Piața feroviară va fi liberalizată. Statul, stăpân pe infrastructură, transportul de mărfuri/pasageri și pentru privați

Realitatea.md, 15 septembrie 2021 15:20

Calea Ferată din Republica Moldova urmează să fie liberalizată, astfel încât statul va deține în continuare controlul asupra infrastructurii acesteia, pe când agenții economici privați vor avea dreptul de a obține autorizație pentru a oferi servicii de tracțiune, transport pasageri și marfă. Prevederile se regăsesc în noul Cod al transportului feroviar, examinat astăzi de către […] Articolul Piața feroviară va fi liberalizată. Statul, stăpân pe infrastructură, transportul de mărfuri/pasageri și pentru privați apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 4 ore
23:00
Pădurile joacă un rol important nu doar în prelucrarea CO2 din atmosferă, ci au un rol semificativ și asupra climei globale, un impact important având și asupra ploilor și a apelor terestre. Potrivit unui studiu, pădurile sunt un factor important și în redresarea economică a unei țări, informează Realitatea.md cu referire la Euronews. Potrivit sursei, […] Articolul Stoparea tăierilor de păduri salvează nu doar vieți, dar și redresează economiile țărilor apare prima dată în Realitatea.md.
22:30
Fosta deputată în Parlamentul de la Chișinău, Ala Mîndîcanu, a fost apreciată cu medalia guvernatorului locotenent pentru seniori, culoare argintie, informează Realitatea.md. Distincția i-a fost acordată pentru activismul și calitățile sale de lider comunitar. „Ea a jucat un rol esențial în stabilirea și dezvoltarea vieții asociative și culturale a minorităților naționale din Quebec”, se menționează […] Articolul Ex-deputată din Moldova – premiată cu medalia de argint a Guvernatorului Locotenent din Quebec apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
22:00
Noi avem astăzi pensionari la vârsta de 32 de ani. Persoane, care lucrează în Penitenciare, unde se calculează un an lucrat – cât trei, după care au lucrat în structurile de forță. Și sunt cazuri de pensionare la vârsta de 32 de ani, unde statul va achita toată viața pensia respectivă. Declarația aparține președintelui Comisiei […] Articolul Pensionar – la 32 de ani. Guvernarea vrea să revizuiască unele legi, privind vârsta de pensionare apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Sezonul fotbalistic 2021-2022 este cel mai bun pentru fotbalul moldovenesc în cupele europene din toată istoria de 30 de ani. Drept confirmare vine coeficientul nostru și cifrele clasamentului întocmit de UEFA în baza rezultatelor participării cluburilor noastre în competițiile continentale. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Federației Moldovenească de Fotbal (FMF). Datorită parcursului de […] Articolul Fotbalul moldovenesc este la cel mai mare coeficient din istorie în cupele EUROPENE! apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
Organizația Mondială a Sănătății a suspendat procesul de aprobare a vaccinului rusesc împotriva COVID-19 Sputnik V, în așteptarea unei noi inspecții la cel puțin una dintre fabricile care produc serul. Au fost identificate probleme în procesul de producție, relatează The Moscow Times. Directorul adjunct al Organizației Panamericane a Sănătății, o filială regoională a OMS, a declarat că cererea Rusiei pentru autorizarea de urgență a vaccinului a fost suspendată după ce o serie de […] Articolul Procesul de aprobare a vaccinului Sputnik V, suspendat de OMS! Vaccinul rusesc nu este aprobat nici în Europa apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele ex-deputatului Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Nicolae Pascaru. Acesta a fost stabilit cu încălcarea regimului juridic al incompatibilităților și riscă interdicția de a mai ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pe un termen de 3 ani dacă actul emis de […] Articolul Fostul deputat PSRM Nicolae Pascaru riscă să nu mai poată deține funcții publice timp de trei ani. ANI a emis un act apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Nouă persoane și-au depus intenția de a candida la funcția de Avocat al Poporului. Printre aceștia este și fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, precum și mai mulți avocați, informează Realitatea.md cu referire la Bizlaw.md. Lista candidaților a fost publicată de către Comisia specială privind selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman), […] Articolul 9 pretendenți la funcția de Avocat al Poporului. Printre candidați – un ex-președinte al Curții Constituționale apare prima dată în Realitatea.md.
20:10
Pe fațada clădirii Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, de pe strada 31 august 1989, colț cu bulevardul Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, a fost dezvelită placa memorială în onoarea celor 66 de intelectuali care au semnat o Scrisoare deschisă către „Comisia interdepartamentală a Prezidiului Sovietului Suprem al RSS Moldovenești pentru studierea istoriei și problemelor dezvoltării limbii moldovenești”. […] Articolul În onoarea a 66 de intelectuali care au semnat pentru limbă și alfabet, a fost dezvelită o placă memorială apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
19:50
Evenimentul oficial de lansare iPhone 13 s-a concentrat mai mult pe avantajele la vedere ale noii serii iPhone și mai puțin pe specificații, cum ar fi capacitatea bateriei și performanțele reale, scrie Bani.md.  Potrivit informațiilor, Apple a majorat nesemnificativ capacitatea acumulatorilor instalați pe diferitele versiuni iPhone 13. De altfel, nici creșterile de autonomie enunțate în […] Articolul Capacitatea bateriei iPhone 13, dezvăluită pentru toate cele patru modele. Pro primește un acumulator cu 11% mai mare apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Republica Moldova a fost încadrată în zona galbenă de clasificare a ţărilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, măsura intrând în vigoare începând cu data de 19 septembrie 2021. Anunțul a fost făcut de Ambasada României în Republica Moldova.  În acest context, Ambasada aminteşte că, începând cu 10 septembrie 2021, a fost prelungită cu […] Articolul România a introdus Republica Moldova în „zona galbenă”! Noile condiții de intrare şi tranzit pe teritoriul României apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Ambasada Republicii Moldova în Ucraina anunță că au fost actualizate condițiile de intrare și tranzitare a teritoriului Ucrainei pentru cetățenii moldoveni. Astfel, începând cu 20 septembrie, cetățenii moldoveni vor putea intra în Ucraina prezentând la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală care să acopere costul unui eventual tratament COVID-19 și […] Articolul În atenția cetățenilor moldoveni! Au fost anunțate condițiile noi de intrare și tranzitare a teritoriului Ucrainei apare prima dată în Realitatea.md.
19:10
Republica Moldova a fost încadrată în zona galbenă de clasificare a ţărilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, măsura intrând în vigoare începând cu data de 19 septembrie 2021. Anunțul a fost făcut de Ambasada României în Republica Moldova.  În acest context, Ambasada aminteşte că, începând cu 10 septembrie 2021, a fost prelungită cu […] Articolul Atenție! Ambasada României la Chișinău informează despre regimul de intrare, şedere şi tranzit pe teritoriul țării apare prima dată în Realitatea.md.
18:50
„În condiții de restricții sanitare, de carantină, mi-am îndeplinit datoria civică online, în format electronic”. Declarațiile au fost făcute de către președintele Rusiei, Vladimir Putin. Totodată, oficialul a îndemnat toți cetățenii să ia parte la alegeri.  Amintim că, recent, Vladimir Putin, a anunțat că se va auto-izola pentru câteva zile, deoarece mai multe persoane din […] Articolul VIDEO Aflat în regim de autoizolare, Vladimir Putin a votat online la alegerile pentru Duma de Stat apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
În Republica Moldova au fost confirmate astăzi alte 1042 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 874 în rândul persoanelor nevaccinate. Din numărul total de cazuri, 13 cazuri asociate cu contact în afara țării: 4-Germania, 3-Bulgaria, 2-Ucraina, 1-Cehia, 1-Italia, 1-Turcia, 1-Marea Britanie. În total au fost efectuate 9388 de teste, dintre care 4.143 […] Articolul În țară au fost înregistrate 1042 cazuri de COVID-19 și nouă decese! Câte cazuri de coronavirus sunt de import apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Campania de salubrizare de toamnă în municipiul Chișinău începe de luni, 20 septembrie, și se va încheia la sfârșit de noiembrie. În această perioadă, subdiviziunile municipale urmează să colecteze și să evacueze frunzișul, deșeurile vegetale și cele menajere. Vasile Efros, șef de secție la Direcția generală locativ-comunală şi amenajare (DGLCA), i-a îndemnat pe cei care […] Articolul Campania de salubrizare de toamnă începe în municipiul Chișinău. Va fi lansat un program de compostare a deșeurilor apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
18:00
Salariul lucrătorilor din domeniul construcției vor primi de la 1 octombrie un salariu majorat cu 2 055 de lei mai mult decât în prezent. Anunțul a fost făcut astăzi de către viceprim-ministul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Potrivit ministrului dacă anterior salariul mediu în domeniul construcțiilor agreat în Convenția Colectivă în Ramură era […] Articolul Se majorează leafa constructorilor! Vor avea un salariu mai mare cu peste 2 mii de lei de la 1 octombrie apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Conferința transfrontalieră WINET a reunit comunitatea industriei vitivinicole din Republica Moldova, România și Bulgaria, dar și speakeri din țări precum Franța, Marea Britanie, Italia, Elveția și Germania. Participanții la eveniment au făcut schimb de cunoștințe și experiență, dar și au discutat despre strategii de dezvoltare și colaborare între industriile din cele trei țări participante. Conferința […] Articolul Speakeri de talie internațională la prima conferință transfrontalieră WINET organizată în R. Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Parlamentul European (PE) a adoptat o rezoluţie prin care cere Uniunii Europene (UE) să fie pregătită să nu recunoască rezultatul alegerilor legislative din Rusia, în cazul unei încălcări a reglementărilor internaţionale, relatează Euronews. „Există, în prezent, un fel de conflict tectonic între Rusia nedemocratică şi Europa. Rusia preşedintelui Vladimir Putin este pe cale să devină […] Articolul UE nu va recunoaște rezultatul alegerilor legislative din Rusia, în cazul încălcării reglementărilor internaţionale apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Primarul municipiului Chișinău, membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, se află de câteva zile în România. Acesta a participat la Zilele Chişinăului în județul Ilfov, orașul Măgurele, Zilele Chişinăului la Buzău, iar în prezent se află la Sibiu,  unde are loc Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova. Am comunicat […] Articolul FOTO Cu tricolorul la gât, Ion Ceban cutreieră de câteva zile România – Relații bilaterale, înfrățiri și memorandumuri apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Directorul general al ÎS „Moldelectrica”, Ghennadi Dimov, a fost demis din funcţie. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care a semnat astăzi ordinul de concediere, scrie BANI.MD. „Am semnat ordinul de concediere a dlui Ghennadi Dimov, directorul general al ÎS „Moldelectrica” al cărei fondator este Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale”, a […] Articolul Șeful Moldelectrica, demis din funcție. BANI.MD a aflat ce avere și salariu are. Depășește 70 de mii de lei lunar apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Ungaria și NATO au donat astăzi Republicii Moldova 20 de ventilatoare, a căror valoare depășesc 1,4 milioane de euro. De asemenea, pe lângă cele 20 de aparate, este vorba și despre un lot de măști de protecție și halate biodegradabile. Suportul a fost adus la Chișinău odată cu vizita ministrului Afacerilor Externe și Comerțului Exterior […] Articolul VIDEO Ministrul de externe al Ungariei vine la Chișinău cu donații! Valoare suportului depășește 1,4 milioane € apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Asociația Promo-LEX apreciază constituirea CEC în termene legale, dar atrage atenția asupra componenței incomplete a autorității și cheamă opozoția „să dea dovadă de responsabilitate, să discute între fracțiuni asupra candidaturilor și să înainteze fără amânare pretendenții Parlamentului pentru desemnare și confirmare a celor trei membri”. Reacția Promo-LEX a fost lansată astăzi, după alegerea președintei CEC […] Articolul Promo-LEX dojenește opoziția, după ce membrii desemnați la CEC nu au participat la desemnarea în funcție de Parlament apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Permisele de conducere a cetățenilor Republicii Moldova ar putea fi recunoscute în Ungaria și viceversa. De asemenea, cele două țări discută depsre reluarea rutei de zbor pe traseul Chișinău-Budapesta. Anunțul a fost făcut vineri, 17 septembrie, de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în urm unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe și Comerțului […] Articolul Moldova și Ungaria ar putea avea permise de conducere recunoscute reciproc și rută de zbor directă Chișinău-Budapesa apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Noua președintă a Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, aleasă astăzi în funcție cu 2/3 din numărul total al membrilor CEC are o experiență bogată în domeniul politicilor electorale, întrucât a activat anterior în cadrul Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CIDE). Potrivit CV-ului acesteia, în perioada 1995 – 1998, a fost specialistă coordonatoare […] Articolul DOC Cine este noua președintă a CEC, unde a activa și ce indică în declarația de avere și interese personale apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Președinta Comisie Europene, Ursula von der Leyen, va veni în România pe 27 septembrie curent, urmând ca cel mai probabil să semneze atunci Planul Național de Redresare și Reziliență al României. „Pot confirma că finalizăm evaluarea PNRR-ului românesc. Îl vom concluziona în următoarele câteva zile. Președintele va vizita Bucureștiul pe 27 septembrie. Vom oferi mai […] Articolul Președinta Comisie Europene, Ursula von der Leyen, vine în România apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Tatăl unei fete de șapte ani care a fost tunsă la școală fără acordul părinților a dat în judecată instituția și două cadre didactice și cere despăgubiri de 1 milion de dolari, scrie BBC. Jimmy Hoffmeyer spune în plângere că drepturile constituționale ale fiicei sale, de rasă mixtă, au fost încălcate. Între timp, el și-a […] Articolul SUA: O fetiță s-a întors de la școală cu părul tuns de o profesoară. Tatăl cere despăgubiri de 1 milion de dolari! apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Ministerul Afacerilor Externe din România s-a sesizat cu privire la datele statistice apărute în presa britanică referitor la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza cu precădere cetățeni români și a solicitat prin Ambasada României la Londra clarificări la nivelul Home Office, potrivit unui comunicat. Peste 60% dintre cetățenii statelor UE opriți și chestionați […] Articolul România cere lămuriri de la Regatul Unit despre posibila discriminare a cetățenilor români la controalele de frontieră apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Cei șase noi membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC) au ales în cadrul ședinței de astăzi președintele instituției. Este vorba de Angelica Caraman, reprezentantă a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Referitor la alegerea vicepreședintelui CEC și a secretarului, membrii Comisiei au anulat pentru o altă dată examinarea acestui subiect, cel târziu peste 15 zile, pentru […] Articolul CEC și-a ales președinta cu 2/3 din membrii numiți în funcție. Vicepreședintele și secretarul – mai târziu apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Dacă până acum ni s-a părut că vara încă nu vrea să se despartă de noi, azi aflăm că meteorologii moldoveni au emis Cod Galben de înghețuri pentru săptămâna viitoare. Este vorba despre perioada dintre 21 și 24 septembrie curent. Astfel, în orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri cu intensitatea de până la […] Articolul Meteorologii moldoveni au prognozat primele înghețuri pentru această toamnă. A fost emis Cod Galben! apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
Cel puțin două instituții media au anunțat în ultimele zile că le-au fost suspendate sau blocate conturile pe platforma video Youtube, unde își publică emisiunile. E vorba de portalul lisa.md și postul TV8, scrie Media-azi.md. Jurnalista Lilia Burakovski de la portalul informativ-analitic Lisa.md și autoarea emisiunii „Teritoriul libertății cu Lilia Burakovski” («Территория свободы с Лилией […] Articolul Două redacții de presă au semnalat că le-au fost blocate anumite conturi de Youtube apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Avocații jurnalistei și cofondatoarei TV8, Mariana Rață, nu pot să-l găsească pe fostul deputat român, Cristian Rizea, care s-a refugiat la Chișinău, pentru ai înmâna cererea prealabilă de chemare în judecată. Astfel, pentru a exclude toate speculațiile Mariana Rață a făcut o postare pe pagina ei de Facebook, unde a atașat și cererea de chemare […] Articolul De negăsit! Cristian Rizea fuge de Mariana Rață, iar avocații nu-i pot înmâna cererea prealabilă de chemare în judecată apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Cei patru turişti spaţiali americani care alcătuiesc misiunea Inspiration 4 au petrecut prima lor zi pe orbita terestră la bordul navetei SpaceX efectuând cercetări ştiinţifice şi vorbind cu pacienţii unui spital din SUA care tratează copiii bolnavi de cancer. Copiii de la Spitalul St. Jude din orașul Memphis, unul dintre principalele centre de oncologie pediatrică din […] Articolul FOTO Cum a petrecut prima zi în spațiu echipajul Inspiration 4, cea mai îndrăzneață misiune a SpaceX de până acum apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
După anunțul fostei deputate a Platformei DA, Arina Spătaru, precum că părăsește formațiunea politică, în spațiul public au apărut informații că un alt ex-parlamentar al partidului, Igor Munteanu ar fi depus cerere de demisie, deși informația nu a fost confirmată de către deputat. Realitatea.md a luat legătura cu Igor Munteanu, care a precizat că, „despre […] Articolul Pleacă sau rămâne? Situație incertă în Platforma DA referitor la o nouă posibilă retragere din partid a unui ex-deputat apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
În prima jumătate de an companiile de asigurări au totalizat un profit de 73,4 mil. de lei cu aproape 9% mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, arată date Comisei Naționale a Pieței Financiare. Unul din cei 11 asiguratori a înregistrat pierderi de 1,4 mil. de lei. Este vorba de Acord Grup. În […] Articolul BANI.MD: Moldovenii, reticenți la asigurări. Care a fost cel mai profitabil jucător pe piața apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Prima fabrică de producere a peleţilor din biomasă din Republica Moldova, care a fost dată în exploatare cu susținerea Guvernului Japoniei în satul Paşcani, raionul Criuleni, ar putea fi revitalizată. Despre asta anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, într-un comunicat de presă. „Fabrica de stat pentru producerea peleților din biomasă din localitatea Pașcani, raionul Criuleni, […] Articolul FOTO Va fi readusă la viață? Ce se va întâmpla cu fabrica pentru producerea peleților din biomasă din Criuleni apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
O biserică cu 320 de cupole și înălțimea de 141,8 metri și-ar putea face apariția în orașul Sankt Petersburg, Rusia. Grupul de inițiativă PapaUrban, care a dezvoltat ideea templului, a explicat că numărul de cupole simbolizează 320 de ani de la fondarea orașului Sankt Petersburg, iar cifra de 141,8 metri ar avea legătură cu cel de Al Doilea […] Articolul FOTO Biserică cu 320 de cupole și înălțimea de 141 metri sau un centru comercial. Cine va câștiga? apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
Reprezentanții Sericiului Vamal au dat ieri buzna cu verificări inopinate la un parc de dezmembrări auto din Capitală de unde au ridicat 11 autoturisme cu numere străine. Într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal se precizează că proprietarii au fost identificați. „Vameșii au identificat 11 mijloace de transport cu numere străine, care au fost declarate […] Articolul FOTO Serviciul Vamal „luptă” cu ilegalitățile! Au dat buzna la un parc de dezmembrări auto. Ce au depistat? apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Caz cutremurător. Un copil de doar 2 ani a fost depistat în timp ce se afla de unul singur pe o stradă din Bender. Acesta avea pe sine doar scutecul, iar în locul unor papuci avea cârpe, anunță presa locală. Minorul a fost văzut de un trecător care a și anunțat oamenii legii. „Copilul era […] Articolul FOTO CUTREMURĂTOR! Copil de 2 ani, găsit GOL în stradă. Mama era acasă, BEATĂ și un copil de trei luni în brațe apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Aplicarea arestului preventiv doar în cazuri excepționale și doar dacă recurgerea la alte măsuri preventive poate prejudicia considerabil buna investigare a cauzei, este atenționarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo pentru conducerea procuraturilor teritoriale, specializate și a subdiviziunilor Procuraturii Generale. PG a emis un comunicat de presă în contextul situației epidemiologice din țară. „Măsura a fost dispusă […] Articolul PG schimbă macazul. Arestarea persoanelor și escortarea deținuților – doar în cazuri excepționale. De ce? apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
În ultimele 12 luni, volumul vânzărilor online, doar cu plata cardurilor a ajuns la 11 miliarde de lei. De asemenea, în ultimii doi ani de zile, volumul vânzărilor online cu cardul se dublează. Potrivit expertului economic Veaceslav Ioniță, aceasta este o piață care se dezvoltă într-un ritm destul de rapid, scrie Bani.md. Din toate plățile […] Articolul Expert economic, într-un articol pe Bani.md: Moldova trebuie să încurajeze comerțul online în favoarea celui off-line apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Viitorul este în zona de digital. Este un trend care a fost accentuat în pandemie și este inevitabil. ”Trebuie să recunoaștem că după lockdown a fost un consum care a ridicat rezultatele la un nivel foarte înalt. Anul acesta va fi greu de atins, însă va există o creștere în e-commerce, peste piața de retail”, […] Articolul Ion Sturza vine cu previziuni sumbre: 2022 va fi în continuare un an turbulent apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
O porțiune dintr-un pod în construcție s-a prăbușit în Mumbai, India, într-o zonă unde sunt clădiri de afaceri și restaurante de top. 14 persoane au fost rănite ușor. Incidentul s-a petrecut în zona Bandra Kurla din Mumbai, la ora 4.40, au informat autoritățile. 14 persoane au suferit răni ușoare, fiind vorba de muncitori de pe […] Articolul FOTO Pod în construcție prăbușit în Mumbai, într-o zonă cu clădiri de afaceri apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în țara noastră. Cei doi oficiali au făcut o trecere în revistă a relațiilor de colaborare în domeniile comercial-economic, educațional, cultural, precum și la nivel interparlamentar. Igor Grosu a mulțumit pentru suportul […] Articolul Încă un ambasador își încheie mandatul în țara noastră. Grosu a avut ultima întrevedere cu acesta apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
13:00
Guvernul de la Roma a aprobat joi una dintre cele mai stricte măsuri anti-COVID-19 din lume, impunând obligativitatea paşaportului sanitar pentru toţi angajaţii, fie din mediul privat, fie de la stat, începând din 15 octombrie. Noile reguli fac parte din strategia guvernului lui Mario Draghi de a convinge oamenii să se vaccineze şi de a […] Articolul Cea mai strictă măsură anti-COVID-19 din lume. Prima țară unde certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Un nou proiect ambițios al echipei Partidului „ȘOR” a fost implementat în satul Sămănanca, raionul Orhei. Elevii claselor primare și dascălii de la gimnaziul rus „Fiodor Ostapciuc” se bucură de condiții excelente. Asta după ce a fost construit un nou bloc de studii. Odată cu implementarea acestui proiect, s-a rezolvat o problemă care le dădea […] Articolul Echipa lui Ilan Șor continuă să investească în viitorul copiilor: Gimnaziul din satul Sămănanca a fost renovat capital apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Sfârșitul verii, dar și începutul toamnei a fost unul rupt din filme fantastice pentru locuitorii din Toronto, Canada. Cerul de noapte din 15 septembrie a fost mai mult ca de zi, din cauza fulgerelor de neoprit. Mai multe imagini video au apărut pe internet, printre care și una în care se vede că Turnul Național […] Articolul VIDEO Cerul din Toronto ca în filme fantastice! Turnul Canadian, fulgerat de cel puțin 6 ori. Și strașnic, și frumos!  apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Guvernul de la Roma a aprobat joi una dintre cele mai stricte măsuri anti-COVID-19 din lume, impunând obligativitatea paşaportului sanitar pentru toţi angajaţii, fie din mediul privat, fie de la stat, începând din 15 octombrie. Noile reguli fac parte din strategia guvernului lui Mario Draghi de a convinge oamenii să se vaccineze şi de a […] Articolul Cea mai stricte măsură anti-COVID-19 din lume. Prima țară unde certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Decizia Curții Europene a Drepturilor Omului prin care a dat dreptate grupului Petrenco, recunoscut vinovat de instanța de judecată de la Chișinău de organizarea dezordinilor în masă în timpul unui protest din fața Procuraturii Generale, în toamna anului 2015, este una corectă, întârziată, însă în același timp dură față de Republica Moldova. Declarația aparține lui […] Articolul VIDEO Dosarul „Grupul Petrenco”: Judecătorii și procurorii care au fabricat dosarul politic să achite compensația apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Șase români stabiliți în Germania, care au încasat ilegal de la statul german alocații pentru creșterea copiilor în valoare de 733.000 de euro, sunt judecați acum pentru fraudă, scrie Bild. Cei șase români – cinci bărbați și o femeie – cu vârstele cuprinse între 24 și 41 de ani, au încasat în mod fraudulos diferite […] Articolul Cum au încasat niște români din Germania alocații în valoare de 733.000 de euro pentru copii pe care nici măcar nu-i au apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
De la 1 octombrie curent, veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, veteranii războiului din Afganistan, participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl și persoanele care au luptat pentru integritate Republicii Moldova în 1992, vor primi alocații mai mari de la stat. Despre acest lucru au anunțat astăzi deputații PAS Dan Perciun, Lilian Carp și […] Articolul Majorări de alocații de la 1 octombrie pentru veteranii războiului de pe Nistru, al II Mondial, Afganistan și Cernobîl apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.