Stoianoglo s-a adresat la Curtea Constituțională: Care este motivul

Sputnik, 21 septembrie 2021 09:50

Procurorul general s-a adresat cu o sesizare la CC în vederea controlului constituționalității Decretului președintelui privind încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Pulbere.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 5 minute
19:50
Alte 2068 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, după ce au fost efectuate 9965 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 321.682.
Acum 15 minute
19:40
Vladimir Putin a susținut inițiativa de declarare a unei perioade nelucrătoare între 30 octombrie și 7 noiembrie, din cauza situației pandemice.
Acum 2 ore
18:50
Există sau nu riscuri de începere a sezonului de încălzire? Răspuns la această întrebare a oferit ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe.
18:10
În cadrul discuției pe care președintele Maia Sandu a avut-o cu oficialii Consiliului Europei, între care președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a fost abordat subiectul arestării procurorului general, Alexandr Stoianoglo.
Acum 4 ore
17:40
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a revenit din Polonia, unde a discutat despre furnizarea gazului către Republica Moldova. În cadrul unui briefing de presă, oficialul a comunicat despre reușitele vizitei sale de lucru.
16:50
Ministrul Popescu va pleca mâine la Kiev. Oficialul a fost invitat de către omologului său ucrainean Dmytro Kuleba.
16:30
Cabinetul de Miniștri a demis câțiva funcționari și a numit noi persoane în funcției. Vezi despre cine este vorba.
16:10
Republica Moldova va trece și în acest an la ora de iarnă. Totuși, Guvernul a aprobat un proiect de lege ce vizează unele schimbări.
16:00
Parlamentul României nu a dat vot de încredere pentru guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș. În aceste condiții, procedura instituirii unui nou guvern va fi reluată.
Acum 6 ore
15:50
Un grup de lucru al Consiliului Europei a evaluat reforma justiției în Moldova, iar oficialii europeni au comentat modificările operate la Legea Procuraturii și arestarea procurorului general.
15:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare Cod Galben de vânt puternic.
15:00
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a revenit din Polonia, unde a discutat despre furnizarea gazului către Republica Moldova.
14:50
Epidemiologul Ala Tocarciuc a vorbit despre existența noii mutații a tulpinii Delta în Moldova și a spus dacă avem motiv de îngrijorare.
14:20
Kremlinul consideră că o întrevedere dintre Putin și Biden ar putea fi posibilă în acest an.
14:00
Fostul ministru al Economiei a explicat care sugestii din partea Rusiei au fost ignorate de autoritățile moldovenești, ce este primordial în politica economică internă a Moldovei și de ce drept s-a privat actualul guvern.
Acum 8 ore
13:10
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Andrei Spînu, a venit cu primele informații după vizita de lucru efectuată în Polonia.
12:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon pentru benzină și motorină, acestea fiind mai mari decât cele anunțate pentru ziua de marți.
12:40
De la o zi la alta, numărul de cazuri noi de COVID-19 este în creștere. Totodată, potrivit responsabililor din cadrul Ministerului Sănătății, în creștere este și rata de decese. Ce măsuri ar urma să întreprindă autoritățile din Sănătate.
Acum 12 ore
11:40
Avioanele de luptă rusești Su-30 au escortat două bombardiere americane B-1B deasupra Mării Negre.
11:40
Ministerul Sănătății nu cunoaște deocamdată nimic despre noua tulpină COVID-19 depistată la un copil de 11 ani din Republica Moldova.
11:10
După ce mai multe țări au început vaccinarea împotriva COVID-19 cu doza a treia, dar și imunizarea copiilor, ministrul Sănătății a precizat când Republica Moldova ar putea prelua exemplul acestor state.
10:30
În urma atentatului terorist care a avut loc la Damasc au fost uciși 14 militari sirieni.
10:20
O nouă formă de mutație a variantei Delta a fost depistată în Israel la un băiat de 11 ani din Republica Moldova.
10:00
Politologul francez Eric Zemmour a spus că numărul mare de străini pune în pericol populația franceză și că Franța se confruntă deja cu un război civil.
09:30
Ratificarea controversatei Convenții de la Istanbul a fost promulgată de președintele țării. Ce spune Președinția despre această lege.
08:30
FBI a încheiat percheziții care au durat în jur de zece ore în casa din Washington a familiei omului de afaceri rus Oleg Deripaska.
08:00
Statele Unite elaborează opțiunea „salvării” aliaților și partenerilor europeni de „amenințarea rusă” care presupune bombardarea termonucleară a teritoriului Lumii Vechi.
07:30
Banca Națională a României emite o emisiune numismatică cu tema 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României și o replică proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru.
07:00
Cu cât poate fi cumpărat astăzi euro și dolarul - iată ce se întâmplă pe piața valutară din Moldova în data de 20 octombrie.
Acum 24 ore
06:30
Autoritățile americane au acuzat un angajat al Departamentului Marinei SUA că a transferat informații top secrete despre submarinele nucleare către o altă țară.
06:10
Meteorologii prognozează pentru astăzi vreme frumoasă cu temperaturi de până la 19 de grade Celsius.
00:20
Șeriful este în continuare lider în grupa D a Ligii Campionilor, chiar dacă a pierdut în fața lui Inter.
19 octombrie 2021
23:30
Sheriff Tiraspol a primit gol pentru prima dată în faza grupelor din Liga Campionilor.
22:30
SUA primesc tot mai multe lecții din partea Rusiei și Chinei în privința supremației militare, observă Dan Diaconu pe blogul său Trenduri Economice.
22:10
Prim-ministrul polonez Morawiecki: UE este la un pas de o uriașă criză energetică
20:30
Alte 1715 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, după ce au fost efectuate 9407 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 319.614.
20:00
Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut astăzi o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski în contextul crizei energetice cu care se confruntă Republica Moldova.
Ieri
19:40
Premierul Natalia Gavrilița a prezentat noi informații despre criza gazelor naturale, negocierile cu Rusia și posibila vizită a președintelui Maia Sandu la Moscova.
19:10
Premierul Italiei Maria Draghi a discutat cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Care au fost subiectele conversației.
18:40
Primăria Capitalei a anunțat că se dă startul sezonul termic 2021-2022. Iată cine va primi căldură în această săptămână.
18:20
Deputații se vor întruni joi în ședință. Ordinea de zi a fost aprobată astăzi de către membrii Biroului permanent.
17:40
Mulți moldoveni recurg la tratamente medicamentoase după contactul cu un bolnav de COVID-19. E bine sau rău? Iată ce spun medicii.
17:00
Mitropolitul Vladimir se arată îngrijorat de situația în care s-a pomenit țara și de faptul că puterea a ajuns „în mâinile unei singure persoane”
16:20
Doctorul în economie a vorbit despre nerespectarea măsurilor anti epidemiologice în Moldova și a atras atenția asupra haosului din transportul public și din magazinele din Chișinău.
15:50
Ratificarea Convenției de la Istanbul de către Parlamentul Republicii Moldova a fost salutată de către șeful statului. Maia Sandu a menționat că ”violența împotriva fetelor și femeilor este cea mai răspândită încălcare a drepturilor omului”.
15:20
Aprovizionarea cu gaze naturale din România este o alternativă, dar la un preț mare, spun experții.
14:50
Premierul Natalia Gavriliță va discuta cu Vadim Krasnoselski despre nivelul de pregătire pentru perioada rece a anului pe malul stâng al Nistrului.
14:20
Deputații PSRM Grigore Novac și Vasile Bolea au depus o sesizare la Curtea Constituțională privind controlul constituționalității legii cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei, cunoscută și drept Convenția de la Istanbul.
13:30
Premierul Natalia Gavrilița susține că majorarea prețurilor la combustibil este inevitabilă în contextul scumpirilor la nivel mondial.
13:10
Scumpirile la carburanți nu mai contenesc. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon pentru benzină și motorină, acestea fiind mai mari decât cele anunțate luni.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.