AGORA lansează, de astăzi, „ABONAMENTE DIN INIMĂ” în parteneriat cu FROM THE HEART SHOP

Agora.md, 21 septembrie 2021 13:20

Toamna e mai mult decât generoasă, iar abonamentele de membri de la AGORA devin mai dulci, mai aromate și cu gust intens. De astăzi, anunțăm un beneficiu nou disponibil pentru toți cititorii care decid să devină membri AGORA prin procurarea unui abonament de Susținător, Fan sau Ambasador: oferim cadouri din Inimă, cu produse locale, made in Moldova, în baza unui parteneriat cu From The Heart Shop.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 4 ore
21:00
Incendiul care a izbucnit în după amiaza zilei de sâmbătă într-o clădire pe strada Feredeului 4 a fost stins. Informația a fost confirmată pentru AGORA de ofițera de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu. Potrivit comunicatoarei, flăcările au cuprins acoperișul unui atelier de poligrafie.
Acum 6 ore
19:10
În epoca telefoanelor ultra-performante, modelul Nokia a pierdut cam tot terenul pe care îl deținea cândva. Chiar și așa, finlandezii au lansat un „gadget pentru melancolici” - Nokia 6310 pentru a marca aniversarea a 20 de ani de la lansarea originalului, scrie playtech.ro. Potrivit sursei citate, HMD, deținătoarea brandului Nokia, a decisă să aducă în actualitate un telefon pe care mulți dintre noi și-l aduc aminte ca fiind, practic, „nemuritor”.
Acum 8 ore
18:00
Durerea de gât este o bătaie de cap atât pentru copii cât și pentru adulți, iar inflamarea amigdalelor ne face, deseori, să ne punem întrebări dacă nu cumva ar fi cazul să recurgem la extirparea lor. Medicul ORL, Marina Trofimciuc, a explicat pe îndelete ce înseamnă inflamarea amigdalelor dar și în ce cazuri e bine să mergem la medic pentru a scăpa de aceste organe.
17:20
Pe măsură ce traderii au devenit tot mai încrezători că autoritățile de reglementare din SUA vor aproba lansarea unui fond tranzacționat la bursă, Bitcoin a ajuns la 60.000 de dolari pentru prima dată în ultimele șase luni, apropiindu-se de maximul său record, scrie Bloomberg News. Potrivit sursei citate, Bitcoin a crescut cu 4,5%, atingând cel mai ridicat nivel din 17 aprilie.
Acum 12 ore
16:10
Incendiu în capitală. Acoperișul unui atelier de poligrafie a luat foc. La adresa redacției am primit mai multe imagini realizate de martori oculari. Solicitată de AGORA, ofițera de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a declarat că flăcările au izbucnit pe strada Federeului 4.
16:00
Scuarul din str. Nicolae Titulescu va fi reabilitat. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, care a precizat că proiectul este consecința unui Acord de cooperare semnat între sectorul Botanica al municipiului Chişinău şi Județul Buzău, România.
14:10
În zilele de sâmbătă și duminică circulația pe străzile din centrul capitalei va fi blocată. Se întâmplă pentru că în municipiul Chișinău este organizat un maraton sportiv, anunță Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP. Astfel, începând cu ziua de sâmbătă și până duminică se sistează circulația traficului rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul bulevardului Mitropolit Bănulescu Bodoni și strada A. Pușkin, fiind redirecționat pe străzile adiacente.
13:00
Pavel Filip se retrage din funcția de președinte al Partidului Democrat. Anunțul a fost făcut chiar de acesta, în cadrul ședinței Biroului executiv al formațiunii. „Rămân convins că dacă PADM era azi parte a guvernării, ar fi contribuit pentru că această criză de proporții prin care trece țara să fie soluționată mai ușor. Tămân convins că PDM încă mai are ceva de oferit țării și are dreptul de a se reinventa”, a declarat acesta.
12:50
Invitata celei de-a patra ediții a podcastului VB Talks by Victoriabank este actrița și regizoarea Daniela Burlaca, directoarea artistică a Teatrului Geneza Art din Chișinău, Artistă Emerită a Republicii Moldova.
12:40
În fiecare an, la 16 octombrie este marcată Ziua Mondială a Alimentației. În acest an, ne găsește pe toți într-un moment critic. Pandemia de COVID-19 rămâne o problemă globală, provocând pierderi și greutăți de nedescris. Vedeți în continuare mesajul transmis cu această ocazie de directorul general al Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), QU Dongyu.
12:10
Produsele agro-industriale moldovenești ar putea fi promovate în Coreea de Sud. Cel puțin asta își propun autoritățile de la Chișinău. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a avut o întrevedere cu Excelența Sa -Hyung-Tae KIM, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Coreea în Republica Moldova, cu sediul la Kiev. În cadrul discuțiilor, șeful de la Agricultură a exprimat interesul pentru intensificarea colaborării cu Republica Coreea de Sud în dezvoltarea relațiilor bilaterale din sectorul agroalimentar.
Acum 24 ore
11:00
Produselor agro-industriale moldovenești ar putea fi promovate în Coreea de Sud. Cel puțin asta își propun autoritățile de la Chișinău. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a avut o întrevedere cu Excelența Sa -Hyung-Tae KIM, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Coreea în Republica Moldova, cu sediul la Kiev. În cadrul discuțiilor, șeful de la Agricultură a exprimat interesul pentru intensificarea colaborării cu Republica Coreea de Sud în dezvoltarea relațiilor bilaterale din sectorul agroalimentar.
10:10
Guvernul preşedintelui democrat Joe Biden va cere Curţii supreme din SUA să blocheze o lege din Texas extrem de restrictivă privind avortul. Sesizată anterior, înalta jurisdicţie a refuzat să o suspende, scrie Reuters. Potrivit sursei citate, purtătorul de cuvânt al Președintelui, Anthony Coley a precizat că departamentul Justiţiei are intenţia de a cere Curţii Supreme să intervină din nou asupra acestei legi care interzice avortul după şase săptămâni de sarcină chiar în caz de incest sau viol.
09:00
Octombrie și-a intrat pe deplin în drepturi, iar temperaturile de afară ne fac să scoatem din șifoniere gecile groase și paltoanele. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în weekend vom avea parte de destul de puțin soare, în schimb temperaturile vor fi confortabile.
Ieri
21:50
Polonia va acorda consumatorilor subvenţii de 1,5 miliarde de zloţi (380 milioane de dolari) în urma creşterii preţurilor la energie, a anunţat vineri Ministerul Mediului, transmite digi24.
20:40
Alte 1.407 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.Din numărul total de cazuri, 11 cazuri sunt asociate cu contact în afara țării: 3-Italia, 3-România, 3. Rusia, 1-Spania, 1-Germania. În total, au fost efectuate 8.436 de teste. Ministerul Sănătății înregistrează și 35 de decese noi în ultimele 24 de ore.
20:30
Arhiepiscopul de Ungheni și Nisporeni a publicat o scrisoare deschisă adresată Maiei Sandu, în care o roagă „părintește” să nu promulge Convenția de la Istanbul, votată deja în prima lectură în Parlament. Arhiepiscopul spune că acest document ar nega diferențele naturale dintre bărbat și femeie, prin noțiunea de „sex social”, expresie care ar fi folosită în acest proiect.
19:20
Treizeci de personalități ce au marcat istoria de 30 de ani a Republicii Moldova au fost decorate astăzi, de Președinta Maia Sandu, cu „Ordinul Republicii”, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea Independenței țării, marcată în acest an.
18:50
Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciuliu. Judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău au respins solicitarea apărării, care a contestat decizia Judecătoriei Chișinău din 8 octombrie.
18:20
Ministerul Sănătății, cu suportul UNICEF Moldova, aduce în fața tuturor cetățenilor câteva istorii neredactate ale oamenilor care au pierdut pe cineva drag din cauza infecției și au avut curajul de a povesti întregii lumi experiența trăită pe cele mai negre coridoare ale COVID-19.
18:20
Cui nu-i plac reducerile și prețurile mici? Fără să ne dăm seama, suntem programați să reacționăm la ofertele cu multe procente reducere, ca mai apoi să înțelegem că iar am făcut o achiziție inutilă și deloc ieftină. Nu cum să nu iei acea figurină cu broscuță și monede din magazin, ca să-ți strângă tot praful de pe raft, când are un preț atât de „avantajos”? Cu creditele, treaba e asemănătoare. În goana după oferte minime, uităm să atragem atenția că 0 % nu înseamnă întotdeauna GRATUIT. Și că prețul unui credit nu este alcătuit doar din dobândă, dar și alte costuri suplimentare, nu întotdeauna obiective.
18:00
R. Moldova sare în ajutorul țării vecine în criza pandemică care afectează tot mai grav România. Un grup din 22 de lucrători medicali din țara noastră, asistente medicale și medici vor ajuta colegii dintr-un spital de lângă Iași. Informația e confirmată pentru AGORA de reprezentanții Guvernului.
17:40
Vă prezentăm cel de-al cincilea episod din proiectul „Voices for democracy: un podcast cu conversații anti-corupție”, lansat de Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI din Bălți. Invitatul ediției este James Wasserstrom. Discutăm despre experiența lui ca fiind primul Whistleblower (acuzator) al ONU, despre urmările denunțării actelor de corupție, despre munca sa în Afganistan, dar și despre opiniile sale preliminare privind corupția din Republica Moldova.
17:00
Interimatul funcție de șef al Procuraturii Anticorupție (PA) va fi asigurat de Elena Cazacov. Hotărârea a fost aprobată la 15 octombrie de Consiliul Superior al Procurorilor.
16:50
Moldovagaz publică un nou comunicat în care roagă repetat oamenii să consume cu responsabilitate gazul, având în vedere situația de alertă declarată în Moldova în sectorul gazelor naturale.
16:30
Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a numit un nou procuror șef și adjunct la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), scrie ZDG.md.
15:20
Un test nu te costă nimic! Însă e foarte important să-ți cunoști statutul și să descoperi eventualele infecții cât mai curând posibil. În scopul conștientizării pericolului virusului HIV în societate, Farmacia Familiei anunță o promoție prin care poți obține un test HIV absolut gratuit în orice filială a rețelei. Campania începe pe 15 octombrie și se va încheia pe 30 noiembrie.
14:50
Itinerarele mai multor rute municipale de transport public vor fi modificate, în legătură cu organizarea Maratonului sportiv, în perioada 16 - 17 octombrie 2021.
14:50
Plini de entuziasm, energie pozitivă, cu spirit de echipă și dorință de a obține cele mai bune rezultate, echipa maib s-a înscris și în acest an la Maratonul Internațional Chișinău, care va avea loc pe 17 octombrie în centrul capitalei. La cursă vor participa un număr record de 100 de angajați - dublu față de anul 2019, fiind și cea mai mare echipă bancară înscrisă la competiție.
14:40
Itinerarele mai multor rute municipale de transport public vor fi modificate, în legătură cu organizarea Maratonului sportiv, în perioada 16 - 17 octombrie 2021.
14:30
Au fost motive de breaking news și au făcut prima pagină a tuturor publicațiilor, însă ... cam atât. Cele mai răsunătoare dosare din istoria țării au vizat politicieni, oameni de afaceri, foști miniștri, precum și conducători ai organelor de forță. Niciunul dintre ei nu a pledat vinovat pentru faptele imputate. Dacă la început, dosarele au fost în atenția opiniei publice, cu timpul au rămas în umbră, multe neavând vreo finalitate. Cu toate că acuzațiile de corupție, spălare de bani și abuz în serviciu au fost dure, procurorii nu au reușit întotdeauna să demonstreze vina celor pe care i-au reținut. Totodată, în timp ce unii foști demnitari sau oameni de afaceri s-au ales cu pedepse cu închisoarea, alții au plecat din țară, refuzând până astăzi să se prezinte în fața justiției.
14:30
Aproape 20% din speciile de păsări din Europa sunt ameninţate cu dispariţia, a anunţat joi NABU, un ONG german care militează pentru protejarea naturii, citând un studiu realizat de organizaţia BirdLife International, informează Agerpres.ro.
14:20
Aproape 20% din speciile de păsări din Europa sunt ameninţate cu dispariţia, a anunţat joi NABU, un ONG german care militează pentru protejarea naturii, citând un studiu realizat de organizaţia BirdLife International, informează Agerpres.ro.
14:10
Circa 131 de mii de cetățeni sunt așteptați la urnele de vot, la alegerile locale noi de pe 21 noiembrie curent, care se vor desfășura în 15 localități. Comisia Electorală Centrală a prezentat vineri datele din Registrul de Stat al Alegătorilor, conforma situației din 15 octombrie.
13:50
La 15 octombrie magistrații Curții de Apel Chișinău examinează recursul împotriva plasării în arest la domiciliu a procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo. Spiritele s-au aprins în fața instituției unde a început un protest al socialițtilor în susținerea lui Stoianoglo și un anti-manifest a fostului deputat român Cristian Rizea.
13:40
La 15 octombrie magistrații Curții de Apel Chișinău examinează recursul împotriva plasării în arest la domiciliu a procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo. Spiritele s-au aprins în fața instituției unde a început un protest al socialițtilor în susținerea lui Stoianoglo și un anti-manifest a fostului deputat român Cristian Rizea.
13:20
Prețul la carburanți continuă să crească. Cel puțin aceasta arată prețul plafon pentru benzină și motorină stabilite de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru zilele de weekend. Iată cum explică instituția scumpirile.
13:10
Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău salută aderarea Republicii Moldova la comunitatea statelor care au ratificat Convenția de la Istanbul. Într-o postare pe Facebook, Janis Mazeiks a scris că, astfel, femeile și fetele din țară vor deveni mai puternice și mai active în societate.
12:50
Prețul la carburanți continuă să crească. Cel puțin aceasta arată prețul plafon pentru benzină și motorină stabilite de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru zilele de weekend. Iată cum explică instituția scumpirile.
12:20
Numărul cazurilor de violență în familie, sesizate și înregistrate de autorități, este în continuă creștere, anul trecut cifra ajungând la 12 970, cu peste 1 100 cazuri mai multe decât în anul 2019 și cu aproape două mii de cazuri mai multe decât în anul 2018.
12:10
Certificatul sanitar COVID-19 devine obligatoriu începând de vineri în Italia pentru toţi angajaţii, atât în sectorul public cât şi în cel privat, o măsură menită să încurajeze vaccinarea, dar care se loveşte de opoziţia a milioane de salariaţi, scrie Agerpres.ro.
12:00
Guvernul Republicii Moldova va achita prejudicii morale unei femei din regiunea transnistreană pentru un tratament discriminatoriu admis de instanțele judecătorești care au respins solicitarea acesteia de acordare a unor prestații sociale. Este vorba despre o femeie care are patru copii la întreținere și care a solicitat de la Casa Teritorială de Asigurări Sociale (CTAS) din Dubăsari să-i fie achitate indemnizații, dar i s-a refuzat, din motiv că beneficiază de indemnizații din partea Tiraspolului.
11:20
Doi angajați ai Direcției control fiscal post operațional din cadrul Serviciului Fiscal de Stat (SFS) sunt cercetați pentru fapte de corupție de către Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurori, după ce au fost denunțați de un om de afaceri. La scurt timp, SFS a venit cu o reacție. Reprezentanții instituției au spus că vor acorda tot suportul necesar organelor de drept și că se disociază de funcționarii fiscali care admit manifestări coruptibile în activitatea lor.În această dimineață, mai multe percheziții s-au desfășurat la domiciliile și birourile de serviciu ale acestora din Ungheni, în scopul depistării probelor materiale. Potrivit materialelor acumulate, inspectorii ar fi pretins de la un agent economic 40 de mii de lei pentru a nu include în actul de control abaterile constatate în urma verificărilor, desfășurate la compania acestuia.„Funcționarii ar fi promis agentului economic că vor trece cu vederea lipsa unor acte contabile, în sumă de 600 de mii de lei, dar și alte nereguli legate de lipsa foilor de parcurs sau completarea necorespunzătoare a acestora”, se arată într-un comunicat al CNA.În urma denunțului, CNA a deschis un dosar penal pentru corupere pasivă, iar acum câteva săptămâni, a fost transmisă o parte din bani, sub controlul anchetatorilor, în sumă de 30 de mii de de lei, alte 10 zece mii de lei fiind primite până la denunț. În cadrul perchezițiilor, desfășurate la domiciliile inspectorilor, au fost găsite diferite sume de bani, în lei și valută străină, urmând ca acestea să fie supuse expertizei pentru a identifica mijloacele financiare transmise sub controlul CNA.În prezent, cei doi inspectori sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă, dacă vor fi găsiți vinovați, până la zece ani de detenție, privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la 10 ani și amendă. Unul din inspectori a fost reținut pentru 72 de ore, celălalt fiind cercetat în stare de libertate, având obligațiunea de a se prezenta la organul de urmărire penală, la solicitare. Acesta din urmă cooperează cu ofițerii de urmărire penală în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor cazului.La această etapă, au loc mai multe acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea întregului cerc de suspecți.Întrucât în acest dosar sunt vizați angajații SFS, instituția a venit cu o reacție. „Cu referire la perchezițiile efectuate de către CNA în privința unor angajați ai SFS comunicăm că, autoritatea fiscală națională va acorda tot suportul necesar organelor de drept pe marginea dosarului sus-menționat, întru elucidarea deplină a cazului respectiv”, se arată într-un comunicat de presă.SFS a anunțat că disociază de funcționarii fiscali care admit manifestări coruptibile în activitatea lor, precum și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității.
11:20
La distanță de șase ani de la aplicarea sechestrului pe automobilele de lux ale fostului prim-ministru Vlad Filat, aflăm că patru din cele cinci automobile au fost vândute. Suma totală se ridică circa 2,26 milioane de lei. Una dintre mașini, însă, strânge praf în garajul Guvernului. Este vorba de un Mercesed-benz S-class. Lunar, întreținerea mașinii costă bani. Informațiile sunt confirmate pentru AGORA de Centrul Național Anticorupție și Cancelaria de Stat a Guvernului R. Moldova.
11:10
Fostul șef interimar la Procuraturii Anticorupție (PA) Sergiu Gavajuc și-a depus demisia din funcția de adjunct interimar al Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupție (PA), notează Ziarul de Gardă. Gavajuc a depus cerere de demisie acum câteva zile și ar exista un ordin privind eliberarea acestuia din organele procuraturii.
10:30
Fostul viceministru al Afacerilor Interne și ex-președinte raionului Criuleni, Ion Țurcan, a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI), care a constatat că acesta deține o avere nejustificată. Inspectorii au depistat o diferență de circa 390 de mii de lei între averea dobândită și veniturile realizate, precum și deținerea nejustificată a acesteia.
09:40
Everest Base Camp este un orășel din corturi care „răsare” la poalele Everest-ului în fiecare an și de unde pornesc spre cel mai înalt vârf de pe planetă mulți exploratorii ajunși în Nepal. În acest an Everest Base Camp va găzdui peste 1000 de oameni, dintre care sunt șerpașii și 408 exploratori care au procurat permisurile pentru escaladarea Everest-ului, o cifră record de permisuri emise.
09:20
România a actualizat joi lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Statele Unite și Olanda au intrat pe lista galbenă, iar Elveția și Canada pe cea verde. Republica Moldova rămâne în continuare în zona roșie.
08:40
În eventualitatea în care negocierile unui nou contract cu Gazprom vor eșua, România nu va lăsa la greu Republica Moldova și o va ajuta să depășească criza energetică. Asigurările sunt date de europarlamentarii români, Eugen Tomac și Rareș Bogdan, aflați într-o vizită oficială la Chișinău. Oficialii români au menționat că Bucureștiul caută soluții pentru a oferi Republicii Moldova rezerve de păcură și sunt examinate și soluțiile tehnice pentru a livra gaze naturale prin intermediul conductei Iași-Ungheni-Chișinău, notează IPN.
07:50
Testele rapide antigen efectuate acasă pentru detectarea COVID-19 sunt mai precise decât se credea şi sunt eficiente pentru a detecta persoanele care pot transmite cu uşurinţă COVID-19, potrivit experţilor de la University College London (UCL), relatează joi EFE.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.