Au înființat o cooperativă ca să-și vândă producția în străinătate

Bani.md, 15 septembrie 2021 05:40

În anul 2018 cinci producători agricoli au înființat la Sadova, Călărași cooperativa CI Sadecostrug și au construit un frigider de 500 de tone. Scopul a fost identificarea piețelor externe de comercializare a strugurilor de masă, a prunelor, dar și depozitarea produselor agricole ale membrilor cooperativei. Iar administrator a fost numit Gheorghe Arhip. Un tânăr căruia […] Articolul Au înființat o cooperativă ca să-și vândă producția în străinătate apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum o oră
20:20
Elon Musk se descrie ca fiind un nano-manager, așa cum a declarat chiar el pentru The Wall-Street Journal în 2015. Stilul său de management ridică multe semne de întrebare, mai ales că nu vorbim de un stil obișnuit și firesc de leadership. „Elon face practic ceea ce vrea, oricând vrea”, a declarat pentru Business Insider un muncitor […] Articolul Ce greșeli de management face Elon Musk. Un angajat de-al miliardarului: Face practic ceea ce vrea, oricând vrea apare prima dată în Bani.md.
20:00
Scăderile înregistrate ieri de pieţele globale de capital, provocate de temerile din interiorul pieţei imobiliare chineze, au lovit cele mai mari averi nete din lume, în contextul în care primii 500 de miliardari la nivel mondial au pierdut împreună 135 de miliarde de dolari, relatează Bloomberg. Astfel, averea netă a şefului Tesla Elon Musk, cel […] Articolul Declinul Evergrande în cifre: Cei mai bogaţi oameni din lume au pierdut 135 de miliarde de dolari într-o singură zi apare prima dată în Bani.md.
Acum 2 ore
19:50
Acţiunile giganţilor tech americani au suferit pierderi semnificative luni, alimentând un declin care evocă luna septembrie a anului trecut, când indicele bursier Nasdaq 100 a scăzut cu aproape 13% de-a lungul unei perioade de trei săptămâni, potrivit Bloomberg. Primele cinci companii tehnologice din Statele Unite – Apple (simbol bursier AAPL), Amazon (AMZN), Facebook (FB), Alphabet […] Articolul Selloff-ul marilor companii tech din SUA ajunge la peste 500 de miliarde de dolari. „Există o mulţime de oportunităţi„ apare prima dată în Bani.md.
19:40
Poșta Moldovei are un nou director interimar. Este vorba de Roman Cojuhari, consilier municipal din Fracțiunea PAS. Acesta a fost prezentat astăzi echipei întreprinderii de către directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac. În acest sens, Eugeniu Cozonac a venit cu un mesaj de salut pentru întreaga echipă, reiterând necesitatea continuă a dezvoltării și […] Articolul Poșta Moldovei are un nou Director! Cine i-a luat locul lui Vitalie Zaharia apare prima dată în Bani.md.
Acum 4 ore
18:40
Banii confiscați în Marea Britanie de la Luca Filat vor fi utilizați pentru susținerea persoanelor cu dizabilități. În acest sens, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, și ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher, au semnat un Memorandum de înțelegere între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Unit cu privire la returnarea fondurilor ilicite, […] Articolul Banii confiscați în Marea Britanie de la Luca Filat vor fi utilizați pentru susținerea persoanelor cu dizabilități apare prima dată în Bani.md.
18:30
Rusia ar urma să își majoreze în trimestrul patru exporturile de petrol din Ural prin porturile de la Marea Baltică, datorită producţiei posibil mai ridicate şi a scăderii sezoniere a cererii interne de produse petroliere, se arată într-o analiză publicată marţi de Reuters. Exporturile totale de petrol rusesc ar urma să crească cu 2,1% în trimestrul […] Articolul Rusia ar urma să-şi majoreze exporturile de petrol în trimestrul patru al anului apare prima dată în Bani.md.
18:20
Întreprinderile municipale de transport public municipal „Regia Transport Electric Chișinău” și Parcul Urban de Autobuze angajează șoferi și conductori (taxatori). Într-un anunțat lansat de municipalitate se arată că angajatorii propun condiții bune de muncă, salariu motivant, pachet social, dezvoltare profesională continuă. Candidații pentru funcțiile de șoferi de autobuz trebuie să posede permis de conducere de […] Articolul Se caută șoferi de troleibuz/autobuz și taxatori în Chișinău! Condiții pentru potențialii candidați apare prima dată în Bani.md.
18:10
Primarul General, Ion Ceban, invită dezvoltatorii imobiliari, precum și alte persoane interesate, la dialog pe marginea subiectelor ce se referă la situația privind domeniul construcțiilor din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut de municipalitate într-un comunicat de presă. „Subiectele care urmează a fi abordate vizează actele permisive pentru autorizarea lucrărilor de construcție (elaborarea certificatelor de […] Articolul Primarul Ion Ceban cheamă la dialog dezvoltatorii imobiliari din Chișinău. Când va avea loc ședința apare prima dată în Bani.md.
18:00
Reorganizarea circulației rutiere pe anumite porțiuni de drum (spre exemplu cum a fost reorganizată strada București), amenajarea cu iluminare și semafoare inteligente a sensurilor giratorii cu risc sporit de ambuteiaje dar și a trecerilor pietonale (în special cele care înregistrează un număr mare de accidente cu implicarea pietonilor), sunt doar câteva din propunerile angajaților INSP […] Articolul 5 soluții ale INSP pentru a scăpa de ambuteiajele din Chișinău! Când începe „experimentul” MAI apare prima dată în Bani.md.
17:50
Doi bărbați din Noua Zeelandă au fost arestați după ce au încercat să intre în statul Auckland, aflat la cel mai ridicat nivel de alertă COVID-19, având asupra lor 100.000 de dolari în bancnote și portbagajul plin de mâncare fast-food de la KFC, informează nzherald.co.nz. Statul Auckland este în stare de alertă de nivel IV, […] Articolul Cu portbagajul „plin de KFC” și 100.000 de dolari cash. Au vrut să intre într-o zonă aflată în carantină apare prima dată în Bani.md.
17:40
Partidul Acțiune și Solidaritate a decis. Deputatul Boris Marcoci va fi candidatul partidului la alegerile locale din Bălți. Decizia a fost luată la ședinţa Biroului Permanent Naţional PAS din 20 septembrie 2021, anunță vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, scrie Realitatea.md. Alegerile locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți vor avea loc în data de […] Articolul OFICIAL! Candidatul PAS la funcția de primar de Bălți. Este un om de afaceri și fost membru PLDM apare prima dată în Bani.md.
17:20
O fabrică de urși de pluș din Coburg, Germania a creat un ursuleț de pluș cu ocazia plecării cancelarului german Angela Merkel din funcție. Ursulețul poartă numele de „Merkel” și are înălțimea de 40 de cm, costă 189 de euro.  Colierul, sacoul și coafura ursulețului îl fac să semene cu Angela Merkel. 500 astfel de […] Articolul (FOTO) „Merkel” .. o păpușă de 189 de euro. Creația unei fabrici din orașul Coburg apare prima dată în Bani.md.
17:10
În august 2021, banii în circulație au constituit 32 739,5 milioane de lei, majorându-se cu 2 920,6 mil. lei (9,8%) comparativ cu decembrie 2020 ca rezultat al depășirii în perioada ianuarie – august 2021 a volumului eliberărilor cumulative asupra volumului încasărilor cumulative pe sistemul bancar cu 2 920,8 milioane de lei. Potrivit Băncii Naționale a […] Articolul În perioada ianuarie – august 2021, volumul încasărilor banilor în numerar s-a majorat cu 25,3%. Volumul eliberărilor apare prima dată în Bani.md.
Acum 6 ore
16:40
Luni, 27 septembrie 2021, expiră termenul de prezentare a dării de seamă privind reținerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii, TVA, accize, declarația persoanei juridice cu privire la impozitul pe venit, darea de seama privind impozitul de activitatea operațională şi alte […] Articolul ATENȚIE! Luni, 27 septembrie expiră termenul de prezentare a unor declaraţii fiscale apare prima dată în Bani.md.
16:30
Cristiano Ronaldo a fost înșelat cu aproape 300.000 euro la o agenție de turism. De mai bine de trei ani, vedeta fotbalului era amăgit fără să-și dea seama. Astfel, timp de 3 ani Ronaldo a fost  înșelat 288.000 de euro de angajat unei companii de turism, Maria Silva. Potrivit informațiilor, jucătorul de fotbal în vârstă […] Articolul Cristiano Ronaldo – în plasa escrocilor. A fost înșelat cu sute de mii de euro de o agenție de turism apare prima dată în Bani.md.
16:20
Un incendiu a izbucnit marţi la Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti, România. Potrivit ISU Prahova, flăcările au afectat o suprafaţă de aproximativ 400 mp, notează digi24.ro. La faţa locului au fost mobilizate 4 autospeciale de stingere, 2 de descarcerare, 1 autoscară, 2 ambulanţe SMURD şi 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă, potrivit Agerpres. Până […] Articolul Incendiu la rafinăria de unde cumpără carburanți unul dintre cei mai mari petroliști din Moldova apare prima dată în Bani.md.
16:20
Comisia Europeană a lansat marți, 21 septembrie curent, noua aplicație Erasmus+, marcând o etapă în digitalizarea programului. Noua aplicație, disponibilă în toate limbile UE, va oferi fiecărui student o legitimație europeană de student digitală, valabilă în întreaga Uniune Europeană. Potrivit unui comunicat de presă emis de Comisie, viitorul este digital, iar această aplicație reînnoită va […] Articolul Comisia Europeană a lansat noua aplicație Erasmus+. Fiecare student va avea o legitimație digitală valabilă în UE apare prima dată în Bani.md.
16:10
A venit iarna pe Transfăgărăşan! Direcţia de Drumuri şi Poduri Braşov anunţă că, marţi dimineaţa, drumarii de la Districtul Bâlea au intervenit cu material antiderapant în zona Bâlea Lac, din judeţul Sibiu, pentru a asigura condiţii sigure de trafic, scrie Aleph News. Astfel, turiștii care vor vizita Transfăgărășanul și Lacul Bâlea au toate șansele să […] Articolul (VIDEO) Prima ninsoare din acest sezon pe Transfăgărăşan și la Bâlea Lac. Câte grade se așteaptă mâine dimineață apare prima dată în Bani.md.
16:00
În conformitate cu Codul fiscal al Republicii Moldova (CF), diminuarea impozitelor, a taxelor, a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi a contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii, stabilite în cotă procentuală, prin prezentarea către Serviciul Fiscal de Stat a unei dări de seamă fiscale cu informaţii sau date neveridice se sancţionează cu […] Articolul Cum sancționează Codul FISCAL încălcarea regulilor de calculare și de plată a impozitelor și taxelor apare prima dată în Bani.md.
15:40
Conform Monitorului Oficial din 17 septembrie 2021, prin Decretul nr. 156-IX din 14.09.2021 a fost publicat Codul Vamal nr. 95 din 24 august 2021. Noul Cod vamal vine să sistematizeze legislația vamală și va cuprinde actualul Cod vamal, Legea cu privire la tariful vamal și Legea cu privire modul de introducere și scoatere a bunurilor […] Articolul Noul Cod vamal a fost publicat în Monitorul Oficial și va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023. Principalele inovații apare prima dată în Bani.md.
15:10
Prețurile la carburanți vor descrește când cotațiile Platts se vor duce în jos, a declarat, în cadrul conferinței de presă cu privire la formarea prețurilor la carburanți, directorul ANRE, Eugen Carpov. Potrivit lui, în luna septembrie curent cotațiile Platts au atins cel mai înalt nivel, ceea ce a și influențat prețul final de comercializare a […] Articolul Carpov: Benzina și motorina se vor ieftini când cotațiile Platts vor descrește apare prima dată în Bani.md.
15:10
De la lansarea Programului de stat “Prima Casă” până în prezent au fost procurate 6875 locuințe. De asemenea, alte 4 cereri au fost acceptate și urmează a fi semnate contractele de garanție. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 3,68 miliarde lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,80 miliarde lei. Astfel, cei […] Articolul Programul ”Prima Casă” are 6875 beneficiari. Suma creditelor acordate de către bănci apare prima dată în Bani.md.
15:00
După ce Magistrații Curții Constituționale au declarat neconstituțională legea prin care a fost modificată activitatea Autorității Naționale de Integritate în luna decembrie, anul trecut, la inițiativa deputaților PSRM și a celor de la Platforma „Pentru Moldova”, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a venit cu o reacție oficială. Astfel, ANI este de acord cu decizia Înaltei […] Articolul ANI despre decizia CC: Instituția noastră apreciază această decizie ca fiind una corectă și inparţială apare prima dată în Bani.md.
Acum 8 ore
14:40
În 2016, la nivel mondial, bolile și accidentele la locul de muncă au luat viața a aproape două milioane de persoane, asta arată datele unui raport întocmit de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Organizația Internațională a Muncii (OIM). Astfel, anul, din cauza accidentelor la locul de muncă și-au pierdut viața 1,9 milioane de persoane. Potrivit […] Articolul Circa 2 mln de oameni își pierd anual viața din cauza accidentelor de muncă. Programul de lucru excesiv, cel mai GRAV apare prima dată în Bani.md.
14:10
În ultimii 10 ani populația țării s-a redus cu 343 mii locuitori, de la 2,93 milioane în 2011 la 2,6 milioane în prezent. Această reducere este determinată de doi factori: natalitatea redusă și migrația sau mai bine spus, fuga peste hotarele țării. În același timp numărul de birocrați din țară a crescut cu 3,5 mii […] Articolul Expert despre birocrați: cheltuieli inutile de 2 miliarde lei și daune economiei naționale de zeci de miliarde lei apare prima dată în Bani.md.
13:40
Magistrații Curții Constituționale au declarat neconstituțională legea prin care a fost modificată activitatea Autorității Naționale de Integritate în luna decembrie, anul trecut, la inițiativa deputaților PSRM și a celor de la Platforma „Pentru Moldova”, scrie Realitatea.md. Sesizarea a fost depusă de către fostul deputat al PAS, Sergiu Litvinenco. „Legea votată era contrară mai multor articole”, […] Articolul (VIDEO) Modificările referitoare la activitatea ANI, neconstituționale! Domnica Manole: Au fost încălcate procedurile apare prima dată în Bani.md.
13:40
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică urmează să examineze solicitarea Moldovagaz cu privire la majorarea tarifului la gaz. Acest lucru se va întâmpla după ce ANRE va avea contractul cu prețul de import al gazelor, dar și solicitarea Moldovagaz cu privire la majorarea tarifului, care deocamdată nu a fost depusă la agenție. ”Nu am primit […] Articolul ANRE: Tariful la gaz va fi unul corect pentru consumatorii finali apare prima dată în Bani.md.
13:30
Raionul Cahul va primi 2,77 milioane de euro resurse nerambursabile suplimentare pentru implementarea proiectului „Aprovizionare cu apă și canalizare”. În acest sens, Ministerul Finanțelor, în numele Guvernului Republicii Moldova și municipiului Cahul, și Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW), în numele Guvernului Republicii Federale Germania, au semnat Acordul suplimentar de implementare a grantului și proiectului […] Articolul Încă 2,77 milioane EUR pentru implementarea proiectului „Aprovizionare cu apă și canalizare” din raionul Cahul apare prima dată în Bani.md.
13:30
Tariful la gaz s-ar putea reduce, dacă vor fi excluse cheltuielile nejustificate de 150 mil. de lei anual aplicate din 2009 de către Moldovagaz drept amortizare a activelor în rezultatul reevaluării patrimoniului Moldovagaz, se arată în inițiativa legislativă de modificare a legii gazelor a președintelui, Maia Sandu, care a fost înaintată Parlamentului. Prezenta lege exclude […] Articolul Legea Maiei Sandu ar putea reduce tariful la gaz apare prima dată în Bani.md.
13:20
ANRE intenționează să vină cu o propunere către Executiv pentru a institui moratoriu pe construcția stațiilor PECO, a declarat într-o conferință de presă directorul ANRE, Eugen Carpov, scrie Realitatea.md. Urmează să venim cu propunerea de a institui moratoriu pe construcția stațiilor de alimentare cu carburanți. Perioada ar fi de 6-12 luni până la definitivarea unui […] Articolul Carpov: Urmează să venim cu propunerea de a institui moratoriu pe construcția stațiilor de alimentare cu carburanți apare prima dată în Bani.md.
13:00
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a validat astăzi mandatele a cinci deputați noi pe lista partidului politic Partidul Acțiune și Solidaritate, scrie Realitatea.md. Felicitări domnilor deputați. Sperăm să aduceți doar beneficii țării în calitatea dvs. de deputați, a declarat președinta Curții Constituționale, Domnica Manole. Ana Calinici – jurist Eugenia Cojocari – pedagog Boris Popa – […] Articolul (VIDEO, FOTO) PAS are cinci deputați noi în Parlament! Cine vine în locul celor care au plecat în guvern apare prima dată în Bani.md.
Acum 12 ore
12:50
Motorina va fi mai scumpă și mâine, 22 septembrie curent. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noile prețuri maxime de referință azi. Astfel, șoferii vor fi nevoiți să scoată din buzunar 16,88 lei pentru un litru. Totodată, benzină se va ieftini, adică mâine va costa 20,86 per litru, ceea ce înseamnă cu […] Articolul Motorina continuă să se scumpească! Carpov: Luna asta au fost cele mai mari prețuri din ultimii 5 ani pe internațional apare prima dată în Bani.md.
12:40
Directorul general al „Postei Moldovei”, Vitalie Zaharia, și-a încheiat mandatul la întreprindere. Reprezentanții instituției au plasat mesajul de rămas bun a lui Zaharia pe Facebook. Contactat telefonic pentru a afla mai multe detalii despre demisia lui Zaharia, purtătorul de cuvânt al instituției ne-a spus că va reveni ulterior cu o precizare. Astfel, pe pagina oficială […] Articolul Directorul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”, Vitalie Zaharia, a demisionat! Mesajul de rămas bun apare prima dată în Bani.md.
12:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică urmează să examineze solicitarea Moldovagaz cu privire la majorarea tarifului la gaz. Acest lucru se va întâmpla după ce ANRE va avea contractul cu prețul de import al gazelor, dar și solicitarea Moldovagaz cu privire la majorarea tarifului, care deocamdată nu a fost depusă la agenție, scrie Realitatea.md. Nu […] Articolul Crește sau NU prețul la gaz? Ce spune ANRE despre zvonurile care circulă apare prima dată în Bani.md.
10:20
Banca Mondială nu va mai elabora și publica clasamentul care analizează ușurința cu care se pot face afaceri în statele din întreaga lume. Directorul general al Fondului Internațional Monetar, Kristalina Georgieva, ar fi exercitat presiuni pentru a îmbunătăți poziția Chinei în clasamentul “Doing Business” elaborat de Banca Mondială, în perioada când a condus instituția bancară. […] Articolul Scandal la nivel internațional. De ce a fost suspendat clasamentul care analizează ușurința cu care se pot face afaceri apare prima dată în Bani.md.
10:00
Taxa cu Valoare Adăugată (TVA) ar putea fi revizuită pentru produsele alimentare, potrivit propunerilor pentru proiectul de politică fiscală pentru 2022 înaintate de Camera Americană de Comerț din Moldova. Experiența statelor UE, arată că statele comunitare au stabilit o cotă uniformă redusă de TVA pentru toate produsele alimentare. În același timp, Directiva 2006/112/CE recomandă statelor […] Articolul Revizuirea TVA pentru anul viitor. Ce produse s-ar putea ieftini apare prima dată în Bani.md.
09:10
Cel 11 bănci din Republica Moldova au contabilizat un profit net de 1,4 miliarde de lei cu 43% mai mult în opt luni ale anului 2021 comparativ cu perioada similară a anului precedent, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei. Patru bănci au cumulat 86,5% – 1,2 miliarde de lei din totalul profitului înregistrat de cele […] Articolul Topul băncilor după profit. Din ce au făcut bani bancherii apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
23:50
Locuitorii din Budești se pot bucura acum de trotuare noi. Chiar de hramul orașului, primăria satului Budești a inaugurat proiectul de reabilitare a trotuarelor de pe artera principală din sat! Acest proiect a fost realizat cu susținerea USAID, în cadrul Programului Comunitatea Mea, implementat de IREX. Astfel, aproape 2km de trotuare pe artera principală a […] Articolul Trotuare noi la Budești! Inaugurarea a avut loc chiar de hramul orașului apare prima dată în Bani.md.
23:40
Cehia a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puţin opt luni în urmă. Ministerul Sănătăţii ceh a recomandat a treia doză persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, celor din categoriile de risc şi […] Articolul Încă o țară a început imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19. Cui îi este recomandat apare prima dată în Bani.md.
23:30
Instituirea unui lockdown în Republica Moldova şi mai ales în Chişinău, depinde de gradul de vaccinare a cetăţenilor, de evoluţia virusului, dar şi de cum vor fi respectate măsurile împotriva coronavirusului. Despre aceasta a anunţat ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, care a menţionat că pentru a evita […] Articolul Un nou lockdown în Moldova? Ministrul Economiei: Evident că luăm în considerare un lockdown, discutăm toate scenariile apare prima dată în Bani.md.
23:20
Producătorul norvegian de petrol şi gaze Equinor şi partenerii săi au obţinut permisiunea de a-şi majora exporturile de gaze naturale prin conductă, dinspre zăcămintele offshore Troll şi Oseberg spre Europa, în următoarele 12 luni, transmite Reuters. Într-un comunicat de presă publicat luni, Equinor a precizat că Guvernul de la Oslo a autorizat o majorare combinată […] Articolul În timp ce cresc preţurile la energie, Norvegia își majorează exporturile de gaze naturale spre Europa apare prima dată în Bani.md.
22:50
Președinta Comisiei parlamentare Juridice, Numiri și Imunități, Olesea Stamate, susține că în prezent se discută și cu deputații socialiști în privința proiectului de modificare a Legii Supreme, scrie Realitatea.md. „La moment se discută si cu deputati din alte fractiuni parlamentare, mai ales ca este proiectul promovat de catre Guvernul anterior, sustinut de socialisti. Deci nu […] Articolul Olesea Stamate, despre modificarea Constituției: Eu cred că opoziția trebuie să voteze apare prima dată în Bani.md.
22:20
Monica Olariu este consultant certificat în babywearing, absolventă a cursurilor School of Babywearing din Marea Britanie şi Die Trageschule din Germania. Pe vremea când studia la Londra, a aflat că nu există marsupii ajustabile pentru purtat bebeluşii, ceea ce le făcea viaţa complicată atât lor, cât şi părinţilor. Întoarsă acasă, la Cluj, a luat iniţiativa […] Articolul O româncă a construit o afacere de milioane. Acum şi îşi vinde produsele în toată lumea apare prima dată în Bani.md.
22:10
Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, anunță că în economia țării urmează să aibă loc anumite restructurări. În special, este vorba despre politicile și legile dedicate afacerilor pentru micii producători, precum și pentru cei care au afaceri de familie, informează Realitatea.md. „Trebuie să începem restructurarea economiei și să ne orientăm spre procesele productive. Ne vom orienta spre […] Articolul Sergiu Gaibu: Ne vom orienta spre producătorii mici, spre afacerile de familii. Restructurări în economie apare prima dată în Bani.md.
Ieri
19:40
Bursele din Statele Unite au început săptămâna pe minus pe măsură ce investitorii continuă să facă un pas în spate în luna septembrie, luând în calcul noile riscuri cu care se confruntă piaţa americană de capital, relatează CNBC. Dow Jones Industrial Average a pierdut peste 530 de puncte, sau 1,54%, la începutul şedinţei de tranzacţionare […] Articolul Dow Jones pierde peste 500 de puncte şi se îndreaptă către cel mai grav selloff din luna iulie. Ce a cauzat scăderile apare prima dată în Bani.md.
19:10
Dezvoltatorul imobiliar chinez Sinic Holdings Group a întrerupt procesele de tranzacţionare după ce s-a prăbuşit cu 87% în timpul şedinţei din Hong Kong. Volumul de tranzacţionare a fost de aproape 14 ori mai mare decât media înregistrată în ultimul an, potrivit datelor agregate de Bloomberg. Hang Seng, indicele bursei din Hong Kong, a scăzut cu […] Articolul Acţiunile listate pe bursa din Hong Kong continuă să scadă pe fondul prăbuşirii gigantului Evergrande apare prima dată în Bani.md.
18:30
Statele Unite vor ridica restricțiile de călătorie pentru persoanele complet vaccinate care vin Uniunea Europeană. Potrivit surselor CNN, regula se aplica doar pentru persoanele care sunt complet vaccinate. Potrivit presei, anunțul urmează a fi făcut astăzi de către Casa Albă. Restricțiile de circulație au fost aplicate încă pe vremea lui Donald Trump. Inițial, acesta a limitat […] Articolul Liber la călătorii în SUA! Biden ar putea anunța o nouă politică care va ridica interdicția pentru călătorii din UE apare prima dată în Bani.md.
18:20
Comisarul-șef al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, a fost suspendat astăzi din funcție de către Inspectoratul General al Poliției (IGP), pe perioada reținerii, arestului preventiv sau arestului la domiciliu al acestuia. Anunțul a fost făcut astăzi, 20 septembrie, de către instituție, scrie Realitatea.md. „Conducerea IGP nu va tolera nici cea mai mică abatere de […] Articolul Șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, suspendat din funcție IGP: Nu vom tolera nici cea mai mică abatere apare prima dată în Bani.md.
18:10
Ultimele inovații agricole sunt îndreptate spre sectorul de Robotică și IoT (aplicații de control in-situ), soluții noi cu drone, senzori și mașini agricole inteligente. Digitalizarea activității fermierilor, prin furnizarea platformelor de management și sistemelor de monitorizare în câmp, a devenit o prioritate tot mai mare. Sustenabilitatea este un principiu de bază pentru companiile tinere și […] Articolul Top 7 inovații în agricultură lansate în 2021 apare prima dată în Bani.md.
17:50
Potrivit unei decizii a Comisiei pontificale a statului Vatican, începând cu 1 octombrie, doar deținătorilor de green-pass li se va permite intrarea în Vatican, scrie vaticannews.va. „Începând cu 1 octombrie 2021 este permisă intrarea în Vatican exclusiv cu certificatul verde european sau cu un test COVID-19 negativ”, se arată în decizie. De asemenea, potrivit informațiilor, persoanele […] Articolul În Vatican doar cu green-pass. Există o singură excepție apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.