Un nou studiu privind situația râului Nistru. Ce spun experții?

Sputnik, 21 septembrie 2021 11:10

Care este situația râului Nistru, dar și la ce consecințe ar trebui să ne așteptăm în cazul în care Ucraina nu renunță la monstrul hidroenergetic de pe acest fluviu, aflăm de la Elena Zubcov, doctor-habilitat în științe biologice, profesorul Institutului de Zoologie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 30 minute
20:10
În Chișinău vor fi aplicate mai multe benzi pentru transportul public. Primarul Capitalei a semnat o dispoziție în acest sens.
Acum o oră
19:50
Alte 2068 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, după ce au fost efectuate 9965 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 321.682.
19:40
Vladimir Putin a susținut inițiativa de declarare a unei perioade nelucrătoare între 30 octombrie și 7 noiembrie, din cauza situației pandemice.
Acum 2 ore
18:50
Există sau nu riscuri de începere a sezonului de încălzire? Răspuns la această întrebare a oferit ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe.
Acum 4 ore
18:10
În cadrul discuției pe care președintele Maia Sandu a avut-o cu oficialii Consiliului Europei, între care președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a fost abordat subiectul arestării procurorului general, Alexandr Stoianoglo.
17:40
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a revenit din Polonia, unde a discutat despre furnizarea gazului către Republica Moldova. În cadrul unui briefing de presă, oficialul a comunicat despre reușitele vizitei sale de lucru.
16:50
Ministrul Popescu va pleca mâine la Kiev. Oficialul a fost invitat de către omologului său ucrainean Dmytro Kuleba.
Acum 6 ore
16:30
Cabinetul de Miniștri a demis câțiva funcționari și a numit noi persoane în funcției. Vezi despre cine este vorba.
16:10
Republica Moldova va trece și în acest an la ora de iarnă. Totuși, Guvernul a aprobat un proiect de lege ce vizează unele schimbări.
16:00
Parlamentul României nu a dat vot de încredere pentru guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș. În aceste condiții, procedura instituirii unui nou guvern va fi reluată.
15:50
Un grup de lucru al Consiliului Europei a evaluat reforma justiției în Moldova, iar oficialii europeni au comentat modificările operate la Legea Procuraturii și arestarea procurorului general.
15:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare Cod Galben de vânt puternic.
15:00
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a revenit din Polonia, unde a discutat despre furnizarea gazului către Republica Moldova.
14:50
Epidemiologul Ala Tocarciuc a vorbit despre existența noii mutații a tulpinii Delta în Moldova și a spus dacă avem motiv de îngrijorare.
Acum 8 ore
14:20
Kremlinul consideră că o întrevedere dintre Putin și Biden ar putea fi posibilă în acest an.
14:00
Fostul ministru al Economiei a explicat care sugestii din partea Rusiei au fost ignorate de autoritățile moldovenești, ce este primordial în politica economică internă a Moldovei și de ce drept s-a privat actualul guvern.
13:10
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Andrei Spînu, a venit cu primele informații după vizita de lucru efectuată în Polonia.
12:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon pentru benzină și motorină, acestea fiind mai mari decât cele anunțate pentru ziua de marți.
12:40
De la o zi la alta, numărul de cazuri noi de COVID-19 este în creștere. Totodată, potrivit responsabililor din cadrul Ministerului Sănătății, în creștere este și rata de decese. Ce măsuri ar urma să întreprindă autoritățile din Sănătate.
Acum 12 ore
11:40
Avioanele de luptă rusești Su-30 au escortat două bombardiere americane B-1B deasupra Mării Negre.
11:40
Ministerul Sănătății nu cunoaște deocamdată nimic despre noua tulpină COVID-19 depistată la un copil de 11 ani din Republica Moldova.
11:10
După ce mai multe țări au început vaccinarea împotriva COVID-19 cu doza a treia, dar și imunizarea copiilor, ministrul Sănătății a precizat când Republica Moldova ar putea prelua exemplul acestor state.
10:30
În urma atentatului terorist care a avut loc la Damasc au fost uciși 14 militari sirieni.
10:20
O nouă formă de mutație a variantei Delta a fost depistată în Israel la un băiat de 11 ani din Republica Moldova.
10:00
Politologul francez Eric Zemmour a spus că numărul mare de străini pune în pericol populația franceză și că Franța se confruntă deja cu un război civil.
09:30
Ratificarea controversatei Convenții de la Istanbul a fost promulgată de președintele țării. Ce spune Președinția despre această lege.
08:30
FBI a încheiat percheziții care au durat în jur de zece ore în casa din Washington a familiei omului de afaceri rus Oleg Deripaska.
08:00
Statele Unite elaborează opțiunea „salvării” aliaților și partenerilor europeni de „amenințarea rusă” care presupune bombardarea termonucleară a teritoriului Lumii Vechi.
Acum 24 ore
07:30
Banca Națională a României emite o emisiune numismatică cu tema 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României și o replică proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru.
07:00
Cu cât poate fi cumpărat astăzi euro și dolarul - iată ce se întâmplă pe piața valutară din Moldova în data de 20 octombrie.
06:30
Autoritățile americane au acuzat un angajat al Departamentului Marinei SUA că a transferat informații top secrete despre submarinele nucleare către o altă țară.
06:10
Meteorologii prognozează pentru astăzi vreme frumoasă cu temperaturi de până la 19 de grade Celsius.
00:20
Șeriful este în continuare lider în grupa D a Ligii Campionilor, chiar dacă a pierdut în fața lui Inter.
19 octombrie 2021
23:30
Sheriff Tiraspol a primit gol pentru prima dată în faza grupelor din Liga Campionilor.
22:30
SUA primesc tot mai multe lecții din partea Rusiei și Chinei în privința supremației militare, observă Dan Diaconu pe blogul său Trenduri Economice.
22:10
Prim-ministrul polonez Morawiecki: UE este la un pas de o uriașă criză energetică
Ieri
20:30
Alte 1715 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, după ce au fost efectuate 9407 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 319.614.
20:00
Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut astăzi o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski în contextul crizei energetice cu care se confruntă Republica Moldova.
19:40
Premierul Natalia Gavrilița a prezentat noi informații despre criza gazelor naturale, negocierile cu Rusia și posibila vizită a președintelui Maia Sandu la Moscova.
19:10
Premierul Italiei Maria Draghi a discutat cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Care au fost subiectele conversației.
18:40
Primăria Capitalei a anunțat că se dă startul sezonul termic 2021-2022. Iată cine va primi căldură în această săptămână.
18:20
Deputații se vor întruni joi în ședință. Ordinea de zi a fost aprobată astăzi de către membrii Biroului permanent.
17:40
Mulți moldoveni recurg la tratamente medicamentoase după contactul cu un bolnav de COVID-19. E bine sau rău? Iată ce spun medicii.
17:00
Mitropolitul Vladimir se arată îngrijorat de situația în care s-a pomenit țara și de faptul că puterea a ajuns „în mâinile unei singure persoane”
16:20
Doctorul în economie a vorbit despre nerespectarea măsurilor anti epidemiologice în Moldova și a atras atenția asupra haosului din transportul public și din magazinele din Chișinău.
15:50
Ratificarea Convenției de la Istanbul de către Parlamentul Republicii Moldova a fost salutată de către șeful statului. Maia Sandu a menționat că ”violența împotriva fetelor și femeilor este cea mai răspândită încălcare a drepturilor omului”.
15:20
Aprovizionarea cu gaze naturale din România este o alternativă, dar la un preț mare, spun experții.
14:50
Premierul Natalia Gavriliță va discuta cu Vadim Krasnoselski despre nivelul de pregătire pentru perioada rece a anului pe malul stâng al Nistrului.
14:20
Deputații PSRM Grigore Novac și Vasile Bolea au depus o sesizare la Curtea Constituțională privind controlul constituționalității legii cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei, cunoscută și drept Convenția de la Istanbul.
13:30
Premierul Natalia Gavrilița susține că majorarea prețurilor la combustibil este inevitabilă în contextul scumpirilor la nivel mondial.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.