Uraganul crește cererea, SUA crește achizițiile de petrol rusesc

Sputnik, 14 septembrie 2021 22:20

Din cauza urmărilor uraganului Ida, Statele Unite sunt nevoite să sporească importurile de materie primă din Rusia pentru a face față penuriei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 5 minute
21:30
Roman Cojuhari este noul director interimar al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”. El a fost prezentat echipei de către directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac.
Acum 30 minute
21:00
Magistrații au respins solicitarea avocaților lui Dorin Damir de a revoca sau de a înlocui măsura preventivă. Astfel, Damir rămâne în arest preventiv.
Acum o oră
20:40
Pe parcursul acestei săptămâni, Casa-muzeu organizează un festival, în cadrul căruia sunt planificate mai multe evenimente cu sprijinul reprezentanței moldovenești a Rossotrudnichestvo.
Acum 2 ore
20:10
Banii confiscați de la fiul lui Vlad Filat vor ajunge în Moldova. Ambasadorul britanic Steven Fisher și Ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spatari au semnat un Memorandum de Înțelegere privind restituirea banilor confiscați.
19:40
Cadoul pentru satul natal a fost făcut de o artistă găgăuză care locuiește la Chișinău.
Acum 4 ore
18:50
La sediul misiunii diplomatice a Federației Ruse la Chișinău au fost duse flori și lumânări, în memoria victimelor care au fost împușcate la Universitatea Perm.
18:30
Zilnic numărul de cazuri noi de COVID-19 este în creștere. Autoritățile anunță că alte 1 300 de persoane au fost diagnosticate cu noul virus, iar alți 12 pacienți s-au stins din viață.
18:10
Un tânăr a rămas nevătămat după ce mașina pe care o conducea s-a răsturnat. Victima s-a ales doar cu o sperietură zdravănă.
17:40
Deputații Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor Vladimir Voronin și Vasile Bolea au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicită verificarea constituționalității legii cu privire la procuratură.
Acum 6 ore
17:10
Partidul Acţiune şi Solidaritate și-a înaintat candidatura la funcția de primar al municipiului Bălți. Este vorba despre Boris Marcoci.
16:50
Situații alarmantă în țară. Timp de o săptămână, 15 persoane s-au intoxicat cu ciuperci dintre care trei minori.
16:10
Washingtonul și Kievul se pregătesc de operațiuni de coaliție împotriva “statului agresor” – cu trageri, aterizarea trupelor de desant aerian și atacuri cu drone pe poligonul Iavoriv.
15:40
Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement (MĂR) a anunțat pe pagina sa de Facebook că angajații din HoReCa sunt gata să iasă la proteste în cazul în care autoritățile vor decide să le sisteze activitatea.
Acum 8 ore
15:20
Analistul politic Corneliu Ciurea a comentat în Studiul Sputnik Moldova rezultatele alegerilor pentru Duma de Stat din Rusia.
14:50
Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, anunță că este posibil ca în Republica Moldova să fie instituit un lockdown. Miercuri Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică se întrunește să decidă.
14:40
Riscă până la șase ani de pușcărie după ce a pretins mită pentru un permis de conducere. Potrivit CNA, bănuitul este un polițist din Edineț.
13:50
Magistrații Curții Constituționale au decis că Legea ce prevedea modificări în activitatea Autorității Naționale de Integritate, votată de fosta majoritate parlamentară, este neconstituțională.
13:50
Doctorul în politologie Pavel Midrigan este de părerea că în lupta cu terorismul se merge pe căi absolut incorecte.
Acum 12 ore
13:20
Campania electorală în Transnistria a început în data de 12 septembrie, iar alegerile vor avea loc pe 12 decembrie.
13:10
În țara venină a nins pentru prima dată în această toamnă. Pe carosabil s-a depus un strat subţire de zăpadă
13:00
Veste bună pentru șoferi. Aceștia vor putea să verifice prețurile la combustibil afișat de fiecare benzinărie în parte, dar și locul unde este amplasată.
12:30
Directorul ANRE Eugen Carpov a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit inclusiv despre probabilitatea majorării prețului la gazele naturale, având în vedere tendințele la nivel mondial.
12:00
Vremea se răcește simțitor, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat. În această noapte se vor înregistra până
11:50
Maria Zaharova a comentat declarația ministrului de Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, cu privire la alegerile din Crimeea.
11:30
Directorul ANRE Eugen Carpov a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit inclusiv despre prelungirea contractului de livrare a gazelor pentru Republica Moldova.
11:10
Care este situația râului Nistru, dar și la ce consecințe ar trebui să ne așteptăm în cazul în care Ucraina nu renunță la monstrul hidroenergetic de pe acest fluviu, aflăm de la Elena Zubcov, doctor-habilitat în științe biologice, profesorul Institutului de Zoologie.
11:10
Am spus în mai multe rânduri că după ce au preluat puterea, Maia Sandu și partidul proprezidențial PAS nu știu ce să facă cu aceasta.
10:40
Curtea Constituțională a validat astăzi mandatele candidaților supleanți de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate, asta după ce mai mulți deputați au plecat din Parlament la Guvern.
09:50
Procurorul general s-a adresat cu o sesizare la CC în vederea controlului constituționalității Decretului președintelui privind încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Pulbere.
09:40
Cele două puncte mobile de vaccinare din municipiul Chișinău își continuă activitatea și astăzi. Iată unde va staționa troleibuzul și autobuzul.
09:20
Casa Rusă din Chișinău, în parteneriat cu о școală de film din Moldova, organizează un master-class al regizorului Iuri Bîkov.
09:10
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: analistul politic Corneliu Ciurea, Ecaterina Țăruș, coordonatoare IarmarEco, pictorița Galina Vieru.
08:50
Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Naşterea Maicii Domnului, numită în popor și Sfânta Maria Mică. În calendarul popular, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă.
Acum 24 ore
08:10
O delegație a Republicii Moldova, în frunte cu șeful statului, se va afla în perioada 21-22 septembrie la New York, SUA, unde va participa la lucrările Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.
08:00
Fostul director ANRE Victor Parlicov a vorbit în emisie la Radio Sputnik Moldova despre corectitudinea prețurilor la carburanți afișate la pompă.
07:50
Partidul „Rusia Unită” a învins la alegerile în Duma de Stat a Federației Ruse, conform rezultatelor finale la procesarea a 100% din procesele verbale.
07:30
Fabrice Leggeri, director executiv FRONTEX, avertizează că cel mai nou pericol la adresa UE îl constituie imigranții care se dau drept afgani ca să intre și să rămână în spațiul european.
07:00
Leul moldovenesc se apreciază față de valuta europeană, dar pierde teren în fața dolarului.
06:30
Comisia Electorală Centrală a stabilit Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a acestui scrutin.
06:00
Vremea se răcește simțitor, iar mercurul în termometre nu va depăși 15 grade Celsius. Noaptea vor fi înghețuri.
05:00
Nu cunoaștem ce lianți îi unește pe președintele moldovean, Maia Sandu, și omologul ei ucrainean, Volodimir Zelenski, și cui se datorează această prietenie, care este, pe cât de greu de explicat, pe atât de păguboasă pentru Moldova.
20 septembrie 2021
23:10
Două mărci rusești au intrat simultan pe lista celor mai bune 50 de crame din lume, conform competiției World’s Best Vineyards.
22:10
Polițiștii de frontieră au depistat 13 cetățeni afgani şi somalezi în Gara Drobeta Turnu Severin, după ce aceștia intraseră ilegal în România
Ieri
20:00
Președintei Comisiei Europene i-a fost aruncată în față o acuzație gravă – ”Ați transformat UE într-un lagăr și ați uitat că valorile creștine stau la fundația proiectului european!”
19:40
Erupția vulcanului a provocat incendii pe insula spaniolă La Palma.
19:00
Ministerul Sănătății a actualizat datele privind starea epidemiologică în contextul COVID-19.
19:00
Realitatea a aplicat o lovitură dureroasă planurilor europene de „tranziție energetică”. Anul curent prețurile spot la gaz au crescut aproximativ de zece ori.
18:30
Ramzan Kadîrov a învins în alegerile din Cecenia acumulând majoritatea absolută a voturilor în alegerile pentru postul de lider al Ceceniei.
18:00
Pfizer spune că vaccinul este sigur și eficient pentru copiii cu vârste cuprinse între 5-11 ani.
17:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la produsele petroliere pentru data de 21 septembrie.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.