FOTO // Grav accident, la Hîncești. Un BMW, transformat într-un morman de fier

Deschide.md, 21 septembrie 2021 15:40

Grav accident rutier s-a produs cu puțin timp în urmă în localitatea Cărpineri (r-nul Hîncești). Un automobil de model BMW, la volanul căruia se afla un bărbat, a pierdut controlul și s-a izbit violent într-un pilon.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 5 minute
19:50
Pentru prima dată, un rinichi de porc a fost transplantat la un pacient uman, fără a declanșa o respingere imediată de către sistemul imunitar al gazdei, fapt ce reprezintă un progres medical uriaș și care ar putea ajuta în cele din urmă la atenuarea penuriei de organe umane pentru transplant.
Acum o oră
19:20
Uniunea statală dintre Rusia şi Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară, a anunţat miercuri ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, afirmând că ameninţările de ordin militar, presiunile politice şi economice exercitate de către ţările occidentale la adresa Rusiei şi Belarus au determinat cele două state la măsuri de răspuns, printre care şi această nouă doctrină militară, informează agenţia de presă oficială rusă TASS.
19:10
Acum 2 ore
18:50
Republica Moldova va iniția negocierile cu Banca Europeană de Investiții privind implementarea proiectului „Eficiența energetică în Republica Moldova”. Un proiect de hotărâre în acest sens, a fost aprobat, astăzi, în ședința de Guvern.
18:10
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, va merge la Moscova împreună cu viceprim-ministrul Reintegrării Vlad Kulminski pentru a negocia livrarea gazelor în Republica Moldova. La moment nu cunoaștem care este propunerea Gazprom. Noi vom reafirma intenția de care a fost de a semna un contract pe un an la formula veche care a fost aplicată pe anul 2020 - 2021. Deocamdată nu am primit un preț clar de la Gazporm, ne vor spune ei care este formula semnării acestui contract”,...
18:10
Secretarul Apărării al Statelor Unite a reafirmat miercuri, la București, în cadrul întrevederilor cu președintele Klaus Iohannis și cu ministrul apărării Nicolae Ciucă “angajamentul SUA față de parteneriatul strategic SUA-România și față de Flancul Estic al NATO și a recunoscut poziția de lider a României în cadrul Alianței în ceea ce privește împărțirea responsabilităților”, informează Pentagonul într-un comunicat. Liderii români și american au marcat aniversarea a 10 ani atât a Declarației comune bilaterale de parteneriat strategic, cât și a Acordului bilateral privind apărarea împotriva rachetelor balistice, care a deschis calea pentru primul amplasament Aegis-Ashore din Europa, înființat în urmă cu cinci ani.
Acum 4 ore
17:40
Judecătorii și procurorii cu cel puțin 10 ani vechime în funcție, care vor dori să fie admiși în avocatură vor susține examenul de calificare, fiind scutiți doar de efectuarea stagiului. Totodată, până la susținerea examenului, candidații vor fi obligați să urmeze cursuri în volum de cel puțin 20 de ore, în materia deontologiei profesionale a avocaților și de administrare a formelor de exercitare a avocaturii. Guvernul a aprobat astăzi avizul la proiectul privind modificarea Legii cu privire la avocatură.
17:40
Procuratura Anticorupție, la 12 octombrie curent, i-a înaintat învinuirea unui fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiindu-i incriminate trei capete de acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită (art.330 alin.(2) din Codul penal) și două episoade de fals în declarații (art.352 alin.(2) din Codul penal). Potrivit surselor Deschide.MD, ar fi vorba de fostul parlamentar democrat, Constantin Țuțu. Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii anticorupție, fostul dep...
17:30
Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost declarat miercuri laureatul din 2021 al premiului Saharov pentru libertatea de gândire al Parlamentului European pentru eforturile sale de a lupta împotriva modului discreţionar de a guverna al preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului European.
17:20
Subiectul crizei gazelor naturale din R. Moldova a provocat o mulțime de comentarii și este intens dezbătut. În acest sens, Stanislav Secrieru, analist superior la European Union Institute for Security Studies - EUISS, vine cu o analiză în care scoate în evidență relația dificilă dintre R. Moldova și Rusia, importanța activității diplomatice pentru depășirea problemelor din complexul energetic, originea și cauzele crizei energetice, dar și soluții pentru provocările din sectorul energetic. Redăm, în continuare, analiza integrală, publicată de Stanislav Secrieru pe Facebook.
17:10
Republica Moldova nu renunță, cel puțin în acest an, la schimbarea sezonieră a orei. Guvernul a dat aviz proiectului de lege, elaborat de parlamentarul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov, prin care anunță că subiectul privind „renunțarea la schimbarea sezonieră a orei și stabilirea orei locale” necesită o amânare ca urmare a „examinării suplimentare cu abordare de armonizare unitară la nivel regional”.
16:50
În scopul susținerii performanțelor academice ale tinerilor, Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi lista studenților și elevilor, beneficiari ai burselor de merit în anul de studii 2021-2022.
16:10
Guvernul a aprobat astăzi inițierea negocierilor și aprobarea semnării Protocolului de colaborare dintre Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Educației din România pentru perioada 2021-2025.
16:00
Comisia politică externă și integrare europeană a examinat și a avizat pozitiv, în ședința de astăzi, candidatura lui Victor Chirilă pentru funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România.
16:00
Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus miercuri o săptămână de concediu plătit pentru toţi cetăţenii între 30 octombrie şi 7 noiembrie pentru a încerca limitarea valului epidemic de COVID-19 în Rusia, relatează AFP şi Reuters.
16:00
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, spune că rușii de la Gazprom nu au reușit să furnizeze cantitatea de gaz adițională pe care Uniunea Europeană o necesită în acest moment, în situația în care criticii bănuiesc că Gazprom încearcă să forțeze deschiderea mai devreme a controversatului gazoduct Nord Stream 2.
Acum 6 ore
15:40
Guvernul a votat mai multe numiri și revocări din funcție. În conformitate cu hotărârile Executivului, doi ambasadori au fost rechemați, iar Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a rămas fără un director adjunct. Totodată, membrii cabinetului de miniștri au numit în funcție, prin detașare, un secretar general adjunct al Guvernului.
15:40
Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu Gianni Buquicchio, Președintele Comisiei de la Veneția, în cadrul căreia s-a discutat despre acțiunile de reformare a justiției, dar și ultimele evoluții din cadrul Procuraturii.
15:30
Tamara Chișca-Doneva a fost suspendată din funcția de președinte interimar al Curții Supreme de Justiție, iar începând de astăzi această funcție va fi deținută de către magistratul Vladimir Timofti. Decizia a fost luată în baza unii dispoziții din 18 Octombrie 2021, semnată de către Dorel Musteață, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, susțin sursele Deschide.MD.
15:00
Securitatea şi stabilitatea din regiunea Mării Negre sunt în interesul naţional al SUA şi sunt critice în ceea ce priveşte securitatea Flancului estic, a declarat, miercuri, secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, în cadrul unei conferinţe de presă alături de omologul român, Nicolae Ciucă.
14:50
Rusia a recunoscut miercuri „eforturile'' talibanilor pentru stabilizarea Afganistanului, dar a tras un semnal de alarmă că întreagă zonă a Asiei Centrale, zonă considerată a fi sub influenţa Moscovei, este ameninţată de prezenţa pe teren a unor grupări „teroriste'' precum Statul Islamic, relatează France Presse.
14:40
Începând de astăzi, Centrul de Metrologie Aplicată și Cercetare are un nou director. Xenia Apostol a fost prezentată astăzi echipei CMAC de către directorul Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac.
14:30
Trei persoane au ajuns la spital, după ce mașina cu care se deplasau a fost lovită de un camion. Accidentul a avut loc în amiaza zilei pe centura de ocolire a orașului Orhei.
14:10
Un bărba t a murit, după ce tractorul cu care se deplasa s-a răsturnat într-o râpă. Tragedia a avut loc astăzi în localitatea Vălcineț, din raionul Călărași.
14:00
Campania anuală de plantare a puieților va fi lansată pe data de 13 noiembrie. „Arborii se plantează în perioada când se află în repaus vegetativ, când cade frunzișul. Atunci cresc șansele arborelui de a se prinde în noua locație. Regimul optim pentru dezvoltarea puieților este anume în această perioadă, atunci când temperatura este mai scăzută. Pe 13 noiembrie temperaturile vor fi mai scăzute, dăunătorii vor fi în hibernare”, a anunțat ministrul mediului, Iuliana Cantaragiu, în cadrul unei conferințe de presă consacrate lansării campaniei anuale „Un arbore pentru dăinuirea noastră”, transmite IPN.
14:00
Mai multe străzi din municipiul Chișinău vor avea benzi de circulație dedicate transportului public, transmite MOLDPRES.
Acum 8 ore
13:50
Cadavrul unui bărbat a fost găsit spânzurat în propria locuință. Descoperirea macabră a avut loc astăzi în localitatea Baurci, din raionul Ceadîr-Lunga.
13:40
Departamentul Înmatricularea Mijloacelor de Transport și Calificarea Conducătorilor Auto al ASP are un nou șef. Acesta a fost prezentat astăzi colectivului.
13:30
Ofiţerul din rândul rebelilor separatişti capturat de către armata ucraineană săptămâna trecută în apropierea liniei frontului din Donbas, din cauza reţinerii căruia separatiştii proruşi au blocat timp de mai multe zile sediul Misiunii OSCE de monitorizare din regiunea Doneţk, este într-adevăr cetăţean rus, aşa cum relataseră anterior unele media ucrainene, iar confirmarea a fost făcută chiar de Ministerul rus de Externe, potrivit agenţiilor de presă ucrainene Liga.Novini şi Gordon.ua.
13:20
Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului României.
13:20
Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a declarat că procedura de vot a noii legi a Procuraturii, care a permis destituirea și arestului procurorului general, Alexandr Stoianoglo, a fost făcută în mare grabă. În ceea ce privește legea propriu-zisă, Comisia de la Veneția o va examina și va veni cu o opinie față de aceasta. „Cu siguranță a fost o mare grabă în procedura de vot. Dar nu vă dau un răspuns acum pentru că noi trebuie să studiem această lege și asta va fi făcut în următ...
13:10
Republica Moldova ar putea importa gaze naturale din Polonia. Un anunț în acest sens a fost făcut de către vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, ca urmare a vizitei de lucru la Varșovia.
13:10
Doi frați de 17 și, respectiv 18 ani, au fost reținuți, fiind suspectați de jaf și tentativă de viol. Incidentul a ar fi avut loc ieri-seara, în orașul Hîncești.
13:10
Adunarea generală extraordinară a acționarilor SA „Moldovagaz” a aprobat prelungirea contractului în vigoare cu SAP „Gazprom” privind condițiile de furnizare a gazelor naturale către Republica Moldova cu o lună, până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an.
13:10
Autoritățile din sănătate iau în calcul pentru viitor și vaccinarea copiilor împotriva COVID-19, cu acordul părinților. Svetlana Nicolăescu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a menționat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că noul val al infecției înregistrează 10-12 la sută din numărul total de cazuri în rândul copiilor. Ceea ce este de două ori mai mult față de valul din martie anul curent, transmite IPN.
13:10
În luna august, polițiștii au intrat în posesia unor informații, precum că unii operatori de transport din sudul țării, transportă pasageri cu autocare de curse naționale și internaționale, care au numărul de identificare modificat (fals).
12:50
Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” insistă ca statul să compenseze integral diferența de tarif pentru gazele naturale și energia termică, utilizate de către toți consumatorii casnici. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat la Parlament.
12:50
Bursa Română de Mărfuri (BRM), cel mai vechi operator privat de platforme de tranzacționare a mărfurilor din România, își deschide oficial operațiunile în Republica Moldova, dorind să contribuie la construcția unei piețe competitive de energie, transparentă și nediscriminatorie, inclusiv în sectorul gazelor naturale, în beneficiul consumatorilor casnici sau industriali.
12:40
Un lot de echipament modern, în valoare de aproximativ 260 de mii de dolari SUA, a fost donat Biroului Național de Statistică drept suport în procesul de revizuire a numărului populației și de estimare a migrației internaționale și interne la nivel local. Donația a fost făcută în cadrul proiectului Fondului Națiunilor Unite pentru Populație „Îmbunătățirea capacităților instituționale ale Biroului Național de Statistică”, finanțat de Elveția și co-finanțat de UNFPA, transmite IPN.
12:30
Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan a avut marți, 19 octombrie, o întrevedere cu Consulul general al României în Republica Moldova, Mausela Pițigoi, în cadrul căreia au fost discutate posibilitățile de intensificare a cooperării vamale bilaterale în mai multe domenii prioritare.
12:20
Mai multe persoane, printre care un angajat și un fost angajat al Agenției Servicii Publice, au intrat în vizorul CNA și al procurorilor sub suspiciunea că ar fi aranjat o schemă de corupție pentru eliberarea frauduloasă a permiselor de conducere. Potrivit actului de sesizare, aceștia ar fi manipulat sistemul informațional, prin intermediul căruia se efectuau programările urgente și ar fi influențat membrii comisiilor de examene în vederea eliberării permiselor de conducere, contrar normelor legale, informează CNA.
12:00
UPDATE // 11:47 // Accidentul a avut loc pe traseul Soroca-Cosăuți, iar în mașină se mai aflau doi adolescenți, o fată de 16 ani și un băiat de 15 ani. Toți trei minori erau originari din orașul Soroca.
12:00
Un autobuz care traversa un pod în centrul Damascului a sărit în aer, duminică, în urma unui atac cu bombă. Cel puțin 13 membri ai personalului militar sirian au fost ucişi. Oficialii vorbesc de o explozie "teroristă", a anunţat televiziunea de stat, citată de Reuters și Digi24.ro.  Televiziunea de stat siriană a postat pe contul său de Telegram imagini ale cabinei carbonizate a autobuzului şi membri ai echipelor de salvare puteau fi văzuţi îndepărtând fragmente de corpuri. Canalul a anunţat că...
Acum 12 ore
11:50
Comisia pentru relații externe a recomandat miercuri Congresului Statelor Unite să aprobe 33 de candidați pentru funcții în Departamentul de Stat și în alte structuri guvernamentale responsabile cu politica externă. Printre candidaturile aprobate este cea a lui Kent Doyle Logsdon în calitate de ambasador în Republica Moldova. Kent Doyle Logsdon este diplomat de carieră în cadrul Serviciului Superior Externe cu rangul de ministru-consilier și șef de personal la Subsecretariatul pentru Creștere Ec...
11:50
Nicu Popescu a găzduit la ministerul de externe o delegație parlamentară din Republica Cehă condusă de Pavel Fischer, președintele Comisiei pentru afaceri externe din cadrul legislativului de la Praga. S-au discutat perspectivele fortificării cooperării între Republica Moldova și Republica Cehă, printr-o diplomație parlamentară activă și prin preluarea expertizei cehe în procesul de integrare europeană, inclusiv în contextul deținerii de către Cehia a președinției Consiliului UE în a doua jumăta...
11:50
În ultima săptămână au fost înregistrate 9 902 cazuri de COVID-19. A crescut cu peste 27 la sută și numărul deceselor provocate de noul coronavirus, iar circa 90 la sută din paturile de la terapie intensivă sunt deja ocupate. Datele au fost făcute publice astăzi de către conducerea Ministerului Sănătății, comunică MOLDPRES.
11:40
România este gata să asigure cu păcură R. Moldova, în contextul crizei gazelor naturale. Totodată, statul român examinează și alte soluții pentru a ajuta cetățenii moldoveni. Declarații în acest sens au fost făcute de către Ministrul interimar al Energiei din România, Virgil Popescu, în cadrul unui interviu pentru Digi24.
11:20
Directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, l-a prezentat colectivului pe Ion Covrig - noul director al Întreprinderii de Stat „Fabrica de sticlă” din Chișinău.
11:10
Un fost comerciant de droguri a fost reținut de procurori și SPIA, după ce s-a dat drept ofițer antidrog și a racolat mai multe tinere pe care le-a convins să se prostitueze.
11:00
Platforma DA anunță că este profund dezamăgită de Planul de acțiuni al Guvernului pentru 2021-2022 la capitolul descentralizării și consolidării autonomiei locale. Potrivit unui comunicat al formațiunii, documentul nu conține nicio acțiune concretă privind extinderea independenței financiare a administrației publice locale de nivelul I, chiar dacă guvernarea și-a asumat astfel de angajamente în campania electorală.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.