Apelurile 112 privind violența în familie au crescut cu până la 25% în ultimele 3 luni

Punctul, 22 iulie 2021 08:30

În ultimele trei luni a crescut semnificativ apelurile la Serviciul 112 privind violența în familie. Doar în lunile mai, iunie și iulie se înregistrează o medie zilnică de 37 de cazuri, iar analiza datelor demonstrează o creștere cu aproximativ 25 % comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, transmite IPN. Potrivit unui comunicat de presă … Articolul Apelurile 112 privind violența în familie au crescut cu până la 25% în ultimele 3 luni apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 12 ore
20:30
Au fost aprobate modificări la lista de medicamente compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală prin ordinul comun al MSMPS și CNAM, care a fost completată cu Denumiri comune internaționale (DCI) noi, doze și forme noi a DCI existente în Lista DCI de medicamente compensate, maladii și indicații noi pentru tratament. Astfel, a fost … Articolul A fost extinsă lista de medicamente compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală apare prima dată în Punctul pe i.
20:10
În Ședința sa de vineri, 6 august 2021, Parlamentul va investi în funcție noul Guvern al Republicii Moldova. ,,De succesele sau insuccesele sale va depinde în temei bunăstarea și stabilitatea democratică a cetățenilor săi.”, a declarat Igor Munteanu. Astfel, Igor Munteanu a enumerat câteva repere: Mă bucur să aflu că în componența viitorului guvern se … Articolul Câteva repere de la Igor Munteanu pentru noul Guvern: De succesele sau insuccesele sale va depinde în temei bunăstarea și stabilitatea democratică a cetățenilor apare prima dată în Punctul pe i.
18:30
În cadrul MAI se întâmplă lucruri destul de interesante, iar unii angajați vor cu orice preț să creeze senzația că ei nu au îndeplinit ordinile ilegale ale lui Pavel Voicu și sunt absolut ,,integri”, chiar dacă nu e deloc așa. Sursa noastră, care este actualmente angajată în cadrul MAI ne-a transmis unele informații despre situația … Articolul Șeful SPIA vrea să impresioneze noua conducere MAI, atribuindu-și operațiuni realizate de alți angajați apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
15:20
Inspectoratul de Poliție a sec. Centru, a fost sesizat la 28 iulie, prin intermediul serviciului unic 112, de către părinții unei minore comunicând că aceasta a dispărut de acasă. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă, unde ajunși la fața locului polițiștii au fost întimpinați de către părinți care au comunicat forțelor de ordine … Articolul ATENȚIE // Poliția cere ajutor după ce o minură de 13 ani, e de negăsit apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Comisia Electorală Centrală a acreditat, în cadrul ședinței de astăzi, 5 august 2021, 5 observatori internaționali în vederea monitorizării alegerilor pentru Adunarea Populară a U.T.A. Găgăuzia din 19 septembrie curent. Aceștia reprezintă Ambasada Republicii Franceze, Ambasada Republicii Belarus și Adunarea Interparlamentară a Statelor-membre ale CSI. Termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate … Articolul CEC a acreditat primii observatori internaționali în vederea monitorizării alegerilor pentru Adunarea Populară a U.T.A. Găgăuzia apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon neagă că ar fi stat în spatele montării unor imagini video pentru a o compromite pe președinta, Maia Sandu. Totodată, Veaceslav Platon amenință postul de televiziune Jurnal TV cu judecata. „Alexandru Cozer s-a depășit pe sine în josnicie și prostie. A făcut un fake și îl atribuie altor, mai … Articolul Platon amenință cu judecata după ce a fost publicat video fals cu Ilan Șor și Maia Sandu apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Campania electorală a trecut. Există o majoritate solidă parlamentară antioligarhică, acreditată cu un mare grad de încredere.În acest context, Alexandr Slusari, susține că este cazul să se revină la subiectul interzicerii partidului Șor. ,,Dinu Plîngău și Andrei Năstase au pregătit câteva luni în urmă o argumentare fundamentală pentru declararea acestei formațiuni politice drept neconstituțională.” , … Articolul Slusari îndeamnă noua majoritate să revină la subiectul scoaterii P.Șor în afara legii apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Incendiile de vegetaţie din acest an din regiunea siberiană Iacutia din Rusia au produs deja o cantitate record de emisii de carbon, cu câteva săptămâni înainte de încheierea sezonului în care au loc de obicei astfel de focare, conform serviciului european de monitorizare prin satelit a atmosferei Copernicus, informează Reuters. Ecologiştii se tem că incendiile, … Articolul Incendiile de vegetaţie din regiunea siberiană Iacutia au generat un nivel record al emisiilor de CO2 apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Statul trebuie nu doar să vorbească despre anumite schimbări care pot fi făcute, dar să le realizeze. Statul va lucra cu producătorii mici așa ca să fie creat un nou contract social, va fi construit un stat care ajută. Atunci, ei vor fi mai predispuși să plătească impozite în haznaua statului. Se va începe de … Articolul Natalia Gavrilița: Trebuie să avem un nou contract social, vom construi un stat care ajută apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Comisia Electorală Centrală a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi, organizarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar al satului Călinești, raionul Fălești pentru 21 noiembrie 2021. Încetarea înainte de termen a mandatului de primar a survenit în legătură cu demisia acestuia. Reamintim, anterior CEC a stabilit organizarea alegerilor locale noi pentru alte 7 localități: … Articolul În satul Călinești, raionul Fălești vor fi organizate alegeri locale noi apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Moldova continuă să îndeplinească cerințele privind liberalizarea vizelor și a înregistrat progrese în ceea ce privește punerea în aplicare a recomandărilor Comisiei Europene de anul trecut. Totodată, circulația fără viză continuă să aducă beneficii economice, sociale și culturale statelor membre ale UE și țărilor partenere. Concluzia se conține în cel de al 4-lea raport al … Articolul Moldova continuă să îndeplinească cerințele privind liberalizarea vizelor, raport al Comisiei Europene apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Un antreprenor din Chişinău a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie, după ce a fost denunţat de un funcţionar al Preturii Buiucani pe care acesta ar fi încercat să-l mituiască.  Potrivit denunţătorului, comerciantul ar fi dorit să amplaseze o gheretă pentru comercializarea produselor agricole în sectorul Buiucani, iar ca să obţină permisiunea i-ar fi … Articolul Un comerciant ar fi încercat să mituiască un funcţionar al Preturii Buiucani cu 10.000 de euro, ca să obţină un loc la piaţă, dar a fost denunţat la CNA apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Un englez de 42 de ani, care iubea să urce pe munte și să ridice greutăți, a murit de COVID după ce a refuzat să se vaccineze, scrie The Guardian. După ce a ajuns la terapie intensivă, John Eyers, care participa la triatloane și concursuri de culturism, le-a spus medicilor că ar fi vrut să se … Articolul Un culturist și triatlonist de 42 de ani, care a refuzat să se vaccineze, a murit de COVID apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Alexandru – interlopul mai puțin periculos și mai mult credibil decât Alexandru – ofițerul Duminica trecută, un Alexandru, care a fost întemnițat de la o vârstă fragedă după gratii pentru furt, a dat cu o piatră în Parlament supărat pe faptul că procurorii nu-l pun la răcoare. Același  Alexandru, se chinuie insistent, de mai bine … Articolul Editorial: Logica juridică cu scârț a lui Stoianoglo sau cum mandatul de arest a lui Pînzari a ajuns „deliciul” bandiților apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Poetul, prozatorul și dramaturgul Andrei Strâmbeanu a decedat. Informația a fost comunicată de directorul Ansamblului „JOC”, Aliona Baroncea, pe pagina sa de Facebook, citată de IPN. „Inima lui Andrei a încetat să bată. A plecat într-o lume mai bună. Acolo unde-i Grigore Vieru, Nicolae Sulac, Mihai Dolgan, Ion Ungureanu, prietenii, colegii, frații lui de suflet … Articolul Poetul Andrei Strâmbeanu a trecut spre cele veșnice apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
21:20
Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar fi vrut să o compromită pe Maia Sandu, președintele R. Moldova, punând-o alături de deputatul fugat Ilan Șor. Jurnal TV a intrat în posesia unor imagini video, deconspirând astfel ideea lui Platon. În video apare Ilan Șor alături de Maia Sandu, care a fost introdusă în imaginile video prin tehnici … Articolul VIDEO // FAKE-ul pregătit de trolii lui Platon despre Maia Sandu, a fost DECONSPIRAT apare prima dată în Punctul pe i.
21:10
Acum o oră a fost înregistrată înștiințarea telefonică despre producerea unui accident rutier, între localitățile Chiurt și Onești din raionul Edineț. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că, un șofer de 32 de ani, la volanul unui Volkswagen, fiind în stare de ebrietate, 1,07 mg/l alcool în aerul expirat, deplasându-se pe traseu, în curbă, … Articolul Un șofer urcat beat la volat, și-a băgat copilul de 2 anișori și trei maturi în spital, în urma unui accident apare prima dată în Punctul pe i.
19:20
Este foarte bine că structura viitorului Guvern de la Chișinău cuprinde un minister separat al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Opinia îi aparține europarlamentarului, Siegfried Mureşan. Potrivit lui, oamenii așteaptă de la Guvern crearea de noi locuri de muncă și reducerea decalajelor între regiuni, iar pentru asta este nevoie de dezvoltarea infrastructurii pentru atragerea de investitori … Articolul Europarlamentar: Viitorul Guvern al R.Moldova este unul axat pe investiții și modernizare apare prima dată în Punctul pe i.
16:30
O campanie de informare a populației din mediul rural despre importanța  vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 a a fost lansată astăzi, 4 august, de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cu sprijinul Băncii Mondiale. Evenimentul de lansare a avut loc în satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi, la Centrul de Sănătate din localitate. Campania, intitulată „Vaccinează-te, pentru ca … Articolul MSMPS lansează o campanie de informare a populației din mediul rural despre importanța vaccinării împotriva COVID-19 apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó. Discuțiile s-au axat pe intensificarea relațiilor în domeniile comercial-economic, financiar, umanitar, educațional și cultural între cele două țări. ,,Am adus mulțumiri pentru sprijinul oferit de Ungaria anul trecut în combaterea pandemiei și în echiparea lucrătorilor … Articolul Igor Grosu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei, Sándor Szabó apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
16 oameni aflați la o nuntă au murit, după ce au fost loviți de fulgere în Bangladesh, au anunțat autorităţile. Nuntașii au fost loviţi de fulgere în momentul când coborau de pe o ambarcaţiune în oraşul Shibganj, situat în apropiere de frontiera cu India, pentru a se adăposti de o furtună. Potrivit administratorului guvernamental al … Articolul 16 oameni aflați la o nuntă au murit după ce au fost loviți de fulgere, în Bangladesh apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a plecat noaptea trecută la Moscova, împreună cu fostul deputat PSRM Oleg Teterea, unul dintre cei mai vechi și devotați prieteni și cumătri ai săi, împreună cu fratele său, Alexandru Dodon, dar și cu preşedintele federaţiei naţionale de taekwondo, Igor Iuzefovici. Cei trei au zburat cu aceeași cursă, doar că Igor … Articolul Dodon a plecat noaptea trecută la Moscova, însoțit de fratele său și un cumătru apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Astăzi, deputata PAS, Olesea Stamate, a înregistrat prima inițiativă legislativă în cadrul Parlamentului de legislatura a XIa. Potrivit ei, este un proiect, la care a lucrat, împreună cu colegii săi, timp de mai multe luni. Acesta vizează îmbunătățirea esențială a modului de verificare a averilor și intereselor de către Autoritatea Națională de Integritate. ,,Acest proiect … Articolul DOC // Primul proiect înregistrat de PAS. Vizează activitatea ANI apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Două pretinse clarvăzătoare din capitală au fost condamnate la câte opt ani de detenție. Procesul penal în privința acestora a fost pornit, după ce o chișinăuiancă s-a plâns pe acțiunile ilicite ale învinuitelor, care sunt mamă și fiică. Cele două, între anii 2014 și 2017, și-au promovat în mediul online capacitățile pretins extrasenzoriale, susținând că … Articolul Opt ani de închisoare pentru două pretinse clarvăzătoare apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Doi oameni au murit, șapte sunt în stare critică, iar alți 31 au suferit răni după ce două trenuri s-au lovit frontal, în Cehia, în apropiere de orașul Domazlice, miercuri dimineață, relatează Deutsche Welle. „Putem confirma că doi oameni și-au pierdut viața în acest accident”, a anunțat poliția cehă pe Twitter. Conform polițiștilor, elicoptere de salvare … Articolul NEWS ALERT // Doi oameni au murit, iar șapte sunt în stare critică după ce două trenuri s-au ciocnit frontal în Cehia apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Un grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip mefedron prin intermediul magazinelor online, a fost destructurat de polițiști și procurori. Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției Generale Urmărire Penală a IGP și procurorii PCCOCS, … Articolul VIDEO // Un grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor a fost destructurat. Vindeau droguri pe Telegram apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Autoritățile din Grecia au cerut locuitorilor Atenei să rămână în case, miercuri, după ce incendiile de pădure care au erupt în nordul orașului au acoperit cerul cu un strat gros de fum negru, relatează Reuters. Peste 500 de pompieri s-au luptat cu flăcările la poalele muntelui Parnitha, la marginea Atenei, cu ajutorul a nouă elicoptere speciale, cinci avioane … Articolul IMAGINI APOCALIPTICE // Locuitorilor din Atena li se cere să rămână în case și să închidă geamurile apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Aseară, în jurul orei 21.53 poliția din Ocnița a fost sesizată referitor la un accident care a avut loc pe traseu R-11 km 36, regiunea Ocnița –Otaci. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că, automobilul VAZ 2107, la volanul căruia se afla un bărbat de 62 de ani, locuitor al satului Ocnița din raionul … Articolul Accident cu final tragic. O femeie de 71 de ani a murit după ce a fost tamponată de un automobil VAZ 2107 apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Aseară, în jurul orei 23:00, Poliția din Fălești a fost sesizată de o femeie care a comunicat că în satul Ilenuța, concubinul ei, de 25 de ani, este agresiv la domiciliu. Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, unde au stabilit că bărbatul, fiind în stare de ebrietate, ținea ostatici doi copii, o fată de … Articolul Un bărbat înarmat și sub influența alcoolului, ținea ostatici doi minori, la Fălești apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința fostului director al Consiliului de Administrare al Agenției Naționale pentru Reglemetare Energetică. Acesta a fost stabilit cu încălcarea regimului juridic al restricțiilor și limitărilor. Mai exact, subiectul s-a angajat în cadrul SRL ”Chișinău – Gaz”, în intervalul de timp mai mic de un an, după … Articolul Un fost director al Consiliului de Administrație al ANRE a încălcat legea ANI apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Premierul desemnat, Natalia Gavrilița, descrie drept „profesionistă și intergă” echipa guvernamentală cu care se va prezenta vineri în fața deputaților pentru a cere vot de încredere Parlamentului. Gavrilița argumentează reorganizarea în 13 ministere a celor 9 entități existente prin faptul că domeniile de activitate sunt prea vaste și necesită o abordare profesionistă, notează IPN. Premierul … Articolul Natalia Gavrilița despre reorganizarea Guvernului: Cheltuielile nu vor crește apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Rata de vaccinare împotriva COVID-19 a atins pragul de 18% în Republica Moldova. Doar în ultimele șapte zile, peste 85.000 de doze de vaccin au fost administrate, ceea ce înseamnă o sumă totală de 1.051.038 de doze utilizate în toată țara.  În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 și cererii pentru testare în rândul … Articolul În Republica Moldova, rata de vaccinare împotriva COVID-19 a atins pragul de 18% apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Încasările Serviciului Vamal în primele 7 luni ale anului 2021 se ridică la circa 15 miliarde de lei, în creștere cu 25,5% față de încasările din intervalul corespondent al anului 2020. Cifra încasărilor este în creștere cu peste 21% comparativ și cu anul 2019 (ianuarie-iulie), chiar dacă în acea perioadă activitatea agenților economici nu se … Articolul Încasările Serviciului Vamal în primele 7 luni ale anului 2021 se ridică la circa 15 miliarde de lei apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Majorarea pensiei minime până la 2000 de lei, gestionarea crizei pandemice, curățarea instituțiilor statului de persoane corupte și restabilirea asistenței financiare externe. Sunt prioritățile imediate ale Guvernului condus de Natalia Gavrilița, după ce va obține vot de încredere din partea Parlamentului. Premierul desemnat spune că lucrurile vor fi făcute extrem de rapid pentru ca oamenii … Articolul Natalia Gavrilița: Este strigător la cer să avem pensii de 800 de lei apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Fără background guvernamental solid, dar cu multe cunoștințe în domeniul consultanței. Sunt aprecierile comentatorului politic Anatol Țăranu date echipei guvernamentale conduse de Natalia Gavrilița. Potrivit analistului politic, criteriul integrității și loialității față de obiectivele președintei Sandu ar fi stat la baza creării noii garnituri guvernamentale. Reprezentanții partidului de guvernare recunosc că viitorii membri ai Guvernului … Articolul Anatol Țăranu despre viitorul Guvern: Multă expertiză și puțină memorie instituțională apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Krystsina Tsimanouskaya, sportiva din Belarus pe care regimul Lukașenko a încercat să o întoarcă forțat în țară, a plecat din Tokyo, însă nu spre Polonia așa cum era stabilit inițial, ci spre Austria, relatează Reuters. Destinația atletei a fost schimbată din motive de securitate, spun apropiați. Tsimanouskaya era programată să ajungă la Varșovia cu o cursă fără escală. Guvernul … Articolul Răsturnare de situație în cazul sportivei din Belarus. Ea nu a mai plecat la Varșovia, ci la Viena, „din motive de securitate” apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama. Diplomatul a adresat Președintelui Parlamentului felicitări cu ocazia alegerii în această funcție importantă. Președintele Parlamentului i-a mulțumit ambasadorului pentru interesul pe care Japonia îl are față de cetățenii noștri, prin suportul constant oferit în diverse … Articolul Președintele Parlamentului: Japonia este un partener de încredere și un prieten bun al Moldovei apare prima dată în Punctul pe i.
19:50
Justiţia britanică l-a condamnat marţi pe un bărbat de 74 de ani pentru un viol comis asupra unei minore în urmă cu peste 40 de ani, graţie „determinării” fiicei sale biologice născute în urma acelei infracţiuni, care a furnizat anchetatorilor o probă de ADN, informează AFP. Carvell Bennett, în vârstă de 74 de ani, a … Articolul După 40 de ani, o femeie născută în urma unui viol a obţinut condamnarea tatălui ei biologic apare prima dată în Punctul pe i.
19:40
Cabinetul de miniștri propus de Natalia Gavrilița urmează să aibă 13 ministere, în loc de 9, așa cum a fost până acum. Patru din ministerele existente urmează a fi reformate, transmite IPN. Astfel, în loc de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va exista Ministerul Sănătății, condus de consilierul prezidențial Ala Nemerenco și Ministerul Muncii … Articolul 13 ministere în loc de 9. MECC, MSMPS, MADRM și MEI urmează a fi reformate apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Președintele FEA, Dorin Damir rămâne în arest, la Penitenciarul 13. Magistrații Judecătoriei Ciocana au dispus, cu puțin timp în urmă, prelungirea măsurii de detenție cu încă 30 de zile. Decizia a fost luată în lipsa lui Dorin Damir, acesta refuzând să se prezinte în fața instanței de judecată. Dorin Damir a fost reținut în data … Articolul VIDEO // Încă 30 de zile de arest pentru finul lui Plahotniuc apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Denis Cernelea, susține că Ministerul nu a fost notificat sau informat cu privire la vreun caz de obținere a certificatului de vaccinare prin corupere. Comentariul a parvenit după ce în presă au apărut informații, potrivit cărora unii moldoveni le-ar plăti medicilor pentru a primi … Articolul Ministerul Sănătății nu cunoaște cazuri de corupere legată de vaccinare apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Cele mai vulnerabile persoane din Republica Moldova sunt femeile, tinerii și vârstnicii, persoanele cu dizabilități și romii. Aceste persoane se confruntă cu inechități în accesarea serviciilor publice sau de sănătate, fiind expuse și vulnerabilității financiare. Pentru a construi o Moldova incluzivă, unde sunt respectate drepturile omului și dimensiunea egalității de gen stă în capul mesei, … Articolul Tinerii și vârstnicii, categorii vulnerabile în Moldova. Propuneri pentru Programul de Guvernare apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Având în vedere neprezentarea inculpatului Veaceslav Platon la ședința de judecată, în speța vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de ”corupere activă”  și ”escrocherie”, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat astăzi magistraților aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive. Solicitarea procurorului este bazată pe … Articolul Platon nu s-a întors. Procuratura Anticorupție solicită arestarea și anunțarea în căutare a acestuia apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Krystsina Tsimanouskaya, atleta din Belarus, care a refuzat să se întoarcă în țară la ordinele regimului Lukașenko va ajunge în Polonia miercuri, cu un zbor direct de la Tokyo, relatează Reuters. Conform unui alt opozant din Belarus aflat la Varșovia, oficialii de la Minsk i-au cerut mamei sportivei să o convingă să se întoarcă. Atleta a primit o … Articolul Sportiva din Belarus va ajunge în Polonia, miercuri. Regimul Lukașenko i-a cerut mamei să o convingă să se întoarcă apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Un taximetrist de 45 de ani a fost înjunghiat, astăzi dimineață, în jurul orei 07:20, pe teritoriul companiei unde activează, din orașul Ungheni. Poliția a fost sesizată de un coleg al bărbatului care l-a depistat însângerat, dar încă în viață. Colegii noștri au stabilit, preliminar, că un cuplu avea datorii după mai multe călătorii și … Articolul CRIMĂ la Ungheni. O femeie a înjunghiat un taximetrist față de care avea datorii apare prima dată în Punctul pe i.
08:50
În 2015-2016, liderii Platformei DA, PSRM şi ai „Partidului Nostru” au urcat împreună pe aceeaşi scenă, iar taberele de protestatari se contopise, în cele din urmă fiind instalate corturi în PMAN. Lucru ce nu a putut trece neobservat de catre Vlad Plahotniuc și oamenii săi. Astfel, finul lui Plahotniuc, Dorin Damir i-ar fi cerut lui … Articolul Dorin Damir i-ar fi cerut lui Victor Popescu să incendieze corturile instalate de membrii și susținătorii PPDA, PN și PSRM din PMAN apare prima dată în Punctul pe i.
08:20
Este mai puțin important cine vor fi viitorii miniștri, pentru că deciziile nu vor fi luate la Guvern. O spun foștii deputați, după ce în spațiul public au apărut numele potențialilor candidați la șefia ministerelor. Potrivit foștilor parlamentari, prioritățile noii echipe guvernamentale ar trebui să fie relansarea economică, reforma justiției și cea adminitrativ-teritorială, notează IPN. Deși … Articolul Opinii // Deciziile nu vor fi luate la Guvern indiferent de cine vor fi noii miniștri apare prima dată în Punctul pe i.
08:10
Un militant belarus, şef al unui ONG care îi ajută pe compatrioţi săi care au fugit din Belarus din cauza represiunii, a dispărut luni la Kiev, susține organizaţia. Vitali Şişov, şeful Casei belaruse în Ucraina, a plecat luni la dimineaţă să facă jogging la Kiev, dar nu s-a mai întors. Dispariția militantului vine la o … Articolul Un militant din Belarus a fost dat dispărut la Kiev, la o zi după incidentul atletei răpite și forțate să se întoarcă în țară apare prima dată în Punctul pe i.
2 august 2021
08:42
Un alt lot de 150.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX, a ajuns astăzi la Chișinău. Astfel, în total, Republica Moldova a recepționat până acum 301.200 doze de Johnson & Johnson, din cele 500.000 doze planificate. Dozele urmează să fie distribuite proporțional în toate punctele … Articolul Un alt lot de 150.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX, a ajuns astăzi la Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
08:13
O bună parte dintre deputații care au ajuns să ocupe fotolii în actualul Parlament… sunt milionari. Cel puțin, despre asta vorbesc declarațiile lor de avere, în care se regăsesc sume cu șase zerouri. Cel mai bogat ales al poporului este, totuși, Denis Ulanov de la Partidul Șor, care indică aproape 11 milioane de lei, obținuți … Articolul VIDEO // ,,Baronul” Parlamentului. Denis Ulanov cel mai bogat deputat apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.