Vasile Șarco a plecat de la șefia Serviciului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor: Guvernul i-a aprobat cererea

UNIMEDIA, 15 septembrie 2021 15:20

Serviciul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a rămas fără șef. Vasile Șarco și-a dat demisia.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 6 ore
21:20
La mai mult de un an și jumătate de la începutul pandemiei de coronavirus, după o perioadă lungă de restricții urmate de relaxări și invers, unele țări au decis să adopte un alt tip de abordare. CNN inventariază țările care au decis să adopte modelul „a trăi cu coronavirusul” – să renunțe parțial sau complet la restricții și să se deschidă. Unele dintre ele au rate ale vaccinării de invidiat, altele încă își desfășoară campaniile de imunizare, dar mizează pe scăderea numărului de cazuri de moment.
20:20
Italia a devenit, joi, prima țară din Europa care face obligatoriu certificatul Covid pentru toți angajații. Guvernul de la Roma a aprobat noua măsură prin care certificatele devin obligatorii și pentru angajați din sectorul public dar și din cel privat, relatează Digi24.ro.
Acum 8 ore
20:00
Sezonul fotbalistic 2021/22 este cel mai bun pentru fotbalul moldovenesc în cupele europene din toată istoria de 30 de ani. Drept confirmare vine coeficientul nostru și cifrele clasamentului întocmit de UEFA în baza rezultatelor participării cluburilor noastre în competițiile continentale. 
20:00
Autoritatea Națională de Integritate a emis act de constatare pe numele unui fost deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Acesta a fost stabilit cu încălcarea regimului juridic al incompatibilităților. Procedura de control a fost inițiată în baza unei sesizări. În cadrul controlului, inspectorul de integritate a identificat că fostul deputat a deținut pe parcursul mandatului său mai multe calități incompatibile cu funcția de demnitate publică.
19:40
Conferința transfrontalieră WINET a reunit comunitatea industriei vitivinicole din Republica Moldova, România și Bulgaria, dar și speakeri din țări precum Franța, Marea Britanie, Italia, Elveția și Germania. Participanții la eveniment au făcut schimb de cunoștințe și experiență, dar și au discutat despre strategii de dezvoltare și colaborare între industriile din cele trei țări participante.
19:20
Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, intimidează și presează opoziția nu doar în Parlament, ci și în administrațiile publice locale, motiv pentru care Partidul „ȘOR” va depune plângeri împotriva parlamentarului. Totodată, formațiunea face apel la instituțiile abilitate din Republica Moldova și la ambasadele acreditate în țara noastră să ia atitudine. Declarații în acest sens au fost făcute de către deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în cadrul unui briefing de presă, susținut la Parlament.
18:50
Guvernul Ungariei și NATO a oferit Republicii Moldova un lot de echipamente medicale cu titlu de donație pentru a face față luptei cu pandemia Covid-19. E vorba de 20 de ventilatoare cu o valoare totală de 1,4 milioane de euro. Echipametele au fost recepționate de Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău și urmează să fie distribuite instituțiilor medicale din țară.
18:30
Nouă persoane au decedat de Covid-19 în ultimele 24 de ore, anunță Ministerul Sănătății. Fiecare persoană, decesul căreia a survenit din cauza complicațiilor coronavirusului suferea și de alte comorbidități. Cea mai tânără victimă avea 48 de ani. Este vorba despre un bărbat din raionul Hâncești.
18:20
Alte 1042 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 874 în rândul persoanelor nevaccinate. Din numărul total de cazuri, 13 cazuri asociate cu contact în afara țării: 4-Germania, 3-Bulgaria, 2-Ucraina, 1-Cehia, 1-Italia, 1-Turcia, 1-Marea Britanie.
Acum 12 ore
17:30
Ministerul Femeilor din guvernul afgan, fondat în 2001 după alungarea talibanilor, a fost înlocuit de noul guvern taliban de la Kabul cu un așa-zis „minister al virtuților și viciilor”, poliția morală talibană, relatează Digi24.ro.
17:10
11 mașini cu numere străine, care au fost declarate prin acțiune la introducerea în țară și, conform legii, urmau a fi scoase de pe teritoriul Republicii Moldova după expirarea termenului de 180 de zile, au fost depistate de vameși. Verificările au fost făcute la un parc de dezmembrări auto, pe parcursul zilei de ieri. Reprezentanții Serviciul spun că au identificat proprietarii.
17:00
Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori (roșu, galben și verde), în funcție de incidența cazurilor de Covid-19, anunță digi24.ro. Astfel, Republica Moldova a fost introdusă în zona galbenă, din cea verde, în urma creșterii numărului de infectați din ultimele zile.
17:00
Cel puțin 4 mașini noi, care urmau să fie transportate la un dealer auto, au fost avariate. Bărbatul care a publicat imaginile de la fața locului spune că motivul incidentului ar fi un defect tehnic al remorcii. Incidentul s-a produs acum câteva minute.
16:30
Începând cu ziua de luni, 20 septembrie, intră în vigoare noile reguli pentru cetățenii Republicii Moldova care vor să intre pe teritoriul Ucrainei sau să tranziteze această țară. Anunțul a fost publicat pe pagina Ambasadei R. Moldova la Kiev.
16:10
Întreprinderea de Stat Moldelectrica a rămas fără conducător. Ghennadi Dimov a fost demis de la șefia întreprinderii. Anunțul a fost făcut de ministrul de Economie, Andrei Spînu.
15:50
Angelica Caraman a fost aleasă noua președintă a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a CEC.
15:40
Toamna își intră cu adevărat în drepturi. Meteorologii au emis cod galben de înghețuri pentru 21-24 septembrie.
15:00
Un copil de 2 ani a fost găsit hoinărind singur pe străzile orașuluiTighina. Băiețelul, având doar un scutec pe el și purtând papuci textili, afost observat de un trecător care a alertat poliția.
15:00
În cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale (CEC), de astăzi, va fi aleasă conducerea instituției.
14:50
„Viața are prioritate! Deci, redu tempo-ul, grăbește-te încet!”, este îndemnul Poliției către populație. Pentru prevenirea și reducerea accidentelor rutiere, polițiști din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău desfășoară activități de informare în toate sectoarele capitalei.
14:40
Fostul ambasador al Statelor Unite la Chișinău, Dereck Hogan, s-a ales cu o funcție în conducerea Departamentului de Stat. Acesta a devenit recent Asistent principal adjunct al Secretarului de Stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat.
14:20
Grupul Petrenco, care a obținut câștig de cauză la CtEDO, propune ca cele 67750 euro, stabilite de Înalta Curte drept prejudicii ce urmează a fi plătite de Republica Moldova, să le fie achitate de judecătorii și procurorii vinovați de întemnițarea celor 7 disidenți politici, reținuți în urma unor proteste la Procuratura Generală, 2015.
14:20
Magistrații de la Buiucani au respins cererea de extrădare a fostului judecător ucrainean, Nicolae Ceaus, pe motiv că acesta se află pe teritoriul Ucrainei. Decizia a fost luată la o ședință din 14 septembrie. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către avocatul acestuia, Iulian Balan.
14:00
Arestul preventiv va fi aplicat doar în cazuri excepționale și doar dacă recurgerea la alte măsuri preventive poate prejudicia considerabil buna investigare a cauzei. Cu o astfel de atenționare a venit Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, pentru șefii procuraturilor teritoriale, cele specializate și a subdiviziunilor PG. Măsură a fost dispusă după ce administrația Națională a Penitenciarelor și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu creșterea numărului de cazuri de infectare cu Covid în mediul penitenciar.
14:00
Canoistul Serghei Tarnovschi a reușit în calificări cel mai bun timp și a acces în finala probei la Mondialul din Danemarca.
13:20
Inițiativa legislativă, prin care Parlamentul dorește să revoce în corpore conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, a ajuns la structurile europene și este criticată dur de Secretariatul Comunității Energetice, care recomandă Parlamentului Republicii Moldova să nu adopte amendamentele legislative sau alte legi care ar putea afecta independența ANRE, stransmite Mold-Street.com.
13:20
Cei patru turişti spaţiali americani care alcătuiesc misiunea Inspiration 4 au petrecut prima lor zi pe orbita terestră la bordul navetei SpaceX efectuând cercetări ştiinţifice şi vorbind cu pacienţii unui spital din SUA care tratează copiii bolnavi de cancer, relatează vineri AFP, cu referire la digi24.
Acum 24 ore
12:50
O tentativă de trecere ilegală a frontierei și un permis de conducere cu semne rezonabile de falsificare au fost înregistrate noaptea trecută de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest. 
12:50
Un nou proiect ambițios al echipei Partidului „Șor” a fost implementat în satul Sămănanca, raionul Orhei. Elevii claselor primare și dascălii de la gimnaziul rus „Fiodor Ostapciuc” se bucură de condiții excelente. Asta după ce a fost construit un nou bloc de studii. Odată cu implementarea acestui proiect, s-a rezolvat o problemă care le dădea mari bătăi de cap copiilor, părinților și profesorilor - elevii nu vor mai fi nevoiți să învețe în două schimburi, așa cum a fost timp de zeci de ani.
12:40
Comportamentuli-a dat de gol în fața oamenilor legii. Este vorba despre doi bărbați cu vârstade 26 și respectiv 45 de ani, asupra cărora au fost depistate substanțepsihotrope.
12:30
Un bărbat în vârstă de 43 de ani, originar din capitală, a fost reținut de ofițerii Secției Investigare Infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun.Chișinău, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi pe parcursul lunilor august și septembrie. Acesta a mai fost anterior judecat pentru infracțiuni similare.
12:10
Benzina s-a ieftinit cu 3 bani, iar motorina s-a scumpit cu un bănuț. ANRE a afișat noi prețuri la carburanți pentru următoarele 3 zile.
12:00
Un bărbat de 47 de ani a fost înjunghiat, la Hîncești. Acesta se afla în ospeție la consăteanul său, cu care au consumat alcool, și pe care într-un moment l-a luat l-a pumni, iar pentru a se apăra gazda casei a luat cuțitul și i-a aplicat o lovitură.
11:50
Exporturile de mărfuri realizate în luna iulie 2021 au avut o valoare de 240,9 milioane dolari SUA, cu 6,2% mai mult în raport cu luna iunie 2021 și cu 26,0% comparativ cu luna iulie 2020, anunță Biroul Național de Statistică.
11:50
Decanul de vârstă din Parlament, Eduard Smirnov, este astăzi sărbătorit. Acesta împlinește vîrsta de 82 de ani. Liderul PSRM, Igor Dodon, i-a transmis un mesaj de felicitare cu această ocazie.
11:20
Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a venit cu un comentariu, după ce Arina Spătaru a anunțat că părăsește rândurile formațiunii. „Un proces absolut normal când unii oameni pleacă și alții vin la partid”, a scris fostul deputat, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
11:20
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că negocierile privind prețurile la gaz „nu trebuie să fie un subiect politic”. „Acest subiect este o relație comercială între două companii, MoldovaGaz și Gazprom, a precizat Spînu în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.
11:00
O femeie de 40 de ani a ajuns la spital, după ce a fost bătută de cătreconcubinul său cu un fier de călcat încins. Cazul a avut loc în localitateaUstia, din raionul Glodeni.
10:50
Miere din belșug și diverse produse apicole vor fi oferite spre vânzare de către apicultorii moldoveni l la târgul de toamnă al mierii care a început azi în capitală și va dura până duminică.
10:50
Fosta deputată a Platformei DA, Arina Sptaru, anunță că a părăsit formațiunea. Într-o postare pe facebook, aceasta anunță că ieri la ședința consiliului OT Bălți și-a luat rămas bun de la colegii săi din Platforma DA.
10:30
Procuratura va renunța oficial la acuzațiile aduse lui Grigore Petrenco, Alexandr Roșca, Mihail Amerberg, Pavel Grigorciuc, Andrei Druzi, Oleg Buznea și Vladimir Jurat pentru săvârșirea infracțiunii de organizare și participare la dezordini în masă. Ședința de judecată este planificată pentru astăzi, 17 septembrie, ora 14:00. Instituția anunță că va aduce scuze oficiale tuturor persoanelor figurante în acest dosar penal, „care au fost pe nedrept acuzate de săvârșirea pretinsei infracțiuni de dezordini în masă”.
10:20
La 10 septembrie 2021, Trans-Oil Group („Grupul”) a încheiat cu succes emiterea adițională de 50 milioane de dolari SUA la eurobondul curent de 450 milioane dolari, scadent în 2026. Tranzacția aduce eurobondul curent la o mărime de referință de 500 milioane dolari SUA, după ultima emisiune de eurobond de 400 de milioane de dolari SUA în aprilie 2021 și recenta emisiune adițională de 50 milioane de dolari SUA în iunie 2021, susținând cererea investitorilor și sporind lichiditatea.
10:00
Serviciul InfoTrafic al INSP informează că Poliția a declanșat campania de prevenire cu genericul „Redu tempo-ul. Grăbește-te încet”. Radarele vor fi amplasate pe mai multe trasee din țară.
10:00
Fracțiunea PAS mizează pe votul deputaților BSC pentru proiectul de modificare a Constituției, care a fost votat ieri doar de către deputații PAS. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, spune că ar fi ilogic să nu-l susțină, având în vedere că ei l-au promovat, însă „nu poți exclude nimic”. Predecesorul lui Litvinenco spune că este „bucuros că ultimul și-a asumat acest proiect”.
09:40
Primăria municipiului Chișinău informează că vineri, 17 septembrie, a. c., în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Ciocana, bd. Mircea cel Bătrân, 32 adiacent magazin „Kaufland", iar autobuzul se va deplasa în orașul Durlești, str. Tudor Vladimirescu, 62, adiacent magazin „Linella”.
09:30
DocumentarulMyEverest, realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în RepublicaMoldova, va veni în această sâmbătă cu noi istorii uimitoare - TV8, ora 18:30. 
09:10
Astrele acționează tot mai mult asupra planului sentimental, astfel că Taurii resimt o împlinire deosebită în acest sens. Același lucru este valabil și pentru Săgetători, care se dedică tot mai mult relației de cuplu. Peștii, în schimb, caută această stabilitate în relațiile de prietenie, scrie SHOK.md.
09:00
Cu referire la cazul de colectare a banilor în Spitalul Raional Caușeni, Ala Nemerenco a venit cu o recomandare ,,să demită cu îndrăzneală așa cadre medicale, iar dacă e cumva și administrația implicată în această “colectare” deschisă de “fonduri”, să aibă curajul să-și dea demisia și superiorii la pachet cu asistenta”.
07:50
Banca Națională a stabilit pentru astăzi, 17 septembrie, un curs de 17,65 lei pentru un dolar, iar pentru un euro - 20,76 lei.
07:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează astăzi, 17 septembrie, cer variabil în toată țara. Maximele vor oscila între +25 și +30 grade Celsius pe timp de zi, iar minimele între +12 - +17.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.