Guvernul a decis: Testele PCR la Covid-19 vor costa 300 de lei în instituțiile medicale publice

Jurnal TV, 13 octombrie 2021 20:00

Testele PCR pentru depistarea infecției COVID-19 în laboratoarele de stat vor costa 300 de lei, în loc de 755 de lei cât costau până acum. Guvernul aprobat astăzi reducerea tarifului, deoarece au scăzut prețurile de achiziție a reactivelor necesare la efectuarea acestei analize.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 8 ore
22:10
Prezentat de Daniela Ciocanu
22:10
Prezentat de Sofia Obadă
22:00
Prezentat de Daniela Vizitiu
Acum 12 ore
20:20
Ostașii români, căzuți pe câmpul de luptă în cel de-al Doilea Război Mondial, au fost comemorați astăzi pe ambele maluri ale Prutului. La Chișinău a fost inaugurată ”Cișmeaua General Georgescu Pavel Ion”, situată în Parcul Valea Morilor din capitală. Monumentul este dedicat eroilor Armatei Române, care au fost victime ale regimului stalinist. Distrus în timpul regimului bolșevic, acesta a fost renovat datorită unui proiect inițiat acum doi ani de Asociațiile „Monumentum" și „ASCOR" Iași.
20:20
Crește numărul copiilor infectați cu COVID-19! Numai în ultima săptămână s-au infectat cu noul tip de coronavirus 817 elevi și 296 de pedagogi. Din această cauză, sute de clase au fost închise, iar copiii au trecut la studii online.
20:00
Unul din patru decese în Moldova este asociat consumului de alcool. Vinul rămâne cea mai consumată băutură alcoolică, inclusiv în rândul femeilor, fiind urmat de bere, arată datele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. La sate, populația consumă în special vin, iar la oraș – băuturile alcoolice tari. Berea, în majoritatea cazurilor, este băută de tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani. Am întrebat astăzi locuitorii capitalei cât de des beau, cât și ce fel de băutură preferă.
20:00
O bună parte din laptopurile pe care Ministerul Educației le-a procurat pentru elevii și profesorii care nu pot participa la lecții online se prăfuiesc în depozite. Acestea nici măcar nu au fost deschise vreodată. Asta în timp ce tehnica a costat aproape 70 de milioane de lei și încă 3 milioane de dolari, oferite cu împrumut de Banca Mondială. Banii au ajuns în buzunarul unui afacerist din anturajul oligarhului fugar, Vladimir Plahotniuc. Aceste, dar și alte nereguli au fost descoperite de echipa jurnaliștilor din proiectul media „Cu Sens”.
19:50
Compania din Turcia care a construit complexul „Chișinău Arena” refuză să acopere, începând cu luna noiembrie, cheltuielile de întreținere a clădirii. Informația ne-a fost confirmată de către administratorul firmei ”Arena Națională”, Eduard Calancea. Potrivit lui, scrisori de acest fel sunt recepționate încă din anul 2019, dar de data aceasta partenerul privat a venit și cu argumente.
19:40
Ucraina va vinde Republicii Moldova, la solicitare, 700 de milioane de metri cubi de gaze naturale. Despre aceasta scrie publicația ucraineană, ”Ekonomiceskaia Pravda”, care face referire la surse guvernamentale de la Kiev. Întreprinderea de stat ucraineană ”Naftogaz” ar fi semnat deja un acord-cadru cu întreprinderea „Energocom” de la Chișinău privind furnizarea celor 700 de milioane de metri cubi de gaze. Autoritățile noastre nu au confirmat deocamdată informațiile.
19:40
Un număr record de persoane a chemat în ultima lună ambulanța. Serviciul 112 anunță despre cel puțin 2500 de apeluri pe zi. Cele mai multe proveneau fie de la suspecți, fie de la infectați cu noul tip de coronavirus, fiind vorba de peste 17 mii de apeluri. Operatorii de la 112 susțin că oamenii solicită ajutor prea târziu, când deja se sufocă și nu sunt în măsură nici măcar să vorbească la telefon.
19:00
Prezentat de Eugenia Apostu
18:00
Mai mulți membri ai guvernului de tranziție din Sudan, printre care și prim-ministrul, au fost arestați în contextul crizei politice profunde din această țară africană. Drept răspuns, mii de oameni au ieșit pe străzile capitalei Sudanului pentru a protesta împotriva presupusei lovituri de stat.
17:50
La câteva zile de la instituirea stării de urgență în domeniul energeticii, autoritățile încă jonglează cu soluții provizorii în ceea ce privește aprovizionarea țării cu gaze naturale. Miercuri, o delegație guvernamentală de la Chișinău va mai face o tentativă de a negocia cu Gazprom. Asta după ce discuțiile anterioare au eșuat. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, în cadrul unei conferințe de presă. El a precizat că discuțiile sunt dificile, iar prețul propus moldovenilor de către Gazprom este mai mare decât cel oferit țărilor din regiune.
17:40
Tot ce-au agonisit o viață s-a transformat în scrum în doar câteva ore. Acum, în prag de iarnă, au rămas cu datorii, credite la bancă și fără acoperiș deasupra capului. Este vorba despre cele 20 de familii, care au avut de suferit în urma incendiului de pe strada Pelivan, în care au ars complet 20 de apartamente de la mansarda unui bloc. Astăzi i-am surprins pe oameni cum scoteau din ruine cele câteva lucruri care le-au mai rămas.
17:20
Prezentat de Eugenia Apostu
17:20
În contextul ratificării Convenției de la Istanbul, prin care autoritățile Republicii Moldova se angajează ca violenţa împotriva femeilor să fie pedepsită în mod corespunzător, Fii Sănătos revine la o poveste cu o vechime de doi ani, în care o tânără mamă a rămas țintuită în scaun cu rotile după ce fostul soț a intrat cu mașina în automobilul în care aceasta se afla cu copilul lor.
Acum 24 ore
16:10
Din cele 17 penitenciare din țară, opt nu au acum directori. Concursuri pentru funcția de șefi nu au mai fost organizate din 2018. De trei ani, pușcăriile din țară sunt gestionate de șefi interimari.
16:00
Criza umanitară din Afganistan se adâncește. Potrivit unui oficial ONU, mai mult de jumătate din populația țării se îndreaptă spre foamete, iar lucrurile se vor înrăutăți în perioada următoare. Potrivit ONU, milioane de copii sunt în pericol să moară de foame.
16:00
Caz cutremurător în raionul Edineț. Un bărbat de 54 de ani, originar din Tiraspol, a fost găsit carbonizat în apropierea unei ferme din satul Parcova. Corpul neînsuflețit a fost depistat de o femeie, care a anunțat poliția. Urmează detalii și alte știri din cronica polițienească.
15:50
Volumul de curent electric livrat malului drept al Nistrului de Centrala termoelectrică de la Cucirugan a fost redus și mai mult în ultimele zile, iar deficitul este suplinit acum cu energie electrică importată din Ucraina. Despre aceasta a anunțat fostul deputat Alexandru Slusari. Informațiile sunt confirmate și de datele publicate pe site-ul ”Moldelectrica”. Astăzi, ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, a refuzat să comenteze subiectul.
15:50
Zeci de ani a lucrat șofer de troleibuz, are permis pentru toate categoriile, iar acum conduce o ambulanță. V-o prezentăm astăzi pe Angela Lisă, care de aproape doi ani, face parte dintr-un echipaj al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Femeia are 52 de ani și s-a angajat odată cu izbucnirea pandemiei. Îi aflăm povestea din reportajul ce urmează.
15:40
Edilul capitalei Ion Ceban a anunțat că a propus astăzi candidatura fostului avocat al PSRM, Fadei Nagacevschi, pentru funcția de viceprimar. Nagacevschi ar putea fi numit în funcție la următoarea ședință a Consiliului Municipal.
15:40
Cei peste 1,6 milioane de euro, capturați la Vama Leușeni în aprilie 2020 au ajuns în bugetul statului. Printr-o decizie a Curții de Apel Chișinău, s-a dispus confiscarea în folosul statului și a contravalorii unității de transport de 591 de mii 309 lei.
15:30
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a anunțat inițierea unui proces penal pe faptul numirii în funcția de judecător la Curtea Constituțională a lui Boris Lupașcu în aprilie 2021.
11:50
Volumul de energie electrică livrat malului drept al Nistrului de Centrala termoelectrică de la Cucirugan a fost redus începând cu ziua de azi, 25 octombrie și este suplinit cu energie electrică importată din Ucraina. Despre aceasa a anunțat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.
07:50
906 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.
Ieri
00:10
Prezentat de Felicia Jenunchi
24 octombrie 2021
23:50
Prezentat de Felicia Jenunchi
14:50
Serialul nostru despre femeile care uimesc prin curaj și dorința de a schimba stereotipurile, continuă. Astăzi o prezentăm pe Angela Lisă, care de aproape doi ani face parte dintr-un echipaj al Centrului Național de Asistența Medicală Urgentă Prespitalicească.
14:40
Prezentată de Nicoleta Adam
Mai mult de 2 zile în urmă
13:50
Una din cele mai mari vinării din Republica Moldova și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) au inițiat bursa de merit „Viorel Mardare”, în memoria regretatului artist și regizor. Cele două instituții au anunțat un concurs destinat studenților anilor III și IV Licență și studenților anului I Master ai Departamentului Multimedia al instituției. Câstigătorul sau câștigătoarea competiției va beneficia de o bursă de merit „Viorel Mardare” în valoare de 1000 de lei lunar pe parcursul unui an.
13:50
Ofertă propusă la momentul actual de Gazprom nu este în avantajul cetățenilor Republicii Moldova. Prețul cerut, care include condiții financiare și nefinanciare, inclusiv achitarea în termeni restrânși a datoriei istorice, este mai mare decât ofertele de pe piețele internaționale de gaz, anunță vicepremierul Andrei Spânu, într-o postare plasată pe pagina sa de facebook.
22 octombrie 2021
22:40
Prezentat de Eugenia Apostu
21:40
Prezentat de Eugenia Apostu
21:20
Prezentat de Daniela Vizitiu
21:00
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:50
Avem restanțe la testarea și tratarea persoanelor cu HIV/SIDA. Din cauza pandemiei, numărul persoanelor depistate cu HIV a scăzut cu o treime, dar asta nu înseamnă că se infectează mai puțini. În Republica Moldova, infecția HIV este depistată fie târziu, fie deloc. Jumătate dintre oamenii care trăiesc cu HIV, nici nu știu despre aceasta.
20:40
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat imagini video cu un pacient preluat de medicii de ambulanță, fiind conectat la masca de oxigen. Se întâmplă în localitatea Lețcani, județul Iași, unde se află și un grup de medici din Republica Moldova. Aceștia îi îndeamnă pe toți oamenii să se vaccineze, pentru a nu ajunge într-o situație similară.
20:00
Ministerul Apărării a deconectat astăzi așa numitul ”foc veșnic” de la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru că ar exista riscul ca flacăra să fie stinsă de vânt, iar gazul să fie emanat în aer.
20:00
După ce a fost instituită starea de urgență, responsabilii de la MoldovaGaz au venit cu un nou mesaj pentru consumatori. De această dată - unul de încurajare.
19:50
Procuratura Generală s-a autosesizat în privința declarației activistului Gheorghe Petic vizând implicarea ex-ministrului de interne Alexandru Jizdan într-o crimă care ar fi fost comisă în anul 2000. Procurorul general interimar urmează să desemneze un procuror care va efectua investigația, iar Gheorghe Petic va fi invitat la procuratură, precizează instituția.
19:20
Curtea de Apel Chișinău a amânat pentru luna noiembrie ședința de judecată în dosarul Șor. Astăzi, instanța a desemnat un avocat din oficiu pentru fugarul Ilan Șor, care are acum patru apărători. Noul avocat urmează să se documenteze, în zece zile, cu toate materialele cauzei penale.
18:20
Prezentat de Eugenia Apostu
18:00
Acum 15 ani a pornit o afacere cu doar câteva mașini de cusut, care mai mult zăceau defectate decât lucrau. În timp, a înțeles că trebuie să investească în utilaj performant, pentru a crește productivitatea și calitatea produselor. Vorbim despre Pelaghia Țipu din Peresecina, Orhei, care reușește să fie soție, mamă a patru copii și un antreprenor de succes. Vă invităm să-i cunoașteți povestea în reportajul ce urmează.
18:00
”Moldovagaz” a deconectat astăzi de la rețea fabrica de producere a teracotei din Taraclia. Motivul invocat este că întreprinderea a consumat în ultimele zile mai mult decât norma permisă. Drept reacție, muncitorii din Taraclia au ieșit în stradă, la o manifestație de protest. Oamenii, aproape 200 la număr, se tem că vor rămâne fără serviciu și, în consecință, fără salarii.
18:00
Garajul și o anexă a clădirii unde se află Procuratura raionului Ungheni au luat foc în această noapte. Sediul Procuraturii a rămas intact. Nicio persoană nu a avut de suferit.
18:00
Poliția a reținut doi bărbați suspectați că, săptămâna trecută, au împușcat mortal, în pragul casei, un bărbat de 34 de ani din Corjeuți, raionul Briceni. Cei doi au fost încătușați noaptea trecută, de către mascații de la Fulger și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații.
17:50
Curtea de Apel Chișinău a amânat pentru luna noiembrie ședința de judecată în dosarul Șor. Astăzi, instanța a desemnat un avocat din oficiu pentru fugarul Ilan Șor, care are acum patru apărători. Noul avocat urmează să se documenteze, în zece zile, cu toate materialele cauzei penale.
17:40
Tragedie la Hollywood. Actorul Alec Baldwin a ucis un director de imagine şi l-a rănit pe regizorul unui western, care este filmat în această perioadă în statul american New Mexico, scrie Reuters. Alec Baldwin a fost chestionat de poliţişti, a precizat purtătorul de cuvânt al şerifului din Santa Fe. Prima ipoteză luată în calcul de anchetatori este că arma s-a descărcat accidental.
16:10
Compania ”Metalferos” are un nou director interimar. Este vorba despre Andrei Ivancov, numit în funcție după ce fostul șef, Igor Cujba, și-a depus cererea de demisie.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.