Breaking news! Conform Legii PAS, șoferii vor cumpăra benzina și motorina tot mai scump

ABCNews, 15 septembrie 2021 15:15

Mâine, șoferii vor cumpăra benzina și motorina mai scump decât azi, conform Legii PAS cu privire la modificarea actului normativ despre produsele petroliere, transmite telegraph.md. Astfel, mâine un litru de benzină va avea un preț de 20,92 lei, iar de motorină – 16,74 lei, a anunțat ANRE. Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere […] Articolul Breaking news! Conform Legii PAS, șoferii vor cumpăra benzina și motorina tot mai scump apare prima dată în abcnews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de ABCNews

Acum 12 ore
17:15
Își doresc crearea unui Consiliu comun al Autorităților Locale, între Republica Moldova și România! Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul Adunării generale a Consiliului Autorităților Locale, desfășurate în România, județul Sibiu. Decizia a fost luată în baza experienței ultimilor 8 ani, în care s-a intensificat procesul de înfrățiri între satele […] Articolul La Sibiu are loc Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova apare prima dată în abcnews.
17:00
„Zilele Chișinăului” sunt sărbătorite și în județul Ilfov, orașul Măgurele. Potrivit primarului general Ion Ceban, timp de două zile responsabili din pretura sectorului Buiucani au avut întrevederi și discuții în cadrul mai multor evenimente organizate. Totodată, un număr de circa 40 de profesori din Chișinău au efectuat vizite la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare […] Articolul Ion Ceban duce faima capitalei: „Zilele Chișinăului” și la Ilfov apare prima dată în abcnews.
14:30
Directorul Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei (CFM), Oleg Tofilat, ar fi anulat un ordin care punea capăt dezmățului unui grup bine organizat în furtul motorinei de la CFM. Despre aceasta scrie canalul de Telegram Insider, care a publicat o amplă investigație în acest sens. Autorul canalului dezvăluie despre schema pusă la cale de un grup de […] Articolul Directorul CFM ar fi anulat un ordin care punea capăt dezmățului unui grup bine organizat în furtul motorinei apare prima dată în abcnews.
14:30
După ce guvernarea PAS a majorat numărul de ministere de la 9 la 13, a crescut considerabil și numărul angajaților în aceste instituții. Fostul premier Ion Chicu a publicat pe pagina sa de Facebook un tabel în care este prezentat câte persoane activau în ministerele comasate în 2017, și câte sunt acum, după ce PAS […] Articolul După ce guvernarea PAS a majorat numărul de ministere de la 9 la 13, a crescut considerabil și numărul angajaților în aceste instituții apare prima dată în abcnews.
14:00
Iurie Podarilov, noul șef al Inspectoratului General al Poliției, se judecă cu instituția pe care o conduce, cerând calcularea și achitarea sporurilor și drepturilor salariale, acordate suplimentar la salariul de bază. Solicitarea se referă la perioada în care acesta a fost suspendat din funcția de șef adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, fiind cercetat într-un dosar […] Articolul Doar în Moldova! Noul șef al IGP se judecă cu instituția pe care o conduce apare prima dată în abcnews.
13:45
Gazoductele Iași-Ungheni și Ungheni-Chișinău deja importă anumite volume de gaze, și circa 19 localități consumă gaze prin gazoductul alternativ. Ideea diversificării gazoductelor de la o concepție strategică de securitate energetică cu ulterioară implementare așa numitelor pachete europene este departe dea fi gata pentru implementare. În primul rând, datorită impedimentelor tehnice și necesitatea de investiții suplimentare […] Articolul Expertul economic Roman Chircă, despre „poziția iresponsabilă” a guvernării de la Chișinău apare prima dată în abcnews.
Acum 24 ore
12:15
Iurie Podarilov, noul șef al Inspectoratului General al Poliției, se judecă cu instituția pe care o conduce, cerând calcularea și achitarea sporurilor și drepturilor salariale, acordate suplimentar la salariul de bază. Solicitarea se referă la perioada în care acesta a fost suspendat din funcția de șef adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, fiind cercetat într-un dosar […] Articolul Noul șef al IGP se judecă cu instituția pe care o conduce apare prima dată în abcnews.
11:30
Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, s-a arătat critic la adresa guvernării menționând că declarațiile anterioare ale PAS contravin acțiunilor la care societatea asistă astăzi, transmite ipn.md. Potrivit lui Gligor, reforma justiției ar putea să eșueze din cauza lipsei unei viziuni mai complexe din partea guvernanților. Gligor a criticat decizia PAS de a numi șeful CNA pe […] Articolul Ștefan Gligor s-a arătat critic la adresa guvernării menționând că declarațiile anterioare ale PAS contravin acțiunilor la care societatea asistă astăzi apare prima dată în abcnews.
09:45
Uneori iarna vine în secret, mai devreme,  în urma unei declarații politice. Ieri s-a lăsat brusc frig peste toată Moldova, trosneau pomii de ger, cu toate că serviciul meteo insista, că afară sunt peste 25 de grade căldură. Gospodării s-au repezit,  impiedicându-se de colțul sobei, după cușmă și boandă, când peste capetele lor descoperite s-a […] Articolul Gazul s-a suprapolitizat în Moldova din cauza extravaganței noii puteri apare prima dată în abcnews.
Ieri
18:30
Trei proiecte de lege, inițiate de către deputații PAS, nu au trecut expertiza anticorupție. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA), în urma studierii documentelor au fost identificate mai multe deficiențe. Proiectul privind modificarea Legii drumurilor, propus de către deputatul PAS Dumitru Alaiba, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și […] Articolul Proiectele deputatului PAS Dumitru Alaiba au picat testul anticorupție apare prima dată în abcnews.
18:00
Construirea liniei electrice 330 kV și a unui drum nou de-a lungul frontierei moldo-ucrainene, aceste proiecte pe lângă deteriorarea mediului, distrugerea irecuperabilă a biodiversității vor înrăutăți regimul hidrologic al teritoriului moldovenesc adiacent graniței, provocând uscarea unor teritorii importante din cadrul Zonei Umede Ramsar, inclusiv pierderea habitatelor speciilor de pești și păsări incluse în Cartea Roșie […] Articolul Construirea liniei electrice 330 kV și a unui drum nou de-a lungul frontierei moldo-ucrainene vor duce la deteriorarea mediului și a distrugerii irecuperabile a biodiversității apare prima dată în abcnews.
17:30
Declarația de astăzi a Federației Sindicatelor este un indicator clar că țara se prăbușește, pe care însă nu vrea să-l vadă Maia Sandu, transmite sputnik.md. Eu cred că în perioada mandatului Maiei Sandu și PAS, din Republica Moldova vor pleca mai mulți moldoveni decât au făcut-o în perioadele anterioare, adică pe timpul când la guvernare se […] Articolul Jurnalist despre mandatul Maiei Sandu: Ca să ai bunăstare sau măcar să menții nivelul social și economic la care ai preluat țara, mai trebuie și să o administrezi, adică să muncești apare prima dată în abcnews.
17:30
În ultimele două luni, Republica Moldova importă gazele naturale la un preț de patru ori mai mare, decât la începutul anului 2021. Despre aceasta directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Ștefan Creangă, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă. „Pentru luna august noi am fost informați oficial că Moldovagaz a important gazele la preț […] Articolul Republica Moldova importă gazele naturale la un preț de patru ori mai mare, decât la începutul anului 2021 apare prima dată în abcnews.
14:15
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a propus audierea vicepremierului, ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în Parlament pentru a afla situația privind negocierea prețului la gaz cu Federația Rusă. Majoritatea PAS a refuzat însă, să înregistreze inițiativa. Deputatul Blocului Oleg Reidman a precizat că pregătirea contractului pentru livrarea gazelor naturale este o procedură complicată, care […] Articolul Situația cu gazul rămâne incertă. PAS a refuzat să îl audieze pe Spînu, pentru a afla ce se va întâmpla din 1 octombrie apare prima dată în abcnews.
14:00
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) este îngrijorată de creșterile recente ale prețurilor la produsele de panificație, lactate, legume, alte produse alimentare, precum și la produsele petroliere. Aceste creșteri vor produce un impact major asupra bunăstării populației, atât cu venituri joase, cât și cu venituri medii, care pot conduce la revolte în rândurile cetățenilor, […] Articolul Sindicatele, îngrijorate de scumpirile fără precedent și cer acțiuni de urgență din partea guvernării apare prima dată în abcnews.
12:45
Personalul medical, care s-a infectat de COVID la locul de muncă, va primi indemnizația unică de 16 mii de lei doar în cazul în care va fi vaccinat. Despre aceasta deputatul PAS Dan Perciun a anunțat în plenul Parlamentului. S-a întâmplat în timp ce Vladimir Odnostalco, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, s-a arătat indignat de […] Articolul Personalul medical, infectat de COVID la locul de muncă, va primi 16 mii lei doar dacă va fi vaccinat, a anunțat Dan Perciun apare prima dată în abcnews.
12:45
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea de urgență a conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Solicitarea a fost expusă, astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului. Majoritatea PAS s-a opus însă inițiativei, considerând că nu există nicio urgență în acest sens. „La începutul acestui an, Parlamentul Republicii Moldova a exprimat vot de neîncredere […] Articolul Comuniștii și Socialiștii au cerut audierea de urgență a ANRE privind scumpirea carburanților. PAS s-a opus apare prima dată în abcnews.
12:00
Amenajarea spaţiilor verzi din capitală continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, după finalizarea mai multor proiecte de infrastructură, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” efectuează lucrări în acest sens. “Vorbim aici despre trotuarele din strada I. Creangă, recent reparată, unde este presărat pământ şi semănată iarbă pe porţiunea de la Parcul ,,Dendrariu” spre bd. […] Articolul Primăria capitalei continuă amenajarea spațiilor verzi apare prima dată în abcnews.
11:45
La doar două săptămâni de la intrarea în vigoare a noii metodologii privind stabilirea preţurilor-plafon pentru benzină şi motorină, deputaţii PAS intenţionează să schimbe din nou Legea Carburanţilor. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „În centrul atenţiei” de la Publika TV de Vladimir Bolea, unul dintre autorii metodologiei în vigoare. „Sută la sută vor fi modificări. […] Articolul Economist, despre inițiativa PAS privind legea produselor petroliere: Este o metodologie proastă, care nu are nimic comun cu reglementarea apare prima dată în abcnews.
10:45
Mai mulți medici, care s-au infectat cu virusul COVID-19 la locul de muncă, nu și-au primit indemnizația unică de 16.000 de lei. Reprezentanții Ministerului Finanțelor ne-au comunicat că transferurile pentru aceste plăți au fost efectuate în fiecare lună și că nu cunosc de ce banii nu au ajuns la destinație. De cealaltă parte, angajații spitalelor […] Articolul Medicii care s-au infectat de COVID la locul de muncă, așteaptă cele 16 mii de lei apare prima dată în abcnews.
10:45
Ministrul Culturii, Sergiu Prodan a prezentat declarația de avere și interese personale la venirea în funcție, informează TRIBUNA. Sergiu Prodan a declarat venituri din salariu, dividende, chirie, drept de autor de la Atelierul lui Sergiu Prodan, PR și publicitate SRL – 2 365 691 lei, dobândă de la Moldova Agroindbank – 5944 lei, venit obținut […] Articolul Ministrul culturii declară patru apartamente, conturi bancare în afara țării și venituri impunătoare apare prima dată în abcnews.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:15
Guvernul cunoaște că până la sfârșitul acestui an prețurile la gaz vor crește pentru consumatorii finali și urmărește procesul. Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute de către reprezentanții cabinetului de miniștri. Premierul Natalia Gavrilița a fost întrebată, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, ce cunoaște despre negocierea unui nou contract de livrare a […] Articolul Guvernul urmărește cum Moldovagaz negociază un nou contract cu Gazprom, spune Spînu apare prima dată în abcnews.
17:00
Fostul șef adjunct al Centrului Național Anticorupție, avocatul Cristina Țărnă, a comentat primele acțiuni ale noului guvern în domeniul reformelor anunțate în justiție. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Территория свободы” cu Lilia Buracovschi. „Însăși ideea de curățare a sistemului nu este rea, dar metodele utilizate dau naștere la îndoieli. Oricum s-ar primi, așa […] Articolul Fostul șef adjunct al CNA: „I-au adunat pe cei credincioși lor, dar cer ca de la deștepți” apare prima dată în abcnews.
15:15
Mâine, șoferii vor cumpăra benzina și motorina mai scump decât azi, conform Legii PAS cu privire la modificarea actului normativ despre produsele petroliere, transmite telegraph.md. Astfel, mâine un litru de benzină va avea un preț de 20,92 lei, iar de motorină – 16,74 lei, a anunțat ANRE. Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere […] Articolul Breaking news! Conform Legii PAS, șoferii vor cumpăra benzina și motorina tot mai scump apare prima dată în abcnews.
15:00
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că prin noua lege cu privire la piața produselor petroliere, votată de PAS, au fost corectate gafele guvernării precedente. Totodată, speakerul declară că scumpirile zilnice a benzinei și motorinei se explică prin situația pe piața internațională. Declarațiile au fost făcute la N4. „Noi am corectat gafele care erau comise data […] Articolul Liderul PAS, despre scumpirea zilnică a carburanților: Noi am corectat gafele comise de predecesori apare prima dată în abcnews.
15:00
Liderul PSRM, Igor Dodon, i-a cerut majorității parlamentare să vină cu rectificări la buget și să aloce bani pentru achitarea datoriilor la salariile angajaților Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei (CFM). În timpul ședinței Comisiei economie, buget și finanțe, la care s-a discutat noul proiect al Codului transportului feroviar, Dodon a spus că oamenii […] Articolul Igor Dodon i-a cerut majorității parlamentare să aloce bani pentru datoriile salariale la CFM apare prima dată în abcnews.
14:30
Președintele Parlamentului Igor Grosu este de părerea că cetățenii se fac vinovați pentru explozia cazurilor de COVID din ultimele zile. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4, acesta a declarat că rata mică de vaccinare duce la creșterea infectărilor. „Noi din păcat am intrat în zona de confort și mulți cred că, COVID […] Articolul Igor Grosu: Numărul cazurilor de COVID este în creștere, pentru că cetățenii nu se vaccinează apare prima dată în abcnews.
14:15
Nicio guvernare, în ultimii 20 de ani, nu a ignorat negocierile privind prețul la gaz, așa cum se întâmplă astăzi. Despre aceasta ex-președintele țării, Igor Dodon, a declarat într-un interviu pentru Accent TV. Liderul PSRM a amintit că Guvernul are 30% din acțiunile Moldovagaz, iar acest fapt le permite să se implice activ în negocierea […] Articolul VIDEO// Nicio guvernare, în ultimii 20 de ani, nu a ignorat negocierile privind prețul la gaz, spune Dodon apare prima dată în abcnews.
14:15
Guvernarea PAS riscă să piardă Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM), așa cum Alianța pentru Integrare Europeană (AIE) a pierdut Aeroportul și compania Air Moldova. Atenționarea vine din partea liderului PSRM, Igor Dodon, care a declarat în cadrul ședinței Comisiei economie, buget și finanțe că noul Cod al transportului feroviar, susținut de majoritatea […] Articolul Igor Dodon cere ca Guvernul să aloce bani pentru achitarea datoriilor la salariile angajaților CFM apare prima dată în abcnews.
14:15
Un nou val de scumpiri a venit peste Moldova. Carnea costă cu 10 lei mai mult, prețul legumelor și fructelor s-a majorat în medie cu 5 – 15 lei, iar în unele localități a crescut cel al pâinii. Aceste majorări vin pe fundalul unei creșteri rapide și zilnice a prețului pentru combustibili. Experții avertizează că […] Articolul Moldovenii se îngrijorează de scumpirile care au loc zilnic apare prima dată în abcnews.
13:45
Modificările la legea cu privire la piața produselor petroliere, care au fost aprobate de majoritatea PAS, sunt în favoarea companiilor de produse petroliere, care își cresc, zilnic, veniturile. Despre aceasta expertul economic Roman Chirca a declarat la postul de televiziune Primul în Moldova. „Ei au legat prețul la carburanți de piața internațională și de unele […] Articolul Chirca: Guvernarea le-a făcut un mare cadou petroliștilor sub formă de venituri colosale apare prima dată în abcnews.
13:30
O nouă încălcare în centrul capitalei din partea unei companii de construcție. Primarul general Ion Ceban a solicitat stoparea lucrărilor de reparație care au început la clădirea istorică de pe strada Bulgară 24 din Chișinău. „Proprietarul a început anumite lucrări fără acte permisive. Cazul a fost documentat, iar pretura sectorului urmează să discute cu proprietarul. […] Articolul Edilul capitalei a solicitat stoparea lucrării a unei clădiri istorice de pe Bulgară: Nu au actele permise și ar vrea să facă lucrările din capul lor apare prima dată în abcnews.
14 septembrie 2021
19:30
În timp ce la Chișinău transportul public cu autobuzul costă 3 lei, la Cahul s-a majorat la 5 lei. O decizie în acest a fost luată de către consiliul Municipal din Cahul, asta chiar dacă calitatea unităților de transport este foarte proastă. Proiectul de decizie a fost susținut de 13 consilieri, membrii ai fracțiunilor ACUM, […] Articolul Prețul la transportul public cu autobuzul a fost majorat la 5 lei la Cahul, în timp ce la Chișinău este de doar 3 lei apare prima dată în abcnews.
19:00
Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat că după restricțiile anunțate în data de 9 septembrie, lockdown-ul este pasul următor. Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii cu reprezentanții teatrelor și a sălilor de concret. „COVID este un război, iar acest război este despre vieți omenești, creșterea ratei de decese este exponențială, dacă mecanismele nu vor […] Articolul Prodan: Lockdown-ul este exact pasul următor, noi doar putem profita de aceste măsuri ca să diminuăm cazurile COVID apare prima dată în abcnews.
18:45
Sute de cadre medicale, care s-au infectat de Covid-19 la locul de muncă în 2020, dar și în acest an, nu și-au primit încă indemnizația unică de 16 mii de lei, acordată de stat. Unii își așteaptă banii încă din luna februarie, transmite e-sanatate.md. Directorii de spitale, au informații trunchiate sau deloc despre problemă. Unii […] Articolul Sute de lucrători medicali, care s-au îmbolnăvit de Covid-19, nu au primit 16 mii de lei apare prima dată în abcnews.
17:45
Noul deputat din partea PAS, Viorel Bardar, a declarat un salariu anual de 81339,09 lei pentru anii 2019-2020 de la Directiei generale pentru administrarea cladirilor Guvernului (DGACG), fiind seful Directiei.Totodata, in ultimul an, acesta a obtinut si o donatie de 33 400 de euro. Potrivit declaratiei de avere si interese personale, noul deputat este detinatorul […] Articolul Noul deputat din partea PAS a declarat un salariu anual de 81339,09 lei apare prima dată în abcnews.
16:30
5 autobuze noi de model ISUZU vor suplini de astăzi ruta nr. 9 din capitală, care are traseul „Piața Dimitrie Cantemir – or. Codru”. Despre acest lucru a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul unei prezentări. Edilul afirmă că sunt foarte multe solicitări din partea cetățenilor pentru a suplini această rută. „Vream ca această […] Articolul Ceban a anunțat despre cele 5 autobuze de model ISUZU care vor suplini ruta nr. 9 din capitală apare prima dată în abcnews.
16:00
Igor Dodon critică „pasarea responsabilității de către autorități” în negocierea unui nou contract de achiziționare a gazelor naturale. Într-o postare pe rețelele de socializare, liderul PSRM a declarat că „tentativele de a pune responsabilitatea pe alții sunt un semn al slăbiciunii, lipsei de profesionalism și a unei atitudini batjocoritoare față de cetățenii noștri, în special […] Articolul Liderul PSRM, despre neimplicarea guvernării în negocierile prețului la gaz: Atitudine batjocoritoare față de cetățeni apare prima dată în abcnews.
13:45
”Penibil la nivel înalt. TV varianta 8 nu mai poate fi salvată, iar fondatorii și membrii Consiliului de observatori trebuie să plece! Asta cu „nu am știut”, pe care se insistă cu încăpățânare, nu ține!”, este reacția lui Ion Stuza, ex-prim-ministru al Republicii Moldova, după ce Natalia Morari a fost exclusă din conducerea Tv8, iar […] Articolul Ion Sturza susține că toți fondatorii și membrii Consiliului de observatori actuali TV8 fără excepție, trebuie să plece apare prima dată în abcnews.
13:45
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se arată îngrijorat și condamnă intenția PAS de a majora din nou vârsta de pensionare. Într-un comunicat de presă emis de către reprezentanții formațiunii, se spune că cetățenii sunt stupefiați de politicile antisociale promovate de PAS. „Avertizăm că intenția guvernării de a anula legea adoptată de PSRM privind reducerea vârstei […] Articolul Socialiștii, îngrijorați de intenția PAS-ului de a majora vârsta de pensionare apare prima dată în abcnews.
13:45
„Vremuri noi, aceleași greble”. Astfel reprezentanții Asociației MĂR au comentat declarațiile ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, care le-a reproșat că ringul de dans nu este restaurant. Într-un comunicat de presă, MĂR aduce la cunoștința ministrului că, Codul Activităților Economice din Moldova nu prevede așa tipologie ca și „club de noapte” sau „ring de dans”, cum este […] Articolul MĂR sugerează că Ala Nemerenco nu cunoaște legea. Vezi declarația Asociației apare prima dată în abcnews.
13:00
Carburanții se vor scumpi și mâine, 15 septembrie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețurile maxime de referință. Astfel, un litru de benzină cu cifra octanică A 95 va costa miercuri 20,85 lei, cu 2 bani mai mult decât astăzi. Se va scumpi și motorina cu 1 ban și va costa 16,72 lei. […] Articolul Află cât va costa mâine benzina și motorina apare prima dată în abcnews.
13:00
Majorarea salariilor pentru angajații din sistemul medical cu 40% se amână. Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a declarat la Pro TV că nu sunt bani. Asta chiar dacă fracțiunea PSRM, în legislatura precedentă, a votat în prima lectură această inițiativă. „Fosta guvernare când a propus, a trebuit să o realizeze”, a spus Nemerenco. Ministrul Sănătății a […] Articolul Ministrul Sănătății nu are bani pentru majorarea salariilor pentru medici apare prima dată în abcnews.
11:45
Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a venit cu un răspuns dur pentru reprezentanții teatrelor și a sălilor de concerte, care au solicitat ca să li se permită să activeze la o capacitate mai mică, dar fără obligativitatea prezentării testelor sau a certificatelor de vaccinare. În cadrul unei emisiuni la Pro TV, Nemerenco i-a îndemnat pe aceștia […] Articolul Nemerenco le-a răspuns dur reprezentanților teatrelor și a sălilor de concerte, care nu sunt de acord cu noile restricții apare prima dată în abcnews.
11:45
Ring de dans și club de noapte nu sunt restaurante. Cu o astfel de precizare a venit ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, după ce Asociația „Măr” a cerut clarificări la decizia autorităților din sănătate privind accesul în localuri cu certificatul de vaccinare sau test anti-COVID-19. „La intrarea în local, așa cum prezintă biletul, așa prezintă certificatul. […] Articolul Nemerenco le explică celor din Horeca noile restricții: Ring de dans și club de noapte nu este restaurant, din câte știu eu apare prima dată în abcnews.
11:30
Ultima ieșire a președintelui Maia Sandu la TV a stârnit un val de discuții. Internauții susțin că șeful statului și-a mărit buzele. Mai mulți cetățeni au făcut poze din emisiune și le-au publicat pe rețele de socializare, menționând schimbarea la față a Maiei Sandu. Autorul paginii „Haz de necaz” a scris că „I se umflă […] Articolul Ultima ieșire a Maiei Sandu la TV a stârnit un val de discuții: Președintele și-a mărit buzele apare prima dată în abcnews.
10:00
Stațiile PECO au afișat și azi noi majorări de prețuri la carburanți.  Un litru de benzină cu cifra octanică A 95 costă cu 5 bani mai mult decât ieri – 20.83. Motorina rămâne la același preț. Gazul lichefiat s-a scumpit cu 20 de bani și costă 12,79 lei pentru un litru. Articolul Staţiile PECO au afişat preturi tot mai mari la carburanti apare prima dată în abcnews.
09:45
Vila de la Condrița este întreținută de stat pentru ca Maia Sandu să se plimbe prin pădure. Despre aceasta președintele a declarat la TV8. Șeful statului a spus că reședința este pustie, nu stă nimeni acolo, dar ea merge în unele zile la Condrița pentru o promenadă. Precizăm că anterior, Andrei Spînu, fostul șef al […] Articolul 2,3 mln lei cheltuiește statul pentru Reședința prezidențială de la Condrița. Maia Sandu: Eu merg încolo să mă plimb apare prima dată în abcnews.
09:45
Maia Sandu salută decizia PAS de a exclude obligativitatea organizării concursurilor publice pentru șefia mai multor instituții. În cadrul unui interviu la TV8, președintele a recunoscut că PAS ar fi avut oricum ultimul cuvânt la desemnarea potențialului candidat. „Fosta lege prevedea că se face concurs la Parlament, comisia juridică este cea care-l organizează. Dacă se […] Articolul Maia Sandu și-a schimbat părerea și crede că nu mai este nevoie de concursuri la angajare: Totul va decide PAS apare prima dată în abcnews.
09:45
Președintele țării, Maia Sandu, nu cunoaște la ce preț Republica Moldova va cumpăra gaz din 1 octombrie 2021. Totodată, Președinția și Guvernul nu vor participa la negocieri pentru semnarea noului contract cu Gazprom. Cel puțin asta a lăsat să se înțeleagă șeful statului, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni la TV8. Maia Sandu susține că […] Articolul Președinția și Guvernul nu se vor implica în negocierea prețului la gaz apare prima dată în abcnews.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.