Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin.

Sputnik, 22 iulie 2021 09:10

Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Petru Caduc, antrenor emerit al Moldovei, Oltea Boldureanu, expert în alimentație și Sergiu Manea, președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului din RM.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 30 minute
09:20
Un bărbat agresiv și cu fața însângerată a băgat în sperieți trecători din centrul Capitalei. Acesta înjura și lovea cu pumnii în geamurile magazinelor și în automobilele parcate în preajmă.
09:10
Ministerul Dezvoltării Economice al Rusiei a anunțat că PIB-ul țării a atins în luna iulie curent nivelul pre-pandemic din trimestrul IV al anului 2019
09:10
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Teodor Cârnaț, doctor habilitat în drept, Dmitrii Prohnițchi, specialistul principal, ANTA, apicultorul Constantin Cojocaru și Dumitru Chitoroagă, jurnalist Sputnik Moldova.
Acum 2 ore
08:00
Cetățean rus din 2013, actorul francez Gérard Depardieu va filma o nouă producție cinematografică în Rusia.
07:40
Cele două puncte mobile de vaccinare din municipiul Chișinău își continuă activitatea și astăzi. Iată unde va staționa troleibuzul și autobuzul.
Acum 4 ore
07:00
Leul moldovenesc prinde la puteri și se apreciază în raport cu toate valutele de referință. Iată care sunt cotațiile oficiale anunțate de Banca Națională a Moldovei pentru ziua de 29 iulie.
06:30
Vreme toridă cu maxime termice de până la 35 de grade Celsius. Cel mai cald va fi în raioanele de sud.
06:10
Zeci de elicoptere au intervenit în apropiere de orașul turistic Antalya pentru a stinge incendiile forestiere.
Acum 12 ore
23:10
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, consideră că aparatul președintelui SUA și consilierii lui au cunoștințe și viziuni eronate despre Rusia contemporană.
22:50
Statele Unite se îndepărtează tot mai mult de Orientul Mijlociu. Autoritățile au retras contingentul din Afganistan, iar misiunea militară din Irak se apropie de sfârșit.
22:20
ONU avertizează asupra unui număr mare de asteroizi „potențial periculoși” care amenință Pământul.
22:00
Gazoductul Nord Stream 2 este finalizat în proporție de 99 la sută, anunță compania operatoare a proiectului.
21:20
Purtătoarea de cuvânt a MAE rus punctează din nou, prin exemple concrete, cât de ipocrită este indignarea Occidentului față de așa zisa duritate a legilor din Rusia.
20:50
Nu toți cetățenii care intră în Republica Moldova dintr-o țară inclusă în „zona roșie” vor sta în izolare. Iată cine face excepție de la regulă.
Acum 24 ore
20:10
Elena Bodnarenco și Viorel Furdui au vorbit în studioul Radio Sputnik Moldova despre problemele administrațiilor publice locale.
19:40
Spitalul Raional și grădinițele din Nisporeni riscă să rămână fără apă, asta după ce capacitatea Stației de Tratare a apei din satul Grozești funcționează la limită.
19:00
Industria cinematografică a făcut ca în jurul meseriei de medic legist să planeze foarte multe mituri și legende, demne de scenariile unor filme horror. Dar ce se întâmplă cu adevărat în morgile din Moldova - aflați din interviul cu șeful Centrului de Medicină Legală.
18:50
Primarul din Chiriet-Lunga, UTA Găgăuzia, a oferit detalii pentru Sputnik Moldova despre adolescentului care a murit marți seara pe terenul de sport al liceului din localitate.
18:10
Alte 166 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.
18:00
Volumul producției zilnice de petrol plasează Rusia pe al doilea loc după Statele Unite și înaintea Arabiei Saudite în acest an, raportează serviciul statistic de stat al țării, Rosstat.
17:30
Meteorologii au anunțat că săptămâna viitoare se așteaptă schimbări radicale ale vremii. Iată când se așteaptă ploi și scădere bruscă a temperaturilor.
16:50
Ministerul rus al Apărării va primi în curând un punct aerian de comandă de generația a treia, în baza Il-96-400M. Asamblarea a două noi aeronave ale “Apocalipsei” a început la uzina din Voronej, în cadrul proiectului „Zveno-S”.
16:20
Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a solicitat ajutorul MAI, a Inspectoratului General de Carabinieri și a altor organe de forță pentru a monitoriza respectarea măsurilor anti COVID-19.
15:50
Corpul neînsuflețit al unui copil a fost găsit ieri pe terenul sportiv al unei școli din UTA Găgăuzia. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova.
15:30
Două persoane au fost reținute în urma perchezițiilor matinale de la Consiliul raional Criuleni. Acestea ar fi prejudiciat bugetul local cu sute de mii de lei.
15:30
Tragedie cumplită în regiunea Ivano-Frankivsk din Ucraina. Un avion s-a prăbușit peste o casă de locuit și a ucis patru oameni.
15:00
Interpreta de muzică populară, solista Orchestrei Naționale „Lăutarii” Lidia Bejenaru-Botgros a fost condusă astăzi pe ultimul drum.
14:40
Șeful autonomiei regionale a tătarilor din Crimeea, Eyvaz Umerov, a chemat Turcia să recunoască Crimeea ca parte a Rusiei.
14:00
Tot mai multe persoane sună la Serviciul 112 pentru a anunța despre prezența unor obiecte explozive în incinta unor instituții. Toate alertele cu bombă din acest an s-au dovedit a fi false.
13:30
Deputatul din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, fostul primar de Soroca Elena Bodnarenco și președintele CALM Viorel Furdui sunt invitații platformei de discuții din cadrul Centrului de presă Sputnik Moldova.
13:30
Analistul a scos în evidență câteva dintre principalele dileme politice și economice ale Moldovei, cu care se va confrunta PAS, și a menționat că procesul de epurare a sistemului judiciar va încălca principiile statului de drept.
13:00
De la Cod verde am trecut din nou la Cod galben. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a emis o nouă hotărâre în contextul creșterii numărului de infectări cu noul virus, dar și a depistării tulpinii Delta în țara noastră.
12:40
Odihnă la un lac din Comrat s-a încheiat tragic pentru un bărbat de 59 de ani. El s-a înecat în timp ce încerca să treacă înot lacul.
12:10
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat planul de învățământ pentru anul de studii 2021-2022. Iată de câte vacanțe vor beneficia elevii.
12:10
Mai multe descinderi au loc la Consiliul raional Criuleni. Potrivit CNA, în dosar sunt vizate persoane publice, dar și un agent economic.
12:00
Poliția anunță că rata criminalității în țară a crescut comparativ cu anul trecut, iar Capitala se numără printre cele mai afectate localități.
12:00
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat structura noului an de învățământ. Calendarul lecțiilor și vacanțelor - în materialul Sputnik Moldova.
11:30
Administrația Biden planifică să impună vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru funcționarii de stat.
11:00
Prețul la combustibil continuă să crească în unele rețele de benzinării. Un operator local a majorat prețul la benzină.
10:50
Artiști, admiratori și colegi au venit să o aplaude pentru ultima dată pe interpreta de muzică populară Lidia Bejenaru-Botgros.
10:30
În scurt timp ne putem aștepta la o majorarea a prețurilor la gazele naturale. Despre acest lucru a anunțat directorul general al MoldovaGaz, Vadim Ceban.
09:50
93 de persoane au murit în prima jumătate a acestui an în urma unor accidente rutiere produse pe drumurile din țară. Astfel, în primele șase luni au fost înregistrate peste o mie de accidente, în creștere comparativ cu aceiași perioadă a anului 2020.
Ieri
09:10
Andrei Porubin și invitații emisiunii: Galina Norocea de la Agernția de Mediu, Ion Botnariuc de la Inspectoratul Piscicol, medicul generalist Iurie Cușnir și compozitorul italian Massimo Sinceri.
09:00
Președintele Joe Biden a decis nominalizarea unui personaj controversat în România într-un post cheie al diplomației SUA.
08:30
Militarii Armatei Naționale se pregătesc pentru parada militară care va avea loc de Ziua Independenței Republicii Moldova.
08:00
Profesorul de limbă rusă Emil Dumitru, de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” din București, este de părere că limba rusă are dreptul să fie studiată la fel ca orice altă limbă străină. Câți elevi învață rusa în România.
07:40
Cele două puncte mobile de vaccinare din municipiul Chișinău își continuă activitatea și astăzi. Iată unde va staționa troleibuzul și autobuzul.
07:10
Moldovenii încă nu pot călători liber în țările Uniunii Europene cu certificatele digitale de vaccinare anti-COVID. Consultantul în comunicare al Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, a comunicat pentru Sputnik Moldova când va fi remediată problema.
06:30
Leul moldovenesc se apreciază față de toate valutele de referință, informează Banca Națională a Moldovei.
06:00
Și astăzi ne așteaptă o zi cu temperaturi caniculare. Maximele termice vor urca până la 35 de grade Celsius. Cel mai cald va fi în raioanele de sud.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.