Ion Ceban anunță: Continuă amenajarea zonelor verzi din cartierul Telecentru

StiriDinMoldova, 15 septembrie 2021 15:20

Amenajarea infrastructurii zonelor verzi în cartierul Telecentru continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, actualmente sunt schimbate bordurile, amenajat trotuarul şi spaţiul verde de la intersecţia str. Academiei cu şos. Hînceşti. „Tot la această intersecţie, pe partea pară de unde au fost evacuate câteva gherete, acum este amenajat un scuar care va fi irigat şi iluminat, […] Articolul Ion Ceban anunță: Continuă amenajarea zonelor verzi din cartierul Telecentru apare prima dată în Știri din Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StiriDinMoldova

Acum 8 ore
18:10
Politologul Corneliu Ciurea a comentat pentru Accent TV situația cu privire la creșterea prețurilor în Republica Moldova. Expertul opinează că în acest caz este vorba, în primul rând, de necunoaștere și nedorință, transmite a-tv.md. „Orice lider al țării are datoria să intervină, în special, când e vorba de a interveni prin mijloacele existente pe piață și de […] Articolul Ciurea susține că creșterea prețurilor în R.Moldova e din cauza necunoașterii și a nedorinței din partea actualei guvernări apare prima dată în Știri din Moldova.
17:10
Cultura și tradițiile noastre sunt promovate la Buzău. Ieri seara, în cadrul Festivalului ,,Zilele Chișinăului la Buzău”, primarul general Ion Ceban împreună cu Președintele Județului a lansat un concert în aer liber susținut de artiști valoroși de la Chișinău, Orchestra de muzică populară ,,Fraţii Advahov”, Ansamblul de muzică uşoară ,,Alex Calancea Band”, Surorile Osoianu, Mihai […] Articolul Ion Ceban este mândru de promovarea culturii Republicii Moldova în România apare prima dată în Știri din Moldova.
16:50
„Zilele Chișinăului” sunt sărbătorite și în județul Ilfov, orașul Măgurele. Potrivit primarului general Ion Ceban, timp de două zile responsabili din pretura sectorului Buiucani au avut întrevederi și discuții în cadrul mai multor evenimente organizate. Totodată, un număr de circa 40 de profesori din Chișinău au efectuat vizite la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare […] Articolul Ion Ceban a sărbătorit „Zilele Chișinăului” și în județul Ilfov apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 12 ore
14:30
Iurie Podarilov, noul șef al Inspectoratului General al Poliției, se judecă cu instituția pe care o conduce, cerând calcularea și achitarea sporurilor și drepturilor salariale, acordate suplimentar la salariul de bază. Solicitarea se referă la perioada în care acesta a fost suspendat din funcția de șef adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, fiind cercetat într-un dosar […] Articolul Conflict de interese? Iurie Podarilov, noul șef al IGP, se judecă cu instituția pe care o conduce apare prima dată în Știri din Moldova.
13:50
Directorul Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei (CFM), Oleg Tofilat, ar fi anulat un ordin care punea capăt dezmățului unui grup bine organizat în furtul motorinei de la CFM. Despre aceasta scrie canalul de Telegram Insider, care a publicat o amplă investigație în acest sens. Autorul canalului dezvăluie despre schema pusă la cale de un grup […] Articolul Anchetă: Directorul CFM, Oleg Tofilat, ar fi anulat un ordin care punea capăt dezmățului unui grup bine organizat în furtul motorinei apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 24 ore
11:30
Iurie Podarilov, noul șef al Inspectoratului General al Poliției, se judecă cu instituția pe care o conduce, cerând calcularea și achitarea sporurilor și drepturilor salariale, acordate suplimentar la salariul de bază. Solicitarea se referă la perioada în care acesta a fost suspendat din funcția de șef adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, fiind cercetat într-un dosar […] Articolul Doar în Moldova! Noul șef al IGP se judecă cu instituția pe care o conduce apare prima dată în Știri din Moldova.
11:10
Modificarea recentă a legii, de către PAS, cu privire la carburanți, din cauza căreia avem deja 11 zile de scumpiri – există informații că legea a fost scrisă cu contribuția directă a petroliștilor, declară Ștefan Gligor. Articolul VIDEO// Gligor susține că legea PAS cu privire la carburanți a fost scrisă cu contribuția directă a petroliștilor apare prima dată în Știri din Moldova.
10:50
Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, s-a arătat critic la adresa guvernării menționând că declarațiile anterioare ale PAS contravin acțiunilor la care societatea asistă astăzi, transmite ipn.md. Potrivit lui Gligor, reforma justiției ar putea să eșueze din cauza lipsei unei viziuni mai complexe din partea guvernanților. Gligor a criticat decizia PAS de a numi șeful CNA pe […] Articolul Liderul Partidului Schimbării spune că nu poate da o notă mare activității actualei guvernări apare prima dată în Știri din Moldova.
10:20
Uneori iarna vine în secret, mai devreme,  în urma unei declarații politice. Ieri s-a lăsat brusc frig peste toată Moldova, trosneau pomii de ger, cu toate că serviciul meteo insista, că afară sunt peste 25 de grade căldură. Gospodării s-au repezit,  impiedicându-se de colțul sobei, după cușmă și boandă, când peste capetele lor descoperite s-a […] Articolul Mai marii acestei lumi au dorit ca în acest an prețul la gaz să acopere o bună parte din scumpirile la iahturi, vacanțe de lux și lapte de pasăre apare prima dată în Știri din Moldova.
Ieri
18:20
Trei proiecte de lege, inițiate de către deputații PAS, nu au trecut expertiza anticorupție. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA), în urma studierii documentelor au fost identificate mai multe deficiențe. Proiectul privind modificarea Legii drumurilor, propus de către deputatul PAS Dumitru Alaiba, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și […] Articolul Mai multe proiecte ale deputatului PAS Dumitru Alaiba NU au trecut expertiza anticorupție apare prima dată în Știri din Moldova.
17:40
Construirea liniei electrice 330 kV și a unui drum nou de-a lungul frontierei moldo-ucrainene, aceste proiecte pe lângă deteriorarea mediului, distrugerea irecuperabilă a biodiversității vor înrăutăți regimul hidrologic al teritoriului moldovenesc adiacent graniței, provocând uscarea unor teritorii importante din cadrul Zonei Umede Ramsar, inclusiv pierderea habitatelor speciilor de pești și păsări incluse în Cartea Roșie […] Articolul Construirea liniei electrice 330 kV și a unui drum nou de-a lungul frontierei moldo-ucrainene vor înrăutăți regimul hidrologic al teritoriului moldovenesc apare prima dată în Știri din Moldova.
17:20
În ultimele două luni, Republica Moldova importă gazele naturale la un preț de patru ori mai mare, decât la începutul anului 2021. Despre aceasta directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Ștefan Creangă, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă. „Pentru luna august noi am fost informați oficial că Moldovagaz a important gazele la preț […] Articolul În septembrie, Moldova a importat gazul la un preț de patru ori mai mare, decât la început de an apare prima dată în Știri din Moldova.
14:30
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) este îngrijorată de creșterile recente ale prețurilor la produsele de panificație, lactate, legume, alte produse alimentare, precum și la produsele petroliere. Aceste creșteri vor produce un impact major asupra bunăstării populației, atât cu venituri joase, cât și cu venituri medii, care pot conduce la revolte în rândurile cetățenilor, […] Articolul Sindicatele, îngrijorate de scumpirile fără precedent și cer acțiuni de urgență din partea guvernării apare prima dată în Știri din Moldova.
14:30
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a propus audierea vicepremierului, ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în Parlament pentru a afla situația privind negocierea prețului la gaz cu Federația Rusă. Majoritatea PAS a refuzat însă, să înregistreze inițiativa. Deputatul Blocului Oleg Reidman a precizat că pregătirea contractului pentru livrarea gazelor naturale este o procedură complicată, care […] Articolul PAS a refuzat să îl audieze pe Spînu, pentru a afla ce se va întâmpla din 1 octombrie apare prima dată în Știri din Moldova.
12:30
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea de urgență a conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Solicitarea a fost expusă, astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului. Majoritatea PAS s-a opus însă inițiativei, considerând că nu există nicio urgență în acest sens. “La începutul acestui an, Parlamentul Republicii Moldova a exprimat vot de neîncredere […] Articolul ANRE anunță o nouă scumpire a carburanților. BATRÎNCEA: Cerem audierea ANRE! PAS: De ce să ne grăbim? apare prima dată în Știri din Moldova.
12:30
Personalul medical, care s-a infectat de COVID la locul de muncă, va primi indemnizația unică de 16 mii de lei doar în cazul în care va fi vaccinat. Despre aceasta deputatul PAS Dan Perciun a anunțat în plenul Parlamentului. S-a întâmplat în timp ce Vladimir Odnostalco, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, s-a arătat indignat de […] Articolul Deputat PAS: Indemnizația de 16 mii lei va continua să fie achitată doar medicilor vaccinați! apare prima dată în Știri din Moldova.
11:50
La doar două săptămâni de la intrarea în vigoare a noii metodologii privind stabilirea preţurilor-plafon pentru benzină şi motorină, deputaţii PAS intenţionează să schimbe din nou Legea Carburanţilor. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii “În centrul atenţiei” de la Publika TV de Vladimir Bolea, unul dintre autorii metodologiei în vigoare. “Sută la sută vor fi modificări. […] Articolul Economist, despre legea PAS privind produsele petroliere: Am ajuns la situaţia absurdă când din cauza uraganului din SUA preţurile la noi au crescut apare prima dată în Știri din Moldova.
11:40
Ministrul Culturii, Sergiu Prodan a prezentat declarația de avere și interese personale la venirea în funcție, informează TRIBUNA. Sergiu Prodan a declarat venituri din salariu, dividende, chirie, drept de autor de la Atelierul lui Sergiu Prodan, PR și publicitate SRL – 2 365 691 lei, dobândă de la Moldova Agroindbank – 5944 lei, venit obținut […] Articolul Cu ce avere a venit Sergiu Prodan la șefia ministerului Culturii apare prima dată în Știri din Moldova.
10:30
Mai mulți medici, care s-au infectat cu virusul COVID-19 la locul de muncă, nu și-au primit indemnizația unică de 16.000 de lei. Reprezentanții Ministerului Finanțelor ne-au comunicat că transferurile pentru aceste plăți au fost efectuate în fiecare lună și că nu cunosc de ce banii nu au ajuns la destinație. De cealaltă parte, angajații spitalelor […] Articolul Vor să-și primească indemnizațiile! Ce spun medicii, care nu au primit 16 mii lei după ce s-au infectat de COVID (VIDEO) apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:00
Guvernul cunoaște că până la sfârșitul acestui an prețurile la gaz vor crește pentru consumatorii finali și urmărește procesul. Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute de către reprezentanții cabinetului de miniștri. Premierul Natalia Gavrilița a fost întrebată, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, ce cunoaște despre negocierea unui nou contract de livrare a […] Articolul Bâlbele Guvernului despre scumpirea gazului! GAVRILIȚA: Spînu are mai multe detalii! SPÎNU: Urmărim apare prima dată în Știri din Moldova.
16:40
Alegerea unui automobil este adeseori însoțită de o dilemă: cumpăr o mașină nouă sau una second-hand? Deși vânzările de autoturisme noi au crescut în ultimii ani, șoferii moldoveni tind în continuare să prefere mașinile la mâna a doua, iar piața de profil se dezvoltă tot mai mult. Principalul motiv care dictează alegerea este prețul mai […] Articolul Top 5 al celor mai bune mașini second-hand apare prima dată în Știri din Moldova.
15:20
Amenajarea infrastructurii zonelor verzi în cartierul Telecentru continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, actualmente sunt schimbate bordurile, amenajat trotuarul şi spaţiul verde de la intersecţia str. Academiei cu şos. Hînceşti. „Tot la această intersecţie, pe partea pară de unde au fost evacuate câteva gherete, acum este amenajat un scuar care va fi irigat şi iluminat, […] Articolul Ion Ceban anunță: Continuă amenajarea zonelor verzi din cartierul Telecentru apare prima dată în Știri din Moldova.
15:10
Președintele Parlamentului Igor Grosu este de părerea că cetățenii se fac vinovați pentru explozia cazurilor de COVID din ultimele zile. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4, acesta a declarat că rata mică de vaccinare duce la creșterea infectărilor. “Noi din păcat am intrat în zona de confort și mulți cred că, COVID […] Articolul Grosu: Noi din păcate am intrat în zona de confort și mulți cred că, COVID este undeva nu la mine în familie… E la TV sau pe site apare prima dată în Știri din Moldova.
15:00
Tariful la căldură ar putea crește după ce ANRE a acceptat în scopuri tarifare cele 42,5 mil. USD acordate de Banca Mondiala pentru SA Termoelectrica, afrimă unele surse. Deocamdată o solicitare de ajustare a tarifelor nu a fost făcută din partea Termoelectrica. Operatorul neagă majorarea tarifului la căldură în contextul informațiilor publicate de ANRE privind […] Articolul O nouă scumpire îi așteaptă pe moldoveni: Căldura ar putea să coste MAI MULT apare prima dată în Știri din Moldova.
14:30
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că prin noua lege cu privire la piața produselor petroliere, votată de PAS, au fost corectate gafele guvernării precedente. Totodată, speakerul declară că scumpirile zilnice a benzinei și motorinei se explică prin situația pe piața internațională. Declarațiile au fost făcute la N4. “Noi am corectat gafele care erau comise data […] Articolul Benzina și motorina se scumpesc zilnic! Liderul PAS: Noi am corectat gafele comise de predecesori apare prima dată în Știri din Moldova.
14:20
Guvernarea PAS riscă să piardă Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM), așa cum Alianța pentru Integrare Europeană (AIE) a pierdut Aeroportul și compania Air Moldova. Atenționarea vine din partea liderului PSRM, Igor Dodon, care a declarat în cadrul ședinței Comisiei economie, buget și finanțe că noul Cod al transportului feroviar, susținut de majoritatea […] Articolul Moldova ar putea pierde Calea Ferată, așa cum a pierdut Aeroportul și Air Moldova, atenționează Dodon apare prima dată în Știri din Moldova.
14:20
Mâine, șoferii vor cumpăra benzina și motorina mai scump decât azi, conform Legii PAS cu privire la modificarea actului normativ despre produsele petroliere, transmite telegraph.md. Astfel, mâine un litru de benzină va avea un preț de 20,92 lei, iar de motorină – 16,74 lei, a anunțat ANRE. Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere […] Articolul Conform Legii Pas, mâine, șoferii vor cumpăra benzina și motorina mai scump decât azi apare prima dată în Știri din Moldova.
14:10
Liderul PSRM, Igor Dodon, i-a cerut majorității parlamentare să vină cu rectificări la buget și să aloce bani pentru achitarea datoriilor la salariile angajaților Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei (CFM). În timpul ședinței Comisiei economie, buget și finanțe, la care s-a discutat noul proiect al Codului transportului feroviar, Dodon a spus că oamenii […] Articolul Igor Dodon, către PAS: Rectificați bugetul, alocați bani pentru salariile feroviarilor apare prima dată în Știri din Moldova.
14:00
O nouă încălcare în centrul capitalei din partea unei companii de construcție. Primarul general Ion Ceban a solicitat stoparea lucrărilor de reparație care au început la clădirea istorică de pe strada Bulgară 24 din Chișinău. „Proprietarul a început anumite lucrări fără acte permisive. Cazul a fost documentat, iar pretura sectorului urmează să discute cu proprietarul. […] Articolul Ceban despre stoparea lucrărilor unei clădiri istorice din capitală: Proprietarul a început anumite lucrări fără acte permisive apare prima dată în Știri din Moldova.
13:50
Nicio guvernare, în ultimii 20 de ani, nu a ignorat negocierile privind prețul la gaz, așa cum se întâmplă astăzi. Despre aceasta ex-președintele țării, Igor Dodon, a declarat într-un interviu pentru Accent TV. Liderul PSRM a amintit că Guvernul are 30% din acțiunile Moldovagaz, iar acest fapt le permite să se implice activ în negocierea […] Articolul Igor Dodon i-a amintit Maiei Sandu că Guvernul deține 30% din acțiunile Moldovagaz și are toate pârghiile să negocieze un preț mai bun la gaz apare prima dată în Știri din Moldova.
13:40
Un nou val de scumpiri a venit peste Moldova. Carnea costă cu 10 lei mai mult, prețul legumelor și fructelor s-a majorat în medie cu 5 – 15 lei, iar în unele localități a crescut cel al pâinii. Aceste majorări vin pe fundalul unei creșteri rapide și zilnice a prețului pentru combustibili. Experții avertizează că […] Articolul Un nou val de scumpiri, peste Moldova. Carnea costă cu 10 lei mai mult, legumele și fructele – cu 15 lei apare prima dată în Știri din Moldova.
13:10
Modificările la legea cu privire la piața produselor petroliere, care au fost aprobate de majoritatea PAS, sunt în favoarea companiilor de produse petroliere, care își cresc, zilnic, veniturile. Despre aceasta expertul economic Roman Chirca a declarat la postul de televiziune Primul în Moldova. “Ei au legat prețul la carburanți de piața internațională și de unele […] Articolul Expert economic, despre legea PAS cu privire la carburanți: Dacă ei nu s-ar fi implicat, acum nu am fi asistat la un haos fără precedent apare prima dată în Știri din Moldova.
10:40
Orice solicitare ori observație privind stângăcii ori greșeli de activitate sunt parate de actualii guvernanți prin replica leninistă:  “Asta e voința majorității, anume pentru asta ne-au dat  mandat cetățenii!”  PAS a ajuns la putere pentru că a promis să înfrângă corupția,  repetă ostentativ Maia Sandu,  dar prioritatea declarată justifică oare guvernarea să  piardă din capul […] Articolul EDITORIAL// Cetățenii vor suporta scumpiri de dragul experiențelor Maiei Sandu ? apare prima dată în Știri din Moldova.
14 septembrie 2021
19:40
Președintele Federației de șah a Republicii Moldova, Igor Dodon, a  convocat şedinţa ordinară a prezidiului Federației de Șah. În cadrul acesteia s-a făcut bilanțul activității Federaţiei în primele opt luni ale anul 2021 și au fost fixate prioritățile pentru următoarele luni. “Am constatat că în anul 2021 au fost organizate 12 turnee naționale. De asemenea, […] Articolul Președintele Federației de șah a Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat şedinţa ordinară a prezidiului Federației de Șah apare prima dată în Știri din Moldova.
19:00
Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat că după restricțiile anunțate în data de 9 septembrie, lockdown-ul este pasul următor. Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii cu reprezentanții teatrelor și a sălilor de concret. „COVID este un război, iar acest război este despre vieți omenești, creșterea ratei de decese este exponențială, dacă mecanismele nu vor […] Articolul Prodan: În contextul acestei forme noi de virus, unica soluție este vaccinarea apare prima dată în Știri din Moldova.
18:50
În timp ce la Chișinău transportul public cu autobuzul costă 3 lei, la Cahul s-a majorat la 5 lei. O decizie în acest a fost luată de către consiliul Municipal din Cahul, asta chiar dacă calitatea unităților de transport este foarte proastă. Proiectul de decizie a fost susținut de 13 consilieri, membrii ai fracțiunilor ACUM, […] Articolul În timp ce la Chișinău transportul public cu autobuzul costă 3 lei, la Cahul s-a majorat la 5 lei apare prima dată în Știri din Moldova.
18:20
Sute de cadre medicale, care s-au infectat de Covid-19 la locul de muncă în 2020, dar și în acest an, nu și-au primit încă indemnizația unică de 16 mii de lei, acordată de stat. Unii își așteaptă banii încă din luna februarie, transmite e-sanatate.md. Directorii de spitale, au informații trunchiate sau deloc despre problemă. Unii […] Articolul Banii s-au pierdut pe drum. Sute de lucrători medicali, care s-au îmbolnăvit de Covid-19, nu au primit 16 mii de lei apare prima dată în Știri din Moldova.
17:20
Noul deputat din partea PAS, Viorel Bardar, a declarat un salariu anual de 81339,09 lei pentru anii 2019-2020 de la Directiei generale pentru administrarea cladirilor Guvernului (DGACG), fiind seful Directiei.Totodata, in ultimul an, acesta a obtinut si o donatie de 33 400 de euro. Potrivit declaratiei de avere si interese personale, noul deputat este detinatorul […] Articolul Declarația de avere a noului deputat din partea PAS, Viorel Bardar (DOC) apare prima dată în Știri din Moldova.
17:10
Municipiul Chișinău va fi gazda gazda Reuniunii Teatrelor Naționale, ediția a VI-a. Potrivit primarului general Ion Ceban, evenimentul este organizat în perioada 15-26 septembrie de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, care în acest an împlinește 100 de ani. “Cu această ocazie, aduc sincere felicitări tuturor oamenilor care se dedică pentru a promova cultura. Pentru […] Articolul Ion Ceban: Municipiul Chișinău va fi gazda Reuniunii Teatrelor Naționale, ediția a VI-a apare prima dată în Știri din Moldova.
16:10
5 autobuze noi de model ISUZU vor suplini de astăzi ruta nr. 9 din capitală, care are traseul „Piața Dimitrie Cantemir – or. Codru”. Despre acest lucru a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul unei prezentări. Edilul afirmă că sunt foarte multe solicitări din partea cetățenilor pentru a suplini această rută. „Vream ca această […] Articolul 5 autobuze noi de model ISUZU vor suplini ruta nr. 9 din capitală. Ceban: Vrem ca această rută să poată deservi locuitorii capitalei mai calitativ apare prima dată în Știri din Moldova.
15:50
Igor Dodon critică „pasarea responsabilității de către autorități” în negocierea unui nou contract de achiziționare a gazelor naturale. Într-o postare pe rețelele de socializare, liderul PSRM a declarat că „tentativele de a pune responsabilitatea pe alții sunt un semn al slăbiciunii, lipsei de profesionalism și a unei atitudini batjocoritoare față de cetățenii noștri, în special […] Articolul Dodon, despre neimplicarea guvernării în negocierile prețului la gaz: Atitudine batjocoritoare față de cetățeni apare prima dată în Știri din Moldova.
14:00
“Vremuri noi, aceleași greble”. Astfel reprezentanții Asociației MĂR au comentat declarațiile ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, care le-a reproșat că ringul de dans nu este restaurant. Într-un comunicat de presă, MĂR aduce la cunoștința ministrului că, Codul Activităților Economice din Moldova nu prevede așa tipologie ca și „club de noapte” sau „ring de dans”, cum este […] Articolul Reprezentanții Asociației MĂR au comentat declarațiile ministrului Sănătății: “Vremuri noi, aceleași greble” apare prima dată în Știri din Moldova.
13:20
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se arată îngrijorat și condamnă intenția PAS de a majora din nou vârsta de pensionare. Într-un comunicat de presă emis de către reprezentanții formațiunii, se spune că cetățenii sunt stupefiați de politicile antisociale promovate de PAS. “Avertizăm că intenția guvernării de a anula legea adoptată de PSRM privind reducerea vârstei […] Articolul PSRM condamnă acțiunile antisociale ale PAS și amenință cu proteste apare prima dată în Știri din Moldova.
13:00
Majorarea salariilor pentru angajații din sistemul medical cu 40% se amână. Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a declarat la Pro TV că nu sunt bani. Asta chiar dacă fracțiunea PSRM, în legislatura precedentă, a votat în prima lectură această inițiativă. “Fosta guvernare când a propus, a trebuit să o realizeze”, a spus Nemerenco. Ministrul Sănătății a […] Articolul Ala Nemerenco a anunțat că PAS nu va majora salariile medicilor cu 40% apare prima dată în Știri din Moldova.
13:00
”Penibil la nivel înalt. TV varianta 8 nu mai poate fi salvată, iar fondatorii și membrii Consiliului de observatori trebuie să plece! Asta cu „nu am știut”, pe care se insistă cu încăpățânare, nu ține!”, este reacția lui Ion Stuza, ex-prim-ministru al Republicii Moldova, după ce Natalia Morari a fost exclusă din conducerea Tv8, iar […] Articolul Ion Sturza: ”Penibil la nivel înalt. TV varianta 8 nu mai poate fi salvată, iar fondatorii și membrii Consiliului de observatori trebuie să plece” apare prima dată în Știri din Moldova.
12:50
Carburanții se vor scumpi și mâine, 15 septembrie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețurile maxime de referință. Astfel, un litru de benzină cu cifra octanică A 95 va costa miercuri 20,85 lei, cu 2 bani mai mult decât astăzi. Se va scumpi și motorina cu 1 ban și va costa 16,72 lei. […] Articolul Mâine, benzina și motorina vor costa mai mult decât azi apare prima dată în Știri din Moldova.
11:10
Ring de dans și club de noapte nu sunt restaurante. Cu o astfel de precizare a venit ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, după ce Asociația “Măr” a cerut clarificări la decizia autorităților din sănătate privind accesul în localuri cu certificatul de vaccinare sau test anti-COVID-19. „La intrarea în local, așa cum prezintă biletul, așa prezintă certificatul. […] Articolul Nemerenco, către HORECA: Ring de dans și club de noapte nu sunt restaurante! apare prima dată în Știri din Moldova.
10:00
Majoritatea PAS ia în calcule fie depunerea unei sesizări la Curtea Constituțională privind controlul constituționalității legii ce vizează reducerea vârstei de pensionare, fie abrogarea acestei legi, comunică MESAJ.md. Vicepreședintele PAS, Radu Marian, este de părerea că reducerea vârstei de pensionare reprezintă o crimă la adresa vârstnicilor. Deputatul PAS susține că guvernarea nu va permite intrarea […] Articolul Ultima oră! Moldovenii vor ieși la pensie mai târziu. PAS va anula micșorarea vârstei de pensionare apare prima dată în Știri din Moldova.
09:50
Vila de la Condrița este întreținută de stat pentru ca Maia Sandu să se plimbe prin pădure. Despre aceasta președintele a declarat la TV8. Șeful statului a spus că reședința este pustie, nu stă nimeni acolo, dar ea merge în unele zile la Condrița pentru o promenadă. Precizăm că anterior, Andrei Spînu, fostul șef al […] Articolul Statul cheltuiește milioane de lei, pentru întreținerea reședinței apare prima dată în Știri din Moldova.
09:50
Stațiile PECO au afișat și azi noi majorări de prețuri la carburanți.  Un litru de benzină cu cifra octanică A 95 costă cu 5 bani mai mult decât ieri – 20.83. Motorina rămâne la același preț. Gazul lichefiat s-a scumpit cu 20 de bani și costă 12,79 lei pentru un litru. Articolul A opta scumpire a benzinei în ultimele două săptămâni apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.