Reporter cu Valeriu Frumusachi, 13 Octombrie 2021 – 19:00

Canal2, 14 octombrie 2021 00:00

Post-ul Reporter cu Valeriu Frumusachi, 13 Octombrie 2021 – 19:00 apare prima dată în CANAL 2.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Canal2

Acum 24 ore
21:40
Post-ul Reporter Special cu Rita Ursalovschi, 15 Octombrie 2021 – 19:00 apare prima dată în CANAL 2.
16:50
Sarcina nu este un motiv de a renunţa la toate activităţile ce presupun efort fizic şi care făceau parte din viaţa voastră de mai înainte, desigur dacă nu aveţi careva contraindicaţii. Fitnessul, de exemplu, poate fi practicat şi în sarcină, preferabil împreună cu un antrenor. Lucrul acesta poate îmbunătăţi starea generală a sănătăţii şi este […] Post-ul Exerciţii de fitness pentru gravide. Care sunt potrivite şi care interzise apare prima dată în CANAL 2.
16:40
Cinci elevi de la noi au revenit recent de la un concurs de muzică, desfăşurat la Bucureşti, toţi cu trofee şi locul întâi la secţiunile la care au participat. Este vorba despre Festivalul „Armonii de Toamnă” ediţia a-V-a, care şi-a propus să descopere şi să promoveze tinere talente în domeniul interpretării muzicale. Dintre ei, pentru […] Post-ul „Mata Hari” – Sofia Căpățină. Piesa care i-a adus trofeul la un festival din Bucureşti apare prima dată în CANAL 2.
16:30
Confuzie în deciziile Guvernării. Ieri Executivul a avizat pozitiv un proiect de Lege, care prevede reducerea semnificativă a preţului testelor Covid 19 în laboratoarele de Stat. Dar se pare că acesta conţine un şir de neclarităţi. Astfel, el prevede că preţul testării va scădea de la 755 de lei la 300 de lei, în condiţiile […] Post-ul Confuzie în sânul guvernării. Executivul anunță reducerea prețului la testul PCR la stat, care, de altfel, este gratuit apare prima dată în CANAL 2.
16:30
De Hramul Capitalei şi al altor localităţi din ţară, politicienii s-au întrecut în mesaje de felicitare. În acelaşi timp ei au îndemnat oamenii să evite aglomeraţia şi să marcheze sărbătoarea în sânul familiei. „Aducem sincere felicitări tuturor cetăţenilor. Capitala Republicii Moldova marchează 585 de ani de la prima atestare documentară din 17 iulie, 1436. În […] Post-ul Chișinăul, felicitat de politicieni. Unii cu mândrie, alții cu regret, oficialii s-au întrecut în mesaje apare prima dată în CANAL 2.
16:20
Cadou deosebit pentru Chișinău de hramul orașului: compozitorul Eugen Doga a transmis Primăriei drepturile de autor asupra imnului Capitalei – „Oraşul meu”. Un act oficial în acest sens a fost semnat de autor… la evenimentul „Regal muzical”. „E nevoie doar de două semnături, de cea a omului secolului XX, unul dintre cei mai buni compozitori […] Post-ul De hramul oraşului, maestrul Eugen Doga a oferit un cadou nepreţuit municipiului Chişinău apare prima dată în CANAL 2.
16:10
Salarii mai mari pentru personalul administrativ-gospodăresc din spitale! De la 1 noiembrie, această categorie de angajaţi va primi lefuri majorate cu 57%. Astfel, conform modificărilor legislative, salariul specialiștilor cu studii superioare va fi majorat de la 5.850 la 9.090 de lei. Muncitorii necalificați vor beneficia de o creştere salarială de la 2.470 la 3.840 de […] Post-ul Veste bună! Personalul auxiliar din spitalele din țară vor primi salarii mai mari din 1 noiembrie apare prima dată în CANAL 2.
16:10
Chişinăul marchează azi 585 de ani de la prima atestare documentară. Sute de enoriaşi au venit la slujba religioasă de la Catedrala Mitropolitană, oficiată de 10 preoţi, în frunte cu Mitropolitul Vladimir. După serviciul divin, primarul Capitalei, Ion Ceban, a felicitat locuitorii şi oaspeţii, cu ocazia hramului. Enoriaşii care au participat la slujba oficiată la […] Post-ul LA MULŢI ANI, CHIŞINĂU! Hramul municipiului, marcat modest în acest an apare prima dată în CANAL 2.
16:10
Valul 4 al pandemiei este calificat de specialişti ca valul celor nevaccinaţi. Secţiile Covid din spitale sunt pline cu pacienţi nevaccinaţi care nu cred în existenţa virusului şi nu au de gând să se imunizeze. Medicii din secţiile COVID sunt la capătul puterilor şi cer implicarea mai activă a Ministerului Sănătăţii pentru a-i convinge pe […] Post-ul Dezastru la Centrul COVID-19 de la Moldexpo. Pacienții, chiar și conectați la ATI, continuă să nu creadă în existența virusului apare prima dată în CANAL 2.
16:00
Moldova a trecut la păcură! Aseară a fost instituită stare de alertă în ce priveşte aprovizionarea cu gaze. Decizia a fost luată de Comisia Națională pentru Situații Excepționale. Vice-premierul Andrei Spînu a anunţat că începând cu ziua de ieri, „Termoelectrica” foloseşte păcură, iar rezervele ajung pentru o lună. În acelaşi timp, instituţiile responsabile vor începe […] Post-ul Spînu, luat la rost în Parlament, după ce în Moldova a fost instituită Stare de Alertă în ce priveşte aprovizionarea cu gaze apare prima dată în CANAL 2.
16:00
Prima moţiune simplă de cenzură a fost înaintată împotriva Ministrului Justiţiei de Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor. Deputatul Vasile Bolea, care a prezentat iniţiativa, afirmă că Partidul Acţiune şi Solidaritate, împreună cu ministrul Sergiu Litvinenco, ar fi subjugat justiţia independentă şi ar fi pus-o la cheremul PAS. În replică Sergiu Litvinenco a declarat, că va răspunde […] Post-ul Opoziția a înaintat în Parlament o moţiune simplă împotriva Ministrului Justiţiei. Reacția lui Sergiu Litvinenco apare prima dată în CANAL 2.
Ieri
10:40
Post-ul Telemagazin – 15 octombrie 2021, partea a 2-a apare prima dată în CANAL 2.
10:40
Post-ul Telemagazin – 15 octombrie 2021, partea 1 apare prima dată în CANAL 2.
14 octombrie 2021
22:10
Reporter cu Valeriu Frumusachi, 14 Octombrie 2021 – 19:00 Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Valeriu Frumusachi, 14 Octombrie 2021 – 19:00 apare prima dată în CANAL 2.
18:20
Deseori suntem prizonierii trecutului și a emoțiilor distructive. Multora le este greu să depăşească complexele instalate în copilărie, dar să ştiţi că nu e imposibil. Recent, la Chișinău a fost susținut un training care a pus în discuție anume „Puterea trecutului”. Cum să prefacem experienţele care ne blochează în forţă motrice ne dezvăluie Marius Spiridon. Post-ul „Puterea Trecutului” cu Marius Spiridon. Cum putem trece peste traumele emoţionale din copilărie? apare prima dată în CANAL 2.
18:20
Ion Tîrgoală este o prezență mai puțin obișnuită pe Tik Tok, platformă pe care principalii utilizatori sunt tinerii. Are 60 de ani şi reușește să adune sute de mii de aprecieri pentru contentul afișat. Ca un adevărat influencer, acesta își împărtășește cu urmăritorii săi experiențele zilnice: de la saluturile matinale – la gătitul bucatelor și […] Post-ul TikToker popular, la 60 de ani. Cu ce content atrage urmăritorii un profesor din Băcioi apare prima dată în CANAL 2.
18:20
Profesorul de matematică şi fizică de la Liceul Grigore Vieru din Băcioi, Ion Tîrgoală, a fost invitat în platoul de la Telemagazin. A povestit despre cum a devenit popular pe Tik Tok, filmuleţele sale, relaţia cu elevii şi colegii de breaslă, dar şi hater-ii din mediul online. Post-ul Predă lecţii de matematică, vinde bucate la Piaţă, cântă şi e popular pe Tik Tok. Cum le reuşeşte apare prima dată în CANAL 2.
18:00
Lucrul manual deseori nu este prețuit la justa lui valoare, iar oamenii nu apreciază efortul depus de meșterii populari. Vorbim despre împletitul în lozie, o muncă destul de migăloasă și care necesită multă răbdare, efort și dedicație. Mai multe detalii despre etapele împletitului în lozie și cum se ajunge până la un produs final de […] Post-ul Cât de rezistente sunt lucrările din lozie și cum se prelucrează şi împletesc ramurile apare prima dată în CANAL 2.
16:40
Başcanul Gagăuziei, Irina Vlah, afirmă că noua guvernare o ignoră pe ea, dar şi problemele regiunii. Invitată la emisiunea „V tzentre vnimania” de la Publika TV, Irina Vlah a mărturisit, că de 10 luni încearcă fără succes să discute cu preşedintele Maia Sandu. Lasă de dorit şi relaţia sa cu Guvernul. Regiunea are multe probleme, […] Post-ul Başcanul Gagăuziei, Irina Vlah, afirmă că noua guvernare o ignoră pe ea, dar şi problemele regiunii apare prima dată în CANAL 2.
16:40
Cristina Frolov, demisă din funcția de director al Oficiului Național al Viei și Vinului, a contestat în instanță actul emis de ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu. Frolov este convinsă, că decizia ministrului de a anula ordinul prin care a fost numită în funcţie, este ilegală. ”Am fost declarată câştigătoare a concursului de şase din opt. Şi, […] Post-ul Frolov a contestat ordinul prin care a fost demisă din funcția de director al ONVV apare prima dată în CANAL 2.
16:30
Poliția trage un semnal de alarmă. De la începutul lunii octombrie și până în prezent, oamenii legii au întocmit aproximativ 800 de procese verbale pentru nerespectarea regulilor epidemiologice. Oamenii sunt sancţionaţi pentru nerespectarea distanţei sociale şi pentru că nu poartă mască sanitară. Potrivit poliției, cel mai des regulile epidemiologice sunt încălcate în municipiul Chișinău. De […] Post-ul Măsuri epidemiologice ignorate, în pofida avertizărilor și amenzilor apare prima dată în CANAL 2.
16:30
Drone şi tractoare, utilaje agricole, puieţi şi seminţe, puteţi găsi la expoziţia ”MoldAgrotech” şi ”Farmer”, care este deschisa până sâmbătă în sectorul Ciocana al Capitalei. Atât participanţii, cât şi vizitatorii apreciază înalt acest eveniment. În acelaşi timp, ministrul Agriculturii afirmă că numărul fermierilor, interesaţi de actuala ediţie, a scăzut. Pentru prima dată, la expoziţia Moldagrotech […] Post-ul Tradiţionalele expoziţii ”Farmer” şi ”MoldAgroteh” în plină demarare. Unde se desfășoară evenimentul apare prima dată în CANAL 2.
16:20
Caz şocant în Capitală. Trei adolescenţi de 14 şi 15 ani ar fi snopit în bătaie doi oameni ai străzii, unul dintre care a decedat. Celălalt s-a ales cu traumatisme uşoare. Incidentul s-a produs luni noaptea, iar a doua zi suspecţii au fost reţinuţi. Astăzi, magistraţii judecătoriei Chişinău cu sediul la Ciocana au decis arestarea […] Post-ul Cruzime fără margini! Trei adolescenți din Capitală au omorât în bătaie un om al străzii apare prima dată în CANAL 2.
16:20
Centrul de triere COVID-19 de la Moldexpo este o adevărată bombă cu ceas. Bolnavii de la terapie intensivă sunt conectaţi la butelii de oxigen în loc de generatoare speciale. Acest lucru este interzis de lege din cauza pericolului de explozie, spun specialiştii de la Agenţia pentru Supraveghere Tehnică. Ministerul Sănătăţii recunoaşte, că a fost sesizat […] Post-ul Pericol de explozie la Centrul COVID-19 de la Moldexpo. Bolnavii sunt conectați la butelii de oxigen, lucru interzis prin lege apare prima dată în CANAL 2.
16:20
Angajaţii din sistemul medical, care nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, şi se vor infecta la locul de muncă, ar purtea să nu mai primească indemnizaţia de 16 mii de lei. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat la şedinţa de azi a Guvernului. Solicitată pentru detalii, ministrul Ala Nemerenco a pus la […] Post-ul Medicii nevaccinați vor fi lipsiți de îndemnizația de 16 mii de lei. Nemerenco a pus la îndoială capacitățile profesionale ale acestora apare prima dată în CANAL 2.
16:20
Imagini revoltătoare la moaștele cuvioasei Parascheva din Iași. O femeie a atins mai multe măşti de protecţie de racla sărutată de zeci de mii de oameni. Ea afirmă, că le va duce în familie şi crede că ele pot produce miracole. Între timp, ambulanțele din Iaşi aduc noi bolnavi de covid în spitalele arhipline. „Am […] Post-ul Imagini REVOLTĂTOARE la pelerinajul Cuvioasei Parascheva din Iași. O femeie, surprinsă cum ștergea racla cu măști apare prima dată în CANAL 2.
15:30
Post-ul Telemagazin – 14 octombrie 2021, partea 1 apare prima dată în CANAL 2.
15:20
Post-ul Telemagazin – 14 octombrie 2021, partea a 2-a apare prima dată în CANAL 2.
Mai mult de 2 zile în urmă
00:00
Post-ul Reporter cu Valeriu Frumusachi, 13 Octombrie 2021 – 19:00 apare prima dată în CANAL 2.
13 octombrie 2021
17:00
Post-ul Tu ştiai? Ce găsesc moldovenii doar la Piaţa Centrală şi nicăieri în altă parte apare prima dată în CANAL 2.
17:00
Post-ul DEMONSTRAŢIE. Cum transformăm frunzele, fructele şi legumele în compoziţii de toamnă apare prima dată în CANAL 2.
16:10
4 fosti membri ai Consiliului de Administraţie a Comisiei Naţionale a Pieţii Financiare au depus cerere prealabilă şi cer anularea Hotărârii Parlamentului prin care au fost revocați din funcţii. Informaţia a fost făcută publică ieri de şeful Comisiei Economie, Buget şi Finanţe, Dumitru Alaiba, şi a fost confirmată de fostul vice-preşedinte al CNPF, Iurie Filip. […] Post-ul Fosta conducere a CNPF îşi vrea înapoi funcţiile. Cei patru cer anularea hotărârii prin care au fost revocați apare prima dată în CANAL 2.
16:00
Mii de oameni din Capitală au rămas astăzi fără apă caldă şi căldură, din cauza unei avarii la o conductă, pe strada Calea Basarabiei. Termoelectrica precizează, că defecţiunea va fi înlăturată până la miezul nopţii. În zona avariei apa a curs fără încetare timp de câteva ore, iar şoferii au postat imagini pe internet. Internautii […] Post-ul Havuz pe strada Calea Basarabiei din Capitală. Mii de chișinăuieni au rămas fără căldură din cauza avarierii unei conducte apare prima dată în CANAL 2.
16:00
Pericolul vine din beci, în timpul fermentării mustului. Cei care fac vin de casă sunt avertizaţi de către salvatori că se pot intoxica cu dioxid de carbon. O campanie de informare în acest sens are loc în toate raionele. Salvatorii merg din sat în sat şi discută cu gospodarii, iar rezultatul este vizibil. Spre deosebire […] Post-ul IGSU avertizează: Atenţie la beciurile în care fierbe mustul, există pericolul intoxicării cu dioxid de carbon apare prima dată în CANAL 2.
16:00
Un amator de fotbal din Orhei a transformat 1. 000 de lei în aproape 1 milion… pe singurul site autorizat de pariuri din Moldova. El a mizat pe o combinație de 26 de meciuri și a câștigat 919 mii, 81 de lei şi 11 bani. Bărbatul, de 44 de ani, afirmă că era gata să […] Post-ul Un amator de fotbal din Orhei a transformat 1. 000 de lei în aproape 1 milion pe singurul site autorizat de pariuri din Moldova apare prima dată în CANAL 2.
16:00
Străzile Răzeșilor și Plugușorului din oraşul Orhei au fost în sfârşit asfaltate, la solicitarea locuitorilor, care s-au săturat să meargă prin gropi şi noroi. Potrivit unui comunicat de presă, plasat pe site-ul primăriei, lucrările au fost efectuate conform tehnologiilor de ultimă generaţie şi au o garanţie de peste 25 de ani. Cele două străzi secundare, […] Post-ul Drum fără noroi la Orhei. Străzile Răzeșilor și Plugușorului, asfaltate după mai bine de jumătate de secol apare prima dată în CANAL 2.
15:50
Gazul lichefiat s-a scumpit din nou şi a ajuns la un preţ record: 13 lei şi 15 bani pentru un litru. De la începutul anului, tariful s-a majorat cu 3 lei şi 60 de bani. Prima scumpire s-a produs în luna ianuarie, când preţul gazului lichefiat a crescut într-o lună cu 60 de bani şi […] Post-ul Scumpirile au ajuns și la gazul lichefiat. Șoferii vor plăti pentru un litru cu 16 bani mai mult apare prima dată în CANAL 2.
15:50
„Contractul cu Gazprom nu a fost semnat fiindcă nu a fost negociat de persoana potrivită”. Aşa a comentat lipsa unui rezultat, în discuţiile cu Concernul Gazprom, fostul prim-ministru Ion Chicu, invitat aseară la emisiunea ”Prime Time” de la Prime. Chicu a accentuat, că pentru a obține un contract avantajos, la negocieri trebuia să meargă preşedintele […] Post-ul Ion Chicu despre contractul cu Gazprom: Trebuie negociat la nivel politic, de preşedintele țării sau prim-ministrul. Ministrul Infrastructurii nu are pondere apare prima dată în CANAL 2.
15:50
Doar 7 paturi sunt disponibile la terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19, anunţă Ministerul Sănătăţii. Responsabilii susţin că vor fi nevoiţi să reprofileze din nou alte secţii pentru cei infectaţi, iar pacienţii cu boli cronice, care nu au urgenţe medicale, vor fi trimişi acasă. Potrivit datelor oficiale, zilnic în ţară sunt internaţi peste 400 de […] Post-ul Spitalele din țară nu mai au locuri pentru bolavii de COVID. Pacienții, care nu au o urgență medicală, vor fi trimiși acasă apare prima dată în CANAL 2.
15:50
”Reţinerea şi intentarea unui dosar penal pe numele lui Alexandr Stoianoglo are drept scop preluarea conducerii Procuraturii Generale”. Acuzaţiile vin din partea avocaţilor Procurorului General suspendat, care declară că toate acţiunile întreprinse în privinţa lui Stoianoglo sunt ilegale şi reprezintă un caz de abuz și sfidare a legii, în premieră pentru Republica Moldova. Ei afirmă […] Post-ul Avocații lui Stoianoglo: Reţinerea şi intentarea unui dosar penal pe numele lui Alexandr Stoianoglo are drept scop preluarea conducerii PG apare prima dată în CANAL 2.
13:10
Dacă sunteți curioși să vedeți cum arăta primul transport public din Capitală, vă invităm să urmăriți un reportaj din muzeul Regiei Transport Electric Chişinău. Post-ul Cum arăta primul transport public din Chişinău şi cu ce mecanism erau înlocuiţi actualii taxatori apare prima dată în CANAL 2.
13:10
Post-ul Telemagazin – 13 octombrie 2021, partea a 2-a apare prima dată în CANAL 2.
13:10
Post-ul Telemagazin – 13 octombrie 2021, partea 1 apare prima dată în CANAL 2.
13:00
Post-ul Mireya Cozma despre noul său videoclip filmat de ziua lui Valentin Uzun apare prima dată în CANAL 2.
12 octombrie 2021
21:00
Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Valeriu Frumusachi, 12 Octombrie 2021 – 19:00 apare prima dată în CANAL 2.
15:10
Unele şcoli, grădiniţe şi instituţii medicale din ţară au fost deja conectate la agent termic. Căldură au primit şi 36 de blocuri locative. Totuşi, blocurile aflate în gestiunea Direcţiei Locativ Comunale vor fi conectate la agent termic atunci când media de temperatură pe parcursul a 24 de ore, nu va depăşi 8 grade Celsius. Potrivit […] Post-ul Unele instituţii educaționale, dar și blocuri locative din Chişinău au fost conectate la agentul termic apare prima dată în CANAL 2.
15:10
Un protest în faţa Parlamentului a fost organizat ieri de către Partidul Socialiştilor, la care s-au alăturat colegii de fracţiune, din cadrul Partidului Comuniştilor. Organizatorii au anunţat că manifestaţia este apolitică, fără drapele şi pancarte. În cadrul acţiunilor de protest au fost înaintate două revendicări: oprirea scumpirilor şi eliberarea Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo. La […] Post-ul Duminica protestelor în Capitală, în sprijinul procurorului general Alexandr Stoianoglo: „Să spunem NU dictaturii” apare prima dată în CANAL 2.
15:10
Oameni de afaceri, diplomaţi acreditaţi în ţara noastră şi membri ai Federației de Golf au participat la un concurs pentru o cauză nobilă. Premiul mare, în valoare de 10.000 de euro, a fost oferit reprezentanţilor Casei-internat pentru copii cu deficienţe mintale din Orhei. Managerii instituţiei declară că vor folosi aceşti bani pentru a amenaja curtea […] Post-ul Oameni de afaceri, diplomaţi şi sportivi au participat la un meci de golf caritabil. Unde vor ajunge banii câştigătorului concursului apare prima dată în CANAL 2.
15:00
Suntem în prag de iarnă, dar nu ştim cât vom plăti, din luna noiembrie, pentru gazele naturale ruseşti. Vice-premierul Andrei Spânu a declarat astăzi, la revenire din Federaţia Rusă, că nu avem inca, un contract semnat, iar negocierile vor începe săptămâna curenta. Andrei Spânu a ţinut să menţioneze că nu s-a întâlnit cu directorul general […] Post-ul În prag de iarnă preţul gazelor naturale rămâne un mister. Vice-premierul, Andrei Spânu, nu s-a întâlnit cu reprezentanții Gazprom apare prima dată în CANAL 2.
15:00
Elevii care se infectează cu noul coronavirus pot ieşi din carantină după 7 zile de la vindecare, dacă testul arată negativ. Iar copiii aflaţi în auto-izolare pentru 14 zile, pot reveni la lecţii după o săptămână de carantină, în condiţiile unui test negativ. Ministerul Sănătăţii a anunţat noile măsuri, precizând că testarea copiilor este gratuită. […] Post-ul Norme noi anti-COVID pentru elevi: Ieșirea din carantină după șapte zile de la vindecare și dacă testul arată negativ apare prima dată în CANAL 2.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.