UE nu poate impune recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex

Timpul, 15 septembrie 2021 10:30

 Uniunea Europeană nu poate impune statelor membre recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. Declarația vine după ce Parlamentul European a cerut României să recunoască aceste căsătorii.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Timpul

Acum 30 minute
11:00
Certificatele de vaccinare din Republica Moldova ar putea fi recunoscute în Portugalia. Subiectul a fost discutat între miniștrii de Externe ale celor două țări, Nicu Popescu și Augusto Santos Silva.
10:50
Expertul economic de la IDIS „Viitorul”, Veaceslav Ioniță, anunță că a fost invitat la Centrul Național Anticorupție, după ce conducerea ANRE a sesizat CNA și SIS în legătură cu declarațiile pe care le-a făcut economistul în ultima perioadă vizavi de acțiunile concertate ale instituției cu petroliștii și scumpirea carburanților.
Acum o oră
10:20
Anul acesta, echinocţiul de toamnă va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, la ora 22:21. Începând din acest moment, ziua va scădea treptat, până la 22 decembrie, când va fi solstiţiul de iarnă. În emisfera sudică începe primăvara. 
Acum 2 ore
10:10
Un tată devastat de durere l-ar fi forțat pe pedofilul care i-ar fi abuzat fetița în vârstă de doar 6 ani să-și sape singur mormântul, înainte de a-l înjunghia, arată primele indicii dintr-un caz înfiorător petrecut în Rusia. Bărbatul ar fi descoperit imaginile înfiorătoare chiar pe telefonul prietenului lui, Oleg Sviridov. Atenție, informații ce pot avea impact emoțional.
10:00
Echinocţiul de toamnă, când Soarele se va afla pe ecuatorul ceresc, va avea loc anul acesta pe 22 septembrie, la ora 22:21, potrivit astro-urseanu.ro. Ziua va fi aproximativ egală cu noaptea de pe 26 septembrie. În emisfera nordică durata zilei scade, iar în cea sudică creşte.
09:40
09:20
Acum 4 ore
07:50
Potrivit unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății, cancerele respiratorii, orale și esofagiene sunt de patru ori mai frecvente la fumători. Substanțele toxice din fumul de țigară ajung chiar și în organele digestive, iar statisticile arată o legătură directă între fumat și ulcerul gastric și duodenal. Mortalitatea cauzată de aceste boli este de 3-4 ori mai mare la fumători decât la nefumători. Conștientizarea pericolelor pentru sănătate îi determină pe tot mai mulți fumători să facă pași spre renunțarea la acest obicei. Unii recurg la ajutorul specialiștilor.
Acum 6 ore
07:10
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, și ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher, au semnat un Memorandum de înțelegere între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Unit cu privire la returnarea fondurilor ilicite, confiscate de la Luca Filat, fiul fostului premier Vlad Filat, prin ordinul instanțelor din Regatul Unit.
07:00
 Directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Cozonac, l-a prezentat echipei Î.S. „Poșta Moldovei” pe noul administrator interimar al entității. Este vorba de Roman Cojuhari, actualul președinte al fracțiunii PAS în Consiliul municipal Chișinău.
06:50
Răceala, gripa și sinuzita ne vor da bătăi de cap câteva luni înainte, așa că este bine să ne pregătim ,,armele”, naturiste bineînțeles, pentru a nu afecta imunitatea și forțele proprii de luptă ale organismului.
06:50
Modificările operate la Legea prin care s-a redus, de la trei ani la un an, termenul în care poate fi efectuat controlul de avere și interese personale, votate la 16 decembrie 2020 de fosta majoritate parlamentară PSRM-Partidul Șor-Platforma „Pentru Moldova”, a fost declarată neconstituțională, transmite jurnal.md.
06:50
Asocia Promo-LEX a lansat un apel privind discursul Președintei Republicii Moldova, dnei Maia sandu la ONU
06:50
Reprezentanții sectorului HoReCa amenință cu proteste dacă autoritățile vor decide să sisteze activitățile lor ca măsură anti-pandemică.
06:40
Am auzit de mai multe ori la televizor, la rubrica meteo: Nici regiunile din interiorul arcului carpatic nu fac abstracţie de la regulă.
06:40
Miturile economiei românești din perioada regimului comunist sunt folosite ca argument de fiecare dată când nostalgicii după acel regim au prilejul să-și facă publice opiniile.
06:40
Numele Maftei este o formă populară a prenumelui creştin Matei, provenit de la ebraicul Matithjáh.
06:40
În locul aperitivelor obișnuite vă îndemnăm să încercați gustări pe bază de dovleac, care sunt foarte delicioase. Dovleacul este remediu naturist pentru sănătatea şi echilibrul organismului nostru.
06:40
Cu siguranta ati avut cosmaruri si, poate, unele dintre ele s-au repetat, in timp. Vrei sa stii cum pot fi interpretate visele?
06:30
Prevenirea acumulării de kilograme suplimentare și „topirea” celor existente pot fi dificile dacă te concentrezi numai pe totalul de calorii. Contează foarte mult să optezi pentru gustări cu o cantitate redusă de carbohidrați pentru a reuși să porți ținutele preferate. Potrivit specialiștilor, aproximativ o treime din totalul zilnic de calorii este reprezentat de gustări, așa că este nevoie să le consumi cu atenție.
06:30
Plantele de interior au fost întotdeauna o modalitate simplă de a oferi un plus de personalitate și prospețime locuințelor noastre. Suculentele sunt capabile să supraviețuiască în cele mai grele condiții și sunt extrem de simplu de întreținut. O adevărată binecuvântare pentru cei mai mulți oameni, care nu au prea mult timp la dispoziție să se ocupe de plantele de interior.
06:20
Au puterea de a vedea dincolo de aparente. Stiu ceea ce urmeaza sa se intample si nu ii poti pacali cu absolut nimic. Vorbim despre oamenii cu puteri dincolo de normal, care pot prevesti anumite situatii si care au capacitatea de a citi inclusiv gandurile. 
06:10
 În acest an, trecerea la ora de iarnă se face între 30 și 31 octombrie, când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00.
06:10
Plantele aromatice pe care le-ai crescut in gradina sau in ghivecele de pe balcon pot fi pastrate peste iarna in cele mai bune conditii, daca alegi metoda potrivita pentru a le conserva.
06:10
Ne-am obişnuit să ne cumpărăm piese noi la începutul fiecărui sezon, în concordanţă cu moda respectivului anotimp, dar oare acest demers chiar face bine sănătăţii noastre psihice şi... financiare? Consumerismul e unul dintre „microbii” epocii moderne, căruia îi putem însă pune capăt cu înţelepciune, cel puţin în fashion, alegând să investim în piese atemporale, cu profil timeless.
06:10
(Cuvântarea președintelui N. Timofti pe care (nu) știm cine i-a interzis să o rostească la Televiziune. Am intrat în posesia textului alocuțiunii președintelui R. Moldova, N. Timofti, pe care urma să o rostească la televiziune săptămâna viitoare, între 29 aprilie și 2 mai.
05:50
 Berbec Se pare că ei vor avea de suferit atât pe plan financiar, cât și pe plan sentimental. Mai ales, din cauza faptului că obișnuiesc să cheltuiască mulți bani pe lucruri care nu sunt neapărat necesare, cei născuți sub acest semn trebuie să își facă un plan bine pus la punct din punct de vedere al cheltuielilor, potrivit impact.ro.
05:50
 Vremea rece va continua și în următoarea zi, respectiv hainele mai calde încă să fie la îndemână. Totodată, ziua predominant în nordul țării se așteaptă ploi slabe. Vântul va sufla din nord-vest slab la moderat. Noaptea temperatura minimă a aerului va oscila între +2ºC şi +7ºC, la suprafața solului se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-3ºC. Ziua temperatura maximă a aerului se va situa între +10ºC şi +15ºC. 
Acum 24 ore
17:50
La funcția de primar al municipiului Bălți se cere candidatul PAS, deputatul și omul de afaceri Boris Marcoci. În perioada electorală, jurnaliștii de investigație au scos la iveală mai multe informații controversate despre acest membru PAS.
16:10
Modificările operate la Legea prin care s-a redus, de la trei ani la un an, termenul în care poate fi efectuat controlul de avere și interese personale, votate la 16 decembrie 2020 de fosta majoritate parlamentară PSRM-Partidul Șor-Platforma „Pentru Moldova”, a fost declarată neconstituțională, transmite jurnal.md.
16:00
 Muntele Athos este unul dintre cele mai cunoscute destinații în care femeile nu au voie să meargă. Mai mult, aici nu se regăsesc nici măcar animale femele, cu excepţia pisicilor, găinilor şi păsărilor sălbatice. Iată de ce femeile nu au voie pe Muntele Athos.
15:50
 Berbec Se pare că ei vor avea de suferit atât pe plan financiar, cât și pe plan sentimental. Mai ales, din cauza faptului că obișnuiesc să cheltuiască mulți bani pe lucruri care nu sunt neapărat necesare, cei născuți sub acest semn trebuie să își facă un plan bine pus la punct din punct de vedere al cheltuielilor, potrivit impact.ro.
15:40
Asocia Promo-LEX a lansat un apel privind discursul Președintei Republicii Moldova, dnei Maia sandu la ONU
15:40
 AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVACurtea Europeană a Drepturilor Omului a decis marți că Rusia este responsabilă pentru uciderea, în 2006, a lui Alexander Litvinenko, care a murit într-o agonie cumplită după ce a fost otrăvit la Londra cu Poloniu 210, un rar izotop radioactiv, transmite Hotnews.ro.
15:30
 Înainte de primăvara lui 2020 despre educație online se discuta fie ca o idee pentru viitor, fie ca un proiect care să fie încadrat într-un program pilot ca să fie analizat impactul. Doar că 2020 a venit cu o presiune fenomenală asupra muncii, educației și felului în care folosim internetul. Înainte de martie 2020, mai ales în România, școala online era un fel de proiect de undeva din viitor pentru care ne pregătim într-un fel sau altul. Întâi a fost discuția despre educație digitală pe laptopuri, apoi au intrat tabletele și păreau dispozitivul perfect între telefon și computer clasic. Și încă sunt așa ceva, scrie hotnews.ro.
15:30
Motto: „Limba noastră-i foc ce arde Într-un neam, ce fără veste S-a trezit din somn de moarte Ca viteazul din poveste." Limba noastră, de Alecu Matevici, preot şi poet basarabean mort de tifos pe frontul Moldovei în august 1917
15:00
Fotograful Sylvan Buckley a surprins imaginea pe 1 septembrie, chiar înainte de miezul nopții, în zona viaductului Glenfinnan din Scoția, cunoscut din seria de filme „Harry Potter”. A fost ajutat de condițiile meteo foarte bune din acea noapte, care i-au permis să identifice cu ușurință galaxia, transmite realitatea.md.
14:40
Trendul momentului – cămașa over-size în carouri. O combininație destul de frumoasă și corespunde oricărui fete.
14:20
Reprezentanții sectorului HoReCa amenință cu proteste dacă autoritățile vor decide să sisteze activitățile lor ca măsură anti-pandemică.
14:00
Un nou incendiu de pădure a izbucnit în stațiunea turistică balneară Nea Makri din Grecia, la aproximativ 30 de kilometri de Atena.
12:40
Un polițist din Edineț a fost reținut de CNA, după ce ar fi încercat să organizeze eliberarea unui permis de conducere contra mitei de 900 de euro și 6180 de lei. Acum, acesta este cercetat penal de ofițerii anticorupție și procurori, într-un dosar pornit pe trafic de influență, scrie nordnews.md.
12:20
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că Rusia este responsabilă pentru omorârea, în 2006, a lui Alexander Litvinenko, ofițer al serviciilor secrete ruse FSB (fostul KGB), care a murit într-o agonie cumplită după ce a fost otrăvit la Londra cu Poloniu 210, un rar izotop radioactiv, transmite Reuters.
12:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, șeful statului din Polonia, Andrzej Duda, și cel al Ucrainei, Vladimir Zelenski, urmează să aibă o întrevedere la New York, în cadrul unei vizite de lucru, unde vor participa la lucrările celei a 76 sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.
11:30
Vitalie Zaharia a demisionat din funcția de director al ÎS "Poșta Moldovei". Acesta a anunțat pe pagina de Facebook.
11:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, șeful statului din Polonia, Andrzej Duda, și cel al Ucrainei, Vladimir Zelenski, urmează să aibă o întrevedere la New York, în cadrul unei vizite de lucru, unde vor participa la lucrările celei a 76 sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.
11:20
Vitalie Zaharia a demisionat din funcția de director al ÎS "Poșta Moldovei". Acesta a anunțat pe pagina de Facebook.
Ieri
11:10
Polonia s-a angajat luni să menţină în funcţiune mina de cărbune Turow, în pofida unei amenzi de 500.000 de euro pe zi din partea Uniunii Europene, pentru nerespectarea unei decizii judecătoreşti anterioare de a opri activitatea acesteia, transmite Reuters.
10:50
Vremea se va răci în continuare. La noapte preponderent la sud sunt șanse de ploi slabe. Vântul va sufla din nord-vest slab la moderat, ziua izolat cu intensificări de până la 15-17 m/s. Temperatura minimă a aerului va oscila între +3ºC şi +8ºC, în nordul țării la suprafața solului se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-3ºC. Temperatura maximă a aerului se va situa între +10ºC şi +15ºC, iar din cauza vântului acestea se vor simți mai reci.
10:50
Partidul politic Acțiune și Solidaritate(PAS) are cinci deputați noi în Parlament. Curtea Constituțională a Republicii Moldova astăzi, 21 septembrie, a validat mandatele acestora.
10:40
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României regretă organizarea scrutinului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și nu recunoaște legitimitatea alegerilor organizate în Crimeea pentru Duma de Stat a Federației Ruse.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.