(VIDEO) Mii de oameni în stradă, în Grecia, împotriva vaccinării obligatorii. Au fost dispersați cu gaze lacrimogene

Bani.md, 22 iulie 2021 08:40

Aproximativ 5.000 de manifestanți au protestat miercuri în Grecia împotriva vaccinării obligatorii a îngrijitorilor din căminele pentru bătrâni. Cele mai mari proteste au avut loc la Atena, unde au participat circa 3.000 de manifestanți. Protestele au început chiar în ajunul zilei în care urmează să se supună votului un decret pentru vaccinarea obligatorie a personalului […] Articolul (VIDEO) Mii de oameni în stradă, în Grecia, împotriva vaccinării obligatorii. Au fost dispersați cu gaze lacrimogene apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 24 ore
10:00
Fostul judecător Nicolai Ceaus, care a fost răpit din Moldova în primăvara acestui an, oferă primele detalii cum a ajuns a fi privat de libertate. În cadrul unei ședințe cu ușile închise, Ceaus a fost trimis în arest la domiciliu pentru o perioada de două luni, nu înainte de a le oferi detalii procurorilor. Astfel, […] Articolul Primele detalii despre răpirea lui Nicolai Ceaus din Moldova: Brățara electronică și două luni în arest la domiciliu apare prima dată în Bani.md.
10:00
Un comerciant din capitală ar fi încercat să mituiască un funcţionar al Preturii Buiucani cu 10 000 de euro, ca să obţină un loc la piaţă, dar a fost denunţat la CNA. Un antreprenor din Chişinău a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie, după ce a fost denunţat de un funcţionar al Preturii Buiucani pe […] Articolul A vrut o gheretă pentru legume și fructe, dar riscă închisoare 7 ani. Ce nu a făcut cum trebuie apare prima dată în Bani.md.
09:40
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a revenit în Moldova, după ce a lipsit câteva săptămâni. Usatîi a publicat o fotografie, în care apare pe fundalul panoului cu logo-ul de partid și un mesaj care pune mai multe semne de întrebare. După ce a anunțat că pleacă de la șefia partidului și de la primăria municipiului […] Articolul Mesaj neclar de la Renato Usatîi: Noi toți am ars, cel puțin, o dată. Am căzut, dar ne-am ridicat apare prima dată în Bani.md.
09:30
Deputata PAS Olesea Stamate a înregistrat pe data de 4 august prima inițiativă legislativă din casdrul noului Parlament. Stamate a menționat că este vorba despre un proiect la care s-a lucrat luni de zile  și care prevede îmbunătățirea modului de verificare a averilor și intereselor de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI). „Acest proiect prevede […] Articolul (doc) Olesea Stamate a înregistrat prima inițiativă legislativă din Parlament. Ce prevede proiectul înaintat apare prima dată în Bani.md.
Ieri
14:10
Agenția pentru Eficiență Energetică anunță lansarea celui de al doisprezecelea spot informativ, care vine și cu un pliant ce conține informații privind menținerea aerului rece în birou. Uneori, tot ce trebuie pentru performanță și voie bună în oficiu este o gură de aer proaspăt. Mai ales vara, când biroul este aerisit și răcit suficient, colegii se […] Articolul Cum să răcorim aerul din birouri. Recomandări de la specialiști apare prima dată în Bani.md.
13:40
Serviciul Fiscal de Stat informează despre unele modificări operate în modalitatea de declarare a taxei pe valoarea adăugată, ca rezultat al modificărilor operate în art.102 alin.(12) Codul fiscal în partea ce ține de perioada fiscală în care subiecții impozabili își pot exercita dreptul la deducerea TVA aferent unor categorii de procurări, precum și urmare a […] Articolul Contabili și antreprenori, ATENȚIE! SFS comunică despre unele modificări operate în modalitatea de declarare a TVA apare prima dată în Bani.md.
13:40
Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei.  În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor […] Articolul Ion Ceban, apel către instituțiile statului: Stopați deposedărea ilegale a bugetului municipal de 17 milioane de lei apare prima dată în Bani.md.
13:20
Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong Un, a apărut în ultimele zile cu un bandaj pe ceafă, în imaginile difuzate de televiziunea de stat nord-coreeană. Este ultima apariție care a stârnit speculații cu privire la sănătatea liderului suprem de la Phenian, scrie Bloomberg. Pansamentul s-a văzut în imaginile mass-mediei de stat când Kim a […] Articolul Bandajul de pe ceafa lui Kim Jong Un, un mister de pe lista posibilelor probleme de sănătate ale liderului nord-coreean apare prima dată în Bani.md.
13:20
Reporterii Digi24 au realizat un experiment prin care au vrut să demonteze un mit care circulă printre șoferi: faptul că mașina ar consuma mai puțin carburant, atunci când instalația de aer condiționat e oprită, iar autovehiculul merge cu geamurile deschise. Pentru a demonstra că acest mit e fals l-au invitat pe Emil Gâtej, specialist în […] Articolul Când consumă mașina mai mult carburant? Când este pornit aerul condiționat sau când se merge cu geamurile deschise? apare prima dată în Bani.md.
13:20
Consiliul municipal Chișinău sau Parlament? La această întrebare s-au gândit, aproape o lună, câțiva consilieri PAS care au acces în Parlament la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Este vorba de Alexandr Trubca, Vasile Grădinaru, Ina Coșeru, dar și Angela Munteanu-Pojoga care au decis să plece din CMC și să-și continue activitatea mai departe, la […] Articolul Aleg fotoliile de deputat! Cine sunt consilierii PAS care pleacă din CMC, promiţând sa fie în slujba poporului apare prima dată în Bani.md.
12:10
Sărăcia, inegalitatea și vulnerabilitatea socioeconomică reprezintă una dintre pricipalele provocări cu care se va confrunta Guvernarea, susțin reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate.  „Înainte de COVID-19, o pătrime din populația țării trăia sub limita pragului de sărăcie absolută, iar fiecare a zecea persoană nu avea resurse nici pentru necesarul de consum alimentar. Datele disponibile atestă că […] Articolul Planurile Guvernului Gavriliță: Cum planifică să crească venitul populației apare prima dată în Bani.md.
12:00
În primele șapte luni ale anului curent, se înregistrează o creștere bruscă cu  aproximativ 25%, în comparație cu anul 2020,  în ceea ce privește încasările serviciului vamal la bugetul de stat. Astfel încasările Serviciului Vamal în primele 7 luni ale anului 2021 se ridică la circa 15 miliarde de lei, în creștere cu 25,5% față de încasările din intervalul corespondent […] Articolul Creștere bruscă la încasările serviciului vamal la bugetul de stat. Ajung la 15 miliarde de lei în 7 luni apare prima dată în Bani.md.
11:20
Orice activitate desfăşurată de către o persoană care are drept scop obţinerea venitului, cu excepţia muncii efectuate în baza acordului de muncă reprezintă: activitate de întreprinzător, afacere (business). Cu toate acestea, orice activitate de întreprinzător trebuie făcută conform normelor legale, precizează Serviciul Fiscal de Stat în cadrul unui comunicat de presă. Astfel, dreptul de a desfăşura activitatea de întreprinzător […] Articolul Serviciul Fiscal de Stat atenționează antreprenorii: orice activitate trebuie desfășurată legal apare prima dată în Bani.md.
11:10
Patru actuali deputați, membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate, ar putea schimba fotoliul din Parlament pe cel din Guvern. Asta după ce Natalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală, iar atât ea, cât și deputații Sergiu Litvinenco, Andrei Spînu și Dumitru Budianschi se regăsesc în listă, scrie Realitatea.md. Astfel, Sergiu Litvinenco ar putea ajunge să conducă […] Articolul Patru deputați PAS părăsesc Parlamentul și aleg funcții de Guvernare. Cine i-ar putea înlocui apare prima dată în Bani.md.
10:30
Două pretinse clarvăzătoare din capitală au fost condamnate la câte opt ani de detenție, după ce Procuratura municipiului Chișinău le-a demonstrat vina de comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari. Respectivul proces penal a fost pornit în baza plângerii depuse de o locuitoare a capitalei care reclama acțiunile ilicite ale învinuitelor, care sunt mamă și […] Articolul Escrocherii de proporții: Opt ani de închisoare pentru două pretinse clarvăzătoare apare prima dată în Bani.md.
09:20
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu,  și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu au avut o întrevedere cu ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko, șeful Delegației UE în Republica Moldova, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale. Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă […] Articolul Conducerea BNM, întrevedere cu Michalko: UE sprijină păstrarea și continuarea reformelor în sectorul bancar apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:30
Compania rusească de inginerie constructoare de mașini „Power Machines” a intrat pe piața moldovenească prin offshore-uri dubioase și în ultimii 2 ani a încheiat contracte de sute de milioane de lei. Power Machines a intrat pe lista sancțiunilor americane în 2018 iar în 2019 contractul companiei incheiat cu Vietnam de aproape 1 miliard de dolari […] Articolul O companie rusă de pe listele de sancțiuni ale SUA și UE „face ordine”, pe piața energiei electrice din Moldova apare prima dată în Bani.md.
16:10
Premierul desemnat Natalia Gavrilița a depus azi la secretariatul Parlamentului dosarul noului Guvern. Acesta include programul de guvernare și lista membrilor noului cabinet, care include 15 miniștri și viceprim-miniștri. Natalia Gavrilița, prim-ministru Natalia Gavrilița este vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate. În 2019, a fost ministra Finanțelor în guvernul condus de Maia Sandu. În perioada 2015–2019, […] Articolul OFICIAL: Mai multe ministere! Cine fac parte din Guvernul propus de Gavrilița apare prima dată în Bani.md.
16:00
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu,  și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu au avut o întrevedere cu ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko, șeful Delegației UE în Republica Moldova, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale. Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă […] Articolul Conducerea BNM, întrevedere cu Michalko: UE sprijină continuarea reformelor în sectorul bancar al Republicii Moldova apare prima dată în Bani.md.
15:30
Standardele europene în domeniul energetic sunt tot mai aproape de a fi puse în aplicare. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a obligat titularii de licență din domeniu să semneze contracte de echilibrare cu operatorul sistemului de transport Î.S. „Moldelectrica. Această prevedere ar urma să soluționeze o parte dintre problemele legate de echilibrarea sistemului electroenergetic […] Articolul Mai aproape de regulile UE: 47 de companii energetice, obligate să semneze contracte de balansare cu „Moldelectrica” apare prima dată în Bani.md.
14:10
Piscina de la cea mai mare altitudine din lume tocmai a fost deschisă în Dubai. Address Beach Resort are o înălțime de 293,906 metri și este amplasată la etajul 77 al unui hotel de tip zgârie-nori. Sunt puține lucruri care pot echivala senzația eliberatoare trăită în momentul înotului în aer liber, iar acum în Dubai poți experimenta […] Articolul FOTO Piscina de la cel mai înalt nivel tocmai a fost deschisă. Imaginează-ți cum să înoți la 294 de metri înălțime apare prima dată în Bani.md.
13:40
Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), la data de 2 august curent, a examinat în cadrul ședinței online, Raportul auditului conformității privatizării bunurilor în perioada anilor 2013-2019 prin vânzare la licitații cu strigare sau cu reducere și prin vânzare la Bursa de valori a Moldovei. Scopul misiunii de audit a constat în a evalua […] Articolul Cum s-au privatizat bunurile Moldovei timp de 7 ani. CCRM a scos la iveală mai multe neconformități apare prima dată în Bani.md.
13:30
Președintele FEA, Dorin Damir, va mai sta încă 30 de zile în arest la penitenciarul nr. 13 din Capitală. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea procurorului de caz.   Articolul Președintele FEA, Dorin Damir rămâne în penitenciarul nr. 13 pentru încă 30 de zile apare prima dată în Bani.md.
13:20
Fondului Monetar Internațional a aprobat cea mai mare injecție de resurse din istorie, 650 de miliarde de dolari menite să ajute țările să facă față creșterii datoriilor și consecințelor pandemiei COVID-19. Crearea activelor de rezervă – cunoscute sub numele de drepturi speciale de tragere – este prima de la cele 250 de miliarde de dolari emise […] Articolul Injecție record în economia mondială din parte FMI: Câți bani revin Moldovei, pentru redresarea economică apare prima dată în Bani.md.
13:10
Comisia Electorală din Unitatea  Administrativ Teritorială Găgăuzia a înregistrat până astăzi 82 de candidați la funcția de „deputat local”, în cadrul alegerilor parlamentare din regiune, scrie Realitatea.md. Potrivit Comisie, în cadrul celor 35 de circumscripții electorale, în unele s-au înregistrat câte 5 candidați, în unele câte unul singur, iar în altele nu sunt încă pretendenți […] Articolul Alegerile din Găgăuzia: Peste 80 de candidați înregistrați. În unele circumscripții – zero pretendenți apare prima dată în Bani.md.
13:10
Modul în care are loc controlul averii și intereselor personale va fi modificat, astfel încât în procesul efectuării controlului să fie verificate nu doar veniturile dobândite pe parcursul exercitării mandatului sau funcției sale raportat la situația averilor deținute, dar să fie examinate și luate în considerare și cheltuielile realizate. Modificările sunt propuse într-un proiect de […] Articolul Zonă mai largă de acțiune: Inspectorii de integritate ar putea monitoriza și cheltuielile funcționarilor apare prima dată în Bani.md.
13:00
Un incendiu a izbucnit într-un local de pe strada Renașterii Naționale 5 din Capitală. Potrivit informațiilor, pompierii au fost alertați pentru lichidarea incendiului în jurul orei 11:38. „Conform primelor informații înregistrate a fost observat fum de la un panou electric. Ajunși la fața locului pompierii au stabilit că arderea s-a produs într-un canal de ventilare […] Articolul Incendiu într-un LOCAL din Capitală, în apropiere de Circ (FOTO). Flăcările au adus daune bucătăriei apare prima dată în Bani.md.
12:10
Alexandru Pînzari, care în prezent își ispășește măsura preventivă de detenție fiind vizat într-un dosar interesant, a deținut mai multe funcții în Republica Moldova. O perioadă scurtă a fost director al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, acum Administrația Națională a Penitenciarelor, după care în 2016, pe vremea când ministrul de Interne era Alexandru Jizdan, a devenit șeful […] Articolul Banii lui Alexandru Pînzari: Ce avere a declarat când deținea funcții de stat apare prima dată în Bani.md.
12:00
Deși anterior președintele Parlamentului, Igor Grosu anunțase că candidatul desemnat de șeful statului la funcția de premier ar urma să-și prezinte luni echipa și programul de guvernare, acest lucru așa și nu s-a întâmplat. Natalia Gavrilița ar urma abia astăzi să anunțe pe cine vrea să ia la Guvern. Contactată de Realitatea.md, comunicatoarea PAS, Aurica […] Articolul Echipa Guvernului Gavriliță. Componența, prezentată astăzi, după ședința partidului apare prima dată în Bani.md.
11:50
Soarta președintelui FEA, Dorin Damir, este în mâinele magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care astăzi examinează demersul procurorului de caz. PCCOCS cere prelungirea măsurii preventive cu încă 30 de zile pentru Damir în dosarul penal care vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI, […] Articolul Dorin Damir mai riscă 30 de zile de arest. Demersul pe masa judecătorilor apare prima dată în Bani.md.
11:30
Antreprenorii, organizațiile de susținere a afacerilor și organizațiile societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului pot accesa patru concursuri de granturi pentru dezvoltarea afacerilor și promovării exporturilor. Susținerea va fi oferită prin intermediul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), implementat de PNUD cu susținerea financiară a Suediei și Marii Britanii. În […] Articolul Patru concursuri de granturi pentru dezvoltarea afacerilor inovative pe ambele maluri ale Nistrului apare prima dată în Bani.md.
10:40
În multe familii din Republica Moldova luna august este marcată de pregătirile pentru noul an școlar. Pentru cineva este o procedură de rutină, iar altcineva face pentru prima oară cumpărăturile necesare elevilor. ZUGO a încercat să afle cât costă setul format din ghiozdan, caiete, agendă stilouri, creioane, penare, ustensile pentru desen și învelitori în diverse […] Articolul Costă mii! De câți bani au nevoie moldovenii pentru a cumpăra copiilor ghiozdane, uniforme, caiete și creioane colorate apare prima dată în Bani.md.
09:50
Fostul judecător ucrainean Nicolai Ceaus a fost adus cu transportul Serviciului de Securitate din Ucraina până la Kiev, informează Realitatea.md cu referire la publicația ucrainească Unian. Sursa scrie că ex-judecătorul a fost transportat cu un elicopter, precum și cu o mașină specială. Fostul justițiar a fost transportat dintr-un sat al localității Vinnița. Autorităților locale din […] Articolul Nicolai Ceaus – adus la Kiev cu transportul Serviciului de Securitate din Ucraina apare prima dată în Bani.md.
09:20
Expozițiile „Moldagrotech” și „Farmer” vor fi organizate în acest an, în ciuda pandemiei de COVID-19. Acestea se vor desfășura în perioada 13 – 16 octombrie la Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo”. Expoziţia Internaţională Specializată „Moldagrotech” se va desfăşura în paralel cu Expoziţia-Târg Internaţională Specializată „Farmer” în cadrul săptămânii agroindustriale. La expoziție vor fi scoase, potrivit […] Articolul În ciuda Pandemiei, „Moldagrotech” și „Farmer” revin! Când și unde vor avea loc expozițiile apare prima dată în Bani.md.
06:50
Aproximativ 60 la sută din angajații instituțiilor de învățământ din Capitală au fost imunizați anti-COVID. Despre asta a anunțat Viorica Negrei, șeful adjunct al Direcţiei Generală Educaţie, Tineret şi Sport. Funcționarul a îndemnat profesorii să meargă la vaccinare pentru a putea începe noul an școlar în siguranță.  „Încercăm ca până la începutul anului școlar să […] Articolul Din bănci sau online? Detalii despre cum se va desfășura anul școlar în capitală apare prima dată în Bani.md.
06:50
Ilia Gaffner, deputatul „Rusiei Unite” din Ural, formațiune afiliat președintelui rus, Vladimir Putin, a declarat zero venituri pentru anul 2020. Presa locală scrie că el a devenit cunoscut după ce le-a sugerat cetățenilor ruși să mănânce mai puțin. Declarația sa de avere a fost publicată pe site-ul Parlamentului regional. În declarație scrie că deputatul are […] Articolul Deputatul din partidul lui Putin cu zero venituri: Nu-s bani? Măncați mai puțin (VIDEO) apare prima dată în Bani.md.
06:40
Și-a lăsat privilegiile de președintă de țară acasă și a pornit în România ca orice cetățean de rând al țării. Este vorba despre Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care a lăsat mască angajații de la frontieră. În timp ce ultimii adunau pașapoartele de la automobilele care au format coadă, marea surpriză a venit de la un […] Articolul Maia Sandu a lăsat mască angajații de la frontiera Leușeni! Istoria despre care a scris Realitatea apare prima dată în Bani.md.
06:40
Profesorii greci care refuză să se vaccineze sau să se testeze regulat pentru Covid-19 înainte de reîntoarcerea la ore vor suporta tăieri de salariu și altă măsuri disciplinare, în cadrul unei decizii ministeriale comune care este deocamdată în lucru, potrivit Kathimerini. Conform unor surse citate de publicația elenă, noile reglementări sunt concepute de Ministerul Educației, […] Articolul Profesorii greci sunt amenințați că vor fi suspendați fără plată, dacă nu se vaccinează apare prima dată în Bani.md.
06:30
Te simți adormit la birou, chiar și după ce ți s-a părut că ai avut parte de o odihnă bună? Atunci probabil că ai această întrebare care îți dă bătăi de cap: Cât de mult am nevoie să dorm? Răspunsul la câte ore aveți nevoie nu este atât de simplu, conform lui dr. Raj Dasgupta, […] Articolul Perioada de somn de care avem nevoie, în funcție de vârstă. Ce recomandă specialiștii în sănătate? apare prima dată în Bani.md.
06:20
Fostul președinte Barack Obama își va sărbători ziua în care va împlini 60 de ani cu o petrecere în Martha’s Vineyard, care va ține cont de protocoalele de siguranță Covid-19, deși există îngrijorări cu privire la varianta Delta. Potrivit unor surse citate de CNN, evenimentul care va avea loc vineri va fi organizat în aer […] Articolul Obama, petrecere monstru cu 600 de oameni, în plină pandemie. Fostul președinte împlinește 60 de ani apare prima dată în Bani.md.
06:20
Sportiva nord-americană Pamela Ware, în vârstă de 28 de ani, este prima sportivă de la la această ediţie a Jocurilor Olimpice care este notată cu 0.0. Canadianca a ratat complet exerciţiul din semifinalele concursului de sărituri în apă. Pamela Ware a pierdut ocazia de a participa în finala probei de trambulină – 3 m, fiind notată 0.0 […] Articolul VIDEO de la JO 2020: Momentul evaluat cu prima notă de 0: „I se putea întâmpla oricui” apare prima dată în Bani.md.
2 august 2021
16:20
Compania HORUS ENERGY respinge informațiile cu privire la procedurile de licitație privind modernizarea Blocului energetic nr.1. al Termoelectrica. Astfel, compania vine cu următoarele precizări: În anul 2019 S.R.L.”HORUS” a participat la achiziția de bunuri, lucrări și servicii, inițiată conform anunțului nr. 30B publicat pe pagina web a întreprinderii SA”Termoelectrica” și în Monitorul Oficial nr. 13-21 (6936-6944). La data […] Articolul Precizările HORUS privind articolul „securitatea energetică a țării și licitația de modernizare a unui bloc energetic” apare prima dată în Bani.md.
14:30
Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim […] Articolul Crezi/ Nu crezi? ACC: Nu va fi miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale apare prima dată în Bani.md.
14:20
Cartea electronică de identitate a început să fie emisă în România, mai întâi în cadrul unui proiect pilot ce se va desfășura la Cluj-Napoca. Iată 5 lucruri inedite pe care trebuie să le știi despre noul buletin al românilor. 1. Costul noului document este de 14 euro. Autoritățile se așteaptă ca în acest an să […] Articolul Important pentru moldovenii cu cetățenie română! Cât costă noua carte de identitate. Buletinul electronic + 5 detalii apare prima dată în Bani.md.
14:10
Universitatea de Stat din Moldova a premiat învingătorii Quiz-ului „Testează-ți cunoștințele IT și hai la USM”. Cei cinci tineri și-au ridicat premiile de mii de lei, după cum urmează: Premiul I    –   Roxana Mehryar-Rad (2000 lei); Premiul II   –  Tîmbur Cristina (1000 lei); Andrei Alexandru (1000 lei); Premiul III  –  Daniela  Balan (700 lei) (nu s-a […] Articolul Au ridicat premiile de mii de lei! Ei sunt învingătorii Quiz-ului „Testează-ți cunoștințele IT și hai la USM” (VIDEO) apare prima dată în Bani.md.
12:31
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat alte două controale pe avere în privința a doi judecători. Cei doi magistrați fac parte din cadrul Judecătoriei Chișinău și Comrat. Procedurile de control au fost pornite, după ce Președintele ANI s-a autosesizat dintr-o investigație jurnalistică, în care au fost vizați mai mulți judecători cu averi impunătoare. Dacă […] Articolul Alți doi judecători sunt vizați în controlul averii. Un primar de oraș și un consilier din Bălți – cu contravenții apare prima dată în Bani.md.
10:40
Moldovenii care se vor întoarce din Turcia vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile, începând cu ziua de luni, 2 august. Excepție fac persoanele vaccinate sau care dețin un act confirmativ de prezență a anticorpilor. Ministerul Sănătății de la Chișinău a inclus Turcia în zona roșie. În total, lista cuprinde 63 de […] Articolul Turcia, inclusă în Lista Roșie a Moldovei. Cum să evitați carantina la întoarcere din vacanță apare prima dată în Bani.md.
30 iulie 2021
18:20
Administrarea eficientă a finanțelor personale presupune cunoașterea de sine. Aici mă refer la autocunoașterea pe plan financiar, cine suntem în relație cu banii. Cum te raportezi la bani? Ce comportamente, tipare financiare ai? În ce fel îți cheltui banii? Răspunsurile la aceste întrebări sunt reflectate de personalitatea financiară care o ai. Te-ai întrebat vreodată ce […] Articolul Care sunt cele 5 Tipuri de personalitate financiară? Recomandări pentru fiecare apare prima dată în Bani.md.
18:10
După ce ieri vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi a anunțat că vor fi demise mai mulți conducători de instituții de stat subordonate Parlamentului și Guvernului, odată cu învestirea în funcție a noului Guvern Gavriliță, astăzi, în presă a început deja a vehicula numele unor persoane, care ar putea fi numite în unele întreprinderi, scrie Realitatea.md. Unul […] Articolul Deja se fac „pariuri”. Cine ar putea fi noul director al CNA? Două candidaturi se vehiculează în presă apare prima dată în Bani.md.
18:10
Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore. Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa […] Articolul Alexandru Pînzari, mesaj prin intermediul familiei după reținere: Răspund de fiecare acțiune și doar de ce am făcut apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.