O nouă zi cu ploi și descărcări electrice: Crește nivelul apei în Prut și Nistru

Sputnik, 22 iulie 2021 06:30

Meteorologii anunță o creștere a nivelului apei în râurile Prut și Nistru după ce astăzi vor cădea din nou ploi.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 8 ore
22:40
Atunci când întreaga lume urmărește performanțele sportivilor în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, de cealaltă parte a Oceanului Pacific, țara noastră, neobservat pentru lumea înconjurătoare, a ajuns pe a doua treaptă a unui piedestal neașteptat.
22:40
Situația epidemică din Republica Moldova se agravează. Tot mai mulți moldoveni se infectează cu noul coronavirus, iar Ministerul Sănătății este nevoit să deschidă noi centre pentru testarea și tratamentul COVID-19.
Acum 12 ore
22:00
Șeful statului, Maia Sandu, a vorbit despre cele mai mari probleme care pot afecta securitatea și apărarea națională, și a explicat de ce nu s-a întâlnit până acum cu Vladimir Putin.
21:10
Forțele navale americane sunt insuficiente pentru a menține un control total asupra Oceanului Planetar, cu atât mai mult este imposibilă „intimidarea” principalilor adversari din Europa și Asia pe mare cu doar 36 de nave și trei divizii de pușcași marini.
20:50
Președintele Republicii Moldova are așteptări mai de la Parlamentul Republicii Moldova și de la noul Guvern.
20:20
Pentru alegerile parlamentare din Rusia și-au depus listele 15 partide, anunță Comisia Electorală Centrală.
20:00
Parlamentul Republicii Moldova și Președinția transmit mesaje de condoleanțe în legătură cu decesul lui Andrei Strâmbeanu.
19:30
Din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, autoritățile de la Sofia avertizează că Bulgaria va intra în zona portocalie. Evident, acest lucru va atrage după sine impunerea unor noi măsuri de restricție.
19:10
Decizia autorităților municipale din Chișinău de a scoate din circulație microbuzele până în septembrie 2022 a trezit un val de nemulțumiri din partea șoferilor de maxi-taxi, care rămân fără sursa de venit.
18:30
În după amiaza zilei de astăzi a avut loc un accident în lanț pe podul din strada Mihai Viteazul din sectorul Râșcani ai municipiului Chișinău.
18:20
Numărul membrilor Biroului permanent al Parlamentului va fi majorat. Încă un deputat urmează a fi inclus în componența acestuia.
18:00
Nicio zi fără noile cazuri de COVID-19. Joi, 5 august, autoritățile din sănătate anunță despre infectarea cu noul virus a încă 159 de persoane. Totodată, patru pacienți au fost răpuși de boală.
17:30
Analistul politic Anatol Țăranu dezminte informațiile apărute în spațiul public privind candidatura sa la funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, după ce Vladimir Golovatiuc a fost rechemat de la Moscova.
17:10
Guvernul Gavrlița nu a fost confirmat încă de Parlament, dar reprezentanții administrației publice locale deja au revendicări către acesta.
Acum 24 ore
16:30
Moldovenii vor continua să beneficieze de regim fără vize cu spațiul Schengen. Comisia Europeană a declarat că țara noastră îndeplinește în continuare condițiile regimului fără vize în UE.
16:20
Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ploi torențiale însoțite de descărcări electrice și vijelie. Cum trebuie să ne comportăm în timpul acestora și după.
16:00
Cunoscutul poet, prozator, dramaturg și politician Andrei Strâmbeanu va fi condus sâmbătă pe ultimul drum.
15:40
Ziua Internațională a Semaforului este sărbătorită pe 5 august: anume în această zi, în 1914, predecesorul semafoarelor moderne a fost instalat în orașul american Cleveland.
15:10
Numai în țara noastră președintele are un președinte, iar primul-ministru are un prim-ministru și nu se știe cum cadrează acest lucru cu suveranitatea țării.
15:00
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este comentatorul politic, Anatol Țăranu. Multă expertiză și puțină experiență instituțională, așa au definit experții noul Guvern Gavrilița. Ce fel de model de guvernare va implementa noul executiv și la ce să se aștepte cetățenii?
14:40
Comisia juridică a aprobat rapoartele la proiectele de Hotărâre pentru acordarea votului de încredere Guvernului şi aprobarea listei ministerelor.
14:10
Revista Forbes a anunțat cine este cea mai bogată cântăreață din lume.
14:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare. Cod galben pe întreg teritoriul țării.
13:50
Pe data de 21 noiembrie vor avea loc alegeri locale în satul Călinești, raionul Fălești.
13:10
Caz șocant la Șoldănești. Trupul neînsuflețit al unui tânăr a fost găsit într-un lac.
12:50
După ce guvernul Viktor Orban a oprit intenția UE de a redistribui imigranții din Africa și Orient, acum Italia revine cu o propunere care va scandaliza.
12:10
Cinci elicoptere din Moldova au fost trimise în Turcia pentru a participa la stingerea incendiilor din sudul țării.
12:00
Cinci observatori internaționali au fost acreditați de CEC pentru alegerile din U.T.A. Găgăuzia.
11:30
Luptătoarea Anastasia Nichita nu s-a clasificat în semifinalele Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
11:00
Noul președinte ale noului Parlament din Republica Moldova, Igor Grosu, a avut în după amiaza zilei de ieri o întrevedere cu mitropolitul Basarabiei, Petru Păduraru, după ce cu o zi înainte, în data de 3 august, s-a întâlnit cu Mitropolitul Moldovei, Vladimir.
10:50
Temperaturile fierbinți revin în țara noastră. Meteorologii vin cu o nouă avertizare meteorologică și anume creșterea temperaturii în sudul țării.
10:20
Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, va părăsi Republica Moldova la sfârșitul lunii august.
09:50
Un antreprenor din Capitală a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie. Acesta a fost denunţat de un funcţionar al Preturii Buiucani pe care ar fi încercat să-l mituiască.
09:10
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Otilia Dandara, prim-prorector USM, vinificatorul Gheorghe Arpentin, Artista Emerită a Moldovei Nadejda Cepraga.
09:00
Cele două puncte mobile de vaccinare din municipiul Chișinău își continuă activitatea și astăzi. Iată unde va staționa troleibuzul și autobuzul.
08:40
Ediția următoare a emisiunii „#SputnikTalk” va fi dedicată informării cetățenilor în legătură cu pericolele la care pot fi expuși odată cu procurarea și consumul alimentelor neconforme.
08:00
Cunoscutul poet prozator și dramaturg Andrei Strâmbeanu a plecat din viață.
07:30
Leul moldovenesc prinde la puteri și se apreciază în raport cu toate valutele de referință. Iată care sunt cotațiile oficiale anunțate de Banca Națională a Moldovei pentru ziua de 5 august.
07:00
Noua campania desfășurată de Rossotrudnicestvo își va lua startul chiar în anul acesta. Cetățenii din CSI vor avea mai multe posibilități de a beneficia de studii gratuite în universitățile din Rusia, au anunțat reprezentații agenției.
06:30
Oamenii de știință australieni consideră că planta Nigella sativa ar putea fi un nou remediu în lupta împotriva coronavirusului.
Ieri
06:00
Meteorologii anunță o zi cu soare, izolat cu precipitații. Maximele termice vor urca până la 33 de grade Celsius. Cel mai cald va fi în zona de sud.
4 august 2021
23:00
Politologul a comentat informația că certificatele de vaccinare din San Marino au devenit valabile în întreaga Uniune Europeană și în țările spațiului Schengen.
22:40
Ghevorg Mirzaian, conferențiar la Universitatea de Finanțe de pe lângă Guvernul Federației Ruse, a explicat ce reprezintă Parteneriatul estic, ce îngrijorează cu adevărat elitele și cum controlează UE țările din Europa de Est.
22:00
Reprezentantul special al președintelui rus, Anatolii Ciubais, afirmă că revoluția care are loc în domeniul energetic va schimba actualele elite mondiale cu altele noi.
21:30
Un accident violent a avut loc în această seară pe o șosea din raionul Edineț. În urma impactului, patru persoane, printre care un copil de doi ani, au ajuns la spital.
21:00
O anchetă internațională condusă de un istoric din Israel a demonstrat că ”genocidul” de la Srebrenica este un fals. Un cunoscut politolog rus cere o mai mare implicare în sprijinirea sârbilor și rezolvarea crizei din Balcani.
20:40
Următorul decret va stabili paşaportul verde obligatoriu şi pentru alte sectoare, precum mijloacele de transport. Paşaportul ar putea deveni obligatoriu şi în şcoli şi companii dacă se va înrăutăţi situația epidemică.
19:50
După lansarea Nord Stream 2, dorința UE de a acționa ca intermediar între Rusia și Ucraina se va diminua, iar Moscova „va putea pedepsi” Kievul, potrivit observatorului american John Ruhl.
19:10
O serie de teste nereușite ale prototipului primei rachete hipersonice americane indică spre un decalaj tehnologic important al SUA față de Rusia și China, unde acestea au ajuns în dotarea armatei încă acum câțiva ani.
18:30
Divergențe între juriștii ortodocși și Mitropolia Moldovei după protestul de ieri. Reprezentanta Mișcării Juriștilor Ortodocși din Moldova, Elena Bîtcă a venit cu precizări, în urma reacției Mitropoliei privind evenimentul desfășurat ieri.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.