„Poșta Moldovei” rămâne fără director. Vitalie Zaharia pleacă din funcție

Deschide.md, 21 septembrie 2021 11:10

Directorul general al Î.S. „Poșta Moldovei”, Vitalie Zaharia, și-a depus cererea de demisie. Anunțul a fost făcut pe pagina web al întreprinderii de stat.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 10 minute
13:50
Kremlinul transmite că „Rusia nu poate fi forțată să respecte” decizia Parlamentului European prin care a fost acordat premiul Saharov pentru drepturile omului disidentului încarcerat Alexei Navalnîi, relatează Reuters.
Acum 30 minute
13:40
Misiunea FMI și autoritățile Republicii Moldova au ajuns la un acord la nivel de experți privind un program de reforme economice pe o durată de 40 luni, în valoare de circa 564 milioane de dolari SUA, care va fi susținut printr-un acord pe 3 ani, finanțat în baza Mecanismului extins de creditare (ECF) și Mecanismului de finanțare extinsă (EFF). • Noul program are ca scop susținerea redresării economice și lansarea unei agende ambițioase de reformare a guvernanței și cadrului instituțional. După...
13:30
Mai multe persoane au fost prinse în flagrant în timp ce furau mai multe țevi ale unui segment de apeduct nefinalizat, din preajma satului Alexeevca, raionul Florești. Totul s-ar fi întâmplat pe 18 octombrie curent. Despre aceasta anunță SA „Servicii Comunale Florești”.
Acum o oră
13:10
Un moldovean de 23 de ani, anunțat în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare la solicitarea Inspectoratului de Poliție Ungheni, a fost reținut în Cehia și extrădat autorităților din Moldova.
13:10
Vicepremierul Nicu Popescu a primit la ministerul de externe o delegație a membrilor Grupului de lucru de nivel înalt privind reforma justiției a Consiliului Europei, aflați într-o vizită de lucru la Chișinău. „Am mulțumit delegației Consiliului Europei pentru asistența și expertiza pe care ni le-au oferit prin intermediul Grupului de lucru în procesele de modificare a legislației, inclusiv a Constituției, în ceea ce privește Consiliul Superior al Magistraturii și pe dimensiunea asigurării conso...
Acum 2 ore
12:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) amintește că mâine, 22 octombrie, este ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar în cele 15 localități din țară, unde, pe 21 noiembrie, vor avea loc alegeri locale noi.
12:20
Pandemia de Covid-19 ar putea dura cu un an mai mult decât era estimat din cauza faptului că țările sărace nu au acces la vaccinurile de care au nevoie, susține Organizația Mondială a Sănătății, conform BBC.
12:20
Mircea Roșioru, fostul șef adjunct al Procuraturii Generale , a fost audiat astăzi de către procurorii anticorupție și ar fi fost recunoscut în calitatea bănuit în dosarul în care este vizat Alexandr Stoianoglo, procuror general suspendat, susțin sursele Deschide.MD.
12:10
Inspectoratul de Poliție Buiucani solicită ajutorul cetățenilor în identificarea bărbatului găsit decedat pe teritoriul unei biserici din capitală. Corpul neînsuflețit al acestuia a fost depistat la data de 18 octombrie, în curtea unei biserici amplasată pe teritoriul sectorului Buiucani.
12:10
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că motivul principal al moțiunii simple depuse de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor împotriva activității sale ar fi faptul că organele procuraturii au pornit un dosar penal pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo.
Acum 4 ore
11:50
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Rik Daems.
11:50
Un bărbat de 32 de ani din capitală, care realiza droguri pe teritoriul acesteia, a fost identificat și reținut de către polițiști.
11:20
Partidul Național Liberal îl va propune pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, de joi. Decizia PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă va fi formarea unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR, excluzându-i practic pe cei de la USR de la guvernare. Varianta cu Nicolae Ciucă prim-ministru a fost propusă după o discuție în format restrâns între președintele Klaus Iohannis și conducerea PNL, scrie Digi24.ro.  În noul guvern, liber...
11:10
UPDATE / 10:56 // Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru Deschide.MD că medicii au încercat să o salveze, însă a aceasta a pierdut lupta pentru viață.
11:00
Parlamentul se convoacă în ședință plenară joi. Deputații urmează să examineze mai multe subiecte, inclusiv moțiunea simplă inițiată de fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor împotriva ministrului Justiției.
10:50
Moldovenii accesează tot mai multe împrumuturi de la bănci. În luna septembrie, creditele noi acordate au însumat 4 481,5 milioane de lei. Cifra este în creștere cu 36,2% față de luna septembrie a anului trecut. Populația, de regulă, se împrumută în lei moldovenești, pe un termen de la doi la cinci ani, transmite IPN.
10:30
UPDATE // 10:19 // Angela Starinschi, ofițerul de presă al CNA, a confirmat pentru Deschide.MD faptul că Iaroslav Martin a fost citat la CNA.
10:30
Vikingii și-au folosit navele pentru a traversa Oceanul Atlantic și s-au stabilit în Canada încă din 1021, potrivit unui nou studiu care furnizează prima dată exactă a prezenței europenilor în America, relatează CNN.
10:30
Consiliul Electoral al Cirumscripției Electorale municipale Bălți a înregistrat încă doi candidați la funcția de primar al orașului. E vorba de Nicolai Grigorișin, candidat independent, care va fi cu numărul 4 în buletinul de vot, și Ivan Tulburi, înaintat de Partidul Liberal, care va fi cu numărul șapte în buletinul de vot, a precizat pentru IPN Viorica Cemârtan, secretarul CECE Bălți.
10:20
Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu se va afla astăzi și mâine, 21 – 22 octombrie, într-o vizită de lucru la Kiev, la invitația omologului său ucrainean Dmitro Kuleba.
10:10
Un copil a devenit centrul de interes al audienței săptămânale ținute miercuri de Papa Francisc. Băiatul cu dizabilități a urcat pe scena pe care se afla Suveranul Pontif și i-a strâns mâna. A stat câteva secunde în fața lui, atras de boneta pe care o purta liderul Bisericii Catolice, după care i s-a oferit un scaun lângă acesta. S-a plimbat apoi pe scenă, s-a întors în public și a revenit lângă Papă, atunci când acesta rostea predica. Într-un final, copilul a obținut ce și-a dorit, o bonetă cu care s-a întors fericit în public, în aplauzele celor prezenți.
10:10
Miniştrii apărării din statele membre ale NATO vor aproba joi, în cadrul unei reuniuni la Bruxelles, un nou master plan de apărare împotriva oricărui potenţial atac din partea Rusiei pe multiple fronturi, ei reafirmând astfel voinţa Alianţei de descurajare a Moscovei în pofida noului focus pe China, transmite Reuters, citând surse diplomatice şi alte oficialităţi.
10:00
Personalul încadrat în cabinetul președintelui R.Moldova, președintelui Parlamentului, prim-ministrului, prim-viceprim-ministrului, viceprim-miniștrilor și miniștrilor va avea dreptul de a exercita activitate remunerată în cadrul consiliului de administrație al întreprinderii de stat și în cadrul consiliului societății pe acțiuni în care statul deține o cotă parte din capitalul social. Un proiect de modificare a legii cu privire la statutul personalului din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică a fost înregistrat zilele trecute la Secretariatul Legislativului.
Acum 6 ore
09:50
Astăzi, în cadrul ședinței Guvernului a fost aprobată Legea cu privire la serviciile publice, o premieră legislativă în Republica Moldova, care presupune prestarea serviciilor publice în formă electronică în mod prioritar, dar și dreptul beneficiarului serviciilor publice de a solicita prestarea unui serviciu la orice oficiu al prestatorului de servicii publice sau la orice centru multifuncțional sau centru unificat de prestare a serviciilor, indiferent de locul unde își are domiciliul, sediul sau viza de reședință.
09:30
Lumea a plonjat într-o criză energetică globală, determinată de refuzul OPEC și OPEC plus(cu Rusia) de a mări cantitatea de petrol extrasă și introdusă pe piață, după ce anul 2021 a trecut fără lock-down-uri relevante și cu o creștere economică de revenire ce a reclamat noi cantități de petrol și gaze. După ce au pierdut puternic anul trecut, și pe fondul războiului dintre Rusia și Arabia Saudită, încât petrolul ajunsese în plină pandemie la prețuri negative(plus costurile de golire a depozitelo...
09:20
Peste 4 miliarde de lei constituie valoarea bunurilor, identificate de către Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA, în cadrul cauzelor penale privind frauda bancară, în perioada 2018-2021, se arată într-o evaluare internă a ARBI. Astfel, din suma totală de 6 181 723 631 de lei a bunurilor infracționale, asupra cărora au fost aplicate sechestre, 4 006 501 321 de lei au fost indisponibilizate în cadrul cauzelor penale cu denumirea generică „frauda bancară”. Alte bunuri, estimate la...
09:10
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a început vizita în Republica Elena, prilejuită de participarea la Conferința europeană a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei. Ajuns în seara zile de ieri la Atena, Igor Grosu s-a întâlnit cu cetățenii moldoveni stabiliți în Grecia. Speakerul le-a mulțumit concetățenilor noștri pentru implicare – atât la alegerile din 2020, cât și din 2021, când s-au mobilizat și au votat într-un număr mare, formând cozi încă de la primele ore ale dimineții.
08:40
Poliția solicită ajutorul cetățenilor pentru a putea identifica doi bărbați care ar avea legătură cu crima de acum două zile care a avut loc la Briceni.
08:40
Deputaţii francezi au dat în cursul nopţii de miercuri spre joi o primă undă verde unui proiect de lege care deschide controversata posibilitate de a recurge la "certificatul sanitar" până la 31 iulie 2022, notează AFP.
08:20
Fostul șef al Serviciului Protecție și Pază de Stat, Iaroslav Martin, ar urma să fie astăzi pus sub învinuire într-un dosar penal pentru depășirea atribuților de serviciu, susțin sursele Deschide.MD.
08:10
Fostul preşedinte Donald Trump a anunţat planuri de lansare a unei platforme social media, denumită TRUTH Social.
08:00
Pușcăriașul Ion Druță alias Vanea Pisateli, vine cu noi detalii despre tentativa de asasinat asupra bancherului Gherman Gorbunțov. Potrivit lui Druță, procurorul Nicolae Chitoroagă ar fi fost cel care l-a forțat să vină cu mărturii privind implicarea lui Renato Usatîi în tentativa de asasinat. Druță spune că declarațiile sale ar fi fost ulterior interpretate greșit de către televiziunile afiliate regimului Plahotniuc. Potrivit lui Druță, Chitoroagă ar fi fost cel care discuta cu politicieni de rang înalt despre acest caz, notează IPN.
Acum 8 ore
07:50
Cadavrul unui bărbat a fost găsit spânzurat, în această seară, în jurul orei 21:19, la Centrul COVID-19 de pe strada Ghioceilor.
07:50
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că criza europeană a gazelor poate afecta Rusia, dacă creşterea preţurilor va alimenta inflaţia, mărind în continuare preţurile unor produse esenţiale, cum ar fi alimentele, sau reducând cererea de carburanţi, care sunt o sursă majoră de venituri pentru stat, transmite Reuters.
07:40
Lideri religioși de pe tot globul au ieșit în public să îndemne credincioșii să se vaccine. De la Papa Francisc la Dalai Lama, de la rabinul-șef al Israelului la marele muftiu al Arabiei Saudite, toți au spus, la un moment dat, același lucru - nimeni nu trebuie să se teamă să facă injecția deoarece vaccinarea este sigură, este o datorie morală și arată grijă pentru cei din jur.
07:40
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a avut o întrevedere cu reprezentanții mai multor organizații non-guvernamentale din cadrul societății civile, care au ca obiect de activitate problematica sectorului de securitate și apărare. Într-o postare de ieri pe pagina sa oficială de pe Facebook, Anatolie Nosatîi a specificat că „în ultimii ani, relațiile de colaborare dintre Ministerul Apărării și societatea civilă nu au fost valorificate pe deplin. Pentru a restabili acest dialog, am desfășurat astăzi o ședință cu o serie de organizații ale societății civile din domeniul securității și apărării”, informează IPN.
Acum 24 ore
22:20
Cadavrul unui bărbat a fost găsit spânzurat, în această seară, în jurul orei 21:19, la Centrul COVID-19 de pe strada Ghioceilor.
22:20
Europa nu ar urma să se confrunte cu o spirală inflaţionistă deoarece se estimează că avansul preţurilor energiei se va atenua anul viitor, iar piaţa forţei de muncă se confruntă cu dificultăţi, a declarat miercuri şeful Departamentului european al FMI, Alfred Kammer.
21:50
O femeie în vârstă de 70 de ani s-a aruncat în această seară de la etajul 7 al unui bloc din Capitală.
21:30
Pe măsură ce cazurile de COVID-19 se înmulțesc în valul patru al pandemiei, tot mai mulți oameni raportează că s-au infectat cu SARS-CoV-2 pentru a doua sau chiar a treia oară, relatează The Guardian. Un nou studiu făcut în Marea Britanie sugerează că persoanele nevaccinate riscă să fie reinfectate cu COVID-19 o dată la 16 luni, în medie. Mai mulți oameni de știință au avertizat că reinfectările ar putea pune mai multă presiune pe sistemul de sănătate și au cerut extinderea programului de vaccin...
21:10
Poliția solicită ajutorul cetățenilor pentru a putea identifica doi bărbați care ar avea legătură cu crima de acum două zile care a avut loc la Briceni.
20:40
Astăzi, în cadrul ședinței Guvernului a fost aprobată Legea cu privire la serviciile publice, o premieră legislativă în Republica Moldova, care presupune prestarea serviciilor publice în formă electronică în mod prioritar, dar și dreptul beneficiarului serviciilor publice de a solicita prestarea unui serviciu la orice oficiu al prestatorului de servicii publice sau la orice centru multifuncțional sau centru unificat de prestare a serviciilor, indiferent de locul unde își are domiciliul, sediul sau viza de reședință.
20:00
Din numărul total de cazuri, 14 cazuri asociate cu contact în afara țării: 3-Germania, 2-Franța, 2-Italia, 2-România, 2-Rusia, 1-Marea Britanie, 1-Turcia, 14-Ucraina. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 321682. Din numărul total de cazuri, 42 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (7-medici, 18-asistenți medicali, 17-personal auxiliar). În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 2535 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 18...
19:50
Pentru prima dată, un rinichi de porc a fost transplantat la un pacient uman, fără a declanșa o respingere imediată de către sistemul imunitar al gazdei, fapt ce reprezintă un progres medical uriaș și care ar putea ajuta în cele din urmă la atenuarea penuriei de organe umane pentru transplant.
19:20
Uniunea statală dintre Rusia şi Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară, a anunţat miercuri ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, afirmând că ameninţările de ordin militar, presiunile politice şi economice exercitate de către ţările occidentale la adresa Rusiei şi Belarus au determinat cele două state la măsuri de răspuns, printre care şi această nouă doctrină militară, informează agenţia de presă oficială rusă TASS.
19:10
18:50
Republica Moldova va iniția negocierile cu Banca Europeană de Investiții privind implementarea proiectului „Eficiența energetică în Republica Moldova”. Un proiect de hotărâre în acest sens, a fost aprobat, astăzi, în ședința de Guvern.
18:10
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, va merge la Moscova împreună cu viceprim-ministrul Reintegrării Vlad Kulminski pentru a negocia livrarea gazelor în Republica Moldova. La moment nu cunoaștem care este propunerea Gazprom. Noi vom reafirma intenția de care a fost de a semna un contract pe un an la formula veche care a fost aplicată pe anul 2020 - 2021. Deocamdată nu am primit un preț clar de la Gazporm, ne vor spune ei care este formula semnării acestui contract”,...
18:10
Secretarul Apărării al Statelor Unite a reafirmat miercuri, la București, în cadrul întrevederilor cu președintele Klaus Iohannis și cu ministrul apărării Nicolae Ciucă “angajamentul SUA față de parteneriatul strategic SUA-România și față de Flancul Estic al NATO și a recunoscut poziția de lider a României în cadrul Alianței în ceea ce privește împărțirea responsabilităților”, informează Pentagonul într-un comunicat. Liderii români și american au marcat aniversarea a 10 ani atât a Declarației comune bilaterale de parteneriat strategic, cât și a Acordului bilateral privind apărarea împotriva rachetelor balistice, care a deschis calea pentru primul amplasament Aegis-Ashore din Europa, înființat în urmă cu cinci ani.
17:40
Judecătorii și procurorii cu cel puțin 10 ani vechime în funcție, care vor dori să fie admiși în avocatură vor susține examenul de calificare, fiind scutiți doar de efectuarea stagiului. Totodată, până la susținerea examenului, candidații vor fi obligați să urmeze cursuri în volum de cel puțin 20 de ore, în materia deontologiei profesionale a avocaților și de administrare a formelor de exercitare a avocaturii. Guvernul a aprobat astăzi avizul la proiectul privind modificarea Legii cu privire la avocatură.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.