Vicepreşedintele Parlamentului: „Nu este un secret pentru nimeni că şeful CNA va fi demis”

Agora.md, 14 septembrie 2021 22:30

Directorii Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie ar urma să fie demiși în urma evaluării activităţii acestora. Aceeaşi soartă va avea şi şeful Centrului Naţional Anticorupţie, Ruslan Flocea, după ce activitatea acestuia va fi supusă unei evaluări. Totuşi, analiştii politici bat alarma ca noua guvernare să nu creeze impresia de schimb al unor oameni neconvenabili. Despre aceasta au discutat vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popşoi şi analistul politic, Nicolae Negru, la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 2 ore
19:10
În discursul său, susținut la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale ONU, Preşedintele SUA, Joe Biden, s-a referit la Republica Moldova.
18:50
În țara noastră au fost confirmate alte 1.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Dintre ele, 29 sunt asociate cu contact în afara țării: patru cu Germania, câte trei cu Israel, România, Turcia, câte două cu Bulgaria, Rusia, Marea Britanie, Ucraina, și câte unul cu Belgia, Cehia, Danemarca, Egipt, Elveția, Italia, Irlanda și SUA. În total s-au efectuat 9.859 , dintre care 6.503 teste Rapid -Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 283.950.
18:30
După e procurorul general Alexandr Stoianoglo a depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) privind Legea procuratorii votată de Parlament, azi, 21 septembrie, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea și Vladimir Voronin s-au adresat la Înalta Curte.
Acum 4 ore
18:00
Banii confiscați de către autoritățile britanice de la fiul fostului premier Vlad Filat, Lucra Filat, vor fi returnați Republicii Moldova. Potrivit Ministrului Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, banii ar urma să fie utilizați în scopul îmbunătățirii condițiilor de trai pentru cei mai vulnerabili.
18:00
După e procurorul general Alexandr Stoianoglo a depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) privind Legea procuratorii votată de Parlament, azi, 21 septembrie, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea și Vladimir Voronin s-au adresat la Înalta Curte.
17:30
Ambasadorul Britanic Steven FISHER și Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari au semnat un Memorandum de Înțelegere între Guvernul Regatului Unit și Guvernul Republicii Moldova privind restituirea fondurilor ilicite în valoare de 458.068 lire sterline, confiscate de la cetățeanului moldovean Luca Filat.
17:20
Accesul la informațiile de interes public în primele luni de pandemie a fost unul deficitar, sugerează un raport publicat de Watchdogs. Printre marile lacune în strategia de comunicare a autorităților se numără informația complete despre numărul de cazuri și teste, interzicerea accesului jurnaliștilor la conferințele de presă sau promovarea insuficientă a platformelor de informare.
Acum 6 ore
16:10
Partidul Acțiune și Solidaritate l-a înaintat drept candidat pe deputatul Boris Marcoci la funcția de primar al orașului Bălți. Informația a fost confirmată de parlamentarul PAS Mihai Popșoi.
15:40
Restricție mai puțin obișnuită în Olanda, unde clienții localurilor vor trebui să prezinte certificatul de vaccinare ca să meargă la toaletă. Aceștia nu vor trebui să prezinte însă acest act dacă vor savura o băutură sau vor lua masa pe terasă, scrie Digi24.
15:20
Procurorul General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianolgo, va pleca în Kazahstan, unde va participa la cea de-a 31-a ședință ordinară a Consiliului Coordonator al Procurorilor Generali ai statelor-membre a Comunității Statelor Independente (CSI). Vizita acestuia va avea loc în perioada 21 – 24 septembrie 2021.
15:00
Costume naționale, obiecte din lut, instrumente muzicale vechi și multă atmosferă cu miros de tradiție. Curtea grădiniței „Regina Maria” din orașul Ialoveni s-a transformat într-o adevărată mașină a timpului. Pavilioanele în care, în mod normal, copiii cântă, dansează și se distrează, astăzi au devenit mici muzee de istorie și etnografie. Asta pentru că părinții și educatorii au făcut front comun și au decorat curtea instituției pentru a marca într-un mod distinct celebra sărbătoare „Toamna de Aur”.
15:00
Be Sweet este o patiserie, care se face remarcabilă prin gustul deosebit și produsele de calitate, create cu grijă. La producerea biscuiților, este implicată întreaga familie. Tatăl, Leonid Grigoriev este responsabil de aspectele legate de investiții și consultări. Mama, Tatiana Grigoriev, ține consultările pe tehnologie. Iar cele două fiice, Nadejda Cornețel și Iulia Grigoriev, au preluat motivația părinților săi și inspirate de idee s-au implicat atât pe partea de vânzări, cât și pe partea administrativă, resurse umane, gestionarea finanțelor, pentru ca împreună să creeze ceva deosebit pentru clienții săi.
15:00
Numărul cazurilor de intoxicații cu ciuperci în Republica Moldova este în creștere. Într-o săptămână, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 15 solicitări pe motiv de intoxicație. Specialiștii menționează faptul că numărul intoxicațiilor este net mai mare în mediul rural. Explicația provine din obiceiurile alimentare ale populației deprinsă să culeagă ciuperci din păduri și să le consume.
14:50
Mai multe amplasamente vor fi propuse la cea de-a șasea licitație pentru obținerea dreptului de a comercializa pe străzile din capitală, prin intermediul gheretelor. Licitația e planificată la 11 octombrie, informează autoritățile municipale.
14:50
Gigantul chinez în domeniul imobiliarelor, Evergrande, este pe cale să falimenteze din cauza unei crize a datoriilor. Pe fondul acestui anunț, bursele asiatice sunt în scădere, același lucru fiind valabil și pe Wall Street, scrie Digi24.
14:30
Un nou incendiu de pădure a izbucnit, luni, în stațiunea turistică balneară Nea Makri din Greci, la aproximativ 30 de kilometri de Atena. Zona a fost evacuată ca măsură de precauție, scrie Digi24.
14:20
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) salută decizia Curții Constituționale de a declara neconstituționale modificările la Legea cu privire la activitatea instituției. Reprezentanții instituției susțin că aceasta este „corectă și imparțială”.
Acum 8 ore
14:00
Raionul Cahul va beneficia de 2,77 milioane de euro grant. Scopul proiectului constă în reabilitarea și extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare în raion. Această activitate va aduce rezultate tangibile directe populației, prin minimizarea riscurilor pentru sănătate, precum îmbunătățirea protecției mediului și utilizarea mai inteligentă a resurselor naturale.
14:00
Sala cu Orgă din Chișinău deschide stagiunea concertistică cu numărul 44 joi, 23 septrembrie, la 18:00, cu un concert extraordinar. Programul concertistic generos, alcătuit din creații de Antonín Dvořák, Edvard Grieg și Gabriel Fauré, vă așteaptă în sala de concerte.
13:40
Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă are interdicție de acces în regiunea transnistreană pentru o perioadă de trei ani. El susține că a aflat despre acest fapt pe 19 septembrie, pe podul dintre Rezina și Râbnița.
13:30
Peste 6,7 mii de locuințe au fost procurate de la lansarea Programului de stat „Prima Casă” până în prezent. Alte patru cereri au fost acceptate și urmează a fi semnate contractele de garanție. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 3,68 miliarde de lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,8 miliarde de lei.
13:20
Toamna e mai mult decât generoasă, iar abonamentele de membri de la AGORA devin mai dulci, mai aromate și cu gust intens. De astăzi, anunțăm un beneficiu nou disponibil pentru toți cititorii care decid să devină membri AGORA prin procurarea unui abonament de Susținător, Fan sau Ambasador: oferim cadouri din Inimă, cu produse locale, made in Moldova, în baza unui parteneriat cu From The Heart Shop.
12:40
Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) susține că nu are restanțe la efectuarea plăților către instituțiile medicale contractate. Reacția vine după ce primarul Ion Ceban a anunțat că directorii spitalelor COVID-19 se plâng că finanțarea din partea CNAM este cu întârziere pentru cazurile tratate de COVID din primăvara anului 2021.
12:20
Pentru că nu s-a vaccinat, președintele brazilian a fost nevoit să mănânce pe stradă la New York, în cursul vizitei sale la ONU. Acesta a fost nevoit să recurgă la acest gest, întrucât toate localurile publice din oraș cer dovada vaccinării sau a unui rezultat negativ la testarea COVID-19, scrie Agerpres.
Acum 12 ore
12:10
Asociația Promo-LEX a lansat un apel în adresa Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care o îndeamnă să abordeze în cadrul discursului de la tribuna ONU, problema respectării drepturilor omului din regiunea transnistreană. Reprezentanții Asociației consideră necesară și insistarea asupra angajamentelor internaționale asumate de Federația Rusă privind retragerea forțelor armate și a munițiilor de pe teritoriul țării.
11:50
De la inițierea Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, au fost administrate peste 1,3 milioane de doze de ser. Acoperirea națională cu o doză constituie 23,07 %, pe când cu schemă completă – 22 %, informează Ministerul Sănătății.
11:40
Asociația Promo-LEX a lansat un apel în adresa Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care o îndeamnă să abordeze în cadrul discursului de la tribuna ONU, problema respectării drepturilor omului din regiunea transnistreană. Reprezentanții Asociației consideră necesară și insistarea asupra angajamentelor internaționale asumate de Federația Rusă privind retragerea forțelor armate și a munițiilor de pe teritoriul țării.
11:20
Compania de construcții din Moldova „Inamstro” marchează o colaborare fructuoasă cu autoritățile publice locale din Iași. Dezvoltatorul a primit susținerea logistică necesară din partea Primăriei Municipiului Iași și acord pentru un parteneriat de nădejde din partea autorităților publice locale. În rezultat au de câștigat doar cetățenii.
11:10
În cadrul conferinței Mastercard Day 2021, organizată de către Sistemul Internațional de plăți Mastercard la mijlocul lunii septembrie, FinComBank a fost decernată cu distincția „Leader in Moneysend:Clickpay.md”. Premiul marchează rezultatele remarcabile obținute de instituție în domeniul transferurilor bănești de la card la card.
11:00
Directorul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”, Vitalie Zaharia, și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut public pe pagina de Facebook a instituției.
10:50
LaConcursul NOTORIUM Trademark Awardsparticipă peste 5000 de mărci comerciale prezente pe piața Republicii Moldova, la 45 de categorii și 160 de subcategorii de produse și servicii. Perioada de înscriere a mărcilor noi în Concursul Mărcilor RecunoscuteNOTORIUM 2021 se încheie pe 24 septembrie.
10:20
Statele Unite ale Americii au donat Republicii Moldova un lot de 13 ventilatoare de respirație asistată și alte dispozitive medicale, printre care și măști de protecție pentru lucrătorii medicali. Potrivit ministrei sănătății, Ala Nemerenco, această donație are o semnificație aparte, întrucât cele 13 ventilatoare vor fi destinate utilizării în cazul copiilor care vor dezvolta forme grave de COVID-19.
10:10
LaConcursul NOTORIUM Trademark Awardsparticipă peste 5000 de mărci comerciale prezente pe piața Republicii Moldova, la 45 de categorii și 160 de subcategorii de produse și servicii. Perioada de înscriere a mărcilor noi în Concursul Mărcilor RecunoscuteNOTORIUM 2021 se încheie pe 24 septembrie.
09:40
A devenit o tradiție ca la sfârșit de septembrie să ne petrecem frumos timpul la cel mai așteptat eveniment al toamnei – Bostaniada! 2021 este an jubiliar pentru Festivalul Etno Gastronomic Bostaniada care a ajuns la a X-a ediție și păstrează același scop nobil de a promova cultura și agricultura, educația eco a tinerei generații și susținerea tradițiilor la noi acasă. Notați în agende și trageți o fugă la Criuleni pe 25 - 26 septembrie.
09:20
Bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 în SUA este pe cale să îl depășească pe cel al pandemiei de gripă spaniolă, potrivit unei numărători directe. Cu toate acestea, unii experți sunt de părere că o asemenea comparație nu poate fi realizată în mod direct, din cauza faptului că este vorba de indicatori diferiți, scrie Digi24.
08:50
Creatorii aplicației de mobil WhatsApp taie accesul unor smartphone-uri sau sisteme de operare la serviciul de chat. De obicei, este vorba de dispozitive vechi, dar există și terminale mai recente care au de suferit.
08:20
Militarii din Batalionul deGeniu „Codru” auintervenit însatul Răscăieții-Vechi, raionul Ștefan Vodă, unde auneutralizat 160de obiecte explozive și2.221de cartușe. Obiectele explozive, care prezentau unpericol iminent pentru localnici, erau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial șiaufost distruse încondiții demaximă siguranță.
07:50
Alegerile parlamentare desfăşurate de vineri până duminică în Rusia au fost „libere şi corecte”, a apreciat luni Kremlinul, în timp ce observatorii şi opoziţia manifestă îngrijorări majore privind fraude electorale, inclusiv cu votul electronic, iar Comisia Europeană consideră că acest scrutin s-a desfăşurat într-o „atmosferă de intimidare”, scrie Agerpres.
Acum 24 ore
07:10
Aveți acasă bancnote rupte, cu inscripții sau fără colțuri? Atunci nu-i ascundeți prin sertare, fiindcă acestea pot fi schimbate la oricare bancă licențiată din Republica Moldova, în doar câteva minute. Cât despre bancnotele în valută, băncile decid de sine stătător dacă le preschimbă sau nu. Ce trebuie să știți însă este că acestea pot percepe și comisioane.
20 septembrie 2021
22:50
Siguranța a fost un criteriu important pentru călători în decizia privind destinațiile pe care să le viziteze. Dar lumea a fost întoarsă pe dos începând de anul trecut din cauza pandemiei, așa că noțiunea de loc „sigur” s-a schimbat fundamental, notează CNN.
22:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat despre răcirea considerabilă a vremii pe întreg teritoriul țării, până la -3 grade și probabilitatea înregistrării înghețurilor la sol. În acest context, Ministerul Agriculturii, și Industriei Alimentare informează despre riscurile și măsurile de prevenire a înghețurilor.
20:40
Conform datelor deţinute de Poliție, la moment în Republica Moldova se află peste 65 de mii depersoane fizicecare dețin în posesie 77.394de arme, dintre care 24.391 cu țeavă ghintuită,47.699 cu țeava lisăși5.307 neletale.
Ieri
19:10
950 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 765 în rândul persoanelor nevaccinate. 16 dintre cazuri sunt asociate cu contact în afara țării: 3-România, 3-Italia, 3-Turcia, 2-Bulgaria, 2-Rusia, 1-Germania, 1-Grecia, 1- Republica Dominicană. Numărul total de teste efectuate –7688. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 282.650.
18:00
Pfizer/BioNTech anunță că vaccinul său împotriva COVID-19 este sigur pentru a fi administrat copiilor cu vârste între 5 – 11 ani. Acesta generează un răspuns imun robust, deși în cadrul testelor copiilor li s-ar fi administrat aproximativ o treime din doza folosită pentru adolescenți și adulți, trei săptămâni distanță, scrie Digi24.
17:50
Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon a depus o sesizare în legătură cu încălcarea dreptului la demnitate împotriva Maiei Sandu la Consiliul pentru Combaterea Discriminării din România. Mai exact acesta s-a referit la o declarație a președintei făcută în cadrul emisiunii „Cutia neagră”.
17:30
Asociația Watchdog a dat publicității un raport în care prezintă felul în care autoritățile au încercat să submineze libertatea presei și să limiteze accesul la informațiile de interes public, la începutul pandemiei. Raportul analizează deciziile aprobate de Guvern și instituțiile subordonate în primele luni de la începutul pandemiei de COVID-19.
17:20
Asociația MĂR anunță că de la 1 octombrie 2021 toate instituțiile din domeniul HoReCa ar putea beneficia de 6% TVA, în contextul instaurării stării de urgență în sănătate publică. Asta ca urmare, a înregistrării proiectului de lege, la data de 16 septembrie 2021, de către deputatulDumitru Alaiba, care propune intrarea în vigoare a cotei de 6%TVA din 1 octombrie 2021, ceea ce înseamnă cu aproape două luni mai devreme decât termenul stabilit inițial.
17:10
O nouă comedie marca Petru Vutcărău pe scena Teatrului de pe Bulevardul Grigore Vieru. Racordat la timpurile pandemice pe care le trăim, cu mult fler și situații neprevăzut de amuzante, „Fiți sănătos, domnule” va face deliciul spectatorilor în weekendul 25 și 26 septembrie 2021.
16:40
Scandal într-un troleibuz din capitală, un tânăr a fost data afară după ce a refuzat să-și pună masca la cererea unui pensionar. La fața locului au intervenit carabinierii care l-au dus pe tânăr la secția de poliție.
16:40
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în cadrul ședinței de azi, 20 septembrie, Programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale pentru funcția de primar în 15 localități din țară. Alegerile au fost stabilite pentru data de 21 noiembrie 2021.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.