15:20
Cum crezi, care-i cea mai mare frică atunci când vine vorba de un credit? Cauza numărul unu de ce oamenii se tem de credite este că nu vor putea achita la timp sau că vor avea de plătit mai mult, fără vreo explicație și vor cădea în gaura „neagră” a datoriilor. Fără îndoială, creditele de orice tip sunt o mare responsabilitate și pot fi comparate cu un sport la înălțime. Trebuie să-ți ții echilibrul și să calculezi fiecare pas, ca la final să ajungi la destinație, fără accidente. Iată de ce, este important să alegi nu doar o ofertă avantajoasă, dar și un creditor care te va proteja și asigura o colaborare echilibrată. Anume după această formulă perfectă se conduc cei de la Microinvest – unica organizație de creditare nebancară din Moldova, care respectă standarde internaționale de protecție.
15:10
Din 22 octombrie va fi dat startul sezonului termic 2021-2022 pentru toți consumatorii din municipiul Chişinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi, în condițiile în care pe parcursul a trei zile consecutiv, în intervalul orelor 18:00-06:00, valorile de temperatură înregistrate se mențin la limita de +10 grade.
14:10
Criza COVID-19 în România devine tot mai gravă, după ce astăzi au fost confirmate 18.863 de cazuri noi infectare cu noul coronavirus, acesta fiind cel mai mare număr de infectări zilnice de la începutul pandemiei. Un alt record ține și de numărul de decese, fiind raportate 574 de persoane decedate din cauza infecției cu SARS-CoV-2, scrie Digi24.
14:00
Amnesty International a avertizat comunitatea internațională că pandemia de coronavirus amenință libera exprimare și difuzarea de informații de către mass-media independente. Dreptul la libertatea de exprimare a fost atacat la nivel global în contextul pandemiei de COVID-19 și au crescut pericolele reprezentate de criza sănătății publice, a declarat organizația.
13:50
Cetățenii bieloruși care sunt abonați la canalele de Telegram considerate „extremiste” de regimul de la Minsk, riscă până la șapte ani de închisoare. Anunțul a fost făcut de Poliție, care a avertizat asupra unei noi rezoluții a guvernului, conform căreia, abonații la canalele desemnate ca „extremiste”, sunt ei înșiși parte a unei organizații extremiste, așa că pot fi urmăriți penal, scrie Radio Europa Liberă România.
13:30
Ministrul desemnat la Ministerul Afacerilor Externe din România în Guvernul Cioloș, Dan Barna, a afirmat, la audierea din comisiile parlamentare, că Republica Moldova ar fi primit o ofertă de la Gazprom de cinci ori mai scumpă decât în contractul de până la luna septembrie.
12:40
De cum pășești pragul sucursalei maib de pe Ion Creangă, 78, simți că ai ajuns într-o altă lume. Pe fundal muzică jazz, în aer simți aroma de in proaspăt, iar barele de lemn de maro-deschis, inserate de-a lungul pereților albi ai sucursalei, te fac să te simți ca acasă. Grație design-ului inovator al sucursalei a fost creat un mediu care oferă un confort familiar clienților. Acum serviciile bancare se realizează într-un mediu mai primitor, mai colorat, mai pozitiv, transparent și mai deschis.
12:30
Începând cu data de 20 octombrie, controlul fitosanitar al fructelor va fi efectuat la terminale vamale interne ale Federației Ruse. Despre aceasta a anunțat Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.
12:20
În luna aprilie, operațiunea de scoatere a grâului alimentar din rezervele statului și exportarea acestuia, a provocat un adevărat scandal, care a forțat guvernul interimar condus de Aureliu Ciocoi să interzică acest lucru temporar. La mai mult de jumătate de an de la izbucnirea acestui scandal, puțini din cei implicați își mai aduc aminte de el, scrie mold-street.com.
12:20
A mers în ospeție, a parcat mașina, iar când a vrut să plece acasă a uitat unde și-a lăsat automobilul. Un bărbat din capitală riscă doi ani de pușcărie pentru că a alertat în van oamenii legii, spunându-le polițiștilor că mașina i-ar fi fost furată. Oamenii legii au intervenit, iar în urma analizei imaginilor video ridicate de pe camerele de supraveghere s-a constatat că mijlocul de transport a fost luat de la locul parcării chiar de către proprietar.
12:10
În primele nouă luni ale anului 2021, la bugetul asigurărilor sociale de stat au fost acumulate venituri în proporție de 78,5% din planul anual stabilit. Mai exact, s-au acumulat 20,7 miliarde de lei, din totalul celor 26,4 miliarde de lei planificați, informează Casa Națională de Asigurări Sociale.
Acum 24 ore
11:30
Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate propun mai multe modificări la legislația care se referă la activitatea operatorilor pe piața produselor petroliere. Autorii proiectului propun introducerea unui moratoriu asupra construcțiilor stațiilor petroliere, Eliminarea taxei fixe pentru licenţa privind importul şi comercializarea cu ridicata de 260 mii lei anual, interzicerea revânzării angro și majorarea de până la 10 oria amenzilor aplicate companiilor petroliere pentru încălcarea legislației din domeniu.
11:20
A devenit o obișnuință deja ca prânzul la birou, cina acasă sau orice nevoie a unui produs să fie satisfăcută în mai puțin de o oră de un curier rapid. Piața de livrări a crescut esențial odată cu venirea în țara noastră a companiei Glovo – unul dintre liderii de nișă în regiune. La numai un an de activitate, Glovo Moldova are cifre impresionante cu care se poate lăuda, dar și o problemă serioasă de confruntat – lipsa de curieri. Despre specificul de țară, ce știa și a aflat despre Moldova, dar și ce produse inedite au livrat curierii, am aflat în cadrul unui interviu cu Alexandru Mihalache, director de țară Glovo Moldova.
11:20
Prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat că subiectul aprovizionării Republicii Moldova cu gaze naturale este încă unul dificil, din cauza negocierilor continue cu Gazprom. Șefa executivului a anunțat că se va începe achiziționarea gazelor din „surse alternative”.
10:50
Numărul plăcuțelor neutre, oferite proprietarilor de autovehicule din regiunea transnistreană, s-a dublat în luna septembrie comparativ cu luna august. Anunțul a fost făcut în cadrul reuniunii de lucru a reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană. La ședință au participat exponenții mediatorilor și ai observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”.
10:30
Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru Vitali Gavrouc. Acesta se include în continuare pe lista fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate.
10:20
În ultimele 72 de ore, la Serviciul de Urgență au fost înregistrate 14 solicitări pe motivul urgențelor toxice de diferite geneze. Echipele AMU au acordat primul ajutor medical la șase persoane care s-au intoxicat cu medicamente și la patru persoane care au suferit intoxicații cu alcool.
10:10
Reprezentantul Special al Ucrainei în cadrul negocierilor pentru reglementarea conflictului transnistrean, Viktor Kryzhanivsky, a decedat. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Biroului politici de reintegrare din cadrul Biroului politici de reintegrare din cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova.
09:50
Mitropolitul Vladimir a venit cu un nou mesaj către guvernanți, în care vorbește despre „ultima șansă a Moldovei”. În cadrul mesajului făcut public pe pagina Mitropoliei, se menționează că „Biserica este separată de stat, însă aceasta nu este separată de societate”.
09:30
Estimările Națiunilor Unite arată că, în 2020, aproximativ 985 de milioane de femei din întreaga lume aveau vârsta de peste 50 de ani. Așteptările sunt ca acest indice să crească până la 1,65 de miliarde până în 2050. Cifrele exacte privind numărul femeilor post-menopauză și numărul care ajunge la menopauză în fiecare an sunt dificil de obținut.Statisticile arată una din 100 de femei se confruntă cu menopauza înainte de vârsta de 40 de ani. Totodată, aproximativ 5% dintre femei intră în perioada de menopauză între 40 si 45 de ani.
09:20
Magistrații judecătoriei Chișinău nu au dat curs cererii Nataliei Morari, prin care jurnalista solicită să fie restabilită în calitate de membră a Asociației Obștești Media Alternativă, care deține licența de emisie a postului TV8. Informația a fost publicată pe site-ul judecătoriei.
09:20
Primăria municipiului Chișinău a primit o donație din partea unor asociații de caritate din Italia. Este vorba despre două ambulanțe la mâna a doua și o mașină funerară. Ambulanțele vor fi utilizate pentru deplasarea copiilor la tratamente complexe și consultații medicale interdisciplinare, precum şi pentru transportarea pacienților aflați la tratament paleativ.
09:00
Letonia a anunțat că va instaura o carantină de patru săptămâni, de pe 21 octombrie până pe 15 noiembrie, pentru a încetini creșterea accentuată a numărului de infectări cu SARS-Cov-2 în una dintre cele mai puțin vaccinate state din UE, scrie Digi24.
07:40
Primăria municipiului Chișinău a primit o donație din partea unor asociații de caritate din Italia. Este vorba despre două ambulanțe la mâna a doua și o mașină funerară. Ambulanțele vor fi utilizate pentru deplasarea copiilor la tratamente complexe și consultații medicale interdisciplinare, precum şi pentru transportarea pacienților aflați la tratament paleativ.
07:30
De la începutul campaniei de vaccinare împotriva infecției cu noul coronavirus, în R. Moldova s-au imunizat cu schema completă 832.171 de persoane, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății.
Ieri
22:40
Apple a anunțat noua generație MacBook Pro, echipată cu noile procesoare Apple Silicon M1 Pro și M1 Max. Acestea sunt complet diferite față de generațiile anterioare, având un design nou, componente interne complet diferite, port-uri de conectivitate multiple, încărcare rapidă și ecrane HDR pe tehnologie mini-LED. Apple aduce „notch-ul”, pe care îl știm de pe iPhone încă din 2017 și pe laptop-uri.
22:30
Magistrații judecătoriei Chișinău nu au dat curs cererii Nataliei Morari, prin care jurnalista solicită să fie restabilită în calitate de membră a Asociației Obștești Media Alternativă, care deține licența de emisie a postului TV8. Informația a fost publicată pe site-ul judecătoriei.
22:10
Livrările de gaze ale Gazprom către ţările din afara CSI (Comunitatea Statelor Independente) au crescut în perioada 1 ianuarie - 15 octombrie 2021 cu 13,1%, la 152,2 miliarde metri cubi (bcm), cu 17,6 bcm mai mult decât în perioada similară din 2020, a anunţat compania rusă, citează Agerpres.ro.
21:50
Statele membre ale Uniunii Europene au eliberat până în prezent peste 591 de milioane de certificate digitale privind COVID. 20 de state membre utilizează, de asemenea, certificatul digital al UE privind COVID în scopuri interne, cum ar fi accesul la evenimente de amploare şi în restaurante, cinematografe şi muzee, cu o bază juridică naţională suplimentară, indică un raport adoptat de Comisia Europeană. Utilizarea documentului, prevăzută inițial până la 30 iunie 2022, ar putea fi prelungită, a mai anunțat Executivul comunitar, trasnmite Digi24.ro.
21:10
Municipiul Comrat, centrul administrativ al UTA Gagauz-Yeri din R. Moldova, a fost desemnat capitală culturală a Comunității Statelor Independente (CSI) pentru anul 2023. Decizia a fost luată la şedinţa şefilor de stat din CSI, desfăşurată la finele săptămânii trecute în regim online, scrie Moldpres.
21:00
Șeful-adjunct al Administrației prezidențiale a Federației Ruse, Dmitri Kozak nu va veni la Chișinău în această săptămână, așa cum se vehicula în spațiul public. Precizarea a fost făcută de Președinția R. Moldova.
20:40
Magistrații judecătoriei Chișinău nu au dat curs cererii Nataliei Morari, prin care jurnalista solicită să fie restabilită în calitate de membră a Asociației Obștești Media Alternativă, care deține licența de emisie a postului TV8. Informația a fost publicată pe site-ul judecătoriei.
20:20
În utlimele 24 de ore au fost confirmate alte 1.370 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Nouă dintre cazuri sunt asociate cu contact în afara țării: două cu Germania și câte unul cu România, Belgia, Cipru, Italia, Malta, Marea Britanie și Rusia. În total s-au efectuat 5.874 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 317899.
20:10
În utlimele 24 de ore au fost confirmate alte 1.370 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Nouă dintre cazuri sunt asociate cu contact în afara țării: două cu Germania și câte unul cu România, Belgia, Cipru, Italia, Malta, Marea Britanie și Rusia. În total s-au efectuat 5.874 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 317899.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.