„Șeful” permiselor de conducere de la Florești. A luat aproape 1 000 de euro, iar CNA l-a încătușat

Realitatea.md, 23 septembrie 2021 12:40

Un tânăr din Florești ar fi cerut și primit mită de la două persoane, sub pretextul că le poate ajuta să susțină cu succes examenele de calificare auto și să-și perfecteze permisele de conducere. La a doua tentativă de trafic de influență, bărbatul a fost denunțat și reținut de ofițerii DGT Nord a CNA și […] Articolul „Șeful” permiselor de conducere de la Florești. A luat aproape 1 000 de euro, iar CNA l-a încătușat apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 2 ore
20:30
Alte 2068 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.  Din numărul total de cazuri, 14 cazuri asociate cu contact în afara țării: 3-Germania, 2-Franța, 2-Italia, 2-România, 2-Rusia, 1-Marea Britanie, 1-Turcia, 14-Ucraina. Numărul total de teste efectuate – 9965.  Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la […] Articolul Un nou anti-record. Peste 2000 de oameni infectați de Covid și 37  decedați   apare prima dată în Realitatea.md.
20:00
Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că de luni se vor impune noi restricții, informează Realitatea.md cu referire la Digi24.ro. Potrivit sursei, anunțul a fost făcut după ședința președintelui cu premierul interimar Florin Cîțu și mai mulți oficiali din domeniul sănătății. „Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați și cei care, cu legitimație […] Articolul Klaus Iohannis anunță restricții mai dure și carantină de noapte pentru cei nevaccinați apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
18:10
Traficul rutier pe strada Teilor, tronsonul cuprins între bd. Dacia și strada Independenței, sectorul Botanica va fi suspendat în perioada 21– 27 octombrie, curent. Primăria municipiului Chișinău informează că măsura a fost luată în scopul executării lucrărilor de reabilitare a învelișului asfaltic de pe carosabilul din strada Teilor. De asemenea, în perioada următoare, va fi […] Articolul Atenție, șoferi! Traficul rutier, suspendat pe unele străzi din Capitală apare prima dată în Realitatea.md.
18:10
Un bărbat în vârstă de 33 de ani a ajuns pe mâna oamenilor legii după ce asupra lui au fost depistate droguri. Potrivit informațiilor, cazul a fost documentat ieri seara de un echipaj de carabinieri din cadrul Direcției regionale Centru a IGC. „Echipajul fiind implicat la menținerea ordinii publice în sectorul Buiucani al Capitalei, a […] Articolul „Curier” de droguri? Un individ din Capitală, depistat cu substanțe vegetale apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
Republica Moldova va iniția negocierile cu Banca Europeană de Investiții privind implementarea proiectului „Eficiența energetică în Republica Moldova”. Un proiect de hotărâre în acest sens, a fost aprobat, astăzi, în ședința de Guvern. Obiectivul Proiectului rezidă în inițierea negocierilor asupra proiectului contractului de finanțare privind acordarea Republicii Moldova de către Banca Europeană de Investiții, a unui împrumut […] Articolul Moldova urmează să inițieze negocieri cu BEI. Unde vor fi direcționați banii împrumutați apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
Ministrul de Externe, Nicu Popescu, susține că în Republica Moldova nu există infrastructura necesară pentru pomparea gazului în nord sau în sud, în ambele direcții. Astfel, deși gazoductul Iași-Ungheni ne permite să minimizăm riscurile pe care le are țara în plan energetic, poate livra gaz doar părții centrale a Moldovei și nu poate oferi o […] Articolul Gazoductul Iași-Ungheni nu ne va încălzi la iarnă: Poate livra gaz doar părții centrale a Republicii Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
Autoritățile Republicii Moldova vor organiza o licitație, prin intermediul companiei Energocom, unde vor participa mai mulți traideri care dețin volume de gaz și vor spune la ce preț pot să vândă metanul țării noastre, scrie Bani.md. „Discuțiile sunt complicate ținând cont că situația dificilă  pe piața gazelor, care nu este doar în Republica Moldova. Or, […] Articolul VIDEO Ne îndreptăm spre cea mai scumpă iarnă din istorie. Autoritățile mizează pe rezervoarele de gaz din Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
17:30
Un nou protocol de colaborare în domeniul învățământului va fi semnat cu Ministerul Educației al României. Mai exact, Guvernul a aprobat astăzi, 20 octombrie, inițierea negocierilor și aprobarea semnării Protocolului de colaborare dintre Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Educației din România pentru perioada 2021-2025. Astfel, scopul Protocolului de colaborare este de a […] Articolul Încă un pas în domeniul învățământului! Va fi semnat nou protocol de colaborare cu Ministerul Educației din România apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Legea cu privire la serviciile publice, o premieră legislativă în Republica Moldova, a fost aprobată astăzi, 20 octombrie, în cadrul ședinței de Guvern. Mai exact, acest lucru presupune prestarea serviciilor publice în formă electronică în mod prioritar, dar și dreptul beneficiarului serviciilor publice de a solicita prestarea unui serviciu la orice oficiu al prestatorului de […] Articolul PREMIERĂ legislativă în Moldova! Serviciile publice în formă electronică, prestate în mod prioritar apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a dispus astăzi o săptămână de concediu plătit pentru toţi cetăţenii, în perioada 30 octombrie şi 7 noiembrie pentru a încerca limitarea valului epidemic de COVID-19 în țară, transmite TASS.  „Bineînţeles, susţin propunerea de a declara perioada dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie ca nelucrătoare”, a declarat Putin, înainte de […] Articolul Vladimir Putin decretează o săptămână de concediu plătit pentru toți angajații: Limitarea răspândirii COVID-19 apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Fostul sportiv și deputat PDM, Constantin Tuțu, a fost pus sub învinuire pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații. Potrivit Procuraturii Anticorupție, fostul deputat, fiind persoană cu funcție de demnitate publică, în perioada 2014-2019 a realizat venituri din mai multe surse în sumă totală de 6 455 350,72 lei și tot în aceiași perioadă de timp […] Articolul ȚUȚU, pus sub învinuire pentru trei capete de acuzare. Procurorii i-au aplicat sechestru pe casă apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
Rog toți politicienii să nu intre în speculații. Este o situație dificilă și complicată. Astfel de speculații și încercarea de a duce subiectul într-o zonă geopolitică nu ajută procesului de găsire a unei soluții pe termen lung. Or, cred că toată lumea este de acord cu faptul că noi avem nevoie de energie electrică și […] Articolul VIDEO Spînu, atac la politicienii care speculează pe criza gazelor naturale: Nu ajută la găsirea unei soluții apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova anunță concursul public pentru selectarea candidatului la funcția de membru al Curții de Conturi a Republicii Moldova.  Prin urmare, etapele desfășurării concursului sunt următoarele: Concursul se va desfășura în două etape: Depunerea dosarelor de înscriere la concurs; Interviul public al candidaților admiși la concurs. II. Condiții de participare […] Articolul Curtea de Conturi anunță concurs pentru funcția de membru al instituției. Etapele și cerințele concursului apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, plecă din nou la Moscova alături de viceprim-ministru pentru Reintegrare Vladislav Kulminski. Știrea se actualizează… Articolul ULTIMA ORĂ! Andrei Spînu pleacă din nou la Moscova pentru a discuta problema furnizării de gaze naturale apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Ministerul Educației și Culturii anunță despre acordarea a 77 de burse în scopul susținerii performanțelor academice ale tinerilor. O listă în acest sens a fost aprobată în ședința de miercuri, 20 octombrie. Astfel, în anul de studii 2021-2022 vor fi acordate următoarele tipuri de burse de merit, finanțate din bugetul de stat: -Bursa Republicii – 12 burse pentru […] Articolul Guvernul va oferi 77 de burse de merit: Bursa Republicii, Guvernului, Preşedintelui RM și bursa Gaudeamus apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Mecanismul de realizare a proiectelor de cercetare și inovare va fi îmbunătățit pentru a crește valoarea științifică și social-economică а rezultatelor obținute. Modificările Cabinetul de miniștri a adoptat în ședința de astăzi modificări la hotărârea Guvernului privind Metodologia de finanțare a proiectelor din domeniile cercetării și inovării. „Noile modificări prevăd completarea tipurilor de proiecte pentru […] Articolul O nouă „viață” pentru proiectele din domeniile cercetării și inovării. Vor fi diversificate unele mecanisme apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Xenia Apostol a fost prezentată astăzi echipei CMAC de către directorul Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Cozonac, în calitate de nou director al Centrului de Metrologie Aplicată și Cercetare. „Sunt sigur că experiența și cunoștințele pe care le deține doamna director va aduce plus valoare Centrului. Vreau ca voi, ca echipă, să contribuiți la dezvoltarea […] Articolul FOTO Centrul de Metrologie Aplicată și Cercetare are un nou director apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Judecătorii și procurorii cu cel puțin 10 ani vechime în funcție, care vor dori să fie admiși în avocatură vor susține examenul de calificare, fiind scutiți doar de efectuarea stagiului. Avizul proiectului privind modificarea Legii cu privire la avocatură a fost aprobat în cadrul ședinței de Guvern de astăzi, 20 octombrie. Totodată, până la susținerea […] Articolul Reguli mai „dure” de admitere în avocatură. Ce vor fi obligați să facă judecătorii și procurorii apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” insistă ca statul să compenseze integral diferența de tarif pentru gazele naturale și energia termică, utilizate de către toți consumatorii casnici. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat la Parlament. Într-un briefing de presă, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a accentuat că de compensații pentru gazele naturale […] Articolul Partidul „ȘOR” insistă ca statul să compenseze integral diferența de tarif pentru gazele naturale și energia termică apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu va efectua o vizită de lucru la Kiev. Invitația a fost făcută de către omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, iar vizita se va desfășura în perioada 21-22 octombrie.  Astfel, în cadrul discuțiilor cu oficialii ucraineni vor fi abordate principalele aspecte ale cooperării bilaterale, inclusiv accelerarea implementării […] Articolul Nicu Popescu se va întâlni la Kiev cu Dmitro Kuleba. Despre ce vor discuta omologii apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Oleg Lișcenco a scris cerere de demisie din funcția de director adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța în Alimente (ANSA). Guvernul i-a acceptat-o în ședința de miercuri, 20 octombrie curent. La aceeași ședință au avut două numiri. Oleg Lișcenco nu mai face parte din conducerea ANSA de azi. Acesta a venit în funcție anul trecut, […] Articolul Un director adjunct ANSA a plecat. A cui demisie a fost acceptată de Guvern și cine a mai fost numit prin funcții apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Victor Chirilă, cel care a fost consilier al ex-prim-ministrului Vlad Filat, a fost propus pentru funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România. Decizia a fost luată miercuri, 20 octombrie, în cadrul ședinței Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană. Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, Victor Chirilă are studii de masterat […] Articolul Fostul consilier al ex-prim-ministrului Filat, Victor Chirilă, propus Ambasador al Republicii Moldova în România apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Protocolul Opțional la Convenția Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități, adoptat la data de 13 decembrie 2016 va fi ratificat. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi, 20 octombrie, în cadrul ședinței de Guvern. „Documentul garantează promovarea, protejarea şi asigurarea exercitării depline şi în condiţii de egalitate a tuturor […] Articolul Persoanele cu dizabilități, implicate activ în toate sferele sociale. Ce se întâmplă în caz contrar apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Cabinetul de miniștri întrunit miercuri, 20 octombrie, în ședință, a avizat pozitiv proiectului de lege prin care vom trece și în acest an la ora de iarnă. Drept argument, deputații fac trimitere la o serie de consultării publice organizate în anul 2018 de către Comisia Europeană, unde 84% dintre europeni au răspuns în favoarea renunțării la […] Articolul DOC Pandemia ne obligă să trecem și în acest an la ora de iarnă! Proiectul aprobat de Parlamentul European, blocat apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
La propunerea ministrului de Externe, Nicu Popescu, Guvernul a rechemat în ședința de miercuri, 20 octombrie curent, două ambasadoare ale Republicii Moldova. Este vorba de Violeta Agrici care deținea funcția de ambasadoare extraordinară și plenipotențiară în Regatul Spaniei și de Corina Călugăru – din funcția de ambasadoare, reprezentantă permanentă pe lângă Consiliului Europei. Potrivit ministrului […] Articolul Două ambasadoare care reprezintă Republica Moldova au fost rechemate. Ministrul Popescu a explicat apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
15:40
Într-un iaht din Oceanul Atlantic au fost găsite 5,2 tone de cocaină. Valoarea drogurilor este estimată la aproximativ 200 de milioane de euro. Trei bărbaţi au fost arestaţi, iar oficialii portughezi spun că cel mai probabil suspecții fac parte dintr-o reţea internaţională de traficanţi care aduc drogurile în Europa, prin Peninsula Iberică. În operaţiunea din Portugalia, […] Articolul VIDEO Una dintre cele mai mari capturi de droguri din Europa! 5,2 tone de cocaină, găsite într-un iaht apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi, la ora 14:30, cod galben de intensificări ale vântului pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Mai exact, avertizarea va fi valabilă pe parcursul zilei de mâine, 21 octombrie, în intervalul 05:00-21:00. În intervalul menționat pe arii extinse se prevăd intensificări ale vîntului din sud-vest de pînâ la 15-20 […] Articolul Ne ia pe sus? Meteorologii au emis COD GALBEN de vânt. Când intră în vigoare apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Clienții OTP Bank din nordul țării, persoane fizice și persoane juridice, se bucură acum de asistență bancară profesionistă, comoditate și deservire impecabilă într-o nouă locație OTP Bank din orașul Fălești – mai accesibilă, modernă și aliniată standardelor Grupului OTP. Activitatea sucursalei a început în decembrie 2013, contribuind de-a lungul anilor la dezvoltarea mediului de afaceri […] Articolul OTP Bank continuă să investească în modernizarea rețelei sale de sucursale apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat în debutul ședinței Guvernului de miercuri, 20 octombrie, că va convoca miniștrii într-o nouă ședință până la sfârșitul săptămânii curente. Adică nu a reușit să se finalizeze ședința de azi, că deja va mai avea loc una. Colegii de la Rlive.md și Rlive TV transmit în direct. „Ne aflăm în […] Articolul Prim-ministra a anunțat că, până la sfârșitul săptămânii, va convoca o ședință extraordinară de Guvern. De ce apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Cabinetul de miniștri întrunit miercuri, 20 octombrie, în ședință, a avizat pozitiv proiectului de lege privind renunțarea la schimbarea sezonieră a orei. Drept argument, deputații fac trimitere la o serie de consultării publice organizate în anul 2018 de către Comisia Europeană, unde 84% dintre europeni au răspuns în favoarea renunțării la schimbarea sezonieră a orei, iar […] Articolul DOC Moldova nu renunță la schimbarea sezonieră a orei! Guvernul a dat aviz pozitiv unui proiect de lege în acest sens apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Municipalitatea informează că mai multe străzi din Capitală vor avea benzi de circulație rutieră dedicate transportului public. O dispoziție în acest sens a fost semnată recent de viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban. Mai exact, benzile dedicate vor fi aplicate în regim de testare pe următoarele coridoare: Str. Alba Iulia – str. Ion Creangă – bd. Ștefan […] Articolul În regim de testare! Ce vrea să amenajeze municipalitatea pe anumite străzi din Capitală apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
Solistul trupei rock Gândul Mâței, actorul de teatru și prezentatorul de televiziune Nicu Țărnă povestește că în activitatea sa, dese ori i s-a întâmplat să fie confundat cu alte persoane, în special cu persoane din trupă sau cu trupa Zdob și Zdub. În una dintre întâmplări Nicu Țărnă povestește că fiind cu Bogdan Dascăl într-un […] Articolul VIDEO Nicu Țărnă, despre cum este să fii confundat în public și cel mai neașteptat autograf: „Hop și scoate sânul” apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
În contextul începerii perioadei reci, Poliţia Capitalei a iniţiat acţiunile profilactice de identificare, depistare şi acordare a sprijinului necesar persoanelor fără loc permanent de trai. „În vederea depistării locurilor de trai provizoriu a acestei categorii de persoane, au fost antrenaţi poliţişti în toate sectoarele Capitalei, care au efectuat razii de verificare a caselor părăsite, subsolurilor, fântânilor […] Articolul VIDEO Persoanele fără loc permanent de trai vor fi „urmărite”. Ce pune la cale Poliția Capitalei apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Procuratura Generală a reacționat miercuri, 20 octombrie curent, la solicitarea fostului deputat al Plaftormei DA Alexandru Slusari de a informa societatea despre soarta dosarului penal pornit pe devalizarea carierei de piată concasată din Pervomaisc, Ucraina. Dosarul penal a fost pornit în luna februarie 2021, fiind gestionat la moment de Procuratura Anticorupție (PA), care examinează acțiunile […] Articolul Dosarul „Pervomaisc”: Ce detalii a oferit Procuratura despre cariera pe care Moldova riscă să o piardă apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Timp de două zile, circa 440 de recruți din toată țara au fost încorporaţi în unitățile Armatei Militare. Mai exact, prima etapă a campaniei care s-a desfășurat în perioada 18-19 octombrie curent. Conform procedurii, tinerii au trecut comisia de expertiză medico-militară în cadrul comisiilor de recrutare-încorporare raionale și municipale. Ulterior, aceştia au fost repartizați în […] Articolul Armata Națională a inițiat campania de recrutare. Câți militari au fost încorporați în prima etapă apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Un accident cu implicarea unui minor de 15 ani s-a produs în această dimineață, în jurul orei 06:00 pe traseul R-14 în apropiere de localitatea Cosăuți. Ajunși la fața locului, preliminar, polițiștii au stabilit că, băiatul ar fi sustras pe ascuns cheia și ulterior a răpit automobilul de marca Toyota RAV-4 din curtea casei unei […] Articolul FOTO Iresponsabilitatea i-a luat viața la 16 ani! Un minor a decedat după ce s-a urcat la volanul unei mașini apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Există oameni care sunt suficient de siguri pe ei așa încât atunci când sunt criticați iau totul la modul constructiv. Pentru următoarele patru zodii, însă, atunci când sunt criticate se simt atacate și reacționează chiar și violent atunci când le spui că ceva nu e în regulă.  Unii au un soi de sistem de apărare […] Articolul Zodii care nu suportă critica. Se simt atacate și pot reacționa violent oricând apare prima dată în Realitatea.md.
14:10
Șapte bărci neînmatriculate au fost indisponibilizate de pe malul drept al râului Nistru. Mai exact, acestea au fost descoperite de o echipă de polițiști de frontieră din cadrul SPF Tudora-1 și ai Direcției regionale Est. Potrivit informațiilor, acțiunile privind contracararea ilegalităților pe segmentul de responsabilitate au loc foarte des întrucât zona râului Nistru este una […] Articolul FOTO Se caută „proprietarii”. Câteva bărci, depistate de polițiști pe malul râului Nistru apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
C. Durnea, consilieră juridică CJI, pentru Media-azi.md După adoptarea proiectului de lege ce permite oricărei majorități parlamentare să revoce membrii Consiliului Audiovizualului (CA) pentru desfășurarea unei „activități defectuoase”, constatată conform unor criterii și proceduri lipsite de claritate și previzibilitate, în Parlamentul Republicii Moldova a fost înregistrat, la 14 octombrie 2021, un alt proiect ce vizează modificarea Codului serviciilor media […] Articolul Proiectul de lege ce vizează audiovizualul public – propuneri noi, probleme vechi apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Au încercat să violeze o minoră și i-au furat telefonul mobil, însă acum riscă să stea după gratii. Este vorba despre doi frați de 17 și respectiv 18 ani din Hîncești, reținuți de oamenii legii. Mai exact, cazul s-a întâmplat în seara de 19 curent, iar poliția a fost alertată de tânăra în vârstă de […] Articolul Frații s-au „unit”. Au încercat să violeze o minoră din Leova, iar apoi au jefuit-o. Ce spune poliția apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
13:40
Oficial, cel mai vechi operator privat de platforme de tranzacționare a mărfurilor din România, Bursa Română de Mărfuri (BRM) își deschide operațiunile în Republica Moldova. Astfel, BRM tinde să contribuie la construcția unei piețe competitive de energie, transparentă și nediscriminatorie, inclusiv în sectorul gazelor naturale, în beneficiul consumatorilor casnici sau industriali. „Vom fi alături de […] Articolul Solidaritate de peste Prut! BRM își deschide operațiunile în Moldova, în special în sectorul gazelor naturale apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Trei persoane au fost transportate pentru îngrijiri medicale după ce două automobile s-au tamponat. Mai exact, impactul s-a produs pe traseul R6 km 45, (centura de ocolire a municipiului Orhei), iar polițiștii au fost alertați să intervină în jurul orei 11:40. Urmare a sesizării, imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru a documenta […] Articolul VIDEO Impact violent la Orhei. A fost nevoie de intervenția unui echipaj al ambulanței apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Guvernul Cioloș a fost respins la votul din Parlament. Acesta a reușit să strângă 88 de voturi „pentru” din necesarul de 234 de voturi pentru învestitură. Potrivit unor surse, în afară de cei 78 de parlamentari ai USR (doi au fost absenți) ar fi votat zece parlamentari de la PNL și minorități. Prezentarea guvernului Cioloș […] Articolul Criza politică din România continuă. Guvernul Cioloș a fost respins la votul din Parlament apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
Moldova a recepționat un lot de echipament modern în valoare de aproximativ 260 000 USD drept suport în procesul de revizuire a numărului populației și estimarea migrației internaționale și interne la nivel local. Mai exact, echipamentele au fost distribuite Biroului Național de Statistică (BNS). În context, echipamentul donat conține 215 tablete, 21 computere și laptopuri […] Articolul VIDEO SUA și Elveția ne donează echipament modern de circa 260 000 USD. Ce conține și unde va fi redirecționat apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Co-liderul Partidului Verde din Germania, Annalena Baerbock, acuză Rusia de șantaj și că se manifestă pentru a provoca prețuri ridicate la energie în toată Europa, spunând că Moscova încearcă să influențeze Germania pentru a permite gazoductului Nord Stream 2 din Marea Baltică să înceapă operațiunile. Observațiile Annalenei Baerbock, considerată probabil un ministru de externe în […] Articolul Liderul unui partid din Germania acuză Rusia de șantaj energetic. În ce constă șantajul rusesc asupra Nord Stream 2 apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, și-a încheiat vizita de lucru în Polonia, unde a plecat pentru a identifica soluții privind criza gazelor naturale. Astfel, Spînu anunță că în perioada 18-19 octombrie a avut mai multe întâlniri la nivel înalt, „subiectul primordial discutat fiind furnizarea cu gaze naturale și soluțiile de depășire a crizei actuale […] Articolul Vorbe, nu fapte. După două zile în Polonia, Spînu ne anunță despre întrevederi, nu și soluții pentru depășirea crizei apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Noi conducători la Inspectoratele de Poliție Soroca și Sîngerei. Ei au fost numiți în funcție la data de 19 octombrie curent prin ordinul șefului Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov. Astfel, în cadrul unor vizite de lucru în teritoriu au fost prezentați efectivului. În context, șef interimar al Inspectoratului de poliție Soroca a fost numit […] Articolul Inspectoratele de Poliție din Soroca și Sîngerei au șefi noi. Cine sunt aceștia apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Au intrat în vizorul CNA și al procurorilor sub suspiciunea că ar fi aranjat o schemă de corupție pentru eliberarea frauduloasă a permiselor de conducere, iar acum sunt cercetați de oamenii legii. Vizate sunt mai multe persoane printre care și un fost angajat al Agenției Servicii Publice. Mai exact, potrivit actului de sesizare, aceștia ar […] Articolul Ex-angajat al ASP, implicat într-o schemă de corupție cu permise de conducere. Riscă ani grei de pușcărie apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Economia Republicii Moldova va avea o creștere de 9,2% la sfârșitul anului 2021 și va înregistra o valoare de 237,2 miliarde de lei, potrivit estimărilor făcute de Institutul Național de Cercetări Economice, scrie Bani.md.  Moldova, în pofida incertitudinii asociate alegerilor parlamentare din iulie a acestui an și a dezvoltării pandemiei COVID-19, în ianuarie-iunie s-a înregistrat […] Articolul Agricultura, unul dintre domeniile care salvează economia Republicii Moldova. Prognoze și realizări apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Alexandru Bejan este noul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției. Comisarul șef a fost numit în funcție la data de 15 octombrie curent prin ordinul Ministrului Afacerilor Interne Ana Revenco. În context, la data de 18 octombrie curent, noul șef adjunct a fost prezentat echipei. Anterior, Alexandru Bejan a deținut funcția de șef al […] Articolul Un nou șef adjunct la Inspectoratul General al Poliției. Va fi responsabil de segmentul securitate apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.