Anatol Vangheli - ambasador Extraordinar și Plenipotențiar la Atena, a fost rechemat din funcție

Replica Media, 15 septembrie 2021 15:20

Anatol Vangheli - ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Grecia, a fost rechemat din funcție. O decizie în acest sens a fost aprobată de membrii cabinetului de miniștri în cadrul ședinței de astăzi, 15 septembrie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Replica Media

Acum 6 ore
21:10
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa, apreciind că suspectează compania rusă de manipularea pieţei, transmite Reuters, citat de Agerpres.
20:30
Sergiu Prodan, Ministrul Culturii a expediat o solicitare oficială primarului capitalei, Ion Ceban prin care cere stoparea construcției parcării multietajate din preajma Bibliotecii Naționale și a schimbării viziunii de prezervare a centrului capitalei prin elaborarea mai întâi a Planului Urbanistig General și abia apoi a celui Zonal.
Acum 8 ore
19:30
Act de constatare privind incompatibilitatea funcției de deputat cu cea de președinte al asociației Voievod a fost emis de ANI pe numele fostului deputat socialist Nicolae Pascaru. Inspectorii de integritate au depistat că fostul legislator nu a rezolvat incompatibilitatea sa, chiar dacă a fost avertizat și a primit din partea ANI o opinie referitor la soluțiile legale în acest caz.
19:10
Organizația Mondială a Sănătății a suspendat procesul de aprobare avaccinului rusesc împotriva COVID-19 Sputnik V, în așteptarea unei noi inspecții la cel puțin una din fabricile care produc serul. Au fost identificate probleme în procesul de producție, relatează The Moscow Times, citat de DIGI24.
18:40
Alte 1042 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 874 în rândul persoanelor nevaccinate. Din numărul total de cazuri, 13 cazuri asociate cu contact în afara țării: 4-Germania, 3-Bulgaria, 2-Ucraina, 1-Cehia, 1-Italia, 1-Turcia, 1-Marea Britanie. Numărul total de teste efectuate – 9388, dintre care 4.143 – teste Rapid -Antigen.
18:20
Copilul de 12 ani din Cîșlița care la început de an a alergat cot la cot și doar în caloși cu atleții înscriși la concursul Rubicon, a primit în dar o casă. Anunțul a fost făcut de unul din organizatorii concursului. Dmitri Voloșin spune că în total s-au strâns peste 100 de mii de lei, bani suficenți pentru ca familia băiatului să aibă casă nouă.
Acum 12 ore
17:00
Angelica Caraman, noua președintă a Comisiei Electorale Centrale (CEC), este licențiată în drept și calificată în calitate de profesoară de limba și literatura română. În 2017, a absolvit Facultatea de Relații Internaționale, Științe politice și Administrative - masterat în management politic și electoral. Din 2019 și până în prezent este consilieră a primarului comunei Stăuceni.
16:40
O femeie de 40 de ani a ajuns la spital după ce a fost bătută și torturată cu fierul de călcat încins de către concubinul său. Incidentul a avut loc miercuri, 15 septembrie, în satul Ustia, raionul Glodeni.
16:00
Ungaria a oferit Republicii Moldova un nou lot de asistență umanitară, pentru a ajuta țara noastră să depășească situația pandmeică complicată. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în timpul conferinței de presă de astăzi, 17 septembrie, cu ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, aflat într-o vizită la Chișinău.
15:40
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, și ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, susțin astăzi, o conferință de presă.
15:30
Directorul general al ÎS „Moldelectrica”, Ghennadi Dimov, a fost demis din funcție. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.
15:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis vineri, 17 septembrie, alertă de Cod Galben înghețuri pe întreg teritoriul republicii. Atenționarea intră în vigoare marți, 21 septembrie, și va fi valabilă până vineri, 24 septembrie.
15:00
După ce au câștigat judecata la CtEDO, iar Procuratura Generală a anunțat că va renunța la învinuire în dosarul „Grupului Petrenco”, activiștii Grigore Petrenco, Pavel Grigorciuc și Alexandr Roșco, toți vizați în acest dosar, au organizat o conferință de presă. Aceștia și-au exprimat speranța că și instanța, la fel ca PG, va ține cont de decizia Curții Europene și îi va achita. Totodată, au cerut ca toți cei care le-au instrumentat dosarul să fie trași la răspundere și să plătească, în locul statului, compensațiile financiare stabilite de CtEDO.
15:00
Componența nominală a Comisiei Electorale Centrale (CEC), confirmată în ședința de joi, 16 septembrie, a Parlamentului, aleg președintele instituției.
13:40
Ședința de judecată ce urma să aibă loc astăzi, 17 septembrie, a șaptea la număr, în dosarul privind extrădarea fostului deputat român Cristian Rizea, a fost amânată.
13:30
Procurorul General, Alexandr Stoianoglo atenționează conducerea procuraturilor teritoriale, specializate și a subdiviziunilor Procuraturii Generale atenționează că „arestul preventiv se va aplica doar în cazuri excepționale și doar dacă recurgerea la alte măsuri preventive poate prejudicia considerabil buna investigare a cauzei.”
13:20
Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au descins joi, 16 septembrie, cu verificări la un parc de dezmembrări auto de pe teritoriul municipiului Chișinău. Acolo au fost identificate 11 mijloace de transport cu numere străine, care se află ilegal pe teritoriul țării și care urmau să fie dezmembrate și vândute pe bucăți.
Acum 24 ore
12:50
O tentativă de trecere ilegală a frontierei și un permis de conducere cu semne rezonabile de falsificare au fost înregistrate noaptea trecută de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest.
12:30
După un lanț de scumpiri, în weekend, benzina se va ieftini cu trei bani, iar motorina se va scumpi cu un ban, potrivit noilor prețuri afișate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).
11:50
Acțiunile responsabililor de urmărire penală pe cazul „Grupului Petrenco” ar putea fi cercetate de Procuratură. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), Maria Vieru.
11:20
De la 1 octombrie 2021, participanții la Războiul II Mondial, veteranii războiului din Afganistan, participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl și pentru cei care au luptat pentru integritate Republicii Moldova în 1992, vor primi alocații mai mari. Despre acest proiect de lege au anunțat astăzi, 17 septembrie, într-un briefing de presă, deputații PAS Dan Perciun, Lilian Carp și Boris Marcoci.
11:20
În urma acțiunilor întreprinse pe linia combaterii traficului ilicit de mărfuri în ultimele 24 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit transportarea ilegală a mai multor loturi de bunuri nedeclarate și fără acte confirmative, se arată într-un comunicat emis de instituție.
11:20
Mediatorii și observatorii din cadrul formatului de negocieri „5+2” au avut o întrevedere cu reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, care a avut loc la sediul OSCE din Chișinău joi, 16 septembrie. Principala temă de discuție a fost problema autovehiculelor din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun.Bender în contextul asigurării participării acestora în traficul rutier internațional.
10:30
Testamentul prințului-consort Philip, duce de Edinburgh, va rămâne secret timp de cel puțin 90 de ani pentru a proteja „demnitatea și reputația” Reginei Elisabeta a II-a, potrivit unei Hotărâri judecătorești emise de Înalta Curte a Marii Britanii, scrie BBC.
10:10
Procuratura Generală anunță că procurorul va renunța astăzi oficial la acuzațiile aduse grupului Petrenco pentru săvârșirea infracțiunii de organizare și participare la dezordini în masă și aduce scuze oficiale tuturor celor implicați în acest dosar. Anunțul vine înainte de ședința de judecată planificată pentru astăzi, 17 septembrie 2021, și la două zile după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a recunoscut violarea mai multor articole din Convenție de către Republica Moldova.
10:00
Dinu Plângău, președintele interimar al Platformei Demnitate și Adevăr, vine cu o reacție, după plecarea Arinei Spătaru din formațiune. Acesta spune că „fiecare are dreptul sa facă sau nu politică”.
09:40
Fosta deputată Arina Spătaru a anunțat, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că părăsește Platforma Demnitate și Adevăr. Aceasta a dat de înțeles că nu se mai regăsește în rândurile formațiunii din care a făcut parte timp de aproximativ șase ani.
08:20
Reușită extraordinară a fundașului echipei naționale de fotbal, Oleg Reabciuk. Titular în meciul pe care echipa sa, Olympiakos Pireu a disputat-o pe teren propriu contra belgienilor de la Antwerpen, Reabciuk a reușit un șut extraordinar în vinclu și a adus astfel primele puncte pentru multipla campioana a Greciei.
07:50
Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a adoptat în ședința din 16 septembrie, o nouă hotărâre privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Bulgaria, care s-a aflat în zona roșie, a trecut în zona galbenă, iar Republica Moldova din zona verde, în cea galbenă.
07:30
O zi neobișnuit de caldă pentru această perioadă ne promit meteorologii. Astfel, maxima zilei va ajunge chiar la +30 de grade Celsius în raioanele de Sud, iar în toată Republica Moldova va fi cald, cu mult soare, iar la nord sunt posibili și primii stropi de ploaie.
Ieri
21:20
Gazoductul Iași-Ungheni ar putea fi finalizat în totalitate până în luna octombrie a acestui an, iar ulterior va fi posibilă livrarea de gaze din România. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova. Mai mult, Andrei Spînu a spus că Republica Moldova intenționează să construiască depozite speciale, pentru a avea rezerve de gaze naturale pe teritoriul său, iar în aceste condiții, țara noastră va putea fi mai independentă din punct de vedere energetic.
20:00
Republica Moldova a recepționat, astăzi, 16 septembrie, alte 32.760 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, achiziționate de Ministerul Sănătății prin intermediul Oficiului de Gestionare a Programelor de Asistență Externă.
19:40
Mai multe proiecte recente de legi și de hotărâri de guvern au fost supuse expertizei anticorupție a CNA. Printre cele mai importante acte normative din această săptămână se regăsesc proiectele de lege privind modificarea Legii drumurilor, Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind achizițiile publice, dar și Codului Vamal al Republicii Moldova. Astfel, în rapoartele de expertiză, elaborate de CNA, au fost identificate deficiențe și înaintate recomandări pentru înlăturarea efectelor acestora, potrivit unui comunicat emis de instituție.
19:20
Alte nouă decese provocate de COVID-19 au fost înregistrate astăzi, 16 septembrie. O persoană a murit acasă, după ce a refuzat spitalizarea, fiind bolnav cu noul tip de coronavirus, informează Ministerul Sănătății.
19:10
Alte 1.289 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 1.053 în rândul persoanelor nevaccinate. Din numărul total de cazuri, 13 cazuri asociate cu contact în afara țării: 3-Germania, 3-România, 2-Rusia, 1-Turcia, 1-Ucraina, 1-Bulgaria, 1-Cehia, 1-SUA. Numărul total de teste efectuate – 1.1056, dintre care 3.592 – teste Rapid -Antigen, informează Ministerul Sănătății.
19:00
Primărița comunei Trușeni, Stela Munteanu, arhitectul-șef și ex-șeful Întreprinderii Municipale a Primăriei, toți trei reținuți și cercetați într-un dosar de corupție, au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, informează Centrul Național Anticorupție (CNA).
18:40
Parlamentul European (PE) a votat miercuri seara, 15 septembrie, Raportul privind viitorul relaţiilor dintre Uniunea Europeană (UE) şi Rusia, conform căruia UE trebuie să respingă politicile agresive, punând în acelaşi timp bazele cooperării cu o viitoare Rusie democratică. Eurodeputatul român Eugen Tomac susține că prin această strategie, UE nu poate „ignora aspirațiile democratice ale poporului rus”, iar astfel nu poate fi ignorat „rolul Uniunii Europene de promotor al stabilității, al principiilor democratice și a drepturilor omului dincolo de granițele sale”.
17:30
Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a cerut extinderea Uniunii Europene, declarând că Republicii Moldova, Ucrainei şi altor state, care se modernizează şi tind să adere la Uniunea Europeană (UE), trebuie să li se ofere o astfel de oportunitate, scrie publicaţia ucraineană „Evropeiska pravda”. Delcarația a fost făcută de Duda miercuri, 15 septembrie, la o întâlnire a grupului Arrayolos, o întâlnire informală a președinților statelor membre parlamentare și semi-prezidențiale ale UE.
16:50
Curtea Constituțională (CC) a respins cererea de suspendare a acțiunii articolului 12 alin. (4) din Legea securității statului în partea în care îl include pe procurorul general în componența Consiliului Suprem de Securitate (CSS).
16:30
Federația de Taekwondo WT (World Taekwondo - versiunea olimpică) din R. Moldova a organizat o conferință de presă cu genericul „Perspectivele olimpice ale taekwondo-ului moldovenesc”. Un accent aparte în cadrul evenimentului s-a pus pe necesitatea dezvoltării acestui sport la noi în țară, unul din principalele obiective ale Federației fiind promovarea probei în toate raioanele, prin fondarea de școli sportive specializate.
16:20
Cei doi polițiști de la conducerea Inspectoratului General de Poliție care și-au dat demisia săptămâna trecută, Marin Maxian și Oleg Pasat, au plecat, de fapt, în concedii, a declarat șeful IGP, Iurie Podarilov, la emisiunea „Secretele Puterii” de la JurnalTV. Dezvăluirea a stârnit reacții acide în societate, motiv pentru care astăzi, IGP a emis un comunicat în care a precizat că fiecare angajat al Poliției are drept legal la concediu și că administrația instituției a procedat conform legislației.
15:50
Ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, va efectua vineri, 17 septembrie, o vizită la Chișinău, la invitația viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova.
15:20
Un moldovean de 25 de ani a fost prins în Italia, după șapte ani de căutări prin canalele Interpol. Acesta a fost adus în Republica Moldova în cătușe și urmează să apară în fața instanței, pentru a fi judecat pentru mai multe furturi comise în anul 2014.
15:20
Circa un milion de măști chirurgicale au fost donate suplimentar Republicii Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Republicii Federale Germania și Organizația Mondială a Sănătății. Ajutorul umanitar are o valoare de 291.000 USD. Echipamentul de protecție personală va fi distribuit de către Ministerul Sănătății în spitalele municipale și raionale și în cele de asistență medicală primară. Măștile chirurgicale nesterile vor fi repartizate și în instituțiile medicale din regiunea transnistreană, anunță MS.
15:10
Comisia Electorală Centrală anunță că mâine, 17 septembrie, va avea loc o ședință în cadrul căreia va fi aleasă conducerea instituției.
15:10
Cu votul a 56 de deputați, a fost aprobată cererea de demisie a lui Anatolie Zagorodnîi din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC).
15:00
Cu 56 de voturi, proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 789/1996 cu privire la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a fost aprobat, în lectura I. Acest proiect prevede reglementarea instituirii interimatului pentru funcția de președinte și vicepreședinte al CSJ, atunci când funcția este declarată vacantă sau mandatul a expirat.
14:50
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) despre unele abateri de la lege admise de către patru judecători. Este vorba despre un judecător de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana și alți trei magistrați de la Curtea de Apel Chișinău.
14:10
Procurorii au finalizat urmărirea penală pe dosarul în care fostul director al Penitenciarului nr. 18 - Brănești, Viorel Perciun, este cercetat penal pentru escrocherie și infracțiune în proporții deosebit de mari. Acesta, împreună cu șapte actuali și foști deținuți, va compărea pe banca acuzaților pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, primul mai fiind acuzat și de corupere pasivă în interesul unui grup criminal.
13:50
Expertul economic, Sergiu Tofilat, îl amenință cu judecată pe liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc. Potrivit lui Tofilat, cu câteva zile în urmă, pe pagina de Facebook a partidului a fost publicat un material video prin care a „răspândit informații false și denigratoare în privința sa”. În acest sens, fostul consilier prezidențiale cere scuze publice de la Vasile Costiuc și dezmințiri.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.