Igor Grosu despre explozia cazurilor de COVID din ultimele zile: Rata mică de vaccinare duce la creșterea infectărilor

Politics, 15 septembrie 2021 15:20

Președintele Parlamentului Igor Grosu este de părerea că cetățenii se fac vinovați pentru explozia cazurilor de COVID din ultimele zile. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4, acesta a declarat că rata mică de vaccinare duce la creșterea infectărilor. „Noi din păcat am intrat în zona de confort și mulți cred că, COVID [...] The post Igor Grosu despre explozia cazurilor de COVID din ultimele zile: Rata mică de vaccinare duce la creșterea infectărilor appeared first on politics.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum 8 ore
18:00
The post Capturarea statului continuă! Maia Sandu a numit un membru PAS președinte la CEC appeared first on politics.md.
Acum 12 ore
17:30
Constituționalistul Vitali Catană critică refuzul șefului statului, Maia Sandu, dar și al Guvernului PAS, de a se implica în negocierea cu Federația Rusă a noului acord de livrare a gazelor naturale pentru țara noastră. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, analistul politic a scris că după ce Kozak a plecat de la Sandu fericit [...] The post Un analist politic critică refuzul Maiei Sandu de a se implica în negocierea acordului de livrare a gazelor: Trădare? Infantilism? appeared first on politics.md.
17:00
Își doresc crearea unui Consiliu comun al Autorităților Locale, între Republica Moldova și România! Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul Adunării generale a Consiliului Autorităților Locale, desfășurate în România, județul Sibiu. Decizia a fost luată în baza experienței ultimilor 8 ani, în care s-a intensificat procesul de înfrățiri între satele [...] The post Ceban: „A venit timpul să consolidăm platforma comună a Autorităților Locale din Republica Moldova și România” appeared first on politics.md.
16:40
„Zilele Chișinăului” sunt sărbătorite și în județul Ilfov, orașul Măgurele. Potrivit primarului general Ion Ceban, timp de două zile responsabili din pretura sectorului Buiucani au avut întrevederi și discuții în cadrul mai multor evenimente organizate. Totodată, un număr de circa 40 de profesori din Chișinău au efectuat vizite la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare [...] The post Ion Ceban duce faima capitalei RM: „Zilele Chișinăului”, sărbătorite și în județul Ilfov, orașul Măgurele appeared first on politics.md.
14:20
Gazele naturale s-ar putea scumpi în această toamnă cu până la 35%. Moldovagaz va expedia în scurt timp o cerere de majorare a tarifului către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică. Anunţul vine în contextul în care negocierile pe marginea unui nou contract cu Gazprom sunt pe ultima sută de metri. Potrivit furnizorului, discuţiile sunt [...] The post Gazul s-ar putea scumpi în această toamnă cu 35% appeared first on politics.md.
14:10
După ce guvernarea PAS a majorat numărul de ministere de la 9 la 13, a crescut considerabil și numărul angajaților în aceste instituții. Fostul premier Ion Chicu a publicat pe pagina sa de Facebook un tabel în care este prezentat câte persoane activau în ministerele comasate în 2017, și câte sunt acum, după ce PAS [...] The post Chicu a demonstrat în cifre cum PAS „luptă cu birocrația”: Numărul șefilor în ministere a crescut appeared first on politics.md.
Acum 24 ore
12:00
Gazoductele Iași-Ungheni și Ungheni-Chișinău deja importă anumite volume de gaze, și circa 19 localități consumă gaze prin gazoductul alternativ. Ideea diversificării gazoductelor de la o concepție strategică de securitate energetică cu ulterioară implementare așa numitelor pachete europene este departe dea fi gata pentru implementare. În primul rând, datorită impedimentelor tehnice și necesitatea de investiții suplimentare [...] The post Roman Chirca: În ce măsură RM este capabilă să identifice căi alternative de livrare a gazelor naturale appeared first on politics.md.
10:40
Modificarea recentă a legii, de către PAS, cu privire la carburanți, din cauza căreia avem deja 11 zile de scumpiri – există informații că legea a fost scrisă cu contribuția directă a petroliștilor, declară Ștefan Gligor. The post Gligor: „Noua lege a carburanților a fost scrisă cu contribuția directă a petroliștilor” VIDEO appeared first on politics.md.
10:20
Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, s-a arătat critic la adresa guvernării menționând că declarațiile anterioare ale PAS contravin acțiunilor la care societatea asistă astăzi, transmite ipn.md. Potrivit lui Gligor, reforma justiției ar putea să eșueze din cauza lipsei unei viziuni mai complexe din partea guvernanților. Gligor a criticat decizia PAS de a numi șeful CNA [...] The post Gligor critică guvernarea PAS: Ministerul de Interne este o dezamăgire de 97% appeared first on politics.md.
09:10
Uneori iarna vine în secret, mai devreme,  în urma unei declarații politice. Ieri s-a lăsat brusc frig peste toată Moldova, trosneau pomii de ger, cu toate că serviciul meteo insista, că afară sunt peste 25 de grade căldură. Gospodării s-au repezit,  impiedicându-se de colțul sobei, după cușmă și boandă, când peste capetele lor descoperite s-a [...] The post Iarna a venit ieri: prețul la gaze a crescut considerabil appeared first on politics.md.
Ieri
19:30
Nici o guvernare nu poate neglija chestiunile social economice ce țin de pensii, salarii și controlul prețurilor la bunurile importante. Deși a fost votată în baza unui pulsații intestine și a unui zvîcnet de furie greu de lămurit, în care considerentele economice, posibil, n-au fost prioritare, actuala guvernare datorează populației o politică economică generoasă, pe [...] The post EDITORIAL // Despre disprețul guvernării pentru propriul popor appeared first on politics.md.
19:10
Trei proiecte de lege, inițiate de către deputații PAS, nu au trecut expertiza anticorupție. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA), în urma studierii documentelor au fost identificate mai multe deficiențe. Proiectul privind modificarea Legii drumurilor, propus de către deputatul PAS Dumitru Alaiba, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și [...] The post Proiectul privind modificarea Legii drumurilor, propus de către Alaiba conține riscuri de implementare în practică a normelor proiectului appeared first on politics.md.
18:10
În ultimele două luni, Republica Moldova importă gazele naturale la un preț de patru ori mai mare, decât la începutul anului 2021. Despre aceasta directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Ștefan Creangă, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă. „Pentru luna august noi am fost informați oficial că Moldovagaz a important gazele la preț [...] The post În ultimele două luni, țara noastră importă gazele naturale la un preț de patru ori mai mare appeared first on politics.md.
16:50
Declarația de astăzi a Federației Sindicatelor este un indicator clar că țara se prăbușește, pe care însă nu vrea să-l vadă Maia Sandu, transmite sputnik.md. Eu cred că în perioada mandatului Maiei Sandu și PAS, din Republica Moldova vor pleca mai mulți moldoveni decât au făcut-o în perioadele anterioare, adică pe timpul când la guvernare [...] The post Jurnalist: Declarația Sindicatelor este un indicator clar că țara se prăbușește appeared first on politics.md.
13:00
Personalul medical, care s-a infectat de COVID la locul de muncă, va primi indemnizația unică de 16 mii de lei doar în cazul în care va fi vaccinat. Despre aceasta deputatul PAS Dan Perciun a anunțat în plenul Parlamentului. S-a întâmplat în timp ce Vladimir Odnostalco, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, s-a arătat indignat de [...] The post Dan Perciun: Doar medicii vaccinați vor primi câte 16 mii de lei appeared first on politics.md.
13:00
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a propus audierea vicepremierului, ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în Parlament pentru a afla situația privind negocierea prețului la gaz cu Federația Rusă. Majoritatea PAS a refuzat însă, să înregistreze inițiativa. Deputatul Blocului Oleg Reidman a precizat că pregătirea contractului pentru livrarea gazelor naturale este o procedură complicată, care [...] The post Majoritatea PAS, indiferentă față de prețurile la gaz: Au refuzat audierea ministrului Spînu pe acest subiect appeared first on politics.md.
12:40
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) este îngrijorată de creșterile recente ale prețurilor la produsele de panificație, lactate, legume, alte produse alimentare, precum și la produsele petroliere. Aceste creșteri vor produce un impact major asupra bunăstării populației, atât cu venituri joase, cât și cu venituri medii, care pot conduce la revolte în rândurile cetățenilor, [...] The post Sindicaliștii trag semnal de alarmă: Prețurile la produsele alimentare cresc, populația cea mai săracă nu are nicio susținere din partea statului appeared first on politics.md.
12:10
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea de urgență a conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Solicitarea a fost expusă, astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului. Majoritatea PAS s-a opus însă inițiativei, considerând că nu există nicio urgență în acest sens. „La începutul acestui an, Parlamentul Republicii Moldova a exprimat vot de neîncredere [...] The post Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cere audierea de urgență a conducerii ANRE: Prețurile la carburați cresc zilnic, oamenii intră în incapacitate de plată appeared first on politics.md.
11:30
Amenajarea spaţiilor verzi din capitală continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, după finalizarea mai multor proiecte de infrastructură, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” efectuează lucrări în acest sens. “Vorbim aici despre trotuarele din strada I. Creangă, recent reparată, unde este presărat pământ şi semănată iarbă pe porţiunea de la Parcul ,,Dendrariu” spre bd. [...] The post Mai verde, mai frumos. Ceban: Efectuăm lucrări de înverzire în mai multe sectoare appeared first on politics.md.
10:20
Ministrul Culturii, Sergiu Prodan a prezentat declarația de avere și interese personale la venirea în funcție, informează TRIBUNA. Sergiu Prodan a declarat venituri din salariu, dividende, chirie, drept de autor de la Atelierul lui Sergiu Prodan, PR și publicitate SRL – 2 365 691 lei, dobândă de la Moldova Agroindbank – 5944 lei, venit obținut [...] The post Patru apartamente și venituri de milioane! Averea ministrului Culturii appeared first on politics.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:50
Guvernul cunoaște că până la sfârșitul acestui an prețurile la gaz vor crește pentru consumatorii finali și urmărește procesul. Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute de către reprezentanții cabinetului de miniștri. Premierul Natalia Gavrilița a fost întrebată, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, ce cunoaște despre negocierea unui nou contract de livrare a [...] The post Guvernul este la curent cu noul contract stabilit între Moldovagaz și Gazprom appeared first on politics.md.
16:10
Fostul șef adjunct al Centrului Național Anticorupție, avocatul Cristina Țărnă, a comentat primele acțiuni ale noului guvern în domeniul reformelor anunțate în justiție. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Территория свободы” cu Lilia Buracovschi. „Însăși ideea de curățare a sistemului nu este rea, dar metodele utilizate dau naștere la îndoieli. Oricum s-ar primi, așa [...] The post Cristina Țărnă spune clar: PAS încearcă să politizeze justiția appeared first on politics.md.
15:20
Președintele Parlamentului Igor Grosu este de părerea că cetățenii se fac vinovați pentru explozia cazurilor de COVID din ultimele zile. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4, acesta a declarat că rata mică de vaccinare duce la creșterea infectărilor. „Noi din păcat am intrat în zona de confort și mulți cred că, COVID [...] The post Igor Grosu despre explozia cazurilor de COVID din ultimele zile: Rata mică de vaccinare duce la creșterea infectărilor appeared first on politics.md.
15:00
Când nu ai soluții, găsești scuze și dai vine pe oricine, de la hoții locali, la cei fugari, până la contextul internațional și chiar calamitățile naturale, precum uraganul Ida din SUA. Exact asta face Maia Sandu și PAS de când au pus mâna pe Președinție, Parlament și Guvern. Totuși PAS comite o greșeală politică gravă, [...] The post Încă un PAS spre “Republica Maia”? appeared first on politics.md.
15:00
Amenajarea infrastructurii zonelor verzi în cartierul Telecentru continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, actualmente sunt schimbate bordurile, amenajat trotuarul şi spaţiul verde de la intersecţia str. Academiei cu şos. Hînceşti. „Tot la această intersecţie, pe partea pară de unde au fost evacuate câteva gherete, acum este amenajat un scuar care va fi irigat şi iluminat, [...] The post Ion Ceban: Amenajarea infrastructurii zonelor verzi în cartierul Telecentru continuă. La ce etapă sunt lucrările appeared first on politics.md.
14:30
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că prin noua lege cu privire la piața produselor petroliere, votată de PAS, au fost corectate gafele guvernării precedente. Totodată, speakerul declară că scumpirile zilnice a benzinei și motorinei se explică prin situația pe piața internațională. Declarațiile au fost făcute la N4. „Noi am corectat gafele care erau comise data [...] The post Igor Grosu, despre scumpirea zilnică a carburanților: Noi am corectat gafele comise de guvernarea precedentă appeared first on politics.md.
14:20
Mâine, șoferii vor cumpăra benzina și motorina mai scump decât azi, conform Legii PAS cu privire la modificarea actului normativ despre produsele petroliere, transmite telegraph.md. Astfel, mâine un litru de benzină va avea un preț de 20,92 lei, iar de motorină – 16,74 lei, a anunțat ANRE. Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor [...] The post Legea PAS: Mâine, șoferii vor cumpăra benzina și motorina mai scump decât azi appeared first on politics.md.
14:10
Liderul PSRM, Igor Dodon, i-a cerut majorității parlamentare să vină cu rectificări la buget și să aloce bani pentru achitarea datoriilor la salariile angajaților Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei (CFM). În timpul ședinței Comisiei economie, buget și finanțe, la care s-a discutat noul proiect al Codului transportului feroviar, Dodon a spus că oamenii [...] The post Igor Dodon cere ca Guvernul să aloce bani pentru achitarea datoriilor la salariile angajaților CFM appeared first on politics.md.
14:10
O nouă încălcare în centrul capitalei din partea unei companii de construcție. Primarul general Ion Ceban a solicitat stoparea lucrărilor de reparație care au început la clădirea istorică de pe strada Bulgară 24 din Chișinău. „Proprietarul a început anumite lucrări fără acte permisive. Cazul a fost documentat, iar pretura sectorului urmează să discute cu proprietarul. [...] The post Ion Ceban despre o companie de construcție care a început lucrările fără permisiunea primăriei appeared first on politics.md.
14:00
Guvernarea PAS riscă să piardă Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM), așa cum Alianța pentru Integrare Europeană (AIE) a pierdut Aeroportul și compania Air Moldova. Atenționarea vine din partea liderului PSRM, Igor Dodon, care a declarat în cadrul ședinței Comisiei economie, buget și finanțe că noul Cod al transportului feroviar, susținut de majoritatea [...] The post Igor Dodon trage semnalul de alarmă: Schema de preluare a Aeroportului se repetă la Calea Ferată appeared first on politics.md.
13:50
Nicio guvernare, în ultimii 20 de ani, nu a ignorat negocierile privind prețul la gaz, așa cum se întâmplă astăzi. Despre aceasta ex-președintele țării, Igor Dodon, a declarat într-un interviu pentru Accent TV. Liderul PSRM a amintit că Guvernul are 30% din acțiunile Moldovagaz, iar acest fapt le permite să se implice activ în negocierea [...] The post Igor Dodon: Nicio guvernare, în ultimii 20 de ani, nu a ignorat negocierile privind prețul la gaz, așa cum o face Maia Sandu și PAS appeared first on politics.md.
13:30
Un nou val de scumpiri a venit peste Moldova. Carnea costă cu 10 lei mai mult, prețul legumelor și fructelor s-a majorat în medie cu 5 – 15 lei, iar în unele localități a crescut cel al pâinii. Aceste majorări vin pe fundalul unei creșteri rapide și zilnice a prețului pentru combustibili. Experții avertizează că [...] The post Scumpirile nu se opresc: Carnea costă cu 10 lei mai mult appeared first on politics.md.
13:00
Modificările la legea cu privire la piața produselor petroliere, care au fost aprobate de majoritatea PAS, sunt în favoarea companiilor de produse petroliere, care își cresc, zilnic, veniturile. Despre aceasta expertul economic Roman Chirca a declarat la postul de televiziune Primul în Moldova. „Ei au legat prețul la carburanți de piața internațională și de unele [...] The post Economist, despre prețurile la carburanți: Guvernarea le-a făcut un mare cadou petroliștilor sub formă de venituri colosale appeared first on politics.md.
10:50
Orice solicitare ori observație privind stângăcii ori greșeli de activitate sunt parate de actualii guvernanți prin replica leninistă:  “Asta e voința majorității, anume pentru asta ne-au dat  mandat cetățenii!”  PAS a ajuns la putere pentru că a promis să înfrângă corupția,  repetă ostentativ Maia Sandu,  dar prioritatea declarată justifică oare guvernarea să  piardă din capul [...] The post EDITORIAL// Cetățenii vor suporta scumpiri de dragul experiențelor Maiei Sandu ? appeared first on politics.md.
14 septembrie 2021
19:40
Președintele Federației de șah a Republicii Moldova, Igor Dodon, a  convocat şedinţa ordinară a prezidiului Federației de Șah. În cadrul acesteia s-a făcut bilanțul activității Federaţiei în primele opt luni ale anul 2021 și au fost fixate prioritățile pentru următoarele luni. „Am constatat că în anul 2021 au fost organizate 12 turnee naționale. De asemenea, [...] The post Igor Dodon: Voi continua să contribui la promovarea şahului în țara noastră appeared first on politics.md.
18:40
În timp ce la Chișinău transportul public cu autobuzul costă 3 lei, la Cahul s-a majorat la 5 lei. O decizie în acest a fost luată de către consiliul Municipal din Cahul, asta chiar dacă calitatea unităților de transport este foarte proastă. Proiectul de decizie a fost susținut de 13 consilieri, membrii ai fracțiunilor ACUM, [...] The post La Cahul mai scump ca în Chișinău. Prețul la transportul public cu autobuzul a fost majorat la 5 lei, în timp ce la Chișinău este de doar 3 lei appeared first on politics.md.
18:20
Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat că după restricțiile anunțate în data de 9 septembrie, lockdown-ul este pasul următor. Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii cu reprezentanții teatrelor și a sălilor de concret. „COVID este un război, iar acest război este despre vieți omenești, creșterea ratei de decese este exponențială, dacă mecanismele nu vor [...] The post Un ministru din Guvernul Gavrilița spune că după restricțiile impuse recent, lockdown-ul este pasul următor appeared first on politics.md.
18:00
Municipiul Chișinău va fi gazda gazda Reuniunii Teatrelor Naționale, ediția a VI-a. Potrivit primarului general Ion Ceban, evenimentul este organizat în perioada 15-26 septembrie de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, care în acest an împlinește 100 de ani. “Cu această ocazie, aduc sincere felicitări tuturor oamenilor care se dedică pentru a promova cultura. Pentru [...] The post Ceban:Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău va fi gazda Reuniunii Teatrelor Naționale, ediția a VI-a appeared first on politics.md.
17:50
Ieri, președinta Maia Sandu a fost un fel de Ion Soltîs, cu pieptul ei firav încercând să acopere tirul de critici al unei societăți profund revoltate contra TV 8. Adică cu autoritatea și credibilitatea acordată de cetățenii R. Moldova, să spele și să repare imaginea unei televiziuni private, răvășite de scandalul complicității cu serviciile ruse [...] The post Țîcu: Este evident că Maia Grigorievna nu-și aparține, iar cei care au împins-o la acest PAS neghiob, o controlează în totalitate appeared first on politics.md.
17:00
Noul deputat din partea PAS, Viorel Bardar, a declarat un salariu anual de 81339,09 lei pentru anii 2019-2020 de la Directiei generale pentru administrarea cladirilor Guvernului (DGACG), fiind seful Directiei. Totodata, in ultimul an, acesta a obtinut si o donatie de 33 400 de euro. Potrivit declaratiei de avere si interese personale, noul deputat este [...] The post Trei masini si o donatie generoasa de 33 de mii de euro. Ce avere a declarat noul deputat PAS, Viorel Bardar, mandatul caruia a fost validat de CC /DOC appeared first on politics.md.
15:30
Igor Dodon critică „pasarea responsabilității de către autorități” în negocierea unui nou contract de achiziționare a gazelor naturale. Într-o postare pe rețelele de socializare, liderul PSRM a declarat că „tentativele de a pune responsabilitatea pe alții sunt un semn al slăbiciunii, lipsei de profesionalism și a unei atitudini batjocoritoare față de cetățenii noștri, în special [...] The post Dodon, despre neimplicarea guvernării în negocierile prețului la gaz: Tentativa de a pune responsabilitatea pe alții este un semn al slăbiciunii appeared first on politics.md.
15:00
Ambuteiajele din ultima perioadă și aglomerația în transportul public este cauzată în mare parte din cauza mașinilor parcate neregulamentar pe prima bandă a străzilor. Primarul general Ion Ceban spune că este obligațiunea poliției să verifice, dacă șoferii stau regulamentar sau nu. „Nu uităm că timp de un an în Chișinău transportul public a fost suplinit [...] The post Ceban, explică ambuteiajele din capitală: Sute de mașini sunt parcate pe prima bandă a majoritatea drumurilor, cum să nu fie trafic îngreunat appeared first on politics.md.
13:40
„Vremuri noi, aceleași greble”. Astfel reprezentanții Asociației MĂR au comentat declarațiile ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, care le-a reproșat că ringul de dans nu este restaurant. Într-un comunicat de presă, MĂR aduce la cunoștința ministrului că, Codul Activităților Economice din Moldova nu prevede așa tipologie ca și „club de noapte” sau „ring de dans”, cum este [...] The post HoReCa îi răspunde Alei Nemerenco: Vremuri noi, aceleași greble appeared first on politics.md.
13:20
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se arată îngrijorat și condamnă intenția PAS de a majora din nou vârsta de pensionare. Într-un comunicat de presă emis de către reprezentanții formațiunii, se spune că cetățenii sunt stupefiați de politicile antisociale promovate de PAS. „Avertizăm că intenția guvernării de a anula legea adoptată de PSRM privind reducerea vârstei [...] The post PSRM condamnă decizia PAS de a majora vârsta de pensionare și amenință cu proteste appeared first on politics.md.
13:00
Majorarea salariilor pentru angajații din sistemul medical cu 40% se amână. Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a declarat la Pro TV că nu sunt bani. Asta chiar dacă fracțiunea PSRM, în legislatura precedentă, a votat în prima lectură această inițiativă. „Fosta guvernare când a propus, a trebuit să o realizeze”, a spus Nemerenco. Ministrul Sănătății a [...] The post Nemerenco spune deschis: Majorarea salariilor pentru medici se amână appeared first on politics.md.
12:50
Carburanții se vor scumpi și mâine, 15 septembrie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețurile maxime de referință. Astfel, un litru de benzină cu cifra octanică A 95 va costa miercuri 20,85 lei, cu 2 bani mai mult decât astăzi. Se va scumpi și motorina cu 1 ban și va costa 16,72 lei. [...] The post BREAKING NEWS! Miercuri vor crește prețurile la benzină și motorină appeared first on politics.md.
11:10
Ring de dans și club de noapte nu sunt restaurante. Cu o astfel de precizare a venit ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, după ce Asociația „Măr” a cerut clarificări la decizia autorităților din sănătate privind accesul în localuri cu certificatul de vaccinare sau test anti-COVID-19. „La intrarea în local, așa cum prezintă biletul, așa prezintă certificatul. [...] The post Nemerenco, către HoReCa: Ring de dans nu este restaurant! appeared first on politics.md.
10:00
Majoritatea PAS ia în calcule fie depunerea unei sesizări la Curtea Constituțională privind controlul constituționalității legii ce vizează reducerea vârstei de pensionare, fie abrogarea acestei legi, comunică MESAJ.md. Vicepreședintele PAS, Radu Marian, este de părerea că reducerea vârstei de pensionare reprezintă o crimă la adresa vârstnicilor. Deputatul PAS susține că guvernarea nu va permite intrarea [...] The post BreakingNews: PAS va anula Legea, care prevede micșorarea vârstei de pensionare appeared first on politics.md.
09:50
Vila de la Condrița este întreținută de stat pentru ca Maia Sandu să se plimbe prin pădure. Despre aceasta președintele a declarat la TV8. Șeful statului a spus că reședința este pustie, nu stă nimeni acolo, dar ea merge în unele zile la Condrița pentru o promenadă. Precizăm că anterior, Andrei Spînu, fostul șef al [...] The post Vila de la Condrița este întreținută de stat pentru ca Maia Sandu să se plimbe prin pădure appeared first on politics.md.
09:50
Stațiile PECO au afișat și azi noi majorări de prețuri la carburanți.  Un litru de benzină cu cifra octanică A 95 costă cu 5 bani mai mult decât ieri – 20.83. Motorina rămâne la același preț. Gazul lichefiat s-a scumpit cu 20 de bani și costă 12,79 lei pentru un litru. The post Ultima oră! Stațiile PECO au afișat prețuri mai mari la carburanți appeared first on politics.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.