Criză globală a deșeurilor alimentare: Aproape jumătate din producția mondială de mâncare este risipită

UNIMEDIA, 22 iulie 2021 08:50

Lumea se confruntă cu o criza globală a deșeurilor alimentare, 40% din producția mondială de mâncare, reprezentând peste două miliarde de tone de alimente, rămân neconsumate la nivel mondial, o cantitate aproape dublă față de estimările anterioare, potrivit unui nou raport realizat de ONG-ul internațional pentru conservarea naturii și restaurarea ecologică a mediului natural World Wildlife Fund (WWF) în colaborare cu Tesco Plc, cel mai mare retailer din Marea Britanie, transmite digi24.ro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 8 ore
21:50
Secretarul general al PD, fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, a venit cu o reacție la informațiile că ar avea legătură cu compania „Tirex”. Democratul a menționat și despre dosarul intentat în privința fostului șef al IGP, ex-ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, menționând că „Pînzari nu a încălcat legea”, iar cu compania respectivă nu are interese. 
21:40
Lionel Messi nu mai semnează cu Barcelona. Deși părea că este doar o chestiune de timp până când argentinianul semnează noul contract, clubul catalan a anunțat că Lionel Messi nu va mai continua pe Camp Nou, scrie digisport.ro.
Acum 12 ore
21:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat înregistrarea trucată în care aceasta apare alături de Ilan Șor, liderul Partidului Politic Șor și care ar aparține omului de afaceri, Veaceslav Platon, obținut de ofițerii SIS, în urma unor percheziții. Maia Sandu a declarat că imaginile video sunt niște falsuri și niciodată nu a vorbit cu Ilan Șor, iar despre acest caz a aflat aseară. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.
19:50
Premierul României Florin Cîţu a anunţat că România va acorda Greciei ajutor terestru pentru stingerea incendiilor cu care se confruntă această ţară, în acest sens urmând să fie trimise echipe de pompieri, scrie digi24.ro.
19:40
Primăria municipiului Chișinău informează că pe 06 - 07 august 2021 va fi suspendat traficul rutier în perimetrul sensului giratoriu de la intersecția bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt cu străzile Henri Coandă, Calea Ieșilor și strada Ion Creangă.
19:10
Atleta olimpică Krystsina Tsimanouskaya a decis să caute o ieșire în timp ce era condusă la un aeroport din Tokyo pentru că bunica ei i-a spus că nu este sigur să se întoarcă acasă, în Belarus, scrie digi24.ro.
18:40
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță despre alte patru decese. Fiecare persoană, decesul căreia a survenit din cauza complicațiilor coronavirusului suferea și de alte comorbidități.
18:40
Fosta șefă a Agenţiei de stat Invest Moldova, Rodica Verbeniuc, și-a sărbătorit, ieri, nunta de porțelan. Aceasta a venit cu un mesaj de apreciere pentru soțul ei, „care a avut curajul să se căsătorească cu o femeie publică”, scrie SHOK.md.
18:20
Alte 159 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 8 sunt de import: 2-Turcia, 1-Albania, 1-Bulgaria, 1-Egipt, 1-Germania, 1-Italia, 1-Ucraina.
17:20
Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, regretă întâlnirile avute cu Jeffrey Epstein, miliardarul acuzat de trafic de carne vie, găsit mort în celulă în așteptarea procesului, în 2019. „A fost o greșeală uriașă să petrec timp cu el, să-i ofer credibilitate”, a spus Bill Gates, într-un interviu acordat pentru CNN, transmite digi24.ro.
Acum 24 ore
16:20
Acum zece zile, minora de 13 ani a ieșit din casă și nu a mai fost de găsit. Părinții au încercat să o caute de sine stătător, însă după trei zile, căutările s-au soldat cu eșec. Nici după ce au interveni oamenii legii, nu s-a putut da de urmele fetei.
16:10
Comisia juridică numiri și imunități a Parlamentului a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, raportul asupra proiectului de hotărâre cu privire la modificarea hotărârii Parlamentului nr.84 din 2021, cu privire la componența numerică și nominală a Biroului permanent. Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei, Olesea Stamate, după încheierea ședinței. Astfel, Biroul permanent va fi completat cu un deputat de la BECS și va avea,în total,13 membri.
16:00
În incinta Grădinii Zoologice se vor desfășura lecții pentru copii. În acest mod, micuții vor învață despre fauna sălbatică, viețuitoarele Grădinii Zoologice, hrănirea animalelor și alte activități ce dezvoltă cunoștințele copiilor în domeniu, într-un mod distractiv, anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban.
15:40
Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a scăzut în iulie pentru a doua lună consecutiv, o veste bună pentru consumatori, întrucât se diminuează presiunile inflaţioniste, anunță Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură. Chiar și așa, costurile rămân cu aproape o treime mai mari decât în vara anului trecut, informează Digi24.ro. 
15:10
Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea programului de activitate și acordarea votului de încredere Guvernului în frunte cu Natalia Gavrilița și cel cu privire la aprobarea listei, după ce a fost propusă o altă organizare a Executivului, prin divizarea câtorva ministere, au fost aprobate, astăzi, cu majoritate de voturi, în cadrul Comisiei juridice numiri și imunități a Parlamentului. Acestea vor figura pe ordinea de zi a ședinței Legislativului, anunțată pentru mâine.
15:00
Meteorologii au emis astăzi cod galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea este valabilă până mâine la ora 20.00.
14:50
Fracțiunea parlamentară a Partidului „Șor” va vota, cel mai probabil, pentru Guvernul Nataliei Gavrilița, dar cerem în schimb de la noua guvernare să respecte opțiunea de vot a alegătorilor. Este afirmația liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor. 
14:50
Un conațional riscă să fie penalizat pentru tentativa de trecere ilegală a hotarului. Polițiștii l-au reținut la doar câțiva metri de la frontiera moldo-ucraineană. Acesta a încercat să ajungă în orașul Bolgrad, Ucraina, prin ocolirea punctului de trecere pentru că nu deținea vreun act.
14:40
Experții britanici au acuzat Organizația Mondială a Sănătății că pune în pericol viețile a milioane de oameni prin faptul că îndeamnă guvernele să ia măsuri drastice împotriva țigărilor electronice. Reacția vine după ce OMS a declarat că acestea ar fi dăunătoare, riscând să atragă tinerii și să îi facă dependenți de nicotină, informează deschide.md
14:40
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis alte trei acte de constatare în care au fost depistate două incompatibilități de funcție și un conflict de interese.În încălcările stabilite sunt vizați un consilier raional al Consiliului Raional Fălești, un fost consilier din Consiliul orășenesc Cricova, municipiul Chișinău și un director de gimnaziu din raionul Telenești.
14:30
Statele Unite, ale căror graniţe rămân închise pentru un număr mare de călători străini, intenţionează să le redeschidă pentru persoanele complet vaccinate. Anunțul a fost făcut de un oficial al Casei Albe, potrivit Dgi24.ro.
14:20
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a venit cu un comentariu referitor la înregistrarea trucată în care apare liderul Partidului Șor Ilan Șor și o clonă a Președintei Maia Sandu. Referitor la informațiile că aceasta ar fi fost găsită în laptopul care ar aparține omului de afaceri, Veaceslav Platon, obținut de ofițerii SIS, în urma unor percheziții, PCCOCS declară că „în cadrul percheziției la fața locului NU au fost ridicate calculatoare, ci doar două telefoane mobile”.
14:00
Duminică pe scările de la Valea Morilor va avea loc un concert. Evenimentul va începe la 18:00, având genericul „O seară în parc”. Acesta este organizat de Direcția cultură. Publicul va urmări o compilație muzicală susținută de orchestra de muzică ușoară „Avanti”, conducător artistic – Vladimir Adrian și solistă – Roxana.
13:50
După o pauză considerabilă din cauza situației pandemice, Baletul Național JOC a participat la cea de a 7-a ediție a Festivalului Internațional de folclor „Hora din străbuni”, organizat la Vaslui.
13:40
Președințiaa venit cu o reacție la înregistrarea trucată cu Ilan Șor șiclona Maiei Sandu, care a apărut în spațiul public ieri. „Esteunpericol pentru societate și este nevoie de implicarea statului”,a declarat, pentru UNIMEDIA, Sorina Ștefîrță, purtătoarea decuvânt a președintei Maia Sandu.
13:20
Un bărbat în vârstă de 46 de ani, originar din r-nul Glodeni a fost reținut de oamenii legii, pentru comiterea unui furt.
12:30
O companie din Republica Moldova a trimis cinci elicoptere în Turcia pentru a participa la operațiunea de stingere a incendiilor din regiunea de sud a țării. Anunțul a fost făcut de ambasada Republicii Moldova în Turcia.
12:10
Polițiștii din Șoldănești au înregistrat apelul telefonic al unei persoane care a comunicat că în iazul din localitate s-ar fi înecat o persoană.
12:10
Omulde afaceri Veaceslav Platon a venit cu o reacție, după ce a fostpublicat un video trucat în care apare liderulPartidului Șor, Ilan Șor, și o clonă a președintei Maia Sandu,înregistrare ce ar fi fost găsită în laptopul lui Platon, obținutde ofițerii SIS, în urma unor percheziții.
11:50
Președinta CC, Domnica Manole, a explicat motivele deciziei Înaltei Curți cu privire la art. 422 din Codul de procedură penală. Magistrați au decis declararea drept constituțională a articolului respectiv, dar cu o anumită condiție.
11:30
Un bărbat în vârstă de 34 de ani, locuitor al capitalei a fost reținut de oamenii legii, pentru răspândire și comercializarea a substanțelor narcotice.
11:30
În ultimii ani se atestă o înclinație negativă spre economii din partea cetățenilor moldoveni. Aceștia au cheltuit și s-au împrumutat mai mult decât au câștigat. Anul trecut, în an de pandemie, surprinzător, a crescut simțitor, cu 2,1%, înclinația spre economii a moldovenilor. Despre aceasta vorbește Veaceslav Ioniță, expertul în politici economice al Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în cadrul noii ediții a emisiunii economice.
11:10
Comisia Electorală Centrală a acreditat, în cadrul ședinței de astăzi, cinci observatori internaționali în vederea monitorizării alegerilor pentru Adunarea Populară a UTA Găgăuzia din 19 septembrie curent. Aceștia reprezintă Ambasada Republicii Franceze, Ambasada Republicii Belarus și Adunarea Interparlamentară a Statelor-membre ale CSI.
10:50
Comisia Electorală Centrală a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi, organizarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar al satului Călinești, raionul Fălești pentru 21 noiembrie 2021.
10:50
Agenţia Naţională Transport Auto în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție continuă astăzi campania de informare și sensibilizarea cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție în domeniul transport rutier și activități conexe transportului rutier.
10:20
G.M-COM SRL, companie fondată de Gheorghe Guzun din Cimișlia este primul și unicul producător din Moldova care exportă brânzeturi în țările Uniunii Economice Eurasiatice.
10:00
Fostul ambasador al Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko a fost numit șef al Delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan. Despre aceasta a anunțat, Înaltul Reprezentant, Vicepreședintele Josep Borrell.
10:00
Curtea Constituțională examinează sesizarea prirvind excepția de neconstituționalitate a articolului 422 din Codul de procedură penală. Acesta se referă la termenul în care poate fi declarat recursul împotriva hotărârilor instanțelor de apel.
09:50
Incendiul masiv de la marginea Atenei a ars toată noaptea și a distrus sau avariat grav zeci de clădiri, inclusiv locuințe. Din cauza focului, mii de persoane au fugit din casele lor, iar pompierii s-au luptat cu greu să aducă flăcările sub control, potrivit Digi24.
09:50
Agenția Națională a Arhivelor a lansat o expoziție foto virtuală, care arată cum a evoluat Stadionul Republican, de la momentul fondării până a ajuns în ruine. La data de 27 decembrie 1948, Comitetul Central al Partidului Comunist Unional (bolșevic) a emis Hotărârea cu privire la dezvoltarea în masă a culturii fizice și creșterea potențialului fizic la populație. Această prevedere a fost preluată pentru implementare de către CC PC(b) din Moldova și a servit temei pentru construcția Stadionului Republican în orașul Chișinău. La 60 de ani diferență, în vara anului 2007, o mare parte din Stadion a fost demolată.
09:40
Un antreprenor din Chişinău a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie, după ce a fost denunţat de un funcţionar al Preturii Buiucani pe care acesta ar fi încercat să-l mituiască. Potrivit denunţătorului, comerciantul ar fi dorit să amplaseze o gheretă pentru comercializarea produselor agricole în sectorul Buiucani, iar ca să obţină permisiunea i-ar fi promis angajatului Preturii un comision de 10 la sută din venitul lunar.
09:10
Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, 05 august, a. c., în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile: troleibuz și autobuz, se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Buiucani, Calea Ieșilor, în preajma Parcului „La Izvor”, iar autobuzul se va deplasa în comuna Ghidighici, strada Victoria, 10, intrarea în sat.
08:40
Scriitorul, poetul și dramaturgul Andrei Strâmbeanu s-a stins din viață. Acesta ar urma să împlinească 87 de ani pe 25 august. Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook Aliona Baroncea, directorul Ansamblului „JOC”.
08:10
Horoscop 5 august 2021. Comunicarea o putem folosi astăzi în avantajul nostru, dar doar dacă nu lăsăm impulsivitatea să înceapă discuţiile, scrie SHOK.md cu referire la observatornews.ro.
07:50
Banca Națională a Moldovei a stabilit astăzi, 5 august, pentru euro un curs valutar de 21 lei și 16 de bani, iar un dolar costă 17, 85 lei.
07:20
Meteorologii anunță pentru astăzi ploi cu descărcări electrice în nordul și centrul țării, iar la sud cer variabil. Maxima zilei va oscila între +28 și +33. 
07:20
Cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume de la Al Sulaibiya, Kuweit este în flăcări. Incendiul este atât de amplu încât este vizibil din satelit. Se estimează că acolo sunt depozitate șapte milioane de anvelope, scrie digi24.ro cu referire la insiderpaper.com.
Ieri
22:20
Liderul Partidului Șor a comentat imaginile în care apare alături de clona președintei Maiei Sandu. Acesta susține că este un fake și o făcătură de prost gust. „Această tâmpenie, falsitate idioată scoate la iveală faptul că oponenții noștri sunt oameni cu defecte, fără onoare și conștiință”, a scris Șor, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
21:50
Liderul Partidului Șor Ilan Șor și o clonă a președintei Maia Sandu apar într-o înregistrare trucată care ar fi fost găsită în laptopul care ar aparține omului de afaceri, Veaceslav Platon, obținut de ofițerii SIS, în urma unor percheziții. Jurnal TV a intrat în posesia imaginilor și le-a făcut publice în această seară. 
21:30
Traficul rutier pe strada Paris, tronsonul cuprins între strada Alba Iulia și Alexandru Marinescu, va fi suspendat timp de 10 zile, începând cu 6 august și până pe 16 august. 
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.