iData: În Republica Moldova se află peste 65 de mii de persoane fizice care dețin în posesie 77 394 de arme,

Agora.md, 20 septembrie 2021 20:40

Conform datelor deţinute de Poliție, la moment în Republica Moldova se află peste 65 de mii depersoane fizicecare dețin în posesie 77.394de arme, dintre care 24.391 cu țeavă ghintuită,47.699 cu țeava lisăși5.307 neletale.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 8 ore
22:40
Știrea inițială 13:52: Șefa statului a emis la data de 15 octombrie curent un decret prin care a modificat structura Aparatului Președintelui. Maia Sandu a renunțat la consilieri și asistenți, a comasat mai multe multe secții și a instituit noi direcții.
Acum 12 ore
19:40
Arhiepiscopia Tomisului a transmis enoriașilor, printr-un mesaj publicat pe Facebook duminică, la miezul nopții, că primește pomelnice și prin intermediul PayPal și a publicat link-ul unde se poate dona online.
18:30
De la 1 septembrie curent, accesul vizitatorilor în Cetatea Soroca, este restricționat, urmând a fi din nou permis, abia la 1 aprilie 2023. Motivul este legat de săpăturile arheologice și lucrările de restaurare a edificiului, care cu suportul Uniunii Europene, pot reda o parte din imaginea de odinioară a uneia dintre cele mai cunoscute moșteniri ale Moldovei medievale.
18:00
Secretarul american al apărării Lloyd Austin a plecat duminică într-un turneu în regiunea Mării Negre pentru a întări alianţele cu ţările supuse presiunii ruse şi pentru a exprima recunoştinţa SUA pentru contribuţia lor la războiul din Afganistan timp de două decenii, relatează AFP.
17:00
Fostul primar de Corjova și participant al Războiului de pe Nistru, Valeriu Mițul, care a decedat la data de 2 octombrie din cauza unor probleme de sănătate, a fost decorat post-mortem cu „Ordinul Republicii”, cea mai înaltă distincție de stat. Un decret în acest sens a fost semnat la data de 15 octombrie, de președinta Maia Sandu.
16:00
Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi-a suspendat misiunea de monitorizare în estul Ucrainei după proteste în apropierea cartierului său general din Doneţk, regiune controlată de separatişti, a anunţat duminică monitorul-şef al Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina, Yaşar Halit Cevik, transmite Reuters.
Acum 24 ore
14:00
Șefa statului a emis la data de 15 octombrie curent un decret prin care a modificat structura Aparatului Președintelui. Maia Sandu a renunțat la consilieri și asistenți, a comasat mai multe multe secții și a instituit noi direcții.
12:50
Un accident rutier grav s-a produs în seara zilei de 16 octombrie, la intrarea din satul Pârlița, raionul Ungheni. O fetiță de patru ani a murit, după ce mașina în care se afla a fost lovită frontal de un alt vehicul. Șoferii ambelor automobile dar și pasagerii, o femeie și doi copii, au fost internați în stare gravă la spital.
11:50
Organizația Mondială a Sănătății se implică în România pentru a rezolva criza sanitară și pentru impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID, a confirmat pentru G4Media Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.
10:50
Fostul vicepreședinte al Parlamentului, ex-deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, este de părere că modelul liberal al economiei și comerțului la etapa actuală ucide producătorii autohtoni, din motiv că rețelele de supermarketuri, controlate din afara țării, promovează interesele importatorilor și prin politica dură de discaunturi exorbitante discriminează furnizorii locali, mai ales pe cei din sectorul agroindustrial.
10:10
Peste opt mii de persoane din țară au beneficiat de indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă în sumă totală de 18,5 milioane de lei. Banii reprezintă a doua tranșă finanțată de Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) în luna octombrie.
09:10
Fostul președinte american Barack Obama se va alătura actualului președinte Joe Biden și celor peste 120 de șefi de stat la summitul pentru schimbări climatice (COP26) care va începe la 31 octombrie la Glasgow, în Scoția. În schimb, președintele Chinei, Xi Jinping, „cel mai probabil” va lipsi de la cea mai mare conferință pe această temă care are loc în ultimii șase ani, în condițiile în care țara sa joacă un rol crucial în eforturile mondiale pentru combaterea fenomenelor ce fac din planetă o lume mai periculoasă, scrie digi24.ro.
Ieri
21:00
Incendiul care a izbucnit în după amiaza zilei de sâmbătă într-o clădire pe strada Feredeului 4 a fost stins. Informația a fost confirmată pentru AGORA de ofițera de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu. Potrivit comunicatoarei, flăcările au cuprins acoperișul unui atelier de poligrafie.
19:10
În epoca telefoanelor ultra-performante, modelul Nokia a pierdut cam tot terenul pe care îl deținea cândva. Chiar și așa, finlandezii au lansat un „gadget pentru melancolici” - Nokia 6310 pentru a marca aniversarea a 20 de ani de la lansarea originalului, scrie playtech.ro. Potrivit sursei citate, HMD, deținătoarea brandului Nokia, a decisă să aducă în actualitate un telefon pe care mulți dintre noi și-l aduc aminte ca fiind, practic, „nemuritor”.
18:00
Durerea de gât este o bătaie de cap atât pentru copii cât și pentru adulți, iar inflamarea amigdalelor ne face, deseori, să ne punem întrebări dacă nu cumva ar fi cazul să recurgem la extirparea lor. Medicul ORL, Marina Trofimciuc, a explicat pe îndelete ce înseamnă inflamarea amigdalelor dar și în ce cazuri e bine să mergem la medic pentru a scăpa de aceste organe.
17:20
Pe măsură ce traderii au devenit tot mai încrezători că autoritățile de reglementare din SUA vor aproba lansarea unui fond tranzacționat la bursă, Bitcoin a ajuns la 60.000 de dolari pentru prima dată în ultimele șase luni, apropiindu-se de maximul său record, scrie Bloomberg News. Potrivit sursei citate, Bitcoin a crescut cu 4,5%, atingând cel mai ridicat nivel din 17 aprilie.
16:10
Incendiu în capitală. Acoperișul unui atelier de poligrafie a luat foc. La adresa redacției am primit mai multe imagini realizate de martori oculari. Solicitată de AGORA, ofițera de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a declarat că flăcările au izbucnit pe strada Federeului 4.
16:00
Scuarul din str. Nicolae Titulescu va fi reabilitat. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, care a precizat că proiectul este consecința unui Acord de cooperare semnat între sectorul Botanica al municipiului Chişinău şi Județul Buzău, România.
14:10
În zilele de sâmbătă și duminică circulația pe străzile din centrul capitalei va fi blocată. Se întâmplă pentru că în municipiul Chișinău este organizat un maraton sportiv, anunță Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP. Astfel, începând cu ziua de sâmbătă și până duminică se sistează circulația traficului rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul bulevardului Mitropolit Bănulescu Bodoni și strada A. Pușkin, fiind redirecționat pe străzile adiacente.
13:00
Pavel Filip se retrage din funcția de președinte al Partidului Democrat. Anunțul a fost făcut chiar de acesta, în cadrul ședinței Biroului executiv al formațiunii. „Rămân convins că dacă PADM era azi parte a guvernării, ar fi contribuit pentru că această criză de proporții prin care trece țara să fie soluționată mai ușor. Tămân convins că PDM încă mai are ceva de oferit țării și are dreptul de a se reinventa”, a declarat acesta.
12:50
Invitata celei de-a patra ediții a podcastului VB Talks by Victoriabank este actrița și regizoarea Daniela Burlaca, directoarea artistică a Teatrului Geneza Art din Chișinău, Artistă Emerită a Republicii Moldova.
12:40
În fiecare an, la 16 octombrie este marcată Ziua Mondială a Alimentației. În acest an, ne găsește pe toți într-un moment critic. Pandemia de COVID-19 rămâne o problemă globală, provocând pierderi și greutăți de nedescris. Vedeți în continuare mesajul transmis cu această ocazie de directorul general al Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), QU Dongyu.
12:10
Produsele agro-industriale moldovenești ar putea fi promovate în Coreea de Sud. Cel puțin asta își propun autoritățile de la Chișinău. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a avut o întrevedere cu Excelența Sa -Hyung-Tae KIM, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Coreea în Republica Moldova, cu sediul la Kiev. În cadrul discuțiilor, șeful de la Agricultură a exprimat interesul pentru intensificarea colaborării cu Republica Coreea de Sud în dezvoltarea relațiilor bilaterale din sectorul agroalimentar.
11:00
Produselor agro-industriale moldovenești ar putea fi promovate în Coreea de Sud. Cel puțin asta își propun autoritățile de la Chișinău. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a avut o întrevedere cu Excelența Sa -Hyung-Tae KIM, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Coreea în Republica Moldova, cu sediul la Kiev. În cadrul discuțiilor, șeful de la Agricultură a exprimat interesul pentru intensificarea colaborării cu Republica Coreea de Sud în dezvoltarea relațiilor bilaterale din sectorul agroalimentar.
10:10
Guvernul preşedintelui democrat Joe Biden va cere Curţii supreme din SUA să blocheze o lege din Texas extrem de restrictivă privind avortul. Sesizată anterior, înalta jurisdicţie a refuzat să o suspende, scrie Reuters. Potrivit sursei citate, purtătorul de cuvânt al Președintelui, Anthony Coley a precizat că departamentul Justiţiei are intenţia de a cere Curţii Supreme să intervină din nou asupra acestei legi care interzice avortul după şase săptămâni de sarcină chiar în caz de incest sau viol.
09:00
Octombrie și-a intrat pe deplin în drepturi, iar temperaturile de afară ne fac să scoatem din șifoniere gecile groase și paltoanele. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în weekend vom avea parte de destul de puțin soare, în schimb temperaturile vor fi confortabile.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:50
Polonia va acorda consumatorilor subvenţii de 1,5 miliarde de zloţi (380 milioane de dolari) în urma creşterii preţurilor la energie, a anunţat vineri Ministerul Mediului, transmite digi24.
20:40
Alte 1.407 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.Din numărul total de cazuri, 11 cazuri sunt asociate cu contact în afara țării: 3-Italia, 3-România, 3. Rusia, 1-Spania, 1-Germania. În total, au fost efectuate 8.436 de teste. Ministerul Sănătății înregistrează și 35 de decese noi în ultimele 24 de ore.
20:30
Arhiepiscopul de Ungheni și Nisporeni a publicat o scrisoare deschisă adresată Maiei Sandu, în care o roagă „părintește” să nu promulge Convenția de la Istanbul, votată deja în prima lectură în Parlament. Arhiepiscopul spune că acest document ar nega diferențele naturale dintre bărbat și femeie, prin noțiunea de „sex social”, expresie care ar fi folosită în acest proiect.
19:20
Treizeci de personalități ce au marcat istoria de 30 de ani a Republicii Moldova au fost decorate astăzi, de Președinta Maia Sandu, cu „Ordinul Republicii”, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea Independenței țării, marcată în acest an.
18:50
Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciuliu. Judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău au respins solicitarea apărării, care a contestat decizia Judecătoriei Chișinău din 8 octombrie.
18:20
Ministerul Sănătății, cu suportul UNICEF Moldova, aduce în fața tuturor cetățenilor câteva istorii neredactate ale oamenilor care au pierdut pe cineva drag din cauza infecției și au avut curajul de a povesti întregii lumi experiența trăită pe cele mai negre coridoare ale COVID-19.
18:20
Cui nu-i plac reducerile și prețurile mici? Fără să ne dăm seama, suntem programați să reacționăm la ofertele cu multe procente reducere, ca mai apoi să înțelegem că iar am făcut o achiziție inutilă și deloc ieftină. Nu cum să nu iei acea figurină cu broscuță și monede din magazin, ca să-ți strângă tot praful de pe raft, când are un preț atât de „avantajos”? Cu creditele, treaba e asemănătoare. În goana după oferte minime, uităm să atragem atenția că 0 % nu înseamnă întotdeauna GRATUIT. Și că prețul unui credit nu este alcătuit doar din dobândă, dar și alte costuri suplimentare, nu întotdeauna obiective.
18:00
R. Moldova sare în ajutorul țării vecine în criza pandemică care afectează tot mai grav România. Un grup din 22 de lucrători medicali din țara noastră, asistente medicale și medici vor ajuta colegii dintr-un spital de lângă Iași. Informația e confirmată pentru AGORA de reprezentanții Guvernului.
17:40
Vă prezentăm cel de-al cincilea episod din proiectul „Voices for democracy: un podcast cu conversații anti-corupție”, lansat de Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI din Bălți. Invitatul ediției este James Wasserstrom. Discutăm despre experiența lui ca fiind primul Whistleblower (acuzator) al ONU, despre urmările denunțării actelor de corupție, despre munca sa în Afganistan, dar și despre opiniile sale preliminare privind corupția din Republica Moldova.
17:00
Interimatul funcție de șef al Procuraturii Anticorupție (PA) va fi asigurat de Elena Cazacov. Hotărârea a fost aprobată la 15 octombrie de Consiliul Superior al Procurorilor.
16:50
Moldovagaz publică un nou comunicat în care roagă repetat oamenii să consume cu responsabilitate gazul, având în vedere situația de alertă declarată în Moldova în sectorul gazelor naturale.
16:30
Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a numit un nou procuror șef și adjunct la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), scrie ZDG.md.
15:20
Un test nu te costă nimic! Însă e foarte important să-ți cunoști statutul și să descoperi eventualele infecții cât mai curând posibil. În scopul conștientizării pericolului virusului HIV în societate, Farmacia Familiei anunță o promoție prin care poți obține un test HIV absolut gratuit în orice filială a rețelei. Campania începe pe 15 octombrie și se va încheia pe 30 noiembrie.
14:50
Itinerarele mai multor rute municipale de transport public vor fi modificate, în legătură cu organizarea Maratonului sportiv, în perioada 16 - 17 octombrie 2021.
14:50
Plini de entuziasm, energie pozitivă, cu spirit de echipă și dorință de a obține cele mai bune rezultate, echipa maib s-a înscris și în acest an la Maratonul Internațional Chișinău, care va avea loc pe 17 octombrie în centrul capitalei. La cursă vor participa un număr record de 100 de angajați - dublu față de anul 2019, fiind și cea mai mare echipă bancară înscrisă la competiție.
14:40
Itinerarele mai multor rute municipale de transport public vor fi modificate, în legătură cu organizarea Maratonului sportiv, în perioada 16 - 17 octombrie 2021.
14:30
Au fost motive de breaking news și au făcut prima pagină a tuturor publicațiilor, însă ... cam atât. Cele mai răsunătoare dosare din istoria țării au vizat politicieni, oameni de afaceri, foști miniștri, precum și conducători ai organelor de forță. Niciunul dintre ei nu a pledat vinovat pentru faptele imputate. Dacă la început, dosarele au fost în atenția opiniei publice, cu timpul au rămas în umbră, multe neavând vreo finalitate. Cu toate că acuzațiile de corupție, spălare de bani și abuz în serviciu au fost dure, procurorii nu au reușit întotdeauna să demonstreze vina celor pe care i-au reținut. Totodată, în timp ce unii foști demnitari sau oameni de afaceri s-au ales cu pedepse cu închisoarea, alții au plecat din țară, refuzând până astăzi să se prezinte în fața justiției.
14:30
Aproape 20% din speciile de păsări din Europa sunt ameninţate cu dispariţia, a anunţat joi NABU, un ONG german care militează pentru protejarea naturii, citând un studiu realizat de organizaţia BirdLife International, informează Agerpres.ro.
14:20
Aproape 20% din speciile de păsări din Europa sunt ameninţate cu dispariţia, a anunţat joi NABU, un ONG german care militează pentru protejarea naturii, citând un studiu realizat de organizaţia BirdLife International, informează Agerpres.ro.
14:10
Circa 131 de mii de cetățeni sunt așteptați la urnele de vot, la alegerile locale noi de pe 21 noiembrie curent, care se vor desfășura în 15 localități. Comisia Electorală Centrală a prezentat vineri datele din Registrul de Stat al Alegătorilor, conforma situației din 15 octombrie.
13:50
La 15 octombrie magistrații Curții de Apel Chișinău examinează recursul împotriva plasării în arest la domiciliu a procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo. Spiritele s-au aprins în fața instituției unde a început un protest al socialițtilor în susținerea lui Stoianoglo și un anti-manifest a fostului deputat român Cristian Rizea.
13:40
La 15 octombrie magistrații Curții de Apel Chișinău examinează recursul împotriva plasării în arest la domiciliu a procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo. Spiritele s-au aprins în fața instituției unde a început un protest al socialițtilor în susținerea lui Stoianoglo și un anti-manifest a fostului deputat român Cristian Rizea.
13:20
Prețul la carburanți continuă să crească. Cel puțin aceasta arată prețul plafon pentru benzină și motorină stabilite de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru zilele de weekend. Iată cum explică instituția scumpirile.
13:10
Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău salută aderarea Republicii Moldova la comunitatea statelor care au ratificat Convenția de la Istanbul. Într-o postare pe Facebook, Janis Mazeiks a scris că, astfel, femeile și fetele din țară vor deveni mai puternice și mai active în societate.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.