Sectorul vitivinicol și-ar putea extinde piața de desfacere în Brazilia, anunță Ministerul Agriculturii

Realitatea.md, 22 septembrie 2021 16:40

Brazilia ar putea deveni o nouă piață de desfacere pentru producătorii de vin din țara noastră. În acest sens, astăzi, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu a purtat discuții cu Ambasadorul Republicii Federative a Braziliei în Republica Moldova, cu reședința la Kiev, Excelența Sa Norton de Andrade Mello Rapesta. Oficialii au discutat despre industria […] Articolul Sectorul vitivinicol și-ar putea extinde piața de desfacere în Brazilia, anunță Ministerul Agriculturii apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 5 minute
14:30
A durat ani de zile, dar Instagram îți va permite, în sfârșit, să creezi postări de pe desktopul web. Rețeaua socială publică o serie de actualizări care vor culmina astăzi, pe 21 octombrie, când utilizatorii din întreaga lume vor avea opțiunea de a posta fotografii și videoclipuri scurte (sub un minut) din browserul computerului. Acest […] Articolul Le-ai așteptat ceva timp! Instagram vine cu o grămadă de funcții noi apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 30 minute
14:10
În vederea îmbunătățirii și dezvoltării sectorului social în instituțiile de detenție, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a stabilit drept unul dintre obiectivele prioritare, construcția unui nou penitenciar în Republica Moldova, care să corespundă standardelor în domeniul drepturilor omului și Regulilor Penitenciare Europene. Astfel, până în anul 2025, ar putea fi construit un nou penitenciar, care costă […] Articolul VIDEO Nu-și bate capul de deținuți, ci pentru că suntem condamnați la CEDO. Litvinenco, despre un nou penitenciar apare prima dată în Realitatea.md.
14:10
Dacă nu te-ai vaccinat încă, ai posibilitatea s-o faci la unul dintre cele 70 de puncte de vaccinare anti-COVID-19 din cadrul centrelor medicilor de familie de pe teritoriul municipiului Chișinău. Punctele activează zilnic în intervalul 08:00-17:00 și în weekend în intervalul 08:00-14:00. În context, ai ocazia să primești antidot gratuit, iar responsabilii informează că cetățenii […] Articolul Municipalitatea dispune de 70 de puncte de vaccinare anti-COVID-19. Adresele unde le poți găsi apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
Moțiunea simplă împotriva activității ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, depusă de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a căzut datorită votului deputaților PAS care dețin majoritatea parlamentară. Dezbaterea acesteia a avut loc la ședința plenară de joi, 21 octombrie curent, nu înainte ca trei deputați BCS să ia luare de cuvânt și să-și exprime nemulțumirea reiterat. „Ministrul […] Articolul VIDEO Moțiunea împotriva lui Litvinenco a căzut datorită PAS! Bolea: „Și-a făcut alibi, dar a orchestrat circul” apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
În perioada 27 septembrie – 15 octombrie, echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, a purtat discuții în contextul consultărilor prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI, ședințele având loc la distanță, ca răspuns la solicitarea autorităților Republicii Moldova vis-a-vis de un nou program cu FMI. La finele consultărilor, dl […] Articolul DECLARAȚIA INTEGRALĂ A FMI: Deficiențe, infrastructură inaccesibilă, cadru anticorupție ineficient și emigrație… apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
13:50
Maib este cea mai performantă bancă din Moldova, potrivit raportului anual al revistei internaționale SeeNews „TOP 100 SEE Cele mai mari companii din Europa de Sud-Est în anul 2020”, ediția a XIV-a. Banca ocupă locul 61 în clasament, urcând trei poziții comparativ cu anul 2019. Rezultatul excelent a fost garantat de indicatorii financiari înregistrați de […] Articolul Maib – cea mai performantă bancă din Moldova în anul 2020 potrivit SeeNews apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
13:30
În scopul îmbunătățirii timpului de reacție pe mai multe segmente privind prevenirea și descurajarea încălcărilor și infracțiunilor, începând de astăzi, 21 octombrie, Ministerul Afacerilor Interne lansează Operațiunea de prevenire „Toamnă sigură!”. Mai exact, ineditul acțiunii constă în implicarea simultană a trei subdiviziuni ale Ministerului: ofițerii din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General de Carabinieri […] Articolul O toamnă MAI sigură și fără încălcări în traficul rutier! Ce schimbări își propun să facă oamenii legii apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
Urmează să „plătească” pentru faptele comise. Un tânăr în vârstă de 23 de ani, căutat pe canalele Interpol, a fost extrădat în Republica Moldova pe cale aeriană ieri, 20 octombrie. Mai exact, acesta a fost reținut în luna iunie în Cehia pentru o infracțiune gravă comisă. „În anul 2020, individul a fost condamnat la 5 […] Articolul Individ din Moldova, extrădat din Cehia. Va fi plasat în penitenciar pentru ispășirea pedepsei apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
Guvernul Republicii Moldova a finalizat negocierile cu Fondul Monetar Internațional pentru lansarea unui nou program pentru țară. Anunțul a fost făcut de către prim-ministra Natalia Gavrilița alături de Rodgers Chawani, reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova. Programul pe care l-am agreat cu FMI este bazat pe prioritățile de guvernare care sunt cunoscute […] Articolul VIDEO Ultima oră! Guvernul a finalizat negocierile cu FMI pentru lansarea unui nou program pentru țară apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
Letonia a anunțat lockdown timp de o lună, după o creștere fără precedent a cazurilor de Covid-19. Devine astfel prima țară din Europa care impune restricții de anvergură pe fondul unui nou val de cazuri de Covid-19 în țările de pe continent. Letonia are una dintre cele mai mari rate de cazuri noi de Covid […] Articolul Prima țară din Europa care a reintrodus carantina totală în noul val de Covid-19 apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a validat marți, 19 octombrie, mandatul deputatului PAS, Vitali Gavrouc. Din păcate, acesta nu este prezent la prima ședință a Parlamentului după ce a devenit deputat. Mihail Popșoi, Vicepreședintele Parlamentului, care prezidează ședința Parlamentului Republicii Moldova de astăzi a anunțat despre absența acestuia, însă nu a prezentat motivele pentru care Gavrouc nu […] Articolul VIDEO Vitali Gavrouc, noul deputat PAS în Parlament, absent de la prima ședință după validarea mandatului apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Sportivii care activează în cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne au fost „însemnați”. Mai exact, ministra Ana Revenco a conferit distincții comisarului Ruslan Matcovschi și agentului-șef adjunct Victor Ciobanu, pentru meritele deosebite obținute în cadrul competițiilor sportive internaționale. Astfel, în mesajul său, ministra Ana Revenco le-a mulțumit colegilor și i-a încurajat să-i motiveze și pe cei […] Articolul FOTO Ministra Ana Revenco i-a chemat „la covor” pe doi angajați ai MAI. Pentru ce apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Partidul Politic Șor nu va vota pentru moțiunea simplă adresată ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. În opinia lui Denis Ulanov, moțiunea Socialiștilor și Comuniștilor este bazată pe suspendarea și reținerea Procurorului General Alexandr Stoianoglo. De asemenea, în contextul în care Stoianoglo a cerut anterior ridicarea imunității deputaților PP Șor Denis Ulanov și Petru Jardan, fracțiunea precizează […] Articolul VIDEO Partidul Șor nu susține demiterea lui Litvinenco, dar vrea capul întregului Cabinet de miniștri apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Femeia din imagine este căutată de ofițerii Inspectoratului de poliție Bălți. Potrivit informațiilor, ea ar fi furat un pormoneu de dame în care se aflau mijloace bănești mari. „Profitând de faptul că nu este observată de nimeni, individa a sustras un portmoneu de dame în care se aflau mijloace bănești în proporții mari și acte […] Articolul FĂRĂ RUȘINE! A furat un portmoneu și a dat bir cu fugiții. Poliția caută femeia din imagine apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
12:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) amintește că mâine, 22 octombrie, este ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar în cele 15 localități din țară, unde, pe 21 noiembrie, vor avea loc alegeri locale noi. Potrivit informațiilor deținute de CEC, până astăzi, în cele 15 consilii electorale de circumscripție electorală au […] Articolul Alegeri locale noi: Mai sunt DOUĂ zile pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Ofițerii Ispectoratului de Poliție Buiucani solicită ajutorul cetățenilor în identificarea bărbatului care a fost depistat decedat în curtea unei biserici de pe strada Toma Ciorbă, sectorul Buiucani. Mai exact, corpul neînsuflețit al acestuia a fost depistat la data de 18 octombrie, iar la examinarea de către medicul legist pe suprafața corpului au fost depistate urme […] Articolul FOTO Poliția cere ajutorul în identificarea unei persoane! A fost omorât în bătaie de un „amic” apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Parlamentul Republicii Moldova și-a deschis azi larg ușile pentru oaspeți din România. Astfel, o delegație a Comisiilor pentru politică externă și Comisiilor pentru afaceri europene ale Senatului și Camerei Deputaților din Parlamentul României se află în Moldova în perioada 21-23 octombrie 2021. Mihail Popșoi, Vicepreședintele Parlamentului, care prezidează ședința Parlamentului Republicii Moldova de astăzi, a salutat prezența […] Articolul FOTO Deputați români, în vizită al Chișinău. Popușoi: Vă mulțumim că sunteți alături de noi în momente dificile apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
Un bărbat în vârstă de 50 de ani riscă să-și petreacă următorii ani după gratii, fiind suspectat de omor. Potrivit informațiilor, în cadrul unui conflict la beție, acesta l-ar fi bătut pe amicul său de pahar. De menționat că, identitatea bărbatului nu a fost stabilită până la ziua de astăzi. Potrivit informațiilor, polițiștii au fost […] Articolul VIDEO Alcoolul l-a adus după gratii. Bărbat din Capitală, plasat în arest pentru 30 de zile. Pentru ce apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
După aprobarea agendei ședinței plenare de joi, 21 octombrie curent, primul subiect examinat în plen a fost moțiunea simplă înaintată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) împotriva activității ministrului Justiției privind reformele pe sectorul justiției. Sergiu Litvinenco s-a prezentat la Parlamentul Republicii Moldova și s-a adresat la tribuna din plen, acuzând opoziția că documentul înregistrat […] Articolul VIDEO Face praf opoziția! Ministrul Litvinenco din plen: „Moțiunea simplă înaintată de dvs. este un terci de minciuni” apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Activitatea sistemului financiar din Republica Moldova este coordonat de două instituții: Banca Națională a Moldovei și Comisia Națională a Pieței Financiare.  Sistemul financiar reprezintă un set de instituții care facilitează circulația pe piețele financiare a instrumentelor financiare. Altfel spus, sistemul financiar intermediază circulația banilor de la cei care acumulează economii (creditori) către cei care fac […] Articolul INFOGRAFIC: Care este structura Sistemului Financiar în Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Situația epidemiologică din Capitală devine tot mai alarmantă, iar experții au prognoze negre pentru viitorul apropiat. Despre acest lucru a declarat șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlca, în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău. „Suntem într-o situație dramatică. Toate spitalele din Chișinău sunt mobilizate ca […] Articolul VIDEO Situație dramatică în municipiul Chișinău. Boris Gîlca: Anticipăm o criză în acordarea asistenței medicale apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Moldovenii sunt creditori neți ai băncilor. Sursa principală de finanțare a sectorului bancar rămân depozitele, care asigură peste ¾ din finanțările băncilor, arată datele Băncii Naționale a Moldovei. Soldul depozitelor, la sfârșitul anului trecut, a înregistrat o creștere superioară celei din anii precedenți (+16,5 la sută față de anul precedent), dar și a ratei de […] Articolul Populația, tot creditoare netă a băncilor rămâne. Depozitele sunt mai mari decât creditele apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
La sfârșitul anului 2020 soldul total al împrumuturilor acordate de bănci a însumat 45,6 miliarde de lei, iar cele mai multe credite au fost acordate domeniului comerțului – care este ramura cu cele mai reduse riscuri – iar volumul total a însumat 10,7 miliarde de lei, arată datele Raportului Stabilității Financiare a Băncii Naționale a […] Articolul Topul datornicilor la bănci: Industria energetică și construcțiile – în frunte apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Bloggerul Ruslan Babiev (_rusik__04_), originar din Tadjikistan, dar stabilit în Rusia de ceva vreme, împreună cu iubita sa Anastasia Cistovoi (690000i), riscă câte 1 an de închisoare, după ce au imitat sex oral în fața Catedralei „Sfântul Vasile” din Piața Roșie, au pozat și au postat fotografiile pe rețelele sociale. Pe numele lor a fost […] Articolul FOTO 18+ Bloggerul și iubita sa care au imitat sex oral în fața Catedralei din Piața Roșie riscă pușcărie apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Cei care își doresc să își plaseze banii în depozite ca să obțină un câștig din partea băncilor în loc să-i investească în alte active financiare, pot opta pentru oferte mai mult sau mai puțin avantajoase din partea bancherilor. Astfel, cele mai mari dobânzi la depozitele în lei făcute pe un an ajung la 4,25%. […] Articolul Topul băncilor cu cele mai mari câștiguri oferite la depozite. Creditorii de top sunt la coadă apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Împacheta droguri și le pregătea pentru vânzare, iar acum este cercetat penal de oamenii legii. Vizat este un bărbat în vârstă de 32 de ani, originar din Capitală. Potrivit informațiilor, acesta a fost identificat și reținut în rezultatul colaborării comune a ofițerilor de investigație și urmărire penală. Mai exact, oamenii legii au documentat pe parcursul […] Articolul VIDEO Nu i-a mers! Un individ din Capitală a rămas fără „venit”. Ce au descoperit polițiștii acasă la el apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
În sistemul financiar persistă riscurile-cheie tradiționale (macroeconomic, de credit), actualmente depășite de riscul COVID-19, arată raportul de stabilitate financiară a Băncii Naționale a Moldovei. Ratingul riscurilor, determinat de BNM, a poziționat riscul COVID-19 ca cel mai important risc, fiind caracterizat de impactul potențial ridicat și de probabilitate înaltă de materializare. Al doilea risc după importanță […] Articolul Riscuri: De ce se tem bancherii din Republica Moldova? apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
În luna august leul moldovenesc avea tendința să se deprecieze. Astfel că la începutul lunii un euro a ajuns să coste 21,28 lei, însă ca urmare a intervențiilor BNM pe piața valutară la sfârșit de lună un euro costa deja 20,78 lei. Pentru a menține echilibrul pe piața valutară BNM a intervenit pe piața interbancară […] Articolul Moneda națională prinde la puteri. Ce a făcut BNM ca să țină leul în frâu apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
În contextul persistenței incertitudinilor legate de situația epidemiologică COVID-19 și a impactului acestora asupra pieței imobiliare, pentru perioadele următoare se anticipează o recuperare lentă a activității, potrivit raportului Băncii Naționale. Presiunea exodului populației va continua să exercite impact negativ asupra ritmului de creștere în sectorul imobiliar, totodată având impact negativ și asupra investițiilor capitale. Evoluția […] Articolul Exodul populației trage în jos piața imobiliară. BNM: creditarea ipotecară – unul din stimulentele recuperării apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Rulajul total al tranzacțiilor de cumpărare/vânzare contra lei moldovenești a principalelor valute străine efectuate pe piața valutară în numerar în luna august a depășit echivalentul sumei de 483 mil. USD, majorându-se cu 4,3% față de luna precedentă și cu 34% comparativ cu luna similară a anului precedent, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei. Datele BNM […] Articolul Tranzacţiile cu bani cash, în ascensiune. Topul valutelor preferate de moldoveni apare prima dată în Realitatea.md.
11:00
Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu l-a primit la ministerul de externe pe ambasadorul Franței în Republica Moldova, Graham Paul. Oficialii au menționat necesitatea continuării contactelor de nivel înalt în același ritm accelerat. Franța și Republica Moldova sunt două state apropiate, iar relația de prietenie a fost consolidată ca urmare a vizitelor la […] Articolul Nicu Popescu s-a întâlnit cu noul ambasador al Franței. Ce subiecte au abordat oficialii apare prima dată în Realitatea.md.
11:00
Banca Națională a Moldovei a publicat prețurile monedelor comemorative, valabile până pe data de 30 septembrie 2021. Monedele/ bancnotele jubiliare şi comemorative și alte articole numismatice emise de Banca Naţională a Moldovei se comercializează prin intermediul băncilor licenţiate din RM. Prețul de comercializare a monedelor/ bancnotelor jubiliare şi comemorative și altor articole numismatice poate să difere […] Articolul Cea mai scumpă monedă comemorativă lansată de BNM costă peste 35.000 de lei. Cum arată și cărui eveniment este dedicată apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Agenția pentru Eficiență Energetică lansează al doilea spot video, dedicat promovării tehnologiilor de producere a energiei din surse regenerabile. Este vorba de construcția centralei termice pe bază de peleți în cadrul grădiniței din satul Boghiceni, raionul Hîncești. Valoarea proiectului a fost de 1 200 000 lei, din care a fost construită o cazangerie pe bază de peleți. […] Articolul Nu vor mai avea probleme cu încălzirea. O centrală termică pe bază de peleți, construită la o grădiniță din Hîncești apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
În august 2021, banii în circulație au constituit 32 739,5 milioane de lei, majorându-se cu 2 920,6 mil. lei (9,8%) comparativ cu decembrie 2020 ca rezultat al depășirii în perioada ianuarie – august 2021 a volumului eliberărilor cumulative asupra volumului încasărilor cumulative pe sistemul bancar cu 2 920,8 milioane de lei. Potrivit Băncii Naționale a […] Articolul În perioada ianuarie – august 2021, volumul încasărilor banilor în numerar s-a majorat cu 25,3%. Volumul eliberărilor apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Președintele Parlamentului Igor Grosu s-a întâlnit în seara zilei de miercuri, 20 octombrie, cu cetățenii moldoveni stabiliți în Grecia. Întrevederea a avut loc în contextul în care Igor Grosu va participa la lucrările Conferinței europene a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei. Președintele PAS le-a mulțumit concetățenilor moldoveni pentru implicare – atât la […] Articolul FOTO Igor Grosu, înconjurat de moldoveni în Grecia: Chiar dacă sunt departe de casă, oamenilor le pasă apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Procuratura Generală din Georgia a emis o dispoziție prin care se explică acuzațiile care i se adus lui Mihail Saakașvili, care a deținut în trecut mandatul de președinte din țară. Acesta este învinuit că a trecut ilegal frontiera de stat. Potrivit datelor acumulate în cadrul urmăririi penale, lui Saakașvili i-a reușit infracțiunea, ascunzându-se într-o remorcă […] Articolul VIDEO Saakașvili a intrat în Georgia ascuns într-o remorcă cu lapte apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
10:30
Consilierii CMC se întrunesc astăzi, 20 octombrie, în ședința de îndată. O dispoziție în acest sens a fost semnată de Primarul Capitalei Ion Ceban. În context, pe ordinea de zi sunt două subiecte, printre care și prezentarea informațiilor cu privire la situația epidemiologică cu privire la COVID-19 în municipiul Chișinău. Ordinea de zi integrală poate […] Articolul VIDEO Membrii Consiliului Municipal Chișinău, întruniți în ședință de îndată. Ordinea de zi apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Donald Trump a anunţat miercuri lansarea propriei reţele de socializare denumită „Truth Social”, după ce a fost interzis în ianuarie de Twitter, Facebook şi YouTube, care îl acuză că i-a incitat pe partizanii săi la violenţă pe platformele lor înainte de asaltul asupra Capitoliului de la Washington. „Am creat Truth Social şi Trump Media and […] Articolul Donald Trump lansează propria reţea de socializare: „Am creat-o pentru a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor” apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Caz tragic în Capitală. Un bărbat a fost depistat strangulat la Centrul COVID-19 de la Moldexpo. Potrivit informațiilor, cadavrul neînsuflețit a fost găsit ieri, 20 octombrie, în jurul orei 20:23. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru a documenta cazul. „S-a constatat că personalul medical a depistat în salon un pacient în vârstă […] Articolul Strigător la cer! Un pacient bolnav de COVID-19, depistat strangulat. Unde apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Lideri religioși de pe tot globul au ieșit în public să îndemne credincioșii să se vaccine. De la Papa Francisc la Dalai Lama, de la rabinul-șef al Israelului la marele muftiu al Arabiei Saudite, toți au spus, la un moment dat, același lucru – nimeni nu trebuie să se teamă să facă injecția deoarece vaccinarea […] Articolul Lideri religioși de pe tot globul au ieșit în public să îndemne credincioșii să se vaccineze apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Chişinău nu va rămâne fără agent termic şi apă caldă. Asigurarea vine din partea directorului Societăţii pe Acţiuni „Termoelectrica”. Potrivit acestuia, chiar dacă s-a trecut la utilizarea păcurii, centralele electrice de termoficare funcţionează în regim normal, iar începând de vineri vor fi conectaţi la agentul termic toţi consumatorii casnici din municipiul Chişinău. Declarațiile au fost […] Articolul Directorul Termoelectrica asigură: „Chişinău nu va rămâne fără agent termic şi apă caldă” apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA informează că, peste 4 miliarde de lei sechestrați constituie valoarea bunurilor identificate în cadrul cauzelor penale privind frauda bancară, în perioada 2018-2021.  Astfel, din suma totală de 6 181 723 631 de lei a bunurilor infracționale, asupra cărora au fost aplicate sechestre, 4 006 501 321 de […] Articolul CNA: Peste patru miliarde de lei din dosarul „frauda bancară”, sechestrați de ARBI apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Impact violent la Tiraspol. Un pensionar a decedat după ce a fost tamponat de un automobil. Potrivit informațiilor, tragedia s-a produs ieri seara în jurul orei 20:00. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru a documenta cazul. „S-a stabilit preliminar că bărbatul ar fi ieșit brusc pe traseu, iar șoferul automobilului de model […] Articolul FOTO Pensionar din Tiraspol, lovit mortal! Ce au aflat polițiștii la fața locului apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Deputații moldoveni se convoacă în ședință plenară joi, 21 octombrie curent, cu o ordine de zi pe care se află cel puțin nouă subiecte. Colegii de la RLIVE.MD și RLIVE TV o vor transmite în direct. La fel, vor transmite în direct și declarațiile parlamentarilor care vor ieși la tribuna de presă. Potrivit ordinii de […] Articolul Urmărește RLIVE.MD sau RLIVE TV! Azi are loc ședința Parlamentului. Este așteptat și Sergiu Litvinenco în plen. De ce apare prima dată în Realitatea.md.
09:00
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, 20 octombrie curent, după o şedinţă de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea pandemiei de COVID-19, că singura soluţie pentru oprirea acesteia este vaccinarea, precizând că este nevoie de impunerea de restricţii care vor fi anunțate de Guvern vineri și vor intra în vigoare de luni. „Vreau să […] Articolul România: Noaptea pot circula doar vaccinații. Iohannis atenționează că nevaccinații vor avea o sumedenie de restricții apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Fostul șef al Direcției nr. 5 Valeriu Cojocaru, cercetat în dosarul angajărilor fictive în cadrul direcției, a fost adus de la Penitenciarul nr. 13 miercuri, 20 octombrie curent, la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) pentru a-i fi înaintate alte capete de acuzare. ZdG.md scrie că deja în dosarul privind activitatea Direcției nr. 5 în interesul organizației […] Articolul VIDEO Noi acuzații! Ex-șeful Direcției 5, acuzat de înscenarea violului lui Petic. La PCCOCS: „Am probleme de sănătate” apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
08:10
Securitatea şi stabilitatea din regiunea Mării Negre, o regiune vulnerabilă la agresiunea Rusiei, sunt în interesul naţional al SUA şi sunt critice în ceea ce priveşte securitatea flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, a declarat miercuri, 20 octombrie curent, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, în cadrul primei vizite din 2014 încoace efectuate de un șef […] Articolul Șeful Pentagonului: Regiunea Mării Negre este vulnerabilă la Rusia al cărei scop este să oprească crearea unei Europe apare prima dată în Realitatea.md.
08:00
Tamara Chișca-Doneva a fost suspendată de la conducerea Curții Supreme de Justiție (CSJ). Cel puțin asta reiese din baza unei dispoziții emise la începutul săptămânii de președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață. Mai mult, potrivit documentului, noul președinte interimar al CSJ este Vladimir Timofti. „Se desemnează judecătorul Vladimir Timofti de la […] Articolul FOTO Tamara Chișca-Doneva, suspendată. Cine este noul președinte interimar al CSJ apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
Viceprim-miniștrii Andrei Spînu (ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale) și Vladislav Kulminski (pentru Reintegrare) pleacă la Moscova, Rusia, din nou. Vizita a fost organizată pentru a indentifica o soluție privind negocierile cu administrația Gazprom și livrarea gazelor naturale către Republica Moldova.  În prezent, detalii despre cu cine se va discuta și în ce context nu se […] Articolul Doi oficiali moldoveni pleacă la Moscova! Unul din ei a discutat cu Kozak exact cu două săptămâni în urmă apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
Liderul interlop Ion Druța, cunoscut spațiului public ca „Vanea Pisateli”, a oferit un interviu exclusiv echipei Jurnal TV din spatele gratiilor penitenciarului numărul 6-Soroca. A recunoscut că a fost presat de fostul lider PDM, fugarul Vlad Plahotniuc, prin intermediul lui Nicolae Chitoroagă, care a deținut funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze […] Articolul VIDEO „Vanea Pisateli”, dezvăluiri din pușcărie: „Plahotniuc m-a impus să depun depoziții împotriva lui Usatîi” apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.