Părinții acuză că elevilor li se eliberează manuale uzate: Starea unor manuale nu le permite copiilor să învețe din ele

Realitatea.md, 23 septembrie 2021 06:10

Asociația Obștească „Părinți Solidari” solicită autorităților de resort ca toți elevii din Republica Moldova să fie asigurați cu manuale care să nu fie mai vechi de cinci ani. Pe pagina de Facebook, membrii asociației au postat o fotografie a unui manual de limba și literatura română de clasa a V-a, care este într-o stare deplorabilă. […] Articolul Părinții acuză că elevilor li se eliberează manuale uzate: Starea unor manuale nu le permite copiilor să învețe din ele apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 2 ore
18:20
Chinezii vor să cucerească spațiul și fac demersuri importante în acest sens. China va lansa sâmbătă cea mai lungă misiune spațială din istoria sa, Shenzhou-13, iar în cea mai lungă misiune spațială a chinezilor vor merge trei astronauți . Mai exact, aceștia își propun să ajungă pe singurul modul al stației spațiale aflată în construcție. […] Articolul China va lansa cea mai lungă misiune spațială din istoria țării. Vei putea cu ochii tăi ce se întâmplă apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
18:10
Fostul deputat român, Cristian Mihai Rizea și-a depus candidatura pentru alegerile locale din 21 noiembrie, la Bălți. Anunțul a fost făcut astăzi, 18 octombrie. „Dragi prieteni, continuăm lupta cu sistemul mafiot din Moldova și aici în orașul Bălți ! Astăzi mi-am depus candidatura pentru funcția de primar al orașului Bălți pentru alegerile din 21 noiembrie […] Articolul VIDEO Cristian Rizea și-a depus candidatura pentru funcția de primar al orașului Bălți apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Cele două ambulanţe şi un vehicul funerar au fost astăzi transmise Primăriei Chişinău din partea Asociațiilor de caritate (Misericordiile) din comunele Certaldo și Gambassi Terme, regiunea Toscana, Italia. Mai exact, transportul sanitar donat constituie ambulanțe de tip B, echipate și dotate cu utilajul medical necesar și sunt în stare tehnică perfectă. „La Primărie astăzi am […] Articolul FOTO Municipalitatea a recepționat cele două ambulanțe promise de o regiune din Italia. Unde vor fi distribuite apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Fostul secretar american de stat Colin Powell, prima persoană de culoare care a deținut această funcție, a murit din cauza complicațiilor date de COVID, a anunțat familia sa, potrivit CNN. Colin Powell avea 84 de ani. El a fost șeful diplomației americane pe parcursul mai multor administrații republicane în ultimii ani ai secolului trecut și primii […] Articolul Colin Powell, fostul secretar american de stat, a murit din cauza complicațiilor provocate de COVID apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Conducători auto, fiți atenți! La această oră se atestă flux sporit de transport pe mai multe străzi din sectoarele orașului, iar agenţii de circulaţie sunt la datorie pentru a asigura buna desfaşurare a circulaţiei rutiere. Cele mai aglomerate străzi: Sectorul BOTANICA: • intersecția cu sens giratoriu bd.Iu.Gagarin – D.Cantemir – C.Negruzzi; • șos.Muncești intersecție cu […] Articolul IMPORTANT! Mai multe străzi din Capitală, împânzite de ambuteiaje. Vezi pe care trebuie să le eviți apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Dacă ești pasionat de cea mai mare rețea socială din lume, poate că ar fi interesant să ajungi să lucrezi pentru miliardarul Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook. Compania lui Zuckerberg tocmai a anunțat că are planuri mari de dezvoltare, pe termen mediu și lung, Facebook vrea să treacă la următorul nivel și să investească masiv în […] Articolul Ești în căutarea unui job? Facebook face angajări, iar Mark Zuckerberg poate fi șeful tău. Condițiile apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Rusia va suspenda activitatea misiunii sale permanente la NATO de la începutul lunii noiembrie, după decizia Alianței Nord-Atlantice de a revoca acreditarea a opt angajați ai misiunii permanente rusești. Acest lucru a fost anunțat luni, într-o conferință de presă, de către ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, răspunzând la o întrebare din partea TASS. „Ca urmare […] Articolul Serghei Lavrov: Rusia suspendă din noiembrie activitatea misiunii permanente la NATO apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Viceprim-ministrul Nicu Popescu l-a primit la ministerul de externe pe ambasadorul Bulgariei la Chișinău, Evgueni Stoytchev. Oficialii au discutat despre modalitățile de avansare al relațiilor tradiționale de prietenie  la un nivel calitativ nou, inclusiv prin implicarea diasporei bulgare din Republica Moldova. „Am acceptat cu plăcere invitația din partea omologului meu Svetlan Stoev de a întreprinde […] Articolul Ministrul Nicu Popescu va întreprinde o vizită la Sofia. Când și cu cine se va întâlni apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis patru acte de constatare în care au fost stabilite patru conflicte de interese. Mai exact, acestea au fost admise de către ex – directorul Î.S Rezervația Naturală „Prutul de Jos” și primarii localităților Micăuți din raionul Strășeni, Băxani din raionul Soroca și Băiuș din raionul Leova. Mai exact, […] Articolul ANI a emis acte de constatare pe numele a patru subiecți. Este vizat un ex-director și trei primari apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Un grup de observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care monitorizează respectarea armistiţiului fragil în estul Ucrainei, au fost împiedicaţi să părăsească hotelul în care erau cazaţi de către separatişti proruşi, care cer eliberarea unui ofiţer al lor arestat zilele trecute de către forţe ale Kievului, declară OSCE într-un comunicat. OSCE […] Articolul Ucraina: Observatori OSCE, împiedicați să părăsească hotelul în care s-au cazat de separatiști proruși apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Încă un succes pentru duetul Vladislav Untu – Polina Baryshnikova. Aceștia au cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial Under 21, care s-a desfășurat în Olanda. Dansatorii fost întrecuți de rușii Ivan Reshetnikov și Elizaveta Kharinova. De menționat că, duetul Vladislav Untu – Polina Baryshnikova a concurat recent și la Europenele de seniori de la […] Articolul Dansatorii moldoveni, pe podium! Vladislav Untu și Polina Baryshnikova se întorc acasă cu medalia de argint apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Asociația Obștească Media Alternativă, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8, informează despre faptul că a fost acționată în judecată de fosta membră a Asociației, Natalia Morari, care dorește să fie restabilită în calitate de membră. Astfel, pe 20 septembrie curent, urmare a unei discuții interne, Natalia Morari a semnat o cerere de retragere din […] Articolul DOC Natalia Morari se ia de TV8. A acționat postul în judecată. Ce vrea de la foștii colegi apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
16:00
Oricare ar fi problemele cu care te confrunți în momentul de față, lectura motivațională urmată de punerea în practică a sfaturilor învățate te poate ajuta. Sau poate că nu ai probleme, poate pur și simplu ți-ai propus ceva, ai un obiectiv de realizat și nu prea știi de unde sau cu ce ar trebui să […] Articolul Top 10 cărți de dezvoltare personală pe care să le citești în timpul liber apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Un bărbat în vârstă de 50 de ani a ajuns la spital după ce s-a tamponat într-un automobil de pe marginea drumului. Potrivit informațiilor, accidentul s-a produs pe data de 17 octombrie curent în jurul orei 21:00 pe strada Chișinău din orașul Bender. Mai exact, un automobil de model Seat s-a blocat în timpul deplasării […] Articolul FOTO Accident violent la Bender. Un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
În scopul prevenirii și combaterii acțiunilor ilegale desfășurate pe sectorul de responsabilitate, polițiștii de frontieră ai SPF Olănești au fost antrenați weekend-ul trecut în acțiuni de impiedicare a nelegiuirilor. Astfel, ca urmare a patrulării pe sectorul acvatic, s-au depistat ustensile destinate prinderii animalelor vertebrate și crustaceelor în cantități mari, interzise de altfel pentru pescuitul în […] Articolul VIDEO Ustensile destinate pescuitului interzis, depistate în apele de frontieră. Poliția caută răufăcătorii apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Procuratura Generală a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui bărbat în vârstă de 21 ani, învinuit pe mai multe capete de acuzare pentru săvârșirea infracțiunii acțiuni violente cu caracter sexual.  Astfel, tânărul este acuzat că pe parcursul a cinci ani, prin constrângere fizică și psihică, a comis abuzuri sexuale asupra […] Articolul Dosarul unui tânăr de 21 de ani, trimis în judecată. Și-ar fi abuzat sexual timp de CINCI ani surorile minore apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
Modalitatea de verificare a calității lucrărilor de construcție, reparație și întreținere periodică executate pe drumurile naționale, cât și problemele legate de activitatea responsabililor, a fost subiectul de discuție în cadrul unei sesiuni de instruire cu responsabilii tehnici angajați în cadrul ASD. Mai exact, cadrul întrunirii, au fost abordate subiecte privind locația în care își îndeplinesc […] Articolul Sectoarele de drum pe care s-au executat lucrări de reparație, verificate cu ajutorul unei aplicații. Care este scopul apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Adrian Lebedinschi ar putea fi noul deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), or mai exact îl va înlocui pe Igor Dodon care luni, 18 octombrie curent, a anunțat că-și depune mandatul. Cel puțin el se află pe poziția 33 din lista candidaților cu care BCS s-a înregistrat în cursa electorală pentru alegerile parlamentare […] Articolul Cine l-ar putea înlocui pe Dodon în Parlament? A mai fost deputat. Declarația sa de avere apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Agenția Națională Transport Auto continuă acțiunile de prevenire și combatere a transportului ilicit de mărfuri și persoane în trafic național și internațional. Astfel, în perioada 01 septembrie  – 15 octombrie 2021, au fost organizate acțiuni de monitorizare și control pe traseele de legătură cu punctele de traversare a frontierei de stat Leușeni, Sculeni, Costești, Cahul și […] Articolul Noi controale inițiate de ANTA. Inspectorii au întocmit peste 3000 de procese verbale de la începutul anului apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
În ultimii cinci ani, aproximativ 1300 de victime ale traficului de ființe umane au fost identificate la nivel național. Cel puțin, acestea sunt rezultatele unei cercetări care arată că numărul real al victimelor ar fi de peste 20 de ori mai mare. Totodată, copiii reprezintă 30% din victimele identificate, cei mai mulți dintre ei au […] Articolul Victimele traficului de ființe umane, identificate la nivel național: „Numărul real, de peste 20 de ori mai mare!” apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
14:10
În primăvara acestui an, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, în completul de judecători Aureliu Postică, Eugeniu Beșelea și Veaceslav Cernalev au emis hotărârea într-un dosar de rezonanță „mita pentru cinci judecătoare”, în care figura și procurora Vera Chiranda, despre care presa a scris că este nașa lui Dumitru Robu, actualul procuror general interimar. Relevanța acestei informații […] Articolul DOC Noua procuroră-șefă a Procuraturii Anticorupție a gesionat un dosar în care a fost cercetată nașa lui Dumitru Robu apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
În contextul situației pandemice și răspândirii virusului de COVID-19, elevii din învățământul primar, gimnazial şi liceal vor avea parte de mai multe zile de vacanță de toamnă. Un ordin în acest sens a fost semnat de către ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală. Mai exact, vacanța va dura 9 zile, în perioada 23.10.2021 – 31.10.2021. […] Articolul Mai multe zile libere pentru elevii din învățământul primar, gimnazial şi liceal. Cât va dura vacanța de toamnă apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Localitatea Șestaci, din raionul Șoldănești este prima care a reușit realizarea unui proiect de îmbunătățire a iluminatului stradal cu ajutorul Agenției pentru Eficiență Energetică. Valoarea totală a proiectului „Implementarea măsurilor de eficiență energetică în cadrul sistemului de iluminat public din satul Șestaci, raionul Șoldănești a fost de peste 773 mii lei, cu ajutorul cărora au fost […] Articolul VIDEO Satul Șestaci din raionul Șoldănești are sistem de iluminare modern. A fost posibil cu suportul AEE apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Șase startupuri autohtone din domeniul tehnologiilor ecologice își vor dezvolta serviciile și produsele, pentru a se extinde peste hotarele țării, în cadrul programului de accelerare Moldova Power Accelerator. Astfel, timp de 10 săptămâni, afacerile nou lansate vor avea parte de expertiză, mentorat și ghidare din partea experților internaționali ai Centrului de Inovație DEX din Republica […] Articolul Soluții în domeniul tehnologiilor ecologice, dezvoltate de startupuri locale. Participanții vor beneficia de finanțare apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
„Intraţi şi plângeţi” / „Şi eu am anxietate”- sunt semnele cu care vizitatorii sunt întâmpinaţi în La Lloreria – Sala Plânsului din Spania. Încăperea are într-un colţ şi numere de telefon pe care persoanele le pot apela când simt nevoia. Sala Plânsului este un proiect, găzduit într-o clădire din centrul Madridului, care îşi propune să […] Articolul O sală a tristeții, special amenajată, a fost inaugurată în Spania: „Intrați și plângeți!” apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
În ultima perioadă, conducătorii auto comit tot mai multe încălcări, iar oamenii legii încearcă de fiecare dată să îi împiedice. Astfel, în weekendul curent, polițiștii de patrulare au înregistrat peste 2000 de încălcări. Mai exact, au fost depistați 54 de șoferi care erau băuți la volan, iar ulterior fiind înlăturați de la conducerea mijlocului de […] Articolul VIDEO GRAV! În weekend au fost comise 24 de accidente rutiere. Trei persoane, printre care și un copil au decedat apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a avertizat cu privire la creşterea sărăciei în Europa din cauza preţurilor tot mai mari la energie electrică. Schmit a declarat pentru presa internațională că milioane de oameni din blocul comunitar suferă de sărăcie generată de preţurile tot mai mari la energie electrică şi […] Articolul Comisarul european pentru locuri de muncă, alarmat de creșterea sărăciei în Europa din cauza prețurilor la energie apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
13 terenuri agricole și pentru construcții, un autoturism de model Mazda din 2015 și numerar, în valoare totală de 1 360 456 de lei, au fost puse sub sechestru, săptămâna trecută, de către Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI), din cadrul CNA. Potrivit informațiilor, sunt bunuri indisponibilizate în cadrul a trei delegații care vizează […] Articolul Terenuri, numerar și un automobil, în valoare de circa 1,4 milioane de lei, puse sub sechestru de CNA apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Un grup de medici și angajați SMURD vor acorda suport sistemului medical din România în lupta cu infecția COVID – 19. În context, este vorba despre 22 de medici din Republica Moldova și zece angajați SMURD din cadrul IGSU. Astfel, acțiunile de asistență vor avea loc în perioada 18 – 27 octombrie 2021. Medicii și […] Articolul O mână de ajutor pentru România. Un grup de medici și paramedici din Moldova vor acorda suport la tratarea pacienților apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Socialistul Igor Dodon a renunţat la mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut, astăzi, 18 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă. „Eu consider ca pot fi mult mai eficient și de ajutor cetățenilor și agenților economici in afara parlamentului. Colegii mei din PSRM se vor ocupa de activitatea legislativă, eu […] Articolul Ultima oră! Igor Dodon renunță la mandatul de deputat în Parlament şi la funcţia de preşedinte al PSRM apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
12:10
Fostul viceprimar al Capitalei, Victor Chironda, a fost audiat astăzi în calitate de martor la Centrul Național Anticorupție.  „Astăzi am fost audiat în calitate de martor pe unul dintre cazurile de tentativă din partea unor funcționari din primărie de autorizare ilegală a construcțiilor în Chișinău, sesizate de mine în luna iunie. Mi s-a comunicat că […] Articolul Victor Chironda, audiat la CNA: Sper ca judecătorii să înceteze să „nu vadă” ce se întâmplă în Primăria Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
În nouă luni ale anului 2021 scumpirile din domeniul energetic au constituit 12,5%, iar până la sfârșitul anului estimările arată că scumpirile vor ajunge la 16%, ceea ce reprezintă valoarea maximă din ultimii 10 ani, scrie portalul de știri economice Bani.md. „Cel mai mult inflația energetică a fost influențată de creșterea prețurilor la produsele petroliere […] Articolul BANI.MD I Moldova înscrie cele mai mari prețuri la energia electrică, carburanți și gaze naturale apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
O muniţie din timpul celui de-al 2-lea Război Mondial a fost depistată la Hîncești, la data de 16 octombrie curent. Potrivit informațiilor, cazul a avut loc în timp ce un cetățean dorea să o dea la metal uzat. Ulterior, informația a fost comunicată la Serviciul pentru apeluri de urgență 112. Imedia la fața locului s-au […] Articolul FOTO ALERTĂ la Hîncești! A fost nevoie de intervenția polițiștilor, pompierilor și geniștilor. Ce s-a întâmplat apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Trei conaționali au încercat să traverseze frontiera deținând acte neveridice. Incidentele s-au înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute în punctele de trecere Sculeni și Leușeni, iar polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au inițiat cercetări pe numele suspecților. În primul caz, la controlul de frontieră s-a apropiat pentru autorizarea ieșirii din țară o tânără […] Articolul Trei moldoveni, depistați cu acte falsificate la punctele de trecere Sculeni și Leușeni apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Adjunctul Procurorului General, Mircea Roșioru, și-a depus cererea de demisie. Totodată, procurorul a decis să plece și din sistemul procuraturii. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD chiar de către Mircea Roșioru. Potrivit informațiilor, Mircea Roșioru a precizat că a decis să plece pentru a oferi posibilitatea altor procurori să formeze echipa de conducere a Procuraturii […] Articolul Ultima oră! Adjunctul Procurorului General, Mircea Roșioru, a demisionat. Care este motivul apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Pandemia de COVID-19 atacă în continuare, iar capacitatea totală de internare în spitalele municipale a fost extinsă la maximul posibil, în context fiind vorba despre 1353 de paturi. Despre acest lucru s-a anunțat în cadrul ședinței serviciilor municipale de astăzi, 18 octombrie curent. „Locurile pentru bolnavii COVID pozitivi sunt la limită, iar paturi libere la […] Articolul Spitalele municipale strategice au fost reactivate ca instituţii cu profil COVID-19: Va mai fi nevoie de spații apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Criza gazelor s-a accentuat după 30 septembrie când autoritățile Republicii Moldova nu au reușit să ajungă la o înțelegere cu Moscova, iar Gazprom a anunțat că a redus cu 35% livrările de gaz, scrie Bani.md. „Până la 30 septembrie, nici chiar cei de la Moldovagaz nu s-au așteptat la o asemenea turnură. Dacă ar fi […] Articolul Gazprom a întins o cursă Republicii Moldova? „Nici chiar cei de la Moldovagaz nu s-au așteptat la o asemenea turnură” apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
În primele opt luni ale acestui an, veniturile bugetului de stat din accizele la țigările produse pe teritoriul Republicii Moldova au crescut de trei ori, arată datele Serviciului Fiscal, scrie Bani.md cu referire la mold-street.com. Astfel, dacă în opt luni ale anului 2020 încasările din accize la articolele din tutun produse pe teritoriul Republicii Moldova […] Articolul Cum un amendament de scandal a adus statului aproape 100 milioane de lei apare prima dată în Realitatea.md.
11:00
După ce a încercat toată viața să rămână însărcinată, o femeie în vârstă de 70 de ani din India a reușit să aibă un băiețel cu ajutorul fertilizării in vitro. Imaginile făcute publice o arată pe mamă, alături de soțul ei, ținând bebelușul în brațe. Cuplul este căsătorit de 45 de ani, iar proaspătul tată are 75 de […] Articolul O femeie a devenit mamă, pentru prima dată, la 70 de ani! Cuplul este căsătorit de 45 de ani apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
De câteva luni, Facebook se confruntă cu cea mai mare criză de imagine din ultimul deceniu, iar motivele sunt cât se poate de clare pentru majoritatea utilizatorilor. Asta nu înseamnă însă că nu mai publică ocazional statistici menite să-ți influențeze un pic modul în care vezi platforma. Nu știu dacă trebuie să petreci cinci minute […] Articolul Facebook, „mai bun ca niciodată”. Responsabilii spun că discursul încărcat cu ură a scăzut cu 50% apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, a anunțat că în perioada 18-19 octombrie va efectua o vizită de lucru în Polonia. Mai exact, Spînu va purta discuții privind furnizarea gazului natural în Republica Moldova. „În perioada 18-19 octombrie efectuez o vizită de lucru în Polonia. În cadrul vizitei voi purta discuții privind furnizarea gazului […] Articolul Andrei Spînu, vizită de lucru în Polonia. Va purta discuții privind furnizarea gazelor naturale în Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
În 2020, erau în Uniunea Europeană 96,5 milioane de persoane supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială, reprezentând 21,9% din populaţie, scrie portalul de știri economice Bani.md.  Peste un sfert din populaţie era supusă anul trecut riscului de sărăcie şi excluziune socială în patru state membre ale Uniunii Europene: România (35,8%), Bulgaria (33,6%), Grecia (27,5%) […] Articolul Studiu: Populația rurală este expusă unui risc de sărăcie mult mai mare. Câți dintre moldoveni sunt săraci apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Responsabilii din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova informează că, săptămâna trecută în penitenciare a fost înregistrat un număr mediu zilnic de aproximativ 6381 persoane, dintre care 39 au fost eliberate, iar alte 40 reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală. Mai mult, a fost înregistrat un caz de deces în rândul […] Articolul O persoană privată de libertate a decedat în penitenciar. Au fost înregistrate și unele ilegalități apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
Vânzările de valută, dolari și euro, din partea populației în ultimele 12 luni au înregistrat un volum record pentru Moldova de echivalentul a peste 4 miliarde USD, în condițiile când procurările de valută din partea populației au crescut mult mai lent, scrie portalul de știri economice Bani.md. Drept consecință oferta netă de valută din partea […] Articolul BANI.MD I Volum record pentru Moldova. Cetățenii au vândut într-un an câteva miliarde de euro și dolari apare prima dată în Realitatea.md.
10:00
Grădinițele din Capitală în număr total de 127 au fost conectate la agentul termic. Un anunț în acest sens a fost făcut în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău de astăzi, 18 octombrie, și transmisă în direct pe platformele colegilor de la RLIVE.MD și RLIVE TV. „Cu referire la conectarea instituțiile la agent termic timpurie, toate au […] Articolul Toate grădinițele din Capitală au fost conectate la agentul termic. Ce se întâmplă cu celelalte instituții apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Un tânăr de 29 de ani din Capitală este cercetat de oamenii legii după ce asupra lui au fost identificate două pachețele cu substanțe interzise. Potrivit informațiilor, cazul a fost înregistrat în după-amiaza zilei de ieri, în jurul orelor 15:45, pe bulevardul Ștefan cel Mare. Mai exact, în timp ce echipajul de carabinieri al Direcției […] Articolul Apariția carabinierilor l-a speriat. Un individ din Capitală, reținut. Ce a descoperit echipajul apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
În contextul creșterii alarmante a cazurilor de infectare cu COVID-19, continuă și maratonul vaccinării pe roți. Astfel, municipalitatea informează că astăzi, 18 octombrie, cele două puncte de vaccinare mobile, un troleibuz și un autobuz, se vor afla în sectorul Rîșcani și orașul Cricova. Mai exact, în intervalul orelor 10:00-18:00, punctele mobile de imunizare se vor […] Articolul În așteptarea cetățenilor la vaccinare! Unde se vor afla astăzi punctele mobile de imunizare apare prima dată în Realitatea.md.
09:10
Dacă totul va decurge conform planului, în câteva săptămâni ar putea fi posibilă și vaccinarea copiilor din categoria de vârstă 5-11 ani. BioNTech/Pfizer au depus cerere de aprobare în Europa, scrie DW. Concernul german BioNTech și partenerul său din SUA, Pfizer, au depus cerere de autorizare în Europa a vaccinului destinat copiilor cu vârste între […] Articolul Experții germani sunt rezervați privind vaccinarea anti-COVID a copiilor sub 12 ani: Nu sunt suficiente date apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Criza gazelor, cu care ne confruntăm în prezent, nu este doar problema Republicii Moldova, dar a întregii regiuni. Deseori, în astfel de situații, percepția se adeverește a fi mai gravă decât situația reală. Presiunea publicului asupra politicului este enormă, iar politicul trebuie să întreprindă măsuri corecte pentru a nu comite  greșeli. Veaceslav Ioniță, expertul în […] Articolul Despre criza gazelor! Expert: Situația este gravă, critică, dar gestionabilă. Date și explicații! apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Flacăra olimpică va fi aprinsă pe stadionul antic din Olympia fără spectatori în ziua de luni, 18 octombrie curent, în vederea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Bejing care vor avea loc în perioada 4-20 februarie 2022, după modelul Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru a doua oară […] Articolul Flacăra olimpică pentru Jocurile de iarnă de la Beijing va fi aprinsă din nou fără spectatori apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.