De ce Rusia nu poate livra mai mult gaz în Europa decât este prevăzut în contracte

Sputnik, 13 octombrie 2021 20:00

Rusia furnizează la maxim gaz în Europa, respectând cu strictețe angajamentele prevăzute în contract. Nu este posibilă o livrare peste ceea ce este convenit prin acorduri.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 8 ore
23:30
Astăzi va avea loc o nouă ședință a CNESP în care vor fi adoptate măsuri noi privind organizarea alegerilor locale și vor fi anunțate unele restricții privind organizarea evenimentelor.
23:00
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, susține că Bruxellesul ar putea declanșa un al treilea război mondial, prin blocarea fondurilor destinate țării.
22:30
Premierul Natalia Gavrilița infirmă că s-a semna un acord cu Ucraina de livrare a 700 de milioane de metri cubi de gaze.
Acum 12 ore
21:50
Premierul Natalia Gavrilița refuză să spună prețul pe care-l plătim pentru gazul procurat din sursa alternativă.
21:30
O nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 va avea loc la înceăutul lunii noiembrie.
21:00
Peste 1200 de oameni au fost confirmați pozitiv la noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore.
20:40
La împlinirea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I, Poşta Moldovei a anunţat punerea în circulaţie a ștampilei poștale speciale „Regele Mihai I al României (1921- 2017) – 100 de ani de la naștere”.
19:30
Organizația Mondială a Sănătății a prezentat date alarmante privind consumul de alcool din țara noastră.
19:30
Un milion de metri cubi de gaz natural din surse alternative au fost achiziționate.
18:40
Vladimir Putin i-a acordat cetățenia rusă actriței și cântăreței din Uruguay Natalia Oreiro.
18:20
Mai multe regiuni ale țării au fost plasate sub ”Cod Roșu” de COVID-19 din cauza numărului mare de cazuri noi.
18:00
Vă prezentăm prognoza meteo pentru 26 octombrie în Chișinău și Bălți, precum și în întreaga țară.
Acum 24 ore
16:50
Procura Generală a deschis un dosar penal cu privire la uzurparea puterii în stat, în aprilie 2021.
16:20
Concursul internațional de fotografie „Andrei Stenin” își propune să sprijine tinerii fotografi și să atragă atenția publicului asupra provocărilor fotoreportajului contemporan.
15:40
Tot mai mulți copii sunt testați pozitiv cu noul tip de coronavirus. Primarul Ion Ceban le-a cerut autorităților extinderea de urgență a numărului de paturi pentru copii în spitalele cu profil COVID-19.
14:50
Andrei Spînu a precizat care este poziția autorităților noastre în raport cu datoriile istorice pe care le are Moldova față de Gazprom.
14:40
Fostul ministru al Justiției ar putea deveni angajat al Primăriei. Un anunț în acest sens a fost făcut de edilul-șef al Capitalei.
14:20
Sinistrații care au avut de suferit în urma incendiului din strada Pelivan din Capitală vor primi ajutor din partea municipalității.
14:00
Vladimir Putin nu planifică deocamdată niciun fel de contacte cu conducerea Moldova în problema gazelor, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
13:40
Vicepremierul Andrei Spînu a făcut dezvăluiri privind negocierile purtate cu concernul rus Gazprom.
12:40
Nu toți chișinăuienii au fost conectați la căldură în data de 22 octombrie, atunci când a fost dat startul sezonul la încălzire. Primarul general Ion Ceban a explicat cauza acestui fapt.
11:50
Generalul Hodges: SUA au nevoie de Marea Neagră pentru a stăvili Rusia și Iranul.
11:20
Edilul-șef al Capitalei este nemulțumit de modul în care guvernarea gestionează pandemia COVID. În cadrul unui briefing, Ion Ceban a comunicat că spitalele din municipiu sunt la limită, iar alte instituții pentru acești bolnavi nu mai pot fi identificate.
11:00
Vladimir Putin va participa săptămâna aceasta la câteva evenimente internaționale importante.
10:40
Ambasadorul Germaniei în Rusia, Geza Andreas von Geir, a vorbit despre o posibilă dată a evenimentului.
10:10
În câteva zile, șoferii vor fi obligați să se supună unor anumite reguli. Asta dacă nu își doresc să fie trași pe dreapta de inspectorii de patrulare.
09:40
Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a impus noi restricții pentru București, care sunt aplicate de astăzi, 25 octombrie.
09:20
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Liliana Pușcașu, ofiţer de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, scriitoarea Ana Onică, Andrei Pavaloi, șeful Direcției Generale Educație Tineret și Sport.
09:20
Un adolescent de 18 ani și-a găsit sfârșitul pe o cale ferată din Dondușeni. Accidentul a avut loc în această noapte.
09:10
Analistul politic a vorbit despre degradarea globală a partidelor de stânga și a menționat că Moldova nu este o excepție.
08:40
Demența este o problemă complexă, existând mai mulți factori de risc, printre care moştenirea genetică, vârsta, alimentaţia și stilul de viață. Cum se poate preveni demenţa printr-o alimentaţie corectă.
08:00
Criza energetică care se atestă în întreaga lume ar putea să se încheie spre sfârșitului lui februarie 2022. De această părere este fostul ministru al Finanțelor și președintele partidului „Legii și Dreptății” Mariana Durleșteanu.
07:40
Leul își pierde puterea în fața valutelor străine. Acestea s-au scumpit comparativ cu cu ziua de vineri, anunță Banca Națională a Moldovei.
07:10
Fostul director ANRE, expertul în energetică Victor Parlicov a precizat care sunt lecțiile pe care trebuie să le învețe guvernarea din criza
06:30
După mai multe zile în care ne-am bucurat de temperaturi ridicate, astăzi avem parte de vreme puțin mai rece.
Ieri
22:50
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate cu privire la situația epidemiologică din țară.
20:40
În a treia semifinală a concursului internațional „Tu ești super!” se vor afla numele tuturor finaliştilor sezonului jubiliar.
20:10
Caz cutremurător în raionul Nisporeni. Un bărbat și-a împucat din răzbunare concubina, anunță poliția.
20:00
O tragedie ieșită din comun s-a produs în localitatea Parcova din raionul Edineț.
19:20
O șoferiță care avea un copil de trei ani în mașină a pierdut controlul vehiculului și s-a izbit de un alt automobil.
18:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că în noaptea de duminică spre luni se așteaptă înghețuri. Iată câte grade cu minus se vor înregistra.
18:00
Rusia a renunțat la relațiile cu NATO pentru că toate tentativele de a dezvolta un dialog cu blocul militar s-au dovedit a fi năprasnice, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
17:20
Londra a reunit experți din sectorul bancar și financiar pentru a crea o unitate specială, ca parte a unei lupte economice care vizează în special Moscova și Beijingul, potrivit Financial Times.
16:40
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, a publicat informații despre perioada în care Moldovagaz a acumulat cea mai mare parte a datoriilor sale către furnizorul rus.
16:00
Sistemul mobil de rachetă “Bal” este îmbunătățit constant, iar tactica de utilizare în luptă devine tot mai sofisticată.
15:10
Șornikov: Chișinăul creează imaginea unei victime a „debandadei gazelor” din partea Moscovei.
14:30
În timp ce spitalele sunt arhipline cu pacienți și cu greu mai fac față pandemiei, unii sfidează normele impuse de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică. Poliția a efectuat verificări în mai multe localuri și puncte comerciale.
13:00
Specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au stabilit care ar fi cauza izbucnirii incendiului de ieri de la mansarda unui bloc de locuit din sectorul Buiucani al Capitalei. Aceștia au înaintat trei ipoteze.
12:40
În Chișinău nu se mai construiesc mansarde, dar cele care au fost ridicate înainte de această interdicție s-au construit cu grave abateri, susține primarul Chișinăului Ion Ceban.
12:10
Fostul premier Ion Chicu a vorbit în emisie la Radio Sputnik despre consecințele pe care le-ar putea avea asupra economiei creșterea tarifelor la gazul natural.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.