Consiliul Concurenței – acuzat de irosirea a 15 mln de lei pe chirii, pe care nici nu le-au folosit

Realitatea.md, 13 octombrie 2021 23:20

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, acuză membrii Consiliului Concurenței de faptul că irosește banii publici pentru închirierea unor oficii, pe care nici măcar nu le-a folosit corespunzător, informează Realitatea.md. „În 2019 s-a elucidat faptul că Consiliul Concurenței plătește 5 milioane de lei pe an (din 25 milioane), pentru chirie într-un oficiu privat. […] Articolul Consiliul Concurenței – acuzat de irosirea a 15 mln de lei pe chirii, pe care nici nu le-au folosit apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 10 minute
12:00
Victor Ciobanu, luptătorul de stil greco-roman care a adus acasă medalia de aur de la Campionatul de la Oslo, a fost chemat la „cabinet” de șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi. Acesta a ținut să-l felicite din partea întregii echipe a Poliției de Frontieră pentru victoria obținută și i-a sugerat să nu se oprească aici. […] Articolul FOTO Rosian Vasiloi l-a chemat la „cabinet” pe Victor Ciobanu, Campionul Mondial la lupte de stil greco-romane. De ce apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
11:30
Momente de groază în parcul Valea Morilor din Capitală. O femeie ar fi fost mușcată de un câine, iar soțul ei a tras câteva focuri de armă în animal. Potrivit informațiilor, poliția Capitalei a fost sesizată să intervină ieri, 15 octombrie în jurul orei 20:32. Mai exact, IP Centru a fost sesizat prin intermediul 112 […] Articolul PERICOL într-un parc din Capitală! Un bărbat a tras mai multe focuri de armă. Ce spune poliția apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Procurora Elena Cazacov este noua șefă interimară a Procuraturii Anticorupție. O decizie în acest sens a fost aprobată vineri, 15 octombrie, prin ordinul Procurorului General interimar Dumitru Robu. Astfel, potrivit declarației de avere depusă în data de 30 martie 2021, la Autoritatea Națională de Integritate, Cazacov a obținut un salariu de peste 311.786 de lei de […] Articolul DOC Apartament de aproape jumătate de milion și automobil KIA. Averea șefei interimare a Procuraturii Anticorupție apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
10:40
Așteptarea s-a terminat. Acum este posibil să îți criptezi istoricul chaturilor WhatsApp atât pe Android, cât și pe iOS, a anunțat recent CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg. Gigantul tech intenționează să lanseze caracteristica treptat, pentru a se asigura că poate oferi o experiență consistentă și de încredere tuturor utilizatorilor. Cu toate acestea, odată ce vei putea accesa […] Articolul Mai mult ca niciodată, WhatsApp îți protejează datele importante. Despre ce este vorba apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
Sexul tantric presupune masaje erotice, tehnici speciale de respiraţii şi poziţii sexuale inedite, mai acrobatice decât cele practicate în mod curent de majoritatea oamenilor. Tantra este o denumire recentă, dată unui complex de ritualuri care presupun în special meditaţie, practică apărută în India în jurul secolului al V-lea. În prezent, tantra este asociată cu anumite […] Articolul Vreți să ajungeți pe culmile plăcerii? Iată un articol cu poziţii sexuale pentru începători apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
09:40
Caz șocant la Tiraspol. Cadavrul unui copil în vârstă de trei anișori a ars de viu în propria casă. Potrivit informațiilor, incidentul a avut loc la data de 15 octombrie curent. „În acea zi, copilașul a rămas acasă singur. Părinții erau la muncă, iar fratele mai mare în vârstă de 9 ani era plecat la […] Articolul VIDEO TRAGIC! Un copil în vârstă de 3 ani a ars de viu într-un incendiu. Unde erau părinții minorului apare prima dată în Realitatea.md.
09:10
Testele pentru aflarea coeficientului de inteligenţă (IQ) sunt certificate şi folosite peste tot în lume. Dar însăşi măsurarea inteligenţei este relativă: unii ţin cont de coeficientul de inteligenţă, alţii consideră inteligenţa emoţională mai importantă, iar alţii cred că realizările fiecăruia reprezintă „barometrul“ unei persoane dotate. IQ-ul (Intelligence Quotient) reprezintă măsura inteligenţei umane exprimate printr-un număr, […] Articolul TEST Ești curios ce tip de inteligenţă ai? Află rezultatul în doar câteva minute apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează pentru zilele de weekend vreme cu maxime termice de până la +15 de grade Celsius. Mai mult, presiunea atmosferică va fi ridicată pe tot teritoriul țării. În localitățile din nordul Republicii Moldova se vor înregistra minime de +4..+7 grade Celsius pe timp de noapte, iar ziua acestea vor oscila […] Articolul Avem nevoie de umbrelă sau nu? Află ce temperaturi prognozează meteorologii pentru acest weekend apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
05:10
Ziua Internaţională a Femeilor din mediul rural este sărbătorită anual la data de 15 octombrie, dar puține doamne și domnișoare din mediul rural marchează această zi. Probabil din motive lesne de înțeles. Odată cu promovarea pe scară largă a conceptului egalității de gen, imaginea femeii care spală, calcă şi stă toată ziua la bucătărie devine […] Articolul O altfel de Zi Internațională a Femeilor. Cine din ele sărbătoresc? apare prima dată în Realitatea.md.
04:30
O nouă platformă a tehnologiilor inteligente de trafic INVIPO va fi implementată în Republica Moldova, care va digitaliza cântărirea în mișcare a transportului auto de mare tonaj, informează Realitatea.md. Acest subiect a fost discutat în cadrul unei întrevederi de către conducerea ASD, reprezentantul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și reprezentanții companiei Incinity (Cehia).  Discuțiile au […] Articolul Transportul auto de mare tonaj va fi cântărit în mișcare. Noi metode IT apare prima dată în Realitatea.md.
04:10
30 de personalități din Republica Moldova au fost decorate cu „Ordinul Republicii”, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea Independenței țării, marcată în acest an. Un decret în acest sens a fost semnat de către președinta țării, Maia Sandu, informează Realitatea.md. Distincțiile le-au fost conferite pentru contribuția la promovarea imaginii Republicii Moldova în […] Articolul Iată cine sunt cele 30 de personalități decorate cu „Ordinul Republicii” de către Maia Sandu apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
22:30
Primele 21 de școli din Cahul și Ungheni au demarat procesul de elaborare a Politicii de Protecție a Copilului (PPC), cu ajutorul Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC). Au fost create grupuri de lucru, implicând profesori, cadre non-didactice, personal auxiliar, elevi și părinți. Procesul este coordonat de facilitatori, instruiți de CNPAC, […] Articolul Primele școli, care au început să-și protejeze elevii de abuzuri. Proiect apare prima dată în Realitatea.md.
22:10
Plini de entuziasm, energie pozitivă, cu spirit de echipă și dorință de a obține cele mai bune rezultate, echipa maib s-a înscris și în acest an la Maratonul Internațional Chișinău, care va avea loc pe 17 octombrie în centrul capitalei. La cursă vor participa un număr record de 100 de angajați – dublu față de […] Articolul 100 de angajați maib vor participa la Maratonul Internațional Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
22:10
Primul Centru de Excelență în Eficiență Energetică din țara noastră a fost inaugurat în satul Feștelița, raionul Ștefan Vodă, informează Realitatea.md. Centrul reprezintă, la nivel de țară, un model de schimb de bune practici în domeniul eficienței energetice. Astfel, cu suportul financiar al Uniunii Europene, localitatea Feștelița a devenit primul sat inteligent energetic din țară, […] Articolul Primul Centru de Eficiență în Energetică – inaugurat la Ștefan Vodă apare prima dată în Realitatea.md.
21:40
Ministerul Afacerilor Externe a actualizat informațiile cu privire la alertele de călătorii peste hotarele țării, informează Realitatea.md. Cetățenii din Republica Moldova, care doresc să intre pe teritoriul României pentru o perioadă mai mică de 3 zile, trebuie să prezinte: dovada vaccinării (10 zile de la încheierea schemei), cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția […] Articolul Noi alerte de călătorii peste hotare apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Alte 1.407 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 11 cazuri asociate cu contact în afara țării: 3-Italia, 3-România, 3. Rusia, 1-Spania, 1-Germania. Numărul total de teste efectuate – 8.436. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 313.849. Din numărul […] Articolul Covid-19 face noi victime. 35 de oameni decedați și 1.407 – infectați apare prima dată în Realitatea.md.
20:20
Vice-premierul Rusiei, Alexandr Novak, a spus că Rusia ar putea relua vânzările de gaze pe piaţa spot, după ce va finaliza umplerea capacităţilor interne de stocare. Acest lucru e o măsură care ar putea atenua presiunile asupra preţurilor în Europa, scrie economica.net cu referire la Reuters. Potrivit sursei, oficialul rus nu a precizat cât de […] Articolul Rusia va putea relua vânzarea de gaze, după umplerea rezervelor interne apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Anii 70, mix-ul de culori, adidaşii multicolori, şapca, jacheta de lână în stil retro sau tricourile tip marinar purtate la birou. Acestea sunt tendinţele toamnei pe care trebuie să le porţi astăzi. Până în septembrie, ar fi trebuit să-ţi decizi ritmul şi să ai rutina mai mult decât stabilită, dar poţi spune acelaşi lucru despre […] Articolul Tendinţe de toamnă pentru bărbaţi: hainele la modă pe care ar trebui să le porţi acum apare prima dată în Realitatea.md.
19:10
Procurorul general, suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, va rămâne în arest la domiciliu, informează Realitatea.md. O asemenea decizie a fost luată vineri, 15 octombrie, de către magistrații Curții de Apel Chișinău. Asta deși avocații lui Stoianoglo au cerut eliberarea acestuia, iar procurorii au cerut plasarea în arest în izolator. Menționăm, că Alexandr Stoianoglo a fost […] Articolul Decis! Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu apare prima dată în Realitatea.md.
19:00
România se află în prezent pe locul doi în lume şi pe primul loc în Europa la decesele zilnice asociate Covid-19, raportate la populaţie. Cifrele sunt calculate ca medie zilnică pentru săptămâna care s-a încheiat joi, 14 octombrie, şi publicate de platforma Our World in Data, realizată de cercetători Oxford. România ocupa duminică locul trei […] Articolul România, pe locul întâi în Europa, respectiv pe doi în lume, la decesele zilnice cauzate de COVID-19 apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, rămâne în arest la domiciliu. Știrea se actualizează. Alexandr Stoianoglo a fost reținut pe data de 5 octombrie curent, iar când au expirat cele 72 de ore, a fost plasat în arest la domiciliu printr-o încheiere a Judecătoriei Chișinău. Reținerea a avut loc după o ședință extraordinară a CSP, unde […] Articolul VIDEO Stoianoglo rămâne izolat acasă. „Avem justiția pe care o avem. Nu vreau să comentez” apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Șase tineri au fost surprinși miercuri seara, 13 octombrie, în timp ce mergeau pe o stradă din municipiul Sibiu, România, toți pe același scuter. Polițiștii au văzut imaginile, însă au transmis că nu pot lua nicio măsură, pentru că înregistrarea video în care au apărut aceștia nu a fost realizată cu mijloace omologate. Imaginile cu […] Articolul STOP CADRU Șase tineri, filmați când mergeau înghesuiți pe un scuter! Reacția poliției apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
Școlile nu vor fi închise! Cu o precizare în acest sens a venit Ministerul Educației și Cercetării în contextul în care în unele surse mass-media din țară au difuzat informații potrivit căror școlile ar putea fi închise, iar elevii să treacă la învățământ online în următoarele două săptămâni din cauza crizei energetice. Unele instituții de presă au […] Articolul FAKE NEW! Ministerul Educației: Școlile nu se vor închide în contextul crizei gazelor naturale apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a întreprins o vizită de lucru joi, 14 Octombrie, în localitatea Peresecina, raionul Orhei. În cadrul discuției șefa statului ar fi discutat cu oamenii despre problemele localității, care este una dintre cele mai mari din regiune, și despre situația din țară, căutând împreună soluții. M-am convins a câta oară că, oriunde […] Articolul Maia Sandu a fost la Orhei: M-am convins că, oriunde ar locui, oamenii își doresc, înainte de toate, dreptate apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Cinci tineri originari din Chișinău, suspectați de comiterea unui jaf, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani al Direcției de Poliție mun. Chișinău. Potrivit informațiilor, suspecții sunt doi minori, în vârstă de 15 și 16 ani și trei cu vârstele cuprinse între 18 ani și 21 ani, anterior judecați […] Articolul Cinci tineri, dintre care doi minori, riscă până la 7 de închisoare. Ar fi jefuit un bărbat în vârstă de 75 de ani apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Agenția de Investiții „Invest Moldova”, în colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), anunță, în cadrul Programului EXPORT MISSIONS „Capacity building Support for Moldovan exporters to package and market their goods to potential EU investors”, un nou apel de exprimare a interesului din partea producătorilor și exportatorilor din domeniul agro-alimentar de a participa […] Articolul Agenția de Investiții invită antreprenorii la Programul Export Mission apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
În contextul în care Maratonul sportiv (ediția a VI-a), organizat de către AO Clubul Sportiv „SPORTER” se va desfășura în perioada 16 – 17 octombrie, primăria municipiului Chişinău anunţă că itinerarele rutelor municipale de transport public vor fi modificate. Astfel, pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică (16.10.2021, ora 01:30 – 17.10.2021, ora 19:00), va […] Articolul Atenție! Circulația transportului public va fi modificată în weekend. Află cum vor circula troleibuzele şi autobuzele apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Stimați șefi de state, Permiteți-mi să vă salut din numele meu și din numele Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, și să mulțumesc organizatorilor, Comitetului executiv al Comunității, pentru organizarea și desfășurarea ședinței de astăzi a Consiliului șefilor de stat ai Comunității Statelor Independente (CSI), care are loc în format de teleconferință. La începutul carierei […] Articolul FOTO Discursul Primului-ministru, Natalia Gavrilița, în cadrul Consiliului șefilor de state membre ale CSI apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Moldovagaz continuă să informeze opinia publică cu privire la consumul redus de caz în contextul stării de alertă în domeniul gazelor naturale. Astfel, instituția solicită consumatorilor finali să dea dovadă de înțelegere și responsabilitate civică, reducând temporar consumul zilnic de gaze naturale. Solicităm consumatorilor casnici: – Deconectarea sistemelor individuale de încălzire (cazane de gaze și alte […] Articolul Moldovagaz solicită: Deconectarea cazanelor dacă nu suntem acasă și limitarea consumului în scopul pregătirii hranei apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost întrebat în ce relații se află cu deputații socialiști, în contextul în care aceștia au depus garanții, sunt prezenți la ședințele de judecată și, mai ales, protestează în susținerea sa. Acesta a declarat că nu-i cunoaște și nici nu are idee de ce aceștia vin. Și unul din […] Articolul VIDEO „Nu poți să-i fugărești”. Stoianoglo, întrebat în ce relații este cu socialiștii care protestează în susținere apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Cadouri și emoții pentru vizitatorii capitalei, chiar dacă în acest an Hramul orașului Chișinău a fost celebrat mai modest. Compania Epamedia le-a oferit surprize celor mici și mari, care le-au făcut ziua mai frumoasă. Cărți, suvenire și cărți poștale despre Chișinău au fost înmânate celor care așteptau în stațiile de așteptare a transportului public și […] Articolul (VIDEO) Hramul Chișinăului, sărbătorit altfel. O companie a adus zâmbete pe fețele locuitorilor capitalei apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Atacatorul din Perm, Rusia, Timur Bekmansurov, care a omorât la 20 septembrie curent opt persoane la Universitatea de stat din Perm, a fost plasat în arest preventiv până la data de 13 decembrie. Magistrații au dispus joi aplicarea măsurii sub formă de arest în cadrul ședinței de judecată, convocată în incinta spitalului în care a […] Articolul VIDEO Atacatorul de la universitatea din Perm, care a ucis 8 persoane, plasat în arest preventiv! Are doar un picior apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Sergiu Russu este noul procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), iar adjunctul acestuia, la fel nou instituit în funcție, va fi procurorul Vladislav Bobrov. Candidaturile acestora au fost aprobate în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din ziua de vineri, 15 octombrie curent. Potrivit datelor deschise, Sergiu Rusu a […] Articolul Decizie de ultima oră! Noua conducere la PCCOCS. Despre unul din ei se zvonește că ar fi „omul lui Morari” apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
În așteptarea deciziei Curții de Apel Chișinău pe recursul depus de avocații săi împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău prin care a fost transferat în arest la domiciliu, procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a făcut câteva declarații de presă vineri, 15 octombrie curent, în sala ședinței de judecată. A răspuns inclusiv la întrebarea „cine stă în spatele […] Articolul VIDEO Stoianoglo a declarat cine ar sta în spatele reținerii sale pe care o consideră „o infracțiune” apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Moldindconbank a inaugurat un Centru pentru deservirea în exclusivitate a clienților corporativi. Acesta este amplasat pe strada Tighina, chiar în inima Capitalei. Ca urmare, companiile și instituțiile care se deservesc la Moldindconbank, vor beneficia de astfel de avantaje suplimentare, precum comoditate și rapiditate de deservire. Oamenii de afaceri pun preț pe calitatea serviciilor, dar pentru […] Articolul Moldindconbank a deschis un Centru modern pentru clienți corporativi apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Plini de entuziasm, energie pozitivă, cu spirit de echipă și dorință de a obține cele mai bune rezultate, echipa maib s-a înscris și în acest an la Maratonul Internațional Chișinău, care va avea loc pe 17 octombrie în centrul capitalei. La cursă vor participa un număr record de 100 de angajați – dublu față de […] Articolul 100 de angajați maib vor participa la Maratonul Internațional Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Peste un sfert din populaţie era supusă anul trecut riscului de sărăcie şi excluziune socială în patru state membre ale Uniunii Europene: România (35,8%), Bulgaria (33,6%), Grecia (27,5%) şi Spania (27%), arată datele prezentate vineri, 15 octombrie curent, de Oficiul European de Statistică (Eurostat). În contrast, cea mai scăzută pondere a persoanelor supuse riscului de sărăcie şi […] Articolul Eurostat: Românii și bulgarii sunt europenii în cel mai mare pericol de sărăcie și excluziune socială apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Șeful Delegației Uniunii Europene (UE) la Chișinău, Janis Mazeiks, a scris un mesaj pe contul său de Facebook prin care a salutat ratificarea Convenției de la Istanbul privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor. Potrivit oficialului european, odată cu decizia Republicii Moldova de a se alătura statelor semnatare, va urma implementarea condițiilor ce va duce […] Articolul Ambasadorul UE, după ce s-a ratificat Convenţia de la Istanbul: Femeile și fetele din Moldova vor deveni mai puternice apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este acuzat că a făcut o remarcă sexistă la adresa unei jurnaliste americane. Liderul de la Kremlin i-a spus lui Hadley Gamble că „este prea frumoasă pentru a-l înțelege”. În timpul unei conferințe la Moscova, jurnalista CNBC Hadley Gamble l-a întrebat pe Vladimir Putin despre rapoartele privind faptul că Rusia restricționează […] Articolul Vladimir Putin, acuzat pentru replică sexistă în adresa unei jurnaliste: Ești prea frumoasă ca să înțelegi ce spun apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
Violența împotriva femeilor este puțin raportată către poliție și alte organizații, deoarece există o lipsă de încredere în instituțiile care ar trebui să ofere sprijin și servicii victimelor. Cel puțin asta arată datele studiului „Evaluarea răspunsului sistemului de justiție penală la cazurile de violență în familie”, realizat în patru regiuni ale țării: Criuleni, Soroca, Cimișlia și Comrat, […] Articolul STUDIU: Numărul cazurilor de violență în familie este în continuă creștere. În 2020, cifra a ajuns la aproape 13.000 apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a avizat vineri, 15 octombrie curent, în ședință ordinară, Acordul adițional nr. 2 din 30.09.2021 încheiat între Î.S. „Moldelectrica” și S.A. de tip închis „Молдавская ГРЭС” privind extinderea termenului de valabilitate a Contractului de livrare a energiei electrice până la data de 31.03.2022. Volumul […] Articolul ANRE a avizat Acordul adițional încheiat între Î.S. „Moldelectrica” și S.A. „Молдавская ГРЭС”. Despre ce este vorba apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Republica Moldova ar fi pierdut cariera de piatră din Pervomaisc, regiunea Nicolaev, aceasta după ce autoritatea ucraineană, responsabilă pentru geologie și geodezie, a scos la licitație repetată pentru 20 octombrie 2021 dreptul de folosință pentru terenul cu piatră, care juridic se află în gestiunea Întreprinderii de stat subordonate țării noastre. Despre asta a bătut alarma […] Articolul Republica Moldova riscă să piardă cariera de piatră din Pervomaisc. Ucraina a scos terenul la licitație! apare prima dată în Realitatea.md.
14:10
Procurora Mirandolina Suşiţcaia, conducătoarea grupului de urmărire penală care investighează schema „Laundromat”, nu va mai gestiona dosarele în care este vizat Veaceslav Platon. Aceasta reiese dintr-o ordonanță a procurorului general interimar, Dumitru Robu, iar ZdG.md a aflat din ce cauză. „Au fost anumite dubii referitor la investigațiile pe care le-a făcut. Totodată, aparițiile în mass-media a […] Articolul „Laundromat”: Din ce cauză procurorei de caz i-au fost restrase dosarele în care este vizat Platon? „Au fost dubii” apare prima dată în Realitatea.md.
14:10
Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a avut astăzi, 15 octombrie o întrevedere cu Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova. Astfel, principalul subiect discutat a fost intensificarea relațiilor de colaborare cu România în domeniile educație, tineret, sport și cercetare.  Oficialii au abordat noile perspective de colaborare în domeniile de competență […] Articolul Anatolie Topală, în discuții cu Daniel Ioniță. Pe agendă, intensificarea cooperării moldo-române în domeniile MEC apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Criza gazelor de la Chișinău s-a accentuat după ce Republica Moldova nu a reușit să semneze un contract de livrare a metanului cu concernul rus Gazprom, iar acum două zile autoritățile au instituit stare de alertă în sectorul gazelor. Pe de o parte, Energocom a fost mandat să negocieze achiziția gazelor din Ucraina și România […] Articolul BANI.MD: Republica Moldova joacă la două capete. România nu ne poate livra gaz fără girul Gazpromului apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Doi conaționali, tată și fiu, sunt cercetați pentru faptul că au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare cu semne rezonabile de falsificare. Incidentele au fost consemnate în seara zilei de 14 octombrie curent, în punctul de trecere Sculeni. Potrivit polițiștilor de frontieră, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au apropiat un bărbat […] Articolul Așa tată, așa fiu? Vaccinați doar în acte: „În zilele imunizării, cei doi conaționali nu se aflau în Republica Moldova” apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Organizația Națiunilor Unite în Republica Moldova anunță lansarea celei de-a 16-a ediție a concursului Premiile ONU în domeniul Drepturilor Omului 2021 cu scopul de a recunoaște cele mai valoroase acțiuni de promovare și apărare a drepturilor omului în Republica Moldova. Astfel, competiția își propune să evidențieze și să premieze cele mai creative, inovative, eficiente, oportune […] Articolul Concursul Premiile ONU pentru Drepturile Omului 2021, lansat! Află cum poți participa apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Curtea de Apel Chișinău decide vineri, 15 octombrie curent, dacă Alexandr Stoianoglo, procurorul general suspendat învinuit pe patru capete de acuzare, va fi cercetat în stare de libertate sau va rămâne în arest la domiciliu. O ședință în acest sens pentru examinarea recursului avocaților săi a fost stabilită pentru ora 13:00. În fața instanței, este […] Articolul RLIVE în direct: Protest la Curtea de Apel Chișinău în susținerea lui Alexandr Stoianoglo apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Cel mai mare proiect de infrastructură din raionul Orhei, de la destrămarea Uniunii Sovietice încoace, este aproape de final. Este vorba despre construirea tronsonului de drum Susleni-Jora de Mijloc, care are o lungime de aproximativ 10 kilometri. Inaugurarea șoselei, renovată la inițiativa echipei Partidului „ȘOR” din Orhei și a deputaților fracțiunii parlamentare a formațiunii, va […] Articolul Cel mai amplu proiect de construcție a drumurilor din Orhei, lansat de echipa Partidului „ȘOR”, este aproape de final apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Prețul carburanților crește în continuare. Astfel, vineri, 15 octombrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit pentru următoarele trei zile, 16.10-18.10.2021, următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard: Pentru benzina COR 95 – 21,45 lei/litru; Pentru motorină – 18,46 lei/litru. Reprezentanții ANRE susțin că prețurile majorate se datorează tendințelor […] Articolul Prețul la benzină și motorină crește mai departe! Tarifele vor rămâne neschimbate trei zile apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.