Buletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 13 octombrie 2021

Observatorul de Nord, 13 octombrie 2021 23:20

Un nou buletin scurt de știri zilnice, pregătite de redacția „Observatorul de Nord” pot fi privite acum pe site. Dacă vreți să fiți informați despre știrile de acasă, urmăriți site-ul nostru www.observatorul.md și invitați-vă prietenii pe pagina noastră de Facebook și Telegram. Post-ul Buletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 13 octombrie 2021 apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum o oră
11:20
În arhiva redacției „Observatorul de Nord” sunt sute de secvențe video de la diverse activități și evenimente care au avut loc de-a lungul anilor în raionul Soroca. Ne-am gândit că ar prinde bine să ne aducem aminte de ele… Post-ul Care este cea mai veche clădire din Soroca și ce taine ascunde ea? / VIDEO / SĂ NE AMINTIM apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 4 ore
09:10
   Ministerul Sănătății anunță că, încă 35 de persoane au decedat în Republica Moldova după ce au luptat mai multe zile cu noul tip de coronavirus. Numărul total al deceselor în Republica Moldova a ajuns la 7.172. Deces 7.138: Femeie de 72 de ani din r. Glodeni, internată în SC. Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială. Deces […] Post-ul 26 de femei și 9 bărbați au decedat ieri, 16 octombrie, din cauza virusului. A pierdut lupta și o soroceancă. apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
   După efectuarea a 8436 de teste, alte 1.407 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri, 15 octombrie în Republica Moldova, inclusiv 16 soroceni. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în RM a ajuns la 313.849.    Din numărul total de cazuri, 21 sunt în rândul lucrătorilor medicali: 9 – medici, 6 – asistenți […] Post-ul Ieri, 15 octombrie, alți 16 soroceni au fost confirmați cu COVID apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
20:30
Vă prezentăm o nouă retrospectivă în cadrul săptămânalului buletin informativ, Observatorul. Iată sumarul evenimentelor: Un bărbat din Alexandru cel Bun a descoperit un obuz în timp ce despica un buștean, Cheiul Nistrului se transformă într-o junglă, Curtea de Conturi a constatat că la acordarea unor locuințe sociale în raionul Soroca, nu au fost respectate prevederile […] Post-ul Soroca în 7 zile – „Observatorul” din 15 octombrie 2021 / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:30
Președintele Maia Sandu a semnat, astăzi, decretul prin care 30 de personalități din Republica Moldova sunt decorate cu „Ordinul Republicii”, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea Independenței țării, marcată în acest an, informează președinția Republicii Moldova. Distincția le-a fost conferită pentru contribuția la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, pentru succesele profesionale […] Post-ul Soroceanul Nicolae Bulat alături de 30 de personalități, decorați cu „Ordinul Republicii” apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord” sau de către cititorii noștri. Sorocenii pot trimite fotografiile lor printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook – Observatorul de Nord. […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Vaccinarea continuă… apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
Municipiul Soroca este mai verde, datorită celor câteva zeci de copaci plantați în diferite zone ale Sorocii. Arborii decorativi sunt sădiți de colaboratorii Secției de Înverzire și Amenajare Soroca. Post-ul Secția de Înverzire și Amenajare Soroca a sădit mai mulți copăcei în municipiu / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
Principala arenă sportivă a municipiului Soroca este în continuă renovare. Ultima, dar nu cea din urmă reconstrucție este cea a terenului de baschet. După cum ne-a relatat viceprimarul, Valeriu Ghimpu, municipalitatea a alocat pentru aceste lucrări 580.000 de lei. Urmează, în anul 2022, renovarea până la capăt și a terenului de volei. Post-ul 580.000 de lei pentru „schimbarea la față” a terenului de baschet a stadionului municipal (VIDEO) apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
12:10
Starea din Spitalul Raional Soroca, prin numărul și gravitatea pacienților cu COVID-19, este ca o foaie de turnesol, care ne arată în ce situație epidemiologică se află municipiul Soroca și satele din raion. Astfel că Spitalul Raional Soroca împreună cu Observatorul de Nord, vă vor informa cu privire la situația zilnică din secția COVID-19 și […] Post-ul COVID-19 la Spitalul Raional Soroca – 13.10.2021- 15.10.2021 / INFORGRAFIC apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
Unul dintre proiectele de decizie de pe ordinea de zi, de la următoarea ședință a Consiliului Raional Soroca, prevede raportul semi-anual privind executarea bugetului raional pe primul semestru anul 2021. Pe site-ul Consiliului Raional Soroca a fost publicat raportul în care este prezentată informația privind executarea bugetului.  Proiectul integral poate fi accesat aici –soroca.org.md/jpg/proiecte%20de%20decizii/21102021/5.8.pdf Post-ul Cât și pe ce a cheltuit Consiliul Raional Soroca banii publici? apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
La 12 octombrie a fost marcată Ziua Mondială în Îngrijirile Paliative, cu acest prilej Asociația Obștească ”Angelus Soroca” a organizat un flashmob în Parcul ”Mihai Eminescu” din centrul municipiului. Totodată asociația obștească a desfășurat o loterie pentru persoanele care au direcționat 2% din impozitul pe venit către ”Angelus Soroca”, care ajută persoanele grav bolnave aflate […] Post-ul ”Angelus Soroca” a organizat o tombolă cu premii, iată cine sunt câștigătorii / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
TABLETA DE VINERI. Din câte țin eu minte, toamna a fost unul dintre cele mai fierbinți și agitate anotimpuri în Republica Moldova și, când zic aceasta, nu am în vedere (cum ar fi fost normal, la o adică) număratul bobocilor sau frumusețea nunților jucate, dar spiritul revoluționar care bântuie în societate și dorința unora de […] Post-ul Procurorul cu cel mai mare număr de avocați apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
  După efectuarea a 7736 de teste, alte 1.666 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri, 14 octombrie,  în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 312.442.    Din numărul total de cazuri, 25 sunt în rândul lucrătorilor medicali: 8 – medici, 7 – asistenți medicali, […] Post-ul 32 de persoane au decedat, din cauza maladiilor asociate cu virusul,iar 1666 persoane au fost confirmate cu COVID apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
Consiliul Raional al Tinerilor Soroca și-a ales noii conducători. Procesul a fost asemănător unui scrutin electoral real. În cursa pentru funcția de președinte s-au înscris Anastasia Strochin și Antonela Carauș. Totodată au fost aleși și noii vicepreședinți ai CRT, pentru această funcție concurând Cristina Negruță, Artiom Pujleacov și Mihaela Ciobanu.  Procesul electoral s-a desfășurat în […] Post-ul Consiliul Raional al Tinerilor Soroca are o nouă conducere apare prima dată în Observatorul de Nord.
14 octombrie 2021
20:20
Curtea de Conturi a Republicii Moldova a constatat că la acordarea unor locuințe sociale, inclusiv în raionul Soroca, nu au fost respectate prevederile legale la organizarea, realizarea și monitorizarea implementării acestui proiect. Președintelui rаiоnului Soroca și Consiliului Raional i se cere revizuirea listei beneficiarilor de locuințe sociale. Subiectul se regăsește pe ordinea de zi a […] Post-ul Curtea de Conturi: Și în raionul Soroca nu au fost respectate prevederile legale la acordarea unor locuințe sociale apare prima dată în Observatorul de Nord.
20:10
Un nou buletin scurt de știri zilnice, pregătite de redacția „Observatorul de Nord” pot fi privite acum pe site. Dacă vreți să fiți informați despre știrile de acasă, urmăriți site-ul nostru www.observatorul.md și invitați-vă prietenii pe pagina noastră de Facebook și Telegram. Post-ul Buletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 14 octombrie 2021 apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
Un accident minor a avut loc acum câteva minute la intersecția străzilor Independenței și Bolintineanu din centrul municipiului Soroca. Un Renault și un Mercedes s-au ciocnit la intersecția celor două drumuri, unul principal și altul secundar. Din fericire victime nu sunt.   Post-ul Accident minor în centrul Sorocii / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:30
În octombrie 2021, Agenția pentru Siguranța Alimentelor a pornit campania antirabică la vulpi. Nu vorbim de injecții, dar de un medicament care la prima vedere seamănă cu ciocolata. Preparatul a fost împrăștiat pe câmpuri și în zonele populate de vulpi pe cale aeriană. În locurile mai puțin accesibile, momeala a fost aruncată și manual de […] Post-ul ANSA a finisat vaccinarea vulpilor în localitățile din raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord” sau de către cititorii noștri. Sorocenii pot trimite fotografiile lor printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook – Observatorul de Nord. […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Drumul spre casă apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
  Ministerul Sănătății anunță că ieri, 13 octombrie, încă 28 de persoane au decedat în Republica Moldova după ce au luptat mai multe zile cu noul tip de coronavirus. Deces 7.077: Femeie de 61 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP SCM „Sfânta Treime”.  Comorbidități: hipertensiune arterial, cardiopatie, nefropatie, diabet zaharat. Deces 7.078: Femeie […] Post-ul Ieri, încă 28 de persoane au decedat din cauza noului tip de coronavirus apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
  După efectuarea a unui număr record de teste – 11 372, alte 2.052 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri, 13 octombrie, în Republica Moldova. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 310.776.   În raionul Soroca au fost înregistrate alte 18 cazuri de infectare. Din […] Post-ul Mai multe teste, mai multe infectări – ieri, alte 2052 de cazuri apare prima dată în Observatorul de Nord.
13 octombrie 2021
23:20
Un nou buletin scurt de știri zilnice, pregătite de redacția „Observatorul de Nord” pot fi privite acum pe site. Dacă vreți să fiți informați despre știrile de acasă, urmăriți site-ul nostru www.observatorul.md și invitați-vă prietenii pe pagina noastră de Facebook și Telegram. Post-ul Buletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 13 octombrie 2021 apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:10
Municipiul Soroca pe lângă atracțiile turistice deosebite pe care le are, mai ascunde una pe care o știu în mare parte doar localnicii. Este vorba de partea de jos a cheiului Nistrului, care la doar câțiva metri de cetate începe a se transforma într-o adevărată junglă. Deși această faleză ar putea fi o perlă pentru […] Post-ul Cum arată jungla soroceană de pe malul Nistrului, ce spun oamenii și autoritățile? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:50
O nouă ediție a Almanahului “Soroca”, care a ajuns la numărul douăsprezece, este deja în vânzare. Almanahul este o publicație anuală și pe paginile sale regăsim subiecte despre Dilema pădurii Mălăciuni (evreii în al II-lea Război Mondial) de Victor Zagaevschi, Ultimul fierar din dealul Sorocii de Vadim Șerbate, Povestea familiei Elifir și Catinca Bonca, din […] Post-ul O nouă ediție a Almanahului “Soroca” a ieșit de sub tipar apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord” sau de către cititorii noștri. Sorocenii pot trimite fotografiile lor printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook – Observatorul de Nord. […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Artă în aer liber apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
De la mâncărurile tradiționale de iarnă la băuturile de vară – jaggery (produs concentrat din suc de trestie de zahăr) își găsește locul într-o gamă largă de rețete indiene. Acest produs nealterat vine cu propriul set de beneficii pentru sănătate. Odată cu venirea iernii, jaggery începe să se folosească tot mai mult în bucătăriile indiene, […] Post-ul Dulce pur (PUBLICITATE) apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
 Într-o postare pe pagina sa de Facebook, directoarea Instituției de Educație Timpurie „Prichindel” din satul Vasilcău, Nina Cioca, în numele său și a picilor mulțumește celor care au grijă de generația în creștere nu doar în vorbe, dar și în fapte. Lista persoanelor mărinimoase, care au venit și vin cu daruri pentru copii este una […] Post-ul Prichindeii din Vasilcău sunt sub aripa ocrotitoare a oamenilor de bine din localitate apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
Starea din Spitalul Raional Soroca, prin numărul și gravitatea pacienților cu COVID-19, este ca o foaie de turnesol, care ne arată în ce situație epidemiologică se află municipiul Soroca și satele din raion. Astfel că Spitalul Raional Soroca împreună cu Observatorul de Nord, vă vor informa cu privire la situația zilnică din secția COVID-19 și […] Post-ul COVID-19 la Spitalul Raional Soroca – 12.10.2021- 13.10.2021 / INFORGRAFIC apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Biblioteca este un loc  unde spiritual devii mai bogat, este templul nelimitat al cunoașterii și al nemuririi. Biblioteca Publică Bădiceni este un Centru Informațional care ajută la dezvoltarea Comunității prestând diferite Servicii cum ar fi: Împrumut la domiciliu, servicii de loisir, astfel satisfăcând nevoile utilizatorilor.  Fără biblioteci nu există civilizație!!! Ray Bradbyry Vorbind de condițiile […] Post-ul Bibliotecă nouă la Bădiceni apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
Cu toții cunoaștem că alegerile parlamentare au fost încă vara trecută, la Soroca însă par să continue. Panoul publicitar al Partidului Acțiune și Solidaritate poate fi văzut de fiecare trecător în dealul Sorocii, iar pe cel al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor – în centrul orașului, chiar lângă Palatul de Cultură. În viziunea deputaților soroceni, Ion […] Post-ul La Soroca mai continuă alegerile parlamentare? apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Legislația cu privire la Autoritatea Națională de Integritate trebuie modificată odată cu normele ce vizează și activitatea altor instituții de stat, care permit înregistrarea unor bunuri la prețuri derizorii, a subliniat judecătorul Ion Chirtoacă, într-un interviu pentru MoldovaCurata.md. El a atras atenția asupra mai multor lacune în proiectul de lege, votat în două lecturi de […] Post-ul INTERVIU. Judecătorul Ion Chirtoacă: „Atât timp cât vom admite ca automobile de lux, de 50-70 de mii de euro, să fie înregistrate la valoarea de 10-15 mii de lei, responsabilitatea și rușinea este a autorităților de stat pentru că acceptă acest fals vădit” apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
  Ministerul Sănătății anunță că ieri, 12 octombrie, încă 28 de persoane au decedat în Republica Moldova după ce au luptat mai multe zile cu noul tip de coronavirus. Deces 7.049: Femeie de 62 de ani din r. Strășeni, internată în IMSP Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății.  Comorbidități: hipertensiune arterială. Deces 7.050: Femeie de 44 […] Post-ul 19 femei și 9 bărbați au decedat din cauza virusului apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
   După efectuarea a 6015 teste, alte 1.542 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, inclusiv 29 de cazuri în raqionul Soroca. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 308.724. Din numărul total de cazuri, 41 sunt în rândul lucrătorilor medicali. Menționăm că, în prezent, […] Post-ul Încă 29 cazuri de infectare, înregistrate în raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
12 octombrie 2021
19:50
Unii inși preferă să mănânce răsărită în parc. Și nu ar fi o problemă dacă semințele le-ar scuipa la ei în buzunar, într-o sacoșă sau ar face o pungă din hârtie. Dar atunci când scuipă cojile pe jos, își arată nivelul de incultură… Post-ul AI SOVESTE!!! Nu scuipa cojile de răsărită pe jos, fă mai bine o pungă din ziarul „Observatorul de Nord” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:40
Eugeniu Strochin a plecat de la conducerea Inspectoratului de Poliție Soroca. Informația ne-a fost confirmată de serviciul de presă al instituției. L-am contactat pe fostul șef al IP Soroca pentru a afla motivele demisionării, dar telefonul este deconectat. „Este adevărat că domnul Strochin a părăsit rândurile MAI în legătură cu pensionarea” ne-a comunicat Svetlana Talpă, […] Post-ul Eugeniu Strochin și-a dat demisia din funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:30
Un nou buletin scurt de știri zilnice, pregătite de redacția „Observatorul de Nord” pot fi privite acum pe site. Dacă vreți să fiți informați despre știrile de acasă, urmăriți site-ul nostru www.observatorul.md și invitați-vă prietenii pe pagina noastră de Facebook și Telegram. Post-ul Buletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 12 octombrie 2021 apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Counter-Strike, DOTA 2, Grand Theft Auto sau Minecraft PC sunt jocurile prezentului, în care în special tinerii, pierd ore și zile ațintiți la ecrane mai mari și mai mici. Dar ce făceau străbunii noștri, ce jocuri erau populare acum câteva secole în urmă? Unul din jocurile de demult, despre care știm la sigur datorită cercetărilor […] Post-ul Din Egiptul antic la Soroca medievală: ce joc era popular acum câteva secole printre cei care păzeau cetatea? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
 Comisia raională Extraordinară de Sănătate Publică (CRESP) a stabilit Codul corespunzător de alertă celor 35 de primării, în dependență de numărul de infectări înregistrate în perioada 4-10 octombrie 2021. Conform deciziei CRESP în 3 primării a fost atribuit Codul Roșu de alertă, 9 primării – Codul Galben, 10 primării – Codul Portocaliu și 13 primării […] Post-ul Situația epidemică din raionul Soroca – în toate culorile toamnei… apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Starea din Spitalul Raional Soroca, prin numărul și gravitatea pacienților cu COVID-19, este ca o foaie de turnesol, care ne arată în ce situație epidemiologică se află municipiul Soroca și satele din raion. Astfel că Spitalul Raional Soroca împreună cu Observatorul de Nord, vă vor informa cu privire la situația zilnică din secția COVID-19 și […] Post-ul COVID-19 la Spitalul Raional Soroca – 11.10.2021- 12.10.2021 / INFORGRAFIC apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
La 9 octombrie 2021, soroceanul Petru Ghilețchi, în vârstă de 33 de ani, s-a stins din viață fiind la muncă în Germania. În noaptea de sâmbătă spre duminică i s-a făcut rău. A chemat ambulanța, dar echipajul medical a ajuns abia peste trei ore. Inima lui Petru nu mai bătea.     „Petru nu avea boli […] Post-ul Apel către toți sorocenii cu o inimă mare: Împreună putem ajuta părinții să-și vadă pentru ultima dată fiul apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
    Sindicatele de ramură au înaintat, anterior, un demers către Guvern și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, la tema cine trebuie să achite testarea angajaților din învățământ. Recent, după cum afirmă domnul Ghenadie Donos, pe pagina sa de Facebook, Consiliul general al  Federației Sindicale al Educației și Științei din Republica Moldova, la acest demers […] Post-ul Nu angajații, dar angajatorii trebuie să plătească pentru testele anti-COVID. Vezi cine spune aceasta apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
   Ieri, 11 octombrie, au fost făcute totalurile concursului pentru ocuparea funcţiei publice vacante de arhitect-șef al Serviciul Arhitectură.    În urma rezultatelor obținute la proba scrisă și interviu, în acestă funcție a fost confirmată doamna Natalia Bevza. (FOTO: Consiliul raional Soroca) Post-ul Natalia Bevza este arhitectă-șefă a Serviciul Arhitectură din cadrul Aparatului Președintelui Raionului Soroca. apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
  Ministerul Sănătății afirmă că ieri, 11 octombrie, încă 24 de persoane au decedat în Republica Moldova după ce au luptat mai multe zile cu noul tip de coronavirus. Printre aceștia sunt și doi soroceni, de 66 și 71 de ani. Deces 7.026: Bărbat de 71 de ani din mun. Bălți, internat în SC. Bălți. […] Post-ul Doi soroceni, de 66 și 71 ani, au pierdut lupta cu virusul. apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
   După efectuarea a 2192 de teste, alte 535 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri, 11 octombrie, în Republica Moldova, inclusiv 13 cazuri în raionul Soroca. bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 307.182. Din numărul total de cazuri, 2 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (0 – medici, […] Post-ul Alte 13 cazuri noi de infectare în raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:30
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord” sau de către cititorii noștri. Sorocenii pot trimite fotografiile lor printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook – Observatorul de Nord. […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Grațiozitatea toamnei apare prima dată în Observatorul de Nord.
11 octombrie 2021
19:30
Sâmbătă și duminică mai mulți soroceni au avut norocul (căci chiar este noroc să mergi la spectacol în vreme de pandemie), să petreacă frumos timpul la Teatrul „Veniamin Apostol” din Soroca. Sorocenii au privit cu sufletul la gură spectacolul „Destin”, în regia Danei Strungaru, prezentat de Teatrul „Alexei Mateevici” din Chișinău, ca un omagiu adus […] Post-ul Spectacolul „Destin” a pornit în turneu prin republică, prima destinație – Soroca / VIDEO și GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:10
Un nou buletin scurt de știri zilnice, pregătite de redacția „Observatorul de Nord” pot fi privite acum pe site. Dacă vreți să fiți informați despre știrile de acasă, urmăriți site-ul nostru www.observatorul.md și invitați-vă prietenii pe pagina noastră de Facebook și Telegram. Post-ul Buletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 11 octombrie 2021 apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Acest bărbat înalt şi frumos este bine cunoscut sorocenilor, or, Ion Traistă este, poate, unicul orb din Moldova, care se isprăveşte cu toate lucrările fără însoţitor, dar şi mai participă activ în viaţa culturală a societăţii… – Domnule Traistă, sorocenii vă cunosc mai mult ca muzician, dar mai puţin ca om. Ce ne puteţi spune […] Post-ul IN MEMORIAM: Ion Traistă – „omul-orchestră”, care și-a creat singur destinul / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Tomberoanele din municipiul Soroca sunt în multe sectoare iarăși arhipline. Nu este o noutate, căci tot mai des vedem această situație. Conducerea Direcției Gospodăriei Locativ-Comunale spune că este o situație complicată, și că de fapt lucrătorii au lucrat fără zile de odihnă. Nu se reușește, spun aceștia, fiindcă s-au înmulțit punctele de acumulare, sunt mai multe […] Post-ul De ce tomberoanele din Soroca sunt iarăși arhipline? / VIDEO NO COMMENT apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Starea din Spitalul Raional Soroca, prin numărul și gravitatea pacienților cu COVID-19, este ca o foaie de turnesol, care ne arată în ce situație epidemiologică se află municipiul Soroca și satele din raion. Astfel că Spitalul Raional Soroca împreună cu Observatorul de Nord, vă vor informa cu privire la situația zilnică din secția COVID-19 și […] Post-ul COVID-19 la Spitalul Raional Soroca – 08.10.2021- 11.10.2021 / INFORGRAFIC apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.