Ambuteiaje la Chișinău. Lista străzilor pe care să le eviți pentru a te deplasa mai ușor

#diez, 22 iulie 2021 08:45

Serviciul „InfoTrafic” al INSP informează că, la această oră, în municipiul Chişinău se atestă flux sporit de transport pe mai multe străzi și tronsoane de drum. Articolul Ambuteiaje la Chișinău. Lista străzilor pe care să le eviți pentru a te deplasa mai ușor apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 12 ore
22:30
Acest anunț vine după ce, deși s-a crezut inițial că s-a ajuns la un acord între cele două părți, nu au putut fi îndeplinite mai multe aspecte economice ce țin de regulamentul La Liga. Lionel Messi nu a putut fi înregistrat din cauza plafonului salarial impus de oficialii campionatului din Spania. Articolul Lionel Messi părăsește FC Barcelona. Care sunt motivele din care contractul nu a fost prelungit apare prima dată în #diez.
22:15
Primăria municipiului Chișinău informează că pe 06-07 august 2021 va fi suspendat traficul rutier în perimetrul sensului giratoriu de la intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt cu străzile Henri Coandă, Calea Ieșilor și str. Ion Creangă. Articolul Conducerea Primăriei anunță că traficul rutier va fi suspendat pe unele străzi din Capitală. Cum va circula transportul public apare prima dată în #diez.
21:45
Comisia Europeană a transmis joi că decizia privind administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID revine fiecărui stat membru în parte, dar a recomandat să fie avute în vedere evaluările ştiinţifice. Articolul Comisia Europeană: fiecare țară UE este liberă să decidă dacă administrează a treia doză de vaccin anti-COVID apare prima dată în #diez.
18:15
Daca ești un/o tânăr(ă) activ(ă), ambițios/ambițioasă, cu idei noi ce așteaptă să fie implementate și vrei să fii vocea tinerilor din sectorul Centru, atunci ești așteptat(ă) cu drag în echipa Consiliului Local de Tineret Centru (CLTC). Articolul Ești tânăr și ambițios? Devino voluntar în cadrul echipei Consiliului Local de Tineret Centru apare prima dată în #diez.
18:00
Alte 159 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, opt sunt de import. Articolul Încă 159 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Moldova în ultimele 24 de ore apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
17:45
Pe 15 august, la Artcor, va evolua trupa românească de art rock Sea Section. Concertul va începe la ora 19.00, iar în partea de debut vei avea ocazia să o asculți pe interpreta Stela Boțan. Articolul Concertele cu trupe românești la Chișinău continuă! Pe 15 august, la Artcor, va evolua Sea Section  apare prima dată în #diez.
17:30
Consiliul Local al Tinerilor din Botanica lansează proiectul „The voices of our times”. Cu această ocazie invităm toți tinerii doritori, cu vârsta cuprinsă între 14-25 ani să afle mai multe despre drumul parcurs al antreprenorilor și al artiștilor în cariera lor. Articolul „The voices of our times”. Consiliului Local al Tinerilor din sectorul Botanica invită tinerii la o sesiune de instruire despre antreprenoriat apare prima dată în #diez.
17:00
Pentru că acasă avem suficient de multe locuri frumoase de vizitat și chiar de admirat, iar un concediu este mereu binevenit pentru a vă reîncărca cu energie și emoții frumoase, noi am pregătit o listă cu pensiuni din nordul țării unde veți putea savura fiecare clipă la 100 %.  Articolul De La Iepurași până La Bunica. Lista pensiunilor din nordul Moldovei unde te poți odihni în voie apare prima dată în #diez.
16:45
Dăruiește o carte pentru Viitor! Acesta este îndemnul proiectului social care a fost lansat pe 1 august. Cu toții ne dorim o societate mai bună și un viitor mai prosper, dar în mâinile cui este acest viitor? Exact, în mâinile celor care astăzi încă învață în școli. Articolul Vrei să donezi o carte din biblioteca ta școlilor din Republica Moldova? Află cum o poți face apare prima dată în #diez.
16:30
Primăria municipiului Chișinău informează că duminică, 8 august, ora 18.00, pe scările de granit din Parcul „Valea Morilor" va avea loc un spectacol muzical cu genericul „O seară în parc” Publicul este invitat să urmărească o compilație muzicală, susținută de orchestra de muzică ușoară „Avanti", conducător artistic - Vladimir Adrian, solistă – Roxana. Articolul În această duminică în parcul Valea Morilor, se va desfășura un spectacol muzical susținut de Orchestra de muzică ușoară „Avanti” apare prima dată în #diez.
15:30
Mâncarea - una dintre necesitățile noastre de bază, dar și o expresie concretă a apartenenței noastre la o anumită etnie, cultură sau națiune. Transformată în artă, mâncarea ne adaugă nu doar energie, ci și extaz, plăcere, savoare, fără de care existența noastră ar fi fadă, lipsită de gust. De-a lungul istoriei, mâncarea și-a câștigat un loc sub soare devenind dintr-o simplă necesitate într-un joc subtil de rafinament și sensibilitate. Fiind un domeniu atât de vast, echipa magazinului online METRO Zakaz a decis să ofere cinci curiozități inedite cu și despre mâncare, în rândurile ce urmează. Articolul Știați că? 5 curiozități despre mâncare și produse alimentare apare prima dată în #diez.
15:15
Biroul permanent al parlamentului va fi extins cu un deputat. Este vorba despre Constantin Starîș din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. La ședința precedentă a parlamentului acesta a fost exclus din componența inițială (12 membri), iar în locul lui a fost inclus un deputat din fracțiunea Partidul Șor. Articolul Biroul permanent al parlamentului va fi extins cu încă un deputat. În total, vor fi 13 membri apare prima dată în #diez.
14:45
Ce este YARDSALE în august? Este doar OAUgust sau altfel spus este un picnic mare în cea mai verde locație. Foodcourt mare, zonă echipată pentru copii și un târg în care poți găsi ce nu vei găsi altundeva în oraș! Articolul (foto) Ce este WOWGUST Yardsale? Tot ce trebuie să știi despre ultimul eveniment de acest gen din această vară apare prima dată în #diez.
14:30
Statele Unite, ale căror graniţe rămân închise pentru un număr mare de călători străini, intenţionează să le redeschidă pentru persoanele complet vaccinate. Anunțul a fost făcut de un oficial al Casei Albe. Articolul SUA anunță că va redeschide granițele pentru turiștii complet imunizați apare prima dată în #diez.
14:15
În perioada 4-18 august se va desfășura campania de caritate „Ajută-mă să-mi pregătesc ghiozdanul de școală”, organizată de Fundația de Binefacere Caritas Moldova. În cadrul acesteia, peste 500 de viitori școlari din familii social vulnerabile vor beneficia de ghiozdane și rechizite pentru a fi pregătiți de școală. Articolul Fii eroul unui copil și ajută-l să-și pregătească ghiozdanul de școală. Cum poți face acest lucru apare prima dată în #diez.
14:15
Bojdeuca lui Ion Creangă va fi restaurată în cadrul unui program comun România-Republica Moldova. Astfel, recent a fost semnat un contract de grant pentru implementarea proiectului transfrontalier „Călător pe Meridiane Culturale”, realizat de Consiliul Județean Iași, în parteneriat cu Consiliul Raional Fălești și Primăria Fălești din Republica Moldova. Articolul Bojdeuca lui Ion Creangă, restaurată într-un program comun al României și Moldovei. Proiectul ar urma să fie realizat până în anul 2023 apare prima dată în #diez.
14:00
Ambasada Marii Britanii la Chișinău anunță deschiderea perioadei de înscriere pentru bursa de studii Chevening. Dosarele pot fi depuse online până la data de 2 noiembrie 2021. Articolul Vrei să faci un program de master în Marea Britanie? A fost dat startul înscrierilor la bursa Chevening  apare prima dată în #diez.
14:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un cod galben, valabil pe 5 și 6 august. Articolul Meteorologii au emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică. Cât timp este valabilă avertizarea apare prima dată în #diez.
13:15
La Parlament s-a desfășurat prima sesiune de informare din cadrul  programului de inițiere pentru deputații de Legislatura a XI-a, aflați la primul mandat de parlamentar. La această ședință deputații au fost informați despre activitatea Secretariatului Parlamentului, atribuțiile,  sarcinile și responsabilitățile subdiviziunilor structurale. Articolul Noii deputați au învățat să fie deputați. Legislativul a organizat o sesiune de instruire pentru parlamentarii aflați la primul mandat apare prima dată în #diez.
13:15
Grădina Zoologică a lansat o inițiativă de predare a unor lecții pentru copii, într-un mod dinamic și interactiv, cu și despre animale. Despre acest lucru a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook. Articolul (video) Copiii au ocazia să interacționeze cu animalele din Grădina Zoologică în cadrul unor lecții dinamice apare prima dată în #diez.
12:45
O companie din țara noastră a trimis cinci elicoptere în Turcia pentru a participa la operațiunea de stingere a incendiilor. Anunțul a fost făcut de Ambasada Republicii Moldova în Turcia. Articolul Cinci elicoptere din Moldova au fost trimise Turciei pentru a ajuta la stingerea incendiilor apare prima dată în #diez.
12:30
Filarmonica Națională vă invită la un concert de muzică incendiară cu genericul Latino Simfonic „E timpul muzicii fierbinți”. Organizatorii v-au pregătit un program bazat pe stilul muzical al dansurilor flamenco, tango, malambo, cha-cha, bossa nova, samba, bolero, danzon, cumbia, la bamba, mambo, ce a adunat cele mai renumite creații semnate de: A. Ginastera, C. Gardel, A. Piazzolla, A. Márquez, C. Velázquez, L. Bermúdez, V. Vargas, A. Barosso ș.a. Articolul Filarmonica Națională vă invită la două concerte în aer liber la Butuceni. Când vor avea loc acestea apare prima dată în #diez.
12:15
Rihanna a intrat în topul miliardarilor și a devenit cea mai bogată cântăreață din lume. Averea acesteia este evaluată la 1,7 miliarde de dolari. Articolul Rihanna a devenit cea mai bogată cântăreață din lume. Cu cât este evaluată averea acesteia apare prima dată în #diez.
12:00
Automobilul privat ocupă mult spațiu în oraș, deși în medie staționează 95 % din timp și transportă doar 1,59 pasageri per călătorie. Asta îl face să fie unul dintre cele mai ineficiente mijloace de transport. Pe lângă asta, este foarte costisitor și poluant, iar din cauza vitezei excesive, chiar și periculos. Grupul de lucru pentru Transport Alternativ, o inițiativă civică ce promovează dezvoltarea culturii și infrastructurii de biciclete și transport public, a realizat un spot video prin care dorește să atragă atenția asupra distribuției spațiale și a dezavantajelor utilizării transportului auto privat pentru călătoriile pe distanțe scurte în oraș. Articolul 22 de biciclete ocupă cât un loc de parcare. De ce este important să optăm pentru un transport personal alternativ apare prima dată în #diez.
11:15
Câteva zeci de pompieri forestieri chinezi au misiunea dificilă de a escorta celebra familie elefanți care străbate țara, înapoi acasă, după ce animalele au călătorit peste 700 de kilometri. Articolul (foto) Elefanții călători din China au primit o echipă de pompieri forestieri care îi însoțește în drumul lor spre casă, cu ajutorul unei drone apare prima dată în #diez.
11:00
Comisia Electorală Centrală a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi, organizarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar al satului Călinești, raionul Fălești pentru 21 noiembrie 2021. Articolul Pe 21 noiembrie 2021 în satul Călinești, raionul Fălești vor fi organizate alegeri locale apare prima dată în #diez.
11:00
Comisia Electorală Centrală a stabilit organizarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar al satului Călinești, raionul Fălești. Scrutinul electoral a fost preconizat pentru ziua de 21 noiembrie 2021. Articolul Pe 21 noiembrie în satul Călinești, raionul Fălești vor fi organizate alegeri locale noi   apare prima dată în #diez.
10:45
Badantele ar putea rămâne fără loc de muncă dacă nu se vaccinează, scrie Corriere della Serra. Până în prezent, legea a introdus obligația de vaccinare numai pentru personalul medical. Articolul Badantele ar putea rămâne fără loc de muncă în Italia dacă nu se vaccinează. Ce se întâmplă acele care s-au imunizat cu Sputnik apare prima dată în #diez.
10:30
G.M-COM SRL, companie fondată de Gheorghe Guzun din Cimișlia este primul și unicul producător din Moldova care exportă brânzeturi în țările Uniunii Economice Eurasiatice. Articolul Ce producător din Moldova exportă cașcavaluri moldovenești din lapte de oi în Rusia apare prima dată în #diez.
09:30
Agenţia Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA) este interesată în aprofundarea cooperării bilaterale cu Universitatea Tehnică a Moldovei şi este deschisă pentru realizarea unui nou program ce contribuie la consolidarea dezvoltării resurselor umane industriale avansate în Republica Moldova prin educația inginerească în stil japonez, incluzând metodele de predare, curricula, colaborarea universitate-industrie-guvern etc. Articolul Propunerea de conlucrare bilaterală dintre UTM și Agenţia Japoneză pentru Cooperare Internațională apare prima dată în #diez.
09:30
Primăria municipiului Chișinău informează că pe data de 5 august, în intervalul orelor 10.00-18.00, cele două puncte de vaccinare mobile: troleibuz și autobuz, se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Buiucani, Calea Ieșilor, în preajma Parcului „La Izvor”, iar autobuzul se va deplasa în comuna Ghidighici, str. Victoria, 10, intrarea în sat. Articolul (doc) Unde vor staționa astăzi cele două puncte mobile de vaccinare anti-COVID-19 apare prima dată în #diez.
09:00
Poetul, prozatorul și dramaturgul Andrei Strâmbeanu a decedat în seara zilei de miercuri, 4 august, la vârsta de 86 de ani. El este laureat al Premiului Național al Republicii Moldova și al Premiului „I. L. Caragiale” pentru dramaturgie al Academiei Române, deținător al Ordinului Republicii. Articolul A decedat poetul, prozatorul și dramaturgul Andrei Strâmbeanu apare prima dată în #diez.
08:30
În perioada 6 august 2021-16 august 2021, va fi suspendat total traficul rutier pe strada Paris, tronsonul cuprins între str. Alba Iulia și str. Alexandru Marinescu. Articolul Traficul rutier va fi suspendat timp de 10 zile pe strada Paris din Capitală apare prima dată în #diez.
Ieri
19:30
Organizația Mondială a Sănătății solicită un moratoriu pentru cea de a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 până cel puțin la sfârșitul lunii septembrie. Directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a îndemnat țările să amâne vaccinarea cu a treia doză pentru ca de aceste doze să poată beneficia ţări care şi-au imunizat doar o parte infimă a populaţiei. Articolul OMS cere amânarea celei de a treia doze de vaccin anti-COVID-19 până la sfârșitul lunii septembrie. Care este motivul apare prima dată în #diez.
18:15
Consolidarea și dezvoltarea sectorului Fintech din Moldova este strâns legată de cadrul normativ al țării și implementarea unor bune practici internaționale de către toate instituțiile care operează cu tranzacții financiare. De aceea, procedurile KYC (Know Your Customer ), adică cele care țin de cunoașterea identității clientului și a beneficiarului final al operațiunilor devin o funcție critică și o cerință legală obligatorie pentru a preveni fenomenul spălării banilor. Articolul KYC sau cunoaște-ți clientul tranzacțiilor financiare. Vezi ce prevede legislația în vigoare pentru prevenirea operațiunilor de spălare a banilor apare prima dată în #diez.
17:45
Beijingul a anunţat miercuri o înăsprire a restricţiilor privind deplasarea în străinătate a cetăţenilor chinezi. Decizia a fost luată după ce China se confruntă din nou cu o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 provocate de varianta Delta. De asemenea, autoritățile au anunțat că anulează zborurile interne și suspendă mai multe linii feroviare. Articolul China restricţionează deplasările în străinătate pentru cetăţenii săi, anulează zborurile și călătoriile cu trenul apare prima dată în #diez.
17:45
Alte 196 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 12 sunt de import: Italia (3), Marea Britanie, Rusia (2), Turcia, Belgia, Germania, Ucraina (1). Articolul Încă 196 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Moldova apare prima dată în #diez.
17:45
Conform rezultatelor primului trimestru al anului curent, Victoriabank este lider între băncile mari din țară pentru trei indicatori principali din domeniul digitalizării. Sub mottoul #CashLess, la Victoriabank se înregistrează: # Cel mai mare număr al tranzacțiilor digitale (fără numerar) din totalul operațiunilor Victoriabank; # Cea mai mare valoare a operațiunilor digitale; # Cea mai mare medie de operațiuni lunare cu un card activ. Articolul Victoriabank își reconfirmă statutul de lider în digitalizare: aur la trei indicatori de performanță digitală în portofoliul carduri bancare apare prima dată în #diez.
17:30
Afla femela, în vârstă de nouă ani, pe nume Yakei l-a învins pe fostul lider Sanchu, în vârstă de 31 de ani și a devenit lidera grupului de maimuțe. Acesta le-a condus pe cele 677 de maimuțe timp de cinci ani. Drept rezultat, pentru prima dată în ultimii 70 de ani în grădina zoologică din orașul Oita grupul de maimuțe este condus de o alfa femelă. Articolul Pentru prima dată în ultimii 70 de ani într-o grădină zoologică din Japonia, grupul de maimuțe este condus de o alfa femelă apare prima dată în #diez.
17:30
Te-ai întrebat vreodată ce se va întâmpla cu creditele tale sau a celor dragi în cazul unui accident întâmplător? Nu, nici IuteCredit nu dorește să-și pună așa întrebări, însă toate se pot întâmpla. Tocmai de aceea s-a pus sarcina de a avea grijă de consumatorii #iute și s-a lansat împreună cu Compania de asigurări DONARIS Vienna Insurance Group- Proiectul de asigurare individuală de accidente și de viață. Articolul IuteCredit – prima companie din Moldova care a lansat un proiect de asigurare. Află ce presupune acesta apare prima dată în #diez.
17:00
Ochelarii de soare nu sunt numai un accesoriu la moda care vă oferă confort vizual, ei sunt cu adevărat utili pentru ca vă protejează ochii de razele ultraviolete care sunt nocive pentru ochi, iar în timp pot cauza afecțiuni oculare grave. Articolul Farmacia Familiei oferă reduceri de până la 50 % la ochelari de soare originali apare prima dată în #diez.
17:00
Membrul fracțiunii parlamentare a partidului politic „Слуга Народа” din Ucraina Jan Beleniuk a câștigat prima medalie de aur pentru Ucraina la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Luptătorul ucrainean de stil greco-roman, în vârstă de 30 de ani, l-a învins în finală pe ungurul Viktor Lorinets, cu scorul 5-1. Articolul Un deputat din Rada Supremă a Ucrainei a câștigat prima medalie de aur pentru țara sa la JO de la Tokyo apare prima dată în #diez.
16:00
Atletul Serghei Marghiev a ocupat locul 12 în finala probei aruncarea ciocanului. El a înregistrat rezultatul 75,24 metri. Campion olimpic a devenit polonezul Wojciech Nowicki. Articolul Jocurile Olimpice 2020: ce rezultate a obținut atletul Serghei Marghiev apare prima dată în #diez.
16:00
Deputata PAS Olesea Stamate a înregistrat astăzi, 4 august, prima inițiativă legislativă în cadrul parlamentului de legislatura a XI-a. Aceasta a menționat că a lucrat luni bune la acest proiect care vizează îmbunătățirea modului de verificare a averilor și intereselor de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Articolul (doc) Deputata PAS Olesea Stamate a înregistrat prima inițiativă legislativă din parlament. Ce prevede proiectul înaintat apare prima dată în #diez.
16:00
Duminică, 8 august, în Rezervația naturală „Codrii” (Strășeni, Lozova) va avea loc festivalul „Strășeni, mon amour”, primul festival dedicat serviciilor publice de calitate, cu participarea formației Zdob și Zdub. De asemenea, veți avea parte și de alte activități precum: expoziții, discuții, eco-iarmaroace și odihnă în aer liber. Articolul Expoziții, iarmaroace și muzică de la formația Zdob și Zdub. Participă la festivalul „Strășeni, mon amour” apare prima dată în #diez.
15:30
O campanie de informare a populației din mediul rural despre importanța vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 a a fost lansată astăzi, 4 august, de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cu sprijinul Băncii Mondiale. Evenimentul de lansare a avut loc în satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi, la Centrul de Sănătate din localitate. Articolul 24 de raioane vor fi implicate într-o campanie de informare despre importanța vaccinării împotriva COVID-19 apare prima dată în #diez.
15:15
Filiala din Moldova a Asociației Amici dei Bambini (Ai.Bi. Moldova), în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a implementat, în perioada ianuarie 2020 – iunie 2021, proiectul „Tați conștienți și responsabili pentru o generație non-violentă”. Cu o durată de 18 luni, proiectul a avut drept scop promovarea unui mediu non-violent de creștere și educare a copiilor, prin implicarea adecvată a taților în viața de familie. Articolul Rezultatele proiectului „Tați conștienți și responsabili pentru o generație non-violentă”, din cadrul campaniei Un Tată Bun apare prima dată în #diez.
15:15
O campanie de informare a populației din mediul rural despre importanța vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 a a fost lansată astăzi, 4 august, de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cu sprijinul Băncii Mondiale. Evenimentul de lansare a avut loc în satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi, la Centrul de Sănătate din localitate. Articolul 24 de raioane vor di implicate într-o campanie de informare despre importanța vaccinării împotriva COVID-19 apare prima dată în #diez.
15:00
Președintele parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó. Articolul Președintele parlamentului, Igor Grosu, invitat de omologul său maghiar la Forumul Parlamentar pentru Securitate și Informații de la Budapesta apare prima dată în #diez.
15:00
Ambasada României în Republica Moldova informează că, începând cu 1 august 2021, au fost efectuate modificări în legislația privind regimul carantinei, în sensul creșterii limitelor de vârstă pentru aplicabilitatea excepțiilor în cazul minorilor (de la trei la șase ani), respectiv introducerea unei noi excepții pentru membrii delegațiilor sportive. Articolul Au fost făcute publice noile condiții de intrare, ședere și tranzit pe teritoriul României apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.