Grupul PPE din Parlamentul European face apel la UE să nu recunoască alegerile din Rusia

Deschide.md, 21 septembrie 2021 18:00

Grupul Popularilor Europeni, cea mai mare familie politică din Parlamentul European a cerut UE să nu recunoască alegerile din Rusia, potrivit comunicatului oficial, remis CaleaEuropeană.ro. „Ceea ce s-a întâmplat în Rusia pe 17-19 septembrie nu au fost alegeri. Rușilor li s-a furat posibilitatea de a avea un cuvânt de spus și de a alege liber destinul țării lor. Grupul PPE face apel la UE și la statele sale membre să nu recunoască acest vot”, au declarat eurodeputata Sandra Kalniete, vicepreședi...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 4 ore
22:20
Cadavrul unui bărbat a fost găsit spânzurat, în această seară, în jurul orei 21:19, la Centrul COVID-19 de pe strada Ghioceilor.
22:20
Europa nu ar urma să se confrunte cu o spirală inflaţionistă deoarece se estimează că avansul preţurilor energiei se va atenua anul viitor, iar piaţa forţei de muncă se confruntă cu dificultăţi, a declarat miercuri şeful Departamentului european al FMI, Alfred Kammer.
21:50
O femeie în vârstă de 70 de ani s-a aruncat în această seară de la etajul 7 al unui bloc din Capitală.
21:30
Pe măsură ce cazurile de COVID-19 se înmulțesc în valul patru al pandemiei, tot mai mulți oameni raportează că s-au infectat cu SARS-CoV-2 pentru a doua sau chiar a treia oară, relatează The Guardian. Un nou studiu făcut în Marea Britanie sugerează că persoanele nevaccinate riscă să fie reinfectate cu COVID-19 o dată la 16 luni, în medie. Mai mulți oameni de știință au avertizat că reinfectările ar putea pune mai multă presiune pe sistemul de sănătate și au cerut extinderea programului de vaccin...
Acum 6 ore
21:10
Poliția solicită ajutorul cetățenilor pentru a putea identifica doi bărbați care ar avea legătură cu crima de acum două zile care a avut loc la Briceni.
20:40
Astăzi, în cadrul ședinței Guvernului a fost aprobată Legea cu privire la serviciile publice, o premieră legislativă în Republica Moldova, care presupune prestarea serviciilor publice în formă electronică în mod prioritar, dar și dreptul beneficiarului serviciilor publice de a solicita prestarea unui serviciu la orice oficiu al prestatorului de servicii publice sau la orice centru multifuncțional sau centru unificat de prestare a serviciilor, indiferent de locul unde își are domiciliul, sediul sau viza de reședință.
20:00
Din numărul total de cazuri, 14 cazuri asociate cu contact în afara țării: 3-Germania, 2-Franța, 2-Italia, 2-România, 2-Rusia, 1-Marea Britanie, 1-Turcia, 14-Ucraina. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 321682. Din numărul total de cazuri, 42 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (7-medici, 18-asistenți medicali, 17-personal auxiliar). În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 2535 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 18...
19:50
Pentru prima dată, un rinichi de porc a fost transplantat la un pacient uman, fără a declanșa o respingere imediată de către sistemul imunitar al gazdei, fapt ce reprezintă un progres medical uriaș și care ar putea ajuta în cele din urmă la atenuarea penuriei de organe umane pentru transplant.
Acum 8 ore
19:20
Uniunea statală dintre Rusia şi Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară, a anunţat miercuri ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, afirmând că ameninţările de ordin militar, presiunile politice şi economice exercitate de către ţările occidentale la adresa Rusiei şi Belarus au determinat cele două state la măsuri de răspuns, printre care şi această nouă doctrină militară, informează agenţia de presă oficială rusă TASS.
19:10
18:50
Republica Moldova va iniția negocierile cu Banca Europeană de Investiții privind implementarea proiectului „Eficiența energetică în Republica Moldova”. Un proiect de hotărâre în acest sens, a fost aprobat, astăzi, în ședința de Guvern.
18:10
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, va merge la Moscova împreună cu viceprim-ministrul Reintegrării Vlad Kulminski pentru a negocia livrarea gazelor în Republica Moldova. La moment nu cunoaștem care este propunerea Gazprom. Noi vom reafirma intenția de care a fost de a semna un contract pe un an la formula veche care a fost aplicată pe anul 2020 - 2021. Deocamdată nu am primit un preț clar de la Gazporm, ne vor spune ei care este formula semnării acestui contract”,...
18:10
Secretarul Apărării al Statelor Unite a reafirmat miercuri, la București, în cadrul întrevederilor cu președintele Klaus Iohannis și cu ministrul apărării Nicolae Ciucă “angajamentul SUA față de parteneriatul strategic SUA-România și față de Flancul Estic al NATO și a recunoscut poziția de lider a României în cadrul Alianței în ceea ce privește împărțirea responsabilităților”, informează Pentagonul într-un comunicat. Liderii români și american au marcat aniversarea a 10 ani atât a Declarației comune bilaterale de parteneriat strategic, cât și a Acordului bilateral privind apărarea împotriva rachetelor balistice, care a deschis calea pentru primul amplasament Aegis-Ashore din Europa, înființat în urmă cu cinci ani.
17:40
Judecătorii și procurorii cu cel puțin 10 ani vechime în funcție, care vor dori să fie admiși în avocatură vor susține examenul de calificare, fiind scutiți doar de efectuarea stagiului. Totodată, până la susținerea examenului, candidații vor fi obligați să urmeze cursuri în volum de cel puțin 20 de ore, în materia deontologiei profesionale a avocaților și de administrare a formelor de exercitare a avocaturii. Guvernul a aprobat astăzi avizul la proiectul privind modificarea Legii cu privire la avocatură.
17:40
Procuratura Anticorupție, la 12 octombrie curent, i-a înaintat învinuirea unui fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiindu-i incriminate trei capete de acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită (art.330 alin.(2) din Codul penal) și două episoade de fals în declarații (art.352 alin.(2) din Codul penal). Potrivit surselor Deschide.MD, ar fi vorba de fostul parlamentar democrat, Constantin Țuțu. Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii anticorupție, fostul dep...
17:30
Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost declarat miercuri laureatul din 2021 al premiului Saharov pentru libertatea de gândire al Parlamentului European pentru eforturile sale de a lupta împotriva modului discreţionar de a guverna al preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului European.
Acum 12 ore
17:20
Subiectul crizei gazelor naturale din R. Moldova a provocat o mulțime de comentarii și este intens dezbătut. În acest sens, Stanislav Secrieru, analist superior la European Union Institute for Security Studies - EUISS, vine cu o analiză în care scoate în evidență relația dificilă dintre R. Moldova și Rusia, importanța activității diplomatice pentru depășirea problemelor din complexul energetic, originea și cauzele crizei energetice, dar și soluții pentru provocările din sectorul energetic. Redăm, în continuare, analiza integrală, publicată de Stanislav Secrieru pe Facebook.
17:10
Republica Moldova nu renunță, cel puțin în acest an, la schimbarea sezonieră a orei. Guvernul a dat aviz proiectului de lege, elaborat de parlamentarul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov, prin care anunță că subiectul privind „renunțarea la schimbarea sezonieră a orei și stabilirea orei locale” necesită o amânare ca urmare a „examinării suplimentare cu abordare de armonizare unitară la nivel regional”.
16:50
În scopul susținerii performanțelor academice ale tinerilor, Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi lista studenților și elevilor, beneficiari ai burselor de merit în anul de studii 2021-2022.
16:10
Guvernul a aprobat astăzi inițierea negocierilor și aprobarea semnării Protocolului de colaborare dintre Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Educației din România pentru perioada 2021-2025.
16:00
Comisia politică externă și integrare europeană a examinat și a avizat pozitiv, în ședința de astăzi, candidatura lui Victor Chirilă pentru funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România.
16:00
Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus miercuri o săptămână de concediu plătit pentru toţi cetăţenii între 30 octombrie şi 7 noiembrie pentru a încerca limitarea valului epidemic de COVID-19 în Rusia, relatează AFP şi Reuters.
16:00
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, spune că rușii de la Gazprom nu au reușit să furnizeze cantitatea de gaz adițională pe care Uniunea Europeană o necesită în acest moment, în situația în care criticii bănuiesc că Gazprom încearcă să forțeze deschiderea mai devreme a controversatului gazoduct Nord Stream 2.
15:40
Guvernul a votat mai multe numiri și revocări din funcție. În conformitate cu hotărârile Executivului, doi ambasadori au fost rechemați, iar Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a rămas fără un director adjunct. Totodată, membrii cabinetului de miniștri au numit în funcție, prin detașare, un secretar general adjunct al Guvernului.
15:40
Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu Gianni Buquicchio, Președintele Comisiei de la Veneția, în cadrul căreia s-a discutat despre acțiunile de reformare a justiției, dar și ultimele evoluții din cadrul Procuraturii.
15:30
Tamara Chișca-Doneva a fost suspendată din funcția de președinte interimar al Curții Supreme de Justiție, iar începând de astăzi această funcție va fi deținută de către magistratul Vladimir Timofti. Decizia a fost luată în baza unii dispoziții din 18 Octombrie 2021, semnată de către Dorel Musteață, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, susțin sursele Deschide.MD.
15:00
Securitatea şi stabilitatea din regiunea Mării Negre sunt în interesul naţional al SUA şi sunt critice în ceea ce priveşte securitatea Flancului estic, a declarat, miercuri, secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, în cadrul unei conferinţe de presă alături de omologul român, Nicolae Ciucă.
14:50
Rusia a recunoscut miercuri „eforturile'' talibanilor pentru stabilizarea Afganistanului, dar a tras un semnal de alarmă că întreagă zonă a Asiei Centrale, zonă considerată a fi sub influenţa Moscovei, este ameninţată de prezenţa pe teren a unor grupări „teroriste'' precum Statul Islamic, relatează France Presse.
14:40
Începând de astăzi, Centrul de Metrologie Aplicată și Cercetare are un nou director. Xenia Apostol a fost prezentată astăzi echipei CMAC de către directorul Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac.
14:30
Trei persoane au ajuns la spital, după ce mașina cu care se deplasau a fost lovită de un camion. Accidentul a avut loc în amiaza zilei pe centura de ocolire a orașului Orhei.
14:10
Un bărba t a murit, după ce tractorul cu care se deplasa s-a răsturnat într-o râpă. Tragedia a avut loc astăzi în localitatea Vălcineț, din raionul Călărași.
14:00
Campania anuală de plantare a puieților va fi lansată pe data de 13 noiembrie. „Arborii se plantează în perioada când se află în repaus vegetativ, când cade frunzișul. Atunci cresc șansele arborelui de a se prinde în noua locație. Regimul optim pentru dezvoltarea puieților este anume în această perioadă, atunci când temperatura este mai scăzută. Pe 13 noiembrie temperaturile vor fi mai scăzute, dăunătorii vor fi în hibernare”, a anunțat ministrul mediului, Iuliana Cantaragiu, în cadrul unei conferințe de presă consacrate lansării campaniei anuale „Un arbore pentru dăinuirea noastră”, transmite IPN.
14:00
Mai multe străzi din municipiul Chișinău vor avea benzi de circulație dedicate transportului public, transmite MOLDPRES.
13:50
Cadavrul unui bărbat a fost găsit spânzurat în propria locuință. Descoperirea macabră a avut loc astăzi în localitatea Baurci, din raionul Ceadîr-Lunga.
13:40
Departamentul Înmatricularea Mijloacelor de Transport și Calificarea Conducătorilor Auto al ASP are un nou șef. Acesta a fost prezentat astăzi colectivului.
13:30
Ofiţerul din rândul rebelilor separatişti capturat de către armata ucraineană săptămâna trecută în apropierea liniei frontului din Donbas, din cauza reţinerii căruia separatiştii proruşi au blocat timp de mai multe zile sediul Misiunii OSCE de monitorizare din regiunea Doneţk, este într-adevăr cetăţean rus, aşa cum relataseră anterior unele media ucrainene, iar confirmarea a fost făcută chiar de Ministerul rus de Externe, potrivit agenţiilor de presă ucrainene Liga.Novini şi Gordon.ua.
13:20
Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului României.
13:20
Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a declarat că procedura de vot a noii legi a Procuraturii, care a permis destituirea și arestului procurorului general, Alexandr Stoianoglo, a fost făcută în mare grabă. În ceea ce privește legea propriu-zisă, Comisia de la Veneția o va examina și va veni cu o opinie față de aceasta. „Cu siguranță a fost o mare grabă în procedura de vot. Dar nu vă dau un răspuns acum pentru că noi trebuie să studiem această lege și asta va fi făcut în următ...
13:10
Republica Moldova ar putea importa gaze naturale din Polonia. Un anunț în acest sens a fost făcut de către vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, ca urmare a vizitei de lucru la Varșovia.
13:10
Doi frați de 17 și, respectiv 18 ani, au fost reținuți, fiind suspectați de jaf și tentativă de viol. Incidentul a ar fi avut loc ieri-seara, în orașul Hîncești.
13:10
Adunarea generală extraordinară a acționarilor SA „Moldovagaz” a aprobat prelungirea contractului în vigoare cu SAP „Gazprom” privind condițiile de furnizare a gazelor naturale către Republica Moldova cu o lună, până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an.
13:10
Autoritățile din sănătate iau în calcul pentru viitor și vaccinarea copiilor împotriva COVID-19, cu acordul părinților. Svetlana Nicolăescu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a menționat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că noul val al infecției înregistrează 10-12 la sută din numărul total de cazuri în rândul copiilor. Ceea ce este de două ori mai mult față de valul din martie anul curent, transmite IPN.
13:10
În luna august, polițiștii au intrat în posesia unor informații, precum că unii operatori de transport din sudul țării, transportă pasageri cu autocare de curse naționale și internaționale, care au numărul de identificare modificat (fals).
12:50
Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” insistă ca statul să compenseze integral diferența de tarif pentru gazele naturale și energia termică, utilizate de către toți consumatorii casnici. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat la Parlament.
12:50
Bursa Română de Mărfuri (BRM), cel mai vechi operator privat de platforme de tranzacționare a mărfurilor din România, își deschide oficial operațiunile în Republica Moldova, dorind să contribuie la construcția unei piețe competitive de energie, transparentă și nediscriminatorie, inclusiv în sectorul gazelor naturale, în beneficiul consumatorilor casnici sau industriali.
12:40
Un lot de echipament modern, în valoare de aproximativ 260 de mii de dolari SUA, a fost donat Biroului Național de Statistică drept suport în procesul de revizuire a numărului populației și de estimare a migrației internaționale și interne la nivel local. Donația a fost făcută în cadrul proiectului Fondului Națiunilor Unite pentru Populație „Îmbunătățirea capacităților instituționale ale Biroului Național de Statistică”, finanțat de Elveția și co-finanțat de UNFPA, transmite IPN.
12:30
Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan a avut marți, 19 octombrie, o întrevedere cu Consulul general al României în Republica Moldova, Mausela Pițigoi, în cadrul căreia au fost discutate posibilitățile de intensificare a cooperării vamale bilaterale în mai multe domenii prioritare.
Acum 24 ore
12:20
Mai multe persoane, printre care un angajat și un fost angajat al Agenției Servicii Publice, au intrat în vizorul CNA și al procurorilor sub suspiciunea că ar fi aranjat o schemă de corupție pentru eliberarea frauduloasă a permiselor de conducere. Potrivit actului de sesizare, aceștia ar fi manipulat sistemul informațional, prin intermediul căruia se efectuau programările urgente și ar fi influențat membrii comisiilor de examene în vederea eliberării permiselor de conducere, contrar normelor legale, informează CNA.
12:00
UPDATE // 11:47 // Accidentul a avut loc pe traseul Soroca-Cosăuți, iar în mașină se mai aflau doi adolescenți, o fată de 16 ani și un băiat de 15 ani. Toți trei minori erau originari din orașul Soroca.
12:00
Un autobuz care traversa un pod în centrul Damascului a sărit în aer, duminică, în urma unui atac cu bombă. Cel puțin 13 membri ai personalului militar sirian au fost ucişi. Oficialii vorbesc de o explozie "teroristă", a anunţat televiziunea de stat, citată de Reuters și Digi24.ro.  Televiziunea de stat siriană a postat pe contul său de Telegram imagini ale cabinei carbonizate a autobuzului şi membri ai echipelor de salvare puteau fi văzuţi îndepărtând fragmente de corpuri. Canalul a anunţat că...
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.