VIDEO // Casă cuprinsă de flăcări în centrul Chișinăului. Pompierii au intervenit la fața locului

Deschide.md, 14 octombrie 2021 00:10

Pompierii au fost puși pe alertă în această seară, după ce o casă a fost cuprinsă de flăcări pe strada Ismail din centrul capitalei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 5 minute
12:40
Acum 30 minute
12:10
Pe 15 octombrie, deținutele de la Penitenciarul nr.7 - Rusca au participat la o activitate cultural-educativă, dedicată celui mai bogat anotimp – toamna, cu genericul „Toamna de aur”.
Acum o oră
11:50
Conform unei hotărâri adoptate în cadrul ședinței extraordinare de ieri a „Comisiei de stat pentru siguranță tehnogenă, de mediu și situații de urgență” din Ucraina, începând cu ziua de luni, 18 octombrie, patru regiuni ale țării vecine intră în zona „roșie”, ca fiind afectate mai grav de pandemia cauzată de COVID-19. Este vorba de regiunea Odesa, cu care Republica Moldova se învecinează și alte trei regiuni din sudul Ucrainei: Zaporojie, Nipru (fostă Dnepropetrovsk) și partea de vest a regiunii Donețk, rămasă sub jurisdicția Ucrainei, informează ziarul „Курьер недели” din Ucraina, cu referire la ministrul din Cabinetul de Miniștri al Ucrainei, Oleg Nemchinov, citat de IPN.
Acum 2 ore
11:20
Numărul global de cazuri de coronavirus a depăşit pragul de 240 de milioane, în timp ce până în prezent au fost administrate aproape 6,6 miliarde de doze de vaccin în întreaga lume, potrivit Universităţii Johns Hopkins.
11:00
Ministrul Sănătății Ala Nemerenco susține că este o onoare și o cinste pentru R. Moldova să poată trimite în România o echipă din 22 medici și asistenți, care vor interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular de la Lițcani pentru care este critic necesar personal medical. În context, ministrul a adus aminte despre zecile de ajutoare oferite de România pe toată perioada pandemiei.
Acum 4 ore
10:40
Într-o lună, Israelul a reușit să dea înapoi valul al patrulea al pandemiei de COVID. La 14 septembrie erau peste 10 mii de cazuri noi, cea mai mare valoare de la începutul pandemiei, dar în 14 octombrie israelienii au reușit să ajungă la 1.600, iar trendul indică o scădere. Oficialii de la Ierusalim văd deja victoria în lupta cu valul patru. Numărul de noi infectări au scăzut cu 80 la sută, față de vârful din septembrie. Iar cazurile grave s-au înjumătățit. Cum a reușit Israelul să obțină rezul...
10:10
Două noi mass-media online au fost declarate vineri "agenţi ai străinătăţii" de către guvern, decizie ce continuă să limiteze libertatea de exprimare şi vocile critice la adresa puterii din Rusia, informează AFP, citată de Agerpres.  • Ministerul justiţiei a adăugat pe lista cu "agenţi ai străinătăţii" portalul de ştiri online Rosbalt.ru şi site-ul web specializat în analiza ştirilor din actualitate Republic.Rosbalt.ru, care un site popular, are birouri în Moscova şi Sankt Petersburg, în timp ce...
10:10
În anul de studii 2021-2022, elevii claselor a patra vor susține testarea națională în învățământul primar în perioada 5-19 mai 2022, potrivit unui ordin, semnat de ministrul educației și cercetării, Anatolie Topală, transmite IPN.
09:50
10 antreprenoare din regiunea transnistreană au obținut granturi din partea Suediei și Marii Britanii, în valoare de până la 10.000 dolari SUA fiecare, pentru crearea afacerilor sau dezvoltarea întreprinderilor micro și mici. Acestea sunt câștigătoarele unui concurs public organizat de proiectul PNUD „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), la care au participat 102 femei antreprenoare din stânga Nistrului.
09:20
Deputatul britanic David Amess din Partidul Conservator al premierului Boris Johnson şi-a pierdut viaţa vineri după ce a fost înjunghiat de un bărbat care a intrat la o întâlnire electorală cu alegătorii din districtul său, a anunţat poliţia, citată de Reuters şi AFP,citate de defenseromania.ro. Poliţia a mai precizat că un bărbat a fost arestat sub suspiciunea de crimă. Deputatul David Amess, care reprezintă în Camera Comunelor circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost înjunghiat...
09:10
O încercare de a induce societății o stare de panică și de a slăbi pozițiile autorităților de la Chișinău în timpul negocierilor cu Gazprom. Astfel califică fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, solicitările tot mai dese venite din partea Moldovagaz privind economisirea gazelor naturale. Potrivit reprezentanților guvernării, criza energetică cu care ne confruntăm este o consecință a politicii defectuoase avute de fostele guvernări în raport cu Moscova, notează IPN. • Fostul...
Acum 24 ore
22:10
O femeie a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost lovită de un microbuz a cărui șofer a fugit de la fața locului. Accidentul a avut loc ieri-seara, în jurul orei 19:13, în localitatea Șipca, din raionul Șoldănești.
21:50
Deputatul britanic David Amess din Partidul Conservator al premierului Boris Johnson şi-a pierdut viaţa vineri după ce a fost înjunghiat de un bărbat care a intrat la o întâlnire electorală cu alegătorii din districtul său, a anunţat poliţia, citată de Reuters şi AFP. oliţia a mai precizat că un bărbat a fost arestat sub suspiciunea de crimă. • Deputatul David Amess, care reprezintă în Camera Comunelor circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost înjunghiat de un bărbat care a pătrun...
21:30
Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de miniștri al Ucrainei vor semna un acord cu privire la cooperarea în domeniul învățământului superior. Hotărârea privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului în acest sens a fost publicată în Monitorul Oficial de vineri, 15 octombrie, transmite MOLDPRES.
21:00
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel GHERCIU, a avut o întrevedere, în cursul dimineții de astăzi, cu E.S. Hyung-Tae KIM, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Coreea în Republica Moldova, cu sediul la Kiev.
20:40
Alte 1.407 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 11 cazuri asociate cu contact în afara țării: 3-Italia, 3-România, 3. Rusia, 1-Spania, 1-Germania. Numărul total de teste efectuate –8.436. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 313.849. Din numărul total de cazuri, 21 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (9-medici, 6-asistenți medicali, 6-personal auxiliar). În total, în cadrul instituțiilor medico-...
20:30
În nordul Afganistanului se află cel puţin 2.000 de combatanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic, care şi-ar dori să se extindă în Asia Centrală, zonă de influenţă a Rusiei, a declarat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, citat de France Presse.
19:50
Toate instituțiile de învățământ general din țară activează în regim normal, iar dacă vor interveni schimbări în activitatea școlilor și grădinițelor, pe fundalul instituirii stării de alertă în sectorul gazelor naturale, Ministerul Educației va reveni cu noi informații, transmite IPN.
19:30
Mandatul de secretar general adjunct al NATO deținut în prezent de Mircea Geoană va fi prelungit cu un an, au declarat pentru Digi24.ro surse diplomatice.
19:10
Viorel Babii, ex-președinte al raionului Fălești, a încercat să-l lovească aseară pe un polițist, însă din cauza stării de ebrietate avansată, a ajuns la spital. Cazul a avut loc la data de 14 octombrie în mun.Bălți.
18:50
Președintele Maia Sandu a semnat, astăzi, decretul prin care 30 de personalități din Republica Moldova sunt decorate cu „Ordinul Republicii”, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea Independenței țării, marcată în acest an.
18:50
Procurorul General suspendat Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au menținut decizia primei instanțe.
18:20
Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, a întrerupt astăzi ședința Consiliului Superior al Procuraturii, solicitând de la membrii CSP un răspuns referitor la solicitarea sa prin care acesta a cerut tragerea la răspundere a procurorului de caz în dosarul „Stoianoglo”, Victor Furtună, pentru „încălcarea legislației”. În sesizarea depusă Bolea a invocat „viciile de procedură admise de către procurorul Furtună”.
18:10
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre actualizarea alertelor de călătorie (conform situației din data de 15 octombrie 2021). Informațiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile și sunt colectate din surse naționale autorizate și publice ale statelor străine. Datele pot fi modificate, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii.
17:40
Șeful Departamentului Înmatricularea Mijloacelor de Transport și Calificarea Conducătorilor Auto al ASP, Vitalie Bîrsan, și-ar fi depus cererea de demisie, susțin sursele Deschide.MD. Decizia ar veni, după ce presa a scris despre legăturile sale cu factorii de decizie din cadrul PDM, dar și despre ancheta de serviciu în baza căruia a fost anterior eliberat din funcție.
17:40
Cel mai mare proiect de infrastructură din raionul Orhei, de la destrămarea Uniunii Sovietice încoace, este aproape de final. Este vorba despre construirea tronsonului de drum Susleni-Jora de Mijloc, care are o lungime de aproximativ 10 kilometri. Inaugurarea șoselei, renovată la inițiativa echipei Partidului „ȘOR” din Orhei și a deputaților fracțiunii parlamentare a formațiunii, va avea loc la sfârșitul lui octombrie, cu o lună mai devreme decât termenul stabilit. Anunțul în acest sens a fost făcut în urma unei inspecții pe șantier efectuată de către conducerea orașului și raionului Orhei, a comunei Jora de Mijloc și a deputatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.
17:30
20 de medici şi asistenţi medicali din Republica Moldova vor veni să ajute personalul medical la spitalul modular de la Leţcani, a anunțat vineri șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
17:30
Social-democraţii (SPD), care au obţinut cel mai bun scor în alegerile din Germania, Verzii şi Liber-Democraţii (FDP) au anunţat vineri că au ajuns la un acord preliminar în vederea formării unui guvern, relatează Agerpres, care citează AFP, Reuters şi DPA. "Am reuşit efectiv să ne punem de acord asupra unui document. Este un rezultat foarte bun, asta arată cu claritate că un guvern poate fi format în Germania", a declarat social-democratul Olaf Scholz, probabil viitor cancelar, în cadrul unei d...
17:20
Consiliul Superior al Procurorilor a numit noi șefi în cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) și Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Deciziile au fost adoptate în cadrul ședinței de azi a CSP.
17:00
Asigurarea dreptului la identitate naţională este vitală pentru orice popor şi stat european, a declarat vineri preşedintele parlamentului ungar, Laszlo Kover, în deschiderea sesiunii plenare a Forumului reprezentanţilor maghiari din Bazinul carpatic (KMKF) care are loc la Budapesta, transmite MTI.
17:00
Dosarul penal în care Evgheni Kheyman îi învinuieşte pe foştii procurori anticorupţie Roman Statnîi și ex-procurorul șef al PA, Viorel Morari, precum că i-ar fi fabricat, în 2018, un dosar şi l-au lipsit de bunuri în valoare de aproape două milioane de euro, ar fi o ”parte din războiul dintre Procuratura Generală și Viorel Morari”. Cel puțin acest lucru a fost delarat de către Mukhmad Galaev, directorul întreprinderii Natur Bravo, care are statut de învinuit într-un dosarul său. Declarațiile au...
17:00
Un parlamentar membru în Partidul Conservator britanic al premierului Boris Johnson a fost înjunghiat vineri de mai multe ori în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi locali în circumscripţia sa într-o biserică, relatează postul Sky News, citat de Reuters.
16:10
Reprezentanții companiei Incinity, din Cehia, anunță despre finalizarea studiului de fezabilitate pentru aplicarea în Republica Moldova a cântăririi în mișcare a transportului auto de mare tonaj. „Platforma tehnologiilor inteligente de trafic INVIPO este un instrument performant, care va spori siguranța rutieră și va optimiza cheltuielile de întreținere a drumurilor. Vom oferi sprijinul necesar pentru a implementa proiectul cât mai curând”, a declarat directorul general interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, Sergiu Bejan, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții companiei, transmite IPN.
15:40
Magistrații Curții de Apel Chișinău au admis parțial cererea depusă de avocații procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, privind recuzarea judecătorului Maria Negru. Decizia a fost adoptată în cadrul ședinței de azi a instanței de judecată. Totodată, Curtea a respins recuzarea a unui alt judecător. Este vorba despre Igor Chiroșca. De menționat că magistrații examinează astăzi cererea depusă de reprezentanții procuraturii privind modificarea măsurii preventive de arest în privința lui...
15:20
O explozie puternică a avut loc vineri la o moschee şiită din al doilea oraş afgan ca mărime, Kandahar, situat în sudul ţării, transmit Reuters, AFP şi Xinhua. ACTUALIZARE 13.45: Cel puțin 16 oameni au murit și 32 au fost răniți, potrivit BBC. Cauza exploziei nu este încă clară, dar se suspectează un atentat sinucigaș. Moscheea era plină de oameni în momentul exploziei.
15:20
Polițiștii au identificat un grup de persoane, compus din șase tineri de 21 de ani din Rîșcani și municipiul Bălți, care sustrăgeau elemente componente ale căii ferate pe teritoriul raionului Glodeni.
15:20
Intensificarea relațiilor de colaborare cu România în domeniile educație, tineret, sport și cercetare a fost principalul subiect discutat în cadrul unei întrevederi de astăzi, 15 octombrie, a ministrului Anatolie Topală cu E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova.
15:00
În perioada 16 - 17 octombrie, itinerarele rutelor municipale de transport public vor fi modificate, în legătură cu organizarea Maratonului sportiv (ediția a VI-a), de către AO Clubul Sportiv „SPORTER”. Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică (16.10.2021, ora 01.30 – 17.10.2021, ora 19.00), va fi sistată circulația rutieră în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - str. Al. Pușkin - str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni). Liniile de transport public care traversează PMAN vor fi redirecționate pe străzile adiacente, transmite IPN.
14:50
SA „Moldovagaz” solicită consumatorilor finali să dea dovadă de înțelegere și responsabilitate civică, reducând temporar consumul zilnic de gaze naturale.
14:30
Prim-ministrul Natalia Gavrilița a declarat în cadrul Consiliului șefilor de state din CSI că Republica Moldova vorbește mereu despre importanța eliminării barierelor din calea comerțului reciproc în cadrul mecanismelor existente în spațiul CSI. „Apreciem foarte mult oportunitățile oferite de zona de liber schimb CSI și am dori să vedem această zonă cu adevărat liberă - fără restricții comerciale, care, din păcate, au fost aplicate în ultimii ani la o serie de mărfuri moldovenești, principalele...
14:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu echipa de consilieri, a vizitat ieri localitatea Peresecina din raionul Orhei. Șefa statului a discutat cu oamenii de acolo despre problemele localității, care este una dintre cele mai mari din regiune, și despre situația din țară, căutând împreună soluții. „M-am convins a câta oară că, oriunde ar locui, oamenii își doresc, înainte de toate, dreptate. I-am asigurat că reforma justiției este și preocuparea noii guvernări. Am pornit să facem...
14:10
Un accident rutier cu implicarea unui autocamion și a unui evacuator s-a produs astăzi pe traseul Chișinău-Bălți. În urma impactului, o persoană s-a ales cu mai multe traumatisme, având nevoie de îngrijiri medicale.
14:10
În primele opt luni ale anului curent, exporturile de mărfuri au însumat 1808,7 milioane de dolari SUA, valoare mai mare cu 18,6%, comparativ cu cea înregistrată în perioada corespunzătoare din anul 2020. Importurile de mărfuri însă au avut un ritm de creștere mai mare – cu 32,5% și au însumat 4403,5 milioane de dolari. În aceste condiții, deficitul balanței comerciale în luna august 1 a fost de 338,9 milioane dolari, cu 17,9 milioane mai mult față de cel înregistrat în luna iulie 2021 și cu 69,2 milioane mai mult comparativ cu luna august 2020, transmite IPN.
14:00
Preşedintele Fundaţiei Române de Aikido Aikikai, Dorin Marchiş, a fost ales, miercuri, în funcţia de secretar general al Federaţiei Internaţionale de Aikido, cu prilejul Adunării Generale a forului internaţional (IAF), desfăşurată online, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. • Pentru o bună organizare a Adunării Generale, în perioada mai-septembrie au avut loc 5 pre-şedinţe, desfăşurate online, care au permis membrilor să discute pe larg şi să aprobe forme finale ale documentelor ce privesc a...
13:50
Ofițerii CNA și procurorii Anticorupție au efectuat percheziții la unul din angajați ai Direcției control fiscal post operațional Ungheni din cadrul Serviciului Fiscal de Stat. Oamenii legii au ridicat diferite sume de bani, în lei și valută străină.
13:40
O explozie puternică a avut loc vineri la o moschee şiită din al doilea oraş afgan ca mărime, Kandahar, situat în sudul ţării, transmit Reuters, AFP şi Xinhua.
13:40
Președinții a opt state CSI participă astăzi la ședința Consiliului șefilor de state CSI, două state vor fi reprezentate de prim-miniștrii Armenia și R. Moldova. Ședința va fi prezidată- de președintele Belarusului Aleksandr Lukașenko, potrivit TASS. În cadrul ședinței vor fi prezentate două documente legate de cooperarea în domeniul securității. După cum a clarificat Comitetul Executiv al CSI, este vorba despre Tratatul privind combaterea legalizării (spălării) veniturilor obținute ilegal, fina...
13:20
Procuratura Generală confirmă retragerea procurorului Anticorupție, Mirandolina Sușițcaia din toate dosarele în care este vizat controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon. Potrivit Marianei Cherpec, procurorul responsabil pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media din cadrul PG, la baza acestei decizii a stat delegarea lui Sușițcaia într-o altă subdiviziune a PG, dar și faptul că procurorul s-a văzut cu unele persoane vizate în dosarul „Laundromat”.
13:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a primit astăzi pe membrii Grupului Partidului Popular European (PPE) din partea României, condus de eurodeputatul Ioan-Rareș Bogdan. Discuția s-a focusat pe situația curentă din Republica Moldova, pe cooperarea cu instituțiile Uniunii Europene și cu țările membre, și pe interesul de a realiza mai multe inițiative comune cu România. Șefa statului le-a mulțumit deputaților europeni pentru sprijinul pe care îl oferă țării noastre. Membrii PPE din part...
12:50
Doi conaționali, tată și fiu, sunt cercetați pentru faptul că au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare cu semne rezonabile de falsificare. Incidentele s-au consemnat în seara zilei de 14 octombrie curent, în punctul de trecere Sculeni.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.