Reacția MAI în cazul accidentului cu implicarea unui ofițer STI, soldat cu decesul unui pieton

Deschide.md, 15 septembrie 2021 15:20

Ministerul Afacerilor Interne confirmă că la volanul automobilului de model Fiat, care a accidentat un pieton, noaptea trecută, la Vadul lui Vodă, se afla un angajat al Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 6 ore
22:00
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa. Ei suspectează compania rusă de manipularea pieţei.
21:40
Agenţi vamali olandezi au interceptat în portul Rotterdam peste patru tone de cocaină, una dintre cele mai mari capturi de droguri de până acum, relatează vineri AFP şi DPA, citând parchetul olandez. • O cantitate de 4.022 de kilograme de cocaină - a cărei valoare de piaţă se ridică la 301 milioane de euro (352 milioane de dolari) - a fost descoperită la bordul unui container încărcat cu lemn provenind din Surinam şi care era destinat unei companii din Polonia."Aceasta nu este cea mai mare canti...
20:50
Astăzi a avut loc ședința Grupului de lucru privind îmbunătățirea accesului echitabil la servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, cu scopul de a discuta și aproba viziunea privind contractarea îngrijirilor medicale la domiciliu, bazată pe nevoile existente, inclusiv costurile și criteriile de contractare a prestatorilor cu Compania Națională de Asigurări în Medicină.
Acum 8 ore
20:10
Ministerul Femeilor din guvernul afgan, fondat în 2001 după alungarea talibanilor, a fost înlocuit de noul guvern taliban de la Kabul cu un așa-zis „minister al virtuților și viciilor”, poliția morală talibană, relatează Reuters. Vineri, panourile de la sediul ministerului au fost schimbate pentru a reflecta noua realitate a regimului taliban, iar femeile angajate la departament spun că au fost scoase cu forța din clădire. Panoul a fost schimbat cu unul nou, cu text în limbile dari și arabă – „M...
19:40
Autoritatea Națională de Integritate  (ANI) a emis act de constatare pe numele unui fost deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Acesta a fost stabilit cu încălcarea regimului juridic al incompatibilităților. Procedura de control a fost inițiată în baza unei sesizări. În cadrul controlului, inspectorul de integritate a identificat că fostul deputat a deținut pe parcursul mandatului său mai multe calități incompatibile cu funcția de demnitate publică. Acesta figura și în calitate de Președint...
19:00
Preşedintele rus Vladimir Putin a votat vineri online în prima zi a alegerilor pentru Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal) ca urmare a carantinei în care a intrat în urmă cu trei zile, motivând aceasta prin infectarea cu COVID-19 a mai multora dintre colaboratorii săi apropiaţi, conform EFE.
Acum 12 ore
18:30
Ambasada României în Republica Moldova informează că Republica Moldova a fost încadrată în zona galbenă de clasificare a țărilor / teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, măsura intrând în vigoare începând cu data de 19 septembrie 2021. Ambasada amintește că, începând cu 10 septembrie 2021, a fost prelungită cu 30 de zile starea de alertă pe teritoriul României. Astfel, toți cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei (spre exemplu, ședere pe termen scurt, tranzit), însă pot fi plasați în carantină dacă nu se încadrează în excepțiile prevăzute de legislație.
18:10
Un nou proiect ambițios al echipei Partidului „ȘOR” a fost implementat în satul Sămănanca, raionul Orhei. Elevii claselor primare și dascălii de la gimnaziul rus „Fiodor Ostapciuc” se bucură de condiții excelente. Asta după ce a fost construit un nou bloc de studii. Odată cu implementarea acestui proiect, s-a rezolvat o problemă care le dădea mari bătăi de cap copiilor, părinților și profesorilor - elevii nu vor mai fi nevoiți să învețe în două schimburi, așa cum a fost timp de zeci de ani. „Tim...
18:10
Guvernul Ungariei și NATO a oferit Republicii Moldova un lot de echipamente medicale cu titlu de donație pentru a face față luptei cu pandemia COVID-19. E vorba de 20 de ventilatoare cu o valoare totală de 1,4 milioane de euro.
18:10
Alte 1042 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 874 în rândul persoanelor nevaccinate. Din numărul total de cazuri, 13 cazuri asociate cu contact în afara țării: 4-Germania, 3-Bulgaria, 2-Ucraina, 1-Cehia, 1-Italia, 1-Turcia, 1-Marea Britanie. Numărul total de teste efectuate – 9388, dintre care 4.143 – teste Rapid -Antigen.
17:40
Ambasada Republicii Moldova în Ucraina anunță despre actualizarea condițiilor de călătorie în Ucraina.
17:20
Un copil de doi ani, doar cu scutec pe el și în ciupici, a fost depistat pe o stradă din orașul Bender. Acesta a fost observat de o trecătoare, care a alertat poliția. Băiatul era murdar, și flămând, transmite IPN.
17:20
Pe fațada clădirii Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, de pe strada 31 august 1989, colț cu bulevardul Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, a fost dezvelită placa memorială în onoarea celor 66 de intelectuali care au semnat o Scrisoare deschisă către „Comisia interdepartamentală a Prezidiului Sovietului Suprem al RSS Moldovenești pentru studierea istoriei și problemelor dezvoltării limbii moldovenești”. Cu 33 de ani în urmă, pe 17 septembrie 1988, „Scrisoarea celor 66” a fost publicată în ziarul „Învățământul Public”.
16:40
Cetățenii ruși vor alege timp de trei zile noua componență a Dumei de Stat,  cele mai multe voturi din străinătate Rusia le așteaptă din Republica Moldova unde a deschis un număr record de secții. 30 de secții, câte una va funcționa la Chişinău, Comrat și Bălți, iar restul, 27 sunt deschise în regiunea separatistă transnistreană, transmite Zona de Securitate.  Niciun alt stat, decât Rusia, nu a deschis vreodată secții de votare în regiunea separatistă a Republicii Moldova,  și nici autorităților...
16:30
Președintele Comisie Europene, Ursula von der Leyen, va veni în România pe 27 septembrie, urmând ca cel mai probabil să semneze atunci Planul Național de Redresare și Reziliență al României.
15:50
Prim-ministrul Florin Cîţu a transmis vineri un mesaj, în deschiderea sesiunii solemne a Adunării Generale a Consiliului Autorităţilor Locale din România şi Republica Moldova, subliniind că Guvernul de la Bucureşti va susţine dezvoltarea comunităţilor rurale din cele două ţări, transmite Agerpres.  • Mesajul premierului a fost prezentat de către ministrul Muncii, Raluca Turcan, în cadrul evenimentului de la Sibiu."Guvernul României şi eu, Florin Cîţu, în calitate de prim-ministru, vom susţine de...
15:40
Președintele Asociației Comunelor din România (ACoR), Emil Drăghici, este convins că în sufletele românilor de pe ambele maluri ale Prutului trebuie să ardă nevoia de a fi uniți. În cadrul Sesiunii solemne a Adunării generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM) – „ÎMPREUNĂ ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ”, desfășurată astăzi la Sibiu, Drăghici a menționat că R. Moldova trebuie adusă mai aproape de mecanismele europene, iar România o va susține. Totodată, acesta a propus caChișinăul, alături de Sibiu și Alba-Iulia, să fie numit capitală de suflet românesc.
15:30
(UPDATE) Angelica Caraman a fost aleasă în funcția de președinte al Comisiei Electorale Centrale. Candidatura sa a fost susținută de toți cei 6 membri ai CEC, prezenți la ședință.
15:30
Directorul general al ÎS „Moldelectrica” a fost concediat. Despre aceasta anunță Andrei Spînu, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale.
15:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de înghețuri. Acesta va fi valabil timp de trei zile.
14:50
Ofițerii Secției Investigare Infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun.Chișinău, în urma măsurilor întreprinse au reținut un bărbat, fiind suspectat în comiterea mai multor furturi pe parcursul lunilor august și septembrie. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 43 de ani, originar din capitală, anterior judecat pentru infracțiuni analogice.
14:40
Fotomodelul britanic Naomi Campbell se alătură organizaţiei internaţionale pentru dezvoltare Queen's Commonwealth Trust (QCT) în rolul de ambasador global pentru a susţine cauza tinerilor lideri, informează Reuters, citată de Digi24.  Organizaţia, creată în 2018, sprijină tinerii care încearcă să facă o schimbare în comunităţile din care provin la nivelul câtorva sectoare printre care sănătate, mediu şi educaţie. Prin parteneriatele externe și prin conectarea rețelei de tineri antreprenori la di...
14:20
Primăria Chișinău propune pentru consultări publice proiectul deciziei Consiliului municipal cu privire la aprobarea Regulamentului privind acordarea ajutorului financiar pentru unele categorii de cetățeni din municipiul Chișinău la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale.
13:50
La 16 septembrie membrii Comisiei Unificate de Control s-au întrunit la Bender pentru a continua discuțiile pe subiecte importante din agenda stabilită anterior. S-a reușit luarea unei decizii consensuale asupra problemei legate de cele două posturi ale Forțelor Mixte de Menținere a Păcii situate în preajma localității Vadul-lui-Vodă. Astfel, delegațiile nu vor face o adresare comună către Misiunea OSCE în Moldova care s-a arătat deschisă în a coordona și a sprijini măsurile planificate. Comisia...
13:40
„Moldovagaz” continuă negocierile cu „Gazprom” privind un nou contract de livrare a gazelor naturale, iar tariful pentru consumatori poate crește cu aproximativ 35%, a declarat serviciul de presă al companiei. Anterior, șeful companiei Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat că în toamnă Republica Moldova se poate confrunta cu o creștere a tarifelor la gaz, deoarece actualul contract de achiziție a combustibilului albastru la un cost preferențial se încheie la sfârșitul lunii septembrie. Menționăm c...
Acum 24 ore
13:30
Aplicarea arestului preventiv doar în cazuri excepționale și doar dacă recurgerea la alte măsuri preventive poate prejudicia considerabil buna investigare a cauzei – este atenționarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo pentru conducerea procuraturilor teritoriale, specializate și a subdiviziunilor Procuraturii Generale.
13:10
Pentru prima oară în istorie, în Rusia se desfășoară alegeri parlamentare, timp de trei zile. În perioada 17-19 septembrie, cetățenii Federației Ruse vor alege deputații din Duma de Stat, reprezentanții legislativelor locale și celor municipale ( 39 de regiuni), precum și guvernatorii (în 12 regiuni). 108 mln de ruși pot vota în interiorul țării, iar 2 mln – în străinătate. Încă înainte de debutul scrutinului, zeci de persoane din opoziție au fost excluse din cursa electorală din cauza colaborării sau legăturilor cu Alexei Navalnîi sau din cauza presupusei dețineri de active în străinătate. Echipa lui Navalnîi și ex-deputatul Dmitrii Gudkov au părăsit Federația Rusă, scrie Novaya Gazeta.
13:10
Testamentul prințului-consort Philip, duce de Edinburgh, va rămâne secret timp de cel puțin 90 de ani pentru a proteja „demnitatea și reputația” Reginei Elisabeta a II-a, a hotărât o înaltă instanță britanică, scrie BBC.
13:00
Deputații PAS propun majorarea alocațiilor cu 550 de lei, din luna octombrie anul curent, pentru persoanele cu dizabilități care au participat la războiul de la Nistru, la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl sau în cel de-al Doilea Război Mondial. O inițiativă legislativă în acest sens este propusă dezbaterilor publice, transmite IPN.
12:50
O tentativă de trecere ilegală a frontierei și un permis de conducere cu semne rezonabile de falsificare au fost înregistrate noaptea trecută de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest.
12:20
Astăzi, 17 septembrie, este ultima zi în care candidații la funcția de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei mai pot face agitație electorală.
12:10
Autorităţi locale din România şi Republica Moldova discută astăzi, 17.09.2021, la Sibiu, constituirea unui consiliu în vederea dezvoltării colaborării.
12:10
Negociatorul din partea Tiraspolului, Vitali Ignatiev și viceprim-ministrul Vlad Kulminski au avut o întrevedere la sediul Misiunii OSCE din Chișinău, în ziua de 16 septembrie. Reprezentantul Tiraspolului a vorbit în special despre problemele cu care se confruntă transportatorii din regiunea transnistreană, aceștia nu pot să efectueze rute de transport de pasageri în Ucraina și de tranzit al teritoriului ucrainean. NIci transportul de gabarite mici nu poate importa mărfuri din Ucraina. Ar fi și...
12:00
Președintele american Joe Biden a părut, în timpul acordului istoric trilateral privind securitatea în fața Chinei, să nu-și aducă aminte numele premierului australian, Scott Morrison. Biden l-a numit pe liderul de la Canberra „tipul acela de la Antipozi” (în engleză: that fella down under).
11:50
Un potop a produs joi seara inundații la Milano și pe aeroporturile care deservesc orașul, preturbând călătoriile. Într-o oră și jumătate, în zonă au căzut mai multe precipitații decât într-o lună. Zeci de oameni au fost salvați de pompieri din mașinile rămase blocate în mijlocul apelor.
11:30
Două incendii devastatoare pornite în SUA acum o săptămână se apropie de Pădurea Gigantică din California, locul care găzduiește cel mai mare și mai vechi copac din lume, informează BBC.
11:20
Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost înjunghiat de amicul de pahar. Incidentul a avut loc ieri, în localitatea Boghiceni, din raionul Hîncești.
11:10
Stareţul arhim. Atanasie Prodromitul, de pe Muntele Athos, spune că informaţia care a apărut în presă despre focarul de COVID-19 este una falsă.
10:40
La 10 septembrie 2021, Trans-Oil Group („Grupul”) a încheiat cu succes emiterea adițională de 50 milioane de dolari SUA la eurobondul curent de 450 milioane dolari, scadent în 2026. Tranzacția aduce eurobondul curent la o mărime de referință de 500 milioane dolari SUA, după ultima emisiune de eurobond de 400 de milioane de dolari SUA în aprilie 2021 și recenta emisiune adițională de 50 milioane de dolari SUA în iunie 2021, susținând cererea investitorilor și sporind lichiditatea.
10:40
Canoistul Serghei Tarnovschi a reușit în calificări cel mai bun timp, 4:05.43 și a acces în finala probei 1000 metri de la Mondialul din Danemarca.
10:20
Experții din sănătate vin cu prognoze pesimiste în ceea ce privește evoluția numărului cazurilor noi de Covid în Republica Moldova. Acesta va crește în continuare, iar în octombrie ar putea atinge cota maximă. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV. „În octombrie ne așteptăm la numărul maxim de cazuri. Probabil vom ajunge la două mii de cazuri zilnic. La sfârșitul lui octombrie probabil vom avea o scădere a numărului de cazuri. Vacinarea e destul de l...
10:00
Procuratura Generală anunță că a luat act de Hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului din 14 septembrie 2021 în cauza „Petrenco și alții” vs. Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al PG, constatările CtEDO din hotărâre au autoritatea lucrului judecat cu privire la importante elemente ce se conțin în acuzațiile reclamanților, aduse în cadrul unui dosar penal care, în prezent, se află pe rolul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.
09:50
Să plece Maia Sandu la Moscova pentru a încerca să obțină de la „Gazprom” o reducere a prețului la gazele naturale sau să stea acasă, lăsând problemele aprovizionării pe seama Guvernului și a companiei „Moldovagaz”?
09:40
O femeie a ajuns la spital, după ce a fost bătută de către concubinul său cu un fier de călcat. Cazul a avut loc miercuri, 15 Septembrie, în localitatea Ustia, din raionul Glodeni.
09:30
Exercițiile Zapad 2021 sunt considerate cele mai puternice instrumente de marcare a unor evoluții militare agresive la frontiera NATO și UE. Așa și este, noile evoluții și proiecte de integrare Rusia- Belarus în cadrul proiectului statului comun, dar și anunțatele achiziții de armamente rusești de către Belarus marchează o prezență militară rusă mai substanțială pe teritoriul statului condus de Lukashenko și la frontiera cu Polonia și statele baltice. Dar cea mai importantă discuție este despre...
09:20
Nu există premise ca să nu fie prelungit contractul de livrare a gazelor dintre MoldovaGaz și Gazprom, iar speculațiile opoziției că cetățenii vor îngheța la iarnă nu au niciun temei. O spune viceprim-ministrul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu. Potrivit oficialului, subiectul aprovizionării cu gaze nu trebuie să fie unul politic și rămâne prerogativa MoldovaGaz, care deja negociază noul contract cu Gazprom, notează IPN.
09:00
La mai mult de un an și jumătate de la începutul pandemiei de coronavirus, după o perioadă lungă de restricții urmate de relaxări și invers, unele țări au decis să adopte un alt tip de abordare. CNN inventariază țările care au decis să adopte modelul „a trăi cu coronavirusul” – să renunțe parțial sau complet la restricții și să se deschidă. Unele dintre ele au rate ale vaccinării de invidiat, altele încă își desfășoară campaniile de imunizare, dar mizează pe scăderea numărului de cazuri de momen...
08:40
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) din România a actualizat joi seara, 16 septembrie 2021, lista ţărilor şi teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat.
08:20
„Suntem la o etapă pandemică, în care mai mult ca oricând se cere o abordare locală, reieșind din particularitățile de moment și cu un grad înalt de flexibilitate. Prudență și vigilență – sunt cuvintele cheie pentru perioadele următoare…” • --- • Suntem într-un nou val pandemic cu o creștere exponențială a numărului de cazuri noi și dublarea numărului de decese în mai puțin de o săptămână.O zonă roșie, este considerat un teritoriu în care sunt peste 100 cazuri noi la 100 000 populație în ultimel...
08:00
Proiectul de modificare a Constituției votat în prima lectură de Parlament reprezintă un consens între guvernare și opoziție. Atât reprezentanții PAS, cât și cei ai PSRM se arată convinși că modificările vor contribui la reformarea justiției din Republica Moldova și vor oferi judecătorilor mai multă independență față de factorul politic, notează IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.