Margrethe Vestager, comisara pentru concurență, surprinsă tricotând în timpul discursului Ursulei von der Leyen în PE

UNIMEDIA, 15 septembrie 2021 21:50

Daneza Margrethe Vestager, comisara european pentru concurență, a urmărit „firul” discursului de miercuri al șefei sale, Ursula von der Leyen, despre Starea Uniunii Europene, tricotând, după cum au surprins-o imagini filmate în Parlamentul European, transmite agerpres.ro, cu referire la Reuters.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 6 ore
20:00
Panoul persoanelor date în căutare generală a fost completat cu poze noi. Gheorghe Cavcaliuc și Veaceslav Platon „vor ține companie” lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, alături de un șir de infractori anunțați în căutare de oamenii legii.
19:10
Construirea unor depozite pentru gazele naturale în Republica Moldova ar putea costa statul circa 500 de milioane de euro, o sumă ce nu va fi recuperată în timp, iar realizarea proiectului ar necesita minim 3 ani. Declarațiile au fost făcute de șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban, pentru UNIMEDIA.
18:20
Opt persoane au fost răpuse de Covid în ultimele 24 de ore, anunță Ministerul Sănătății. În total, de la începutul pandemiei, 6586 de moldoveni au murit din cauza complicațiilor cauzate de noul virus.
Acum 8 ore
18:00
Alte 1031 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost înregistrate, astăzi, în Republica Moldova, dintre care 869 în rândul persoanelor nevaccinate. Din numărul total de cazuri, 17 sunt asociate cu contact în afara țării: 5 - Rusia, 3 - Marea Britanie, 3 - România, 2 - Ucraina, 1 - Bulgaria, 1 - Elveția, 1 - Franța, 1 - Germania. Bilanțul persoanelor infectate cu noul virus în țara noastră, de la începutul pandemiei, a ajuns la 281216.
17:50
Avocata Violeta Gașițoi este una dintre candidații la funcția de Avocat al Poporului, admiși la a doua probă din concurs - cea a interviului. De prima etapă au trecut nouă concurenți, printre care nume notorii din domeniul drepturilor omului. Este vorba despre fostul președinte al Curții Constituționale Dumitru Pulbere, expertul în drept constituțional Teodor Cârnaț, actualul ombudsman Maia Bănărescu, dar și consilierul guvernamental Nicolae Rădiță. UNIMEDIA a realizat un interviu cu Violeta Gașițoi din care aflați de ce a decis avocata să candideze la această funcție, ce trebuie să facă de fapt un Avocat al Poporului, dar și cum răspunde la disputele legate de candidatura sa și „preferințele” partidului de guvernământ.
17:40
Instituțiile școlare care au instalat echipamente fotovoltaice performante pentru generarea energiei electrice sau echipamente de colectoare solare pentru prepararea apei calde menajere, sau au realizat izolarea termică a clădirilor, sau au implementat alte măsuri de eficiență energetică nu pot beneficia de economiile financiare realizate. Constatarea aparține experților Alianței pentru Eficiență Energetică și Regenerabile (AEER), care au semnalat problema în principiile și mecanismul de gestionare a mijloacelor financiare din instituțiile educaționale și anume faptul că instituțiile educaționale nu pot utiliza în termen lung economiile generate de măsurile de eficiență energetică pe care le realizează, pentru a le valorifica în proiecte și activități de lungă durată.
17:40
Oamenii de știință din Franța au primit, în sfârșit, unul dintre cele mai noi și mai impresionante instrumente necesare pentru eforturile de a crea fuziune nucleară: un magnet absolut uriaș, scrie Descopera.ro.
17:10
MoldovaGaz va cere AgențieiNaționale pentru Reglementare Energetică scumpirea prețului lagazele naturale, pentru consumatorul final, de la 4lei și 30 de bani, la 6 lei pentru un metru cub. Noul tarif ar putea intra în vigoare începând cu luna octombrie. Informațiaa fost confirmată, pentru UNIMEDIA, de către directorulîntreprinderii, Vadim Ceban.
Acum 12 ore
15:50
Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească a fost dotat cu teste rapide pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, iar personalul medical din cadrul echipelor de intervenție a fost instruit în utilizarea acestora. Testarea pacienților cu suspecție la Covid-19 la etapa de prespital a început la 7 septembrie 2021. Astfel, persoanele sunt testate chiar acasă.
15:30
Milionarul american Robert Durst a fost condamnat pentru crimă cu premeditare. În vârstă de 78 de ani, Durst a fost judecat pentru împușcarea mortală a unei prietene. Aceasta, potrivit procurorilor, urma să ofere anchetatorilor detalii despre dispariția soției milionarului, scrie Digi24.ro.
15:20
Un bărbat de 61 de ani a murit, după ce a fost spulberat de un Mercedes, în timp ce se odihnea pe scaunul de lângă poarta organizației la care activa, în satul Terebna. Pasagera care se afla în automobil a fost transportată la spital. Informația a fost confirmată, pentru UNIMEDIA, de ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Edineț, Svetlana Talpă.
15:00
Consiliul Superior alMagistraturii a făcut publică lista candidaților înscriși pentrufuncția de membru permanent al CSM, în care se regăsesc numele a21 de candidați, judecători în cadrul diferitor instanțe dejudecată. Totodată, a fost publicată și lista candidațilorînscriși pentru funcția de membru supleant al CSM.
14:00
Comisia parlamentară a admis, la proba interviului, nouă candidați ce își doresc să devină Avocați ai Poporului. Aceștia sunt așteptați pe 22 septembrie la Parlament, începând cu ora 9:00, pentru a participa la a doua probă din concurs - interviul. Printre candidați se regăsesc nume notorii ca fostul președinte al Curții Constituționale Dumitru Pulbere, expertul în drept constituțional Teodor Cârnaț, avocata Violeta Gașițoi, dra și actuala avocată a poporului, Maia Bănărescu.
13:40
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță, într-un comunicat oficial, că regretă decizia Moscovei de a deschide 27 de secții de votare în stânga Nistrului, în contextul desfășurării alegerilor din 19 septembrie pentru Duma de Stat a Federației Ruse.
13:00
Trei tinere din Moldova au făcut senzație la ultima ediție a emisiunii SuperStar România. Una dintre ele chiar l-a emoționat până la lacrimi pe Carla’s Dreams, prin istoria sa de viață. „Îmi dau lacrimile, jur. E atât de dramatic”, a spus interpetul, care este și membru al juriului.
11:50
Lucid Air e sedanul concurent pentru Tesla Model S, care a fost dezvăluit aproape un an în urmă şi care între timp a tot trecut teste de pregătire pentru producţia de serie. Punctul său forte, anunţat încă acum un an, urma să fie autonomia record de peste 800 km, iar la ea se adăugau versiuni cu până la 1,080 CP, dar şi o calitate a interiorului cu mult superioară celor de la Tesla, după cum invocau cei de la Lucid Motors, cu referire la piataauto.md.
11:40
Analistul politic Dionis Cenușă a comentat modul în care președinta Maia Sandu și-a luat rămas bun de la Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong și cel al Franței, Pascal Le Deunff. „Este evidentă diferența de abordări la acordarea ordinelor și medaliilor de către actuala guvernare”, a menționat acesta, într-o posare pe pagina sa de Facebook.
Acum 24 ore
10:40
Astrele sunt prietenoase astăzi cu majoritatea zodiilor, oferind momentele de linişte atât de mult visate în timpul săptămânii. În relaţiile cu cei din jur, emoţiile vor ieşi la suprafaţă într-un mod pozitiv şi vor ajuta zodiile să abordeze subiecte mai delicate fără bariere de comunicare, scrie observatornews.ro.
10:30
Cristiano Ronaldo (36 de ani) a marcat un gol pentru Manchester United în eșecul surprinzător de pe terenul lui Young Boys, scor 1-2, însă portughezul a fost protagonistul unui moment inedit înaintea startului partidei, scrie digisport.
10:00
Primăria municipiului Chișinău a oferit diplome de onoare unui grup de 16 asistenți sociali din cadrul Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate şi ai Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, care desfășoară această activitate timp de 27, 30 şi 31 de ani. De asemenea, în semn de înaltă recunoștință pentru activitatea acestora, municipalitatea le-a acordat câte un premiu bănesc unic. Evenimentul a fost prilejuit de marcarea Zilei profesionale a lucrătorului din sfera protecției sociale a populației.
10:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se va afla, în perioada 21-22 septembrie, la New York, SUA, unde va participa la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.
09:30
Astăzi va ploua pe întreg teritoriul țării, anunță meteorologii. Iar maximele termice vor oscila între +21 și +25 de grade Celsius.
Ieri
21:20
La mai mult de un an și jumătate de la începutul pandemiei de coronavirus, după o perioadă lungă de restricții urmate de relaxări și invers, unele țări au decis să adopte un alt tip de abordare. CNN inventariază țările care au decis să adopte modelul „a trăi cu coronavirusul” – să renunțe parțial sau complet la restricții și să se deschidă. Unele dintre ele au rate ale vaccinării de invidiat, altele încă își desfășoară campaniile de imunizare, dar mizează pe scăderea numărului de cazuri de moment.
20:20
Italia a devenit, joi, prima țară din Europa care face obligatoriu certificatul Covid pentru toți angajații. Guvernul de la Roma a aprobat noua măsură prin care certificatele devin obligatorii și pentru angajați din sectorul public dar și din cel privat, relatează Digi24.ro.
20:00
Sezonul fotbalistic 2021/22 este cel mai bun pentru fotbalul moldovenesc în cupele europene din toată istoria de 30 de ani. Drept confirmare vine coeficientul nostru și cifrele clasamentului întocmit de UEFA în baza rezultatelor participării cluburilor noastre în competițiile continentale. 
20:00
Autoritatea Națională de Integritate a emis act de constatare pe numele unui fost deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Acesta a fost stabilit cu încălcarea regimului juridic al incompatibilităților. Procedura de control a fost inițiată în baza unei sesizări. În cadrul controlului, inspectorul de integritate a identificat că fostul deputat a deținut pe parcursul mandatului său mai multe calități incompatibile cu funcția de demnitate publică.
19:40
Conferința transfrontalieră WINET a reunit comunitatea industriei vitivinicole din Republica Moldova, România și Bulgaria, dar și speakeri din țări precum Franța, Marea Britanie, Italia, Elveția și Germania. Participanții la eveniment au făcut schimb de cunoștințe și experiență, dar și au discutat despre strategii de dezvoltare și colaborare între industriile din cele trei țări participante.
19:20
Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, intimidează și presează opoziția nu doar în Parlament, ci și în administrațiile publice locale, motiv pentru care Partidul „ȘOR” va depune plângeri împotriva parlamentarului. Totodată, formațiunea face apel la instituțiile abilitate din Republica Moldova și la ambasadele acreditate în țara noastră să ia atitudine. Declarații în acest sens au fost făcute de către deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în cadrul unui briefing de presă, susținut la Parlament.
18:50
Guvernul Ungariei și NATO a oferit Republicii Moldova un lot de echipamente medicale cu titlu de donație pentru a face față luptei cu pandemia Covid-19. E vorba de 20 de ventilatoare cu o valoare totală de 1,4 milioane de euro. Echipametele au fost recepționate de Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău și urmează să fie distribuite instituțiilor medicale din țară.
18:30
Nouă persoane au decedat de Covid-19 în ultimele 24 de ore, anunță Ministerul Sănătății. Fiecare persoană, decesul căreia a survenit din cauza complicațiilor coronavirusului suferea și de alte comorbidități. Cea mai tânără victimă avea 48 de ani. Este vorba despre un bărbat din raionul Hâncești.
18:20
Alte 1042 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 874 în rândul persoanelor nevaccinate. Din numărul total de cazuri, 13 cazuri asociate cu contact în afara țării: 4-Germania, 3-Bulgaria, 2-Ucraina, 1-Cehia, 1-Italia, 1-Turcia, 1-Marea Britanie.
17:30
Ministerul Femeilor din guvernul afgan, fondat în 2001 după alungarea talibanilor, a fost înlocuit de noul guvern taliban de la Kabul cu un așa-zis „minister al virtuților și viciilor”, poliția morală talibană, relatează Digi24.ro.
17:10
11 mașini cu numere străine, care au fost declarate prin acțiune la introducerea în țară și, conform legii, urmau a fi scoase de pe teritoriul Republicii Moldova după expirarea termenului de 180 de zile, au fost depistate de vameși. Verificările au fost făcute la un parc de dezmembrări auto, pe parcursul zilei de ieri. Reprezentanții Serviciul spun că au identificat proprietarii.
17:00
Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori (roșu, galben și verde), în funcție de incidența cazurilor de Covid-19, anunță digi24.ro. Astfel, Republica Moldova a fost introdusă în zona galbenă, din cea verde, în urma creșterii numărului de infectați din ultimele zile.
17:00
Cel puțin 4 mașini noi, care urmau să fie transportate la un dealer auto, au fost avariate. Bărbatul care a publicat imaginile de la fața locului spune că motivul incidentului ar fi un defect tehnic al remorcii. Incidentul s-a produs acum câteva minute.
16:30
Începând cu ziua de luni, 20 septembrie, intră în vigoare noile reguli pentru cetățenii Republicii Moldova care vor să intre pe teritoriul Ucrainei sau să tranziteze această țară. Anunțul a fost publicat pe pagina Ambasadei R. Moldova la Kiev.
16:10
Întreprinderea de Stat Moldelectrica a rămas fără conducător. Ghennadi Dimov a fost demis de la șefia întreprinderii. Anunțul a fost făcut de ministrul de Economie, Andrei Spînu.
15:50
Angelica Caraman a fost aleasă noua președintă a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a CEC.
15:40
Toamna își intră cu adevărat în drepturi. Meteorologii au emis cod galben de înghețuri pentru 21-24 septembrie.
15:00
Un copil de 2 ani a fost găsit hoinărind singur pe străzile orașuluiTighina. Băiețelul, având doar un scutec pe el și purtând papuci textili, afost observat de un trecător care a alertat poliția.
15:00
În cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale (CEC), de astăzi, va fi aleasă conducerea instituției.
14:50
„Viața are prioritate! Deci, redu tempo-ul, grăbește-te încet!”, este îndemnul Poliției către populație. Pentru prevenirea și reducerea accidentelor rutiere, polițiști din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău desfășoară activități de informare în toate sectoarele capitalei.
14:40
Fostul ambasador al Statelor Unite la Chișinău, Dereck Hogan, s-a ales cu o funcție în conducerea Departamentului de Stat. Acesta a devenit recent Asistent principal adjunct al Secretarului de Stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat.
14:20
Grupul Petrenco, care a obținut câștig de cauză la CtEDO, propune ca cele 67750 euro, stabilite de Înalta Curte drept prejudicii ce urmează a fi plătite de Republica Moldova, să le fie achitate de judecătorii și procurorii vinovați de întemnițarea celor 7 disidenți politici, reținuți în urma unor proteste la Procuratura Generală, 2015.
14:20
Magistrații de la Buiucani au respins cererea de extrădare a fostului judecător ucrainean, Nicolae Ceaus, pe motiv că acesta se află pe teritoriul Ucrainei. Decizia a fost luată la o ședință din 14 septembrie. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către avocatul acestuia, Iulian Balan.
14:00
Arestul preventiv va fi aplicat doar în cazuri excepționale și doar dacă recurgerea la alte măsuri preventive poate prejudicia considerabil buna investigare a cauzei. Cu o astfel de atenționare a venit Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, pentru șefii procuraturilor teritoriale, cele specializate și a subdiviziunilor PG. Măsură a fost dispusă după ce administrația Națională a Penitenciarelor și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu creșterea numărului de cazuri de infectare cu Covid în mediul penitenciar.
14:00
Canoistul Serghei Tarnovschi a reușit în calificări cel mai bun timp și a acces în finala probei la Mondialul din Danemarca.
13:20
Inițiativa legislativă, prin care Parlamentul dorește să revoce în corpore conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, a ajuns la structurile europene și este criticată dur de Secretariatul Comunității Energetice, care recomandă Parlamentului Republicii Moldova să nu adopte amendamentele legislative sau alte legi care ar putea afecta independența ANRE, stransmite Mold-Street.com.
13:20
Cei patru turişti spaţiali americani care alcătuiesc misiunea Inspiration 4 au petrecut prima lor zi pe orbita terestră la bordul navetei SpaceX efectuând cercetări ştiinţifice şi vorbind cu pacienţii unui spital din SUA care tratează copiii bolnavi de cancer, relatează vineri AFP, cu referire la digi24.
12:50
O tentativă de trecere ilegală a frontierei și un permis de conducere cu semne rezonabile de falsificare au fost înregistrate noaptea trecută de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest. 
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.