Peste 7.100 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză în ultimele 24 de ore în R.Moldova

Radio Chisinau, 22 iulie 2021 18:55

În ultimele 24 de ore, au fost administrate 15.160 de doze de vaccin anti-COVID-19. Numărul persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză este de 7.160, iar al celor cărora le-a fost administrat rapelul - de 8.000, anunță Ministerul Sănătății.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
16:25
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu au avut o întrevedere cu ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko, șeful Delegației UE în Republica Moldova, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.
Acum 15 minute
16:15
Natalia Gavrilița, premierul desemnat, a depus astăzi la secretariatul Parlamentului dosarul noului Guvern. Acesta include programul de guvernare și lista membrilor noului cabinet.
Acum 30 minute
16:05
Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama.
Acum o oră
15:50
Plăcile amiloide ar putea provoca boala Alzheimer prin accelerarea degradării neurotransmițătorilor, a constatat o echipă de oameni de știință de la Universitatea Ben-Gurion (BGU) din Israel, informează agenția israeliană de presă TPS marți.
15:40
Ministerul Afacerilor Interne a început astăzi antrenamentele pentru parada militară, care va avea loc la data de 27 august, comunică MOLDPRES.
Acum 2 ore
15:20
Avocata Liubov Sobol - aliată a opozantului rus Aleksei Navalnîi, considerat cel mai virulent critic al Kremlinului, în prezent încarcerat - a fost găsită vinovată marți de incitare la încălcarea restricțiilor antiepidemice instituite în Rusia pentru combaterea pandemiei de COVID-19, fiind condamnată la un an și jumătate de libertate supravegheată, relatează Reuters și AFP.
15:10
Șeful "Casei Belaruse din Ucraina" (BDU), Vitali Șișov, care a fost găsit mort, la Kiev, se ocupa de verificarea colaboratorilor Comitetului de Securitate al Statului (KGB) din Republica Belarus care ar putea desfășura activități pe teritoriul Ucrainei - scrie RBC. Potrivit "NEXTA", în luna iunie, activistul a deschis un canal pentru a colecta informații.
14:50
Numărul vizitatorilor străini în Spania a crescut la 2,2 milioane în iunie, un avans de aproape zece ori față de perioada similară a anului trecut, când țara era în carantina, a anunțat marți Institutul Național de Statistică din Spania (INE), transmite Reuters.
14:40
Guvernul Poloniei ar urma să elimine restricțiile impuse de pandemia de coronavirus pentru toate persoanele vaccinate, îndemându-i astfel și pe ceilalți să meargă să se imunizeze cât mai curând, relatează Euractiv, citat de Digi24.ro. "Trebuie să evităm o nouă carantină cu orice preț", a precizat vicepremierul țării.
14:30
Iranul nu va continua planurile de schimburi de deținuți cu Statele Unite, a declarat marți un oficial iranian pentru agenția semioficială Nour News, acuzând Washingtonul de "abateri" de la eforturile de eliberare a deținuților, relatează Reuters, potrivit Agerpres.
Acum 4 ore
14:20
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a făcut publice, online, rezultatele intermediare ale concursului de admitere pentru anul de studii 2021-2022. Vladislav Badan, secretar responsabil al Comisiei de admitere, a declarat că, din numărul total de 1687 de dosare acceptate pentru concurs, peste 1 300 de concurenți au participat în competiție în baza diplomei de bacalaureat, transmite IPN.
14:05
Secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Denis Cernelea, susține că Ministerul nu a fost notificat sau informat cu privire la vreun caz de obținere a certificatului de vaccinare prin corupere. Comentariul a parvenit după ce în presă au apărut informații, potrivit cărora unii moldoveni le-ar plăti medicilor pentru a primi certificatul de imunizare contra COVID-19, fără a le fi administrat serul, transmite IPN.
13:55
Grecia rămâne sub influența unui val de caniculă care va continua toată săptămâna, cu valori de temperatură ce vor depăși în timpul zilei 40 de grade Celsius, informează marți agenția DPA, potrivit Agerpres.
13:50
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că peninsula Crimeea, aflată sub ocupație rusă, nu va fi niciodată teritoriu rusesc.
13:35
Organizația neguvernamentală Human Rights Watch (HRW) a acuzat marți autoritățile libaneze de neglijență criminală, încălcarea dreptului la viață și obstrucționarea anchetei locale cu privire la explozia devastatoare din 4 august 2020 în portul din Beirut, relatează France Presse, potrivit Agerpres.
13:25
Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a prezentat la data de 2 august Raportul auditului conformității privatizării bunurilor în perioada anilor 2013-2019 prin vânzare la licitații cu strigare sau cu reducere și prin vânzare la Bursa de valori a Moldovei, informează Bizlaw.md.
13:15
Deputații Blocului comuniștilor și socialiștilor și-au prezentat astăzi prioritățile în noul legislativ, fiind vorba de mai multe proiecte de legi în domeniul social și economic, multe dintre care necesită alocații financiare semnificative de la buget.
13:10
Magistrații Judecătoriei Ciocana au decis prelungirea măsurii de detenție cu încă 30 de zile pentru președintele FEA, Dorin Damir, vizat în dosarul Direcției 5 a MAI. Măsura a fost solicitată de PCCOCS. 
13:05
Pompierii din municipiul Chișinău au fost solicitați astăzi să intervină la lichidarea unui incendiu care a izbucnit într-un local din capitală de pe strada Renașterii Naționale 5 din municipiul Chișinău.
13:00
O campanie de sensibilizare a cetățenilor cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19, cu sloganul „Vaccinează-te pentru ca viața să revină la normal”, va fi organizată în mediul rural. Campania va fi lansată mâine, 4 august în raionul Anenii Noi, iar autoritățile planifică astfel să ajungă în toate localitățile. Până în prezent, peste 500 mii de persoane din Republica Moldova s-au vaccinat cu ambele doze de ser. 
12:40
Geniștii Armatei Naționale au lichidat, în luna iulie, 77 de obiecte explozive de diferite tipuri, pe întreg teritoriul țării, comunică MOLDPRES.
12:35
Statele Unite au atins luni, 2 august, pragul de 70% dintre adulți care să fi primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19, cu o întârziere de aproape o lună față de data stabilită de președintele Joe Biden ca obiectiv în acest sens, notează AFP citat de Agerpres.
Acum 6 ore
12:25
În Republica Moldova au fost administrate 1 051 038 mii de doze de vaccin anticovid, ceea ce reprezintă o rată de imunizare de 18%, fără însă a contabiliza și persoanele vaccinate în afara țării. Rapelul a fost administrat la 499 614 persoane.
11:50
În aceste clipe, procurorii PCCOCS solicită în instanța de judecată prelungirea cu 30 de zile a termenului măsurii preventive - arestul, pentru primii 3 reținuți în dosarul fostei Direcții 5 a MAI.
11:45
Cele mai vulnerabile persoane din Republica Moldova sunt femeile, tinerii și vârstnicii, persoanele cu dizabilități și romii. Aceste persoane se confruntă cu inechități în accesarea serviciilor publice sau de sănătate, fiind expuse și vulnerabilității financiare. Pentru a construi o Moldova incluzivă, unde sunt respectate drepturile omului și dimensiunea egalității de gen stă în capul mesei, mai multe organizații neguvernamentale care reprezintă grupurile vulnerabile ale societății vin cu propuneri pentru Programul de Guvernare 2021-2025.
11:40
Serviciul Fiscal de Stat a înmânat certificate de credibilitate și diplome de gratitudine unui număr de 150 de contribuabili, pentru manifestarea transparenței și corectitudinii în activitatea desfășurată, transmite MOLDPRES.
11:30
Autoritățile din orașul chinez Wuhan vor începe să testeze întreaga populație, după ce au fost depistate câteva cazuri de Covid.
11:20
Atletul norvegian Karsten Warholm a câștigat, marți, titlul olimpic la 400 metri garduri, stabilind un record mondial, cu 45 de secunde și 94 sutimi, transmite g4media.ro.
11:10
Directorul executiv al Centrului analitic „Expert-Grup” a prezentat un comentariu referitor la prioritățile enunțate de președintele comisiei parlamentare protecție socială, Dan Perciun.
11:05
Israelul a creat într-un deceniu un ecosistem de securitate cibernetică unic în lume, reunind la Beer Sheva, într-o zonă deșertică, un parc high-tech, o universitate, companii multinaționale și start-up-uri, unități de cercetare ale armatei și autorități de răspuns și supervizare în domeniul securității cibernetice. Totul, legat printr-un "ingredient secret", care transformă Beer Sheva într-un motor pentru inovare, scrie Agerpres.
10:35
Suedia și Marea Britanie oferă granturi a câte 40 de mii de dolari fiecare organizațiilor de susținere a afacerilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Asistența financiară este oferită prin concurs, în cadrul proiectului PNUD„Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), transmite IPN.
10:35
Președintele Comisiei pentru Relații Externe a Senatului SUA a adoptat luni o declarație împreună cu omologii din mai multe parlamente europene prin care se opun recentului acord dintre Washington și Berlin de a permite finalizarea gazoductului Nord Stream 2, destinat să transporte gaze naturale din Rusia direct în Germania pe sub Marea Baltică, informează Agerpres.
Acum 8 ore
10:25
Salvatorii au intervenit în mai multe situații de risc apărute în urma ploilor torențiale cu vânt puternic, care au fost înregistrate ieri, 2 august, pe teritoriul Republicii Moldova.
10:20
Poliția din Districtul Columbia a anunțat luni că încă doi ofițeri de poliție care au răspuns la asaltul din 6 ianuarie de la Capitoliu au murit prin sinucidere, ceea ce ridică la patru numărul de sinucideri cunoscute înregistrate în rândul agenților care păzeau clădirea Congresului în ziua respectivă, relatează Reuters, potrivit Agerpres.
10:10
Cod Roșu de alertă în sănătate publică a fost instituit în municipiile Cahul, Soroca și orașul Vulcănești. Deciziile au fost luate de Comisiile teritoriale de sănătate publică, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, informează portalul Agora.md.
09:50
Șeful "Casei belaruse" din Ucraina, Vitali Șișov, care a fost dat dispărut luni seară, a fost găsit spânzurat într-un parc din Kiev - potrivit unui raport al Poliției din capitala ucraineană.
09:30
Primăria municipiului Chișinău anunță că cele două puncte mobile de vaccinare, un troleibuz și un autobuz, vor staționa în intervalul orelor 10:00-18:00, se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Râșcani, str. Miron Costin, Complexul Memorial "Feciorilor Patriei - Sfânta Amintire", iar autobuzul se va deplasa în orașul Sângera, str. 31 August 9, în preajma Casei de Cultură. 
09:15
09:10
Statele Unite au promis luni un ”răspuns colectiv” cu aliații lor împotriva Iranului după atacul mortal asupra unui petrolier administrat de un miliardar israelian în Marea Arabiei, atac în urma căruia și-au pierdut viața doi membri ai echipajului navei, un român și un britanic, relatează AFP, potrivit Agerpres.
09:00
Consumatorii din străzile Movileni, L. Rebreanu și Călătorilor din capitală vor rămâne joi, 5 august, fără apă la robinet. SA „Apă-Canal Chișinău” precizează că sistările sunt planificate între orele 09.00 și 23.00. În această perioadă, vor fi efectuate lucrări de reabilitare a rețelelor de apeduct, finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții, transmite IPN.
08:50
O nouă graniță a fost atinsă în domeniul medicinei. În Franța, a fost realizată o inimă complet artificială, un eveniment ce dă speranțe multor pacienți aflați pe listele de transplant, scrie DIGI24.ro.
08:35
Creditele și împrumuturile cetățenilor R. Moldova reprezintă 13,8% din PIB sau 29 miliarde de lei, potrivit expertului în politici economice al Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) "Viitorul", Veaceslav Ioniță, care a comentat creșterea împrumuturilor de consum. 
Acum 12 ore
08:25
Un militant belarus, șef al unui ONG care îi ajută pe compatrioți săi care au fugit din Belarus din cauza represiunii, a dispărut luni la Kiev, a indicat organizația sa pe Telegram, notează AFP, potrivit Agerpres.
08:20
Consiliul guvernatorilor Fondului Monetar Internațional (FMI) a aprobat o alocare generală a drepturilor speciale de tragere (DST) echivalentă cu 650 miliarde dolari (aproximativ 456 miliarde DST), din care 275 miliarde dolari (aproximativ 193 miliarde DST) vor fi destinate piețelor emergente și țărilor în curs de dezvoltare, inclusiv țărilor cu venituri mici, transmite mold-street.com.
08:10
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a elaborat proiectul hotărârii de rechemare din funcție a ambasadorului R. Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc.
Acum 24 ore
20:10
Grecia este lovită de „cel mai grav val de căldură din 1987”, în urmă cu mai bine de 30 de ani, a avertizat premierul Kyriakos Mitsotakis, în timp ce mercurul din termometre urma să ajungă luni la 45 de grade în unele regiuni, relatează AFP, potrivit hotnews.ro.
19:50
Amiralul Robert P. Burke, șeful Comandamentului NATO al Forțelor Întrunite (Joint Force Command - JFC) de la Napoli, a atras atenția asupra incidentelor tot mai dese din Marea Neagră între Federația Rusă și NATO, transmite defenseromania.ro.
19:35
Cetățenii Republicii Moldova, vor putea intra în Federația Rusă din 1 septembrie, la prezentarea unui test de laborator negativ la COVID-19, făcut nu mai devreme decât cu trei zile calendaristice înainte de intrarea în țară. Rezultatul testului va trebui introdus în aplicația "Călătoresc fără COVID-19", se arată într-un document semnat de medicul sanitar șef de stat al Federației Ruse, transmite IPN.
19:20
Medicii atrag atenția asupra riscurilor la care sunt supuși oamenii în timpul caniculei, în special cei care suferă de boli cronice.
19:05
Autoritățile de la Washington au anunțat că vor oferi mai multor refugiați afgani posibilitatea de a se stabili în SUA.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.