Liderul rezistenţei anti-talibane Ahmad Massoud, invitat în Parlamentul European

Telegraph, 15 septembrie 2021 15:20

Ahmad Massoud, liderul forţelor de rezistenţă afgane care luptă împotriva talibanilor, a fost invitat în Parlamentul European, a anunţat mişcarea sa miercuri, relatează dpa, citată de Agerpres. Un purtător de cuvânt al Frontului rezistenţei naţionale (NRF) a declarat că încă nu s-a luat o decizie privind acceptarea, sau nu, a invitaţiei de către Massoud. După [...] Articolul Liderul rezistenţei anti-talibane Ahmad Massoud, invitat în Parlamentul European apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Telegraph

Acum 8 ore
18:30
Fotomodelul britanic Naomi Campbell se alătură organizaţiei internaţionale pentru dezvoltare Queen’s Commonwealth Trust (QCT) în rolul de ambasador global pentru a susţine cauza tinerilor lideri, informează Reuters. Organizaţia, creată în 2018, sprijină tinerii care încearcă să facă o schimbare în comunităţile din care provin la nivelul câtorva sectoare printre care sănătate, mediu şi educaţie. Prin [...] Articolul Fotomodelul Naomi Campbell a fost numită ambasador global al tinerilor apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:40
Republicii Moldova a recepţionat măști de protecție, halate biodegradabile și un lot de 20 de ventilatoare, în valoare de 1,4 milioane euro. Ajutorul a fost oferit prin intermediul fondului NATO ca răspuns la pandemie.  Donaţia a fost făcută în cadrul vizitei la Chişinău a ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, scrie publika.md [...] Articolul Ungaria a donat ţării noastre echipament medical în valoare de 1,4 milioane de euro apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:10
Un moldovean de 21 de ani a reținut în Italia, bănuit pentru o serie de furturi. Presa din Peninsulă scrie că moldoveanul a fost eliberat din pușcărie în luna aprilie. Moldoveanul a fost reținut în zorii zilei de 16 septembrie, în orașul Pisa. El este suspectat că în data de 14 septembrie ar fi spart [...] Articolul Un moldovean de 21 de ani a reținut în Italia, bănuit de 20 de furturi, comise în această vară apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:50
La mai mult de un an și jumătate de la începutul pandemiei de coronavirus, după o perioadă lungă de restricții urmate de relaxări și invers, unele țări au decis să adopte un alt tip de abordare. CNN inventariază țările care au decis să adopte modelul „a trăi cu coronavirusul” – să renunțe parțial sau complet la restricții [...] Articolul Țările care au renunțat la restricții și încearcă „să trăiască cu coronavirusul” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Acum 12 ore
16:30
Ambasada Republicii Moldova în Ucraina informează că statul vecin a actualizat astăzi, 17 septembrie, condițiile de călătorie pentru cetățenii care vin din R. Moldova. Astfel, se poate intra în Ucraina prezentând la punctul de trecere a frontierei de stat următoarele documente (emise sau traduse în limba engleză, având ștampila umedă): – polița de asigurare medicală [...] Articolul Noi condiții de intrare în Ucraina. Cum călătoresc moldovenii, de astăzi, în țara vecină apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:20
Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost înjunghiat de amicul de pahar. Incidentul a avut loc ieri, în localitatea Boghiceni, din raionul Hîncești. Potrivit poliției, victima ar fi un bărbat în vârstă de 64 de ani, care a consumat băuturi alcoolice, la el acasă, cu alți doi consăteni, unul dintre care în [...] Articolul Un bărbat și-a înjunghiat colegul de pahar, la Hîncești apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:50
O tentativă de trecere ilegală a frontierei și un permis de conducere cu semne rezonabile de falsificare au fost înregistrate noaptea trecută de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest.  ”Aflându-mă într-o zi pe peronul gării de nord s-a apropiat un domn necunoscut și mi-a propus să-mi perfecteze un permis de conducere românesc contra [...] Articolul Un cetățean rus de 70 de ani a ajuns în Moldova, de unde plănuia să ajungă ilegal în Austria sau Germania apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:30
Angelica Caraman este noua președintă a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Decizia a fost luată vineri, 17 septembrie, în cadrul ședinței CEC. Angelica Caraman are calificarea de profesoară de limba şi literatura română, este și licențiată și în drept. O diplomă de master a obținut-o în teoria şi practica administrării publice, iar alta – în managementul politic [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Angelica Caraman este noua președintă a Comisiei Electorale Centrale apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:20
Fostul prim-ministru în perioada președinției lui Igor Dodon, Ion Chicu, a venit c-un nou mesaj critic în adresa actualei guvernări și, în special, în adresa președintelui Maia Sandu, pe care a acuzat-o de faptul că refuză să acorde salarii mai mari pentru medici, referindu-se la proiectul de lege, votat în prima lectură la începutul acestui, [...] Articolul Chicu: „Anul trecut, Maia Sandu leșina de grija medicilor. Acum, aceasta n-are bani pentru ei” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:20
Serviciul Meteorologic de Stat a emis o avertizare cod galben de înghețuri, care este valabilă începând de marți, 21 septembrie. Avertizarea va fi valabilă până la 24 septembrie. Potrivit avertizării, în orele nocturne și ale dimineții pe 21-24 septembrie se prevăd înghețuri cu intensitatea de până la -1..-3°С. Specialiștii spun că condițiile date pot cauza [...] Articolul Cod GALBEN de îngheț. Sunt așteptate temperaturi de până la – 3 grade apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:10
O femelă lemur pe nume Charlie a devenit săptămâna aceasta primul animal care a primit un vaccin anti-COVID-19 la grădina zoologică din oraşul american Philadelphia. Charlie a făcut parte dintr-un grup de 10 animale, între care alţi patru lemuri, patru gorile şi un urangutan de Sumatra, care au fost vaccinate împotriva coronavirusului. În următoarele săptămâni, 113 [...] Articolul O grădina zoologică din SUA a început să vaccineze animalele împotriva COVID-19 apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:50
Ieri, 16 septembrie curent, ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au supus controlului un parc de dezmembrări auto de pe teritoriul municipiului Chișinău. Vameșii au identificat 11 mijloace de transport cu numere străine, care au fost declarate prin acțiune la introducerea în țară și, conform legii, urmau a fi scoase de pe teritoriul Republicii Moldova [...] Articolul Verificări la un parc de dezmembrări auto: 11 mașini cu numere străine, ridicate de oamenii legii apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:40
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în țara noastră. Cei doi oficiali au făcut o trecere în revistă a relațiilor de colaborare în domeniile comercial-economic, educațional, cultural, precum și la nivel interparlamentar. Igor Grosu a mulțumit pentru suportul [...] Articolul VIDEO // Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:40
Aplicarea arestului preventiv doar în cazuri excepționale și doar dacă recurgerea la alte măsuri preventive poate prejudicia considerabil buna investigare a cauzei – este atenționarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo pentru conducerea procuraturilor teritoriale, specializate și a subdiviziunilor Procuraturii Generale. Măsura a fost dispusă în contextul adresării Administrației Naționale a Penitenciarelor, care și-a exprimat îngrijorarea în [...] Articolul Precizarea PG cu privire la arestarea și escortarea persoanelor în perioada pandemiei apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:10
Ofițerii Secției Investigare Infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun.Chișinău, în urma măsurilor întreprinse au reținut un bărbat, fiind suspectat în comiterea mai multor furturi pe parcursul lunilor august și septembrie. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 43 de ani, originar din capitală, anterior judecat pentru infracțiuni analogice. [...] Articolul VIDEO // Momentul reținerii unui chișinăuian bănuit de un șir de furturi apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:00
 În urma acțiunilor întreprinse pe linia combaterii traficului ilicit de mărfuri în ultimele 24 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit transportarea ilegală a mai multor loturi de bunuri nedeclarate și fără acte confirmative: – Funcționarii postului vamal intern Hârbovăț, asistați de câinele de serviciu REM, au depistat în baza analizei de risc 200 kg [...] Articolul VIDEO // Au încercat să treacă vama cu mărfuri nedeclarate, ascunse sub capotele mașinilor apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:30
Președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat cordiale felicitări şi urări de bine, domnului Eduard Smirnov, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu prilejul împlinirii onorabilei vârste de 82 de ani. “Domnul Smirnov este unul din liderii mișcării socialiste în Moldova, ex-președinte al Partidului Socialiștilor. Este cel mai în vârstă deputat din Parlamentul RM care a condus [...] Articolul Igor Dodon a adresat un mesaj de felicitare domnului Eduard Smirnov cu prilejul împlinirii onorabilei vârste de 82 de ani apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:20
Negocierile privind noul contract cu Gazprom pentru furnizarea gazelor naturale către Moldova ar trebui să fie duse atât de guvernul de la Chișinău cât și de SA „Moldovagaz”. Iar în aceste negocieri, guvernul are un rol foarte important. Este opinia, președintelui Partidului Schimbării, Stefan Gligor. „Acest lucru ar trebui făcut de guvern împreună cu Moldovagaz. [...] Articolul Gligor: Negocierile cu Gazprom trebuie realizate de guvernul de la Chișinău și cei de la „Moldovagaz” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:20
Judecătorii moldoveni au refuzat solicitarea procurorilor ucraineni cu privire la extrădarea ex-judecătorului Nicolai Ceaus, care din august 2021, se află în arest la domiciliu în Ucraina. Informația a fost confirmată pentru NM de către avocatul său, Iulian Balan. Potrivit apărătorului lui Ceaus, hotărârea a fost pronunțată pe 14 septembrie. Amintim că Nicolai Ceaus se află [...] Articolul Judecătorii din Moldova au refuzat să permită extrădarea lui Ceaus, deși acesta se află deja în Ucraina apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:50
În dimineața zilei de astăzi, o patrulă de carabinieri din cadrul Direcției regionale Centru a IGC, fiind implicată la menținerea ordinii publice în sectorul Buiucani al capitalei a observat o persoană de gen masculin ce avea un comportament neadecvat. Fiind stopat pentru verificări, persoana dată le-a comunicat militarilor că deține asupra sa droguri. Bărbatul, în [...] Articolul Reținut de carabinieri, cu droguri asupra sa. Ce riscă un bărbat de 39 de ani din capitală apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:30
În seara zilei de ieri o patrulă de carabinieri din cadrul Direcției regionale „Sud” a IGC, în timpul serviciului de menținere a ordinii publice pe strada Fedico, din mun. Comrat, au observat o persoană de gen masculin, care era la sol în stare de inconştienţă. Militarii s-au apropiat de bărbat pentru a clarifica situația și [...] Articolul Un bărbat inconștient, găsit în plină stradă, la Comrat apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:10
Gazele naturale s-ar putea scumpi în această toamnă cu până la 35%. Moldovagaz va expedia în scurt timp o cerere de majorare a tarifului către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică. Anunţul vine în contextul în care negocierile pe marginea unui nou contract cu Gazprom sunt pe ultima sută de metri. Potrivit furnizorului, discuţiile sunt [...] Articolul ALARMANT // Moldovagaz va cere o majorare de 35% a tarifului la gaze apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:10
Italia a devenit, joi, prima țară din Europa care face obligatoriu certificatul Covid pentru toți angajații. Guvernul de la Roma a aprobat noua măsură prin care certificatele devin obligatorii și pentru angajați din sectorul public dar și din cel privat, relatează Euronews. Măsura va fi implementată din 15 octombrie și va rămâne în vigoare până la [...] Articolul Premieră în Europa. Italia este, oficial, prima țară care face certificatul Covid obligatoriu pentru toți salariații apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:50
Primele secţii de votare s-au deschis vineri în Extremul Orient rus, în cadrul alegerilor legislative pentru Duma de Stat, care au loc timp de trei zile. La acest scrutin au fost excluşi numeroși opozanţi ai Kremlinului, iar companiile digitale sunt presate să blocheze aplicațiile folosite de susținătorii lui Alexei Navalnîi. „Să-i dăm drumul!”, a declarat preşedinta Comisiei [...] Articolul Au început alegerile parlamentare în Rusia, pentru Duma de Stat apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Acum 24 ore
11:40
După Buzău, „Zilele Chișinăului sunt sărbătorite și în județul Ilfov, orașul Măgurele. Potrivit primarului general Ion Ceban, timp de două zile responsabili din pretura sectorului Buiucani au avut întrevederi și discuții în cadrul mai multor evenimente organizate. Totodată, un număr de circa 40 de profesori din Chișinău au efectuat vizite la Institutul Național de Cercetare [...] Articolul Ion Ceban duce faima capitalei Chișinău: După Buzău, „Zilele Chișinăului sunt sărbătorite și în județul Ilfov, orașul Măgurele apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:30
O femeie a ajuns la spital, după ce a fost bătută de către concubinul său cu un fier de călcat. Cazul a avut loc miercuri, 15 Septembrie, în localitatea Ustia, din raionul Glodeni. Bărbatul în vârstă de 44 de ani era în stare de ebrietate când s-a luat la ceartă cu concubina sa, o femeie [...] Articolul CUTREMURĂTOR // Un bărbat și-a bătut concubina cu un fier de călcat încins, la Glodeni apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:10
Fosta deputată Arina Spătaru, aleasă pe listele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, anunță că a părăsit formațiunea. Într-o postare pe Facebook, Spătaru a menționat că luase decizia de a pleca din partid încă în luna februarie, însă abia joi și-a luat rămas bun de la colegi.  „Astăzi, la ședința consiliului OT Bălți, oficial mi-am luat [...] Articolul Arina Spătaru a părăsit Platforma DA. „Nu știu de ce am decis să stau într-o mlaștină până la capăt” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:10
Primăria municipiului Chișinău informează că vineri, 17 septembrie, a. c., în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Ciocana, bd. Mircea cel Bătrân, 32 adiacent magazin „Kaufland”, iar autobuzul se va deplasa în orașul Durlești, str. Tudor Vladimirescu, 62, adiacent magazin „Linella”. [...] Articolul Unde vor staționa astăzi cele două puncte mobile de vaccinare apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:50
După 16 ani în fruntea guvernului federal de la Berlin, Angela Merkel nu caută realegerea în alegerile germane din 26 septembrie. Asta nu înseamnă însă că actualul cancelar german a devenit un „lame duck”, adică un politician ieșit din scenă și a cărui relevanță politică nu mai există, pentru că succesorul său a fost deja [...] Articolul Angela Merkel nu o să dispară din peisaj. Ce rol important va juca după alegerile germane din 26 septembrie apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:30
 Legislativul a adoptat ieri, în a doua lectură, proiectul de modificare a mecanismului de compensare a dispozitivelor medicale. Modificarea operată în lege prevede instituirea temeiului legal de reglementare a compensării medicamentelor și dispozitivelor medicale în condițiile asigurării obligatorii de asistență medicală. O altă prevedere se referă la adaosul comercial aplicat de distribuitor și prestatori de [...] Articolul Mecanismul de compensare a dispozitivelor medicale a fost modificat apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:20
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din România a actualizat, aseară, lista ţărilor/ teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Datorită creșterii incidenței de COVID-19, Republica Moldova a fost plasată în zona galbenă de risc epidemiologic. Conform documentului aprobat de oficialitățile de la București, în zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei – [...] Articolul România a inclus Moldova în zona galbenă de risc epidemiologic. Cum putem traversa frontiera apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:20
Prețurile la carburanți vor crește și azi. Benzinăriile au afișat noi scumpiri ale carburanților, pentru a 11-a dată consecutiv. Prin urmare azi un litru de benzină cu cifra octanică A 95 costă 20,98 de lei (peste un euro) pentru un litru, cu 6 bani mai mult decât ieri, iar motorina costă 16,81 lei per litru, [...] Articolul ALARMANT // Benzinăriile au afișat și astăzi noi scumpiri ale carburanților apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:00
„Zilele Chişinăului la Buzău” au fost lansate. Potrivit primarului general Ion Ceban evenimentul este organizat de Primăria municipiului Chișinău, Pretura sectorului Botanica, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Buzău. „Formatul unui astfel de eveniment este total nou pentru municipalitate. Alături de noi sunt, artiști, pictori, meșteri populari, scriitori și toți oamenii care știu să creeze frumosul, [...] Articolul „Zilele Chişinăului”, lansate la Buzău. Ion Ceban, împreună cu artiști din Moldova, prezent la eveniment apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:00
Procuratura Generală a luat act de Hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului din 14 septembrie 2021 în cauza Petrenco și alții versus Republica Moldova. Constatările CtEDO din hotărâre au autoritatea lucrului judecat cu privire la importante elemente ce se conțin în acuzațiile reclamanților, aduse în cadrul unui dosar penal care, în prezent, se află pe [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Procuratura renunță la învinuire în dosarul ”Grupului Petrenco” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
09:50
Trei proiecte de lege, inițiate de către deputații PAS, nu au trecut expertiza anticorupție. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA), în urma studierii documentelor au fost identificate mai multe deficiențe. Proiectul privind modificarea Legii drumurilor, propus de către deputatul PAS Dumitru Alaiba, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și [...] Articolul Proiectele deputatului PAS Dumitru Alaiba au picat testul anticorupție apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
09:20
Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, ieri a întreprins o nouă vizită în Autonomia Găgăuză pentru a susține candidații desemnați de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. În satul Congazcicul de Sus (Circumscripția Nr. 29), din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor este desemnat Evghenii Tucan, în Circumscripția Nr. 4 din Comrat – Ivan Dimitroglo, iar [...] Articolul Dodon: Victoria candidaților BECS garantează dezvoltarea socială a Autonomiei Găgăuze apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
09:10
Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, s-a arătat critic la adresa guvernării menționând că declarațiile anterioare ale PAS contravin acțiunilor la care societatea asistă astăzi. Potrivit lui Gligor, reforma justiției ar putea să eșueze din cauza lipsei unei viziuni mai complexe din partea guvernanților. Gligor a criticat decizia PAS de a numi șeful CNA pe criterii [...] Articolul Ștefan Gligor critic la adresa PAS: Ceea ce vedem contravine declarațiilor anterioare apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Ieri
20:20
Rămas în afara marii politici, Alexandr Slusari, vicepreședintele Platformei DA, a decis să profite de scurta perioadă în care i-a mai rămas o oarecare vizibilitate publică și s-a apucat să-și aranjeze prosperitate pentru business-ul său, scrie bloggerul Eugeniu Luchianiuc. ”Cred că nu e pentru nimeni un secret că Slusari deține un agent de asigurări „RuralAsig” [...] Articolul De ce Slusari face lobby pentru o companie privată de asigurări apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
20:20
Alte 1289 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 1.053 în rândul persoanelor nevaccinate, informează ministerul condus de Ala Nemerenco. Din numărul total de cazuri, 13 cazuri asociate cu contact în afara țării: 3-Germania, 3-România, 2-Rusia, 1-Turcia, 1-Ucraina, 1-Bulgaria, 1-Cehia, 1-SUA. Numărul total de teste efectuate [...] Articolul Alte 1289 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
19:00
Alte 1289 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 1.053 în rândul persoanelor nevaccinate.  Din numărul total de cazuri, 13 cazuri asociate cu contact în afara țării: 3-Germania, 3-România, 2-Rusia, 1-Turcia, 1-Ucraina, 1-Bulgaria, 1-Cehia, 1-SUA. Numărul total de teste efectuate – 11056, dintre care 3592 – [...] Articolul Alte 1289 cazuri de COVID-19 și 10 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
19:00
Republica Moldova a recepționat, astăzi, alte 32.760 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech.   Precizăm că e a șaptea tranșă din lotul total de 700.830 de doze care a fost achiziționat de Ministerul Sănătății prin intermediul Oficiului de Gestionare a Programelor de Asistență Externă. Cele 32.760 de doze au fost depozitate la Agenția Națională pentru Sănătate [...] Articolul Peste 32.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech au ajuns la Chișinău. Câți moldoveni s-au vaccinat până acum apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
18:00
În cadrul întrevederii, conducerea IGP a menționat despre buna cooperare cu Poliția Națională din Regatul Suediei, recunoscând că este un partener strategic al Poliției Republicii Moldova, care susține plenar procesul de reformare instituțională. Șeful IGP, Iurie Podarilov a adus sincere mulțumiri Poliției Suedeze pentru eforturile depuse și a declarat deschiderea întregii echipe în promovarea noilor [...] Articolul Conducerea IGP a avut o întrevedere cu reprezentanții Poliției Naționale din Suedia apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
18:00
Cea de-a șasea ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale românești, care se va desfășura la Chișinău, în perioada 15-26 septembrie, în cadrul celei de-a 100-a stagiuni a Teatrului Național ”Mihai Eminescu”, a fost inaugurată ieri seară cu premiera spectacolului ”Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintali” de Matei Vișniec, în regia lui Cristian Hadji-Culea, relatează MOLDPRES. În [...] Articolul La Chișinău a fost inaugurată Reuniunea Teatrelor Naționale Românești apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:40
Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, a explicat în cadrul briefingului de astăzi, care sunt motivele plecării demonstrative a deputaților din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor de la ședința în plen a organului legislativ. Potrivit afirmațiilor parlamentarului, Blocul de opoziție este indignat din cauza refuzului majorității parlamentare de a discuta [...] Articolul Vicepreședinte al Parlamentului: Această guvernare nu dorește să discute problemele acute ale țării apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:20
Peste 300 de muniții au fost depistate pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Mare (Ungheni). Descoperirea a fost făcută de către muncitorii care se ocupă de amenajarea teritoriului subdiviziunii de la hotar, comunică Moldpres Potrivit serviciului de presă al Poliției de Frontieră, în după-amiaza zilei de 14 septembrie lucrătorii care se ocupă de renovarea [...] Articolul Peste 300 de muniții au fost depistate la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Mare, Ungheni apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:20
Parlamentul a aprobat, astăzi, în a II-a lectură, proiectul de modificare a mecanismului de compensare a   dispozitive medicale. Documentul prevede instituirea temeiului legal de reglementare a compensării medicamentelor și dispozitivelor medicale în condițiile asigurării obligatorii de asistență medicală. Totodată sunt reglementate relațiile contractuale ale furnizorilor de dispozitive medicale și Compania Națională de Asigurări în Medicină [...] Articolul Parlamentul a modificat mecanismul de compensare a dispozitivelor medicale apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:10
Astăzi, în jurul orei 07.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică au depistat o cantitate impresionantă de țigări într-un automobil de marca Volkswagen Sharan. Automobilul se deplasa pe traseul G-57 localitatea Moara Domnească din Glodeni, zonă de frontieră. Fiind stopat de agenții de circulație, conducătorul auto a ignorat cerințele legale, continuându-și deplasarea cu [...] Articolul Cantitate impresionantă de țigări, depistată de polițiști într-un automobil, la Glodeni apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:10
A treia doză de vaccin oferă de zece ori mai multă protecţie împotriva COVID-19, potrivit unui studiu. Un studiu prezentat joi de Ministerul Sănătăţii din Israel arată că nivelul de imunitate împotriva coronavirusului al celor care au primit a treia doză de vaccin de la Pfizer este de zece ori mai mare, decât la cei [...] Articolul Studiu: A treia doză de vaccin oferă de zece ori mai multă protecţie împotriva COVID-19 apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:00
Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova al lui Viorel Barda, candidat supleant pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate. Viorel Barda a fost prezentat, astăzi, colegilor deputați în plenul Legislativului. Anterior, Parlamentul a luat act de cererea de demisie, depusă de Zinaida Popa, deputat din Fracțiunea PAS și a declarat vacant [...] Articolul PAS are un nou deputat în Parlament apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:50
În ultimele două luni, Republica Moldova importă gazele naturale la un preț de patru ori mai mare, decât la începutul anului 2021. Despre aceasta directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Ștefan Creangă, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă. „Pentru luna august noi am fost informați oficial că Moldovagaz a important gazele la preț [...] Articolul În septembrie, Moldova a importat gazul la un preț de patru ori mai mare, decât la început de an apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.