Unde să cumperi produse locale în weekend-urile ce urmează. Adresele exacte

Agora.md, 22 iulie 2021 08:40

Primăria municipiului Chișinău informează că în prezent, în sectoarele capitalei sunt stabilite 17 amplasamente pentru desfășurarea târgurilor agricole de weekend (01.05.2021-30.11.2021), unde producătorii locali își pot comercializa producția proprie, inclusiv două locații aprobate recent, la solicitarea fermierilor și a gospodăriilor individuale din teritoriul administrat. Totodată, municipalitatea a aprobat nouă amplasamente pentru târguri permanente cu produse autohtone în două sectoare ale orașului. Acestea vor fi organizate în perioada: 19 iulie 2021-31 august 2021.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 8 ore
23:10
Portalul de știri AGORA este cel mai citit site de către manageri și directori de companii din R. Moldova. Cel puțin aceasta reflectă datele studiului pe profil de audiență realizat de Gemius pentru prima jumătate a anului 2021. Materialele de pe AGORA sunt urmărite din mai multe colțuri ale lumii, 40% din cititori aflându-se peste hotarele țării. Iată câți urmăritori au dat click de intrare pe pagina portalului în cele șase luni.
22:40
Consiliul Constituţional din Franţa a validat, joi, utilizarea permisului sanitar COVID-19, dar a blocat prevederi privind izolarea persoanelor la domiciliu şi privind încetarea contractelor de muncă pe durată determinată în lipsa prezentării dovezii vaccinării. Joi seara, sute de francezi protestează şi spun că nu vor permisul sanitar, scrie mediafax.ro.
22:20
Au fost aprobate modificări la lista de medicamente compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală prin ordinul comun al MSMPS și CNAM, care a fost completată cu Denumiri comune internaționale (DCI) noi, doze și forme noi a DCI existente în Lista DCI de medicamente compensate, maladii și indicații noi pentru tratament. Iată care sunt aceste preparate.
Acum 12 ore
21:40
Partidul Acțiune și Solidaritatea ar urma să propună un proiect de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură. Prin urmare, noile prevederi ar permite evaluarea activității procurorlului general Alexandr Stoianoglo. „Nu e posibil să așteptăm șapte ani și doar după asta să corectăm lucrurile în situația în care Procuratura nu funcționează cum trebuie”, a declarat președinta Maia Sandu la emisiunea „Cabinetul din umbră”, la Jurnal TV.
20:30
La 4 august, Curtea Supremă Anticorupție din Ucraina a trimis fostul judecător Mykola Ceaus, suspectat de luare de mită, sub arest la domiciliu. Acesta a fost reținut după ce a fost identificat în urma răpirii sale, scrie hromadske.ua.
20:10
Fracțiunea PAS din Parlamentul R. Moldova ar urma să-și completeze rândurile cu cinci deputați noi aleși. Aceasta după ce patru parlamentari ar urma să ajungă în potențialul Guvern Gavrilița, iar o deputată, Zinaida Popa, a ales să rămână în echipa PAS din Consiliul Municipal Chișinău. Iată cine sunt următorii deputați ce ar accede în Parlament.
19:20
Vinul Rară Neagră, 2020 de la Castel Mimi a fost premiat cu locul I în cadrul Campionatului de Vinuri Moldovenești, ediția a III-a. Competiția este organizată de Platforma Vinador.ro, un proiect născut din pasiunea pentru vinul și viticultura din Republica Moldova. Ce note are vinul, dar și ce semnifică acest premiu pentru producătorul de la Bulboaca, aflăm mai jos.
19:00
Prețurile globale la produsele alimentare au scăzut în luna iulie pentru a doua lună consecutiv, potrivit unui raport de referință al Națiunilor Unite publicat joi, 5 august. Indicele FAO al prețurilor la alimente,a avut o medie de 123 puncte, cu 1,2% mai mic decât în luna precedentă, însă cu 31% mai mare decât valoarea sa în aceeași perioadă a anului 2020.
18:10
În contextul creșterii numărului de infectări cu coronavirus în Turcia, statul se confruntă și cu o „pandemie a nevaccinaților”. Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat că sunt luate în considerare măsuri suplimentare pentru a preveni amestecul celor nevaccinați cu ceilalți. Ministrul a precizat că analizează posibilitatea testării PCR a persoanelor nevaccinate la anumite locații precum săli de concerte, de cinema, în autobuze și avioane, potrivit digi24.ro.
18:00
159cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Dintre ele opt sunt de import, mai exact două din Turcia și câte unul din Albania, Bulgaria, Egipt, Germania, Italia și Ucraina. Numărul total de teste efectuate –5.774, dintre care 1.050 – teste Rapid -Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la260.183.
17:50
O companie spaniolă a conceput un sistem prin intermediul căruia poate fi extrasă apă potabilă din aer pentru aprovizionarea regiunilor aride, în care oamenii au nevoie disperată de aceasta, informează Reuters, citat de Agerpres.ro.
17:40
Reprezentanții Președinției vin cu o reacție după ce postul de televiziune Jurnal TV a publicat o secvență video trucată ce ar fi fost pregătită pentru compromiterea imaginii președintei Maia Sandu. Astfel, instituția remarcă că, sunt necesare reglementări legislative pentru combaterea falsurilor în mass-media.
17:20
Curtea Supremă de Justiție a respins o nouă solicitare înaintată de unul dintre avocații lui Ilan Șor prin care a solicitat strămutarea dosarului, în care acesta figurează învinuit de escrocherie şi spălare de bani, de la Curtea de Apel Cahul la o altă instanţă egală în grad. Decizia a fost pronunțată la 4 august și este definitivă.
17:10
O companie spaniolă a conceput un sistem prin intermediul căruia poate fi extrasă apă potabilă din aer pentru aprovizionarea regiunilor aride, în care oamenii au nevoie disperată de aceasta, informează Reuters, citat de Agerpres.ro.
17:00
La 21 noiembrie, localnicii din satul Călinești, raionul Fălești, sunt așteptați la urnele de vot. În această localitate se planifică alegeri locale noi. Decizia a fost anunțată de Comisia Electorală Centrală la ședința din 5 august.
Acum 24 ore
16:30
Franța va imuniza cu o a treia doză de vaccin anti-COVID persoanele vârstnice și vulnerabile, campania de rapel urmând să aibă loc în septembrie. Anunțul a fost făcut de președintele Emmanuel Macron, scrie digi24.ro.
16:30
Reprezentanții Președinției vin cu o reacție după ce postul de televiziune Jurnal TV a publicat o secvență video trucată ce ar fi fost pregătită pentru compromiterea imaginii președintei Maia Sandu. Astfel, instituția remarcă că, sunt necesare reglementări legislative pentru combaterea falsurilor în mass-media.
16:20
Prețurile la produsele vegetale s-a majorat cu circa 25%, iar cele animaliere cu 23% în primul semestru al anului 2021, față de aceeași perioadă a anului 2020. Cel puțin asta arată datele Biroului Național de Statistică, conform cărora indicele preţurilor producătorului (preţurile medii de vânzare de către întreprinderile agricole) la produsele agricole în ianuarie–iunie 2021 faţă de perioada respectivă a anului 2020 a constituit 123,8%.
15:30
Viitorul Guvern își propune ca printre priorități să majoreze de la 1 octombrie 2021 pensia minimă, de la 1.188 lei la 2.000 lei, la nivel egal cu minimul de existență, aceasta fiind și una dintre principalele promisiuni electorale ale Partidului Acțiune și Solidaritate. Potrivit reprezentanților formațiunii, resursele financiare pentru realizarea acestei măsuri vor constitui atât sursele financiare interne cât și cele externe, scrie mold-street.com.
14:50
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu a admis că s-a produs o eroare în ceea ce țin de numărul de membri din cadrul Biroului Permanent. Acesta a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă Moldova că aceasta va fi corectată în cadrul ședinței extraordinare a Parlamentului din 6 august.
14:50
Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat proiectul privind votul de încredere Guvernului Gavriliță și mărirea numărului de ministere. Proiectele de hotărâre au fost susținute de majoritatea membrilor Comisiei.
14:30
71% din elevii din Moldova sunt victime a bullying-ului.Violența la școală este un subiect delicat, care pendulează constant între frică, intimidări, jigniri și zdrobirea eu-lui propriu. Deși nu este un fenomen nou pentru țara noastră, bullying-ul ia amploare de la an la an. În explainer-ul ce urmează, vom descoperii experiențele câtorva foști elevi și vom încerca să înțelegem cine ar trebui să împiedice violența între elevi sau între profesori și elevi, dar și ce soluții există pentru a pune piedici acestui fenomen.
14:20
Veaceslav Platon a venit cu o reacție după ce Jurnal TV a prezentat mai multe imagini video pe care acesta le-ar fi trucat pentru a o denigra pe Maia Sandu. Controversatul om de afaceri a anunțat că va da în judecată postul de televiziune Jurnal TV.
14:10
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a venit cu reacție la imaginile video care au fost publicate de postul de televiziune Jurnal TV, ce pretinde că ar fi fost trucate la comanda controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon pentru a o denigra pe președinta Maia Sandu. În comunicatul de presă, procurorii susține că în cadrul percheziției menționate nu a fost ridicat nici un calculator, ci doar două telefoane mobile.
14:00
Sărăcie, contrabandă și corupție. Sunt elementele definitorii pentru Moldova anului 1998, afirmă atât presa vremii, cât și reprezentanții partenerilor strategici. În același an, tânărul stat a mai primit o lovitură. Leul, moneda națională, s-a prăbușit, pe fundalul crizei din Rusia.
14:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un nou Cod Galben de ploi puternice. Astfel în intervalul 5 august (20:00) - 6 august (20:00) se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-35 l/m²) însoțite de grindină și vijelie de până la 15-20 m/s (55-70 km/h).
13:50
Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a scăzut în iulie pentru a doua lună consecutiv, o veste bună pentru consumatori, întrucât se diminuează presiunile inflaţioniste, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO). Chiar și așa, prețurile rămân cu aproape o treime mai mari decât în vara anului trecut, transmite Digi24.ro.
12:40
Potrivit oamenilor de știință, apa de la robinet este de mii de ori mai bună pentru mediu decât apa îmbuteliată. De fapt, este nevoie de trei ori mai multă apă pentru a produce o sticlă de plastic pe cât o poate ține. Cercetarea s-a axat locuitorii din Barcelona, ​​Spania, care găzduiește aproximativ 1,35 milioane de oameni - dintre care aproape 60% consumă apă îmbuteliată cel puțin o dată, scrie euronews.com.
11:50
A ieșit la plimbare cu 23 de pachețele de droguri în buzunare. Este isprava unui tânăr de 34 de ani din capitală, care a fost reținut de oamenii legii pe strada Melestiu. Polițiștii s-au apropiat de el după ce au observat că are un comportament suspect. Văzând că oamenii legii sunt pe urmele sale, bărbatul a încercat să se eschiveze, schimbând direcția de mers. Somat să prezinte actele de identitate, bărbatul a recunoscut că are în posesie substanțe narcotice.
11:50
Comisia Electorală Centrală a acreditat, în cadrul ședinței de astăzi, 5 august, cinci observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor pentru Adunarea Populară a U.T.A. Găgăuzia din 19 septembrie curent.
11:50
Cinci elicoptere din R. Moldova au fost îndreptate în Turcia pentru a ajuta la stingerea incendiilor care au lovit sudul Europei. Despre asta a anunțat amabasadorul R. Moldova în Republica Turcia, Dmitri Croitor, pe pagina de facebook a Ambasadei.
11:40
Curtea Constituțională s-a întrunit în ședință. Magistrații vor examina excepția de neconstituționalitate a articolului 422 din Codul de Procedură Penală.
11:10
După ce, recent, în presă a apărut un document care ar demonstra că fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, ar avea legătură cu firma „Tiroltreid”, deținătoarea Tirexpetrol, democratul a decis să pună punctul pe „i”. Prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, Jizdan a menționat că toate învinuirile care i se aduc atât lui cât și colegului său de formațiune, Alexandru Pînzari ar fi, de fapt, „un spectacol public manipulator și lipsit de logică”.
10:50
Comisia Electorală Centrală a acreditat, în cadrul ședinței de astăzi, 5 august, cinci observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor pentru Adunarea Populară a U.T.A. Găgăuzia din 19 septembrie curent.
10:40
Vinăria Purcari SRL, deţinută integral de Purcari Wineries Public Company Limited din Cipru, a încasat suplimentar, la finele lunii iulie, 978.232 de euro pentru vânzarea participaţiei la Glass Container Company (GCC) către Vetropack Group din Elveția, tranzacţie încheiată la finele anului trecut, scrie Mold-Street.com.
10:30
G.M-COM SRL, companie fondată de Gheorghe Guzun din Cimișlia, este primul și unicul producător din Moldova care exportă brânzeturi în țările Uniunii Economice Eurasiatice.Gheorghe Guzun a povestit că a primit oportunitatea de a exporta cașcavaluri în Rusia, Belarus și Kazahstan după ce o echipă de inspectori ruși au vizitat direct fabrica sa de procesare a laptelui, localizată în orașul Cimișlia. Iată cum a dezvoltat afacerea.
10:30
Clădiri avariate sau distruse, oameni care și-au părăsit locuințele și mult fum. Acesta este tabloul care poate fi văzut în orașul Atena, în care are loc un incendiu masiv. Focul a ars toată noaptea, iar pompierii au depus eforturi conjugate pentru a deține controlul asupra incendiilor, scrie Euronews. Potrivit sursei citate, Grecia se confruntă cu cel mai dur val de căldură din ultimele decenii, cu temperaturi de 45 de grade in unele regiuni.
10:20
Badantele din Italia ar putea fi obligate să se vaccineze împotriva coronavirusului. În caz contrat, notează Corriere della Serra, acestea și-ar putea pierde locul de muncă. Momentan, autoritățile italiene au decis ca vaccinarea să fie obligatorie doar pentru personalul medical, însă se discută și despre necesitatea introducerii acestei obligații și pentru cei care îngrijesc persoane în vârstă, scrie capial.ro.
10:20
Curtea Constituțională s-a întrunit în ședință. Magistrații vor examina excepția de neconstituționalitate a articolului 422 din Codul de Procedură Penală.
10:10
Curtea Constituțională s-a întrunit în ședință. Magistrații vor examina excepția de neconstituționalitate a articolului 422 din Codul de Procedură Penală.
09:50
A urcat băut la volan și a ajuns cu mașina într-un copac. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani din raionul Edineț. Accidentul s-a produs între localitățile Chiurt și Onești, iar oamenii legii au stabilit că bărbatul avea 1,07 mg/l alcool în aerul expirat. Deplasându-se pe traseu, în curbă, a pierdut controlul volanului și s-a tamponat într-un copac.
09:30
Troleibuzul și autobuzul destinat imunizării cetățenilor împotriva COVID-19, vor staționa miercuri, 5 august, în sectorul Buiucani și comuna Ghidighici. Mai exact, troleibuzul se va afla în preajma parcului „La Izvor”, iar autobuzul se va deplasa în comuna Ghidighici, str. Victoria 10, la intrarea în localitate.
09:30
Localitatea Băcioi va avea un nou drum de acces. Potrivit primarului general, Ion Ceban, pe această porțiune de drum, pe o distanță de 834 m, vor fi amenajate trotuare cu bordură pentru pietoni. Primarul precizează că că anul trecut la Băcioi au fost implementate mai multe proiecte, cu susținerea financiară a Primăriei Băcioi și Primăriei municipiului Chișinău. Printre acestea se numără reparația mai multor grădinițe, reparația acoperișului școlii primare, a gimnaziului și a grădiniței.
09:00
Troleibuzul și autobuzul destinat imunizării cetățenilor împotriva COVID-19, vor staționa miercuri, 5 august, în sectorul Buiucani și comuna Ghidighici. Mai exact, troleibuzul se va afla în preajma Parcului „La Izvor”, iar autobuzul se va deplasa în comuna Ghidighici, str. Victoria 10, la intrarea în localitate.
08:20
A decedat poetul, dramaturgul și ex-deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Andrei Strâmbeanu. Informația a fost confirmată de mai mulți cunoscuți și prieteni ai acestuia. Strâmbeanu a fost laureat al Premiului Național al Republicii Moldova și al Premiului „I.L. Caragiale”, pentru dramaturgie al Academiei Române.
07:50
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a solicitat amânarea imunizării cu a treia doză de vaccin, pentru a oferi posibilitatea și statelor care și-au imunizat mai puțin de 10% din cetățeni, să poată demara campanii mai ample de imunizare. Mai mult, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că unele țări au folosit deja prea mult vaccinuri din rezerva globală, scrie Digi24.
07:20
O companie azeră are cinci ani întârziere la reparația unui sector de drum a traseului național R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni, cu o lungime de 17.6 kilometri. Acest sector al drumului, care trece prin localitățile Vatra și Strășeni, a fost reparat în proporție de circa 85%, potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, scrie mold-street.
Ieri
23:30
„Bineînțeles că este un fals lipit neprofesionist”. Așa a reacționat liderul Partidului Șor, Ilan Șor, la secvența video publicată de Jurnal TV în care acesta apare alături de Maia Sandu. Șor afirmă că materialul ar fi fost montat de oponenții partidului.
22:50
Rusia furnizează Statelor Unite mai mult petrol decât orice alt producător străin, în afară de Canada, relatează mediafax.ro cu referire la Bloomberg. Astfel Rusia ia locul Mexicului care a pierdut a doua poziţie în livrările către SUA.
22:30
După ce a reprezentat Uniunea Europeană în R. Moldova, Peter Michalko urmează să-și continuie activitatea în calitate de șef al Delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan, fiind numit în funcție de înaltul reprezentant pentru Afaceri Externe al UE, Josep Borrell. Informația este confirmată de Michalko printr-o postare publică.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.